Dodaj do ulubionych

W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida

01.07.06, 17:23
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • agentcia Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 17:32
      Wiesz, to byłby wybryk natury: artykuł bez lewackich komentarzy. Nawet opis wzrostu kwiatka spowodowałby lawinę utyskiwań na Radio Maryja i Giertycha.
      • ja-pesymista Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 18:50
        agentcia napisał:

> Wiesz, to byłby wybryk natury: artykuł bez lewackich komentarzy. Nawet opis
        wzr
        > ostu kwiatka spowodowałby lawinę utyskiwań na Radio Maryja i Giertycha.
        >

Dokładnie.
        Przeraża mnie ta politykomania.
        Wiadomość świerza, więc jeszcze pewnie przybędą fani polityki, i sie zacznie...
        • ozero Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 21:37
          ja-pesymista napisał:

> agentcia napisał:
          >
          > > Wiesz, to byłby wybryk natury: artykuł bez lewackich komentarzy. Nawet op
          > is
          > wzr
          > > ostu kwiatka spowodowałby lawinę utyskiwań na Radio Maryja i Giertycha.
          > >
          >
          >
          > Dokładnie.
          > Przeraża mnie ta politykomania.
          > Wiadomość świerza, więc jeszcze pewnie przybędą fani polityki, i sie zacznie...
          Jak się pisze "świeża"?
          • mahasamatman Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 21:42
            ty się nie czepiaj.Ciesz się że anal fabetyzm znika.ON JUŻ UMIE PISAĆ.Na
            poprawne pisanie przyjdzie czas.Może.
            • qqwweerrtt1 Windows XP to dopiero katastrofa 01.07.06, 23:12
              a nie jakas tam Asteroida 2004 XP + service pack 14
              • mis22 Moze sprobowac rozbic asteroide? 02.07.06, 12:00
                Przypuszczam, ze skutki uderzenia tej asteroidy w Ziemie bylyby porownywalne do
                wybuchu wulkanu Krakatoa w 1883 roku. Stany i Wlk Brytania maja plany jak
                uchronic Ziemie przed uderzeniem wiekszej asteroidy. Nalezaloby je wyprobowac
                korzystajac z okazji takiego przelotu jak 2004 XP 14 w poblizu Ziemi, o ile te
                plany nie sa mzonkami lub pusta propaganda.
      • ozero Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 21:35
        Ty chory jesteś, wiesz?
      • a.hryn1 Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 21:41
        Ciekawe dlaczego SLD nie zleciło zbadania czy za przelot asteroida nie można
        pociągnąć do odpowiedzialności PIS, prezydenta lub chociaż Kaczyńskich, a może
        z taka inicjatywą wystapi PO ? a czemu nie?
        • mahasamatman Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 21:43
          Zostali uprzedzeni przez PiS,który sprawdza Kwaśniewskiego,czy to nie jego wina
    • rasta.man Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 17:32
      Sellasie I
    • voytek_48 Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 17:33
      ... i wszelkiego rodzaju przygłupów...
    • yarecki21 Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 17:54
      kiedyś taka uderzy, na Ziemi zostaną tylko punki i kalaruchy
      • viking2 Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 20:36
        Agentcia, ja-pesymista, voytek_48 - sprobuje spelnic Wasze oczekiwania:

yarecki21 napisał:

> kiedyś taka uderzy, na Ziemi zostaną tylko punki i kalaruchy

I bedzie to niezbity dowod winy (niepotrzebne skreslic) LPR-u, PiS-u, Radia
        Maryja, postkomunistow, Papieza i Watykanu, satanistow, gejow, lesbijek,
        heterosow,globalistow, antyglobalistow, szowinistow, Zydow, elit
        intelektualnych, Putina, Busha, Arabow, Leppera, Kaczynskich, koalicji
        rzadzacej, koalicji ktora przegrala wybory, Janasa, Malinowskiej z drugiego
        pietra...

Uff, mam nadzieje, ze nikogo nie pominalem...
        • litestep Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 02.07.06, 10:20
          A masoni,cyklisci i liberały?
    • terence Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 17:59
      czeslawgej napisała:

> Moze gdyby spadla, to by odmienila oblicze Ziemi, tej Ziemi i zmiotlaby
      > wszystkich gejow z jej powierzchni.
      a ja to zmienie, może gdyby spadła to by odmieniał oblicze Ziemi, tej Ziemi i
      zmiotła by wszystkich złośliwych, popapranych, pełnych nienawiści, małych,
      sfrustrowanych, fanatycznych,pieniczy, ograniczonych,lubiących krzywdzić innych,
      nie znajacych się na niczym a myślących o sobie jak o wszystkowiedzących czopów!
      niech kazdy się zastanowi nad sobą czy te słowa go nie dotyczą...
      • viking2 Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 02.07.06, 03:25
        > czeslawgej napisała:
        >
        > > Moze gdyby spadla, to by odmienila oblicze Ziemi, tej Ziemi i zmiotlaby
        > > wszystkich gejow z jej powierzchni.
        > a ja to zmienie, może gdyby spadła to by odmieniał oblicze Ziemi, tej Ziemi i
        > zmiotła by wszystkich złośliwych, popapranych, pełnych nienawiści, małych,
        > sfrustrowanych, fanatycznych,pieniczy, ograniczonych,l

A "niepotrzebne skreslic" nie dodalas...
    • heartpumper Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 18:34
      A z ktorej strony? <lol>
      • mark.parker Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 20:13
        heartpumper napisał:

> A z ktorej strony? <lol>

Podobno od trony Wiejskiej :))
    • read1 Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 18:52
      i co w tym ciekawego???
      napiszcie jak walnie.
    • igipro Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 18:53
      Gdyby spadla to nie zmitła by gejow tylko spory kawał ziemi, a pewnie conajmniej
      pół globu by było narażone na napromieniowanie, bądź śmierć w radioaktywnym
      pyle... uważaj o co prosisz... bo 800 metrów żelaza lecącego z prędkością 17
      km/h to potęzna energia...
      • d_arek_d Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 19:22
        igipro napisał:

> Gdyby spadla to nie zmitła by gejow tylko spory kawał ziemi, a pewnie
        conajmnie
        > j
        > pół globu by było narażone na napromieniowanie, bądź śmierć w radioaktywnym
        > pyle... uważaj o co prosisz...

Jezus Maria! Naprawdę?! Czyżby ta asteroida składała się ze wzbogaconego uranu
        lub plutonu? I to podzielonego w taki sposób by nie powodować przekroczenia
        masy krytycznej?! Bo przecież tylko w ten sposób można byłoby mówić o
        niebezpieczeństwie napromieniowania sporej części globu.

A ta kłamliwa NASA nic o tym nie pisze, wspomina tylko, że energia kinetyczna
        uderzenia asteroidy byłaby o kilkaset tysięcy razy większa niż energia
        kinetyczna wyzwolona w momencie wybuchu bomby hiroszimskiej. W każdym razie ja
        tak ten tekst zrozumiałem...
        Całe szczęście, że jest igipro, który rzeczy przedstawił tak, jak się naprawdę
        mają.

> 800 metrów żelaza lecącego z prędkością 17
        > km/h to potęzna energia...

a ja uważałem do tej pory, że wykładnią energii potencjalnej zawartej w tym
        przypadku w żelazie jest jego prędkość i masa, a nie długość czy szerokość (te
        800m). Chyba, że pan igipro określa masę żelaza w taki sposób, jak określa się
        wagę ziemniaków (1 metr=100kg, chociaż przy nieuczciwym rolniku może wynosić
        nieco mniej tak, że proszę uważać!). No ale w takim wypadku mielibyśmy do
        czynienia z masą nie wartą wspomnienia jeśli chodzi o zagrożenie dla Ziemi.
        Panie igipro, bardzo proszę wyjaśnić...

Pozdrawiam Cię, o igipro!

PS Fizykę pamiętam na tyle, na ile wtłoczyli mi ją onegdaj w głowę w technikum,
        więc naprawdę mogę się mylić. Proszę więc igipro o rozwinięcie swojej tezy i
        udowodnienie jej. Serio.
        • pio765 Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 20:09
          i ta prędkość... 17km/h
          • d_arek_d Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 20:16
            pio765 napisał:

> i ta prędkość... 17km/h

Właśnie... i ta prędkość 17km/h sprawia, że... o czym my tu w ogóle
            rozmawiamy?? Wystarczy wstawić do tych 800m żelaza hamulce z Ursusa i sprawa
            załatwiona ;)
          • antygo Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 02.07.06, 13:42
            Czytaj uważnie.Predkość ma wynosić 17 km/sekunde!To spora różnica.
        • ecot i gdzie napisano, że to jest asteroida żelazowa 01.07.06, 20:36
        • harry1983 Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 23:00
          Tam pisze wyraźnie : 17 km/s (na SEKUNDĘ).

Czyli w ciągu sekundy przelatuje 17000 m * 3600 s w godzinie to jest w godzine przelatuje 61200000 m czyli 61200 km, czyli 61200 km / h to jest ponad 50 razy szybciej niż dźwięk.

d_arek_d napisał:
          > a ja uważałem do tej pory, że wykładnią energii potencjalnej zawartej w tym
          > przypadku w żelazie jest jego prędkość i masa

Skoro się porusza to jest to energia kinetyczna. Ek=(m*v^2)/2
          Potencjalna to E=m*g*h, ale musiałaby być w spoczynku na określonej wysokości.

Ma więc kinetyczną, czyli byłoby (m*61200^2)/2 (bo masy nie podali) to sobie policzcie jaka to jest energia.

Jak takie "cuś" walnie w ziemię to wrócimy do epoki kamienia łupanego.
          • g3p Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 02.07.06, 08:18
            W takim razie, skoro wiemy już aż tyle,
            to można by się pokusić o przeliczenie
            skutków, zakładając zdrzenie idealnie niesprężyste.
            Wzorów nie pamiętam ;)

• krecha a niby dlaczego... 01.07.06, 19:25
        ... mialby powstac radioaktywny pyl?
    • r0b0l niech pie.r.dol.nie w ten kraj 01.07.06, 18:55
      w imię boże czy też z bożą pomocą
    • boogsta Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 19:00
      a moze szczesliwie zmitołaby wszytkich takich debili jak ty, taka
      asteroida "wybiórcza", to dopiero byłby znak od Boga...
    • passos Sky & Telescope :) 01.07.06, 19:07
      National Geographic jakos nikt nie probuje tlumaczyc, to Sky & ... moze tez
      zostawic w spokoju ;)
    • belial13 Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 19:20
      Nie minie.Spadnie na Watykan siedlisko wszelkiego zła.
    • krwawy.zenek sprawa dla sądu 48godzinnego 01.07.06, 19:21
    • tadeusz_ja Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 19:28
      I katoland!
      • silesius.monachijski0 Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 02.07.06, 01:21
        za to tobie, zasluzonemu szwabskiemu pedziowi, strzeli prostu w d...

tadeusz_ja napisał:

> I katoland!
      • krallik Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 02.07.06, 02:35
        tadeusz_ja napisał:

> I katoland!
        Mam nadzieję, że ujebie wszystkie lewackie ścierwa, Walcie się geje!!!@

• gehoo Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 19:35
      W takim razie wszyscy jesteśmy homoseksualistami, bo Ciebie, mnie i wszystkich
      ludzi zmiotłaby ta asteroida P.S. gratuluje inteligencji
    • aloese I takich, jak ty 01.07.06, 19:35
      t.j. czelawgej
    • jabaj Sama minie czy Discovery ma jej pomóc ?? 01.07.06, 19:40
      ...
    • mariachi77 Nie uderzy...tym razem 01.07.06, 20:16
      Minie nas w odleglosci wiekszej niz ksiezyc, ale ktory. ten nasz Ksiezyc, czy
      jakis inny. A moze chodzi o jakiegos satelite telekomunikacyjnego, bo to tez
      ksiezyce, tyle ze sztuczne.
    • ben_k ta niech sobie leci, ale inna jakaś mniejsza 01.07.06, 21:06
      to mogłaby w sejm walnąć...
    • brite zaledwie 430 tysięcy kilometrów! 01.07.06, 21:35
      Czyli zaledwie o jakieś 35 średnic Ziemi. Minie nas zatem o włos. Następnym
      razem możemy mieć mniej (więcej?) szczęścia.
    • cynozura Noooo,jeszcze dwie sety i też za chwilę... 01.07.06, 21:52
      ...minę Ziemię w cholera wie jakiej odległości.
    • me-e nawet nas nie musnie... 01.07.06, 22:10
      ...a na ziemi zyja ludzie...wystarczy
      • yamata Re: nawet nas nie musnie... 01.07.06, 22:28
        Nie ma strachu, w razie czego zawsze można polecieć do Bin Ladena i poprosić
        żeby walnął w nią jakimś przygodnym samolotem... ;) No bo inaczej to chyba by
        trzeba położyć uszy po sobie i poprosić tego szatana - Amerykę, co by zrobiła
        coś... Na przykład to, co widzieliśmy na filmie Armageddon ;)

Choć bogiem a prawdą, to realnie większe szanse miałaby interwencja w Watykanie,
        że już o radiu "Maryja" nie wspomnę... ;)
        • me-e Re: nawet nas nie musnie... 01.07.06, 22:46
          ...ze mee...musi sie paprac w tych...zmijach*...pomysl...zanim cos
          walniesz...co by sie dzialo w jeuropie gdyby ameryki tam nie bylo...w czasie
          wojny...zaraz po wojnie ( zdradzili polske ale mysle tam gdzie doszli ) a-i
          dziajaj...jeuropa skoczyla -by sobie do oczu juz dawno...taka tam
          tradycja...zreszta zaczyna skakac odpenego czasu...i czy my jeurope mozemy
          pozostawic samej sobie...zagryziecie sie w niej...jelropany...

* moze hodowle zmij otworze...
          • noelkabat Re: nawet nas nie musnie... 02.07.06, 00:17
            szkoda, ze nie pierdyknie w IVRP i osobiscie Jarusia K.-genialnego wodzusia:
            moze to by uratowalo Polske brzed nieszczesciem jakie jej szykuje ten ideolog.
            • me-e Re: nawet nas nie musnie... 02.07.06, 00:29
              ...oby tylko oszczedzila bolszewikow...kolesi i ich autorytety...

noelkabat napisał:

> szkoda, ze nie pierdyknie w IVRP i osobiscie Jarusia K.-genialnego wodzusia:
              > moze to by uratowalo Polske brzed nieszczesciem jakie jej szykuje ten ideolog.

• yamata Re: nawet nas nie musnie... 05.07.06, 00:01
            "Me-e" - Ty naprawdę masz coś z owcy, a nawet z barana jeśli nie pojmujesz
            ironii... ;) O ile to było do mnie i o ile dobrze cię zrozumiałem, bo beczysz i
            porykujesz dość niezrozumiale, niestety... Może by tak bardziej po polsku? ;)
    • tarura ta asteroida czy ten asteroid? 02.07.06, 00:53
      chyba ten asteroid, bo chmara asteroidow
      a raczej nie chmara asteroid
      • me-e asteroid... 02.07.06, 01:04
        ...im dalej od ziemi...tym wszystko b. proste...

tarura napisała:

> chyba ten asteroid, bo chmara asteroidow
        > a raczej nie chmara asteroid
        • rododendron Re: Lucyfer wspomina 02.07.06, 02:16
          LEWIS R. WALTON „Z PAMIĘTNIKA LUCYFERA” posluchaj a dowiesz sie co sie stanie

www.nadzieja.pl/archiwum/index.html#dzwiek
          • me-e ziemia przyciaga...ciagnie za nogi... 02.07.06, 02:20
            ...w calej swojej ...krasie

...a mee...coraz b. wolny...
    • kossar Właśnie dzwonił mój wujek z NASA 02.07.06, 09:31
      i powiedział,że tak naprawdę już nie pójdziemy w poniedziałek do pracy bo
      ateroido walnie rano w afrykę a Prom startuje z Krzakiem na pokładzie.
      Salut.Idę się ostatni raz zabawić
      • 77qwerty Re: Właśnie dzwonił mój wujek z NASA 02.07.06, 11:48
        za tym stoi alkaida
        Czas powołac koalicje
        nowe fundusze dla generałow......
      • yunan2 Re: Właśnie dzwonił mój wujek z NASA 02.07.06, 11:56
        Gazeta podała informację zbyt póżno (1.07) by zdażyć się ubezpieczyć.W soboty
        w PZU nie pracują. Czyżby spisek?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka