bxb_chicago 04.07.06, 21:03 Widzialem transmisje na 'zywo' z NASA, lacznie z rozmowami pomiedzy Flight Control Center a astronautami. Ciarki na calym ciele... ale udalo sie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
picker63 Re: Wystartował prom kosmiczny Discovery 04.07.06, 21:14 W polskiej tv nie było takiej relacji chociaż też było na żywo. Odpowiedz Link Zgłoś
dawidb Re: Wystartował prom kosmiczny Discovery 04.07.06, 21:53 Dzięki Bogu za błogosławieństwo jakim jest Internet:-) oglądałem na żywo w NASAtv na www.nasa.gov... start... miodzio! coś pięknęgo:-) latanie jest lepsze niż sex, a co dopiero latanie w kosmos:-D Odpowiedz Link Zgłoś
bxb_chicago Re: Wystartował prom kosmiczny Discovery 04.07.06, 21:58 Zdaje sie ze widzielismy dokladnie to samo. W ciagu tych parudziesieciu sekund wszystko prawie we mnie zamarlo. Wrazenia prawie ze duchowe. :) hehe Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Wystartował prom kosmiczny Discovery 04.07.06, 22:15 dawidb napisał: > Dzięki Bogu za błogosławieństwo jakim jest Internet:-) oglądałem na żywo w > NASAtv na www.nasa.gov... > start... miodzio! coś pięknęgo:-) > latanie jest lepsze niż sex, a co dopiero latanie w kosmos:-D Nie:prowadzenie porsche'a jest lepsze niz seks.Niestety nie bylem w wahadlowcu! LOL Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Wystartował prom kosmiczny Discovery 04.07.06, 22:16 dawidb napisał: > Dzięki Bogu za błogosławieństwo jakim jest Internet:-) oglądałem na żywo w > NASAtv na www.nasa.gov... > start... miodzio! coś pięknęgo:-) > latanie jest lepsze niż sex, a co dopiero latanie w kosmos:-D Ciesz sie:niedlugo MEN Ci internet skasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 MEN da 05.07.06, 07:59 religie na maturze. A Internetu nie zabierze, bo wiele w nim dobrego. A co do latania, to kosmonauci muszą mieć nerwy ze stali, że wsiadają do wahadłowca, który może się w kazdej chwili rozlecieć. Podziwiam ich odwagę. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
2006s Re: MEN da 05.07.06, 11:13 Wiesz, szansa że się rozleci jest mała, zwłasza po tym jak go teraz sprawdzają po katastrofie Columbii. Np. taka awaria, jaka była na Columbii już nie jest śmiertelna Odpowiedz Link Zgłoś
krytykk Re: Wystartował prom kosmiczny Discovery 05.07.06, 08:02 > Dzięki Bogu za błogosławieństwo jakim jest Internet:-) oglądałem na żywo w > NASAtv na www.nasa.gov... Nie oglądałeś na żywo... Było kilkuminutowe opóźnienie (sam start transmitowała TVP3 i było bardzo duże opóźnienie NASA TV względem tego co leciało w TVP3) Wahadłowiec był już w kosmosie a w NASA TV dopiero startował. Odpowiedz Link Zgłoś
retro321 Re: Wystartował prom kosmiczny Discovery 05.07.06, 08:56 Wszystkie telewizje (ja oglądałem akurat na tvn24 i CNN) pokazywały obraz z NASA TV, więc... wszystkie pokazywały obraz z opóźnieniem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
saturn5 Re: Wystartował prom kosmiczny Discovery 05.07.06, 09:17 > Wahadłowiec był już w kosmosie a w NASA TV dopiero startował. Oj Boze, Boze ale tu ludzie bzdury wypisuja. Nie wiem co bylo w TVP3 ale jak ogladal ktos NASA TV albo CNN albo ABC to mial wszystko co do sekundy na "zywo". Odpowiedz Link Zgłoś
pax777 Re: Wystartował prom kosmiczny Discovery 04.07.06, 22:00 fajnie mozna bylo tym razem zobaczyc na zywo separacje glownego zbiornika bo oni te kamery mieli wszedzie zamontowane. Odpowiedz Link Zgłoś
bxb_chicago Re: Wystartował prom kosmiczny Discovery 04.07.06, 22:19 i po paru minutach lotu ta kulista, niebieska swietlista planeta w tle.... Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer Re: Wystartował prom kosmiczny Discovery 05.07.06, 10:52 bxb_chicago napisał: > i po paru minutach lotu ta kulista, niebieska swietlista planeta w tle.... Koleś widzę, że masz problemy z wytryskiem. Branzlujesz się od dłuższego czsu i NIC. Odpowiedz Link Zgłoś
bxb_chicago dziwne ze gazeta nie zamiescila linka do Nasa.gov 04.07.06, 22:02 z tej strony mozna bylo sie podpiac do strumieniowego przekazu na zywo z Kennedy Center... i widziec ta niesamowita akcje i obserwowac caly proces i precedury.. odliczanie.. slyszec ten prawie niewyczuwalny niepokoj w glosie astronautow.. cos niesamowitego. Odpowiedz Link Zgłoś
wolt-r Re: Wystartował prom kosmiczny Discovery 04.07.06, 22:25 Nic nie odpadło? Kawałek pianki? Że też udało się rozpędzić tyle ton do takiej prędkości... Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Beda prosic Ruskich ,zeby ich sciagneli z powrotem 04.07.06, 22:34 Swoja droga ciekawe kto dostanie wiecej kasy przez Kongres w tym roku ? NASA na swoj zlom ,czy Pentagon na przegrana wojne :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
warmi2 Re: Beda prosic Ruskich ,zeby ich sciagneli z pow 05.07.06, 06:17 " NASA na swoj zlom ,czy Pentagon na przegrana wojne" Powiedziane przez przedstawiciela narodu ktorego najwiekszym osiagnieciem technicznym byl Polonez ... Odpowiedz Link Zgłoś
wszechpolak7 [...] 05.07.06, 06:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dawidb Re: Wystartował prom kosmiczny Discovery 04.07.06, 23:51 wolt-r napisał: > Że też udało się rozpędzić tyle ton do takiej prędkości... W końcu 2 000 000 litrów ciekłego paliwa robi swoje;p i to nie do bylejakiej prędkości bo 7,91km/s :-D Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxxx666 Re: Wystartował prom kosmiczny Discovery 04.07.06, 22:36 Latanie jest lepsze niż sex? Ciekawe dlaczego mój kumpel-kawaler jest pilotem MIG-29? Odpowiedz Link Zgłoś
wolt-r Re: Wystartował prom kosmiczny Discovery 04.07.06, 22:42 Pisać należy w zasadzie MiG. Od nazwisk dwu konstruktorów: Mikojan i Gurewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Wystartował prom kosmiczny Discovery 04.07.06, 22:42 xxxxxx666 napisała: > Latanie jest lepsze niż sex? Ciekawe dlaczego mój kumpel-kawaler jest pilotem > MIG-29? +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Jeden wyskoczyl z 4 pietra bez sexu jak maz wczesniej wrocil ! Orgazm przezyl napewno ,bo mial zlamany kark :) Odpowiedz Link Zgłoś
dawidb Re: Wystartował prom kosmiczny Discovery 05.07.06, 00:25 Niom, a lepsze od latania jest tylko sex w samolocie podczas lotu na wysokości 10000 metrów:))))) szczytuje sie szybciej :=D Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Wystartował prom kosmiczny Discovery 05.07.06, 00:36 dawidb napisał: > Niom, a lepsze od latania jest tylko sex w samolocie podczas lotu na wysokości > 10000 metrów:))))) szczytuje sie szybciej : ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Dzieki za pozdrowienia ! Bo ja zeszczytuje najwyzej ze swojego wyra ! Moja stara mi to zapowiedziala ! Odpowiedz Link Zgłoś
reno_nv Re: Wystartował prom kosmiczny Discovery 05.07.06, 09:31 Seks w samolocie traktowany jest jako przestepstwo! :) Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elity Trudniej promom kosmicznym wychodzi ladowanie... 04.07.06, 22:43 Pamietasz? Odpowiedz Link Zgłoś
wszechpolak7 Jeden sie rozbil przy starcie ... 05.07.06, 06:51 ... drugi przy ladowaniu, cwoku! Zbuduj lepszy w byly ZSRR i pogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
retro321 Re: Jeden sie rozbil przy starcie ... 05.07.06, 08:58 Twój były ZSRR nie ma pieniędzy na start, a co dopiero na zbudowanie nowego "statku kosmicznego". Odpowiedz Link Zgłoś
ja-pesymista Re: Wystartował prom kosmiczny Discovery 04.07.06, 23:22 Również oglądałem start na nasa.gov Serce szybciej zabiło, kiedy zaczął się wznosić (przypomniał mi się Challenger i Columbia), ale na szczęście się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
wszechpolak7 [...] 05.07.06, 06:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Tylko kompletny wszechpolak moze cos takiego napis 05.07.06, 08:59 weszpolacy = kootasy Odpowiedz Link Zgłoś
kokain Re: Wystartował prom kosmiczny Discovery 05.07.06, 06:19 Najpiękniejszy widok na świecie- startujący prom.... *_____* Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Czy Kaczyńscy, Lepper i Giertych też odlecieli? 05.07.06, 07:36 Czekam z utęsknieniem tej chwili, ale pod warunkiem, że ulecą bezpowrotnie. I niech im ziemia (nawet pod stopami) lekką będzie, bo tylko Polski mi zal. Odpowiedz Link Zgłoś
the_rest zmieńcie tytuł 05.07.06, 10:05 bo "Prom Discovery leci kierunku Stacji Kosmicznej" to nie jest po polskiemu Odpowiedz Link Zgłoś
zygmund Re: zmieńcie tytuł 05.07.06, 10:14 6000km na godzinę? Myślałem, że musi się rozpędzić do 28000km/h - chyba coś nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
typson Re: Wystartował prom kosmiczny Discovery 05.07.06, 10:19 6000 km/h - chyba troche przymalo. Gazeto, nie robcie błędow w przepisywaniu notatek PAP Odpowiedz Link Zgłoś
2006s Ponad 6000km/h 05.07.06, 10:28 Taaak, to ponad 6000, grubo ponad 6000, bo tak około 28000. Pani(e) redaktor(ze), trzeba było nie spać na lekcjach w szkole! WSTYD! Odpowiedz Link Zgłoś
oranvag Towarzysze kosmonauci znów nie zawiedli! 05.07.06, 10:40 I znów plan został wykonany na czas! W dniu narodowego święta naszego wielkiego sojusznika, niezwyciężonych Zjednoczonych Stanowych Republik Rumsfeldowych, dokładnie czwartego lipca, dzielni towarzysze Lindsey, Kelly, Fossum, Sellers, Nowak i Wilson wystartowali, aby jeszcze raz potwierdzić wszechświatową supremację USSA. Towarzysz Kelly podkreślił z dumą wielkość i doskonałość amerykańskiej myśli tehcnicznej, zwracając uwagę, że dwudziestosześcioletnia konstrukcja nadal trzyma się mocno, a doniesienia o odpadającej osłonie termicznej, która jakoby przyczyniła się do katastrofy promu Challenger, to tylko wroga, imperialistyczna propaganda. - Odpowiedz Link Zgłoś
2006s Re: Towarzysze kosmonauci znów nie zawiedli! 05.07.06, 11:36 Ty widzę jak radio Erewań. Wszystko się zgadza, tylko... * Jeden z nich to towarzysz z Niemiec. * Plan był na 1 lipca, nie na 4. * W Cheallengerze nie odpadła osłona termiczna, tylko źle zaprojektowany i źle eksploatowany silinik wspomagający rozwalił statek. * W Columbii pianka ze zbiornika paliwa (odrzucanego kilka minut po stracie) odpadła i wybiła dziurę w osłonie termicznej skrzydła. * Płytki osłony termicznej odpadały całkiem ostro w pierwszym w ogóle locie promu (też Columbia), ale statek jakoś doleciał. *Poza tym, to ten 26 letni system i tak jest nowszy niż prawie 40 letni Sojuz. Odpowiedz Link Zgłoś
oranvag Re: Towarzysze kosmonauci znów nie zawiedli! 05.07.06, 11:55 A Ty widzę czytasz bez zrozumienia. Plan mógł być na byle jaki dzień, ale oddano 4. lipca - w święto narodowe, jak za starych, dobrych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
dawidb Re: Towarzysze kosmonauci znów nie zawiedli! 05.07.06, 15:24 oranvag napisał: > A Ty widzę czytasz bez zrozumienia. Plan mógł być na byle jaki dzień, ale oddano > 4. lipca - w święto narodowe, jak za starych, dobrych lat. Za to Ty czytasz z wielkim zrozumieniem: w Stanach po raz pierwszy wystrzelono wahadłowiec 4. lipca;p Odpowiedz Link Zgłoś