czeslawgej 01.07.06, 17:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agentcia Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 17:32 Wiesz, to byłby wybryk natury: artykuł bez lewackich komentarzy. Nawet opis wzrostu kwiatka spowodowałby lawinę utyskiwań na Radio Maryja i Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-pesymista Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 18:50 agentcia napisał: > Wiesz, to byłby wybryk natury: artykuł bez lewackich komentarzy. Nawet opis wzr > ostu kwiatka spowodowałby lawinę utyskiwań na Radio Maryja i Giertycha. > Dokładnie. Przeraża mnie ta politykomania. Wiadomość świerza, więc jeszcze pewnie przybędą fani polityki, i sie zacznie... Odpowiedz Link Zgłoś
ozero Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 21:37 ja-pesymista napisał: > agentcia napisał: > > > Wiesz, to byłby wybryk natury: artykuł bez lewackich komentarzy. Nawet op > is > wzr > > ostu kwiatka spowodowałby lawinę utyskiwań na Radio Maryja i Giertycha. > > > > > Dokładnie. > Przeraża mnie ta politykomania. > Wiadomość świerza, więc jeszcze pewnie przybędą fani polityki, i sie zacznie... Jak się pisze "świeża"? Odpowiedz Link Zgłoś
mahasamatman Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 21:42 ty się nie czepiaj.Ciesz się że anal fabetyzm znika.ON JUŻ UMIE PISAĆ.Na poprawne pisanie przyjdzie czas.Może. Odpowiedz Link Zgłoś
qqwweerrtt1 Windows XP to dopiero katastrofa 01.07.06, 23:12 a nie jakas tam Asteroida 2004 XP + service pack 14 Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Moze sprobowac rozbic asteroide? 02.07.06, 12:00 Przypuszczam, ze skutki uderzenia tej asteroidy w Ziemie bylyby porownywalne do wybuchu wulkanu Krakatoa w 1883 roku. Stany i Wlk Brytania maja plany jak uchronic Ziemie przed uderzeniem wiekszej asteroidy. Nalezaloby je wyprobowac korzystajac z okazji takiego przelotu jak 2004 XP 14 w poblizu Ziemi, o ile te plany nie sa mzonkami lub pusta propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
ozero Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 21:35 Ty chory jesteś, wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
a.hryn1 Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 21:41 Ciekawe dlaczego SLD nie zleciło zbadania czy za przelot asteroida nie można pociągnąć do odpowiedzialności PIS, prezydenta lub chociaż Kaczyńskich, a może z taka inicjatywą wystapi PO ? a czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mahasamatman Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 21:43 Zostali uprzedzeni przez PiS,który sprawdza Kwaśniewskiego,czy to nie jego wina Odpowiedz Link Zgłoś
rasta.man Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 17:32 Sellasie I Odpowiedz Link Zgłoś
voytek_48 Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 17:33 ... i wszelkiego rodzaju przygłupów... Odpowiedz Link Zgłoś
yarecki21 Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 17:54 kiedyś taka uderzy, na Ziemi zostaną tylko punki i kalaruchy Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 20:36 Agentcia, ja-pesymista, voytek_48 - sprobuje spelnic Wasze oczekiwania: yarecki21 napisał: > kiedyś taka uderzy, na Ziemi zostaną tylko punki i kalaruchy I bedzie to niezbity dowod winy (niepotrzebne skreslic) LPR-u, PiS-u, Radia Maryja, postkomunistow, Papieza i Watykanu, satanistow, gejow, lesbijek, heterosow,globalistow, antyglobalistow, szowinistow, Zydow, elit intelektualnych, Putina, Busha, Arabow, Leppera, Kaczynskich, koalicji rzadzacej, koalicji ktora przegrala wybory, Janasa, Malinowskiej z drugiego pietra... Uff, mam nadzieje, ze nikogo nie pominalem... Odpowiedz Link Zgłoś
litestep Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 02.07.06, 10:20 A masoni,cyklisci i liberały? Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 17:59 czeslawgej napisała: > Moze gdyby spadla, to by odmienila oblicze Ziemi, tej Ziemi i zmiotlaby > wszystkich gejow z jej powierzchni. a ja to zmienie, może gdyby spadła to by odmieniał oblicze Ziemi, tej Ziemi i zmiotła by wszystkich złośliwych, popapranych, pełnych nienawiści, małych, sfrustrowanych, fanatycznych,pieniczy, ograniczonych,lubiących krzywdzić innych, nie znajacych się na niczym a myślących o sobie jak o wszystkowiedzących czopów! niech kazdy się zastanowi nad sobą czy te słowa go nie dotyczą... Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 02.07.06, 03:25 > czeslawgej napisała: > > > Moze gdyby spadla, to by odmienila oblicze Ziemi, tej Ziemi i zmiotlaby > > wszystkich gejow z jej powierzchni. > a ja to zmienie, może gdyby spadła to by odmieniał oblicze Ziemi, tej Ziemi i > zmiotła by wszystkich złośliwych, popapranych, pełnych nienawiści, małych, > sfrustrowanych, fanatycznych,pieniczy, ograniczonych,l A "niepotrzebne skreslic" nie dodalas... Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 18:34 A z ktorej strony? <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 20:13 heartpumper napisał: > A z ktorej strony? <lol> Podobno od trony Wiejskiej :)) Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 18:52 i co w tym ciekawego??? napiszcie jak walnie. Odpowiedz Link Zgłoś
igipro Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 18:53 Gdyby spadla to nie zmitła by gejow tylko spory kawał ziemi, a pewnie conajmniej pół globu by było narażone na napromieniowanie, bądź śmierć w radioaktywnym pyle... uważaj o co prosisz... bo 800 metrów żelaza lecącego z prędkością 17 km/h to potęzna energia... Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 19:22 igipro napisał: > Gdyby spadla to nie zmitła by gejow tylko spory kawał ziemi, a pewnie conajmnie > j > pół globu by było narażone na napromieniowanie, bądź śmierć w radioaktywnym > pyle... uważaj o co prosisz... Jezus Maria! Naprawdę?! Czyżby ta asteroida składała się ze wzbogaconego uranu lub plutonu? I to podzielonego w taki sposób by nie powodować przekroczenia masy krytycznej?! Bo przecież tylko w ten sposób można byłoby mówić o niebezpieczeństwie napromieniowania sporej części globu. A ta kłamliwa NASA nic o tym nie pisze, wspomina tylko, że energia kinetyczna uderzenia asteroidy byłaby o kilkaset tysięcy razy większa niż energia kinetyczna wyzwolona w momencie wybuchu bomby hiroszimskiej. W każdym razie ja tak ten tekst zrozumiałem... Całe szczęście, że jest igipro, który rzeczy przedstawił tak, jak się naprawdę mają. > 800 metrów żelaza lecącego z prędkością 17 > km/h to potęzna energia... a ja uważałem do tej pory, że wykładnią energii potencjalnej zawartej w tym przypadku w żelazie jest jego prędkość i masa, a nie długość czy szerokość (te 800m). Chyba, że pan igipro określa masę żelaza w taki sposób, jak określa się wagę ziemniaków (1 metr=100kg, chociaż przy nieuczciwym rolniku może wynosić nieco mniej tak, że proszę uważać!). No ale w takim wypadku mielibyśmy do czynienia z masą nie wartą wspomnienia jeśli chodzi o zagrożenie dla Ziemi. Panie igipro, bardzo proszę wyjaśnić... Pozdrawiam Cię, o igipro! PS Fizykę pamiętam na tyle, na ile wtłoczyli mi ją onegdaj w głowę w technikum, więc naprawdę mogę się mylić. Proszę więc igipro o rozwinięcie swojej tezy i udowodnienie jej. Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
pio765 Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 20:09 i ta prędkość... 17km/h Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 20:16 pio765 napisał: > i ta prędkość... 17km/h Właśnie... i ta prędkość 17km/h sprawia, że... o czym my tu w ogóle rozmawiamy?? Wystarczy wstawić do tych 800m żelaza hamulce z Ursusa i sprawa załatwiona ;) Odpowiedz Link Zgłoś
antygo Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 02.07.06, 13:42 Czytaj uważnie.Predkość ma wynosić 17 km/sekunde!To spora różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 23:00 Tam pisze wyraźnie : 17 km/s (na SEKUNDĘ). Czyli w ciągu sekundy przelatuje 17000 m * 3600 s w godzinie to jest w godzine przelatuje 61200000 m czyli 61200 km, czyli 61200 km / h to jest ponad 50 razy szybciej niż dźwięk. d_arek_d napisał: > a ja uważałem do tej pory, że wykładnią energii potencjalnej zawartej w tym > przypadku w żelazie jest jego prędkość i masa Skoro się porusza to jest to energia kinetyczna. Ek=(m*v^2)/2 Potencjalna to E=m*g*h, ale musiałaby być w spoczynku na określonej wysokości. Ma więc kinetyczną, czyli byłoby (m*61200^2)/2 (bo masy nie podali) to sobie policzcie jaka to jest energia. Jak takie "cuś" walnie w ziemię to wrócimy do epoki kamienia łupanego. Odpowiedz Link Zgłoś
g3p Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 02.07.06, 08:18 W takim razie, skoro wiemy już aż tyle, to można by się pokusić o przeliczenie skutków, zakładając zdrzenie idealnie niesprężyste. Wzorów nie pamiętam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l niech pie.r.dol.nie w ten kraj 01.07.06, 18:55 w imię boże czy też z bożą pomocą Odpowiedz Link Zgłoś
boogsta Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 19:00 a moze szczesliwie zmitołaby wszytkich takich debili jak ty, taka asteroida "wybiórcza", to dopiero byłby znak od Boga... Odpowiedz Link Zgłoś
passos Sky & Telescope :) 01.07.06, 19:07 National Geographic jakos nikt nie probuje tlumaczyc, to Sky & ... moze tez zostawic w spokoju ;) Odpowiedz Link Zgłoś
belial13 Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 19:20 Nie minie.Spadnie na Watykan siedlisko wszelkiego zła. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 19:28 I katoland! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 02.07.06, 01:21 za to tobie, zasluzonemu szwabskiemu pedziowi, strzeli prostu w d... tadeusz_ja napisał: > I katoland! Odpowiedz Link Zgłoś
krallik Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 02.07.06, 02:35 tadeusz_ja napisał: > I katoland! Mam nadzieję, że ujebie wszystkie lewackie ścierwa, Walcie się geje!!!@ Odpowiedz Link Zgłoś
gehoo Re: W ciągu 48 godzin Ziemię minie duża asteroida 01.07.06, 19:35 W takim razie wszyscy jesteśmy homoseksualistami, bo Ciebie, mnie i wszystkich ludzi zmiotłaby ta asteroida P.S. gratuluje inteligencji Odpowiedz Link Zgłoś
mariachi77 Nie uderzy...tym razem 01.07.06, 20:16 Minie nas w odleglosci wiekszej niz ksiezyc, ale ktory. ten nasz Ksiezyc, czy jakis inny. A moze chodzi o jakiegos satelite telekomunikacyjnego, bo to tez ksiezyce, tyle ze sztuczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ben_k ta niech sobie leci, ale inna jakaś mniejsza 01.07.06, 21:06 to mogłaby w sejm walnąć... Odpowiedz Link Zgłoś
brite zaledwie 430 tysięcy kilometrów! 01.07.06, 21:35 Czyli zaledwie o jakieś 35 średnic Ziemi. Minie nas zatem o włos. Następnym razem możemy mieć mniej (więcej?) szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
cynozura Noooo,jeszcze dwie sety i też za chwilę... 01.07.06, 21:52 ...minę Ziemię w cholera wie jakiej odległości. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e nawet nas nie musnie... 01.07.06, 22:10 ...a na ziemi zyja ludzie...wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
yamata Re: nawet nas nie musnie... 01.07.06, 22:28 Nie ma strachu, w razie czego zawsze można polecieć do Bin Ladena i poprosić żeby walnął w nią jakimś przygodnym samolotem... ;) No bo inaczej to chyba by trzeba położyć uszy po sobie i poprosić tego szatana - Amerykę, co by zrobiła coś... Na przykład to, co widzieliśmy na filmie Armageddon ;) Choć bogiem a prawdą, to realnie większe szanse miałaby interwencja w Watykanie, że już o radiu "Maryja" nie wspomnę... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: nawet nas nie musnie... 01.07.06, 22:46 ...ze mee...musi sie paprac w tych...zmijach*...pomysl...zanim cos walniesz...co by sie dzialo w jeuropie gdyby ameryki tam nie bylo...w czasie wojny...zaraz po wojnie ( zdradzili polske ale mysle tam gdzie doszli ) a-i dziajaj...jeuropa skoczyla -by sobie do oczu juz dawno...taka tam tradycja...zreszta zaczyna skakac odpenego czasu...i czy my jeurope mozemy pozostawic samej sobie...zagryziecie sie w niej...jelropany... * moze hodowle zmij otworze... Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Re: nawet nas nie musnie... 02.07.06, 00:17 szkoda, ze nie pierdyknie w IVRP i osobiscie Jarusia K.-genialnego wodzusia: moze to by uratowalo Polske brzed nieszczesciem jakie jej szykuje ten ideolog. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: nawet nas nie musnie... 02.07.06, 00:29 ...oby tylko oszczedzila bolszewikow...kolesi i ich autorytety... noelkabat napisał: > szkoda, ze nie pierdyknie w IVRP i osobiscie Jarusia K.-genialnego wodzusia: > moze to by uratowalo Polske brzed nieszczesciem jakie jej szykuje ten ideolog. Odpowiedz Link Zgłoś
yamata Re: nawet nas nie musnie... 05.07.06, 00:01 "Me-e" - Ty naprawdę masz coś z owcy, a nawet z barana jeśli nie pojmujesz ironii... ;) O ile to było do mnie i o ile dobrze cię zrozumiałem, bo beczysz i porykujesz dość niezrozumiale, niestety... Może by tak bardziej po polsku? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tarura ta asteroida czy ten asteroid? 02.07.06, 00:53 chyba ten asteroid, bo chmara asteroidow a raczej nie chmara asteroid Odpowiedz Link Zgłoś
me-e asteroid... 02.07.06, 01:04 ...im dalej od ziemi...tym wszystko b. proste... tarura napisała: > chyba ten asteroid, bo chmara asteroidow > a raczej nie chmara asteroid Odpowiedz Link Zgłoś
rododendron Re: Lucyfer wspomina 02.07.06, 02:16 LEWIS R. WALTON „Z PAMIĘTNIKA LUCYFERA” posluchaj a dowiesz sie co sie stanie www.nadzieja.pl/archiwum/index.html#dzwiek Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ziemia przyciaga...ciagnie za nogi... 02.07.06, 02:20 ...w calej swojej ...krasie ...a mee...coraz b. wolny... Odpowiedz Link Zgłoś
kossar Właśnie dzwonił mój wujek z NASA 02.07.06, 09:31 i powiedział,że tak naprawdę już nie pójdziemy w poniedziałek do pracy bo ateroido walnie rano w afrykę a Prom startuje z Krzakiem na pokładzie. Salut.Idę się ostatni raz zabawić Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: Właśnie dzwonił mój wujek z NASA 02.07.06, 11:48 za tym stoi alkaida Czas powołac koalicje nowe fundusze dla generałow...... Odpowiedz Link Zgłoś
yunan2 Re: Właśnie dzwonił mój wujek z NASA 02.07.06, 11:56 Gazeta podała informację zbyt póżno (1.07) by zdażyć się ubezpieczyć.W soboty w PZU nie pracują. Czyżby spisek? Odpowiedz Link Zgłoś