koham.mihnika 14.06.06, 14:38 to dobrze. trapi mnie pytanie- czy to tylko zagrywka i za kilka miesiecy wszystko wroci do pis-normy? czyim kosztem sie to odbedzie? czy ruszyla juz produkcja pieniedzy bez pokrycie? generalnie, gdzie jest pis-szwindel? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czlonekukladu Re: PiS chce podwyższyć płace lekarzom 14.06.06, 14:45 Niech PIS podwyższy posła Gosiewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
marafioti Re: PiS chce podwyższyć płace- jakas bzdura 14.06.06, 14:52 to jest jakis skandal. lekarze i tak dobrze zarabiaja i nie widze sensu podnoszenia wynagr. czego oni by chcieli , stawek europejskich?przeciez to nie mozliwe, u nas koszty utrzymania sa nizsz niz w Ue. mieszkam we wloszech, tu lekarz dostaje ok 2000 euro. ale zycie tu to istna drozyzna. samo mieszkanie kosztuje do 900 do 1500 euro (2-3 pokoje), zywnosci jest bbb droga wiec jak to mozliwe ze wloszech nie podwyzszaja a u nas tak. jesli to jest oczywiscie prawda. niech lekarze jada na saksy (tylko nie po pijaku) Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: PiS chce podwyższyć płace- jakas bzdura 14.06.06, 15:00 Tak, lekarze w Polsce faktycznie świetnie zarabiają - 1300 złotych miesięcznie to rewelacja :D Inna sprawa, że zmiany powinny być systemowe, nie ograniczające się tylko do podwyżki, bo to problemów nie rozwiąże. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdz bida,a dla górników,lekarzy,chłopów kasiorka leci 14.06.06, 15:38 Krusy ,dopłaty,renty, renty strukturalne , ponadto poziom zatrudnienia w Polsce to 50 % he ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: bida,a dla górników,lekarzy,chłopów kasiorka 14.06.06, 17:29 a jaki krus, renty, renty strukturalne, wczesniejsze emerytury maja lekarze bo nie pamietam? Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: S_u_k_c_e_(SS)_Z_A_M_B_00_B_R_0_N _Y i ambony! 14.06.06, 23:07 Boją się. Ustępują. Dalej obiecują! S_u_k_c_e_SS_z_A_M_B_00_B_R_0_N_Y i ambony! Cieniasy trzymają się razem. Przecież nic nie zrobili i dalej nic nie robią. Tropią układ! Układ jest zamknięty w sejfie Banku Narodowego. Niech pchają tę ścianę, zawali się na układ! Cieniasy, kto to jest cienias, to taki co nieprzygotowany bierze się za dzieło przerastające jego możliwości intelektualne i zawodowe. Coś dla zdrowia psychicznego. Cieniasa cień! Cienias na skutek braku przesunięcia, jest nazbyt głośny za przyczyną wzdęcia. Ten cienias co jak złodziej łap złodzieja krzyczy do człeka, co w nim jest nadzieja, że tylko da rozum do ziemi swojskiej cienias „z ziemi polskiej do wolskiej”! Ten cienias tak lewo hymn polski śpiewa, że milkną ptaki i schną w deszczu drzewa. Jego marionetkowicz z uśmiechem władzy, czyni naszą przyszłość czarniejszą od sadzy! Fizykę używał on do nauczania, dlaczego nie nauczył jej stosowania? Praca to siła razy przesunięcie, lecz gdy pcha ścianę jest tylko pierdnięcie. Przyczyną tego głośnego pierdnięcia jest wysiłeczek, lecz brak przesunięcia! Nie łap przypadkiem od cieniasa cienia, dostaniesz wzdęcia i jeszcze pierdzenia. Dostał on od Łokity plan rządzenia, niech mu posłuży do ścian rozwalenia! Nauka czy wiara, prawda stara! Mam pytanie. Co zrobi PiSiOR jak zabraknie gotówki, skoczy do basenu czy też do gnojówki? Na pusty basen nie trzeba złotówki, więc może skoczą na te mądre główki? Odpowiedź! Jak już podaliśmy w Radiu Maryja, Platforma z basenem z prawdą się mija. PiSWadza mohera troską otoczy, da mu szpitalny, do pełnego skoczy! Dopadła mnie Szamboobrona i ambona! W tym Marka Burka i PiSdorna dwururka! Przemykam się miedzą, a niektórzy już siedzą! Odpowiedz Link Zgłoś
ggross A ja nie pamietam,zeby lekarze lozyli na swoje 15.06.06, 09:59 wyksztalcenie. Moze by tak byli laskawi zaplacic za swoje studia, ktore finansowalem ja, pan, pani itd...? Polowa pracujacych Polakow zarabia ponizej 1300 zl. Co oni (lekarze) chca?- zarabiac 2000E, a nie PLN? Albo tak jak w UE? No to moze niech reszta spoleczenstwa tez tyle zarabia? I to w E a nie w zlotowkach? Lekarze patrza tylko na swoj ogon. A przysiega Hipokratesa to dla nich to, co spod ogona wypada!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: A ja nie pamietam,zeby lekarze lozyli na swoj 15.06.06, 10:04 skoro polowa spoleczenstwa zarabia ponizej 1300 zl to dlaczego wszystkim pracujacym w budzetowce nie obnizyc pensji do takiego poziomu? Dlatego ze przeszliby do prywatnego sektora. A lekarze nie moga przejsc do prywatnego sektora bo go nie ma. W Czechach srednia placa jest taka sama jak w Polsce a zarobki lekarzy 3 razy wyzsze. To chyba jest jakies porownanie? Przysiega Hipokratesa nie mowi "pracuj szybko, dobrze, bezpiecznie i za darmo". Odpowiedz Link Zgłoś
ggross Re: A ja nie pamietam,zeby lekarze lozyli na swoj 15.06.06, 10:26 Co prawda nie ma prywatnych wiezien, komisariatowm i jednostek woskowych, ale sa prywatne gabinety, szpitale i szkoly. Jak narazie najglosniej protestuja (oprocz populistycznie-socjalistycznie nastawionych gornikow, kolejarzy i rolnikow) wlasnie przedstawiciele tych dwoch zawodow, ktore moga bez problemu przejsc do sektora prywatnego. Jak komus nie pasuja zarobki "panstwowe" to niech zalozy wlasna dzialalnosc i realizuje swoje ambicje za wlasne pieniadz. Niech sprobuje utrzymac sie placac danine Zusowi i US-owi. Skoro sa tak "doskonalymi" fachowcami - bez problemow znajda klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: PiS chce podwyższyć płace- jakas bzdura 14.06.06, 17:30 Dlaczego nikt z pseudorzadzacych politykow nie jest wstanie postawic sie zwiazkowcom i powiedzec, ze tylko wzrost gospdarczy kraju gwarantuje staly wzrost wynagrodzen? Oj slabe cos te polskie rzady... Odpowiedz Link Zgłoś
jastokrotka Re: PiS chce podwyższyć płace- jakas bzdura 14.06.06, 16:53 bardzo ciekawe są twoje doniesienia: lekarz we Włoszech dostaje 2000 euro, za mieszkanie ma zapłacić 1500, czyli zeby przeżył mieszka w namiocie, byłam tam na wakacjach i ..........nie widziałam miasteczek namiotowych pracowników ochrony zdrowia. Napiszę wprost - nie masz racji, mylisz się ( lub dosadniej ). Aż dziw, że ci nędzarze jakimi wg ciebie są włoscy lekarze nie przyjechali jeszcze do nas :) Wydaje ci się, że na całym świecie lekarz zarabia mniej niż sprzątaczka w urzędzie, nie tak jest tylko u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky7pl Re: PiS chce podwyższyć płace lekarzom 14.06.06, 14:55 dodruk bedzie panie dzieju, dodruk ! skarbiec pusty, mennica grzeje już maszyny koham.mihnika napisał: > to dobrze. trapi mnie pytanie- > czy to tylko zagrywka i za kilka miesiecy wszystko wroci do pis-normy? > czyim kosztem sie to odbedzie? > czy ruszyla juz produkcja pieniedzy bez pokrycie? > generalnie, gdzie jest pis-szwindel? Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: PiS chce podwyższyć płace lekarzom 14.06.06, 14:59 > czyim kosztem sie to odbedzie? kierowcow - akcyze przeciez nie problem podniesc po raz setny. Odpowiedz Link Zgłoś
osa332 Re: PiS chce podwyższyć płace lekarzom 14.06.06, 19:51 Niech lekarze wyjada .My Polacy będziemy uczyc się patriotyzmu.Jesteśmy durnym narodem i po co nam lekarze,Nam potrzeba patriotyzmu Odpowiedz Link Zgłoś
peter1 Kurski znalazł już kasę na kongresie PISuarów 14.06.06, 15:06 więc wszyscy teraz będą szczęśliwi. Oczywiście będzie też obiecana obniżka podatków, i kasa dla górników, hutników, i nauczycieli. Solidarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: Kurski znalazł już kasę na kongresie PISuarów 14.06.06, 15:26 zapomniales o 2 milionach mieszkan. ale nie ty jeden hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
marian80_1 Re: Kurski znalazł już kasę na kongresie PISuarów 14.06.06, 19:47 nie 2 mln a 3 miliny YES YES YES Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo a ciemny lud znowu da sie nabrac 14.06.06, 17:32 jak zwykle lekarze kupia ten kit, a za rok sie znowu obudza z reka w nocniku i bez kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
osa332 Re: a ciemny lud znowu da sie nabrac 14.06.06, 19:52 Niedługo będzie trzy miliony mieszkań obiecane przez pis -ludzie wyjadą Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Zstąp duchu św i zmiań oblicze służby zdrowia 14.06.06, 15:23 tej służby zdrowia. Coś leniuszek z ciebie duszku święty. Nie chce ci się zstąpić. My naród wybrany wzywamy cię. No chłodźżesz tu do nas. Odpowiedz Link Zgłoś
jerwis Re: PiS chce podwyższyć płace lekarzom 14.06.06, 15:26 Uważam, że góra urodziła mysz. Wartość jednego punktu rozliczeniowego należy do kompetencji dyrektorów wojewódzkich NFZ (dziś dla specjalistów około 7,50 zł). Wycena procedury badawczej lub zabiegowej należy do kompetencji dyrektora NFZ. Wysokość wynagrodzenia pracownika ustala się na drodze negocjacji między nim a pracodawcą (kodeks pracy). Więc po co ta ustawa. Dwa lata temu podniesiono stawkę za punkt z 6,50 na 7,50, ale pozostawiono na niezmienionycm poziomie wartość kontraktu. Co oznaczało zmniejszenie limitów przyjęć. Bo wszystkie placówki medyczne rozliczają się na podstawie przyznanego (wynegocjowanego?) limitu usług. Jak zmusić dyrektora NZOZ do podniesienia płac. Ustawa ogranicza jego uprawnienia. Kto zarobi jeżeli na konto zadłużonego szpitala wpłynie większa kwota. Komornik? Odpowiedz Link Zgłoś
jot58ka Re: PiS chce podwyższyć płace lekarzom 14.06.06, 15:37 Przecież nie chodzi o to, co można zrobić w realu. Taka deklaracja podwyżek jest medialna i to na jakiś czas wystarczy. Poza tym "chce" to nie znaczy "podwyższy". Ale troskliwie pogadać do kamery sobie można . Odpowiedz Link Zgłoś
osa332 Re: PiS chce podwyższyć płace lekarzom 14.06.06, 19:54 Przecuież Religa dziś powiedział że nie ma na to pieniędzy więc oco tu chodzi.A dlaczegoo tym mówi pis nie rząd i Gilowska przecież ona jest od kasy Odpowiedz Link Zgłoś
marian80_1 Sprywatyzaować służbę zdrowia 14.06.06, 20:20 bardzo swietne rozwiązanie jest w stanach są firmy ubezpieczeniowe i firmy medyczne konkurencja a nie jak NFZ który obsadza się stołki i to jest powód problemu. gdyby była konkurencja w tp a nie speudo konkutencja to nie mielibyśmy najdroższego na świecie internetu i abonamentu na telefon istnieją telefony na na radio to nie moożna było utworzyć dla tego typu innej firmy? to by przecięz nie płacilu byśmy za abonament telefoniczny jeden z najdroższych na świeci tak sam PGNiGE też trzeba podzielić. To może pomuc naszej gospodarce tylko konkurencja. A nie wszystko utzrymywane przez tych tempych baranów na wiejskiej. Ja by mieli trochę oleju w łbach to mogli by tym zarządzać a nie mają więc trzeba się domagać aby utworzyli konkurencję. gurnictwo bym też spruwatyzował niech nawet górnicy otrzymają akcje swoich spółek. i będą mogli brać dywidenty z akcji a częś nich spłacałą kredyty. odciągnąć świnie od koryta !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek544 Re: PiS chce podwyższyć płace lekarzom 14.06.06, 20:10 Jak rząd mówi że da, to mówi. Jak rząd mówi że zabierze, to zabierze. KTO ŚMIE WĄTPIĆ? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: PiS chce podwyższyć płace lekarzom 14.06.06, 15:39 podwyżki dla pielęgniarek i salowych ale NIE DLA KONOWAŁÓW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pavana Re: PiS chce podwyższyć płace lekarzom 14.06.06, 17:59 A dlaczego nie - przecież są teraz fajne oferty na terenówki, nowy Land criuser jest extra, fajnie by sie prezentował przed przychodnią. Odpowiedz Link Zgłoś
rechott Ale fotka 14.06.06, 17:09 Artukułu nie chce mi się czytac, bo pewnie znowu jakieś obiecanki, ale zdjęcie Edgara jest the best. Normalnie wygląda jakby ze 2,40 miał i taki poważny:) Odpowiedz Link Zgłoś
marafioti Re: PiS chce podwyższyć płace- jakas bzdura 14.06.06, 17:19 po pierwsze 2000 euro dostaje lekarz na reke, nie podalam tu dodatkow bo jest ich kilka(np za znajomosc innego jezyka potwierdzona certyfikatem). mowie o lekarzu pracujacym w szpitalu, nie pelniacym zadnej funkcji kierowniczej. wiem bo mam takiego w rodzinie meza.! moze faktycznie nie wiem ile zarabia lekarz w pl. ale wiem ze poczatkujacy (kolega jest po medycynie i chce byc okulista) dostaje na razie 1300(nie wiem czy brutto czy netto)- w kazdym razie poczatki sa trudne. ludzie sie przyzwyczalili ze jak ktos skonczyl medycyne i wybierze dalsza droge ksztalcenie musi zarabiac nie wiadomo ile. nie wszyscy po medycynie musza byc lekarzami i nie wszyscy znajda prace. tak jest tez z prawnikami i innymi zawodami. az dziw bierze ze nasz kolega- przyszly okulista - kiedy szukal pracy a musial podjac jakakolwiek ze wzgl. na posiadanie rodziny, byl zbulwersowany tymze nie moze pracowac w szpitalu i musial podjac prace fizyczna. teraz po znajomosci tatusia, ktory jest radnym miasta podjal staz, prace w swoim sektorze. kierunek studiow nie gwarantuje pracy. znajomosci tak i oczywiscie lapowki. Odpowiedz Link Zgłoś
marafioti Re: PiS chce podwyższyć płace- jakas bzdura 14.06.06, 17:23 aaa ja za mieszkanie mniej niz 55 metrow kw. place 800 euro plus gaz, swiatlo telefon. i to jest jedno z najtanszych mieszkan. ceny wahaja sie miedzy 1000 1500 na wynajem. kupno - prosze bardzo 250 000 euro do 360 000, za mieszkanie do 90 metrow kw. z 30 letnim stazem - tzn stare nie nowe. przyczym miasto doklada jakies 50 000 euro gratis jesli ktos kupuje swoje pierwsze mieszkanie. dane potwierdzone. pa Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwek1 Re: PiS chce podwyższyć płace lekarzom 14.06.06, 18:35 Pokrycie jest od 01.07.5006 drożeją i tak najdroższe w UE lekarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
magdusr99 dlaczego nie lubicie lekarzy? 14.06.06, 18:53 podwyżki są niezbędne, inaczej będzie jeszcze gorzej a już jest źle. Uczę pielęgniarki angielskiego i słucham o salach operacyjnych zamykanych z powodu braku instrumentariuszek, o tym że te co zostały w POlsce nie moga dostać urlopu bo takie są braki w szpitalach itd. Podwyżka 30% jest śmieszna, bo jak pielęgniarka ma pensje 1200 to po podwyżce będzie miala 1500 czyli dalej grosze. Co to Land Roverów, to dlaczego lekarz nie miałby jeździć takim samochodem? Zostać lekarzem jest trudniej (studia, ilośc materiału, specjalizacje itd) niż górnikiem, politykiem czy policjantem, ale nie przekłada się to na zarobki. Nic dziwnego żę albo wyjeżdżają albo biorą łapówki. Oczywiście to nie jest usprawiedliwienie ale musimy widzieć związek przyczynowo skutkowy! Ale rację mają Ci co mówią że same podwyżki nie wystarczą: konieczne są zmiany systemowe, rozbicie kolesiostwa lekarzy (patrz orzecznictwo sądów lekarskich o błędach w sztuce), wyłowienie dobrych lekarzy i wywalenie złych i partaczy. Tylko kto sie odwarzy to zrobić? Nie wierzę aby ktokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
davero1 Re: PiS chce podwyższyć płace lekarzom 14.06.06, 19:07 Tak jest. Podwyżki - tak. Ale jednocześnie: - umożliwienie normalnego awansu młodym lekarzom, żeby nie pracowali na satrapów profesorów/ordynatorów - ograniczenie wieloetatowości - ograniczenie kradzieży naszych pieniędzy przez lekarzy, którzy wykorzystują publiczny sprzęt, pomieszczenia, czas który powinni poświęcić na publicznych pacjentów na praktykę prywatną - surowa odpowiedzialność zawodowa i CYWILNA (niech się boją o kieszeń) A systemowo to chciałbym koszyka należnych świadczeń z określeniem terminów ich wykonanania. Bo teraz należy mi się wszystko a dostaję nic (chyba że akurat mam szczęście, znajomości, dam łapówkę). Chcę wiedzieć, że na od takiej a takiej choroby muszę się ubezpieczyć sam, bo jak nie to umrę kiedy mnie dopadnie. A co do reszty chcę mieć pewność, że jeśli coś się przydaży to w krótkim terminie dostanę pomoc medyczną (a jeśli nie - to "puszczę Skarb Państwa w skarpetach"). A nie kolejki, listy, kombinacje, prośby - płacę i wymagam. Jestem ku... klientem, ze mnie żyją ci organizatorzy systemu ochrony zdrowia. Chcę konkretów. Wiem, że nie da się leczyć wszystkich i na wszystko w ramach powszechnej składki. Odpowiedz Link Zgłoś
mckwack Re: PiS chce podwyższyć płace lekarzom 14.06.06, 19:35 normalnie extra. brawo pis, znowu sie popisali. szkoda ze zaden z tych genetycznych patryjotow nie wpadl na pomysl zmian systemowych. no ale czego mozna oczekiwac od ludzi ktorzy wpuscili do rzadu leppera i giertycha... Odpowiedz Link Zgłoś
ner1 Re: PiS chce podwyższyć płace lekarzom 14.06.06, 19:57 Pracuję w tym zawodzie 20 lat - tylko państwowo i bez łapówek . O dziwo to głupie komunistyczne wychowanie mojego ojca - ateisty z zasadami . Mogłabym teraz wyjechać do Szwecji i zarabiać za 2 m-ce tyle co tu za rok. Jestem już za stara żeby w miesiąc nauczyć się szwedzkiego ,ale mój syn uczy się tylko języków. To nam zafundowała ta demokracja - liczyć na to, że dziecko prześle mi więcaj niż te 200 euro , które proponują pisiule. O różnicy warunków pracy nie wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Trybunał Konstytucyjny i tak to "uwali" 14.06.06, 20:37 Kochani lekarze , nie cieszcie sie !!! Ponieważ jest to ustawa "pisowska" wiec Trybunał Konstytucyjny z definicji musi ja uwalic. Na podwyzki zaczekajcie jak SLD dojdzie do wladzy. W teorii. Bo jak SLD dorwie sie do publicznej kasy, to wiadomo co z nia zrobi ( patrz: pan Neuman). Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Dotarło do pisiorów, że jesteśmy w UE. 14.06.06, 23:12 I skala wyjazdów rzeczywiście jest duża. Lepiej późno, niż wcale (jak mawiał znajomy nekrofil...) Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Dali górnikom, dali lekarzom-a skąd kasa? Tego już 14.06.06, 23:19 nie powiedzieli. Ale Edgar nie wie jaki dzisiaj dzień tygodnia, więc czego tu oczekiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
nokata Re: PiS chce podwyższyć płace lekarzom 14.06.06, 23:27 A moze obowiazkowe badania u psychola dla PiS-iorow? Chociaz nie, bo nagle pol sejmu nie ma i 90% rzadu Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Re: PiS chce podwyższyć płace lekarzom 15.06.06, 05:43 Gdzie ten Jaroslaw Kaczynski wynajduje takie okropne geby jak Gosiewskiego i Kurskiego Jacka do kolekcji PiS-u? Uzupelnia je jeszcze gebami Lepppera i Giertycha ! To okropne !!! Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika na ich tle wyglada jak yntelygent albo i lze-elyta 15.06.06, 09:22 nie pamietasz ze szkoly, ze te ladne zawsze mialy brzydka przyjaciolke? Jednej to dodawalo jeszcze urody (kontrast), a druga zywila sie padlina, to znaczy tymi odrzuconymi. Taka mala symbioza. Odpowiedz Link Zgłoś
odif1 Re: PiS chce podwyższyć płace lekarzom 15.06.06, 08:47 Czy zmiany wsłużbie zdrowia mają służyć tylko jej pracownikom, co z pacjentami, artykuł o nich w ogóle nie wspomina. Zróbmy służbę zdrowia dla służby zdrowia a pacjenci niech dalej ślęczą w kolejkach pod zamkniętymi drzwiami gabinetów! Odpowiedz Link Zgłoś
ponuractwo Re: PiS chce podwyższyć płace lekarzom 15.06.06, 10:09 Troche w tym racji. Też zwróciłam na to uwagę. Nic nie mam do podwyżek płac w służbie zdrowia. Lecz nie usłyszałam dotąd nic na temat, że: nie będziemy, (lekarze) pracowac prywatnie na sprzęcie z podatków obywateli, że nie będziemy przcowac na 6 etatach płatnych za 6 - 8 godzin każdy, a w efekcie po 2 godziny, że usuniemy z zawodu tych pijących, lekceważących zdrowie pacjentów, tych niedouków, robiących krzywdę pacjentom, że pozbędziemy się lekarzy mało zdolnych - jednym słowem, że zaczniemy poważniej traktować pacjentów i odpowiadać za to co i jak robimy, że może nie będziemy na tych pacjentach żerować, można task jeszcze długo !!!! No to co? Czekam na opinie ze środowiska, może od lekarzy i pielęgniarek? Odpowiedz Link Zgłoś
ponuractwo Re: PiS chce podwyższyć płace lekarzom 15.06.06, 10:33 Niezbyt uważnie czytałam poprzednie "posty". A widzę, że nie jestem jedyna z tymi oczekiwaniami i bardzo się cieszę. I jeszcze jedno, jeśli już ktoś wybiera medycyne, to na Boga Ojca, musi być kimś, a nie groszorobem. Jeśli tak, to tych właśnie trzeba się pozbywać ze środowiska, a tu ciiiicho! Nawet 1/2 słówka ze strony np. p. Radziwiła! Kasa, tak, i to na poziomie krajów przodujących europy, a reszta jak była i jest. Jeśli tak, to ja dziękuję, jie życzę sobie by mi ktoś składkę kazał płacić i to niemałą, bez żadnych warunków. Co za kraj!!! A o tym "społeczeństwie" już nawet wspominać mi się nie chce! Odpowiedz Link Zgłoś
cierpliwy Re: PiS chce podwyższyć płace lekarzom 15.06.06, 14:11 Nie wiem dlaczego wszyscy tylko narzekają i nawet psioczą na rząd. A trzeba członkom rządu (bo te członki pewnie ciężko pracują) dobrze życzyć. No więc życzę Tobie kochany rządzie abyś żył 100 lat tak jak ja za 899,10 zł brutto miesięcznie i nie bał się tego przypadkowego narodu, którym musisz tak ofiarnie rządzić. I życzę Ci, Ty Rządzie, aby cię przeklinała moja sąsiadka tak samo jak złodzieja, który ją niedawno okradł. Odpowiedz Link Zgłoś