tadeusz_ja 21.06.06, 07:15 Zmanipulowany Program! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maaax Dzierzgowska żenowała 21.06.06, 07:18 KOlejna manipulacja - moze pan ogladal inny program ,co? żenujace widoki z homoparady (Senyszyn z pejczem a la jakas Helga z SS) i sprzed MEN, gdzie gó..arstwo nosiło plakaty "Giertych do wora a wór do jeziora", a 13letni smarkacz plótł jakies anarchistyczne bzdury, itp. To moze nieprawda? Celnie spuentowąl to prof. Malaskowski, ale jego jakos pAcewicz nie cytuje. dzierzgowska -żenada. działaczka PeDecji tchnaca nienawiscia do Giertycha. Ot, polskie lewactwo na co dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Dzierzgowska żenowała 21.06.06, 07:23 Manipulacja polega na tym, chyba nie muszę tłumaczyć, że pokazując margines i skrajność sugeruje się, że chodzi o całość. Felietony w "Warto rozmawiać" to takie mini-filmiki telewizji Trwam opowiadające całą prawdę o Przystanku Woodstock. Ale czepiać się nie będę, dopóki Pospieszalski będzie zapraszał ludzi, którzy będą miali szansę choć w część zdementować kłamliwe sugestie autora programu. Odpowiedz Link Zgłoś
wmp1234 Przeciez to jest margines i skrajnosc. 21.06.06, 08:00 Bez wzgledu na tolerancje i zrozumienia dla odmiennosci Parada jest i bedzie jeszcze dlugo w Polsce marginesem i skrajnoscia. Z faktami podobno sie nie dyskutuje. Podobno. Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Pospieszalski już w Układzie jest ? 21.06.06, 11:18 Tydzień temu UWALIŁ MATRIX PORAŻONEJ komisji ds. NIE WYJAŚNIENIA SPRAWY ORLENU a w poniedziałek niekompetencje Romusia specjalnej troski pozwolił obnarzyć. Czy to tylko „wpadki” PROPAGANDZISTY IV RP, czy może ma to związek ze „sponsorowaniem” jego programu przez SKOK? O!O! ale „cud skojarzenia” się nasuwają. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - T.Lis o PiSiorkach w TOK FM: „Takiej buty władzy przez 16 lat jeszcze nie było” „Oni wychodzą przed mikrofon i bez zmrużenia oka łżą, łżą, łżą, łżą” „Biel nazywana jest czernią, czerń bielą.” Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu [...] 21.06.06, 13:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Michnikowe obsesje - szerzenie homoseksualizm 21.06.06, 13:59 Cóż za głęboka analiza. Nie jestem pewien, czy jestem godzien czytać tak mądre i przenikliwe rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa Pacewicz to chory z nienawiści człowiek 21.06.06, 14:09 Tak jak nie jestem fanem Giertycha to w tym przypadku widzę objawy choroby psychicznej u pana redaktora Pacewicza. Ta obsesja staje się już śmieszna panie redaktorze. Co do pańskiej idolki z lewackiej PD Dzieżgowskiej to mówiła bzdury w tym programie i to jej wykazano. Ja nie zgadzam się na lewacką i liberalną propagandę w szkole. Dość lewej indoktrynacji. Co do kłamstw to w tym panflecie pan Pacewicz kłamie np.: "Szkolna psycholog z widowni gubi się w pomysłach Giertycha: a to kamery, a to filtry na komputery, rezygnacja z obowiązkowego przedszkola dla pięciolatków, wycofanie się z PIS-owskich ustaleń o tanich podręcznikach i ogłoszenie, że będą centralne przetargi na nie, a to likwidacja wiedzy o społeczeństwie i rozdzielenie historii na polską i powszechną... " nie było czegoś takiego . Skłamał pan redaktorze i połączył kilka wypowiedzi różnych osób pani z PD, pana z SLD i tej oświeconej pani. Nic pan natomiast nie wspomina o tych cudownych dzieciach które zapewne w ramach poprawności politycznej którą popiera wybiórcza nowoływały do morderstwa "Giertych do wora i wór do jeziora". Rozumiem że uważa pan że ponoszą oni taką samą odpowiedzialność jak opisany wczoraj przez wybiórczą nastoletni wówczas działacz LPR oskarżony przez gazetę o neonazizm. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Pacewicz to chory z nienawiści człowiek 21.06.06, 14:12 Szkoła doktrynalna uczy posłuszeństwa. Szkoła otwarta uczy myślenia. Życzyłbym sobie, by moje dzieci myślały, a nie były bezmyślnie karne i posłuszne. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa Pacewicz to chory z nienawiści człowiek 21.06.06, 14:17 jorge.martinez napisał: > Szkoła doktrynalna uczy posłuszeństwa. > > Szkoła otwarta uczy myślenia. > > Życzyłbym sobie, by moje dzieci myślały, a nie były bezmyślnie karne i posłuszn > e. A ja chcę aby dzieci w szkołach się uczyły, a nie były uczone technik homoseksualnych, ćpania, picia i braku szacunku dla dorosłych. Ja chcę aby przekazywano im tam wartości które nauczą ich nie tylko tego że w życiu liczy się wyłącznie pieniądz i własna osobista korzyść. Ja nie uwazam taj jak ta bezmyślna lewacka organizacja że ministrem może być człowiek którego popiera większość uczniów. Dość tej lewackiej ideologi i pajdokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Pacewicz to chory z nienawiści człowiek 21.06.06, 14:25 > A ja chcę aby dzieci w szkołach się uczyły, a nie były uczone technik homoseksu > alnych, ćpania, picia i braku szacunku dla dorosłych. Ja też nie chcę. Nie widzę wszakże związku między publikacją Rady Europy a wyżej wymienionymi postulatami. Poza tym, czy to nauczyciele uczą dziesi ćpania, picia i braku szacunku? Nie wspominając już o technikach homoseksualnych wziątych z książyca. > Ja chcę aby przekazywano im tam wartości które nauczą ich nie tylko tego że w ż > yciu liczy się wyłącznie pieniądz i własna osobista korzyść. Oczywiście. Dobrze prowadzone lekcja polskiego i historii z jednej strony, a z drugiej praktyczne zajęcia z przedsiębiorczości i matematyki pozwolą spęłnić oba postulaty (wartości + etos klasy średniej). > Ja nie uwazam taj jak ta bezmyślna lewacka organizacja że ministrem może być cz > łowiek którego popiera większość uczniów. > Dość tej lewackiej ideologi i pajdokracji. Minister bez autorytetu u nauczycieli i uczniów skazany jest na porażki. Przykro mi bardzo, ale R. Giertych nie jest dobrym materiałem na ministra oświaty. Odpowiedz Link Zgłoś
van_monster Re: Pacewicz to chory z nienawiści człowiek 22.06.06, 08:39 A ja chcę aby dzieci w szkołach się uczyły, a nie były uczone technik homoseksu > alnych, ćpania, picia i braku szacunku dla dorosłych. skąd żeś się człeku urwał, że takie pierdoły wypisujesz. Która szkoła tego uczy? 80% nauczycieli to pedały, ćpuny, ochlejusy i chamy, ta ta nie zachowuj się jak rasowy dupek i nie wygłaszaj prymitywnych stereotypów autorstwa Wierzejskich i innych ... Odpowiedz Link Zgłoś
marcelblum Re: Pacewicz to chory z nienawiści człowiek 22.06.06, 09:53 a instytut wychowania zajmie się napewno w pierwszej kolejności młodzieżą wszechpolską która wychowana w duchu katolickim organizuje zamieszki podczas parad równości - ot taki sposób na okazanie katolickiej miłości bliżniego,przy okazji te 11 milionów to kolejny krok w stronę programowego taniego państwa - na tym tle dulska to niewiniątko Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Pacewicz to chory z nienawiści człowiek 22.06.06, 18:21 A ja chcę aby dzieci w szkołach się uczyły, a nie były uczone technik homoseksu > alnych, ćpania, picia i braku szacunku dla dorosłych. > Ja chcę aby przekazywano im tam wartości które nauczą ich nie tylko tego że w ż > yciu liczy się wyłącznie pieniądz i własna osobista korzyść. > Ja nie uwazam taj jak ta bezmyślna lewacka organizacja że ministrem może być cz > łowiek którego popiera większość uczniów. > Dość tej lewackiej ideologi i pajdokracji Jedno hasło na demonstracji, nie kompromituje jej sensu. Nikt nie mówi też o promocji homoseksualizmu w szkołach (nikt z wyjątkiem Giertycha, która gada głupoty, po to by antagonizować przeciw sobie gejów. A Dzieci też mają prawo wdecyzji na sposób w jaki są uczone. I jest zrozumiałe, że skoro są obywatelami tego kraju, to minister edukacji powinien posiadać ich zaufanie, tak jak np. minister zdrowia winien posiadać zaufanie lekarzy. Nie głosują w wyborach, ale konsekwencje kretyństw Giertycha ich dotkną. Boją się, że szkoła zacznie indoktrynować jak za PRL-u, że pod pretekstem walki z narkotykami, wprowadzi się w reżim służący politycznym celom Giertycha. Nikt mi nie powie, że tylko on jeden chce walczyć z narkotykami. Odpowiedz Link Zgłoś
iwirl Re: Pacewicz to chory z nienawiści człowiek 24.06.06, 23:35 co to sa tech homoseksualne i na jakich lekcjach dzieci sie ich ucza? na szacunek musimy sobie zasluzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Dzierzgowska żenowała 21.06.06, 08:13 to Ty jesteś stary moherowy osioł, nic do Ciebie nie trafia i tak Ci do Twojego końca pozostanie. Tzn chcesz aby polskie dzieci "uczył" krętacz, kłamca i homofob?? Teraz w UE, kiedy tylko otwarcie na świat daje efekty wymierne dla naszego kraju. Żałosne ale prawdziwe. pl.wikipedia.org/wiki/Homofobia#Homoseksualna_przyczyna_homofobii.3F Odpowiedz Link Zgłoś
juisy Re: Dzierzgowska żenowała 21.06.06, 09:30 Senyszyn zachowywała się baaaardzo nieładnie, parodiując słowa wielkiego człowieka.A w dodatku od polityka wymagam czegoś więcej niż paradowania w tandetnych ciuszkach z pejczem i wygadywania nieskładnych bzdur. Tolerancja to nie nabijanie się z innych ludzi. To przyjmowanie ludzi takimi, jakimi są. Uważam że homoseksualiści mają takie samo prawo uczestniczyć w życiu publicznym co i heteroseksualiści.Uważam, że mogliby mieć prawo do związków partnerskich. Nie pochwalam adopcji przez pary homoseksualne, ale tylko dla tego, że nie wiem jaki to ma wpływ na rozwój dziecka.Nie chcę, żeby komuś działa się krzywda.Jeżeli okaże się że dziecko w takim związku wyrośnie na dobrego człowieka, to nie będę miała nic przeciwko. Program Pana Pospieszalskiego od dawna wydawał mi się manipulowany.Oglądam programy publicystyczne, ponieważ skutecznie pozwalają mi wyrobić sobie zdanie na tzw.Gorące tamaty.Pan Pospieszalski stosuje kilka prostych metod, aby widzowi narzucić "prawidłowy punkt widzenia". Wielokrotne powtarzanie wypowiedzi, które są zgodne z jego zdaniem, częstsze udzielanie głosu lubianym przez niego gościom(ostatnio troszkę mniej, chyba ktoś na to już zwrócił uwagę). W ogóle mam bardzo dużo do zarzucenia temu programowi no i przede wszystkim Panu P.I do tego montaż materiału filmowego. Często manipulowany, cięty tak, aby pokazać najgorszą stronę danej sytuacji.Nie ma szans na zobaczenie sytuacji uśrednionej, takiej w jakiej znajduje się większość ludzi. Bardzo chętnie podpisałabym się pod usunięciem tego programu, albo przynajmniej zmianą prowadzącego, na kogoś z bardziej nowoczesnymi i bardziej tolerancyjnymi poglądami (nie do końca mam na myśli liberalizm :)) Jeszcze jedna sprawa. Sprawa gości w programie. Fajnie byłoby gdyby byli przgotowani merytorycznie do programu, a nie wychwalali się swoimi osiągnięciami w takiej czy innej dziedzinie.Nie dotyczy to oczywiście wszystkich gości, ale ich znacznej części. Pozdraiwam. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: juisy 21.06.06, 18:51 juisy napisała: > Bardzo chętnie podpisałabym się pod usunięciem tego programu, albo przynajmniej > zmianą prowadzącego, na kogoś z bardziej nowoczesnymi i bardziej tolerancyjnymi poglądami (nie do końca mam na myśli liberalizm :))< A kogo proponujesz? Może p. Biedroń, albo tow. Szyszkowska byliby bardziej na miejscu? > Jeszcze jedna sprawa. Sprawa gości w programie. Fajnie byłoby gdyby byli przgotowani merytorycznie do programu,...< Też tak uważam dotyczy to głównie 90% procent gości skrzywionych lewicowo, żeby jakis lewak z Pd czy GW był choć raz tak przygotowany do dyskusji jak p. premier Giertych, czy p. red Semka, a nie plótł swoje puste propagandowe farmazony. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: juisy 22.06.06, 18:26 qqazz napisał: > juisy napisała: > > Bardzo chętnie podpisałabym się pod usunięciem tego programu, albo > przynajmniej > > zmianą prowadzącego, na kogoś z bardziej nowoczesnymi i bardziej > tolerancyjnymi poglądami (nie do końca mam na myśli liberalizm :))< > A kogo proponujesz? Może p. Biedroń, albo tow. Szyszkowska byliby bardziej na > miejscu? > > > Jeszcze jedna sprawa. Sprawa gości w programie. Fajnie byłoby gdyby byli > przgotowani merytorycznie do programu,...< Też tak uważam dotyczy to główn > ie > 90% procent gości skrzywionych lewicowo, żeby jakis lewak z Pd czy GW był choć > raz tak przygotowany do dyskusji jak p. premier Giertych, czy p. red Semka, a > nie plótł swoje puste propagandowe farmazony. > > > pozdrawiam 1. co do pierwszej kwestii- kretyński argument. Nawet jeśli Szyszkowska jest radykałem, to nie znaczy że Pośpieszalski nie jest. Są jeszcze ludzie nie skrzywieni w jedną i drugą stronę. 2. To Giertych upajał się własnym ego: "jedni krytykują mnie że coś robię, a inni, że nie". Raczej produkujesz nam tu swe uprzedzenia bez uzasadnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
van_monster Re: Dzierzgowska żenowała 22.06.06, 08:44 Senyszyn zachowywała się baaaardzo nieładnie, parodiując słowa wielkiego człowi > eka. Nie obraziła Go, wykorzystała tylko Jego słowa - czyżby to wystarczy żeby potraktować to jako obrazę uczuć religijnych?? Młodzież Wszechpolska na swej stronie internetowej ma Dekalog Wszechpolaka - nie muszę chyba wyjaśniać czyje słowa zostały w takim razie tu sprofanowane, ale im wolno hehe Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Dzierzgowska żenowała 22.06.06, 19:14 juisy napisała: > Senyszyn zachowywała się baaaardzo nieładnie, parodiując słowa wielkiego człowi > eka.A w dodatku od polityka wymagam czegoś więcej niż paradowania w tandetnych > ciuszkach z pejczem i wygadywania nieskładnych bzdur. co do tych pejczy oczywiście zgoda. Ale ja nie wiem, czy ona go sparodiowała. Posłużyła się słowami Wojtyły, by zakomunikować, potrzebę przemiany kultury, w tym kraju. Bo geje chcieliby innej kultury, niż tej która teraz daje im popalić.Innej zapewne niż chciał Wojtyła. Przywołanie jego słow ma tylko sygnalizować, potrzebe tej głębokiej przemiany, nie każde nawiązanie do słów kogoś innego, nawet głoszącego inne ideały, musi być ich parodią. Sparodiowanie oznaczałoby, że posłużyłaby się słowami w błahym celu. Ale włąsnie, że problem tolerancji nie jest błahy, choć o tolerancję walczy mniejszość, a Polska jest wolna , nie jak w 79. Być może w tedy chodziło o coś ważniejszego, ale i dzisiejszy problem nie jest na tyle blahy by można było mówić o parodii Odpowiedz Link Zgłoś
5.5stopy Re: Dzierzgowska żenowała 21.06.06, 10:10 "- Ja bym wolała, żeby Pan nic nie robił - z rozbrajającym uśmiechem powiedziała Dzieżgowska. " tu akurat manipuluje p. Pacewicz - uśmiech Dzieżgowskiej jest mniej rozbrajający od uśmiechu Micka Jaggera. Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra Ci dopiero daliby nam w dupę 21.06.06, 07:20 "Ci dopiero daliby nam w dupę", powiedział Paweł Jasienica o Kuroniu i Modzelewskim w 1969 roku. I tyle podsumowania siedemnastu lat manipulacji wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Skandal w "Warto Rozmawiać" 21.06.06, 07:25 Zobaczyliśmy żenujące widowisko,autor tego programu Pan Pośpieszalski popisal się elementarnym brakiem wiedzy dziennikarskiej, a także brakiem dobrej woli w wyjaśnianiu jakże skomplikowanmej polskiej rzeczywistości.Ten prawicowy dyspozycyjny dziennikarz po prostu lgał w żywe oczy. Zdjęcia z Parady które tam zaprezentował byly zmanipulowaną "zbitką" która miała na celu zdeprecjonować sens parady równości.TVP stala się propagandową tubą PISUARU. Odpowiedz Link Zgłoś
wmp1234 Konkretnie i do rzeczy. 21.06.06, 07:56 >Zdjęcia z Parady które tam >zaprezentował byly zmanipulowaną "zbitką" która miała na celu zdeprecjonować >sens parady równości. Konkretnie - były to zdjecia z Parady czy fotomontaz? Jezeli byly to autentyczne zdjecia, to twoj komentarz jest jeszcze wieksza manipulacja niz piszesz. Jezeli zdjecia sa nieprawdziwe, to program Pospieszalskiego jest taka sama manipulacja. Telewizja publiczna nie ma jednak obowiazku afirmowac zadnych ruchow i grup nacisku a program Pospieszalskiego nie jest programem informacyjnym, typu wiadomosci, a publicystycznym i dyskusyjnym. Gdyby w TVP emitowano tylko programy, ktore podobaja sie wszystkim rownoczesnie, to najczesciej ogladalibysmy biala plansze z napisem: przepraszamy za chwilowa przerwe w nadawaniu programu. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Niektórzy mają krótką pamięć 21.06.06, 08:09 > >Zdjęcia z Parady które tam > >zaprezentował byly zmanipulowaną "zbitką" (...) > Konkretnie - były to zdjecia z Parady czy fotomontaz? Polskie Kroniki Filmowe puszczane przez kilkadziesiąt lat przed filmami w kinach też składały się z prawdziwych zdjęć. Zdjęcia z wieców Hitlera - j.w. Czy to dowodzi czegokolwiek o prawdziwości prezentowanych tez? Manipulacja nie jest tym samym, co fałszerstwo. Gdyby zdjęcia były fałszywe (a pewnie nie są), mówilibyśmy o fałszerstwie. Manipulacja jest wtedy, jeśli zupełnie prawdziwe materiały (zdjęcia, cytaty, cokolwiek) podda się takiemu zmontowaniu, by wspólnie wywiarały zamierzone wrażenie, niekoniecznie związane z rzeczywistością. Jakiś czas temu był taki kandydat na prezydenta Polski (z drugiej dziesiątki w sondażach), który miał całkiem oszałamiające programy wyborcze. Np. były zdjęcia jego stojącego na trybunie i klepiącego coś tam, a potem zdjecia rozentuzjazmowanych widzów (?) / kibiców (?) na jakims stadionie. Były to zdjęcia prawdziwe, ale tego pana na tym stadionie nie było i nie jemu bito brawa..... To taki przykład poglądowy dla mniej pojętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
wmp1234 Konkretnie i do rzeczy cd - 2 21.06.06, 09:01 Chyba zbyt latwo laczysz propagande z mistyfikacja? Zdjecia z wiecow Hitlera chyba byly jednak propaganda ale niekoniecznie falszywka? Przyklad z kampanii wyborczej kandydata na prezydenta to czyste falszerstwo, daleko przekraczajace manipulacje. Falszerstwem tez bylo np. przedstawianie przez lata zbrodni katynskiej jako niemieckiej. Manipulacja oczywiscie czesto wystepuje w propagandzie. W TVP oraz innych mediach nie zniknela po 1989 roku. Jezeli sie jednak komus zarzuca manipulacje, czyli swiadome przeinaczanie faktow w celu wprowadzenia odbiorcy w blad, to nalezaloby to udowodnic. W artykule Gazety Wyborczej niestety tego zabraklo. Czyli inaczej mowiac sam artykul GW takze jest manipulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Konkretnie i do rzeczy cd - 2 21.06.06, 16:35 > Jezeli sie jednak komus zarzuca manipulacje, czyli swiadome przeinaczanie > faktow w celu wprowadzenia odbiorcy w blad, to nalezaloby to udowodnic Chyba się pogubiłeś troszeczkę. To Ty zarzucasz manipulacje 2 posty wyżej. Gazeta nie zarzuca manipulacji, tylko ordynarne kłamstwo. Zaś na swoje tezy podaje konkretne potwierdzenia. Cytat z Ciebie: "Jezeli byly to autentyczne zdjecia, to twoj komentarz jest jeszcze wieksza manipulacja niz piszesz" Ogólnie zalecam przegląd definicja haseł manipulacja, fałszerstwo, kłamstwo w slowniku języka polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Konkretnie i do rzeczy. 22.06.06, 19:21 wmp1234 napisał: > >Zdjęcia z Parady które tam > >zaprezentował byly zmanipulowaną "zbitką" która miała na celu zdeprecjonow > ać > >sens parady równości. > Konkretnie - były to zdjecia z Parady czy fotomontaz? > Jezeli byly to autentyczne zdjecia, to twoj komentarz jest jeszcze wieksza > manipulacja niz piszesz. Jezeli zdjecia sa nieprawdziwe, to program > Pospieszalskiego jest taka sama manipulacja. > Telewizja publiczna nie ma jednak obowiazku afirmowac zadnych ruchow i grup > nacisku a program Pospieszalskiego nie jest programem informacyjnym, typu > wiadomosci, a publicystycznym i dyskusyjnym. > Gdyby w TVP emitowano tylko programy, ktore podobaja sie wszystkim > rownoczesnie, to najczesciej ogladalibysmy biala plansze z napisem: > przepraszamy za chwilowa przerwe w nadawaniu programu. Ale zdjęcia mogą być autentyczne, a i tak zmanipulowane. To nie sprzeczność. Dajmy na to idzie 5000 gejów, wśród nich 5 drag queen. Kamerzysta filmuje włąściwie tylko tę piątke. Telewidzowie dochodzą do wniosku, że geje+drag queen, do czego skłonił i ch autentyczny (tj. filmujący rzeczywistą manifestacją) materiał filmowy. Ale to przekonanie nie jest prawdziwe, bo postało dzięki odpowiedniej strategii kamerzysty, lub montażysty. Kamera nie widzi wszystkiego - ma perspektywę:) Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Konkretnie i do rzeczy. 22.06.06, 19:23 m_16 napisał: Telewidzowie dochodzą do wniosku, że geje+drag queen Wyjaśnienie: oczywiście tu miało być "geje=drag queen". Sorry za niechlujstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Nadzieja umiera ostatnia... 22.06.06, 09:54 Gościu, lepiej wyrazy zbyt trudne dla Ciebie, jak też "skomplikowanme" zostaw w spokoju. Koncentruj się na tych prostszych do opanowania. A spacje po kropkach kto dopisze? Robisz duże postępy pod moim nadzorem i jestem prawie dumny z Ciebie. Kto wie może w przyszłości dadzą Ci stanowisko w PE? Zamist wysyłać posty mógłbyś je bezpośrednio odczytywać. Byłoby prościej! Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Pacewicz z piana na ustach 21.06.06, 07:28 Czy on naprawde ogladal ten program? Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 mam pytanie: skad biora sie mongolidalne klony?? 21.06.06, 07:34 czy to wypadek przy pracy czy spisek masonow??? Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: mam pytanie: skad biora sie mongolidalne klon 21.06.06, 08:42 arahat1 napisała: > czy to wypadek przy pracy czy spisek masonow??? Bój się Boga! Wmawiasz Naszej Szkapie masoństwo czy upośledzenie? On już i tak jest sam z siebie taki, jaki jest, więcej nie potrzebuje - Iiiiiihaaaahaaaa! Caf się, Kobyła, nastąp się! Jesteś okrutny! Zajmie się Tobą Farfocel albo krypto-Wierzejski z pałą (podobno - tak słyszałem - to ma tylko pałeczkę 2-cm i dlatego czuje się odrzucony, biedaczek. Tym ludziom trzeba współczuć i zapewnić dobrą opiekę z powrotem w Tworkach, a nie wmawiać masoństwo, Ty nie-Polaku! Poczytaj sobie Michalkiewicza vel Moczara. Odpowiedz Link Zgłoś
witek57 Re: Giertych kłamał w ''Warto rozmawiać'' 21.06.06, 07:36 DzieRZgowska,redaktorze Pacewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Pacewicz- dziennikarz czy prozaik? 21.06.06, 07:46 Redaktor GW zaczyna używać coraz dziwniejszych (jak na dziennikarza) środków stylistycznych! Barwne opisy, nadmiar czasowników, kumulowane i stopniowane napięcie...brr! aż ciarki przechodzą! Przykłady: „Uśmiech znikł mu [Giertychowi} z twarzy” „zasmucał widzów Giertych” „Giertych kokietował” To wszystko świadczy o twórczej niemocy red. Pacewicza, który kończy się chyba jako dziennikarz. Może to i lepiej, niech się weźmie za napisanie biografii Giertycha. Będzie przynajmniej pożytek dla czytelników, którzy odpoczną od jego „obiektywizmu” dziennikarskiego. Wniosek ewidentny: następuje niesamowicie szybka „tabliodyzacja” GW, niemal w postępie geometrycznym (zauważył to i najbardziej się tego obawiał sam Michnik), komentarza „tuzów” tej gazety staną się niedługo kryminałami tudzież powieściami sensacyjnymi w odcinkach i będą bezpłatnie dołączane do numerów GW jako „gadżety”, mające przyciągnąć na powrót odchodzących czytelników! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: Pacewicz- dziennikarz czy prozaik? 21.06.06, 07:51 "To wszystko świadczy o twórczej niemocy red. Pacewicza"Raczej o Twojej niemocy "tfuuurczej" ten post świadczy! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek3142 Giertych zawsze kłamał i to nic nowego 21.06.06, 08:04 Wystarczy przytoczyć spotkanie w Częstochowie itd. Trudno wymagać, że taki człowiek nie może być przykładem zwłaszcza dla młodzieży. Chyba, że tej wszechpolskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Pacewicz- dziennikarz czy prozaik? 21.06.06, 09:08 Pacewicz nie potrafi ukryć swojej nienawiści do niektórych polityków ( analogicznie jak Olejnik w TVP ). To brak profesjonalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Pacewicz- dziennikarz czy prozaik? 21.06.06, 08:47 tales1 napisał: > Redaktor GW zaczyna używać coraz dziwniejszych (jak na dziennikarza) środków > stylistycznych! Barwne opisy, nadmiar czasowników, kumulowane i stopniowane > napięcie...brr! aż ciarki przechodzą! Przykłady: > „Uśmiech znikł mu [Giertychowi} z twarzy” > „zasmucał widzów Giertych” > „Giertych kokietował” Jak tak możesz! Red. Pacewicz próbował oddać grozę przegranej PO, pardon, chciałem powiedzieć zwycięstwa IV Rzepy. Trochę więcej sympatii dla Naszej Szkapy, proszę. Cóż ona winna temu, że została spłodzona i wychowana przez zausznika gen. Jaruzelskiego, tego sowieckiego oficera w polskim mundurze? To była pomyłka w naturalnej metodzie planowania rodziny albo sknocona aborcja. (Zygota przetrwała w probówce) Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Giertych kłamał w ''Warto rozmawiać'' 21.06.06, 07:59 Jeżeli to kłamstwo można udowodnic to taki minister w MEN jest nieporozumieniem. To jest przykład dla młodych ludzi w Polsce że mozna łgać opowiadac bzdury bezkarnie???? A co na to mianujący go I łgarz IV RP na kaczych łapach? NIC!! Odpowiedz Link Zgłoś
grba Re: Giertych kłamał w ''Warto rozmawiać'' 21.06.06, 08:37 A moja kuzynka mówi, że nie widzi różnicy między Giertychem a Łybacką. Te same małem pieniądze, ten sam chaos, tony dyrektyw, zaleceń, analiz. Szkolnictwo nadal marnotrawi czas i pieniądze; szkolisz się za pieniądze z programu unijnego, by na koniec dowiedzieć się, że kwalifikacje, które właśnie zdobyłeś są niewystarczające i dopiero nowe szkolenie, które jest przygotowywane będzie właściwe; masz tytuł doktora a w szkole zaczynasz od najniższego szczebla... Odpowiedz Link Zgłoś
zydzinski Brawo Giertych!! 21.06.06, 08:52 Pacewicz to pacynka i w dodatku czerwona. WOn na Białoruś Odpowiedz Link Zgłoś
maciek9989 Re: Giertych kłamał w ''Warto rozmawiać'' 21.06.06, 09:19 DODATKOWA LEKCJA HOSTORII ZAMIAST WF? A TO DOBRE. I TAK JUŻ MAMY KRAJ KALEK. NA PRZYKŁAD MININSTER EDUKACJI KALECTWO INTELEKTUALNE NA PEWNO. Odpowiedz Link Zgłoś
jg19411 A ja biję mu brawa 21.06.06, 09:41 Nie byłem i nie jestem fanem Giertycha,szczególnie,gdy dla "stołka" wchodzi w irytujący układ z PiSem.Jego nominacja na ministra tego resortu,to też pomysł szalony,ale jego postawa i poczynania wobec tupetu marginalnych środowisk lesbo- homo-gejowskich jest jak najbardziej właściwa.Te,chore,czy pokrzywdzone przez los osobniki można ,gdy opuszczą głowę i ściszą głos,co najwyżej tolerować,nigdy być im partnerem.I za to go cenię,dziękuję i biję mu brawa.A szafowanie go argumentem w postaci grupy wagarujących i skandujących hasła gó..arzy to już obłędna paranoja.Oni zawsze będą przeciwko wszystkim i wszystkiemu:lekcjom.obecności,ocenom,jakiejkolwiek dyscyplinie.Bez rózgi się nie obejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Priorytety :-(. 21.06.06, 09:56 U Giertycha na 1 miejscu bóg (przynajmniej to wynika z jego postawy). Edukacja na 1 miejscu stawia rozum (wiedzę). Przez Giertycha i jemu podobnych my społeczeństwo dostaniemy w tyłek :-(. Może tak musi być? - Przynajmniej do czasu aż rozum zostanie uznany za boga. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Priorytety :-(. 21.06.06, 14:10 Giertych na pierwszym miejscu stawia osiagnięcie przez jego partię wymaganego progu w kolejnych wyborach parlamentarnych. Póki co cienkie mają notowania, a PiS im łatwo nie odpuści. Odpowiedz Link Zgłoś
torwin7 Re: A ja biję mu brawa 21.06.06, 10:01 2 ostanie zdania tego postu - zupelnie jak z tekstow gazet z lat 80 :) Odpowiedz Link Zgłoś
enpe3 Brawo J.Pospieszalski 21.06.06, 09:57 Nie pierwszy raz gubia sie w jego programie lansowane przez GW "politpoprwane autorytety " oj gubia, brakuje argumetow ale nazajutrz niezawodny Pacewicz rusza z odsiecza, zabawne :) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Polska nie podoba się socjalistycznej Europie 21.06.06, 10:19 Polska nie podoba się socjalistycznej Europie oraz jej żydowsko-masońskim salonom Atak pochodzi z samego centrum - to jest z Parlamentu Europejskiego. W rezolucji podjętej 15 czerwca 2006 r. PE potępia Polskę za "ogólny wzrost nietolerancji powodowanej rasizmem, ksenofobią, antysemityzmem i homofobią", przy czym imiennie zostały zaatakowane Radio Maryja i Liga Polskich Rodzin. Trzeba uczciwie powiedzieć, że oskarżenia zawarte w rezolucji opierają się albo na ignorancji (to jest zarówno na nieznajomości faktów, jak i błędnym rozumieniu stosowanych terminów), albo są zaplanowaną akcją oczerniania Polski z tego powodu, że nie podoba się socjalistycznej i liberalnej Europie oraz jej żydowsko-masońskim salonom. Polska jest atakowana, ponieważ jeszcze wierzy w Pana Boga i w Kościół katolicki, który jest posłany z orędziem ewangelicznym do wszystkich narodów. Europa strofuje... Kiedy zastanawiam się nad treścią oskarżeń kierowanych przeciw Polsce, zdumiewa mnie bezczelność i głupota w stawianiu tego rodzaju zarzutów przez ciało polityczne, które z zimną krwią, a nawet z satysfakcją aprobuje jawne gwałcenie praw człowieka i praw całych narodów, którym się narzuca zbrodnie aborcji, eksperymenty na embrionach, eutanazję, rozwiązłość wszelkiego rodzaju, pedofilię, zboczenia uderzające w same fundamenty życia rodzinnego, czyli w najgłębszym sensie ludzkiego. Nie liczy się to, co ludzkie, lecz to, co politycznie poprawne, choćby trąciło absurdem i głupotą na kilometr. Z pewnego punktu widzenia można tekst "rezolucji" potraktować jako nieudany dowcip, biorąc pod uwagę, że w dniach panującego upału może się coś niepoważnego dziać w genetycznie zmodyfikowanych komórkach mózgowych pewnych polityków. Styl i logika całej wypowiedzi rozmijają się bowiem z postulatami obiektywizmu i zdrowego rozsądku i do żywego przypominają nawoływania wiecowe komunistycznych agitatorów, wzywających do "wierności Związkowi Radzieckiemu i do zerwania z kołami rewizjonistów i watykańsko-amerykańskich reakcjonistów". Obowiązek protestu Zmieniając ton (bo tu i płakać, i śmiać się można), muszę powiedzieć, że jako Polak jestem głęboko oburzony dokumentem Parlamentu Europejskiego, który nie tylko nie ma żadnej powagi prawnej, ale nadto łamie podstawowe zasady, na których opiera się pokojowe współżycie narodów. Dokument Parlamentu Europejskiego gwałci suwerenność państwa polskiego, gwałci jego prawo do określenia zasad organizacji wewnętrznej, kiedy te zasady wynikają z prawa naturalnego, to jest tego prawa, w oparciu o które sformułowano wszystkie Deklaracje i Konwencje Praw Człowieka po roku 1948. Żadne postanowienia Parlamentu Europejskiego nie mogą pozostawać w sprzeczności z prawem narodu, rozumianym jako prawo do własnej tożsamości, do suwerenności i do nietykalności swego dziedzictwa kulturowego, wypracowanego przez dialog pokoleń, na gruncie fundamentalnych wartości ludzkich, na których opiera się życie rodziny ludzkiej. Muszę uważać za bezczelną uzurpację i brutalny zamach na rodzinę ludzką te opcje ideologiczne, które popierają wszelkie dewiacje uderzające w istotę rodziny, wpisaną w wewnętrzną prawdę ludzkiego bytu. Zaatakowanie podstaw moralnych ludzkiego współżycia jest burzeniem podstaw kultury i powrotem do poziomu barbarzyństwa. Jeżeli ludzie zasiadający w Parlamencie Europejskim nie rozumieją tych, tak bardzo podstawowych prawd, powinni czym prędzej zmienić zawód. A jeżeli jest konieczne (z jakichś powodów), aby tacy ludzie nadawali ton Parlamentowi i nadawali kierunek całej polityce europejskiej, to jest być może decydujący powód, aby państwo polskie zerwało wszelkie formalne więzy z tym politycznym ciałem, moralnie cuchnącym na całą Europę. Sądzę, że każdy Polak, który czuje się odpowiedzialny za honor i dobro naszej Ojczyzny, powinien wyrazić sprzeciw wobec tych uzurpacji i oszczerstw zarzucanych naszemu Narodowi dlatego tylko, że chcemy być sobą. A to prawo, aby być sobą, pochodzi od samego Boga i nie może być obalone przez żaden parlament, nawet jakiś ewentualny ponadeuropejski. Polacy nie zasługują na to, by poniewierali nimi tacy ludzie, którzy nie znają Polski i nie rozumieją jej historii i jej ducha. A są w naszej Ojczyźnie tacy ludzie i takie partie, które nie rozumieją polskości i uważają patriotyzm za coś "nienormalnego". Nie mają swojego zdania na temat wartości Polski jako Ojczyzny i uzależniają swój stosunek do niej od opinii zagranicy, kształtowanej przez wrogie nam media. Dziś słyszałem z pewnego "polskiego" radia, że członek takiej partii wypowiadał się w pewnej audycji, że "na Zachodzie od pewnego czasu postrzeganie naszego kraju bardzo się pogorszyło". A równocześnie ten człowiek nic nie powiedział o tym, że politycy jego partii wydatnie pracują nad tym, aby to "postrzeganie Polski" coraz bardziej się pogarszało. Jak można czuć się Polakiem, kiedy swoją samoświadomość narodową opiera się na tym, co myślą o nas obcy, a nawet wrogowie, którzy powielają zresztą oszczercze opinie na temat rządu, rozsiewane przez tę samą partię! Czy nie jesteśmy tu w jakimś diabelskim kole, jak ten pijak z "Małego Księcia", który pił, ponieważ się wstydził, a wstydził się, ponieważ pił. Tak tutaj członek partii pseudopolskiej wstydzi się, że obcy o nas źle myślą, a wszystko robi (na złość rządowi), aby tej opinii nie poprawić i żeby miał nadal prawo wstydzić się, że jest Polakiem. Polsko, bądź sobą! W obecnej sytuacji jest konieczne zmobilizowanie moralnej postawy Polaków w obronie naszej godności, w obronie honoru i suwerenności Narodu, ale także (o czym już kiedyś pisałem), przemyślenie i zrewidowanie prawnych podstaw naszego związku z Unią Europejską. Nie możemy być niewolnikami układów, które zawarli kiedyś nasi okupanci z naszymi wrogami. Należy wyjść z tego labiryntu zależności o charakterze przestępczym i antypolskim. Trzeba wielkiej modlitwy za Polskę i za rząd polski, aby się nie poddał szantażom i podstępom, ponieważ wciąż nie brakuje takich, którzy są gotowi współpracować z przedstawicielami światowej mafii imperialnej. ks. prof. Jerzy Bajda www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20060621&id=my21.txt Odpowiedz Link Zgłoś
juisy Re: Polska nie podoba się socjalistycznej Europie 21.06.06, 10:38 Jak zobaczyłam linka do naszego dziennika, to buzia mi się wykrzywiła w dziwną minę. Jednym z największych mankamentów Polski jest brak prwadziwej, bezstronnej prasy.Każda, powtarzam, każda gazeta ma swoich ulubieńców ze sceny politycznej. Z własnej praktyki mogę wymienić 3 gazety które starają się być w jakiś sposób bezstronne. Jedna z nich dostała prestiżową nagrodę w tym roku(jako studenta nie stać mnie na jej codzienną lekturę). Drugiej, która niedawno obniżyła cenę (a co za tym idzie, i jakość) bezstronność idzie troszkę gorzej. Trzecia- hmmm nie wim po co wymieniłam 3, bo dziennika polskiego nie czytam, bo nie lubię.A Dziennik polska europa świat to troszkę lepiej zrobiony brukowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 junkier..Polska wraca na łono komunizmu ! 21.06.06, 11:00 po dojśćiu do władzy Kaczyńskich, mamy powrót komuny!.. koalicje z SB- kami,czerwonymi z PZPR, teraz Samoobrona... to dowód zaprzaństwa i zakłamania Kaczyńskich!.. sposób rządzenia Krajem, przypomina czasy wczesnego Gomułki... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: junkier..Polska wraca na łono komunizmu ! 21.06.06, 11:26 Nie podzielam tych obaw i tej diagnozy, mowiac oglednie. Komunizm w swej najbardziej perfidnej, pseudoliberalno-postkomunistycznej wersji, polaczonej w dodatku ze zwalczaniem dumy narodowej Polakow, chca w Polsce zaszczepic partie zdrady: SLD, SDKPiL i PeDe kanapokraci.pl, ktore zgodnie glosowaly za oczernianiem Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Polonofobi i analfabeci wysiadka! 22.06.06, 09:41 Artykuł jest dla ludzi inteligentnych, o patriotycznym nastawieniu, a nie dla półanalfabetów podszytych nienawiścią do wszystkiego co polskie. Mógłby Ci poważnie zaszkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
standa21 Re: Giertych kłamał w ''Warto rozmawiać'' 21.06.06, 11:11 program warto rozmawiać powinien być zlikwidowany a załosny dziad Pospieszalski powin ien iść na emeryturę., Nie znam innego programu zeby był tak jednostronny.PPowiniśmy nie płacić abonamentu i ja tak zrobię .Telewizja publiczna musi być obiektywna Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Giertych kłamał w ''Warto rozmawiać'' 21.06.06, 15:04 To świetny program, jedyny w którym ludzie, którzy mają coś do powiedzenie mogą się kulturalnie pospierać. Cóż z tego że Janek ma swoją wizję, skoro zaprasza ludzi, którzy nie boją się z tą wizją polemizować. Jednostronne i nieobiektywne, a do tego nudne, są programy prowadzone przez Lisa i przez parę Sekielski-Morozowski. Nie oglądam ani jednego ani drugiego, bo po ich obejrzeniu, oprócz wrażenia dobrze zrobionego szoł, nie pozostaje żaden temat czy problem do przemyśleń. Po programach Pospieszalskiego zazwyczaj pozostaje całe mnóstwo (co prawda zazwyczaj po linii przeciwnej niż prezentowana przez tandem Semka-Pospieszalski). Odpowiedz Link Zgłoś
valder55 Re: Giertych kłamał w ''Warto rozmawiać'' 21.06.06, 11:34 Patrzac na twarz na zdjeciu dochodze do wniosku,ze to czlowiek niebezpieczny dla spoleczenstwa.Popatrzcie na wyraz twarzymnienawisc do wszystkich ,ktorzy mysla inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Nastepny zmanipulowany sie odezwal ! 21.06.06, 11:46 Nastepny zmanipulowany sie odezwal ! A nie zauwazyles jeszcze, yntelygencie, ze Wybiorcza wybiorczo dobiera zdjecia politykow koalicji tak, aby przedstawiac te na ktorych zle albo grubiansko wyszli? (vide Lepper, Urbanski, J. Kaczynski) Normalnie kiepskie zdjecia sa odrzucane. Oni postepuja odwrotnie, wybieraja specjalnie kiepskie ujecia aby jeszcze bardziej zohydzic wybranych politykow czytelnikom. O moralnym aspekcie takiego postepowania nie wypowiadam sie bo w cenzuralny sposob nie da rady. Niemniej fakt, ze rozni cwiercinteligenci kupuja te manipulacje bez mrugniecia okiem jest symptomatyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: Nastepny zmanipulowany sie odezwal ! 21.06.06, 11:52 Co masz kompleks inteligenta?To zresztą widać po Twoich postach! Odpowiedz Link Zgłoś
vitkabravo junkier, baranie!..jaki koń każdy widzi! 21.06.06, 13:46 to że Kaczyńscy związali sie z przestępcami, to widać!.. oni sami tego nie ukrywaja... każdy, kto uważnie słucha, ten pamięta ich opinie o Leperze,Samoobronie i Giertychu... zajrzyj do "Naszego Dziennika", z poprzednich miesięcy... wszystkiego sie dowiesz!... chyba że, stwierdzisz: Kaczyńscy to oszuści... Odpowiedz Link Zgłoś
5.5stopy Re: Giertych kłamał w ''Warto rozmawiać'' 21.06.06, 15:35 > Patrzac na twarz na zdjeciu dochodze do wniosku,ze to czlowiek niebezpieczny > dla spoleczenstwa. To chyba kwestia tabloidowego fotografowania. Zajrzyj sobie do "Najwyższego Czasu!", który jest idealnym odwróceniem Wyborczej (z Korwinem zamiast Michnika w roli pana dusz...) a zobaczysz tam zdjęcia całego Jasnogrodu z wypisanymi na twarzach nienawiścią lub bezgraniczną głupotą. >Popatrzcie na wyraz twarzymnienawisc do wszystkich ,ktorzy > mysla inaczej. Taki sposób fotografowania służy umniejszeniu czyjegoś znaczenia gdy się nie chce/nie umie znaleźć racjonalnych argumentów... Nie byłem i nie będę wyborcą Giertycha, ale muszę zauważyć, że krytykuje się go za wszystko z wyjątkiem tego, co jest akurat istotne. Odpowiedz Link Zgłoś
fixie.com klamstwa maja krotkie nogi! 21.06.06, 12:17 klamie?! nie pierwszy i ostatni raz! giertych!zgrzeszyl pan! do piekla! hehe Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd taaa, PE opowiada bzdury 21.06.06, 12:19 nie ma homofobii w kraju nad wisla, a gietrych to TYLKO minister edukacji, coz to za oszczerstwa, jak oni moga w tym strasburgu ? wytoczyc im proces! TO SIE NAZYWA SCHIZOFRENIA Odpowiedz Link Zgłoś
