Dodaj do ulubionych

Centrum Zdrowia Matki Polki zaostrza protest

02.06.06, 12:23
w 100% popieram strajkujących...
Obserwuj wątek
    • eeelsinoe Centrum Zdrowia Matki Polki zaostrza protest 02.06.06, 12:28
      Popieram z calego serca!
      Trzymajcie sie!
      Dosc juz lekcewazenia i calkowitego olewania sluzby zdrowia. Gornik moze a
      lekarz nie? Absurd! To oni ratuja nam zycie, to smieszne, zeby zarabili 1200
      brutto. Popatrzcie na Europe, tam takie grupy zawodowe jak nauczyciele i
      lekarze sa szanowane i dobrze wynagradzane. Dlaczego u nas ciagle wmawia sie
      ludziom, ze bycie jednym lub drugim to misja? A bycie premierem nie? Dlaczego
      wiec misja nie moze laczyc sie z godnym zarobkiem?

Obciac administracji rzadowej i dac lekarzom!!!!
      • ewolucja3 zaraz jakiś oszołom na forum napisze, że 02.06.06, 12:33
        lekarze rozbijają się luksusowymi autami i mają kupe szmalu...
        Ja zarabiam 1180 zł + dyżury (400-500zł), mam 13 letnie audi i mieszkam w
        wynajętej kawalerce. Tyle i większość (95%) lekarzy tak zarabia!!!
        • navaira Ależ o co tym Matkom Polkom chodzi... 02.06.06, 12:47
          ...przecież dostały becikowe... @->

Pozdrowienia od Monty Pythona.
          • almagus Re: Matkom Polkom chodzi o Polskę,bo Polska to dzi 02.06.06, 14:25
            Matkom Polkom chodzi o Polskę, bo Polska to dzieci i przyszłość!

Sam wybierasz.
            Aby zrozumieć, trzeba ćwiczyć rozum!

Kościelny pazerny czy liberalny niekaralny?

Jeśli nie chcesz być bez roboty
            z przyczyny kościelnej wspólnoty!
            Nie radź się moherowej cioty,
            co doradzi tylko miernoty.
            Nie zwycięży marsz głupoty,
            wywalcie te wredne miernoty!
            Potrzeba wolnego człowieka,
            u niego za pracą nie czeka!

Hasło.

Wieź udział w Obywatelskim Ruchu,
            nie kończ u wszaków na obuchu!

Odzew.

„My PiSiORki jak Bóg nam pomoże,
            to nasikamy naszym kaczkom morze!"
        • odadoz2 Proponuje ranking: kto ile "dopłacił" 02.06.06, 12:47
          do głodowej pensji lekarza, lecząc się w szpitalu. ja "dopłaciłem" 500 zł do przepastnej kieszeni pewnego lekarza za jednorazowy zabieg trwający około 30 min.
          • femur Re: Proponuje ranking: kto ile "dopłacił" 02.06.06, 13:08
            Ja NIGDY nie wziąłem łapówki i nie wezmę- tak mnie wychowano.
            Zastanów się -we wszystkich cywilizowanych krajach lekarze należą do najlepiej
            zarabiających grup zawodowych. W Polsce zarabiają przeciętnie 68% średniej
            krajowej! Pani w NFZ przeglądająca w kółko te same papierki ma 2500zł pensji,
            sprzątaczka 2000!!! Lekarz ze specjalizacją w Polsce zarabia 1900zł. To
            śmieszne...
            Co do koprupcji - to należy ją bezwzględnie tępić...
            • odadoz2 Re: Proponuje ranking: kto ile "dopłacił" 02.06.06, 13:15
              Ja tu dostrzegam trzy co najmniej dwa problemy: Po pierwsze, łapówek nie biorą lekarze biedni, tylko tacy, którzy juz na tych łapókach zdążyli się dorobić, i zwiększenie zarobków o 30, 100 czy nawt 200 procent nic tu nie zmieni. Po drugie, wśród lekarzy panuje przyzwolenie na branie łapówek, a ci, którzy biorą, nie spotykają się z zawodowym ostracyzmem. Jako trzeci problem dorzuciłbym jeszcze arogancję i brak kultury niektórych lekarzy i pielęgniarek, ale pod tym wzgędem to się akurat szanowni państwo nie wyróżniacie z tłumu.
        • jacenciak Lekarze=Bandyci 02.06.06, 16:02
          Historia z pewnego szpitala, kilka lat temu... Brat leżał z niewiadomego
          pochodzenia bólami brzucha. PONAD MIESIĄC!!! Schudł kilka kilogramów,
          bo "musiał być na ścisłej diecie" (choć nikt nie wiedział co mu jest). Ponieważ
          bóle nie były specjalnie silne (raczej "upierdliwe") nikt się nim zupełnie nie
          przejmował - widzieliśmy lekarza tylko na obchodach, kiedy wpadał i wypadał
          zerknąwszy na temperaturę!
          Po 3 (słownie :trzech) tygodniach zrobiono mu pierwsze badanie - i OD RAZU
          wiadomo było o co chodzi (okazało się to ciekawym, acz w zasadzie niegroźnym
          przypadkiem "śledziony w śledzionie").
          Czyli mówiąc krótko - wystarczyło jedno, dwudziestominutowe badanie.
          BEZ leżenia przez 3 tygodnie
          BEZ 3 tygodni straty nauki (brat był wtedy w podstawówce)
          BEZ bezsensownego marnowania pieniędzy szpitala

Śmiem przypuszczać (BA! miałem okazję poznac to bandyckie środowisko dość
          dobrze) i jestem pewien, że tego typu przypadki sa nagminne. I zupełną
          bezczelnością są żądania tych wałkoni myślących jedynie o własnej kieszeni, a
          nie dbających wogólę o firmę (tak - firmę, to nie przejęzyczenie) w której
          pracują a tym bardziej o pacjentów bedących ich KLIENTAMI(i znów celowe
          nazewnictwo).
          Rosyjskiego nie muszę się uczyć - znam więc niech mnie tfu!lekarze nie straszą.
          I ze spokojem oraz ogromną nadzieją czekam, aż nasze jaśniepaństwo lekarstwo
          sobie wyjedzie robic króciótką karierkę (dopóki pracodawcy się nie zorientują w
          poziomie nabytków), a na ich miejsce przyjadą lepiej wykształceni i dużo mniej
          zmanierowani lekarze ze wschodu!
      • koniecdemokracji Re: Centrum Zdrowia Matki Polki zaostrza protest 02.06.06, 14:57
        popieram strajki w 100%
    • xxx82xxx ma dość lekarzy i ich protestów 02.06.06, 12:44
      Widocznie się Radziwiłł wystraszył CBA, źródło kaski w postaci łapówek może
      zostać ukrócone i stąd te protesty.
      • marbor1 Re: ma dość lekarzy i ich protestów 02.06.06, 12:51
        Popieram Wasz strajk. Bądźcie wytrwali.
        Maria
    • xxx82xxx Igranie ze zdrowiem pacjentów jest ohydne 02.06.06, 12:45
      Nie musieli zostać lekarzami, mogli np. zostać sprzedawcami, sprzątaczami etc.
      • marbor1 Re: Igranie ze zdrowiem pacjentów jest ohydne 02.06.06, 12:52
        Ale to nie znaczy, że mają zarabiać mniej niż sprzątacze w NFZ.
        Maria
    • kaktus20 Re: Centrum Zdrowia Matki Polki zaostrza protest 02.06.06, 12:55
      Ciekawe czy masz dzieci?Mnie wczoraj odprawili z kwitkiem i wyznaczyli nastepną
      wizytę za 2 miesiące o ile strajk się skończy. Ale oczywiście Pani doktor
      zaproponowała, że przyjmnie mnie prywatnie, następnego dnia...Ciekawe tylko
      dlaczego nikt nie odda mi zapłaconych składek zdrowotnych. Życzę Ci powodzenia
      jak Ty lub ktoś z Twoich najbliższych będzie potrzebował pomocy
      • sternocleidomastoideus Re: Centrum Zdrowia Matki Polki zaostrza protest 02.06.06, 13:00
        właśnie dlatego, że masz dzieci powinieneś/powinnaś popierać słuszny protest!!!
    • molosik Re: Centrum Zdrowia Matki Polki zaostrza protest 02.06.06, 13:32
      Taa, a najlepiej to wyjdzie na tym strajku NFZ. Nie strajkujący, którzy z powodu
      strajku nie dostaną pensji, na pewno nie reszta personelu medycznego, bo chodzi
      tylko o podwyżki dla lekarzy, tylko NFZ.
      Szpitale nie pracują, nie wykonują usług, składeczki od ludzi są pobierane, NFZ
      nie płaci szpitalom, bo nie pracują. Czysty zysk - na nowe samochodziki i
      marmury w gmaszyskach NFZ-u.
      Skoro muszę się leczyć prywatnie, bo w poradniach i szpitalach strajkują, to
      dlaczego pobiera się ode mnie składkę? Nie mam dostępu do usług refundowanych
      przez NFZ, oddajcie więc moją składkę i składkę od pracodawcy. :|
    • apologeta Lekarze są najwyższą grupą społeczną. 02.06.06, 14:49
      Nikt spoza tej grupy nie może się w najmniejszym stopniu równać z lekarzem pod
      względem intelektu, kultury i zadnym innym. Czas oddać lekarzom nie tylko ich
      najwyższą pozycj pod względem intelektualnym, ale rownież pod względem
      finansowym. Ze względu na swoją rangę powinni zarabiac kilkunastokrotnie więcej
      niż przedstawiciele najlepiej zarabiającej pozamedycznej grupy zawodowej.
      • odadoz2 Re: Lekarze są najwyższą grupą społeczną. 02.06.06, 15:01
        Zwlaszcza kultury, nie?
        • apologeta Re: Lekarze są najwyższą grupą społeczną. 02.06.06, 15:06
          Oczywiście. Oni przewyższają Ciebie, mnie i wszystkich innych pod każdym
          względem.
          • molosik Re: Lekarze są najwyższą grupą społeczną. 02.06.06, 15:40
            Pisz za siebie.
    • rach_ciach Zwolnić ich wszystkich...20% bezrobocia w Polsce!! 02.06.06, 15:32
      • kaktus20 Re: sternocleidomastoideus 02.06.06, 15:53
        Nie rozumiem, co ma 30% podwyżki dla lekarzy z posiadaniem dzieci. Chyba tylko
        to, że przy planowaniu kolejnych należy wziąć pod uwagę, że o ich zdrowie będą
        się troszczyć tylko Ci lekarze do których pójdę na leczenie prywatnie.Albo będę
        płacić w kopercie w "państwowych" czytaj utrzymywanych również z mojej składki
        szpitalach. Życzę Ci obyś nigdy nie musiał korzystać z polskiej służby zdrowia
        i wątpię, czy ten stan rzeczy zmienią podwyżki.Jeśli ktoś bierze za operację
        w "państwowym szpitalu" 3000PLN (wiem, bo sama byłam zmuszona dać), to 300 PLN
        podwyżki, raczej nie zrobi na nim wrażenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka