basia 08.07.06, 16:22 Biedny Tusk, wszytsko sie dzieje obok niego, Sam moze jednynie "polizac", jak pozrez szybe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaczarowany-pierniczek Tusk: W nowym rządzie normą będzie konflikt 08.07.06, 16:25 Najbardziej mi się podobało, jak Tusk stwierdził, że jeśli jego spotkanie z Marcinkiewiczem spowodowało dymisję tego drugiego, to teraz chętnie spotka się z J. Kaczyńskim :D Odpowiedz Link Zgłoś
marekoh Re: Tusk jest tak dowcipny jak Grzesio Schetyna 08.07.06, 17:06 I pewnie tak samo skończy jak on... Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowany-pierniczek Re: Tusk jest tak dowcipny jak Grzesio Schetyna 08.07.06, 18:06 Wiesz, tak mi przeszło przez myśl, że może faktycznie lepiej by było, żeby z nich nie żartował... jeszcze biedactwa wrzodów się nabawią i poślą za Donaldem T. międzynarodowy list gończy... Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Tusk jest tak dowcipny jak Grzesio Schetyna 08.07.06, 19:01 Ah, pierniczku, Tusk jest juz przeszloscia i wie to rowniez, ale tajemnice zachowuje dla siebie. Narazie. I tak sie wyda. W Polsce sa potrzebne reformy. Marcinkiewicz niestety nie dal sobie rady, nastapil calkowity zastoj o czym mowi cala POlewica stwierdzajac miedzy innymi, ze Marcinkiewicz ucieka przed odpowiedzialnoscia. W tym sensie ma racje, ze bardzo malo sie stalo tylko ze Marcinkiewicz nie ucieka tylko wlasnie JK zareagowal. I slusznie. Jedynym politykiem, ktory jest w stanie wlasnie reformy przeprowadzic. I on je przeprowadzi, ale z cala pewnoscia nie bedzie sie cofac. Najwyzej mu sie nie uda i przegra nastepne wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Kaczyńscy są beznadziejni. Katastrofa !!! 08.07.06, 19:14 Polsce potrzeba reform, a PiS jest jeszcze bardziej przeciwny reformom niż było SLD. Poziom przygotowania kadr PiSu do rządzenia jest żałosny! Zniszczą cały dorobek polskiej polityki zagranicznej. Jeśli się pokuszą o wprowadzanie swych pomysłów ekonomicznych, wtedy zniszczą także gospodarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Kaczyńscy są beznadziejni. Katastrofa !!! 08.07.06, 19:27 piotr228 napisał: > Polsce potrzeba reform, a PiS jest jeszcze bardziej przeciwny reformom niż było SLD. Nieprawdopodobne. Mam nadzieje, ze po prostu nabijasz sie z ludzi na forum i nie bierzesz tego powaznie co sam piszesz. >Poziom przygotowania kadr PiSu do rządzenia jest żałosny! Zniszczą cały > dorobek polskiej polityki zagranicznej. Polska polityka zagraniczna SLD (wyjatkiem sa dwa lata polityki Millera) byla fikcja poniewaz polegala na podporzadkowaniu sie politycznym celom Niemiec co oznaczaloby z czasem po prostu wchloniecie w ramach roznorodnych programow regionalnych, ktorych takim zwolennikiem jest herr Tusk i oboz bialej flagi reprezentowany przez PO. > Jeśli się pokuszą o wprowadzanie swych pomysłów ekonomicznych, wtedy zniszczą >także gospodarkę. Alez nie. Bedzie dokladnie na odwrot. SLD najpierw niszczyla co mogla po reformach rzadu Mazowieckiego. Potem niszczyla co mogla z reform AWS. Ostatnim najbardziej znanym przykladem skutkiem zniszczonych reform przez SLD jest wlasnie sytuacja w sluzbie zdrowia. Ile masz lat? 15? Nie zadawaj sie z zielonymi: oni sa sterowani przez niemieckich zielonych a niemieccy zieloni to jest ostatni bastion betonu komunistycznego w wydaniu moskiewskim z lat 60-tych. Miedzy faszyzmem a betonem komunistycznym nie ma zadnej roznicy... poza kolorem: jeden jest czarny a drugi czerwony. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek-tuska Nienawistny Wermaht Wbija Kliny !!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.07.06, 21:50 ..."Marcinkiewicz zmarnował 10 miesięcy" Według Donalda Tuska Kazimierz Marcinkiewicz skupiał się głównie na budowaniu swojego wizerunku, i w tym czasie w polityce nie zdarzyło się nic pozytywnego. "Kaczyński będzie złym premierem" ..... jad leje się z gęby potwora-wermahta :) który intrygą doprowadził do dymisji Kazika ! Odpowiedz Link Zgłoś
eutrapelia POlszewia? POlszewia! Przyznaję b. dobre. 08.07.06, 23:17 W ramach antyplatformowej tzw. kampanii nienawiści trzeba to słówk krzewić i pielęgnować, zwłaszcza że nieodległe jest od prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
szymek.jajcarz.z-tvn Stopniujemy: Głupszy, Najgłupszy, Tusk :))))))))) 08.07.06, 23:32 Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Moja sugestia: gluki, glupszy, tuskowaty.... 08.07.06, 23:46 tuskowatszy, tuskowasciutki. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Moja sugestia: gluki, glupszy, tuskowaty.... 09.07.06, 02:06 co tak ujadacie, ratlery? edgar was wypuscil na wybieg? naszczekujecie pod jednym newsem, a tam UKLAD jedzie po kaczkach jak po burej suce w kilku innych..! no juz, do roboty, bo premii nie bedzie. i pamietac haslo: "par-tia-ja-rek-par-tia-ja-rek", byle glosno, a UKLAD zadrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
superpole --****--> Tusk to prawdziwy dupek <--****-- 09.07.06, 05:32 Chetnie by widzial jak Polska sie wali tylko po to aby JEGO BYLO NA WIERZCHU. Co za godna pozalowania kreatura! Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: --****--> Tusk to prawdziwy dupek <-- 09.07.06, 12:44 no to chyba juz "jego na wierzchu", bo wali sie, az milo. Odpowiedz Link Zgłoś
tricolore Re: Nienawistny Wermaht Wbija Kliny !!!!!!!!!!!!! 08.07.06, 23:10 > jad leje się z gęby potwora-wermahta :) A co się leje z "gęb" Pana J. Kaczyńskiego, P. Gosiewskiego czy J. Kurskiego? Miłość? > który intrygą doprowadził do dymisji Kazika ! Coś kruchy ten PiS, skoro byle intryga jakiegoś "potwora-wermahta" roizbija jej szeregi... Odpowiedz Link Zgłoś
aradian Re: Kaczyńscy są beznadziejni. Katastrofa !!! 09.07.06, 01:49 Czy można jeszcze gorzej zniszczyć gospodarkę niż zniszczyli ją poprzednicy,czy można jeszcze bardziej ją zdemontować niż uczyniły to rządy ostatnich szesnastu lat??? Czy można jeszcze bardziej upokorzyć Polaków masowym bezrobociem i równie masowym exodusem??? Brakuje Ci piotr228 obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 fritz jest tak dowcipny jak Grzesio Schetyna :-) 08.07.06, 19:22 Ech, jakie on reformy przeprowadzi? przecież żaden z braci k. nie ma kontaktu ze specjalistą znającym się na ekonomii. i co wiecej oni nie czują takiej potrzeby. Najwazniejsze jest dla nich wyłapywanie agentów i tropienie układu. Cały układ ma sie rozumie ciągle zaciekle atakuje pis :-) Fakt, czas dzieła na ich korzyśc: aktywni ludzie biorą sprawy w swoje ręce i wyjeżdżają. Zostają starzy i oczekujący że państwo im coś da... Taka prawda Fritz - ja tam żyje dobrze i obracam się w środowisku dobrze opłacanych specjalistów mających wysokie kwalifikacje. Nikt nie mówi dobrze o kaczorach i komuchach. No wyobraź sobie wszyscy mają w dupie agentów układ i 4rp. Mówią że jak będzie gorzej to wyjadą - mojże ja też wyjadę . pozdrawiam, Fritz bo czuje ze ty zostajesz a jak GW zamknie forum to nie będziesz miał gdzie pisac (GW też w ukłądzie wiec powinna sie bac). I wtedy stwierdzisz że 3rp nie byłą taka złą..... Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: fritz jest tak dowcipny jak Grzesio Schetyna 08.07.06, 19:41 jjr44 napisał: > Ech, jakie on reformy przeprowadzi? przecież żaden z braci k. nie ma kontaktu > ze specjalistą znającym się na ekonomii. Reformowac trzeba nie tylko "ekonomie". Prawo podatkowe jest dzungla umozliwiajaca nieprawdopodobna korupcje: Polska jest najbardziej przezartym korupjca w Europie i nalezy do czolowki swiatowej. Struktury roznego rodzaju funduszy, to jest dokladnie to co chciala zrobic Gilowska i ktora postkomuna odstrzelia (to byl ten fachowiec w rzadzie, moze bedzie doradca JK) Struktura administracji, Prawo dotyczace korporacji paralizujace rozwoj uslug a ktore tak zaciecie broni postkomuna, bardzo glosny przyklad: zawody prawnicze i itd..... >i co wiecej oni nie czują takiej > potrzeby. Najwazniejsze jest dla nich wyłapywanie agentów i tropienie układu. Uklad w sensie korupcyjne struktruy personalne, WSI, lustracja (ludzi z "przeszloscia ubecka" zajmujacych obecnie wysokie stanowiska mozna swietnie szantazowac- to jest lepsze niz korupcja- duzo tansze ) trzeba usunac. Administracja musi zostac z tych ludzi oczyszczona. > Cały układ ma sie rozumie ciągle zaciekle atakuje pis :-) PiS jest atakowana i to beprzerwy w absurdalny sposob niespotykany w zadnym innym demokratycznym kraju na swiecie. > Fakt, czas dzieła na ich korzyśc: aktywni ludzie biorą sprawy w swoje ręce i > wyjeżdżają. Zostają starzy i oczekujący że państwo im coś da... Jak na razie, po raz pierwszy od 15 lat, po pierwszych reformach rzad obnizyl podatki. Wszystkie rzady dotychczas podnosily podatki bez przerwy. To jest zasadnicza roznica jakosci w stosunku do rzadow POLewicy (wtedy PO nazywala sie KL-D, ktora byla partia okreslana "partii aferalnej" a szefem tej partii byl Tusk- tusk nie ma blizniaka- to jest ten sam Tusk od PO ) > > Taka prawda Fritz - ja tam żyje dobrze i obracam się w środowisku dobrze > opłacanych specjalistów mających wysokie kwalifikacje. Nikt nie mówi dobrze o > kaczorach i komuchach. No wyobraź sobie wszyscy mają w dupie agentów układ i > 4rp. Tja, panowie specjalisci, jestescie tak bardzo wyspecjalizowani, ze nie rozumiecie rzeczywistosci. >Mówią że jak będzie gorzej to wyjadą - mojże ja też wyjadę . pozdrawiam, > Fritz bo czuje ze ty zostajesz a jak GW zamknie forum to nie będziesz miał > gdzie pisac (GW też w ukłądzie wiec powinna sie bac). I wtedy stwierdzisz że > 3rp nie byłą taka złą..... GW jest niestety paskudna, za to forum GW jest super. Mam wrazenie, ze to forum jest ostatnim spadkiem Michnika angazajucego sie w latach 60-tych przeciwko czerwonemu faszyzmowi. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowany-pierniczek Re: fritz jest tak dowcipny jak Grzesio Schetyna 08.07.06, 19:56 fritz.fritz napisał: > Polska jest najbardziej przezartym korupjca w Europie i nalezy do czolowki swiatowej. Przejedź się na Ukrainę to zrewidujesz swoje poglądy na temat, które państwo w Europie jest najbardziej przeżarte korupcją. > Uklad w sensie korupcyjne struktruy personalne, WSI, lustracja (ludzi > z "przeszloscia ubecka" zajmujacych obecnie wysokie stanowiska mozna swietnie > szantazowac- to jest lepsze niz korupcja- duzo tansze ) trzeba usunac. > Administracja musi zostac z tych ludzi oczyszczona. Racja, szantazować. PiS to potrafi - kto jest dla nich niewygodny od razu znajdzie się na niego teczka. Przy czym jedynie teczki Kaczyńskich są fałszowane, ale ich wrogów oczywiście już są jak najbardziej autentyczne... > PiS jest atakowana i to beprzerwy w absurdalny sposob niespotykany w zadnym > innym demokratycznym kraju na swiecie. A może na to jednak zasługują? Nic nie robią poza ściganiem Układu (a ja z perspektywy studiującej 20-latki rozglądającej się za pracą za granicą śmiem twierdzić, że cały Układ - o ile istnieje - to i tak mam gdzieś) i ośmieszaniem Polski na arenie międzynarodowej. Zresztą odkąd Kaczyńscy są przy władzy wątpię, czy żyjemy w demokratycznym kraju - za dużo wpadek miała ta ekipa, np. aresztowanie emeryta za mail'a etc. > Jak na razie, po raz pierwszy od 15 lat, po pierwszych reformach rzad obnizyl > podatki. Buehehe... pewnie, obniżą w 2009 czy w 201x - a w miejsce "x" wstaw sobie dowolną cyfrę. Ale my żyjemy teraz, ludzie teraz muszą jeść i płacić rachunki i teraz muszą mieć pracę i pieniądze. Dlatego teraz wyjeżdżają. > Tja, panowie specjalisci, jestescie tak bardzo wyspecjalizowani, ze nie > rozumiecie rzeczywistosci. Z pewnością Ty rozumiesz. > GW jest niestety paskudna, za to forum GW jest super. Mam wrazenie, ze to forum > > jest ostatnim spadkiem Michnika angazajucego sie w latach 60-tych przeciwko > czerwonemu faszyzmowi. Aj, nie wiem czy zauważyłeś, ale nawet na tym super forum jesteś mniejszością - większość tutaj jedzie sobie równo po Kaczyńskich... Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowany-pierniczek Re: fritz jest tak dowcipny jak Grzesio Schetyna 08.07.06, 19:56 fritz.fritz napisał: > Polska jest najbardziej przezartym korupjca w Europie i nalezy do czolowki swiatowej. Przejedź się na Ukrainę to zrewidujesz swoje poglądy na temat, które państwo w Europie jest najbardziej przeżarte korupcją. > Uklad w sensie korupcyjne struktruy personalne, WSI, lustracja (ludzi > z "przeszloscia ubecka" zajmujacych obecnie wysokie stanowiska mozna swietnie > szantazowac- to jest lepsze niz korupcja- duzo tansze ) trzeba usunac. > Administracja musi zostac z tych ludzi oczyszczona. Racja, szantazować. PiS to potrafi - kto jest dla nich niewygodny od razu znajdzie się na niego teczka. Przy czym jedynie teczki Kaczyńskich są fałszowane, ale ich wrogów oczywiście już są jak najbardziej autentyczne... > PiS jest atakowana i to beprzerwy w absurdalny sposob niespotykany w zadnym > innym demokratycznym kraju na swiecie. A może na to jednak zasługują? Nic nie robią poza ściganiem Układu (a ja z perspektywy studiującej 20-latki rozglądającej się za pracą za granicą śmiem twierdzić, że cały Układ - o ile istnieje - to i tak mam gdzieś) i ośmieszaniem Polski na arenie międzynarodowej. Zresztą odkąd Kaczyńscy są przy władzy wątpię, czy żyjemy w demokratycznym kraju - za dużo wpadek miała ta ekipa, np. aresztowanie emeryta za mail'a etc. > Jak na razie, po raz pierwszy od 15 lat, po pierwszych reformach rzad obnizyl > podatki. Buehehe... pewnie, obniżą w 2009 czy w 201x - a w miejsce "x" wstaw sobie dowolną cyfrę. Ale my żyjemy teraz, ludzie teraz muszą jeść i płacić rachunki i teraz muszą mieć pracę i pieniądze. Dlatego teraz wyjeżdżają. > Tja, panowie specjalisci, jestescie tak bardzo wyspecjalizowani, ze nie > rozumiecie rzeczywistosci. Z pewnością Ty rozumiesz. > GW jest niestety paskudna, za to forum GW jest super. Mam wrazenie, ze to forum > > jest ostatnim spadkiem Michnika angazajucego sie w latach 60-tych przeciwko > czerwonemu faszyzmowi. Aj, nie wiem czy zauważyłeś, ale nawet na tym super forum jesteś mniejszością - większość tutaj jedzie sobie równo po Kaczyńskich... Odpowiedz Link Zgłoś
publico_bono Nie problemem jest przeprowadzic reformy. 08.07.06, 19:26 Wiesz, reformę przeprowadzić na modłę Kaczyńskiego potrafi byle bubel, ty też. Polega ona mniej więcej na tym: "Teraz po mojemu, jak nie to wypie*". Problem polega na tym, że jak już załadujesz taki np. SUPERPODATEK, stworzysz SUPERSPECSŁUŻBY, dodasz do tego MEGASUPERKONSTYTUCJĘ po czym do wszystkiego podepniesz kamerki i zatrudnisz ULTRAMEGAKOMISJE DO INWIGILACJI WSZYSTKIEGO, o musisz mieć cholernie dobre argumenty, lub ostrą nadwagę, by cię rodacy nie wysadzili z siodła. Tuszę Jarek ma, gorzej z argumentami, choć np. do Ciebie chyba trafiają. Tylko nie bierzesz jednego pod uwagę - za jego psychotyczne wygibasy Polska ginie na scenie międzynarodowej! Co więcej, jak się już zupełnie rozkręci i go w końcu wyrzucą ("Nie będę czekał do września, jak będziemy mieli 15% poparcia" - J. Kaczyński o wcześniejszych wyborach) to bajzel będziemy musieli sprzątać my - jeśli jeszcze będzie co sprzątać. Że się nie wycofa? Nosorożec, jak się rozpędzi, to też się nie cofa. Nie zatrzymuje nawet. Taki właśnie zdaje się być J. K. A na spotakniach PiS? Psychomanipulacja typowa dla firm akwizytorskich! Żenada... Co do Tuska... Tusk mnie irytuje (mimo, że na niego głosowałem) tymi swoimi "stanami osłupienia". Wciąż "nie rozumie", wszystko jest "tajemnicze", wszystko "jest zaskoczeniem". Co oni robią tam, na Wiejskiej, skoro nie są w stanie przewidywać ruchów przeciwnika? Kaczorki działają według prostego schematu, opierając się na prymitywnych chwytach i nowym wydaniu nowomowy (PiS to taka nowa sanacja, kolejne jej zakłamane wcielenie). Ja pytam: Co tam jest tajemniczego? Wszystko jest oczywiste i proste. Sytuacja w Polsce powoli zaczyna przypominać sytuację przed wybuchem II Wojny Światowej. Niech pan Tusk milczy zamiast publicznie przyznawać się do niewiedzy o postępowaniu przeciwnika. Niech się raczej zastanowi, razem z panem "gieniuszem" Rokitą, jak te chole**e kaczki powstrzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Gzdie ty sie tego wszystkiego naczytales ... 08.07.06, 21:21 wierzys w spiskowe teorie. PiS i kaczynscy robia to co obiecali i nie ma w tym nic innego oprocz logiki i konsekwencji. To ze Tusk jest zaskoczony to jest normalne on jeszcze nie zaskoczyl ze swiat sie zmienia i idzie do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 nie wierze w spiskowe teorie :-) 08.07.06, 21:48 Tutaj wyjątkowo muszę sie zgodzi: Kaczyński i PIS robią dokładnie to co obiecali. Tropią układ i lustrują. Okazało się że tylko teczka prezesa byłą sfałszowaana no i może gilowskiej - troszkjae bo akurat gilowska jest potrzebna (na razie). Ministrem edukacji zrobili (no wiadomo kogo nie będę sie znęcał). Wiceprezesem TV został 28 latek z doświadczeniem dziennikarskim z neofaszystowkich pisemek. Rady nadzorcze obsadzają swojakami. Szefem PZU zrobili adwokata lekko umoczonego (ale swój). 3 mln mieszkań nmie będzie - raczej mieszkania za 3 mln i to już niedługo. Podatki obniżą ( w przyszłości). Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Daj im szanse to nawet nie caly rok. A porzednio.. 08.07.06, 22:03 po 16 nic nie zrobiono. Polskie obozy jak byly tak sa, wiz jak niwe bylo tak niema, 20% bezrobocia jak bylo tak jest. Byli PZPRowcy i UBowcy u wladzy, Polska najbardziej skorumpowanym krajem w cywilzowanym Swiecie, Byli ZPMowcy autorytetami 'moralnymi' itd. itp. mozna tak w nieskonczonosc. Daj im przynajmniej 16 lat wtedy doppiero beda okrest ktore mozna bedzie porownywac. Mysle ze cie na tyle obiektywizmu stac. PS. Juz widze jak 'geniusze' dyskursu i zawodowi (platni) pesymisci sie zaraz wysypia. Odpowiedz Link Zgłoś
tricolore Re: Daj im szanse to nawet nie caly rok. A porzed 08.07.06, 23:45 > PS. Juz widze jak 'geniusze' dyskursu i zawodowi (platni) pesymisci sie zaraz > wysypia. I co? Jakoś się nie wysypali Panie Proroku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tricolore Re: I tak nic nie zrozumiesz. 09.07.06, 00:01 Jasne. Gdzie mi tam do Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 na co niby dac im szansę? 09.07.06, 01:05 Piszesz tak, jakby przez 16 lat rządziłą tu jedna ekipa a kaczorki były nieobecne w polityce. ja mam im dawac 16 lat bo jeszcze sie nie sprawdzili? Zobacz sobie co robią teraz: dopuścili do koryta szumowiny z samoobrony i lpr. To będzie rewolucja moralna i 4rp? To jest typowo bolszewickie myślenie (albo jezuickie - wybierz sobie): cel uświeca środki. przecież obiecywali że nie będą tacy jak komuchy albo aws. a co sie dzieje? wzięli media, spólki skarbu państwa? Różni się to czymś od panowania komuchów? krritv podzielona między koalicjantów tak czy nie? na szefa pzu szemranego kolesia dali czy nie? ja pracuję w finansach - nikt o nim wcześniej nie słyszał. jak kurski mówi że pzu sponsorowało PO to jest to prawda i prokuratura dziarsko do roboty . Jak w odpowiedzi PO mówi że to firmy współpracujące z PiS pracowały też z PZU to jest to brutalny atak na PiS. Teczki PiS lubi przegląda ale selektywnie: teczka prezesa tego asa opozycji dziwnie cienka i jeszcze sfałszowana - tylko ta jedna dodajmy :-) Telewizja: no coś musieli dac temu na G.: dali posadę wiceprezesa dla kumpla. A kim ten kumpel jest? Gó..arz sławiacy adolfa h. i twierdzący ze demokracja równei złą jak komunizm. jakie kadry ma lpr? młodych źle wychowanych ludzi lubiących wznośic rękę w hitlerowskim pozdrowieniu (W Polsce - pomyśl sobie). A ludzie od leppera - też coś musza dostac. A kto to niby jest? Milionerzy którym komornik na pensje poselskie wchodzi. I co ty sobie wyobrażasz że będzei rewolucja moralna oparta na takich małych ustępstwach? Nie będzie korupcji bo w samoobronie i lpr ludzie będą uczciewi a pisiaki to uczciwe chłopaki dopilnowane przez prezesa? Ech, naiwny jesteś i płoniesz rewolucyjnym zapałem jak feliks dzierżyński. Skńczy sie smrodem i długim sprzątaniem ta 4rp. I miejmy nadzieję ze nie będziemy na to czeka 16 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Najbardziej boli cie to ze wzieli... 09.07.06, 01:26 Najbardziej boli cie to ze wzieli; media soplki idt.itp. Maja wiekszosc to i wzieli a ty tak sie przyzwyczailes do tego ze miales ze nawet do twojej swiadomosci nie dociera to ze czasem mozna i nie miec i Swiat wcale sie nie zawali. To ze byly inne ekipy w ostatnich 16 latach to pic na wode fotomontaz. To byla ta sama ekipo w roznych reinkarnacjach. Obecna ekipa bardzo rozni sie od panowania komuchow i jak tego nie widzisz to idz do okulisty niech ci zdejmie bielmo z oczu. Co do obsady stanowisk i koalicji to obsadzili tak jak uwazali za stosowne, maja do tego prawo, i z tego zostana rozliczeni a nie z twojego zacietrzewienia i niezadowolenia. Co do koalicji to to nie sa zadne szumowiny, jak ich nazywasz, ale ludzie ktorych wybrali wyborcy w wolnych wyborach. Nazywajac ich szumowinami sam sie dyskredytujesz i przez to reprezentujesz PZPRowski sposob myslenia w najgorszym wydaniu. Co do tego jak sie to skonczy to nie wiem ale chyba lepiej anizeli panowanie jasnogrodu pseudolewicowego przez ostatnie 16 lat. Pozwol teraz posprzatac innym po bajzlu jaki zostawila wlasnie ta jasnieoswiecona pseudolewica i badz dobrej mysli moze nikt nie bedzie musial nic spprzatac. Relax. Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 co innego mnie boli janku 09.07.06, 03:17 Przede wszystkim janku ja jestem w luksusowej sytuacji: jestem specjalistą w mało popularnej trudnej działce w związku z tym zarabiam dobrze i nie grozi mi (odpukac) bezrobocie. Mogę stąd wyjechac a moje życie nie jest związane z żadną partią. Mogę sobie oglądac bbc zamiast pierwszego programu tvp. Mnie giertych ani lepper nie zastąpią swoimi kumplami bo ich kumple nie daliby rady robic tego co ja. W dodatku pracuję w prywatnej firmie gdzie obowiazują jasne zasady i żadnej hołoty tam nie zatrudniają. Tak więc widzisz janku mnie to że (jak sam przyznajesz) pisiaki samoobrońcy i kumple tego na g. wzieli media i spółki nie boli z powodów osobistych. nikt mi nic nie zabrał. Ja chciałbym tu normalnie życ: w Polsce a nie w żadnej 4rp. I nie chce mi się emigrowac. I czym sie ten rząd ta władza różni od komuchów? subiektywnym wrażeniem kaczyńskeigo że jego partia to uczciwi ludzie. No przecież sam przyznajesz że wzieli wszystko i uwazasz że mają do tego prawo. Oni jak towarzysz gierek nie będą musieli kraśc bo to będzie wszystko ich. i c wyobrażasz sobei że nie będzie naduży jak jedna sitwa będzie rządziłą wszystkim? co do szumowin: kim dla ciebie jest taki farfał? Kim jest pani begerowa która fałszowała podpisy? kim jest pan skowyra z lpr (to samo). Lyżwińscy? i mógłbym tu długo wyliczac. ja ich obrażam i ich wyborców? ja mam szanowac takich ludzi? Ich rządy to będzei ta rewolucja moralna? czy może ty jesteś ślepy i nie widzisz co sie dzieje? A kaczory są małymi ludźmi o ciasnych poglądach. Sa sprawni w małych wojenkach ale nie mają żadnej wizji. zawistni i obraźliwi nedzni ludzikowie. Byle artykuł w brukowcu doprowadza ich do białej gorączki. Tak to widzisz wyglada z mojej strony. ty sobie leczysz kompleksy bo komuchy albo aws nadepnęły tobie albo twoim kaczorkom na odcisk i nie dopuszczali was do koryta. Mnie to koryto nie interesuje bo mi sie żyło dobrze dawniej i żyje dobrze teraz jak już pisałem wiec z całą odpowiedzialnością mogę powiedzie: te rządy to dla Polski nic dobrego nie będzei. Dla Polski - nie dla mnie bo ja sobie dam radę. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Jeszcze raz... 09.07.06, 04:54 Ci co wygrywaja wybory w demokratycznym systemie sa po jakims czasie, w nastepnych wyborach, rozliczani ze swojej dzialalnosci. Wiec jak ty sobie wyobrazasz ze resorty kluczowe oddaja opozycji po to tylko opozycja byla szczesliwa i mogla sabotowac, nie badz smieszny. Przeciez maja swoj program na podstawie tego programu zostali wybrani i z tego programu zostana rozliczeni wiec o co ci chodzi. Odpowiedz na reszte twojego postu to rowniez dotyczy sie tego co napisalem powyzej. Jezeli chodzi o mnie to mnie zaden komuch na odcisk nie nadepnal chociaz do parti nie nalezalem nigdy ale znalem kilku tak zwanych 'komuchow' ktorzy byli calkiem przyzwoitymi ludzmi i godnymi szacunku. Na odcisk raczej mi nadeptywali wieczni malkontenci i pseudo patyjoci. Co sie tyczy calosci twojego postu i twojego myslenia, wdlug mnie, to chyba masz problemy i ja nie mam zamiaru koic twojego skolowanego serduszka. Mozna byc zwolennikiem jakiejs opcji politycznej ale sa jakies granice i najwyzszy czas dorosc do demokracji i zmienic swoje zachowanie. PS. Bardzo sie ciesze ze jestes nie zastapionym fachowcem i ze dobrze ci sie powodzi. Wszystkiego najlepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 Re: Jeszcze raz... 09.07.06, 10:04 janek-007 napisał: > Ci co wygrywaja wybory w demokratycznym systemie sa po jakims czasie, w > nastepnych wyborach, rozliczani ze swojej dzialalnosci. Udajesz że nie rozumiesz? media i rady nadzorcze to w cywilizowanym krju nie s synekury. Obiecywali fachowców - poczytaj sobie kogo powsadzali np. do radia. a pzu ci się podoba? następna opcja jak dojdzie do władzy to tez ma wymienia wszystkich? to jest dla ciebie OK? Przekręciarski adwokat w PZU? eks faszysta w tvp? Stare wraca a ty tego nie widzisz, musisz badrdzo tych pisiakó lubi, płacą ci za to albo sam masz w tym interes. ja nie mam - podkreślam jeszcce raz. > Co sie tyczy calosci twojego postu i twojego myslenia, wdlug mnie, to chyba > masz problemy i ja nie mam zamiaru koic twojego skolowanego serduszka. Mozna > byc zwolennikiem jakiejs opcji politycznej ale sa jakies granice i najwyzszy > czas dorosc do demokracji i zmienic swoje zachowanie. Dla ciebie demokracja to bolszewizm. Dziwie ci sie - w prl była taka jedna partia do której trzeba sie było zapisac jak chciało się by managerem (90% kierowników az do najniższego szczebla). Teraz też ma tak by? Znowu będziemy dyrektorów szkół wybiera z klucza partyjnego? Znowu będziemy finansowali partie z rzekomo państwowych firm? Co do dorastania: to raczej ty powinieneś dorosnąc a raczej wyrosnąc z prlowskiego myślenia o władzy. > PS. Bardzo sie ciesze ze jestes nie zastapionym fachowcem i ze dobrze ci sie > powodzi. Wszystkiego najlepszego. dzieki za życzenia. wiem że trudno ci uwierzyc ale to prawda: mam w nosie kaczorów bo ja sobie dam radę. Nie będę musiał oglądac hołdów skłądanych wielkim braciom w partyjnej telewizji. Pomyśl sobie że może w tym co piszę jest trochę racji bo jestem syty i zadowolony z życia i mogę sobie pozwolic na luksus ignorowania kaczej grypy która nasz kraj ogarnęła. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: co innego mnie boli janku 09.07.06, 12:48 nie dopuszczali do koryta? alez skad! kaczor-(p)rezydent byl przesem NIK i ministrem sprawiedliwosci. to najwieksze klamstwo, jakie kaczki wcisnely swoim wyborcom - "my nigdy". ale teraz to sie skonczylo z wielkim hukiem, drugi raz ten numer nie przejdzie, i to chyba jedyny pozytek z kaczyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
aradian Re: na co niby dac im szansę? 09.07.06, 02:12 Widzisz jjr44 nie jest łatwo ocenić takiej DEMONkracji kiedy ludzie głodują,pozostają bezrobotni,kiedy tułają się po świecie, aby zapewnić sobie byt.Nie jest to normalne, że dobrze wykształceni pracują poza granicami poniżej swoich kwalifikacji, nie jest to normalne również,że uposażenie wielu grup zawodowych jest upokarzające. Te wszystkie zjawiska przyniosła ze sobą obecna DEMONkracja. Jeśli ona się z tymi problemami szybko nie upora nie widzę dla niej świetlanej przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowany-pierniczek historia? 08.07.06, 19:43 Wiesz, nie Tobie, nie mnie, ani nawet samemu Tuskowi oceniać, czy jest on przeszłością, bo to oceni dopiero przyszłość. Piłsudski też usunął się w pewnym momencie w cień, a potem jak znowu wkroczył z sanacją to dzisiaj wszystkie dzieci muszą się o tym uczyć w szkole. A propos rzekomych reform PiSu - wymienisz jakieś? (Poza oczywiście ściganiem rzekomego układu...) Odpowiedz Link Zgłoś
margy Głupi Tusku, gdyby Ci palma nie odbiła rządziłbyś 08.07.06, 19:52 dziś, atak teraz głupoty wygadujesz, których nikt nie słucha, z których się wszyscy śmieją - taki Pepe Wyskocz ze Szwejka ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
tricolore Re: Głupi Tusku, gdyby Ci palma nie odbiła rządzi 08.07.06, 23:50 margy napisała: > dziś, atak teraz głupoty wygadujesz, których nikt nie słucha, z których się > wszyscy śmieją - taki Pepe Wyskocz ze Szwejka ;))) Wszyscy? Wiem, ze dużo ludzi się śmieje z Panów Kaczyńskich czy Przemysława Gosiewskiego, ale też nie wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq zebysmy sie k.....wa nie zdziwili 08.07.06, 20:17 zobaczysz takie reformy w wykoaniu kaczki sraczki jak swinia niebo Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: fritz.fritz 08.07.06, 20:47 fritz.fritz napisał: > Ah, pierniczku, Tusk jest juz przeszloscia i wie to rowniez, ale tajemnice > zachowuje dla siebie. Narazie. I tak sie wyda. > > W Polsce sa potrzebne reformy. Marcinkiewicz niestety nie dal sobie rady, > nastapil calkowity zastoj o czym mowi cala POlewica stwierdzajac miedzy innymi, > > ze Marcinkiewicz ucieka przed odpowiedzialnoscia. W tym sensie ma racje, ze > bardzo malo sie stalo tylko ze Marcinkiewicz nie ucieka tylko wlasnie JK > zareagowal. I slusznie. > > Jedynym politykiem, ktory jest w stanie wlasnie reformy przeprowadzic. I on je > przeprowadzi, ale z cala pewnoscia nie bedzie sie cofac. Najwyzej mu sie nie > uda i przegra nastepne wybory. Pocieszam sie, ze masz racje. Oby Twoje slowo w g... sie NIE obrocilo! Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_0 A KTO ma zrobic te reformy?Tych dwoch blizniaczych 08.07.06, 21:16 odsranych ze strachu przed obcymi NIEUDACZNIKOW, otoczonych przez gromade TUMANOW od "filipinek"? Czy ty naprawde oczu i uszu nie masz? Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_0 Wystarczy, ze jest bolszewicki donosiciel:) TY 08.07.06, 21:25 Pawka Morozow? A moze inna cholera? Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Nie moge rozwinac mojej tworczosci poniewaz... 08.07.06, 21:29 jestem na cenzurowanym ale wiesz co mam na mysli. Pomnoz to prze piec to bedzie w przyblizeniu oddawalo pogarde i niechec dla takich osobnikow jak ty. Wszystkiego najgorszego, flatfoot. Odpowiedz Link Zgłoś
eutrapelia Tusk dowcipny jak Schetyna uczciwy 08.07.06, 23:12 Kilka miesięcy temu Tusk mówił, że J. Kaczyński, jako szef zwycięskiej partii, powinien być szefem rządu. To skandal, że tak nie jest. Dziś ogłasza, że skandalem będzie bliźniaków przy władzy. Tusk albo żartuje, albo z jego pamięcią jest gorzej niż myślimy. Podczas kampanii prezydenckiej Tusk zapomniał, że miał dziadka. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowany-pierniczek Re: Tusk dowcipny jak Schetyna uczciwy 09.07.06, 10:59 Kilka miesięcy temu J. Kaczyński mówił, ze w żadnym przypadku nie zostanie premierem. Jak widać nie tylko Tusk zmienia zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowany-pierniczek Re: Tusk jest tak dowcipny jak Grzesio Schetyna 08.07.06, 18:06 Wiesz, tak mi przeszło przez myśl, że może faktycznie lepiej by było, żeby z nich nie żartował... jeszcze biedactwa wrzodów się nabawią i poślą za Donaldem T. międzynarodowy list gończy... Odpowiedz Link Zgłoś
jantar18 Re: Tusk jest tak dowcipny jak Grzesio Schetyna 08.07.06, 21:25 Tusk jest za dobry człowiek i trzyma przy sobie ludzi których powinien dawno "odpalić na ksiezyc" Odpowiedz Link Zgłoś
konopnyjasio Tusk: Kaczyński będzie złym premierem 08.07.06, 16:26 Ratuj nas Tusku drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Panie Tusk ! Zabierz się Pan do roboty ! 08.07.06, 16:26 Szkoda, że PO jest taka "bezpłciowa" i daje się zaganiać do narożnika ... Odpowiedz Link Zgłoś
cookies3 Re: Panie Tusk ! Zabierz się Pan do roboty ! 08.07.06, 16:28 Tak,to prawda.Jest , a jakby jej /PO/ nie było. O wszystkim dowiadują się na koncu - z postów,od forumowiczów:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Panie Tusk ! Zabierz się Pan do roboty ! 08.07.06, 19:21 no wlasnie:(( ja glosowalem na PO, ale przy tym, jak bardzo mli-mli sa wobec zagrozenia ze strony PiS-u, w nastepnych wyborach bede chyba glosowal na Zjednoczenie Lewicy (czy jak sie ta partia zlozona (miejmy nadzieje) z SLD, PD i SdPL bedzie nazywac)... Choc NIE jestem lewicowcem, to wole SKUTECZNA partie lewicowa u wladzy niz Kaczynskich, bo taka partia przynajmniej pozwoli Polsce utrzymac sie w Europie i to w ramach norm demokratycznych. Nie bedzie wiecej obrazania wladz obcych panstw... Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: Panie Tusk ! Zabierz się Pan do roboty ! 08.07.06, 17:28 fraglesi67 napisał: > Szkoda, że PO jest taka "bezpłciowa" i daje się zaganiać do narożnika ... Sa zbyt delikatni i probuja grac fair. To sie u nas, gdzie kazdy musi miec swojego Kargula, nie sprzedaje :-( Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek1 Re: Panie Tusk ! Zabierz się Pan do roboty ! 08.07.06, 17:34 > > Szkoda, że PO jest taka "bezpłciowa" i daje się zaganiać do narożnika ... > > > Sa zbyt delikatni i probuja grac fair. To sie u nas, gdzie kazdy musi miec > swojego Kargula, nie sprzedaje :-( Poza tym są zbyt leniwi i zbyt dumni. Premiery z Krakowa... Anglika nie znają, głowe zadzierają wyżej niż im na to szyja pozwala :/ Jakby się wzjęli do roboty, do PR-u i innych rzeczy to może coś by z nich było. Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Re: Panie Tusk ! Zabierz się Pan do roboty ! 08.07.06, 18:37 Rokitę schować do szafy, tylko w oczy kole A zamiast Tuską jakąś babę z jajami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jantar18 Re: Panie Tusk ! Zabierz się Pan do roboty ! 08.07.06, 21:51 Anglika nie znają, > :/ Jakby się wzjęli do roboty > , > do PR-u i innych rzeczy to może coś by z nich było. co racja to racja ...Tusk jest jak wyścigowy wierzchowiec, któremu założono pęta - ma doskonałą prezencję i z niej nie korzysta (albo korzysta głupio) ma wiele: refleks, miłe podejście do ludzi, przyjaciół, którzy dla niego są w stanie wiele poświecic ( i nie dlatego, że trzyma ich za mordę) i...... niewielki dystans do osiąganiecia sukcesu - dla każdego stworzonego do wyścigu takie dreptanie żle się kończy - Odpowiedz Link Zgłoś
thorn5 Re: Panie Tusk ! Zabierz się Pan do roboty ! 08.07.06, 17:51 Właśnie że nie grają fair. Kiedy Marcinkiewicz został premierem to Tusk mówił że jest niezmiernie zdziwiony faktem że szef partii, która wygrała wybory nie jest szefem rządu. Kiedy właśnie tak się dzieje to Tusk twierdzi że jest niezwykle zdziwiony tym faktem i że jest to bardzo złe rozwiązanie. To jest krytyka dla samej krytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
usiruf Czytanie ze zrozumieniem 08.07.06, 17:57 To co powiedzial Tusk specjalnie skomplikowane przeciez nie jest. > Kiedy Marcinkiewicz został premierem to Tusk mówił ż > e > jest niezmiernie zdziwiony faktem że szef partii, która wygrała wybory nie jest > szefem rządu. Bo nomalnie w Europie szef partii premierem zostaje i JK przed wyborami byl pewniakiem na premiera jakby PiS wygral. > Kiedy właśnie tak się dzieje to Tusk twierdzi że jest niezwykle > zdziwiony tym faktem i że jest to bardzo złe rozwiązanie. A ty nie byles zdziwiony wczoraj? No to chyba jedyny na caly kraj (oprocz JK, Giertycha i Leppera oczywiscie). Nie bylo powodu, aby zmieniac premiera wlasnie teraz poza widzimisiem JK. A ze bedzie zlym premierem to z takim charakterem chyba jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
thorn5 Re: Czytanie ze zrozumieniem 08.07.06, 18:09 Pewnie że też jestem zdziwiony tym co się dzieje, ale jak słucham Tuska to mam wrażenie że ten facet z niczego nie jest zadowolony i cały czas kręci. Kiedyś miałem o nim inne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Lepszy Tusk niz dwie Kaczki 08.07.06, 17:57 Wczesniej Tusk nie wiedzial, albo nie zdawal sobie sprawy z tego, kim jest jaroonio. Teraz wie, mineło przeciz poł roku. Blizniaki zwineły ksiezyc, spruli wujkowi sweter. Ciekawy, co nam sprują...... Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowany-pierniczek Re: Lepsze dwie Kaczki niz jeden Tusek z SS 08.07.06, 20:44 Głupi jesteś, Tusk się urodził grubo po wojnie. Takie gadanie to dowód na to, że PiS to populiści i jeszcze ktoś mu wierzy - a powiedz mi, jaki wpływ Tusk, nie będąc na świecie, miał wpływ na działania swojego dziadka? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok piss - to sikaj se 08.07.06, 22:15 jestes bydlakiem facet. Zyczyłbym twojej rodzinie takiej patriotycznej przeszlosci jaką ma rodzina Tuska. Tylko zwolennicy tego łotra i bydlaka qrevskiego mogą takie swinstwa wygadywac. Dziadek Tuska siedział za Polske w KZ, a do Wehrmachtu musiał isc, poniewaz by go rozwalili. A stamtąd ucieką przy pierwszej nadarzającej sie okazji do polskiego wojska. A w SS nie był to cwoku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eutrapelia Wehrmacht macht frei 08.07.06, 23:34 1410_tenrok napisał: > Zyczyłbym twojej rodzinie takiej patriotycznej > przeszlosci jaką ma rodzina Tuska. Aż tak źle życzysz ludziom? > Dziadek Tuska siedział za Polske w > KZ, a do Wehrmachtu musiał isc, poniewaz by go rozwalili. Jeśli mieliby go Niemcy rozwalić to by go rozwalili. Widocznie nie mieli powodów. Kiedy brali kogoś do wojska na siłę to posyłali na front wschodni. Ochotnikow kierowali na front zachodni. Dziadek Tuska byl na froncie zachodnim. Nigdy niczego konkretnego nie dowiedzieliśmy się o karierze dziadka Tuska w wojsku polskim na zachodzie. W swoim zyciorysie wyborczym Tusk nigdy nie podkreślał, że miał dziadka - polskiego patriotę. Więcej, zapomniał, że miał dziadka. Tak więc nie chrzań z łaski swojej. > A stamtąd ucieką przy > > pierwszej nadarzającej sie okazji do polskiego wojska. A w SS nie był to > cwoku!!! Polski patrota to ten, kto nie był w SS tylko w Wehrmachcie? Czy jakas nowa definicja patriotyzmu lansowana przez PO? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok kiekspki z ciebie historyk 09.07.06, 19:16 nie kpij. Dla nauki polecam Lexikon der Wehrmnacht. Wszystkie twoje przemyslnia na tena temat - to czyste zywe g-ów-n-o. ale wy jestescie sciemniacze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Wehrmacht macht frei 09.07.06, 19:25 Polski patriota to na pewno nie kurski ani nie kaczynscy!! Patriotyzm to milosc do ojczyzny, a nie choroba na władze za wszelką cene. Odpowiedz Link Zgłoś
tricolore Re: Lepsze dwie Kaczki niz jeden Tusek z SS 09.07.06, 00:06 Nie wiedziałem, ze Tusk jest taki stary.... No, ale skoro tak piszesz to pewno wiesz... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Lepsze dwie Kaczki niz jeden Tusek z SS 09.07.06, 19:27 ktory Tusk? I co znowu? Znow jakies socjotechniczne chmastwa w stylu tego bydlaka qrevskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: Panie Tusk ! Zabierz się Pan do roboty ! 08.07.06, 18:05 thorn5 napisał: > Właśnie że nie grają fair. Kiedy Marcinkiewicz został premierem to Tusk mówił > że jest niezmiernie zdziwiony faktem że szef partii, która wygrała wybory nie > jest szefem rządu. Bo takie sa standardy. Szef wygrywajacej partii zostaje premierem. Rzadzi i bierze za to odpowiedzialnosc. Jareczek przez kilka miesiecy rzadzil, a odpowiedzialnosc bral Marcinkiewicz. > Kiedy właśnie tak się dzieje to Tusk twierdzi że jest niezwykle > zdziwiony tym faktem i że jest to bardzo złe rozwiązanie. Polska ma coraz gorsza prase w Europie. Kolejene, niezrozumiale (!), zamieszanie polityczne, nie poprawi Polsce wizerunku. Jakos raczej w twojej wypowiedzi widze krytyke dla krytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_0 Fakt, tak trzymac: daj odejsc PiSdziakom na 08.07.06, 21:19 SMIETNIK HISTORII - a wraz z nimi polskim glupcom, ktorzy - jak widac - ciagle sie tluka po tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Tusk: W nowym rządzie normą będzie konflikt 08.07.06, 16:31 Biedna Basia... chociaż płacą za te głupoty, które wypisujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Odradzam "lizania przez szybkę" ! 08.07.06, 16:32 basia napisała: > > Biedny Tusk, wszytsko sie dzieje obok niego, Sam moze jednynie "polizac", jak przez szybe. """""""""""""""""""""""""""""""" Nawet Tuskowi odradzam. Pewne zatrucie ...gastryczne...:-))). Nawet przez szybkę. Taką szybkę ! Odpowiedz Link Zgłoś
rogerr1 Re: Tusk: W nowym rządzie normą będzie konflikt 08.07.06, 16:34 Coza sk... iel,nie tak dawno wrzeszczal zeby Kaczynski objal teke premiera a teraz pieprzy ze nie jest do zniesienia dla polski zeby bracia rzadzili.Gnoj i burak Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Tusk: W nowym rządzie normą będzie konflikt 08.07.06, 16:40 Tak nie musi byc, ale moze sie zdarzyc, ze tak bedzie. A zmiana jest rzeczywiscie, jak to powiedzial Tusk, "tajemnicza". Mam nadzieje, iz dowiemy sie co te zmiane spowodowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: Tusk: W nowym rządzie normą będzie konflikt 08.07.06, 16:52 rogerr1 napisał: > Coza sk... iel,nie tak dawno wrzeszczal zeby Kaczynski objal teke premiera a > teraz pieprzy ze nie jest do zniesienia dla polski zeby bracia rzadzili. Tak to jest jak ktos czyta, a nie rozumie; slucha, a nie slyszy; patrzy, a nie widzi. Tusk bardzo wyraznie mowil dlaczego chce jareczka na premiera. Skoro jareczek rzadzi z drugiego szeregu, to nie ponosi zadnej odpowiedzialnosci. Tusk po prostu chce, zeby rozgrywajacy byl rozliczany ze swoich postepkow. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_p Bo Tusk gra dla siebie 08.07.06, 17:07 Taktyka - poczekamy 4 lata, az narod przejrzy i nas wybierze, a do tego czasu im gorzej tym lepiej, a w kazdym razie ni daj Boze, by sie PiSowi cos udalo. Z tym, ze jezeli PiSowi sie cos uda w rzadzeniu Polska, to i Polsce sie uda, ale co tam, poza PO nie ma zbawienia. Tez mi sie wydaje, ze facet pieprzy i jatrzy. A moze premier z zagranicy, jezeli nasza mysl szkoleniowa sie wyczerpala? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ga1ba Dla siebie to gra Jarek wirtuoz 08.07.06, 18:32 Co mu tam rząd, rynki, podatki, mieszkania, zagraniczne wizyty. Ważne, żeby w Warszawie wygrać i IM pokazać. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_0 Tylko podsumowal te bolszewie z PiSuaru jak 08.07.06, 21:21 zachodnia prawica z Murdochowym The Times na czele - Polacy pokazali...swa intelektualna i polityczna NEDZE, tudziez sympatie losera do nieudacznikow z patentem:) Fakt, od takiego rzadu zaden ludzki trash nie musi czuc sie gorszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
poznan.is.4.lovers Marcinkiewicz chyba na tym wygrał 08.07.06, 16:38 Marcinkiewicz nie osiągnał dotychczas za wiele, ale własnie teraz jest chyba zwycięzcą. Nie dało się go kompletnie usunąć, a jak kiedyś w przyszłości notowania braci K. będa sie zbliżać do zera to wyciągnie się Marcinkiewicza z lamusa (a raczej z eksponowanego stanowiska w Warszawie)i "odnowi" sytuacje. Być może Marcinkiewicz uprzedził zamiary Kaczyńskiego, składając dymisję i postawił go w sytuacji bez wyjścia. Kaczyński zrozumiał, że nie może sobie pozwolić w tym krytycznym czasie na dodatkowego "wroga" pokroju Marcinkiewicz. Normalna, pokojowa "wymiana" premiera byłaby zawsze możliwa bez większych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
raf01 Re: Tusk: W nowym rządzie normą będzie konflikt 08.07.06, 16:38 Nie jest biedny, wręcz przeciwnie. Lepiej z mądrym zgubić, niż z głupim znaleźć. Co by to było, jakby jednak powstał POPIS... Znowu wszystko byłoby na liberałów, a tak już nie bardzo bedzie wypadało tak mówić. basia napisała: > > Biedny Tusk, wszytsko sie dzieje obok niego, Sam moze jednynie "polizac", jak p > ozrez szybe. Odpowiedz Link Zgłoś
rudniand Tusk to frustrat w dobrze skrojonym garnituraku! 08.07.06, 16:42 Bełkotliwa wypowiedż (znowu nawąchał sie tabaki), jad sączący się z ust szefunia PO, towarzyszące temu jakże naturalne, fałszywe spojrzenie oraz słownictwo potwierdzają tylko jedno: obseję nieudacznika stojącego na czele PO na punkcie braci Kaczyńskich. Prawda jest oczywista, Kaczory zabrały chłopczykowi z PO wszystkie zabawki i jego trwająca tyle co ciąża (słowa Tuska z konferencji) szamotanina to reakcja na wyborczy werdykt durnego społeczeństwa (któremu notabene fałszywie się przymila), które niestety nie zrozumiało po raz kolejny co jest teraz dla niego dobre(czyli Donald Tusk). Odpowiedz Link Zgłoś
mediorzerca Re: Tusk to frustrat w dobrze skrojonym garnitura 08.07.06, 16:44 wethemedia.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
atheix_mail Re: Tusk to frustrat w dobrze skrojonym garnitura 08.07.06, 16:56 A ty jesteś ślepym zwolennikiem rządu, w którym zasiada przestępca. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Tusk to frustrat w dobrze skrojonym garnitura 08.07.06, 18:14 A teraz poprosimy o coś merytorycznego bo narazie czytam bełkot w twoim wykonaniu. Fakty dziecko, podawaj fakty a nie pleciesz i żalisz się. Pracy nie masz czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
poznan.is.4.lovers Partii PO radziłbym 08.07.06, 16:47 wykorzystać ten "wolny" czas i sie odnowić tak ażeby w Polsce była porządna opozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_0 W pelni popieram: Tusk nie ma za grosz charyzmy 08.07.06, 21:23 I od tego partia powinna zaczac. Odpowiedz Link Zgłoś
wnyk Re: Tusk: W nowym rządzie normą będzie konflikt 08.07.06, 16:50 Tusk mowi jedynie na glos to co wielu z nas mysli. Ta kartoflana rzeczywistosc staje sie juz po prostu denerwujaca. Przydalyby sie jakies wykopki :] Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta W Polsce wykopki są co 4 lata :-) 08.07.06, 16:55 wnyk napisała: > Tusk mowi jedynie na glos to co wielu z nas mysli. > Ta kartoflana rzeczywistosc staje sie juz po prostu denerwujaca. > Przydalyby sie jakies wykopki :] Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: W Polsce wykopki są co 4 lata :-) 08.07.06, 18:49 Wykopki sa co 4 lata, ale co jakis czas odbywa sie przepikowywanie sadzonek :-P Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: W Polsce wykopki są co 4 lata :-) 08.07.06, 19:54 Twoja sygnaturka się dezaktualizuje... Kopia zapasowa stanie się wkrótce premierem :-) emes-nju napisał: > Wykopki sa co 4 lata, ale co jakis czas odbywa sie przepikowywanie sadzonek :-P Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: W Polsce wykopki są co 4 lata :-) 08.07.06, 20:02 Konstruktywna krytyke przyjalem - sygnaturke, z niejakim zalem, zmieniam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gwajak11 Re: Tusk: W nowym rządzie normą będzie konflikt 08.07.06, 16:54 tusk gdzie twoja odpowiedzialnośc zbeształeś z błotem kaczyniaków twoje prawo orżneli cie w wyborach ale po co wspominałes o spadku złotego ,reagując wczesniej jak rynek czy nie jest przypadkiem tak, ze nie pogodziłeś sie z przegraną .ta wymiana premiera to twoja sprawka o tym jakoś zapomniałeś powiedziec,ten jest zły prezydent ale ty też byłbyś kiepski i teraz wychodzi szydło z worka. Odpowiedz Link Zgłoś
publico_bono ... Analfabeta i głupol... się wypowiedzieli. 08.07.06, 19:36 Jeden mało sam się nie przegoni w klepaniu w klawiaturę, bo przecież on ma milion superważnych ćwierćmyśli do przekazania... Drugi rzuca hasełko i sądi, że jest wielki. Panowie (panie)... co wi, z politologii? Kulturoznawstwa? Innej wioski? Odpowiedz Link Zgłoś
greri2 Re: ... Analfabeta i głupol... się wypowiedzieli. 08.07.06, 20:21 A Ty napewno masz marketing i zarzadzanie w "prywatnej uczelni" wsiowy ciulu? Wiem, wiem jestes z Warszawy. Ale kogo to obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_0 Moze i tak, ale CO z tego wynika? Moze troll gebe 08.07.06, 21:24 szerzej rozdziawi i wydusi z siebie cokolwiek wiecej poza typowo KACZYM GOWNEM? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Tusk: dawniej mówiłem co innego, ale... ? 08.07.06, 17:00 Ten pan Tusk jest jak kobita w maglu. Gada co mu na język wpadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do wojtka 2784 08.07.06, 17:04 wojtek2784 napisał: > Tusk: dawniej mowilem co innego, ale... Ten pan Tusk jest jak kobita w maglu. Gada co mu na język wpadnie, Tusk dopiero otrzezwi sie jak wkreci swoj biust (a raczej jezor!) w magiel! Odpowiedz Link Zgłoś
xyzx1 Tusk - hipokryto! a kto jak nie ty człowieku 08.07.06, 17:00 ciągle powtarzał, że naturalne jest aby szefem rządu został lider zwycięskiej partii? weź się w końcu człowieku ogarnij! i zacznij coś robić w końcu dla tego kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
ga1ba Tak jest! Niech jakąś autostradę otworzy... 08.07.06, 17:35 xyzx1 napisał: > ciągle powtarzał, że naturalne jest aby szefem rządu został lider zwycięskiej > partii? weź się w końcu człowieku ogarnij! i zacznij coś robić w końcu dla tego > kraju! Tak jest! Niech jakąś autostradę otworzy albo odbędzie jakąś gospodarską wizytę, jak pan premier. A dopiero potem niech narzeka. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Kazik tańczył jak mu zagrali, i patrz jak skończył 08.07.06, 20:01 Też nie rozumiem dlaczego Tusk nie chce tańczyć jak mu zagra Jareczek? Chociaż, Marcinkiewicz tańczył i patrz jak skończył! :-))) > ga1ba napisał: > Re: Tak jest! Niech jakąś autostradę otworzy... > Tak jest! Niech jakąś autostradę otworzy albo odbędzie jakąś gospodarską > wizytę, jak pan premier. A dopiero potem niech narzeka. > > xyzx1 napisał: > > Tusk - hipokryto!... weź się w końcu człowieku ogarnij! i zacznij coś robić > > w końcu dla tego kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Tusk - hipokryto! a kto jak nie ty człowieku 08.07.06, 17:42 xyzx1 napisał: > ciągle powtarzał, że naturalne jest aby szefem rządu został lider zwycięskiej > partii? weź się w końcu człowieku ogarnij! i zacznij coś robić w końcu dla tego > > kraju! i to była prawda... tuż po wyborach... Kaczor Ważniejszy uznał jednak, że warto posadzić głupka na fotelu premiera, żeby rządzić z "tylnego fotela".... Premier głupkiem nie był i zrobił sobie niezły "image" pomimo, że nic nie robił - to jednak odbiegło zbyt daleko od PiSiORowej normy.... Przejmowanie dzisiaj fotela premiera jest zwykłym zagarnięciem władzy - kretyńskim, na dodatek... :((( Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Tusk - hipokryto! a kto jak nie ty człowieku 08.07.06, 19:47 Przepraszam. Ukradłam Ci tekst, ale wcześniej nie przeczytałam reszty postów:)) W kazdym razie myślimy tak samo. Tusk to pieprzony hipokryta, a na dodatek cienias:)) Odpowiedz Link Zgłoś
danz5 Burki Michnika moze.... 08.07.06, 17:04 Pan przekona,niedoszly prezydencie TUSK.Okryl sie Pan hanba nie z powodu pochodzenia,lecz za popieranie i czynna obrone struktur mafijnych agentury sowieckiej lewackich przestepcow. Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Tusk ty żałosny, przegrany maly człowieczku... 08.07.06, 17:18 Tusk ty żałosny, przegrany maly człowieczku. Jak ja nie nawidze przegranych którzy niczego się nie uczą. Tylko wieczne żale i pieprzenie banialuk, jacy to wszyscy wkoło są zli. Dlaczego są żli? Dlatego,ze wygrali z takimi nieudacznikami jak Tusk. Bierz się do roboty, działaj, rób cos a nie skamlesz jak kopnięty pies. Taka postawa na pewno nie da panu poparcia mądrych ludzi panie Tusk !!! Odpowiedz Link Zgłoś
helmigm Re: Tusk ty żałosny, przegrany maly człowieczku. 08.07.06, 17:40 Mysle, że to wlasnie najmadrzejsi popieraja PO, a nie jakies PISaki z Lubuskiego, Podlaskiego, czy Swietokrzyskiego... Pozdro :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sarhenziel Re: Tusk ty żałosny, przegrany maly człowieczku. 08.07.06, 18:09 Jak tacy jak ty mądrzy będą się w ten sposób wypowiadać to bardzo długo jeszcze PiS będzie rządził.Nie lekceważ baranie Polaków bo mają takie samo prawo głosować jak ty i ich głos jest tak samo ważny. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Tusk ty żałosny, przegrany maly człowieczku. 08.07.06, 18:27 Cieszę się, że tak uważasz. Niestety Kaczyńscy uważają, że zdanie połowy Polaków głoujących w wyborach się nie liczy. Mówiąc prosto, mają zdanie kilku milionów Polaków głęboko w d..pie. To nie jest demokracja tylko dyktatura. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Tusk ty żałosny, przegrany maly człowieczku. 08.07.06, 18:00 Oczywiscie, kazdemu mogą imponowac yoomiarze, tylko co z tego wynika? A jak bedziesz misiu spiewał, kiedy obie Kaczki spadną z wielkiej szklanej góry? A ze spadną - to masz to jak w banku!! Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Tusk ty żałosny, przegrany maly człowieczku. 08.07.06, 19:25 oby spadly jak najszybciej (kaczki). Wybory czekaja... I wyborcy, ktorzy WRESZCIE wykopia PiS na SMIETNIK HISTORII. Wole nawet lewice (SLD+SdPL+PD),niz Kaczorow. Przynajmniej przynosi MNIEJ obciachu... Przynajmniej w polityce zagranicznej jest rozsadna i ma wyczucie.. Odpowiedz Link Zgłoś
prawie_jak_prezydent weź się w końcu do roboty jeb_any nierobie! 08.07.06, 17:20 Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Coś zrzedła minka panu Tuskowi !! Wiadomo teraz 08.07.06, 17:25 że próba zamachu na urząd prezydenta Warszawy i "usadzenie" tam Gronkiewicz-zawiodła.A co gorsze "piskorczyków" z PO -zaczynaja wsadzać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: Tusk: W nowym rządzie normą będzie konflikt 08.07.06, 17:26 Tusio Jarosław napewno będzie leprzym premierem ,niż ty Polakiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
greri2 Re: Tusk: W nowym rządzie normą będzie konflikt 08.07.06, 18:52 Co sie czepiasz dziadka Tuska? Przeciez jakby nie poszedl do Wehrmachtu to by go zabili, a on wolal sam zabic kilku Polakow i zolnierzy alianckich. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Tusk: W nowym rządzie normą będzie konflikt 08.07.06, 23:16 Nie wiedzialem, ze Tusk potrafi wrozyc z kart! Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh 666kgb-zabrakło im już numerów na Łubiance 08.07.06, 17:28 czy psuje się sprzet lata temu ukradziony w USA!! Odpowiedz Link Zgłoś
666kgb Re: 666kgb-zabrakło im już numerów na Łubiance 09.07.06, 18:59 rsrh napisał: > czy psuje się sprzet lata temu ukradziony w USA!! g...no mnie to obchodzi, kaczory na madagaskar !!! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Tusk: W nowym rządzie normą będzie konflikt 08.07.06, 17:29 pytania na temat obecnej sytuacji zadaje się róznej maści politykom, ale także publicystom, socjologom i choćby politologom, to czemu nie miałoby się zapytać o zdanie Tuska, który jest szefem drugiej co do wielkości partii w sejmie...;) basia napisała: > Biedny Tusk, wszytsko sie dzieje obok niego, Sam moze jednynie "polizac", jak p > ozrez szybe. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Ej Basiu, Basiu.... 08.07.06, 17:37 Głucha jesteś, czy co ?? Przeci walą w tarabany a ty ściemniasz.... Tu nie o Tuska chodzi, tylko o "dwóch takich co zawładnęli Polską"... :((( Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Ej Basiu, Basiu.... 08.07.06, 18:39 sclavus napisał: > Głucha jesteś, czy co ?? > Przeci walą w tarabany a ty ściemniasz.... > Tu nie o Tuska chodzi, tylko o "dwóch takich co zawładnęli Polską"... :((( Nie jestem histeryczka, nie wiem gdzie ty te tarabany slyszysz. U mnie np. grzmi teraz, ale to burza zwyczajna. Oczywiscie, ze nie o Tuska chodzi. Widzisz, to jest tak, ze jak ktos nic nie robi, nic nie znaczy, a Tusk nic nie robi wlasnie. Na dodatek jego wieszczenia sie nie sprawdzaja jak dotad. Odpowiedz Link Zgłoś
s.flores Re: Ej Basiu, Basiu.... 08.07.06, 19:39 basia napisała: > Na dodatek jego wieszczenia sie nie sprawdzaja jak dotad E, wczoraj się sprawdziły. Tusk twierdził, że premier miał w rządzie jakieś trudności, premier co prawda zrazu zaprzeczał, ale chyba jednak nie masz wątpliwości, że to Tusk miał wczoraj rację, co? Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Ej Basiu, Basiu.... 08.07.06, 20:58 s.flores napisał: > > E, wczoraj się sprawdziły. Tusk twierdził, że premier miał w rządzie jakieś tru > dności, premier co > prawda zrazu zaprzeczał, ale chyba jednak nie masz wątpliwości, że to Tusk miał > wczoraj rację, co? padał deszcz - bedzie padac deszcz Tusk powiedzial ze padal, bo z rozmowy z Marcinkiewiczem sie tego dowiedzial. Marcinkiewicz zaprzeczył ze zmókł. Wieszczenie - to wizja przyszlosci,a tego Tusk nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś