Dodaj do ulubionych

LPR: list ministrów polityczną wojną z rządem

• pio3k Diagnoza 06.07.06, 14:35
      Wojtkowi nie chodzi o list, tylko o to, że na liście są sami faceci, a on tego
      nie lubi, bo kiedyś się zakochał i został odtrącony i od tamtej chwili ma uraz
      do chłopców
    • sclavus Jasne panie pośle Wierzejski... 06.07.06, 14:37
      Tylko ten świstak ciągle siedzi i ... odwija te sreberka....
      A może zawija ????
      E Tam!!! Wam i tak wszystko jedno w tym elpeerze....
      Tylko, że ja już mam dość - po dziurki w nosie - Gier tych... :)))
    • saniba Re: LPR: list ministrów polityczną wojną z rządem 06.07.06, 14:37
      Proponuję aby pan Wierzejski przeprosił za to, że jeszcze nie udał się do
      psychiatry i stanowi zagrożenie dla społeczeństwa.
      Poza tym mam małe pytanko: czy w naszym państwie istnieje jakakolwiek możliwość
      odwołania prezydenta z urzędu, jeżeli ktoś wie, to proszę o odpowiedź???
      Pozdrawiam,
    • wojtek2784 Re: list ministrów - to nowa Targowica... 06.07.06, 14:38
      Ten zestaw nazwisk budzi grozę , jak list kolaborantów z nowym kolonizatorem
      Polski. Ten list to powinno się wykorzystać i PiS powinien zamieścić na
      billboardach w czasie następnej kampanii wyborczej. To się Polska doczekała
      galerii nowych targowiczan. To skandal.
      • saniba Re: list ministrów - to nowa Targowica... 06.07.06, 15:01
        Jeżli już jesteśmy przy Targowicy, to jak na mój skromny gust, Targowicą
        okazały się obecnie rządzące "elyty" i proszę nie przekonywać mnie do
        patriotyzmu i dbania o polskie interesy przez tych ludzi, bo ze mną to nie
        przejdzie. Mam dość rządzących Polską zindoktrynowanych przez Rydzyka i spółkę,
        zirytowanych własną nieudolnością politykierów. Minęło już sporo czasu od
        wyborów i cały czas ciągnie się kołomyja, jak nie brak koalicji, to walka o
        stołki, n iby stołki rozdane, zaczyna się walka o resorty. Polska została
        wystawiona na pośmiewisko i nic dziwnego skoro prezydent nie dorósł (nie mam tu
        na myśli wzrostu, tylko zachowanie) do swojego urzedu, "na super premiera" dało
        się wiele osób nabrać - ja mu nie ufałam i nie zaufam - dla mnie jest zbyt
        picusiowaty, partie rządzące cierpią na manię prześladowczą... Cóż, mam
        nadzieję, że ten układ szybko szlag trafi.
        • wiezien-cenzury-gw Ah....juz brak slow na ten cyrk.....I quit 06.07.06, 15:20
        • hapet Re: list ministrów - to nowa Targowica... 06.07.06, 23:02
          Eee, konfederacja targowicka powstała bo banda dbających o swoje interesy
          zaściankowych "szlachciców" dała sobie wmówić (oczywiście żydom, cyklistom i
          ruskim agentom) że jeśli są dobrymi polakami to nie pozwolą by
          postępowo-liberalny sejm uchwalał ustawy dające większe swobody obywatelskie bo
          jak chłop ma być równy panu, a sejm nie zgadzać się z królem (jeszcze trochę a
          daliby prawa gejom i lesbijkom) ;)
          Natomiast PiS i jego dwaj główni członkowie bardziej przypominają Rząd Lubelski,
          który też miał większość w wyborach, walczył z zgniłą Sanacją i jej
          łże-układami, uszczęśliwiał naród (bo ciemny naród sam nie widział czego chce),
          wprowadził solidarność społeczną, "zlikwidował" bezrobocie, odbudował kraj,
          miał piękne plany i do tego skompromitowane elity II rzeczpospolitej miały
          czelność ich publicznie krytykować i to z Londynu!
    • xyz664 Re: LPR: list ministrów polityczną wojną z rządem 06.07.06, 14:39
      Wierzejski dodał, że profesor Bartoszewski powinien przeprosić za podpisanie
      tego listu.
      Wojciech Wierzejski ocenił....Wierzejski:"jest nie na miejscu,szkodliwe dla polski"
      Czy kó.. wzrok i słuch mnie nie myli?Kto to kó.. jest Wierzejski?Skąd tego
      smroda wygrzebali?Jakim prawem taka mać ma prawo teraz krytykować ludzi takiej
      klasy i wiedzy?Co się Kó.. w tym kraju dzieje?Kurduple,faszyści,oszołomy biorą
      władzę i dają sobie prawo do wypowiedzi.Zeby was wyborcy PISu jasna mać wytłukła.
      • adas313 Re: LPR: list ministrów polityczną wojną z rządem 06.07.06, 15:01
        Wojciech Wierzejski, 29 lat z wykształcenia prawnik, były (chyba) szef MW, poseł
        LPR.

