maverick9991 11.11.13, 06:56 "Biało-krwawy, krwawo- biały, lniany opatrunku, który zwiesz się sztandar, coś się z wielkim krwotokiem uporał. Wiatr rozwija ten dokument rany, wznosi w górę bohaterski bandaż, tę pamiątkę, ten dług i ten morał..." Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pluto37 Re: Barwy... 11.11.13, 12:34 maverick! Zamaist pienia o barwach nam produkowac, to napisz do Matyjaszczyka, ze powiesił w przyszłym roku flagi narodowe w Alejach. I czyste tam gdzie być powinny. Na budynku magistratu gdzie zdaje sie jest WYDZIAŁ KULTURY Urzędu Miejskiego flag narodowych BRAK. Nie wiem jedynie czy to ZBIOROWE MATOLSTWO URZĘDASÓW i MIEJSKICH RADNYCH, czy indywidualne tłumoctwo i nieuctwo Matyjaszczyka, bo to on odpowiada personalnie za ten antynarodowy wybryk. Odpowiedz Link Zgłoś
nastori Re: Barwy... 11.11.13, 14:10 1 listopada Kiedyś przyjdę z chryzantemą I płonącym zniczem Rozświetlę wspomnienia Świeże na starym grobie W okol tego wszystkiego dobrego Twe życie mnie daje Ja tu jestem Ty po drugiej stronie płomienia Chryzantemy złocistej zapachu Jesieni wielobarwnej Odejściem lata. Juz zima. A mnie wciąż ciepło. Mimo iż są to wspomnienia twego życia Chryzantemy i wspólnego płomienia Pamięć jak ta chryzantema Mróz jej nie zmrozi A płomień zawsze gdzieś na Ziemi Taki ludzki Zmartwychwstały Odpowiedz Link Zgłoś