ub_gazetkawybiorcza Najlepszy program w TVP, GW-no dostaje szału 21.06.06, 12:23 i bardzo dobrze, zawodowi klamcy jak Pacewicz czy Stasinski robią pod siebie bo ktos prawde mowi, a to w GW-nie towar nieosiągalny. Odpowiedz Link Zgłoś
vitkabravo największym kłamcą i złodziejem, jast Rydzyk! 21.06.06, 13:51 i banda PISokomuny, która go chroni! sekta rydzyka...do piekła, łobuzy!! Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Najlepszy program w TVP, GW-no dostaje szału 21.06.06, 14:15 Ten program dlatego jest najlepszym programem w TVP, bo mimo że nierówna, to panuje w niej dyskusja. Póki do programu tego będzie zapraszana choć jedna osoba, które będzie miała szansę odkłamać choć część manipulacji serwowanej przez Pospieszalskiego będę ten program chwalił i go oglądał. Odpowiedz Link Zgłoś
jazg1 Pacewicz, przestańcie kłamać 21.06.06, 13:18 To nie jest podręcznik RE, RE odcina się od autorów i tekstu. RE nie jest żadnym autorytetem i jej szmatławe wydawnictwa nie powinny być publikowane w naszym kraju za publiczne pieniądze. Nie powinny być narzucane, głoszone w jej publikacjach bzdury i propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Pacewicz, przestańcie kłamać 21.06.06, 14:19 Nie, nie, Roman mówi to z nieco większą egzaltacją, i buduje zdanie wielokrotnie złożone. Ale próba naśladownictwa godna pochwały. Odpowiedz Link Zgłoś
li-mu-bai Jak Rada Europy odcina się od Kompasu 25.06.06, 16:04 Oto jak Rada Europy "odcina się od autorów i tekstu". Poniżej stanowisko Sekretarza Generalnego Rady Europy, czyli osoby, która ma prawo (i obowiązek) publicznie wypowiadać się w imieniu tej instytucji. "Council of Europe Secretary General reacts to the dismissal of a Polish official responsible for the distribution of a Council of Europe publication Strasbourg , 13.06.2006 - “I do not understand how teaching tolerance can be grounds for dismissal” said Terry Davis after a meeting with the Polish Permanent Representative to the Council of Europe as a result of reports that a Polish official has been dismissed for using a Council of Europe handbook on human rights education. “I asked the Polish government to clarify the circumstances in which Mr Mirosław Sielatycki, Director of the Polish In-Service Teachers Training Centre, has been dismissed. I made it clear that the Polish government is free to decide whether it wishes to use Council of Europe material for human rights education, but if the teaching material is optional, the values and principles contained therein are certainly not. I am very concerned about a number of incidents in various Council of Europe member states in recent weeks. Discrimination on the grounds of sexual orientation is not showing any signs of decline, and it is regrettable that prejudiced attitudes contrary to the most basic human rights standards of the Council of Europe are apparently being endorsed and even promoted by persons in official positions. I shall not make any specific comments on the case of Mr Sielatycki until I receive an official reply from the Polish government” concluded the Secretary General. " W tej wypowiedzi znajdziesz też wyjaśnienie, czy Rada cokolwiek rządom lub nauczycielom "narzuca". jazg1 napisał: > To nie jest podręcznik RE, RE odcina się od autorów i tekstu. RE nie jest > żadnym autorytetem i jej szmatławe wydawnictwa nie powinny być publikowane w > naszym kraju za publiczne pieniądze. Nie powinny być narzucane, głoszone w jej > publikacjach bzdury i propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
pws3 Re: Giertych kłamał w ''Warto rozmawiać'' 21.06.06, 13:27 "Giertych zdradził kolejny pomysł: dodatkowa godzina historii kosztem lekcji WF" To już koniec Ministra. Minister jiesprawnych patriotów. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Re: Giertych kłamał w ''Warto rozmawiać'' 21.06.06, 13:45 tadeusz_ja napisał: > Zmanipulowany Program! Zmanipulowana to jest , ale relacja z tego programu !! I to w sposób o który nie podejrzewałbym nawet takiego brukowca jak GW ! Ale nawet wśród tych iście śmieciowych ,,rewelacji'' można się czasem ubawić(!)..; ..-,,z rozbrajającym uśmiechem powiedziała pani Dzieżgowska''.. Otóż oświadczam, że gdyby moja żona zaprezentowała mi równie ,,rozbrajający'' uśmiech, to prawdopodobnie z szoku wypadłbym na ulicę razem z futryną !! Odpowiedz Link Zgłoś
kemer2 Irena Dzieżgowska 21.06.06, 13:46 Irena Dzieżgowska to jedna z czołowych demoralizatorek młodzieży w okresie ostatnich 16 lat, druga po Radziwiłł ciotka rewolucja. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza Re: 21.06.06, 14:12 tak się zastanawiam kim wy jesteście - ci co to od lewaków wyzywają, dla których wolność to zbędny kłopot co tęsknią żeby w Polsce było jak w dobrze zorganizowanym ... więzieniu? 16 letnia demoralizacja młodzieży? co za niesamowite bzdury. A nie demoralizuje oglądanie ludzi pisu jak po to by przewalić swoje pomysły podszyte ideologią bez zażenowania posługują sie fałszem, oszczerstwem, obłudą że aż kapie normalnie, cynizmem, "wiedzeniem lepiej"? Jak ich chęci nie mieszczą sie w ramach prawa to chcą zmieniac prawo, nawet konstytucję a wszystko po to by uprawomocnić swoją prymitywną filozofię kalego. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: 21.06.06, 14:35 Gdy tak sobie myślę, o tym czego jesteśmy teraz świadkami to łudzę się, że Polacy już sobie nie pozwolą nałożyć kolejnego jarzma, tym razem prawicowego. Łudzę się, że ta koalicja to przypadek jakiś, że sytuacjia która zdarza się raz na dziesięciolecia. Łudzę się, że gadanie Giertycha to tylko kampania wyborcza jego znikającej partii, a wypowiedzi jego zwolenników to popiskiwania marginesu, który tylko na moment podniósł głowy. Odpowiedz Link Zgłoś