O sobie mówi, że jest postacią historyczną i klasykiem nowoczesnej myśli narodowej.
    • lektor5 LPR partia szkodnikow 06.07.06, 14:41
      Kuczynski w swoim blogu "jestem z ukladu" nazwal LPR i PiS partiami szkodnikow.
      warto zajrzec
      • umbertol Re: LPR partia szkodnikow 06.07.06, 14:45
        może to i dobrze, że Prezydent nie pojawił się na "szczycie" mógłby tam się
        tylko zafajdać i narobić większego smrodu niż mamy teraz, a mamy go już całkiem
        sporawo... Fujj
    • sclavus Re: LPR: list ministrów polityczną wojną z rządem 06.07.06, 14:46
      "Pytany o jednego z sygnatariuszy - Władysława Bartoszewskiego - poseł LPR
      powiedział, że być może nie zastanawiał się on, co podpisuje."
      Może warto by zapytać "pana posłą" czy zastanawia się co wygaduje.... A może
      nie warto... :)
    • szpati Zdaje sie ze upal komus zaszkodzil 06.07.06, 14:47
      Napewno temu Panu upal zaszkodzil...
      ja bym jeszcze wprowadzila ustawe o obowiazkowych
      badaniach psychiatrycznych
      tak jak to sie robiw wojsku czy w policji
      zeby wyeliminowac poslow z zaburzeniami
      i nie dposusic do tego,ezby znalezli sie w rzadzie
    • szczypiorkowski Jurgientnicy na żołdzie obcych 06.07.06, 14:54
      Siedmiu ministrów zdemaskowało się jako jurgientnicy na żołdzie mocarstw
      ościennych. Wraca stara tradycja sprzedawczyków. W czyich rękach było polska
      dyplomacja przez te 17 lat???
    • honeyr = Po co newsy o Wierzejskim? na przeczyszczenie? = 06.07.06, 15:06
      • wiezien-cenzury-gw Orendzie do rzadu-nie czytac brukowcow-do roboty 06.07.06, 15:22
        • wiezien-cenzury-gw glosowalismy za integracja nie konfrontacja z UE 06.07.06, 15:23
    • ubu_roy Re: LPR: list ministrów polityczną wojną z rządem 06.07.06, 15:22
      Mysle ze Wojciech Wierzejski jako glowny pogromca pedalow rodem z LPR powinien
      poprzestac na sciganiu i pietnowaniu "odmiencow" a nie wypowiadac sie na
      tematy o kotrych nie ma pojecia. Jako modelowy intelektualista LPR oraz ukryty
      homoseksualista na wieksze szanse w znalezieniu publicznego posluchu
      wypowiadajac sie na temat analnej penetracji albo podrywania w meskiej
      toalecie czyli temach bliskim jego fascynacji i mozliwosci intelektualnych a
      nie na temat dyplomacji.
    • majster_g Re: LPR: list ministrów polityczną wojną z rządem 06.07.06, 15:24
      Pomyslcie sobie jak moze sie czuc byle wszechpolak, ktory moze nakrzyczec na
      takie nazwiska jak:

"Dariusza Rosatiego, Bronisława Geremka, Władysława Bartoszewskiego, Andrzeja
      Olechowskiego, Włodzimierza Cimoszewicza, Adama Rotfelda, Stefana Mellera i
      Krzysztofa Skubiszewskiego".

Kiedys latwosc wprowadzania komunizmu tlumaczylo sie "awansem spolecznym"
      chlopow i robotnikow. Teraz jest to awans spoleczny wszechpolakow. Poza tym
      mechanizm ten sam: dac im wladze.
    • johnny_p Dementia praecox 06.07.06, 15:28
      Jezeli ten facecik sugeruje Bartoszewskiemu demencje, to niech nie zapomina, ze
      dla mlodych istnieje tez dementia praecox.

Hunwejbini tez wysmiewali starych profesorow, ktorzy nie dostrzegali walorow
      prostej linii przewodniczacego Mao.

Moze faktycznie zrobimy test dla politykow: dwa kwadraciki, bialy i czarny i do
      wyboru ktory jest ktory.
    • stefan_bobak Re: LPR: list ministrów polityczną wojną z rządem 06.07.06, 15:28
      Wreszcie inteligętni ludzie pokazali temu rzadowi że nie tedy droga, że w tym
      kraju są jeszcze normalni ludzie a nie tylko "oszołomy".
      • wiezien-cenzury-gw Pierw Sikorski,Potem Lech,Fotyga i Giertych 06.07.06, 15:33
        • wiezien-cenzury-gw Ile wiecej numerow wywinie ta ekipa specjalistow?? 06.07.06, 15:34
          • wiezien-cenzury-gw wykopki sa nieodzowne w tym stadzie fachowcow 06.07.06, 15:35
            • wiezien-cenzury-gw to badziewie niszczy nasza przyszlosc w UE!!!! 06.07.06, 15:36
              • wiezien-cenzury-gw jakies podejrzane lobby musi tym cyrkiem sterowac. 06.07.06, 15:37
    • moherowe_stringi Bo z tym rządem matołów należy walczyć! 06.07.06, 15:32
      Rząd kretynów, buraków, kartofli i faszystów należy zlikwidować. Zanim będzie
      za późno.
      • hellex Re: Bo z tym rządem matołów należy walczyć! 06.07.06, 15:34
        jak na mój gust to Wierzejski powinien grzecznie przeprosić profesora
        Bartoszewskiego (jeśli ma jeszcze odrobinę honoru) i więcej takich pierdół nie
        opowiadać.
        A co do podpisywania, to na razie popisał się w tym względzie również nasz
        wspaniały prezydent Sraczyński (patrz: medal dla Jaruzelskiego) - więc kto tu
        nie wie co podpisuje?
    • 1tadeusz11 Co za cep z tego aparatczyka LPR 06.07.06, 15:33
      Czasami nie nosi za ciasny moherek, a może to wina upałów ?!!
    • freelancer_1 Kartofle won z Rządu!!! 06.07.06, 15:52
      Kartofle, jak wiadomo, są dwa - ale ich sposób myślenia jest zaraźliwy!
      Jakaś kartoflada po prostu. KONIEC Z TYM!!!!
    • emax4 Re: LPR: list ministrów polityczną wojną z rządem 06.07.06, 15:58
      Wierzejskiemu myli się UE z MW. Facet jest trochę pojarany. No, ale kiedy Romco
      został wicepremierem, ktos musi zabierać głos, a że jest to głos zaściankowy,
      to już inna sprawa. Wierzejski nie dorasta do pięt żadnemu z podpisujących list
      MSZ. I nie może tego przeboleć, stąd z niektórych kierunków słychać obraźliwe
      słowa.
      • obywatelrp3 Re: LPR: list ministrów polityczną wojną z rządem 06.07.06, 16:11
        Dajcie ludzie spokój!!! Cóż to za autorytety dla WIELKIEGO WIERZEJSKIEGO...jacy
        ministrowie? Kto by ich słuchał? Natomiast teraz ministrem Spraw Zagranicznych
        jest WIELKA OSOBOWOŚĆ. hm...GDYBY KTOS TAKI ZABRAŁ GŁOS W SPRAWIE....to owszem!
        jego ideały sięgaja wysoko: np. Giertychowie...
        Bartoszewski nie wie, co podpisuje... przecież "nie umie pewno, czytać"...;)
        • obywatelrp3 Re: LPR: list ministrów polityczną wojną z rządem 06.07.06, 16:15
          Czy nie ma STONKI na te zeszłoroczne kartofle?
    • tles01 lekarz do Lecha..jak zdrówko?.. Lech odpowiada.. 06.07.06, 16:07
      sranko, paluszki lizać...panie doktorze!
    • lech_sraczka_kaczynski kartoflano-buraczana koalicja 06.07.06, 16:08
      ziemniak + burak = ???
      • wet3 LPR ma racje! 06.07.06, 16:27
        GW robi znow i igly widly wywolujac sztucznie problem, ktory w ogole nie
        istnieje. Przeciez spotkanie przelozono i na Zachodzie nie mowi sie o tym
        wcale. W Polsce zas robi sie sztuczna burze w nocniku. Mamy za to 9 ministrow-
        swoloczy, ktorzy zawziecie zwalczaja prawicowy rzad i odstawiaja teatr w
        postaci podpisania jakiegos swistka bibuly! Gdyby ode mnie to zalezalo, to
        kazdego z tych "ministrow" bym skopal.
        • uu1 Re: Fajny gość z Ciebie. 06.07.06, 16:30
          Gdyby ode mnie to zalezalo, to
          > kazdego z tych "ministrow" bym skopal.
          A nie lepiej bejsbolem i do Berezy Wierzejskiej?
          • wet3 Re: Fajny gość z Ciebie. 06.07.06, 16:36
            uu1 napisała:

> Gdyby ode mnie to zalezalo, to
            > > kazdego z tych "ministrow" bym skopal.
            > A nie lepiej bejsbolem i do Berezy Wierzejskiej?

To jest twoj problem. Jak chcesz to ich wyslij.
            • uu1 Re: Fajny gość z Ciebie. 06.07.06, 16:38
              Ja nie mam problemu. Ja popieram ich stanowisko zawarte w liście. Natomiast
              zafascynowała mnie Twoja reakcja i pomogłem Ci ją rozwinąć.
            • moherowe_stringi Re: Fajny gość z Ciebie. 06.07.06, 16:40
              wet3 napisał:

> To jest twoj problem. Jak chcesz to ich wyslij.

Nie, to jest twój problem. Musisz się zastanowić co zrobić. Ale to przy twoim
              ilorazie inteligencji rzeczywiście może być trudne. Nie myśl, słuchaj Fuhrera
              po prostu.
              • wet3 Re: Fajny gość z Ciebie. 06.07.06, 17:32
                moherowe_stringi napisał:

> wet3 napisał:
                >
                > > To jest twoj problem. Jak chcesz to ich wyslij.
                >
                > Nie, to jest twój problem. Musisz się zastanowić co zrobić. Ale to przy twoim
                > ilorazie inteligencji rzeczywiście może być trudne. Nie myśl, słuchaj Fuhrera
                > po prostu.

Wystarczy im dobry kop w tylek i tobie tez - bo tam poopadaly wam wase mozgi.
                One przeciez powinny buc w glowach!
                • zaciekawiony4 Re: Fajny gość z Ciebie. 06.07.06, 17:46
                  Faszystowska świnia tylko w ten sposób potrafi rozmawiać z ludźmi. Spójrz w
                  lustro wet3 i zobacz swoją tepą faszystowską mordę.
        • moherowe_stringi A kupiłeś już glany? 06.07.06, 16:37
          Najpierw idź skop jakiś betonowy słupek i przywal w niego z główki. Weszpolak
          musi być twardzielem.
        • janan2 Re: LPR ma racje! 06.07.06, 16:50
          wet3 napisał:

> GW robi znow i igly widly wywolujac sztucznie problem, ktory w ogole nie
          > istnieje. Przeciez spotkanie przelozono i na Zachodzie nie mowi sie o tym
          > wcale. W Polsce zas robi sie sztuczna burze w nocniku. Mamy za to 9 ministrow-
          > swoloczy, ktorzy zawziecie zwalczaja prawicowy rzad i odstawiaja teatr w
          > postaci podpisania jakiegos swistka bibuly! Gdyby ode mnie to zalezalo, to
          > kazdego z tych "ministrow" bym skopal.
          Dziękuję byłym ministrom za odwagę w obronie prestiżu Polski,który pada na
          pysk.Szkoda dyskutować z moherami,oni niczego nie pojmią.W jakiś sposób też
          trzeba by podziękować Niemcom za być może prowokację satyryczną.Przy próbach
          zakneblowania prasy rodzimej,pozostała nam tylko obca.Strasznie są skuteczni,o
          to właściwie chodziło,żeby sam siebie np.jeden z bliżniaków uznał się za persona
          non grata w Europie (syndrom Haidera).Wprost jak rząd angielski Niemcy czy
          Francuzi nie mogli tego zrobić.Byli ministrowie stanęli na wysokości zadania.
        • zgodnik1 wet3.,głowa ciągle boli?, to przez wiadro,na łbie! 06.07.06, 18:30
    • kbamm Wierzejski, czyli 5 min. miernego polityka 06.07.06, 16:25
      Poszczeka, poszczeka potem koledzy go odstrzelą i po polityku.
    • belaqua Niemcy Bartoszewskiego zwolnili z Auschwitz ... 06.07.06, 16:38
      I to w 1941 r. Ciekawe dlaczego...:)
      • uu1 Re: Żebyś w 2006 r. mógł zadać takie mądre pytanie 06.07.06, 16:39

• belaqua A kto mi na nie odpowie?:))) 06.07.06, 16:40
          Może jakaś agenda niemiecka?...
          • moherowe_stringi Zadzwoń do Giertycha 06.07.06, 16:43
            On ci udzieli odpowiedzi takiej jakiej oczekujesz.
          • uu1 Re: A kto mi na nie odpowie?:))) 06.07.06, 16:53
            Skarbnicą wszelkiej wiedzy s...j jest duckterrier J. Kurski. Adres znasz.
            • weteran3 wstydliwe pytanie ? 06.07.06, 16:58
              pewna angielska matrona zapytana przez wnusię czy królowa ma pupę też nie
              chciała dziecku odpowiedzieć...
              • moherowe_stringi Satysfakcjonująca odpowiedź 06.07.06, 17:02
                Bartoszewski to jest hitlerowski agent. Dostał w 1941 misję do wykonania.
                Kryptonim misji "Kartofel". Miała ona na celu zdyskredytowanie w 2006 roku
                pierwszego rdzennie polskiego prezydenta IV RP na arenie międzynarodowej. Tylko
                cicho, nie mów o tym nawet swojemu odbiciu w lustrze.
                • bio.mum Bartoszewski - pseudonim 'Bartosiewicz";) 06.07.06, 17:05

• moherowe_stringi Profesor z Wylatowa 06.07.06, 17:07
                    Wraz z kosmitami przygotowywał się do wykonania swojej misji przez 65 lat.
                    • bio.mum Re: Profesor z Wylatowa 06.07.06, 17:10

> Wraz z kosmitami przygotowywał się do wykonania swojej misji przez 65 lat.

Rak naprawdę to nie jest żaden profesor tylko zwykły android, przeszkolony
                      przez wrogie siły marsjańsko-gejowskie w celu przeprowadzania zamachu stanu na
                      zasrańca i jego buraczaną switę.
                      >
                      • moherowe_stringi Re: Profesor z Wylatowa 06.07.06, 18:01
                        bio.mum napisała:

> Rak naprawdę to nie jest żaden profesor tylko zwykły android, przeszkolony
                        > przez wrogie siły marsjańsko-gejowskie w celu przeprowadzania zamachu stanu
                        na
                        > zasrańca i jego buraczaną switę.

I jutro odpali rakietę ziemia-ziemia. Kupił od Koreańczyków.
                        • bio.mum Re: Profesor z Wylatowa 06.07.06, 19:16

> bio.mum napisała:
                          >
                          > > Rak naprawdę to nie jest żaden profesor tylko zwykły android, przeszkolon
                          > y
                          > > przez wrogie siły marsjańsko-gejowskie w celu przeprowadzania zamachu sta
                          > nu
                          > na
                          > > zasrańca i jego buraczaną switę.

>
                          > I jutro odpali rakietę ziemia-ziemia. Kupił od Koreańczyków.

Na szczęście BORowcy dotarli do IPN-owskiej teczki Bartoszewskiego, w ktorej
                          jest zapis rozmowy z TW Beatą na temat toru lotu tej rakiety.

Pod osłoną nocy obok Pałacu Namiestnikowskiego zainstaluję maleńką jednorazową
                          tarczę antyrakietową...i ustrzelą drania. A potem każą mu podpisac papier, że
                          jak podpisywał ten list był pod wpływem narkotyków, które do kawy wsypał mu TW
                          Geremek.
                          >
                          >
                          >
                • weteran3 tworzysz fakty medialne,red.zTVN zapyta o zdanie 06.07.06, 17:08
                  na ten temat posła Kalisza , posła Gosiewskiego..itd jutro na temat wypowiedzi
                  posła Kalisza i Gosiewskiego zapyta premiera Leppera i panią sprzedającą pumeks
                  na ulicy...wszyscy będą niezadowoleni....z upału..
                  • moherowe_stringi A jak upał wpłynął na percepcję u Ciebie? 06.07.06, 17:11
                    Odebrałeś już jakieś sygnały z kosmosu?
                    • weteran3 to co piszesz i twój podpis mówią wszystko o tobie 06.07.06, 17:14
                      kim jesteś nie będę pisał bo to chyba wiesz najlepiej , chociaż...
                      • moherowe_stringi Jestem ośmiorękim bóstwem polinezyjskim 06.07.06, 17:19
                        Widzę przeszłość, teraźniejszość i przyszłość. Znam twoją karmę. Znam strukturę
                        atomów kartofla. Modlę się do siebie o mądrość dla hodowców pieczarek. Starczy?
                        • weteran3 a mówiłeś że nie zatańczysz trepaka....zatańczyłeś 06.07.06, 17:27
                        • wet3 Re: moherowe_stringi 06.07.06, 17:36

> Jestem osmiorekim bostwem polinezyjskim.Widzę przeszłość, teraźniejszość i
                          przyszłość. Znam twoją karmę. Znam strukturę
                          >
                          > atomów kartofla. Modlę się do siebie o mądrość dla hodowców pieczarek.
                          Starczy?

Nie starczy! Obierz te moherowe stringi z glowy, aby moglo tam dojsc swiatlo!
                          Zapewniam, ze poczujesz sie o niebo lepiej!
                          • bio.mum Re: moherowe_stringi 06.07.06, 17:45
                            wet3 napisał:

>
                            > Nie starczy! Obierz te moherowe stringi z glowy, aby moglo tam dojsc swiatlo!
                            > Zapewniam, ze poczujesz sie o niebo lepiej!

Zdjąłeś beret i poczułeś się jak nowonarodzony? Szkoda tylko, ze zorientowałeś
                            się, że warto, jak temperatura osiągnmęła 30 stopni C
                          • moherowe_stringi Ty nosisz stringi na głowie? 06.07.06, 17:59
                            wet3 napisał:

> Nie starczy! Obierz te moherowe stringi z glowy, aby moglo tam dojsc swiatlo!
                            > Zapewniam, ze poczujesz sie o niebo lepiej!

Ja noszę na pupie, tam gdzie ich miejsce. Nie wszyscy mają tak samo jak ty.
                            • janan2 Re: Ty nosisz stringi na głowie? 07.07.06, 15:21

> wet3 napisał:
                              >
                              > > Nie starczy! Obierz te moherowe stringi z glowy, aby moglo tam dojsc swia
                              > tlo!
                              > > Zapewniam, ze poczujesz sie o niebo lepiej!
                              >
                              > Ja noszę na pupie, tam gdzie ich miejsce. Nie wszyscy mają tak samo jak ty.
                              >
                              Ja także noszę ale zamiast koloratki.Amen.
                          • zgodnik1 wet3..przypominam, zdejmij wiadro ze łba! 06.07.06, 18:07
                            przestaną stukac!
                            • wet3 Re: zgodnik 06.07.06, 18:28
                              zgodnik1 napisał:

> przestaną stukac!

Raz tobie napisalem, ze zachowujesz sie jak szczyl i czas z tego wyrosnac. Czy
                              ty w ogole wiesz jak powinno sie rozmawiac z ludzmi? Jesli sie nie zmienisz to
                              od teraz twoje glupawe komentarze kwitowal bede jednym slowem: SZCZYL!!!
                        • wet3 Re: Jestem ośmiorękim bóstwem polinezyjskim 06.07.06, 17:36

> Widzę przeszłość, teraźniejszość i przyszłość. Znam twoją karmę. Znam
                          strukturę
                          >
                          > atomów kartofla. Modlę się do siebie o mądrość dla hodowców pieczarek.
                          Starczy?
                          >
                • janan2 Re: Satysfakcjonująca odpowiedź 07.07.06, 15:18

> Bartoszewski to jest hitlerowski agent. Dostał w 1941 misję do wykonania.
                  > Kryptonim misji "Kartofel". Miała ona na celu zdyskredytowanie w 2006 roku
                  > pierwszego rdzennie polskiego prezydenta IV RP na arenie międzynarodowej. Tylko
                  >
                  > cicho, nie mów o tym nawet swojemu odbiciu w lustrze.
                  >Ciekaw jestem gdzie zapodziała się jego teczka.Czy aby napewno nie została
                  wyniesiona?A może w czasie kolejnej kwarendy w IPN jednak się znajdzie.Pistolwt
                  nie wchodzi w zasadzie w grę,to nawet Niemcom się nie udało,ale teczuszka chyba
                  jednak się znajdzie.Z podziwu wyjść nie mogę jak ci Niemcy skuteczni.Tak
                  podpuścić jednego z doktorów nauk wszelkich,Ze sam siebie uznał za persona non
                  grata w Europie.No no,tak trzymać i oby tak dalej.
      • wet3 Re: belaqua 06.07.06, 20:15
        belaqua napisał:

>Niemcy Bartoszewskiego zwolnili z Auschwitz. I to w 1941 r. Ciekawe
        dlaczego...:)

Podobno ze wzgledu na ... zly stan zdrowia!!!
        Dla przypomnienia - zwolniony tez byl stamtad Jozef Cyrankiewicz. Dostac mozna
        glebokiego wzruszenia jak patrzy sie na te pare tuzow!
    • rach_ciach Pisaże listów....LOL! Co to qu.. jest? Polityka?! 06.07.06, 16:45
      Żenada.
      • adas313 PisaRZ postów... co to jest? Ortografia? n/t 06.07.06, 16:48
        • belaqua Byli ministrowie MSZ - dobrane towarzystwo 06.07.06, 16:52
          Dariusz Rosati, Adam Daniel Rotfeld, Andrzej Olechowski, Władysław Bartoszewski,
          Włodzimierz Cimoszewicz, Stefan Meller i Krzysztof Skubiszewski

Ministrowie Polski - w większości Żydzi, członkowie PZPR, jawni i tajni agenci
          służb PRL (np. Olechowski, który jako jedyny przyznał się do tego), w tym jeden
          pedofil, jeden profesor nie wiadomo czego, jednym słowem - jazda totalna:)))
          • uu1 Re: Byli ministrowie MSZ - dobrane towarzystwo 06.07.06, 16:56
            Sorki. Czy Ty czytasz to co napisałeś? A jeżeli czytasz to czy rozumiesz? A
            jeżeli rozumiesz, to się nie wstydzisz?
            • weteran3 wytłumacz mi czego ma się wstydzić ? 06.07.06, 17:02
              • uu1 Re: Własnej podłości. 06.07.06, 17:18
                Podłości nie można zakazać ale należy ją zwalczać zawsze i wszędzie.
                • weteran3 jestem tylko nędznym,ciemnym kloszardem 06.07.06, 17:22
                  na czym polega jego podłość ?
                  • uu1 Re: jestem tylko nędznym,ciemnym kloszardem 06.07.06, 17:40
                    JKM określił taki sposób prowadzenia rozmowy - nie idź w jego ślady.
                  • janma46 Re: jestem tylko nędznym,ciemnym -do weterana3 06.07.06, 17:58
                    I tu popełniasz błąd.Kloszardzi czy bezdomni nie muszą być wcale nędznymii
                    ciemnymi ludzmi,w przeciwieństwie do ciebie,człowieka który nie wie na czym
                    polega jego podłość.I powinieneś przyjąć zasadę mojego dziadka,który nauczył
                    mnie że nie mam patrzeć na człowieka przez pryzmat jego pochodzenia,wiary,rasy
                    czy narodowości ale mam patrzeć na to jakim jest człowiekiem,jego postępowania
                    i osiągnięć.
                    • uu1 Re: jestem tylko nędznym,ciemnym -do weterana3 06.07.06, 18:05
                      Wiesz, ja kiedyś w takich sytuacjach mówiłem lub pisałem - jeżeli nie wiesz jak
                      się zachować, zachowaj się przyzwoicie. Okazało się, że "elity" dorobiły
                      dodatek. Chyba, że dobrze płacą. I u misia dupa mokra.
                    • weteran3 no dobrze czyny Cimoszewicza dla jednego są coś 06.07.06, 18:15
                      warte a dla drugigo nic i każdy ma swoją rację...i co powiesz ?
                      • uu1 Re: Konkretnie. 06.07.06, 18:18

• wet3 Re: uu1 06.07.06, 17:40
                  uu1 napisała:

> Podłości nie można zakazać ale należy ją zwalczać zawsze i wszędzie.

Przeciez belagua PRAWDE napisala. Czy znasz definicje podlosci? Jesli nie, to
                  podam ci ja - prosto ze slownika PWN.
                  • uu1 Re:wet3 06.07.06, 17:44
                    > Przeciez belagua PRAWDE napisala.
                    Golono - strzyżono.
                    • wet3 Re: uu1 06.07.06, 17:51
                      uu1 napisała:

> > Przeciez belagua PRAWDE napisala.
                      > Golono - strzyżono.

Byli czlonkami PZPR? - Byli! Sa pochodzenia zydowskiego? - Sa! Czyli napisala
                      prawde. Wiec ani nie golono, ani nie strzyzono, tylko pokazano prawde.
                      • uu1 Re: uu1 06.07.06, 17:57
                        > Byli czlonkami PZPR? - Byli! Sa pochodzenia zydowskiego? - Sa! Czyli napisala
                        > prawde. Wiec ani nie golono, ani nie strzyzono, tylko pokazano prawde.
                        Żyłeś za komuny? Tak. Chodziłeś do szkół? Tak. Napisano prawdę. Nie można Ci
                        ufać za grosz. Mogłeś być ubekiem, TW, klawiszem. Mogłeś?
                        • wet3 Re: uu1 06.07.06, 18:24
                          uu1 napisała:

> > Byli czlonkami PZPR? - Byli! Sa pochodzenia zydowskiego? - Sa! Czyli napi
                          > sala
                          > > prawde. Wiec ani nie golono, ani nie strzyzono, tylko pokazano prawde.
                          > Żyłeś za komuny? Tak. Chodziłeś do szkół? Tak. Napisano prawdę. Nie można Ci
                          > ufać za grosz. Mogłeś być ubekiem, TW, klawiszem. Mogłeś?

Ale jestes rozkoszna! Urodzilem sie przed wojna. Zylem za komuny. Skonczylem
                          szkole srednia. Pracowalem, nawet jako nauczyciel. Potem skonczylem studia na
                          KUL. Potem pracowalem i nie wiem jakim cudem dostalem paszport - pewnie
                          dlatego, ze bylem bakcylem katolickiej reakcji i chcieli mnie sie pozbyc.
                          Donosilem na siebie i na wszystkich dokola! Bylem klawiszem, SB-kiem, TW i
                          wszystkim czego tylko chcesz!
                          Gratuluje fantazji. U ciebie jest wyjatkowo przerosnieta!
                          • uu1 Re: uu1 06.07.06, 19:36
                            > Gratuluje fantazji. U ciebie jest wyjatkowo przerosnieta!
                            Posłużyłem się stosowaną w PiS "logiką"
                            • wet3 Re: uu1 06.07.06, 19:46
                              uu1 napisała:

> > Gratuluje fantazji. U ciebie jest wyjatkowo przerosnieta!
                              > Posłużyłem się stosowaną w PiS "logiką"

Nie powtarzaj moich slow. Podobno jest powiedzenie: nauczyc gowniarza to chodzi
                              i powtarza!
                      • zgodnik1 wet3.. ciągle z tym wiadrem na łbie?..stuk--puk... 06.07.06, 18:10
                        • isa.stern Re: wet3.. ciągle z tym wiadrem na łbie?..stuk--p 06.07.06, 18:15
                          - (puk, puk...)
                          - kto tam?
                          - harcerze...
                          - nie wierzę...
                          - otwieraj chamie UB nie kłamie...;)))))
                          • uu1 Re: wet3.. ciągle z tym wiadrem na łbie?..stuk--p 06.07.06, 18:16
                            A kiedy miłość zapukała do mego serca po raz drugi - puk, puk, powiedziałem -
                            proszę odejść, nie ma mnie w domu. :)
                            • isa.stern Re: wet3.. ciągle z tym wiadrem na łbie?..stuk--p 06.07.06, 18:18
                              skoro to jest Miłość to zapuka ponownie...;)
                              • uu1 Re: wet3.. ciągle z tym wiadrem na łbie?..stuk--p 06.07.06, 18:21
                                Miłość ma przypływy i odpływy. Ma też burze, zatopione okręty i skrzynie złota i
                                pereł. Ale perły leżą głęboko.
                                • isa.stern Re: wet3.. ciągle z tym wiadrem na łbie?..stuk--p 06.07.06, 18:28
                                  dlatego są takie cenne...;)

Powiedzieć Ci nie mogę, jaki to żal bezbrzeżny:
                                  Dzień dzisiaj taki...;)
                        • wet3 Re: wet3.. ciągle z tym wiadrem na łbie?..stuk--p 06.07.06, 18:45
                          Jestes SZCZYL!!!
                  • isa.stern Re: uu1 06.07.06, 18:13
                    wet3 napisał:
                    > Przeciez belagua PRAWDE napisala. Czy znasz definicje

są trzy rodzaje prawd: świnto prawda, gó..o prawda i moskiewska "Prawda"...:P
                    • uu1 Re: uu1 06.07.06, 18:14
                      Teraz doszła czwarta - pissowska prawda.
                      • isa.stern Re: uu1 06.07.06, 18:17
                        ale ją w pelni oddaje 2 i 3 prawda... chyba że masz na myśli taką pisowską
                        kompilację...;)))
                        • uu1 Re: uu1 06.07.06, 18:19
                          Prawda pissowska jest tak nieograniczona jak schorzenie pana prezydenta. Nic jej
                          nie krępuje. ;)
                          • isa.stern Re: uu1 06.07.06, 18:30
                            pan prez. lubi sobie folgować...;))
                            jeszcze się okaże, że jest naturystą...;))))))))))))
                            • uu1 Re: uu1 06.07.06, 18:36
                              > jeszcze się okaże, że jest naturystą...;))))))))))))
                              Naturalnie.
                              Nad rzeczką opodal krzaczka
                              schwyciła kaczuszkę sraczka.
      • bio.mum Re: Pisaże listów....LOL! Co to qu.. jest? Polity 06.07.06, 17:22
        rach_ciach napisał:

> Żenada.

"Pisaże" to są w PiSuarze. Jak widać na załączonym obrazku.

Ale za "żenadę" punkt;)
    • watsoff Re: LPR: list ministrów polityczną wojną z rządem 06.07.06, 16:57
      Tobie Wojtku, to się wszystko z d..ą kojarzy.
      Tak jak mojemu koledze. Też ma obsesję.

Ale jemu przejdzie jak wyrwie laskę.
      A Tobie kiedy?
    • hanauma a tu taki piekny cymesik 06.07.06, 17:04
      "Gosiewski powiedział w czwartek PAP, że "list byłych szefów dyplomacji jest
      błędem dlatego, że wpisuje się w uległościową opinię elit, wyrażającą lęk przed
      wielkimi państwami, a tym samym mówiącą, iż Polska jest de facto krajem drugiej
      kategorii".

Uleglosciowa opinia elit - czy to nie piekne???
      Czuje sie w ten sposob wlaczony do elity!!!
      • adas313 Re: a tu taki piekny cymesik 06.07.06, 17:10
        Jak niegdyś przytomnie zauważył pisujący tu zigzaur "słowo <elita> to w Polsce
        obelga".

A co do "lęku przed wielkimi państwami" - to od kiedy politycy tak bardzo
        przejmują się tym, co piszą o nich zagraniczne brukowce?

Tą awanturą PiS tylko daje pretekst do kolejnych takich prymitywnych drwin, jak
        ten artykuł w Taz.
        • adas313 Aha i jeszcze jedno, 06.07.06, 17:12
          Ciekawe, czy ten lęk się przejawiał bardziej na udziale w wojnie w Iraku mimo
          bardzo ostrej krytyki Francji i Niemiec czy na popieraniu Juszczenki, ku
          rozsierdzeniu Putina?
        • weteran3 politycy z PiS-u dają się wciągać w polemikę z 06.07.06, 17:21
          tekstami z Gazety Wyborczej i tu jest ich błąd. Producent z TVN24 całą noc myśli
          jakie najbardziej zjadliwe pytanie zadać poprzez dziewuchę z mikrofonem a
          posłowie stają przed kamerami jak barany na rzeź...
          panowie nie uczycie się na błędach...lepiej nie pokazywać się przed kamerami i
          nic nie mówić bo skazujecie sią na pozycję tłumaczącego się z win swoich i
          cudzych...
          • bio.mum Bo GW to chodzi na pasku TAZ;) 06.07.06, 17:25
            weteran3 napisała:

> tekstami z Gazety Wyborczej i tu jest ich błąd. Producent z TVN24 całą noc
            myśl
            > i
            > jakie najbardziej zjadliwe pytanie zadać poprzez dziewuchę z mikrofonem a
            > posłowie stają przed kamerami jak barany na rzeź...
            > panowie nie uczycie się na błędach...lepiej nie pokazywać się przed kamerami i
            > nic nie mówić bo skazujecie sią na pozycję tłumaczącego się z win swoich i
            > cudzych...

A "dziewucha z mikrofonem" sprzedaje się za eurosrebrniki:-D
            • weteran3 nie chciałbym być taką dziewuchą z mikrofonem 06.07.06, 17:34
              ona ciężko pracuje żeby zadowolić łże palanta-producenta który liże to i owo
              właścicielowi...
              • bio.mum A ty siedzisz pod biurkiem i podglądasz 06.07.06, 17:40
                weteran3 napisała:

> ona ciężko pracuje żeby zadowolić łże palanta-producenta który liże to i owo
                > właścicielowi...

wstydź się.
                • weteran3 Ty to zrozumiałaś dosłownie ? głodnemu na myśli ? 06.07.06, 17:49
                  • bio.mum No przecież taki ekspert od łze-elit jak ty 06.07.06, 17:55
                    nie czerpie informacji z drugiej ręki, tylko wszystko musi sprawdzić osobiście.
                    Myle się? A może to duch święty pod postacią białego gołębia usiadł ci na
                    ramieniu i opowiedział co widział jak siedział na parapecie u naczelnego?
                    • weteran3 piszesz tak pięknie że zabrakło mi słów... 06.07.06, 18:11
                      • bio.mum Po prostu nie masz żadnego dowodu 06.07.06, 19:19
                        na swoje insynuacje. To zwykłe pomówienia, czyli to, co w PiSie ceni się
                        najwyżej. Obrzucic gównem a moze coś się przyklei. Ot i wasza cała filozofia.

Jak dla mnie to mozesz nawet przysiady robić.
                        • weteran3 co ma do mnie PiS i odwrotnie? jestem tylko łowcą 06.07.06, 19:29
                          niemyślących...
                          • bio.mum I sam wpadłeś we własne sidła biedaku... 06.07.06, 19:38
                            weteran3 napisała:

> niemyślących...

to gorzej niż puścić bąka na salonach
              • uu1 Re: nie chciałbym być taką dziewuchą z mikrofonem 06.07.06, 17:42
                Wiesz może, która partia jest nazywana "partią brązowonosych"?
                • weteran3 to jakaś ulotna poezja Jakuba Jasińskiego... 06.07.06, 18:01
                  aby się stało w Polsce jak ty chcesz musisz najpierw wyeliminować księży a
                  potem resztę Polaków bacząc na to aby się nie pomylić i przez pomyłkę nie wylać
                  jakiegoś dziecka z kąpielą...już tacy my niedobrzy Polacy jesteśmy..matki póki
                  co karmią jeszcze piersią..można jeszcze to zmienić..zauważyłeś że zaczynamy
                  przepraszać
                  że jesteśmy Polakami...byle śmieć może nam bezkarnie nawrzucać i jeszcze
                  znajdzie poparcie wewnątrz..
                  • uu1 Re: Nie sądzisz, że jest to odpowiedź od czapy? 06.07.06, 18:08

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka