Dodaj do ulubionych

"Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn

• gajep Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 09:17
      Nie wiedziałem, że w naszym kraju mamy takiego "wielkiego" tenora!!! Gdzie on
      się ukrywał...........
    • nonno1 Re: To było naprawdę niesmaczne 07.06.06, 09:21
      że taki wielki patriota nie zna słów polskiego hymnu. Giertych powinien zacząć
      nauczanie patriotyzmu od swoich wielkich koalicjantów. Jarosław do hymnu, a
      Jego Ekselencja Pan Presydent doktor praw do nauki języka polskiego (doktor
      praw mówi "dlatego, bo" :-(( ).

A że Wiadomości pokazują prawdziwy poziom patriotyzmu - chwała im!
    • michalzd Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 09:23
      "Nie wstrzymuj wiatrów. Inaczej idą do głowy. Stąd rodzą się posrane pomysły".
      Widać niektórzy bardzo długo wstrzymywali się bo mają kompletnie posrane we łbach.
    • ponury_drwiacy_szyderca Idioci zazwyczaj sami się ośmieszają. 07.06.06, 09:24
      Nie potrzeba do tego żadnych działań.
    • geralt9 Pijany kwach 07.06.06, 09:27
      Pijanego kwacha tak chetnie nie pokazywano, CENZURA sie skonczyla!!!!
    • vortex21 Tego słuchać się nie da ... to profanacja !!! 07.06.06, 09:27
    • tumalarz Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 09:27
      Ja też potwornie fałszuję... Widocznie prezes czuł nieodpartą, patriotyczną
      chęć odśpiewania hymmnu - ja go rozumiem...
      Gdyby to Tusk śpiewał (pewnie też fałszuje) nie byłoby jednak takiego halo o
      materiał w Wiadomościach...
      Aha... jestem wyborcą PO.
      • jackass_1 Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 10:11
        tumalarz napisał:

> Ja też potwornie fałszuję... Widocznie prezes czuł nieodpartą, patriotyczną
        > chęć odśpiewania hymmnu - ja go rozumiem...
        > Gdyby to Tusk śpiewał (pewnie też fałszuje) nie byłoby jednak takiego halo o
        > materiał w Wiadomościach...
        > Aha... jestem wyborcą PO.

Tusk też śpiewał, też na zjeździe partii i też poszło w mediach. Też fałszował
        okrutnie (choć raczej jego linia melodyczna szła w wyższe tony, nie w basy),
        ale:
        1) stanął do hymnu na baczność
        2) znał słowa pierwszej zwrotki i refrenu.

Czego nie można powiedzieć o Jareczku. I na tym problem polega - nie na
        zdolnościach muzycznych przezesika, ale na tym, że on - WIELKI PATRIOTA - nie
        zna hymnu państwowego, którego dzieci uczą się w podstawówce, a potem
        wielokrotnie śpiewają na wszelkich akademiach szkolnych.

Nagranie z hymnem Tuska można na pewno znaleźć w archiwalnych wiadomościach TVN
        z czasu niedawnego zjazdu PO.
      • allspice Czy Tusk fałszuje? 07.06.06, 11:23
        Może tak,ale miejmy nadzieję,że zna słowa.
    • bibinje1 Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 09:31
      jak zwykle wszyscy są winni z PO na czele
      a naczelny prezes IV RP jest kryształowo czysty,
      już niedługo nowe słowa i melodia Hymnu
    • naroczanka Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 09:36
      Pan Jarosław Kaczyński nie ma za grosz poczucia humoru.
    • piwi77 "Wiadomosci" musza sie liczyc z procesem o 07.06.06, 09:37
      propagowanie blednego tekstu, hymnu panstwowego. Od soboty obowiazuje wersja "z
      ziemi polskiej do (wielko)Polski", bo tak zaintonowal Prezes. To haniebne, ze
      publiczne media, za publiczne pieniadze, probuja wracac do starej,
      skompromitowanej wersji hymnu!
      • kotek.filemon Re: "Wiadomosci" musza sie liczyc z procesem o 07.06.06, 11:21
        piwi77 napisał:

> propagowanie blednego tekstu, hymnu panstwowego. Od soboty obowiazuje wersja "z
        >
        > ziemi polskiej do (wielko)Polski", bo tak zaintonowal Prezes. To haniebne, ze
        > publiczne media, za publiczne pieniadze, probuja wracac do starej,
        > skompromitowanej wersji hymnu!

Okaże się niedługo że Wybicki był w układzie!!
    • leloo5 Jaruś do szkoły 07.06.06, 09:38
      do szkoły i nie politykować mi tu....
    • wisia551 Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 09:38
      Wychowanie patriotyczne- czemu nie? Ale może zacznijmy od tych "na górze".Pan
      Jarosław Kaczyński pokazał nam jak jego słowa rozmijają się z czynami. Niby
      taki patriota a nie zna słów swojego Hymnu.Nie mam pretensji o to , że nie ma
      słuchu. A wracając do "Wiadomości". Zanim oni wyemitowali ten kompromitujący p.
      Kaczyńskiego epizod, można go było wysłuchać w internecie. Jak ma się do
      demokracji to,że o obecnie rządzących należy wypowiadać się tylko pozytywnie?
      Za inne poglądy czy opinie można zostać ukaranym. Wstyd.
    • wisia551 Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 09:38
      Wychowanie patriotyczne- czemu nie? Ale może zacznijmy od tych "na górze".Pan
      Jarosław Kaczyński pokazał nam jak jego słowa rozmijają się z czynami. Niby
      taki patriota a nie zna słów swojego Hymnu.Nie mam pretensji o to , że nie ma
      słuchu. A wracając do "Wiadomości". Zanim oni wyemitowali ten kompromitujący p.
      Kaczyńskiego epizod, można go było wysłuchać w internecie. Jak ma się do
      demokracji to,że o obecnie rządzących należy wypowiadać się tylko pozytywnie?
      Za inne poglądy czy opinie można zostać ukaranym. Wstyd.
    • nikita.nika Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 10:18
      I na religie bo pewnie z OJCZE NASZ tez kiepsko hahahahahahaa
    • rezydent.klamczynski Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 10:27
      Już to napisano n+1 razy, ale nie zaszkodzi po raz kolejny, aby uniknąć
      odwracania kota ogonem. Nie chodzi o nieumiejętność śpiewania. Chodzi o
      nieznajomość słów hymnu państwowego tudzież brak szacunku - hymn wykonuje się
      stojąc na baczność. Tylko tyle. (Jak widać dla Kaczyńskiego aż tyle.)
    • almagus Re: I kto ma rację, dodatkowo wymyśla prawo, aby 07.06.06, 10:32
      I kto ma rację, dodatkowo wymyśla prawo, aby się do niego nie stosować!

Już w po wyborach napisałem:

Deerektor więcej mocy, bo Rokita cię zaskoczy!
      PiS ma coś ze stonogi, durny łeb i same nogi!

Stolik brydżowy rządowy
      i obrusik moherkowy.
      Cztery rogi, cztery nogi.
      Centralnie cienka noga.
      Dalej nogi jak stonoga.
      Kiedyś belki i szczebelki!
      Teraz przyszedł okres trwogi.
      Zamiast wiedzy same nogi!
      Moherkowy obrusik i święte obrazki.
      Radio Marryja daje wiedzy łaski.
      Wiesz w komunie była stonka,
      a in vitro to mrożonka.
      Kondom albo lewatywa,
      drugie w ciapie lepiej pływa.
      Nowa Polska to Rydzolek,
      a z komuną, no to Bolek.
      Pozamykać duże sklepy,
      bo buraki mają leppy.

Coś tam trzepie pod moherkiem,
      to głupota, jak ratlerkiem!!!
      Rydzol daje więcej mocy,
      aż polucje miałam w nocy!
    • mangold no cóż..genetycznym spiewakiem raczej nie jest ;-) 07.06.06, 10:47

• tles01 po tej reakcji PIS-owników wiem, PIS to nowe PZPR 07.06.06, 10:57
        wódz śpiewa ślicznie, maluje,tańczy przepieknie, jest miły,dobry dla
        ludzi,kocha ich wszystkich...Neron czy Gomułka ?
        • mangold Neron :-D 07.06.06, 11:23
          tles01 napisał:

> wódz śpiewa ślicznie, maluje,tańczy przepieknie, jest miły,dobry dla
          > ludzi,kocha ich wszystkich...Neron czy Gomułka ?
    • pierot6 Jareczek niczego nie fałszuje, to Lesiak !! 07.06.06, 10:59
    • antysemita2006 Wszyscy oburzeni na Kaczynskiego? A moze by go poz 07.06.06, 11:08
      Wszyscy oburzeni na Kaczynskiego? A moze by go pozwac do sądu? Zastanowcie sie
      nad tym! Jak Edyta G. zle zaspiewala to znalazł sie jeden gostek co ją do sądu
      chcial pozwac, nie pamietam czy to zrobił i czy wygrał... ale! Jest jedna mała
      różnica! Po 1: Gorniak reprezentowała Polske na mistrzostwach (Kaczynski na
      zjezdzie reprezentował swoją partie - o ile mozna tak napisac). Po 2) Edyta jest
      znaną piosenkarka (K. chyba znany jest z czego inego)... Po 3) Tylko wy
      posiadacie piękne głosy i pięknie spiewacie, każdy na swoj sposob (takze
      Kaczynski na swoj sposob)... Po 4) Jestescie ludzmi nieomylnymi i nigdy wam sie
      nie zdarzyło pomylic słow pieśni?... Po 5) Kto potrafi zarycytowac tekst naszego
      pieknego hymnu bez jednej pomylki? Chyba tylko dzieci i młodziez! Kto sie ze mna
      nie zgadza niech poda Kaczynskiego do sądu - zobaczymy czy wygracie!
      • allspice Re: Wszyscy oburzeni na Kaczynskiego? A moze by g 07.06.06, 11:25
        antysemita2006 napisała:

> Wszyscy oburzeni na Kaczynskiego? A moze by go pozwac do sądu? Zastanowcie sie
        > nad tym! Jak Edyta G. zle zaspiewala to znalazł sie jeden gostek co ją do sądu
        > chcial pozwac, nie pamietam czy to zrobił i czy wygrał... ale! Jest jedna mała
        > różnica! Po 1: Gorniak reprezentowała Polske na mistrzostwach (Kaczynski na
        > zjezdzie reprezentował swoją partie - o ile mozna tak napisac). Po 2) Edyta
        jes
        > t
        > znaną piosenkarka (K. chyba znany jest z czego inego)... Po 3) Tylko wy
        > posiadacie piękne głosy i pięknie spiewacie, każdy na swoj sposob (takze
        > Kaczynski na swoj sposob)... Po 4) Jestescie ludzmi nieomylnymi i nigdy wam
        sie
        > nie zdarzyło pomylic słow pieśni?... Po 5) Kto potrafi zarycytowac tekst
        naszeg
        > o
        > pieknego hymnu bez jednej pomylki? Chyba tylko dzieci i młodziez! Kto sie ze
        mn
        > a
        > nie zgadza niech poda Kaczynskiego do sądu - zobaczymy czy wygracie!
        ------------------------------------------------------------------------------
        No tak,to prawda - J.Kaczyński to już nie dziecko.Ale gafy czesto robi dziecinne
      • sas-korwit Re: Wszyscy oburzeni na Kaczynskiego? A moze by g 07.06.06, 13:13
        Żal mi faceta, tylko kto z jego grona wpuścił go w taki kanał
        Przecież to klasyczny sabotaż i to są skutki, że wycięto specjalistów od
        organizacji imprez PZPR-owskich n.p. Krzysztofa Jasińskiego z teatru STU w
        Krakowie.

Scenariusz takiej imprezy opracowuje się precyzyjnie.
        Dlaczego zamiast śpiewu wodza nie zastosowano nagrania mechanicznego (z jakiejś
        taśmy czy płyty)lub i tak przy ogromnych kosztach takiego kongresu nie zamówili
        sobie jakiejś orkiestry n.p. wojskowej czy tramwajarzy o strażakach nie mówię
        bo by się Pawlak obraził.

Ale to jest kolejny przykład megalomani ON MUSIAŁ spiewać.
        To i tak małe miki w porównaniu z tym co wyczynia jego bratowa, PIERWSZA DAMA
        POLSKI.
        Zauważcie jak w trakcie oficjalnych wizyt bez przerwy pęta się to za Lesiem, to
        przed Lesiem, ciągle poprawia na nim marynarkę, a to znowu włazi pod nogi
        gościom pałacu.
        Wyobrażam sobie n.p. wizytę naszej pary u królowej Elżbiety:
        - po pierwsze nie będzie ich widać zza stołu i tu może być kolosalny zgrzyt
        dyplomatyczny jak Lesio wstanie n.p. do wygłoszenia toastu, a wszyscy będą
        myśleli, że chamisko mówi siedząc.
        - po drugie na widok jego MAGNIFIKI dojdzie do kolejnego skandalu, jak na jej
        widok wyfraczeni kelnerzy z przerażenia upuszczą jakiś półmisek królowej na
        głowę.

Zauważcie jak się zachowywał Prezydent w rozmowie z Barbarą Czajkowską, cały
        czas błądził wzrokiem po suficie, po kątach (prawie sie odwracał), to jest
        człowiek, który nie patrzy w oczy rozmówcy, a to jest jedna z głównych cech
        ludzi fałszywych i śliskich.

A w ogóle niech ich szlag trafi.
        • niestaly_czytelnik Pękniesz z tej nienawiści. 07.06.06, 14:45
          > A w ogóle niech ich szlag trafi.

Jeszcze trochę, a pękniesz z tej nienawiści frustracie.
    • marcowsky Prezesa tvp -zwolnic ,dziennikarzy- zwolnic... 07.06.06, 11:11
      pozwalniac wszystkich ktorzy to wyemitowali!KRRiT do roboty!Prezesa osmieszyli!
    • tesmo Skandaliczne przekłamania 07.06.06, 11:13
      Skandalicznie zachowuje się Gazeta Wyborcza. Dlaczego podczas modlitw
      Kwaśniewskiego nad grobami katyńskimi Wyborcza nie broniła wolności mediów, nie
      mówila o naciskach politycznych? Dlaczego? A wystarczy poczytać Lisa, który
      pisał, że w sprawie niepublikowania materiału filmowego z tego, jak się zachował
      pijany Kwaśniewski, zgłosił się do niego szef TVN, żeby zablokował emisję,
      argumentując, że to zniszczy jego telewizję. DLaczego wtedy nikt nie bronil
      wolności mediów? Dlaczego nikt nie bronił wolności mediów przed tym, że wiele
      prezenterów telewizyjnych bylo ewidentnie proeseldowskich i propeowskich.
      Dlaczego nikt nie bronił idei mediów rzetelnych przed Kunicą, który manipulacją
      chciał poniżyć Kaczyńskiego (wywiad z Jasińskim; pytanie: czy hcodził Pan z
      Jarosławem na dziewczyny; Jasiński: Nie z Jarkiem nie (i tutaj wycięta przez
      Kunicę część: bo ja się wcześniej ustatkowałem, miałem żonę, rodzinę) - i może
      ktoś mi powie, że to nie była manipulacja. A Kunica teraz głośno lamentuje i
      ofiarę z siebie robi). Bądźmy uczciwi w ocenach i jak już jednego krytykujemy,
      to krytykujmy także drugą stroną.
    • ilekobietamalat Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 11:14
      no co jak co,ale hymn to sie zna od dziecka i bez myslenia mozna go spiewac,
      pan asystent widocznie tez hymnu nie zna, to tak glupio tlumaczy:/
    • szybkitopor Jeszcze Polska nie zginela, poki oni zyja 07.06.06, 11:24
      Nieznajomosc hymnu przez prezesa to nie musi wcale byc taka zla sprawa. Nasza
      krajowa wierchuszka niezle sie ma i na brak kasy nie narzeka. Co drugi tłusty i
      bogato sie nosi. Narod z kolei coraz biedniejszy, a kto moze wypiernicza za
      granice. Ludzie po smietnikach puszek szukaja, albo rzebrza pd hipermarketami.
      Mam dosyc dobra pamiec i widze ze zjawiskosie nasila. A tymczasem nasze
      rzadzace elity co jakis czas spiewaja, ze: "jeszcze Polska nie zginela, poki mu
      zyjemy....". No, taaak w sumie reszta moze zdychac. A politycy jeszcze pozyja.
      Na ich stan psychiczny i czyste sumienie wplyw maja slowa hymnu.
    • fc_pl [...] 07.06.06, 11:26
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • lucky7pl Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 11:42
      No i kaczka zakwakała ;) Wiadomości w układzie, hehehehehehehe !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka