coco100 I bardzo dobrze ze nie bedzie ich w Londku 14.07.06, 19:29 To sa patalachy i niech zostana w Polsce. A ten Gadowski to wierna kopia Johna Bon Jovi ktory tez jest patalachem. Nie potrafia spiewac Odpowiedz Link Zgłoś
exxon Polacy by na pewno skandowali: AJ-ER-EJ 14.07.06, 19:33 angole by to uslyszeli i od razu wybuchlyby zamieszki. swiat naprawde sie robi coraz glupszy... swoja droga na takiej samej zasadzie powinno sie zabronic sprzedazy zarowek "Osram" no bo co stago ze to skrot i to z innych jezykow. w naszym to slowo wulgarne! Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Polacy by na pewno skandowali: A-JA-REJ 14.07.06, 22:53 Nie masz zielonego pojęcia, o czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
exxon Polacy by na pewno skandowali: IRA! 14.07.06, 23:46 Raczej ty nie masz zielonego pojecia co komentujesz: "Organizatorzy nie chcieli się nawet zgodzić na plakaty pozbawione nazwy zespołu, tylko z nazwiskiem lidera, oraz nieużywanie przez zespół swojej nazwy na scenie. Ich zdaniem, gdy ludzie zaczną skandować nazwę zespołu, mogą wybuchnąć zamieszki." Nikt w Polsce nie skanduje nazwy IRA: "AJ-ER-EJ", tylko zwyczajnie "IRA", co dla Anglikow nic nie znaczy. Czytaj i mysl Mietowy! mietowe_loczki napisała: > Nie masz zielonego pojęcia, o czym piszesz. > Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Polacy by na pewno skandowali: IRA! 15.07.06, 00:05 Re: Polacy by na pewno skandowali: IRA! Masz tę pewność? Odpowiedz Link Zgłoś
cliteater Re: Zespół IRA zakazany w Londynie 14.07.06, 19:34 A ciekawe czy IZRAEL mógłby zagrać jakiś koncert w Palestynie? Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Zespół IRA zakazany w Londynie 14.07.06, 19:56 Izraela tam nie uznaja... Odpowiedz Link Zgłoś
kolona IRA 14.07.06, 19:57 gdy usłyszałem pierwszy raz tę nazwę zespołu, pomyślałem tak jak Anglicy. Prezydentowi miasta Mysłowice, też żle kojarzyła się nazwa "Myslovitz" Odpowiedz Link Zgłoś
euromason Co za bzdura! 14.07.06, 20:06 na czym mialyby polegac te zamieszki w Londynie i gdzie dokladnie mialyby sie one zdarzyc. Ile osob mialoby skandowac "Ira, Ira" i w jakim jezyku zeby ktos to zrozumial? A gdzie te plakaty byly zrywane w takim wzburzeniu, bo nie spotkalem zadnego. Panowie z Iry chca zrobic wokol siebie troche zamieszania, zeby sprzedac pare plyt tym ktorzy jeszcze maja do nich sentyment. Swoja droga w latach 90. zachwalali ze IRA to IRA, bo lubia Irlandie. Troche byscie w tej Gazecie sie przylozyli do roboty. Bo to jest dziennikarstwo na poziomie gazetki szklonej. -- euromason.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Co za bzdura! 14.07.06, 22:49 Bo tak to jest, kiedy ktoś myśli sloganami, a nie pomyśli, co za tym stoi. Nie rozumiem, jak bezmyślnie można popierać IRA tylko dlatego, że kocha się Irlandię. Nie wiem, czy w Londynie wybuchłyby zamieszki, ale trzeba mieć zero wyobraźni, żeby pod tą nazwą chcieć tam występować. Zespół mógłby być przedstawiony jako a-ja-rei, nawet gdyby zapowiedziano go po polsku, i tak byłoby wiadomo, o jakie 3 litery chodzi. A co do samego artykułu: IRA nie została skojarzona z organizacją terrorystyczną. To JEST organizacja terrorystyczna. Na wskroś katolicka na dodatek. Odpowiedz Link Zgłoś
baska306 Re: Zespół IRA zakazany w Londynie 14.07.06, 20:06 a ja ich trochę rozumiem, czy chcielibyśmy by u nas zagrał zespół pt. GESTAPO, NSDAP, KGB, SB ? Oczywiście nic nie mam do zespołu IRA, nawet jestem ich fanką, i absolutnie nie porównuję tego zespołu do tych formacji, ale należy przemyśleć tę sytuację i uczucia Brytyjczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Zespół IRA zakazany w Londynie 14.07.06, 21:35 no ja tez sie nie dziwie, choc jestem przeciwny zakazom. Ale fakt, ze ktos moglby tlumaczyc, ze NSDAP to skrot od "Natalia, Staszek, Darek, Agnieszka, Piotrek" - czlonkow jakiegos hipotetycznego zespolu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kentucky.schreit.ficken L O N S D A L E 14.07.06, 23:48 ciuchy zakazanow w niektórych szkołach itd. Odpowiedz Link Zgłoś
olias żałosne śmieszne bojaźliwe 14.07.06, 20:56 wielka zjednoczona Unia Europejska Odpowiedz Link Zgłoś
meleme wszystkie angole to pizdryki 14.07.06, 21:38 che che angielskie buraki. cykor was obleciał. Odpowiedz Link Zgłoś
kentucky.schreit.ficken co pracy nie znalazłeś? 14.07.06, 23:49 sa sobien winien Odpowiedz Link Zgłoś
mx28 Re: Zespół IRA zakazany w Londynie 14.07.06, 22:10 Kto nie byl w Belfascie na Dublin Road ani na Shankill - nie wie o co chodzi. Pozdrawiam ziomali stamtad - spotkamy sie jeszcze na Royal Avenue. Odpowiedz Link Zgłoś
gorias Ciekawe jak by w Moskwie przyjęli polski zespół 14.07.06, 22:46 o nazwie: "SWOBODNAJA CZIECZNIA"...? Gadowski z chłopakami wykazali się brakiem wyobraźni w tym wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Ciekawe jak by w Moskwie przyjęli polski zesp 14.07.06, 23:01 Przyjeliby ich cieplym ogniem AK47 :) Zgadzam sie z przedmowcami tweirdzacymi o totalnym braku wyobrazni. Szczerze powiedziawszy slowa lacinskiego ira nie znalem natomiast co to znaczy IRA wie - nawet w Polsce - mnostwo ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kentucky.schreit.ficken Re: Ciekawe jak by w Moskwie przyjęli polski zesp 14.07.06, 23:42 zgadzam się absolutnie. W Polsce nie zrobiłby kariery niemiecki zespoł o nazwie SS. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Wybraliście gniew i go teraz macie!!! 14.07.06, 23:04 Zmieńcie na ARTUR. Skojarzy im się z królem Arturem. I wszędzie was przyjmą. Odpowiedz Link Zgłoś
tragikomix Re: Zespół IRA zakazany w Londynie 14.07.06, 23:16 Super, chłopaki macie prawidłowy w UE tak zwany PR. Mam nadzieję że przełoży się na sprzedaż płyt w UK. Odpowiedz Link Zgłoś
uburama Wstrzymać import samochodów z UK! 15.07.06, 00:15 Dla nas car to oprawca co opierał się na mordzie. Odpowiedz Link Zgłoś
msvip Zespół IRA zakazany w Londynie 15.07.06, 01:02 niech pan Artur nie ściemnia , bo dobrze pamiętam,że jak zakładali zespół to nazwa miała się własnie kojarzyć z irlandzką IRA a nie chodziło o jakieś słowa po łacinie . Odpowiedz Link Zgłoś
robertoszczyk Re: Zespół IRA zakazany w Londynie 15.07.06, 01:46 A gdyby do Polski miał przyjechać niemiecki zespół o nazwie SS? Odpowiedz Link Zgłoś
extravirgin Re: Zespół IRA zakazany w Londynie 15.07.06, 01:48 Przecież IRA to skrót od IRENA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
irini Re: Zespół IRA zakazany w Londynie 15.07.06, 07:15 "IRA to skrót od Irena" - no dzięki, dzięki. Może teraz ktoś się przyczepi do mojego nika? Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Laptop za darmo .. 15.07.06, 06:52 badjuk napisał: > Wystarczy że wejdziesz na stronę > notebook.GustoNetwork.com/index.php?mid=730125 > Może to chwilę potrwać.Zarejestruj się wypełniając formularz,podaj swój login > i hasło. Następnie zaloguj się. Otworzy Ci się strona z Twoim unikalnym > adresem www.Jesli wyślesz ten adres do 18 osób ktore zarejestrują się > Notebooka Acer dostaniesz za free. Jest to reklama i promocja producenta, nie > potrwa ona długo, dlatego warto próbować.Zapraszam, sami sprawdzcie. > Przestań wysyłać ludzi na tą sronę . Szpieg na szpiegu szpiega pogania , ale sie nie udało mój S&D sobie lekko poradził:))) Ale przestrzegam innych.A tobie A..Kysz A...Kysz. Odpowiedz Link Zgłoś
alefajnyfacet Re: Zespół IRA zakazany w Londynie 15.07.06, 07:31 Napisano: I kto jest w Europie ksenofobem?" - - Facet, bredzisz. To nie ksenofobia lecz dramatyczne doświadczenia. Nic, co nazywa się IRA koncertować w Wielkiej Brytanii nie będzie a jeśli masz wątpliwości, załóź kapelę o nazwie UPA i pokoncertuj na lubelszczyźnie. Chłopi cię rozerwą już podczas rozgrzewki przed występem :))) Miej żesz trochę oleju w łepetynie. Odpowiedz Link Zgłoś
alefajnyfacet Re: Zespół IRA bez wyobraźni 15.07.06, 07:33 Napisano: I kto jest w Europie ksenofobem?" - - Facet, bredzisz. To nie ksenofobia lecz dramatyczne doświadczenia. Nic, co nazywa się IRA koncertować w Wielkiej Brytanii nie będzie a jeśli masz wątpliwości, załóź kapelę o nazwie UPA i pokoncertuj na lubelszczyźnie. Chłopi cię rozerwą już podczas rozgrzewki przed występem :))) Miej żesz trochę oleju w łepetynie. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo I gdzie jest ksenofobia? na pewno nie w Polsce ! 15.07.06, 09:53 A przydałoby się jej trochę, aby dorównać krajom produjących demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
galba No i co Gazeto Wyborcza?! 15.07.06, 07:53 W UK panuje kaczyzm? Budują faszystowską IV Brytanię? Tępią wolność słowa? Szaleje nacjonalizm? Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: W redakcji GW powinni rozdzierać chałaty. 15.07.06, 09:55 A później oddać je na szmaty. (Te rozdarte chałaty, oczywiście.) Odpowiedz Link Zgłoś
lobo1410 ale glupota 15.07.06, 10:22 Ciekawe dlaczego tak wielka popularnosc zdobyla brytujska grupa u2 .przeciez jest to nazwa niemieckiej lodzi podwodnej z czasow drugiej wojny swiatowej.moze ktos zna odpowiedz na moje pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Jakby nasi U2 nie wpuścili bo to u-boot to by się 15.07.06, 11:40 zrobił wielki szum i krzyk o nietolerancji. Wygląda na to, że oni mają tam podobny burdel do naszego. Tylko przez tyle lat nauczyli się go ukrywać. Odpowiedz Link Zgłoś