adam16 Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 11:27 jest powazne ale, jezeli pis jest celem ataku to pis powinien bronic gilowskiej i stac za nia murem twierdzac ze atak jest absurdalny i przedewszytkim nie zwalniac jej z funkcji oraz przeprowadzic ekspresowe postepowanie lustracyjne. czemu tego nie zrobiono? bo Zyta nie jest z pis i dano ja na pozarcie. Gdyby ktos chcial powaznie zaszkodzic pis to na cel ataku wybralby jakis filar tej partii, a nie odesczepienca z PO... Odpowiedz Link Zgłoś
jola135 a co z tego ma Kurczuk 29.06.06, 11:28 i SLD w Lublinie.Świętną pamięć mają SBcy zeby pamiętać co mówiła szeregowa pracownica uczelniana niew będąca nawet w opozycji Odpowiedz Link Zgłoś
bodzanta_pan Re: a co z tego ma Kurczuk 29.06.06, 11:31 O świątobliwa z Lublina, i dość oblatana w SBecji. Czekamy na ciąg dalszy rewelacji. Odpowiedz Link Zgłoś
jola135 Re: a co z tego ma Kurczuk 29.06.06, 11:34 bodzanta_pan napisał: O świątobliwa z Lublina, i dość oblatana w SBecji. Czekamy na ciąg dalszy > rewelacji. a co cwaniaczku? nazywasz sie już inaczej,ale niestety twoja makówa sie nie zmieniła .Myśleć, to nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
bodzanta_pan Re: a co z tego ma Kurczuk 29.06.06, 11:52 słabo ci, choć cię nie kojarzę to widzę żeś oblata w SBekach , ale czy prwicowych (J. ich Pies) czy lewicowych (J.ich też Pies, ale inny). Podpowiem ci malutka, to są rozgrywki nie na twoją główkę (to tam na górze), bo to są właśnie rozgrywki na "górze" i SBecja srecja nie ma nic do gadania. Odpowiedz Link Zgłoś
jago Ziobro- to wspolczesna wersja komisarza ludowego 29.06.06, 11:42 a PiS to bolszewicy a rebours - lustrzane ich odbicie ze speckomisjami, czystkami, sadami polowymi i sprawiedliwoscia ludowa. Groza! Odpowiedz Link Zgłoś
bodzanta_pan Re: Ziobro- to wspolczesna wersja komisarza ludow 29.06.06, 11:59 Nie przesadzaj, nie masz pojęcia czym byliśmy pod rządami "razstrelników" do 56. Porównanie parszywe, ale pewnie się obrazisz, więc napiszę, że tylko trochę parszywe. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll naiwność Staniszkis 29.06.06, 11:33 > Materiały zgromadzone przez > komunistyczne służby są dziś w coraz większym stopniu wykorzystywane do gier > politycznych i nie ma innego wyjścia, niż wrzucić wszystkie materiały IPN do > Internetu, a następnie, uzupełniając tę bazę, zaznaczać za każdym razem, skąd > pochodzą nowe dokumenty. Wtedy trudniej będzie ich użyć do politycznego > szantażu - proponuje Jadwiga Staniszkis przecież o postawieniu zarzutu Gilowskiej nie zdecydowały materiały z IPN, ale współcześnie złożone zeznania byłych esbeków - wyroczni IVRP :/ proponuję przywrócić zasadę domniemanej niewinności, po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
bodzanta_pan Re: naiwność Staniszkis 29.06.06, 11:47 Jak to coraz trudniej użyć politycznego szantażu. SBecy to teraz psy prawicy, ale tak naprawdę to zakamuflowane wredne komuchy, ale tylko pozornie bo właśnie komunę rozpracowują na korzyść prawicy, choc jest pewna niejednoznaczność w tej sprawie więc ...., jest w tym pewien punkt osobliwy gdy ten szereg granicznie dąży do nieskończiności i wtedy otzymujemy SBeckiegoprawicowegokomuch w trójcy(?) swej n-wymiarowego z osobliwością w otoczeniu punktów związanych czy to pań Staniszkis, czy Zyty czy jakiejkolwiek innej bełkotki lub bełkotka rządzącego (rządzić, rządzić, rządzić a po nas choćby potop). Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 11:35 Nie wiemy tak naprawde, co za tym wszystkim stoi, ale jedno jest pewne: Zyta i jej byly szef Marcinkiewicz sa beznadziejni i nieszczerzy: wobec dziennikarzy maja tak wiele do powiedzenia, a w sadzie nie bylo ani Zyty, ani nikogo w jej imieniu. Jezeli Zyta i Kazio mowia, ze sad powinien sprawy nie umarzac, to absolutnym minimum byloby wyslac do sadu adwokata, ktory by ten punkt widzenia przedstawil. Jezeli Zyta nie zrobi nic aby sprawa zostala osadzona (w szczegolnosci, jezeli nie zlozy wniosku o autolustracje), to ja gleboko uwierze w jej wine i, co za tym idzie, w to, ze nie stoi za tym zaden uklad, tylko po prostu wykryto prawdziwy fakt, ze Zyta byla kiedys kapusiem. Na razie nieobecnosc Zyty w sadzie wskazuje, ze wszystko pojdzie w tym kierunku. Niezabitowska tez zostala posadzona. Przyznala sie publicznie do mniejszych win (do jakichs rozmow z ubekami), ale nie do bycia kapusiem. I zlozyla wniosek o autolustracje, czyli wnioskowala, aby sad sprawe rozsadzil. W tej sytuacji moge wierzyc Niezabitowskiej (zobaczymy, co sad zdecyduje). Zycie nie wierze, bo ona chce, aby do sprawy w sadzie nie doszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
zaifi Marcinkiewicz bije w wielkie dzwony! 29.06.06, 11:38 Miał okazję nie przyłożyć ręki,jednak"zabił pierwszy".pis wzięło do rządu Leppera,P.Gilowska pomysłom Leppera mówiła nie na odczepnego dostał Pocztę za jakie zasługi? Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 czytajac wiekszosc powyzszych postow 29.06.06, 11:47 dochodze do wniosku, ze Kaczynscy maja racje w 100%.Uklad broniac sie sklonny jest zdemontowac Panstwo Polskie i pograzyc wszystko w chaosie.Dziwi tylko tak ogromne stezenie na tym forum jawnych ubekow i pozytecznych kretynow, ktorzy sluza swoja gleboka madroscia wlasnie ubekom.Mam jednak nadzieje, ze dozyje obalenia tego ukladu, bo zawsze tylko o to mi chodzilo.Nie godzi sie, zeby dzieci Stalina i Bieruta mialy sie w dzisiejszej Polsce tak dobrze.Pozwanie przez jednego z kapusiow Polski przed trybunal w Strasbourgu w sprawie procesu lustracyjnego jest ponurym zartem i jawnym kurestwem.Przypomnialbym tym lajdakom, ze w ich "polsce" orzekano i wykonywano kare smierci za mniejsze "przewinienia".Trzeba byc wyjatkowym bydlakiem, zeby tego nie wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
jago obalenie ukladu-jak budowa komunizmu-potrzebny wro 29.06.06, 11:52 g - jak nie ma - trzeba wymyslic. Potrzebne sa specjalne srodki bo sytuacja tego wymaga i komisarze ludowi jak dzierzynski - rycerz niezlomny albo ziobro i Wielki Wodz ktory wreszczie zaprowadzi porzadek!!! I bedzie lepiej - tylko trzeba powystrzelac - kulakow albo lze-elyty!Brawo PiS!! Odpowiedz Link Zgłoś
zaifi mqsz racje bo na Lenina w swojej pracy,powoływal 29.06.06, 11:53 sie twój prezydent z wyjątkowym uznaniem! Odpowiedz Link Zgłoś
and192 Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 11:53 Jeden Wałęsa mądry. Przyznał, że podpisywał lojalki esbekom ale wychodził z komendy i robił swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa polityczne gierki Rodzika 29.06.06, 11:58 Chyba nikt nie ma wątpliwości że ten pan zachowuje się dziwnie. Dlaczego wnosi o umorzenie. Powinien zostawić to w spokoju i niech sąd tym się zajmuje. Najpierw sugeruje dymisję potem sprawę wycofuje działania jasne i oczywiste. Teraz pytanie z kim działa. Czy z byłymi SBkami czy z PO? Odpowiedz Link Zgłoś
moher75 Kretyn zastępcą rzecznikiem 29.06.06, 11:54 "Mówił, że spotkał się z "niespotykaną dotąd presją ze strony niektórych polityków i mediów"." Cały przyzwoity świat wywiera na Pana presję - cóż za kretyn na tak odpowiedzialnym stanowisku. Dlaczego w sprawie tak dużego kalibru zabiera głos jakiś zastępca - sam rzecznik jest zbyt zajęty - a może urlop wypoczynkowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Propozycja dla premiera Marcinkiewicza 29.06.06, 12:00 Prosze - gdyby sad lustracyjny odrzucil wniosek o lustracje Pani Zyty Gilowskiej - natychmiast powolac ja z powrotem na funkcje Ministra Finansow. Nie jestem pewien, ale nie sadze, aby prawo dopuszczalo ponowne wszczynanie juz raz umorzonej sprawy. Mysle, ze to bylaby najlepsza odpowiedz na te oczywista prowokacje komuchow i bylych sluzb Odpowiedz Link Zgłoś
bodzanta_pan Re: Propozycja dla premiera Marcinkiewicza 29.06.06, 12:07 silesius.monachijski0 napisał: > Prosze - gdyby sad lustracyjny odrzucil wniosek o lustracje Pani Zyty > Gilowskiej - natychmiast powolac ja z powrotem na funkcje Ministra Finansow. > Nie jestem pewien, ale nie sadze, aby prawo dopuszczalo ponowne wszczynanie juz > > raz umorzonej sprawy. Mysle, ze to bylaby najlepsza odpowiedz na te oczywista > prowokacje komuchow i bylych sluzb Tak to widzą w Monachium, co raz cieplej, kto kogo i za co. Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: Propozycja dla premiera Marcinkiewicza 29.06.06, 12:09 W tym wypadku prawo dopuszcza wzanwianie takich postępowań. Inaczej kapusiom by się w głowach poprzewracało. RIP wnosi o lustrację, a oni "hyc" ze stanowiska. Postępowanie lustracyjne się umarza, a oni "hyc" znowu na stołek. Swoją drogą Kaziu mógł Zyty nie odwoływać i nie blokować w ten sposób lustracji. Bo o ile decyzje RIP wynikały wprost z przepisów prawa, to decyzje Kazia już nie za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
maxlowe Re: Propozycja dla premiera Marcinkiewicza 29.06.06, 12:34 silesius.monachijski0 napisał: > Prosze - gdyby sad lustracyjny odrzucil wniosek o lustracje Pani Zyty > Gilowskiej - natychmiast powolac ja z powrotem na funkcje Ministra Finansow. > Nie jestem pewien, ale nie sadze, aby prawo dopuszczalo ponowne wszczynanie juz > > raz umorzonej sprawy. Mysle, ze to bylaby najlepsza odpowiedz na te oczywista > prowokacje komuchow i bylych sluzb To raczej vendetta Tuska i Rokity - inaczej wszyscy im uciekna. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Propozycja dla premiera Marcinkiewicza 29.06.06, 12:42 nie tylko Tuska i Rokity; zdaje sie, ze ktos ise wreszcie bylej sb-eckiej (i nie tyxlko sb-eckiej) agenturze dobral do skory; i dobrze; bardzo mocne bylo uderzenie w te "sluzbowo-ukladowe" struktury w MF (a to przeciez kontrola nad kasa), wiec sadze, ze stad ten atak na Z. Gilowska; co do mozliwosci ponownego wszczecia postepowania, to naprawde nie ejstem taki pewny: tym bardziej, ze termin (poczatkowy) uplywal w polowie lipca. Gdyby taka mozliwosc istniala, to bylbym za tym, zeby w tym wypadku ten sad lustracyjny i tego RIP-a (komuszka zasluzonego Olszewskiego) wystrychnac na dudka. I niech zagryzaja paznokcie z wscieklosci. Ta ohydna prowokacja (to widac golym okiem) nie moze sie skonczyc zwyciestwem ukladu maxlowe napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > > Prosze - gdyby sad lustracyjny odrzucil wniosek o lustracje Pani Zyty > > Gilowskiej - natychmiast powolac ja z powrotem na funkcje Ministra Finans > ow. > > Nie jestem pewien, ale nie sadze, aby prawo dopuszczalo ponowne wszczynan > ie > juz > > > > raz umorzonej sprawy. Mysle, ze to bylaby najlepsza odpowiedz na te oczyw > ista > > prowokacje komuchow i bylych sluzb > To raczej vendetta Tuska i Rokity - inaczej wszyscy im uciekna. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Propozycja dla premiera Marcinkiewicza 29.06.06, 13:06 I premier - aby zapobiec zwycięstwu 'układu' i aby przeciwstawić się tej ohydnej prowokacji zablokował możliwość oczyszczenia Zyty przez Sąd Lustracyjny poprzez jej dymisję. Wciskanie kitu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Propozycja dla premiera Marcinkiewicza 29.06.06, 13:38 To się nazywa walką z układem. Im więcej sukcesów postkomunistów z PiS, tym silniejszy atak ze strony układu. Da capo al fine. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Propozycja dla premiera Marcinkiewicza 29.06.06, 14:10 "To nie miś. To wiejski przygłup tyle, że złośliwy. I cholernie brudny." Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala ilustracja IV RP? 29.06.06, 12:11 Już sobie wyobrażam taką ilustrację. Jest ona czarno biała a jednocześnioe ze względu na szczególne okoliczności nad wyraz kolorowa. Jest aprzeczna z prawem a zarazem z nim zgodna. ... Jest po prostu równoważona i pie..ięta, jak nas obywateli narażonych od lat na skutki decyzji ograniczenie zrównoważonych polityków. ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
virtualtrancer Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 12:31 Nawet za SLD nie bylo tak wesolo jak jest za rzadow PiS. Do tego jeszcze min: Zalatwianie stolkow kolesiom jak bylo za rzadow lewicy zastapilo zalatwianie stolkow dla rodziny. Tworzenie nowych ministerstw zeby koalicja sie nie rozsypala. Uleglosc gornikom i ich zlodziejskim zadaniom. Wszechpolacy na czele min. edukacji. Nazisci w TVP. 800 tys mlodych ludzi ucieka za granice kazdego roku, Lepper wicepremierem itp..... FAJNA TA IV RP, niezly cyrk!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Lustrzyca i do czego ona ewentualnie prowadzi 29.06.06, 12:49 Lustracja. Lustracja lustracji. Czy lustranci dokonujacy lustracji sa dostatecznie zlustrowanie? Czy ostrzezona o zblizajacej sie lustracji zainteresowana oddala sie do dyspozycji ufajac ze jako zdymisjonowana uniknie lustracji czy wrecz wprost przeciwnie? Czy dostarczajacy poglosek i plotek o mozliwym oskarzeniu o klamstwo lustracyjne spekulowali ze podejrzana aby uniknac lustracji zrezygnuje? A moze lustranci lustruja w celu odwrocenia uwagi od wlasnych niedostatkow lustracyjnych? Czy autolustracja jest mozliwa? A jesli tak to czy jest ona rowniez pozadana skoro poszkodowanan ma wrazenie ze padla ofiara szantarzu lustracyjnego? Te i szereg innych pytan dotyczacej aktualnie grasujacej w naszym kraju choroby umyslowej pozostana zapewne bez odpowiedzi. Odpowiedz na pytanie, czy zajmowanie sie tematami zastepczymi w momencie w ktorym nalezaloby sie zajac innymi, nie znoszacymi odroczenia zagadnieniami pozostawic mozna dziennikarzom. Po ich zlustrowaniu. Przypomina sie koniec XVII i XVIII wiek. Wowczas nie chodzilo o lustracje lecz o wolnosc. I to nie taka ktora wynika z odpowiedzialnosci tylko o wolnosc od obowiazkow, wolnosc absolutna, nieograniczona wolnosc szlachecka. Zwano ja zlota wolnoscia. W Europie i na swiecie oswiecenie. Pisze sie encyklopedie, powstaja traktaty filozoficzne, rozwija sie dzieki madrym rzadom nauka, handel, bankowosc i przemysl. Monarchie sie reformuja aby sprostac nowym wymaganiom, rozpoczyna sie ekspansja kolonialna w poszukiwaniu surowcow dla dynamicznie rozwijajacego sie przemyslu. Tworza sie zreby nowych spoleczenstw. Tych, ktore sprostaja w najblizszych dwustu latach wymaganiom rzeczywistosci. Tylko w jednym chorym na manie wielkosci kraju rzady obejmuja glupcy w kontuszach i kler. Bezwolny krol, wybierany w powszechnych wyborach szlachty jest marionetka w rekach zaslepionej rzadza wladzy gromady zapyzialych i niedoksztalconych magnatow. Elekcje wygrywaja nie cie ktorzy obiecuja budowanie panstwa w trudzie i znoju lecz populisci obiecujacy anachronistyczne przywileje i wmawiajacy szlachcie ze jest wspaniala i sama w sobie czyms lepszym (sarmatyzm). Wszyscy, ktorzy pragna reform panstwa uznani zostaja za zlych patriotow i zdrajcow stanu szlacheckiego. Gdy narod budzi sie z reka w nocniku po pierwszym rozbiorze jest juz za pozno. Pociag odjechal a nastepny nadjedzie dopiero 150 lat pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
molica Na głowie postawione 29.06.06, 12:56 To jakaś paranoja, żeby wyłącznie zeznania SB-ków zadecydowały o tym, że Gilowską wdeptuje się w ziemię. Czy byli SB-cy są godni zaufania wg RIP? Czy można ufać, że mówią prawdę? Przecież tych ludzi uczono jak gnoić, łamać i oszukiwać. Obrzydliwe. Na taką lustrację nie powinno być przyzwolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ryssio No to po co ją odwoływali? 29.06.06, 13:03 Trzeba było zostawić Gilowską na stanowisku, a proces by sie toczył. Więc pretensje nie do RIP, tylko do Kazia i Jarka. Odpowiedz Link Zgłoś
wkurzon Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 13:03 I jeszcze raz TKM w pełnej krasie. Człowieka można zgnoić, opluć, a następnie... uniemożliwić mu proces w obornie swego dobrego imienia! Brawo panie Marcinkiewicz!!! Wiedział pan co robi, dymisjonując Gilowską... Co za obłuda.... Odpowiedz Link Zgłoś
picker63 Re: Jak smakuje żaba? 29.06.06, 13:09 Panie Premierze!Moczyć 3 dni w pomyjach ,dużo musztardy i gili,gili.Jakoś pan przełknie.Co- jeszcze się rusza? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Panie Premierze: prisze wiec powolac Zyte Gilowska 29.06.06, 13:06 na Ministar Finansow, i przerwac te zalosne gierki komuszego RIP-a Olszewskiego (a propos: tego z calego serca zycze Olszewskiemu: "RIP" = "requiescat in pace") oraz "ukladowego" sadu lustracyjnego; ja bym nie zwlekal; i tak wkrotce powstanie nowa ustawa lustracyjna, wiec po co zwracac uwage i przejmowac sie ta podla prowokacja sb-lewusowego badziewia? Zyta Gilowska Ministrem Finansow! Kto jest za? Odpowiedz Link Zgłoś
hellex .... 29.06.06, 13:16 Jakoś nie chce mi się wierzyć, że Marcinkiewicz nie znał sposobu postępowania RIP i Sądu Lustracyjnego. Po pierwsze doskonale wiedział, że jeśli natychmiast odwoła Gilowską to nie będzie ona miała praktycznie szans w najbliższym czasie udowodnić swojej niewinności przed sądem lustracyjnym. Po drugie, nawet jeśli przyjąć, że złoży wniosek o autolustrację (w co powątpiewam) to i tak również nie będzie miała szans się oczyścić z zarzutów, bo przecież PIS za kilka miesięcy wyżej wymieniony Sąd Lustracyjny zamierza zlikwidować. I o tym Marcinkiewicz również doskonale wie. Więc jego działanie to albo objaw jakiejś skrajnej histerii albo totalna pomyłka, albo wynik wewnętrznych działań w PISie. Bo nie wygląda na to, aby jakoś szczególnie ktoś oprócz Marcinkiewicza Zyty szczególnie żałował. I groteską stają się tu krokodyle łzy Leppera, który właśnie rośnie na "jedynego obrońce uciśnionych" - co za szyderczy śmiech historii...takiego tatrzyku to nikt nam jeszcze nie zafundował (a myślałem po rządach LSD, że gorzej już być nie może)... Odpowiedz Link Zgłoś
czlonekukladu Re: Panie Premierze: prisze wiec powolac Zyte Gil 29.06.06, 13:40 Jestem za. Sęk w tym, że Marciniak jest przeciw. Zakład? Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Panie Premierze: prisze wiec powolac Zyte Gil 29.06.06, 13:41 silesius.monachijski0 napisał: > Zyta Gilowska Ministrem Finansow! Kto jest za? Ja przeciw. Po co znowu zmieniac ministra. Wystarczy na wicepremiera. A potem na prezesa NBP. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Panie Premierze: prisze wiec powolac Zyte Gil 29.06.06, 14:15 Wydaje mi sie, ze bardzo przydalaby sie dla dokonczenia reformy finansow; a z drugiej strony bylby to wyrazny sygnal dla sb-ecko - lewicowych prowokatorow z rozowo-czerwonego salonu, ze tego typu wredne prowokacje nie przejda; nie widze tez powodu, zeby rezygnowac w takiej sytuacji z wiedzy, kompetencji i kultury Gilowskiej; niech ten komuch Olszewski spada; albo jeszcze lepiej: niech sobie wezmie te slowa: RIP "requiescat in pace" bardzo do serca czat-man napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > Zyta Gilowska Ministrem Finansow! Kto jest za? > > Ja przeciw. Po co znowu zmieniac ministra. > Wystarczy na wicepremiera. A potem na prezesa NBP. Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Panie Premierze: prisze wiec powolac Zyte Gil 29.06.06, 14:31 silesius.monachijski0 napisał: > Wydaje mi sie, ze bardzo przydalaby sie dla dokonczenia reformy finansow; A z tym i z reszta zgadzam sie oczywiscie :) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Panie Premierze: prisze wiec powolac Zyte Gil 29.06.06, 14:56 a poza tym, drogi czat-manie, naprawde wydaje mi sie, ze ponowna nominacja Gilowskiej na Min.Finansow mocno dalaby sie tym prymitywnym prowokatorom we znaki czat-man napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > Wydaje mi sie, ze bardzo przydalaby sie dla dokonczenia reformy finansow; > > > A z tym i z reszta zgadzam sie oczywiscie :) Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Panie Premierze: prisze wiec powolac Zyte Gil 29.06.06, 15:18 silesius.monachijski0 napisał: > a poza tym, drogi czat-manie, naprawde wydaje mi sie, ze ponowna nominacja > Gilowskiej na Min.Finansow mocno dalaby sie tym prymitywnym prowokatorom we > znaki Tak, ale ponowne mianowanie na MF byloby troche niezreczne. I chyba wszyscy zdaja sobie z tego sprawe. Niejako przy okazji objawilo sie prawdziwe oblicze RIP'a i Sadu Lustracyjnego - ich wiarygodnosc, rzetelnosc... c.b.d.u. :) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Panie Premierze: prisze wiec powolac Zyte Gil 29.06.06, 15:30 co do tzw. "wiarygodnosci" i "rztelnosci" RIP-a i Sadu Lustracyjnego w obsadzie lewackiej, to nigdy nie mialem co do tego watpliosci: ich wiarygodnosc jest zadna; ja jednak podjalbym rekawice: skoro umorzyli postepowanie, to - mozna i tak to zinterpretowac - jest niewinna, a wiec ponownie powolujemy ja na ministra finansow; ciekawe, czy wtedy ponownie RIP zlozy wniosek o lustracje? czat-man napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > a poza tym, drogi czat-manie, naprawde wydaje mi sie, ze ponowna nominacj > a > > Gilowskiej na Min.Finansow mocno dalaby sie tym prymitywnym prowokatorom > we > > znaki > > Tak, ale ponowne mianowanie na MF byloby troche niezreczne. > I chyba wszyscy zdaja sobie z tego sprawe. > > Niejako przy okazji objawilo sie prawdziwe oblicze RIP'a i Sadu > Lustracyjnego - ich wiarygodnosc, rzetelnosc... > c.b.d.u. :) Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr = Czemu nie złozyła wniosku o autolustrację? = 29.06.06, 13:07 Miałaby szansę na to "oczyszczenie", o które tyle hałaśliwego magla rozpętała. Więc o co naprawdę chodzi krzykliwemu czupiradłu? Odpowiedz Link Zgłoś
t-1984 Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 13:14 Sad lustracujny jak caly Wymiar Sprawiedliwosci wykazal sie lenistwem i spychologia przy calkowitym braku odpowiedzialnosci.Teraz mozna wnioskowac dlaczego postepowania prokuratorskie ciagna sielatami.W sadach powszechnych sprawy w pierwszej instacji ciagna sie latamii nikt nie ponosi za to zadnej odpowiedzialnosci.Metoda spychologii stosowana powszechnie.Gilowska powinna wrocic na stanowisko i to juz dzis,natychmiast.Zadaje publicznie pytanie czy zwolniono sedziego lub prokuratora za normalne lenistwo.NIE musi dokonac przestepstwa.Czy to jest sprawiedliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Rozegrali jak na mundialu i do PiSsu! 29.06.06, 13:17 Ten bardzo dobry rząd poradzi sobie bez Zyty Gilowskiej, ten bardzo dobry prezydent załagodzi problem, ten bardzo dobry marszałek zmówi zbiorową litanię za poczynania rządu i prezydenta i ojca deerektora. Ta Polska sprzedana Brukseli po to ,aby Niemcy dalej mówili po niemiecku i nie znali polskiego, a Polacy mówili do nich po angielsku zmywając gary z dwoma fakultetami, poradzi sobie pomimo występowania w społeczności ludzi zaradnych ludzi nieprzyjaznych im, jałowych jak piasek na pustyni. Przyjdzie po nich urodzaj, mam taką nadzieję. Przecież to wiecznie mściwi wierni niemiłosierni za słowa Gilowskiej na zjeździe PiS dokonali zemsty. Skoro sprawa była znana od dawna i nic, więc dali eSBekowi wysokie stanowisko i paple co mu każą. Dla przypomnienia, za Gazetą Wyborczą: "Mocne słowa Zyty Gilowskiej Po pełnym entuzjazmu i samozadowolenia przemówieniu premiera na scenę wyszła Zyta Gilowska. Jej przemówienie trwało niecałe 5 minut i wprawiło słuchaczy w zdumienie. Na sali zaległa cisza, nikt nie przerywał oklaskami. - Owszem jest wzrost gospodarczy, są dobre wskaźniki makroekonomiczne - mówiła. - Gospodarkę mamy niezłą, ale państwo marne. A gdy państwo jest słabe, zmniejszają się szanse na rozwój gospodarczy. Państwo musi być silniejsze, sprawniejsze, ale przy tym tańsze. Mamy najgorsze drogi, które cała Europa nazywa drogami śmierci, mamy słabą strukturę komunikacyjną, mamy najwyższe w Unii Europejskiej bezrobocie, ale za to najniższy poziom aktywizacji zawodowej ludzi. Mamy niski przyrost naturalny i gigantyczny dług publiczny. Ciągle się zadłużamy, za co konsekwencje poniosą przyszłe pokolenia. Dla zwykłych ludzi jest mnóstwo niesprawiedliwości i bałaganu. Wiem, że to był smutny wstęp do debaty, ale to prawda i rząd musi z tymi problemami się uporać." Odpowiedz Link Zgłoś
pollack5 Re: Rozegrali jak na mundialu i do PiSsu! 29.06.06, 13:49 Nadzieja twoja mać, almagusie.A Gilowskiej mi nie żal. Wchodzenie w układy z Kaczokwakierami jest mniej roztropne od gry w 3 karty na bazarze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Rozegrali jak na mundialu i do PiSsu! 29.06.06, 13:55 To taka odmiana rosyjskiej ruletki. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 13:18 Kablowała milicjantowi, bo "nie wiedziała że jest esbekiem"? A milicja to święta była? Widać, z kim się pani Gilowska serdecznie przyjaźniła za tamtych czasów... Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba sąd lustracyjny udowodnił swoją zbędność 29.06.06, 13:29 Wywalić tych sędziów i ipn-y na zieloną trawę. Wszystkie teczki z tymi bzdetami udostępnić, opublikować w internecie - nikt nie bedzie mógł szantażować tym co jest jawne i KONIEC z tą zasr.. historią - wracać do rzeczywistości do roku 2006! Odpowiedz Link Zgłoś
tag1 Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 13:44 Decyzja SL była do przewidzenia, a jest to skutek spapranych przepisów ustawy lustracyjnej i nadgorliwości premiera. Mam nadzieję, że Pan Premier okaże się na tyle odpowiedzialny i ogłosi dziś po 14 swoją dymisję, czym może udowodnić, że jeszcze jest człowiekiem z charakterem, czego nie można powiedzieć o "miłościwie nam panującym reprezentantom w sejmie i senacie i przedstawicielom obecnego rządu". Odpowiedz Link Zgłoś
pollack5 Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 13:55 Nadzieja twoja mać, tagu! PiSdzielcy już udowodnili, że są jedynie załganymi skurskisynami udającymi zdziwienie decyzją SL :-) Odpowiedz Link Zgłoś
czlonekukladu Re: Co znaczy słowo "lubiał'? 29.06.06, 13:56 Jest to forma czasu przeszłego używana na Gosiewszczyźnie w ziemi Wolskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum :)) 29.06.06, 13:59 czlonekukladu napisał: > Jest to forma czasu przeszłego używana na Gosiewszczyźnie w ziemi Wolskiej. Ja lubiałam, Ty lubiałeś, On lubiał? My lubialismy, wy lubialiście, oni lubiali?:)) PS. A poza tym nie wolskiej tylko włolskiej...wsłuchaj się:) Odpowiedz Link Zgłoś
czlonekukladu Re: :)) 29.06.06, 14:04 Zgadza się. Continuous interruptus. Czyli "lubialim, ale tera szlus w tym zakresie". Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: :)) 29.06.06, 14:08 czlonekukladu napisał: > Zgadza się. Continuous interruptus. Czyli "lubialim, ale tera szlus w tym > zakresie". Dostałam info na priv, że nie "lubialim" tylko "lubielim". Przepraszam Panie Edgarze. Zapamiętam. Obiecuję poprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Co znaczy słowo "lubiał'? 29.06.06, 14:06 Dzień dobry :) Jako fan Edgara podpowiadam - np. "lubiał wypić" Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Aloha:)) 29.06.06, 14:10 chateau napisał: > Dzień dobry :) > Jako fan Edgara podpowiadam - np. "lubiał wypić" > Zawsze Cię lubiałam:D Odpowiedz Link Zgłoś
ryho61 naPISac na to wszystko 29.06.06, 14:09 na Rzecznika Interesu Publicznego, ze zarzadzil lustracje, na Premiera, ze skwapliwie skorzystal z okazji by sie pozbyc Gilowskiej, na Sad, ze nie chce zlustrowac. I tak jest wszystkim na reke, wiec mozna sie spokojnie odPISac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 14:11 W koło Wojtek Pan Premier zwalnia P. Gilowską,bo są podejrzenia, Sąd wydał wyrok,że nie będzie lustracji, bo P.Gilowska nie jest już na stanowisku Rządowym, P.Gilowska nie wie, czy waha się aby podjąć autolustrację, wychodzi piramida,a piramidy archeolodzy badają do dziś, bo podobno w nich ukryte są tajemnice. A gosiewski mówi tak podwójnie,obłódnie i pokrętnie,że aż chce się rzygać. Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 14:11 Stara rzymska zasada powiada :ignorantia iuris nocet.Marcinkiewicz wystawil sie na kompromitacje.Sad Lustracyjny nie ulegl oczywistej presji z jego strony. To przeciwko Marcinkiewiczowi winna byc wszczeta sprawa przed Trybunalem Stanu o oczywiste i bezsporne wywieranie presji na sad. Jest przy tym chichotem historii ,ze partia nazywajaca sie "Prawo i Sprawiedliwosc" , zapomina o jednym z naczelnych zawolan Sierpnia '80 : niech prawo zawsze prawo znaczy , a sprawiedliwosc sprawiedliwosc. Gdyby Gilowskiej w rzeczy samej szlo o Prawde, stawila by otwarcie czola zarzutom przed Sadem Lustracyjnym.Licza sie wszak Fakty , a nie zachowania hamletyzujacej komediantki. Odpowiedz Link Zgłoś