maciejtakitam 23.06.06, 17:03 No to zaraz sie zaczna komentarze...na poziomie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
franiicee Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkolnego 23.06.06, 17:04 ciekawe co jeszcze pan minister wymysli.... pierwsza:P Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 17:10 Trudno przewidzieć, ale moze liczyć na gazetę, że jaki to by nie był bzdet, to o tym napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
speev Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 17:37 rozumiem, że romanek zabroni nauczycielom składania raportów z postępów i osiągnięć podopiecznych i będzie ich awansował na podstawie list obecności w kościele? Odpowiedz Link Zgłoś
krytykk Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 17:40 speev napisał: > rozumiem, że romanek zabroni nauczycielom składania raportów z postępów i > osiągnięć podopiecznych i będzie ich awansował na podstawie list obecności w > kościele? No i oczywiście na podstawie sum wpłacanych "co łaska" za "bóg zapłać" Odpowiedz Link Zgłoś
gazetajudasza Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 19:13 No i nie ma krytyki. Poszla na dluzsze wakacje. Chwala ministrowi Giertychowi. Czerwone przyd...pasy GWna zawsze marudza. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelrp3 Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 20:03 Tu kolory nie mają nic do powiedzenia.... Giertych R-O-Z-W-A-L-A szkolnictwo!!! Co on jeszcze wymyśli? Przed nami wakacje... Za moment wszyscy zobaczą... W tym okresie jest najłatwiej dokonywać zmian. W szkołach pustki, więc nie będzie protestów....ze strony nauczycieli i uczniów!!! Wielki najmądrzejszy ROMAN!!! Zwolnij wszystkich nauczycieli i wpuść tam swoje wszypolskie. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetajudasza Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 20:23 obywatelrp3 napisał: > Tu kolory nie mają nic do powiedzenia.... Giertych R-O-Z-W-A-L-A szkolnictwo!!! > Co on jeszcze wymyśli? No i znalazl sie gazetowy nawiedzony. Moze wroc do szkoly "obywatelrp3"? Odpowiedz Link Zgłoś
nadziezda_krupskaja Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 20:24 A może tak wyslać do szkoły G...tycha, tylko ławkę trzeba zrobić na wymiar. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetajudasza Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 20:53 nadziezda_krupskaja napisała: > A może tak wyslać do szkoły G...tycha, tylko ławkę trzeba zrobić na wymiar. Krasnoarmiejcy i nadiezda_krupskaja ida zawsze pierwsi. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 "Ludzki kolo z tego Giertycha a tak klną na niego" 23.06.06, 23:04 "Że faszysta? Toż, nie wolno patrzeć na człowieka przez okulary własnych uprzedzeń ideologicznych! (tak robili komuniści) Ci, którzy protestują przeciwko Giertychowi, zanim jeszcze zdążył cokolwiek zrobić, sami wystawiają świadectwo swojemu zacietrzewieniu (wiadomo po kim dziedziczą to zacietrzewienie). A tu proszę - pierwsza decyzja Pana Ministra (może prócz zwolnienia jednego sługusa eurosodomy) i jaka rozsądna! Spójrzmy inaczej na Giertycha. Życzliwiej. Giertych nie jest taki zły. JPII uczył nas przecież w każdym widzieć dobro (co oczywiście w żaden sposób nie powinno przeszkadzać w wymierzeniu sprawiedliwości czerwonemu bydłu)." Odpowiedz Link Zgłoś
jotbe_x Re: nickowi3 23.06.06, 23:15 moglbys byc mniej ordynarny. a JPII nie mieszaj do naszych spraw z giertychem. romek to zreszta stary onanista. Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 on bije rekord za rekordem w wymyslaniu glupot 24.06.06, 00:46 on bije rekord za rekordem w wymyslaniu glupot Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Nadiu, Giertychem zająłby się Feliks Edmundowicz.. 23.06.06, 21:10 Jak Polak z Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zajks Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 20:37 Dajcie już spokój. Pomysł ze zmianą zasad awansu nauczycieli (tzw. systemu teczek) jest pomysłem dobrym. Prawdę mówiąc czekałem aż ktoś się tym zajmie i pod tym względem Giertych ma plusa, chociaż nie wzbudza mojej sympatii. System obowiązujący teraz jest zły - nauczyciel zbiera materiały do teczki a zatwierdza ją dyrektor szkoły ( jest więc spore pole dla korupcji i wszelkiej maści nepotyzmu). Dochodzi więc do tego, że nauczyciel zamiast uczyć zbiera świstki z róznych "wystaw", "spektakli teatralnych", "lekcji pokazowych" a dzieci nic a nic z tego nie kapują. Nauczuciel więc zmuszony jest żyć w świecie fikcji - musi udawać że coś robi, że działa, bo wiadomo że naprawdę robi coś tylko naiwniak. Im prędzej ktoś to zmieni tym lepiej - tutaj Giertych pozytywnie mnie zaskoczył. Więc nie mówcie, że ktoś ROZWALA polskie szkolnictwo tylko dlatego, że ma inną linię polityczną niż szanowna Gazeta. Dobrze jest prowadzić dyskusję merytoryczną a nie seanse nienawiści przeciw Endecji/Goldsteinowi. A pomysł z 4 września nie jest zły - wiele razy już takie wysuwano i nie ma tu nic dziwnego, więc nie piszcie, że jest to zamach na polską demokrację - poprostu zwykła decyzja jakich było już wiele. Co do "wszy-polaków" to też mi się niezbyt podobają jednak wolę ich od starych, czerwonych profesorków z mojego byłego liceum którymi każdy gardził ( w koncu wychowałem się w Polsce-B gdzie z definicji komuchom się nie wybacza ). Bo jak można szanować panią profesor, która swój tytuł naukowy (magister) zawdzięcza posłuszeństwu i która uczy dzieci polskiego mówiąc o wychowaniu patriotycznym w 2--leciu, itp. - a chwilę wcześniej posyła ucznia do OHP-o podobnej instytucji bo przecież uczeń jest ze wsi. Z jednej strony mówi o ideałach utylitaryzmu, egalitaryzmu i innych lewych "-izmów" a gardzi każdym, kto ma brudne buty czy spracowane ręce ( bo przecież człowiek który co rano przerzuca gnój nie może legitymować się średnim wykształceniem). Aha - i żeby nie było wątpliwości - ta pani jest nauczycielem, tfu .., dyplomowanym. Chyba wolałbym, żeby polskiego uczył mnie jakiś wszechpolak bo przynajmniej mówiłby coś w co szczerze wierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pobudka1 Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 21:57 pogadamy na priwie? Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 precz z faszystami i ich pomyslami 24.06.06, 00:58 precz z faszystami i ich pomyslami Odpowiedz Link Zgłoś
jotka42 Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 22:35 zajks napisał: SAMA JESTEM Nauczycielka, co prawda szkół wyższych i pomaturalnych- ale za to chyba z powolania,alboz poczucia obowiązku, ktore mi w dzieciństwie wpojono. Nauczycielstwo jako zawod zostalo przez UBLIZAJACE GODNOSCI place zdegradowane. Nikt, kto siebie szanuje, nie pójdzie do szkoły. Chyba, ze pasjonat. Ale nauczycieli jest 550tys. Tyle pasjonatów nie ma . Daj BOŻE, żeby ta końcówka się chociaz > Dajcie już spokój. Pomysł ze zmianą zasad awansu nauczycieli (tzw. systemu > teczek) jest pomysłem dobrym. Prawdę mówiąc czekałem aż ktoś się tym zajmie i > pod tym względem Giertych ma plusa, chociaż nie wzbudza mojej sympatii. System > obowiązujący teraz jest zły - nauczyciel zbiera materiały do teczki a zatwierdz > a > ją dyrektor szkoły ( jest więc spore pole dla korupcji i wszelkiej maści > nepotyzmu). Dochodzi więc do tego, że nauczyciel zamiast uczyć zbiera świstki z > róznych "wystaw", "spektakli teatralnych", "lekcji pokazowych" a dzieci nic a > nic z tego nie kapują. Nauczuciel więc zmuszony jest żyć w świecie fikcji - mus > i > udawać że coś robi, że działa, bo wiadomo że naprawdę robi coś tylko naiwniak. > Im prędzej ktoś to zmieni tym lepiej - tutaj Giertych pozytywnie mnie zaskoczył > . > Więc nie mówcie, że ktoś ROZWALA polskie szkolnictwo tylko dlatego, że ma inną > linię polityczną niż szanowna Gazeta. Dobrze jest prowadzić dyskusję > merytoryczną a nie seanse nienawiści przeciw Endecji/Goldsteinowi. A pomysł z 4 > września nie jest zły - wiele razy już takie wysuwano i nie ma tu nic dziwnego, > więc nie piszcie, że jest to zamach na polską demokrację - poprostu zwykła > decyzja jakich było już wiele. Co do "wszy-polaków" to też mi się niezbyt > podobają jednak wolę ich od starych, czerwonych profesorków z mojego byłego > liceum którymi każdy gardził ( w koncu wychowałem się w Polsce-B gdzie z > definicji komuchom się nie wybacza ). Bo jak można szanować panią profesor, > która swój tytuł naukowy (magister) zawdzięcza posłuszeństwu i która uczy dziec > i > polskiego mówiąc o wychowaniu patriotycznym w 2--leciu, itp. - a chwilę > wcześniej posyła ucznia do OHP-o podobnej instytucji bo przecież uczeń jest ze > wsi. Z jednej strony mówi o ideałach utylitaryzmu, egalitaryzmu i innych lewych > "-izmów" a gardzi każdym, kto ma brudne buty czy spracowane ręce ( bo przecież > człowiek który co rano przerzuca gnój nie może legitymować się średnim > wykształceniem). Aha - i żeby nie było wątpliwości - ta pani jest nauczycielem, > tfu .., dyplomowanym. Chyba wolałbym, żeby polskiego uczył mnie jakiś > wszechpolak bo przynajmniej mówiłby coś w co szczerze wierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
m.maciejczyk Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 24.06.06, 02:11 te ubliżające godności płace nie występują tylko i wyłącznie w "biednym" szkolnictwie. Proponuję porównać płacę nauczycieli do płacy chociażby pielęgniarek, strażaków czy chociażby policji etc. Wydaje mi się że te zawody są zdegradowane przez b. niskie zarobki w porównaniu z zagrożeniem jakie ze sobą niosą. Odpowiedz Link Zgłoś
rozowykot Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 20:41 obywatelrp3 pisze,że minister rozwala szkolnictwo, jakby jeszcze było co rozwalać. kiedyś półanalfabeta kończył ZSZ a teraz Liceum profilowane i nadal jest półanalfabetą tylko ma papier na średnie wykształcenie taka jest różnica. A to oburzenie z powodu WF wyrażają ci ,co realiów szkolnych nie znają. Nowoczesna podstawówka liczy sobie =/-50 oddziałow. każdy ma mieć 3 godziny wf tygodniowo to wypada 150 godzin WF tygodniowo na jednej sali gimnastycznej. Średno 30 lekcji dziennie na jednej sali czyli ponad dobę. Muszą więc ćwiczyć po 3, 4 klasy na raz. WF odbywa się w takich warunkach , jakich Antek Prusa uczył się czytać w galicyjskiej wiejskiej szkółce w XIXw. Może mieć pretensje do projektantów szkół, że w olbrzymiej szkole jest 1 piękna i olbrzymia sala gimnastyczna , a lepsze by były 2,3 mniejsze i wtedy się można czepiać o wf. Odpowiedz Link Zgłoś
jotka42 Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 22:38 Kocham Cię za to,że wiesz coś o Antku Prusa. Przywracasz mi wiarę w nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
nadziezda_krupskaja Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 20:22 gazetajudasza napisał: > No i nie ma krytyki. Poszla na dluzsze wakacje. > Chwala ministrowi Giertychowi. > Czerwone przyd...pasy GWna zaw ********************************************** Giertych jest patriotą, ale tylko swojej idei fix!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kardynal_pacelli1 Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 18:22 speev napisał: > rozumiem, że romanek zabroni nauczycielom składania raportów z postępów i > osiągnięć podopiecznych i będzie ich awansował na podstawie list obecności w > kościele? Nie masz racji. Najważniejsza bedzie opinia od katabasa, wysyłana co semestr do kuratorium. Odpowiedz Link Zgłoś
scyg Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 18:34 ofellia napisała: > Trudno przewidzieć, ale moze liczyć na gazetę, że jaki to by nie był bzdet, to > o tym napisze. To akurat jest depesza PAP-u, a nie artykul z Wyborczej. Przypuszczam, że w papierowej wersji tego nie będzie, zwłaszcza że stawia to Giertycha w zbyt pozytywnym świetle. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 17:51 O co wam chodzi z tym "pierwsza", bo nie rozumiem? Co jakiś czas ktoś tak tonem triumfu wypisuje... Do czego to się odnosi? Odpowiedz Link Zgłoś
gaiaa Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkolnego 23.06.06, 17:06 Uwaga uczniowie! Minister Giertych da jeden dzień we wrześniu, a utnie kilka dni wakacji w czerwcu :)))))))) A tak dla wiadomości Pana Ministra: papierkową robotę też trzeba odwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
jotka42 Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 22:42 Zlituj się gaajaa. Niektórzy w takie milczenie powinni popaść. Odpowiedz Link Zgłoś
lookdawn Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia r. szkolnego 23.06.06, 17:06 Bez roznicy... Jako uczen jestem jednak za :P Odpowiedz Link Zgłoś
madziczek82 Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia r. szkolne 23.06.06, 18:02 No wlasnie... Nie dajcie sie nabrac! Ten dragal mysli, ze takim latwym chwytem zaskarbi sobie serca tych, ktorzy jeszcze niedawno w Warszawie protestowali przeciwko objeciu przez niego teki ministra. Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia r. szkolne 23.06.06, 18:07 madziczek82 napisała: > No wlasnie... > Nie dajcie sie nabrac! > Ten dragal mysli, ze takim latwym chwytem zaskarbi sobie serca tych, ktorzy > jeszcze niedawno w Warszawie protestowali przeciwko objeciu przez niego teki > ministra. Myślę ,że tych co protestowali w Warszawie, czyli potomkom komuchow i ponierow to minister ma głęboko w powazaniu... jak zreszta wiekszosć polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
jotka42 Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia r. szkolne 23.06.06, 22:48 yvesl napisał: > madziczek82 napisała: > > > No wlasnie... > > Nie dajcie sie nabrac! > > Ten dragal mysli, ze takim latwym chwytem zaskarbi sobie serca tych, ktor > zy > > jeszcze niedawno w Warszawie protestowali przeciwko objeciu przez niego t > eki > > ministra. > Myślę ,że tych co protestowali w Warszawie, czyli potomkom komuchow i ponierow > to minister ma głęboko w powazaniu... jak zreszta wiekszosć polakow. Proszę mnie w to nie mieszać. Jestem potomkiem najgorszej biedoty jaka istniala w PRL, tylko nie istniala w prasie, bo byl zapis cenzury. Giertych miał wszystko, bo tatuś sie ku..ł z komuną. I naprawdę nie życzę sobie, zeby on uczyl mnie cokolwiek , albo moje dzieci. Może już czas wziąc sie za jakąś pracę w rodzinie Giertychów a nie uczyć innych, nie mając zresztąpojęcia o psychologii i metodyce. Odpowiedz Link Zgłoś
kaigai Już niedługo peak oil 23.06.06, 17:06 A my, Polacy, jak przed zaborami, będziemy się kłócić o kwestie zupełnie nie mające wpływu na rzeczywistość. Ludzie, obudźcie się! NIKOGO NIE OBCHODZI LUSTRACJA! PRZECZ Z FASZYSTAMI Z PISOBRONY_LPR Żebyśmy się nie obudzili z ręką w nocniku Odpowiedz Link Zgłoś
marek.ditel trzeba wytępić lewactwo!!!!!!!!!!!! 23.06.06, 17:09 no własnie zamiast zabrać się za to lewactwo , to my atakujemy Giertycha! trzeba wytępić czerwone pająki i rózowe hieny , a będzie dobrze! Niech żyje PIS!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
danz5 Re: trzeba wytępić lewactwo!!!!!!!!!!!! 23.06.06, 17:14 marek.ditel napisał: > no własnie zamiast zabrać się za to lewactwo , to my atakujemy Giertycha! > trzeba wytępić czerwone pająki i rózowe hieny , a będzie dobrze! > Niech żyje PIS!!!! Marek,kapelusz z glowy - popieram . Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: trzeba wytępić lewactwo!!!!!!!!!!!! 23.06.06, 17:21 Toż przecież LPR, Giertych i jego koalicjanci z PiS i SO to "lewactwo" więc dobrze że się go atakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pm7303 Trafny komentarz! 23.06.06, 17:24 Wiekszych socjalistow (zeby nie powiedziec: komunistow) niz te bydlo z PIS-LPR'u, zadko mozna spotkac. Tak, ze sie podlacze: Tepic lewactwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Re: Trafny komentarz! 23.06.06, 17:47 pm7303 napisał: > Wiekszych socjalistow (zeby nie powiedziec: komunistow) niz te bydlo z > PIS-LPR'u, zadko mozna spotkac. > > Tak, ze sie podlacze: Tepic lewactwo!!! Czyzbys był czerwoną świnia, ze Ci bydlo przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Trafny komentarz! 23.06.06, 18:30 fajnie ze komentujesz na poziomie. A tego ze LPR, PiS i Samoobrona to partie lewicowe nie zaciemnisz nawet jakbys mial stu Kurskich. To wszystko lewacy i to ze starej komunistycznej szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: Trafny komentarz! 23.06.06, 18:42 Za to Geremek, Rosati, Pinior i inne mendy są z nowej komunistycznej szkoły?..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jotka42 Re: Trafny komentarz! 23.06.06, 23:10 Wyłączam się. Nic nie zmiemi prawdy, ze się onanizujemy. Nikt z nikim nie rozmawia. Każdy wygłasz jego jedyną słuszną prawdę i nic z tego dla nikogo, ani tym bardziej dla spoleczeństwa obywatelskiego, nie wynika.. A mamy wreszcie taki fajny komunikator. Nic nam nie może zrobić cenzura. Można by tu zacząć budować społeczeństwo obywatelskie, tak jak jedność potrafią w internecie budować rodzice chorch dzieci. Ale my Polacy, co jednosta, to zdanie!!! Nasze dzieci są pragmatyczne. Nie chcą Wallenroda i Plater. Chcą godnie żyć. To znaczy móc zapłacić za mieszkanie, prąd, gaz, dojazdy do pracy, telefon z internetemi żebyjeszcze starczyło na żywność i buty dla dzieci. W Polsce to jest niemożliwe.Podobno nasza gospodarka się świetnie rozwija, a te CHRYSTUSOWE kaczory rządząjuż prawie rok. I co? Odpowiedz Link Zgłoś
m.maciejczyk Re: Trafny komentarz! 24.06.06, 02:26 Jotka42 "podobno". W realiach jest inaczej. Mieszkam w Rzeszowie ostatnio była głośna sprawa powstałoby ~900 miejsc pracy 15 radnych to radni prawicy (PiS i LPR) natomiast prezydentem jest człowiek związany z SLD i zgadnij co? Inwestycja zostala wstrzymana póki co bo radnym prawicy przeszkadzają korki które miałby miejsce podczas budowy i po niej i takze to, że inwestorzy tj. firma SEMECO jest "zamieszana" w aferę paliwową. Prawda jest taka, że nie ma dobrej partii a jak jest nie może się wybić. Bo w Polsce żyje jeszcze ciemnota ludzi którzy wolą i oczekują od przyszłych kandydatów czczych obietnic aniżeli jakiegoś działania. PiS naobiecywał wiele "rzucił kiełbasę wyborczą" i czym to się zakończyło? Co do samego ministra oświaty nie są podejmowane żadne działania aby szkolnictwo wreszcie mogło odżyć. Nie ma się co dziwić. Co do lekcji historii kosztem WFu uważam to za głupotę. Jedno i drugie jest ważne tak samo, a może to drugie ważniejsze ponieważ przyczynia się do podwyższania sprawności fizycznej i rozwoju fizycznego dziecka. Szkolnictwo wymaga głębokiej reformy, jako 20 latek który był tym przysłowiowym królikiem doświadczalnym mogę to powiedzieć z czystym sercem. Struktura oświaty w takiej postaci jest ZŁA. Gimnazjum to niepotrzebny TWÓR który nic nie wnosi do życia a deprawuje młodzież. 8 letnia podstawówka z takim programem jak kiedyś natomiast warto by się zastanowić nad liceami i technikami czy też zawodówkami. Czy nie lepiej byłoby zreformować je na styl amerykański tj. dany kierunek dane przedmioty. Bo po co ktoś kto jest na kierunku językowym musi się uczyć, a raczej powtarzać materiał z podstawówki i gimnazjum (+ go rozszerzać) z fizyki czy chemii? Przedmioty te powinny być do wyboru tak samo jak przedmioty maturalne. Obowiązkowy powinien być j. polski, matematyka, podstawy informatyki (ale nie tak jak to ma miejsce teraz), historia + minimum 2 języki. Reszta do wyboru w zależności od kierunku. Natomiast w podstawówce mają być wszystkie przedmioty. Byłoby to znacznie łatwiejsze i bardziej przydatne nam wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
jotka42 Re: trzeba wytępić lewactwo!!!!!!!!!!!! 23.06.06, 22:52 Porozmawiamy za 3 lata. Bo rok JUŻ UPŁYNĄŁ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bob_dylan trzeba wytępić faszyzm!!!!!!!!!!!! 23.06.06, 17:52 to kolejne dowody, ze antykomuniści są największą zarazą na świecie.... Odpowiedz Link Zgłoś
daughterofrevolution Re: trzeba wytępić lewactwo!!!!!!!!!!!! 23.06.06, 18:05 Czym jest lewactwo?Cóż to za puste slogany... .Nazywacie tym hasłem wszystko,co nie jest zgodne z waszym "czystym,prostym i uporządkowanym światem",wszystko czego nie znacie, nie rozumiecie i czego się boicie.Komuna dawno się skończyła, a minister Giertych wprowadza wałśnie totalitaryzm.Widocznie co niektórzy potrzebują "silnej" ręki,która będzie prowadziła przez życie.Bez własnego zdania,indywidualizmu... Wszyscy tacy sami:święci,prawi i pełni nienawiści dla tych,którzy w schemat nie będą chcieli wchodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
kardynal_pacelli1 Re: Już niedługo peak oil 23.06.06, 18:24 kaigai napisał: Ludzie, obudźcie się! NIKOGO NIE OBCHODZI > LUSTRACJA! Czyżby odezwał się w narodzie głos rozsądku? Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Za to jak pogadasz o OPEC, to coś z tego będzie :) 23.06.06, 18:42 Z drugiej strony, po co oni kłócą sie o ropę, to takie przyziemne, lepiej podyskutować o Schopenhauerze Odpowiedz Link Zgłoś
jotka42 Re: Już niedługo peak oil 23.06.06, 22:50 A ty nie obudzileś się z ręką w nocniku? O co ci biega/ No nie ta dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 17:07 No cóż, tym razem pan G. ma rację. Ale to nie było trudne zadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ecco1234 Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 17:09 aeromonas napisała: > No cóż, tym razem pan G. ma rację. Ale to nie było trudne zadanie. Owszem. Tylko że o ile sobie przypominam, to rozpoczęcie roku z piątku na poniedziałek zmieniało już wielu ministrów, a jakoś nie trąbiono o tym w gazetach. Odpowiedz Link Zgłoś
grali1 Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia r. szkolnego 23.06.06, 17:08 Chyba rozum jest odwrotnie proporcjonalny do wzrostu. Czy ten facet nie wie że pierwszy dzień w szkole idzie na "rozkurz"? Uroczystości, formalnostki i fiiiiuuuu do domu po 2-3 godzinach. Rozpoczynając w piątek od poniedziałku 4.IX byłaby normalna nauka, a tak w poniedziałek 4-go rozpocznie się pseudo naucznie i potem już do końca tygodnia ble,ble, ble. Pewnie chce sobie kupić nauczycieli i dzieciarnię darując im dodatkowe 3 dni wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia r. szkolne 23.06.06, 17:51 To proste, winna jest grawitacja (chociaż ciężko będzie to zrzucić na PO, ale zdolni w rządzie dadzą sobie radę i z tym zadaniem), bo na tę wysokość, na której Giertych nosie zwój mózg po prostu krew z trudem dopływa. A to powosuje regresję inteligencji. Czysta fizyka w połączeniu z fizjologią. Podzielam też twoje logiczne rozumowanie odnośnie odkładania otwarcia roku szkolnego na poniedziałek. Dodatkowo przypuszczam, że Giertych boi się, że w piątek uczniowie po prostu mają idealną okazję na przeprowadzenie akcji protestacyjnej przeciw niemu. Luźny piątek, jutro sobota, pierwsze spotkanie z kumplami po wakacjach, kupa wspomnień i śmiechu, masa energii, szykowałby się więc najgorszy dzień w roku dla Giertycha... Odpowiedz Link Zgłoś
madziczek82 Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia r. szkolne 23.06.06, 18:03 Dokladnie! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Proponuje 16 października..dzień wyboru wielkiego 23.06.06, 17:08 Polaka na zarządcę stolicy Piotrowej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 17:08 To już nie ma ciekawszych informacji niż ta, że minister chce przesunąć początek roku szkolnego o kilka dni. Byłam przekonana, że co najmniej o misiąc - w tę czy w inną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.ditel trzeba wytępić lewactwo!!!!!!!!!!!! 23.06.06, 17:09 no własnie zamiast zabrać się za to lewactwo , to my atakujemy Giertycha! trzeba wytępić czerwone pająki i rózowe hieny , a będzie dobrze! Niech żyje PIS!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ecot lewactwo!????? dobrze! ale dlaczego kaczor !?? 23.06.06, 17:24 zamieńmy go na psa, niech odszczekuje się swoim prześladowcom no nich on nie kwacze! Odpowiedz Link Zgłoś
gyor Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 17:09 >Przy okazji chciałem złożyć najserdeczniejsze podziękowanie nauczycielom, To pokazuje poziom moralny i etyczny tzw wicepremiera. Podziekowania naleza sie PRZEDE WSZYSTKIM, a dopiero pozniej mozna mowic o czyms innym. Sam pomysl jest dobry. Lekcje powinny sie rozpoczynac w pierwszy poniedzialek wrzesnia. Oczywiscie, on nie jest taki mundry. Jest to zwalone ze Stanow i Kanady (z poprawda na ich Labour Day), ale uczyc sie trzeba chocby i od diabla. Nawet jak sie jest tzw ministrem edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod dlaczego zaraz na poziomie;) minister buc tez 23.06.06, 17:11 czasami mysli:) Odpowiedz Link Zgłoś
trouble_maker Re: minister buc tez czasami mysli 23.06.06, 17:35 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44096197 Odpowiedz Link Zgłoś
morda11 Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 17:11 Czy nie prościej uregulować to uniwersalnie: Rok szkolny zaczynamy zawsze w pierwszy poniedziałek września? Odpowiedz Link Zgłoś
toiowo Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia r. szkolnego 23.06.06, 17:12 Szanowny Panie Ministrze magistrze Giertych, dziękuję Panu za wszelkie pomysły, którymi sypie Pan jak z rękawa. Sam pan je wymyśla? Co tu jednak dużo mówić, pomysły są mdłe i byle jakie, ale przecież nie można za dużo od Pana wymagać...Niech Pan się zajmnie lepiej kształceniem Młodzieży Wszechpolskiej, a młodzież polska zostawi tym, którzy nauczaniem się zajmują. Odpowiedz Link Zgłoś
danz5 Pieskom Michnika 23.06.06, 17:13 wystarczy rzucic haslo jak kosc na pozarcie. Oczywiscie jest nonsensem rozpoczynac rok szkolny w piatek,burki. Odpowiedz Link Zgłoś
nobody000 Re: Pieskom Michnika 23.06.06, 17:31 No jasne, przeciez to tak fantastycznie, zrobic apel w poniedzialek i pogonic wszystkich z powrotem do domu.. Chyba cos pokreciles, czlowieczy synu. Ten dzien (rozpoczecia roku szkolnego) jest i tak z definicji stracony. Wiec moze lepiej jednak stracic ten piatek, a od poniedzialku do roboty, co? Czy to rozumowanie jest za trudne? Pomysl R. Giertycha = 2 dni stracone;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Pieskom Michnika 23.06.06, 18:32 co nie zmienia fakty ze Giertych to lewak, burak, cham, faszysta, karierowicz i zlodziej. Odpowiedz Link Zgłoś
toteraja Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 17:15 doniosle reformy giertycha sa wzorem do noszenia Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 17:29 Właśnie rozpocząłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
bartek.nakielny Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 17:43 A może przenieść rozpoczęcie na 17 września?To idealna data wtedy to Straszliwi Bolszewicy zaatakowali....hehe,nie zdziwiłbym się gdyby coś takiego zaproponowali, w ogóle w tym kraju nic mnie już nie zdziwi Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 17:49 Do rozważenia jest likwidacja wszystkich dotychczasowych przedmiotów, jako zupełnie zbędnych w katolandzie. Wystarczy: religia, wychowanie patriotyczne, praca fizyczna w gospodarstwach prowadzonych przez urzędników pana B. Ora et labora. Odpowiedz Link Zgłoś
amis711 Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 17:39 Jestem za. 1. września (piątek) przyszłoby może 15% uczniów. Po co więc marnować czas? 4. września pojawi się większość. Do godziny 10 uroczysta akademia a potem normalne lekcje zgodnie z planem. Obecnie w szkołach traci się masę czasu. Początek roku - parę dni na rozruch, ferie znowu to samo. Praktycznie w 2. połowie czerwca mało kto prowadzi normalne lekcje. Kto chce i może - poprawia oceny, reszta nudzi się. Podobnie odnośnie głośnej ostatnio 4. lekcji wf. Uważam, że lepiej mieć 3 lekcje wykorzystane efektywnie (tj basen, prawdziwa sala gimnastyczna), niż nawet 5 lekcji ze skłonami na korytarzu czy w klasie. Inna rzecz, że bardzo niewiele szkół w Polsce ma możliwości, by zapewnić uczniom wf na przyzwoitym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
agaroba5 Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 17:48 Dla nauczycieli to żadna różnica, ostatnie dwa tygodnie sierpnia to czas egzaminów komisyjnych, rad pedagogicznych i opracowywania noweych dokumentów, których aktualnie życzą sobie władze oświatowe. A pierwszy tydzień nauki i tak jest "na straty", bo żeby się zabezpieczyć przed ewentualnymi odwołaniami i oskarżeniami później nauczyciele muszą przedstawić uczniom: zasady bhp, reguły oceniania, organizację ewentualnych egzaminów (np, maturalnego, żeby potem jakiś matoł, który nie zdał nie powiedział, że nie wiedział, jak to będzie wyglądać) itd. No a potem to nam jeszcze sporo zajęć przepadnie, bo będą konkursy, matury, prace w komisjach - to nauczyciele, i wycieczki, wyjścia do kina (dobrze, gdy czasem jednak do teatru czy filharmonii - ale czemu nie po lekcjach?), dni wolne ze względu na święta państwowe, no i oczywiście religijne, i pielgrzymki do Częstochowy, gdzie uczniowie mają się modlić o pomyślny wynik egzaminu (bo właściwie tylko modlitwa im zostanie, skoro większość zajęć przepadnie). A potem kolejne władze będą rozliczać nauczycieli, oskarżać ich o to, że nie wykonali planu rocznego i biadolić nad żałosnym stanem oświaty. Za to dziękuję kolejnym ministrom. Nauczycielka. Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 17:53 agaroba5 napisała: > Dla nauczycieli to żadna różnica, ostatnie dwa tygodnie sierpnia to czas > egzaminów komisyjnych, rad pedagogicznych i opracowywania noweych dokumentów, > których aktualnie życzą sobie władze oświatowe. A pierwszy tydzień nauki i tak No a potem to nam jeszcze sporo zajęć przepadnie, bo będą > konkursy, matury, prace w komisjach - to nauczyciele, i wycieczki, wyjścia do > kina (dobrze, gdy czasem jednak do teatru czy filharmonii - ale czemu nie po > lekcjach?), dni wolne ze względu na święta państwowe, no i oczywiście > religijne, i pielgrzymki do Częstochowy, gdzie uczniowie mają się modlić o > pomyślny wynik egzaminu (bo właściwie tylko modlitwa im zostanie, skoro > większość zajęć przepadnie). A potem kolejne władze będą rozliczać nauczycieli, > > oskarżać ich o to, że nie wykonali planu rocznego i biadolić nad żałosnym > stanem oświaty. Za to dziękuję kolejnym ministrom. Nauczycielka. Wlała pani "profesor" z dziecmi na pochod 1- majowy. Poklonic sie gomulce i ucałowac jaruzelskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
signal Giertch, czy nie masz czym się zajmować ! 23.06.06, 17:55 znowu jakieś banialuki opowiadasz, podlizujesz się, komu ?. Przecież i tak wszyscy wiedzą kim jest "minister" edukacji i dlaczego nim jest. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 17:56 No proszę, a ci wstrętni adwersarze mówią, że p.minister nic nie robi! Słusznie zaczął, bo od pozyskania przychylności tych najważniejszych, czyli swoich podopiecznych. Dopiero po 4 września zada im bobu. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w a moze rok szkolny zaczniemy np 23 wrzesnia ??? 23.06.06, 17:58 a nie 1 to by dalo uczniom jeszcze lepsze rozpoczecie roku szkolnego . Ech .Najlepiej zmienmy ministra edukacji Odpowiedz Link Zgłoś
midwesterner To akurat jest dobrym pomyslem 23.06.06, 18:07 Zdarzylo sie slepej kiszce ziarno. Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: czy Giertych juz nie moze nic zaproponowac? 23.06.06, 18:32 Atak na ministra edukacji, ktory zreszta nie jest moim faworytem, nadal trwa. Ta sie sklada, iz ta jego propozycja jest zwyczajnie rozsadna. Niestety, poniewaz wychodzi od niego; wiec precz z nia. Tak sie sklada, ze w np. w Kanadzie jest to rzecza oczywista. Jesli rozpoczecie roku szkolnego przypada na piatek, to zawsze jest ono przesuwane na poniedzialek. Zastanawia mnie rowniez nagonka na Giertycha za jego propozycje zmniejszenia godzin wychowania fizycznego na trzy godziny tygodniowo. Aby bylo jasne; chodzi mi tutaj o glupawe argumenty tych ktorzy bija na alarm, iz to spowoduje kolosalne zdrowotne problemy naszych dzieci. Czy ktos slyszal cos bardziej bzdurnego? Przypominam wszystkim, iz w latach siedemdziesiatych, i chyba rowniez osiemdziesiatych, tych lekcji wychowania fizycznego bylo tygodniowo ledwie dwie. A mimo tego nastolatki wygladaly znacznie lepiej fizycznie. Odpowiedz jest bardzo prosta; duza ilosc ruchu dzieci poprzez zabawy na podworkach i sportowe kluby przyszkolne, oraz zupelnie inne odzywianie. To w jaki sposob nasze dzieci wygladaj dzisiaj, wynika zas z nastepujacych problemow; fatalne odzywianie w McDonaldach i innych tego rodzaju fast food miejscach, oraz godziny spedzane przed komputerami, zamiast wlasnie na podworkach czy w klubach sportowych. Wynikiem tego sa dzieci z nadwaga, ktorym zreszta nie pomogly by nastepne dwadziescia godzin wychowania fizycznego w szkole. W tym wzgledzie wiec Giertych ma racje; zmniejszenie godzin wychowania fizycznego niczego na gorsze nie zmieni, bo problem lezy zupelnie gdzie indziej. Czy nalezy zamienic te godziny na lekcje wychowanie patriotycznego, to juz calkiemm inny problem. Nie nalezy jednak potepiac w czambul wszystkiego co wymysli aktualny minister edukacji, do tego idiotycznie argumentujac. Odpowiedz Link Zgłoś
lbultrowicz Re: czy Giertych juz nie moze nic zaproponowac? 23.06.06, 19:03 W końcu rozsądna konkluzja.Nie cierpię Giertycha.Fakt jast taki,że robi tylko "kosmetykę" w szkolnictwie.Do tej pory nie poddał żadnego konkretnego pomysłu na uzdrowienie szkolnictwa.Ale dobra.Jeżeli chodzi o pomysł przesunięcia rozpoczęcia roku szkolnego na 4-tego września (poniedziałek) zgadzam się z tym.Nie mam dzieci w wieku szkolnym, ale jeżeli my dorośli, ludzie pracujący wiecznie wydłużamy sobie weekendy to dzieciaki niech też mają jeden dzień wakacji więcej.Co do lekcji wf.Zgadzam się z tobą.To,że po ulicach chodzą "anorektyczki" na pewno nie jest zasługą lekcji wf.Tylko optowałabym za wprowadzeniem nie dodatkowej lekcji historii a języka obcego.Przecież w tej chwili,gdy znaleźliśmy się w Unii podstawą jest znajomość języka,która daje możliwości pracy i nauki w innych państwach. Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 A pomyślał taki inteligentny inaczej, że 23.06.06, 18:33 przywożenie dzieciaków z wakacji na piątkowe "uroczyste rozpoczęcie roku szkolnego" jest idiotyzmem? Chyba lepiej spedzić dzień dłużej na wakacjach i zaplanować rozsądnie powrót na weekend. Zastanów się koleś... Odpowiedz Link Zgłoś
zawrat2 Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 18:13 Panie Giertych Pan nie zna się na tak delikatnej materii jak edukacja.Pan nie potrafił nauczyć swoich poddanych z Młodzieży Wszechpolskiej,że gesty powitania podniesioną prawą ręką wykonywali Ludzie Honoru jak ich nazwał Jorg Heider.Młodzieńcom z MW daleko do doskonałosci tychze Ludzi Honoru pozarawiam nie podnosząc prawej ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx82xxx Ale za to Łybacka, Wiatr i inne "autorytety" 23.06.06, 18:32 świetnie wychowały dzieciaczki, według których hasełko: Giertych do wora, wór do jeziora" to przykład odpowiedzialności. Odpowiedz Link Zgłoś
kardynal_pacelli1 Re: Giertych: Zmieńmy datę rozpoczęcia roku szkol 23.06.06, 18:20 maciejtakitam napisał: > No to zaraz sie zaczna komentarze...na poziomie Co się czepiasz - jaki minister takie komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx82xxx Lewacy do boju, do okupacji budynku MEN 23.06.06, 18:29 znowu Giertych coś knuje Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Anarchiści już protestują - chcą do szkoły!!!! 23.06.06, 18:33 Inicjatywa Uczniowska jutro zbiera się pod ministerstwem i będzie protestować przeciwko Giertychowi za to, że opóźnia rozpoczęcie nauki, co może odbić się na poziomie wykształcenia młodzieży w Polsce!...:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Oczywiscie ze tak 23.06.06, 18:55 opoznienie normalnych zajec o kolejny dzien (w tym roku na szczesci Papiez sie nie zjawi) to w momencie tak napietego programu skandal. Mysle ze po prostu chodzi o to zeby tlumnie dzieci zjaliwy sie by posluchac co tez minister ma do powiedzenia na przemowieniu inauguracyjnym a w piatek absencja bylaby duza. Swoja droga mysle ze uczniowie wygwizdaja ministra podczas jego przemowienia. Odpowiedz Link Zgłoś