Dodaj do ulubionych

"Le Figaro": Autorytarne odchylenie w Polsce

• buj_w_chutach Another shake-up in Warsaw 22.07.06, 14:26
      Poland is suffering from a bad image. Blame the Kaczynski brothers

Czy ktos ma pełny tekst z "the economist"?
    • gekon1979 lepsze to niz lewackie odchylenie we Francy^^ 22.07.06, 14:27

• sumienie.lk Czas zmienić dietę... 22.07.06, 14:36
      i definitywnie odstawić kartofelki...
    • sclavus A przecież łe Figaro prawicowy jest... 22.07.06, 14:36
      ... i to bardzo!!!
      Skąd zatem ten najazd na "pobratymców" ??
      Ano, chyba tylko stąd, że "prawica polska" psuje cholernie opinię prawicy
      europejskiej... nikt tak pięknie nie prowadzi polityki rozhisteryzowanych,
      rozwydrzonych bachorów jak PiSiOR (polityka bobasa(!))
      I chyba jeszcze dlatego, że przez grzeczność, nikt nie chce wprost powiedzieć o
      Kaczorach, że są jako ten Le Pen pomimo, że powodów byłoby już z tyciąc.... :))
    • wojtek2784 Re: Polska - to były "dzikie pola" dla UE... 22.07.06, 14:40
      To "alfonsi" z byłej PZPR sprzedali Polskę . Teraz ci sami ludzie cytują
      zafajdane media, które dalej chcą widzieć Polskę w bałaganie i bezwładzie.
    • werbus Kartofle bez jaj 22.07.06, 14:41
      Każdy organ nieużywany zanika w przypadku jaj nawet u kartofli okres przejścia
      w stan zbuka już dawno upłynął.

mateusztt napisał:

> Cała władza w ręce kartofli !
    • bim41 Rządy kaczorów nadzieją dla Polski 22.07.06, 14:49
      Zadziwiające jak wiele osób za wyrocznię wszelkich norm i prawideł uważa
      komantarze lewicowej prasy europejskiej na temat Polski. Ludzie ci każdą
      zagraniczą opinię uważają za najjaśniejszą i najszczerszą prawdę. Wynika to
      chyba z jakiegoś kompleksu niższości tych ludzi, z niewiary we własny kraj i
      naród. Jest to chyba dziedzictwo komunizmu z którego ci pseudoliberałowie nie
      potrafią się wyzwolić, a które to każe im z czcią i namaszczeniem traktować
      wszystko co zachodnie. Dla nich najważniejsze jest pytanie a co powie na to
      zagranica , jak ona nas oceni. Zapominają przy tym, że Europie nie zdobędziemy
      uznania poprzez przypodobywanie się innym krajom lecz tylko przez budowę
      swojego silnego ekonomicznie państwa. Nieprawdą jest jakoby dopiero teraz po
      objęciu władzy przez PIS Polska stała się pośmiewiskiem Europy gdyż
      pośmiewiskiem byliśmy właśnie dotychczas ze względu na nieudolność gospodarcząi
      korupcję. Teraz powoli się to zmienia, narusza się przy tym różne interesy
      wpływowych grup które się bronią a pożyteczni idioci w mediach polskich i
      zagranicznych przedstawiają to jako zamach PIS-U na wolność i demokrację.
      • eon3 Re: Rządy kaczorów nadzieją dla Polski 22.07.06, 14:53
        O Kaczyńskich pisze "Le Figaro" ,a GW mu wtóruje, że chcą zaprowadzić rządy
        niedemokratyczne.
        Jakoś GW nie chce porównać sytuacji gdy jej pupile komuchy mogą bezkarnie
        świętować 22 lipca,który to dzień dla każdego uczciwego Polaka jest symbolem
        zniewolenia Polski.A 30 lat temu szło się do więzienia ,lub się było nękanym
        (fizycznie!) przez UB, za próbę świętowania 11 listopada który dla każdego
        ucciwego Polaka jest symbolem wyzwolenia Polski. Czy w GW są uczciwi Polacy?
        • czornyj111 Zabojady powinni napisac jak wpuszczono Islam do 22.07.06, 15:26
          Europy przez Paryz a teraz nie wiedza co z tym fantem zrobic .Biali
          (nienaturalizowani) Francuzi sa w tej chwili wiekszymi rasistami niz za czasow
          bialego panowania w State of South Africa w latach 1961 do 1994 r.W swoje
          podworko niech popatrza a nie smaruja paszkwile ,ale taka natura szmatlawca "Le
          Figaro" . Francuski dziennik ktory sieje tylko destrukcjonizm zapomina sie ze
          generał Charles de Gaulle trzymal ich za morde ratujac honor .Niech napisza
          o zdradzie Regime de Vichy na czele z marszalkiem Philippem Petain .W swoie
          koryto niech swina popatrzy a pozniej zaglada obok.
        • ambl Re: Rządy kaczorów nadzieją dla Polski 22.07.06, 15:37
          eon3:w gw. są obywatele polscy nie całkowicie wiadomego pochodzenia
        • europa130 Re: Rządy kaczorów nadzieją dla Polski 23.07.06, 00:10
          eon3 napisał:

> O Kaczyńskich pisze "Le Figaro" ,a GW mu wtóruje, że chcą zaprowadzić rządy
          > niedemokratyczne.
          > Jakoś GW nie chce porównać sytuacji gdy jej pupile komuchy mogą bezkarnie
          > świętować 22 lipca,który to dzień dla każdego uczciwego Polaka jest symbolem
          > zniewolenia Polski.A 30 lat temu szło się do więzienia ,lub się było nękanym
          > (fizycznie!) przez UB, za próbę świętowania 11 listopada który dla każdego
          > ucciwego Polaka jest symbolem wyzwolenia Polski. Czy w GW są uczciwi Polacy?
        • europa130 Re: Rządy kaczorów nadzieją dla Polski 23.07.06, 00:11
          eon3 napisał:

> O Kaczyńskich pisze "Le Figaro" ,a GW mu wtóruje, że chcą zaprowadzić rządy
          > niedemokratyczne.
          > Jakoś GW nie chce porównać sytuacji gdy jej pupile komuchy mogą bezkarnie
          > świętować 22 lipca,który to dzień dla każdego uczciwego Polaka jest symbolem
          > zniewolenia Polski.A 30 lat temu szło się do więzienia ,lub się było nękanym
          > (fizycznie!) przez UB, za próbę świętowania 11 listopada który dla każdego
          > ucciwego Polaka jest symbolem wyzwolenia Polski. Czy w GW są uczciwi Polacy?
          >eon3 jak sie czyta twoje wywody to dostaje choroby kaczorka (czyli sraczke )
          • ajkata20 Re: Rządy kaczorów nadzieją dla Polski 23.07.06, 00:16
            Grand Orient atakuje Polske z kazdej strony(GW to ich przybudowka)
            w glowach im sie poprzewracalo,a jedyny ich cel to ogolno europejski socjalizm
      • sclavus Re: Rządy kaczorów nadzieją dla Polski 22.07.06, 15:05
        bim41 napisał:

> Zadziwiające jak wiele osób za wyrocznię wszelkich norm i prawideł uważa
        > komantarze lewicowej prasy europejskiej na temat Polski. Ludzie ci każdą
        > zagraniczą opinię uważają za najjaśniejszą i najszczerszą prawdę. Wynika to
        > chyba z jakiegoś kompleksu niższości tych ludzi, z niewiary we własny kraj i
        > naród. Jest to chyba dziedzictwo komunizmu z którego ci pseudoliberałowie
        nie
        > potrafią się wyzwolić, a które to każe im z czcią i namaszczeniem traktować
        > wszystko co zachodnie. Dla nich najważniejsze jest pytanie a co powie na to
        > zagranica , jak ona nas oceni. Zapominają przy tym, że Europie nie
        zdobędziemy
        > uznania poprzez przypodobywanie się innym krajom lecz tylko przez budowę
        > swojego silnego ekonomicznie państwa. Nieprawdą jest jakoby dopiero teraz po
        > objęciu władzy przez PIS Polska stała się pośmiewiskiem Europy gdyż
        > pośmiewiskiem byliśmy właśnie dotychczas ze względu na nieudolność
        gospodarcząi
        >
        > korupcję. Teraz powoli się to zmienia, narusza się przy tym różne interesy
        > wpływowych grup które się bronią a pożyteczni idioci w mediach polskich i
        > zagranicznych przedstawiają to jako zamach PIS-U na wolność i demokrację.

At głupiś.... szczególnie Le Figaro jest lewicowy... i Die Welt...
        A już Der Spiegel to sama lewica....
        Cagóż to oszołomy jeszcze nie wymyślą ???
      • slawomir-andreas Re: Rządy kaczorów nadzieją dla Polski 22.07.06, 15:55
        POMORZECIE ? !
        • europa130 Re: Rządy kaczorów nadzieją dla Polski 23.07.06, 00:15
          slawomir-andreas napisał:

> POMORZECIE ? !
          >z cala checia wypier...licpis.na zbity pysk i aby nigdy sie nie podniosl.
    • jaruniu 3 dni temu cytowano The Times 22.07.06, 15:04
      Wyborcza jako opozycja musi podpierać się obcymi, bo argumentów nie staje...
      śmieszy mnie to jak p. Pacewicz i inni ślinią się że jacyś frustraci nazywają
      nasz kraj Kaczystanem, żenada. W końcu ludzie wybrali kogo chcieli, więc wara
      pajacom obrażającym ich wybór i inteligencję.
      Inna sprawa, że PiS za bardzo zaczyna majstrować w ordynacji - co mnie wku...
      tzn. mocno denerwuje ;P
    • slawomir-andreas Re: "Le Figaro": Autorytarne odchylenie w Polsce 22.07.06, 15:49
      juz nie dlugo bedzie polska wyizolowana na arenie miedzynarodowej...
      • eon3 Re: "Le Figaro": Autorytarne odchylenie w Polsce 22.07.06, 16:11
        Bo ty i tobie podobni do tego dążą?
        • orion_kr Re: "Le Figaro": Autorytarne odchylenie w Polsce 22.07.06, 16:53
          eon3 napisał:

> Bo ty i tobie podobni do tego dążą?

nie, wystarcza dzialania koalicji Kaczki-malego kartofelka, Leppera -przestepcy i Giertycha - faszysty
          • europa130 Re: "Le Figaro": Autorytarne odchylenie w Polsce 23.07.06, 00:19
            orion_kr napisał:

> eon3 napisał:
            >
            > > Bo ty i tobie podobni do tego dążą?
            >
            > nie, wystarcza dzialania koalicji Kaczki-malego kartofelka, Leppera -
            przestepcy
            > i Giertycha - faszysty
            > >eon3 i tak tego nie pojmie bo leb ma pelen sieczki.
        • obywatelrp3 Re: "Le Figaro": Autorytarne odchylenie w Polsce 22.07.06, 20:21
          eon3 napisał:

------------------------------------------
          Nie, a dlatego, ze znudzi im się ciągle śmiać...
          >
        • europa130 Re: "Le Figaro": Autorytarne odchylenie w Polsce 23.07.06, 00:17
          eon3 napisał:

> >a pigmeje was przyjma bedziecie u nich kacykami.
    • sympatyk_pis Re: "Le Figaro": Autorytarne odchylenie w Polsce 22.07.06, 16:07

Czy wywiad Wyborczej siedzi za granicą i ma tylko jedno zadanie; wyłapywanie
      wszystkich niepochlebnych artykuły nt. braci Kaczyńskich, Prezydenta, Premiera
      i PiS-u w ogóle? Szkoda, że nie dodaje jakie to gazety o tym piszą i z czyjej
      inspiracji (najczęściej są to lewicowe szmatławce). A kto teraz, po zwolnieniu
      agenta Meleszki, koordynuje ich działania? Sam naczelny?
      • xxx82xxx No właśnie, jakoś wątek Maleszki nie jest w ogóle 22.07.06, 16:29
        przez bandę lewacką, też na tym forum podejmowany. W GW już niedługo zapewne
        znajdą się kolejni maleszkowie, którzy jak świnie w rzeźni kwiczą przeciwko
        lustracji.
        • europa130 Re: No właśnie, jakoś wątek Maleszki nie jest w 23.07.06, 00:21
          xxx82xxx napisał:

> przez bandę lewacką, też na tym forum podejmowany. W GW już niedługo zapewne
          > znajdą się kolejni maleszkowie, którzy jak świnie w rzeźni kwiczą przeciwko
          > lustracji.
          >patrzcie wreszcie tepe prawicowe koltuny do przodu a nie do tylu debile.
          • xxx82xxx Be me be me - typowa wypowiedź prymitywa 23.07.06, 00:39
            co z bolszewika, w "jewropejczyka" całą parą się przekształcił
      • obywatelrp3 Re: "Le Figaro": Autorytarne odchylenie w Polsce 22.07.06, 20:28
        sympatyk_pis napisał:

> Czy wywiad Wyborczej siedzi za granicą i ma tylko jedno zadanie; wyłapywanie
        > wszystkich niepochlebnych artykuły nt. braci Kaczyńskich, Prezydenta,
        Premiera i PiS-u w ogóle?
        ---------------------------
        Na szczęście redaktorzy GW są inteligentnymi ludźmi i potrafią czytać w róznych
        językach prasę z całego świata, a nie tylko po polsku, czego nie można
        powiedzieć o posłach PiS-u i koalicji w całym. Z drugiej strony "Le Figaro"
        nigdy nie była gazetą o poglądach lewicowych...!
    • fallusik Re: "Le Figaro": Autorytarne odchylenie w Polsce 22.07.06, 16:15
      PRECZ Z LIBERALIZMEM EUROPEJSKIM!!!
    • dvoryanin Tu komuno - bolszewia z "La Figaro" ma rację, 22.07.06, 16:29
      PiS i Kaczyńscy rzeczywiście okazali się tchórzliwi nie mieli odwagi publicznie
      poprzeć prof. Macieja Giertycha. Bez wątpienia była to tchórzliwa i naganna
      postawa.

"Dziennik pisze też o braku reakcji na pochwałę generała Franco wygłoszoną
      przez Macieja Giertycha w Parlamencie Europejskim."
      • 1410_tenrok Ja, ja herr Obersturmfuehrer!!!! 22.07.06, 17:02
        • belaqua Re: Ja, ja herr Obersturmfuehrer!!!! 22.07.06, 17:47
          Słabo znasz germański folksdojczu!..:)))
          • 1410_tenrok Wirklich? folksdojczu? 22.07.06, 17:57
            Niestety, jestem czystym aryjskim Polakiem. Nas nawet nie chcieli na czwartą
            grupe! Przez to musielismy 6 lat do nich strzelac!
          • europa130 Re: Ja, ja herr Obersturmfuehrer!!!! 23.07.06, 00:25
            belaqua napisał:

> Słabo znasz germański folksdojczu!..:)))
            >belagua tak sie pisze Volksdeutch ty germanisto zasrany.Nie pouczaj nikogo jak
            sam jestes tepy.
      • puch4cz Re: Tu komuno - bolszewia z "La Figaro" ma rację, 22.07.06, 19:01
        to jakaś prowokacja? przecież ludzie nie są na tyle .....
        • dvoryanin to czysta PRAWDA :) 22.07.06, 19:54
      • europa130 Re: Tu komuno - bolszewia z "La Figaro" ma rację, 23.07.06, 00:22
        dvoryanin napisał:

> PiS i Kaczyńscy rzeczywiście okazali się tchórzliwi nie mieli odwagi
        publicznie
        >
        > poprzeć prof. Macieja Giertycha. Bez wątpienia była to tchórzliwa i naganna
        > postawa.
        >
        > "Dziennik pisze też o braku reakcji na pochwałę generała Franco wygłoszoną
        > przez Macieja Giertycha w Parlamencie Europejskim.">boja sie ze romus wyjdzie
        z koalicji palanty.
    • dvoryanin Tych fritz.fritz nie wymienił, mówił tylko o kilku 22.07.06, 16:32
      znanych lewackich szmatławcach.

PS. Ja np: uważam, że autorytaryzm ma wiele plusów, dobrym ustrojem dla Polski
      byłaby republika prezydencka. Gdyby była taka mozliwośc byłabym za
      wprowadzeniem katolickiej monarchii.
      • lze_elita.7 [...] 22.07.06, 18:00
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • dvoryanin Niestety musze przyznać Ci rację. 22.07.06, 19:46
        • to777mash Re: Z KIM ty chcesz monarchii? Z banda sfrustrowa 23.07.06, 09:06
          łże_elita7 rulez.
          fritz (Jacek K.) - kutas.
          Naprawdę długo myślałem nad spuentowaniem tego forum. I oto jest!
      • europa130 Re: Tych fritz.fritz nie wymienił, mówił tylko o 22.07.06, 23:10
        dvoryanin napisał:

> znanych lewackich szmatławcach.
        >
        > PS. Ja np: uważam, że autorytaryzm ma wiele plusów, dobrym ustrojem dla
        Polski
        > byłaby republika prezydencka. Gdyby była taka mozliwośc byłabym za
        > wprowadzeniem katolickiej monarchii.
        >HURRA rydzyk na prezydenta a glodz na premiera ,i pijcie rodacy do upadku bo i
        tak blisko ziemi to upadek nie bedzie bolesny,pijany (a) katoliku.
    • 1410_tenrok Wojny!!!!!! Wodzu prowadz!!!! 22.07.06, 16:40
      Pan z wąsikiem nie na takie prowokacje kiedys powiedział: "Seit 4.45 wird
      zurueckgeschossen!!" (od ogdziny 4,45 ogniem odpowiadamy na ogien!!!).
      Proponuje zaczac wojne z tymi europejskimi degeneratami!!! W koncu - bezrobocie
      spadnie i przemysl sie rozkreci, a pozniej, po przegranej wojnie dostaniemy
      jakis PLAN MARSHALLA, i sie spokojnie wszystko odbuduje, nawet ładniej!!!!
      Acha, własnie! I nikt nie bedzie protestował przeciw obwodnicom.....
      • xxx82xxx Nawąchałeś się czegoś? 22.07.06, 16:53
        • 1410_tenrok A ty co wywąchujesz? Figaro? 22.07.06, 17:01
        • wet3 Le Figaro?????? 22.07.06, 17:01
          A ktoz mialby zwracac uwage na opinie tej lewicowej szczekaczki! Niech le
          Figaro najpierw przyjrzy sie swojej zabolandii z hordami arabusow podpajajacych
          samochody. Niech przypatrzy sie polityce swego rzadu prowadzacego do zaglady
          Francji. Przeciez Francja topi sie jak kostka lodu.
          • 1410_tenrok Wet3 - jestes stary, jedz owsianke! 22.07.06, 17:03
            Tobie zabierali jeszcze na Mandele i na Vietnam (ile ty masz lat? Ty musisz
            jeszcze pamietac bunt Masława!)
            • wet3 Re: 1410_tenrok 22.07.06, 18:35
              1410_tenrok napisał:

> Tobie zabierali jeszcze na Mandele i na Vietnam (ile ty masz lat? Ty musisz
              > jeszcze pamietac bunt Masława!)

Zabierali, zabierali. Takie byly wtedy czasy. Rozsmieszasz mnie zoltodziobie.
              Zabierasz glos na temat PRL a najmniejszego pojaecia nie masz o rzeczywistosci
              jak wowczas byla! Proponuje tobie przegryzc troche obroku, a moze zmadrzejesz.
              • 1410_tenrok wet, no to jak pamietasz tego Masława , czy nie? 22.07.06, 23:41
                A ja za nieboszczki studiowałem i nie tylko. Takze, cos tam wiem! to miłe
                nazwac mnie zołtodziobem. Obroku nie jadam. A to pieprzenie w obronie peerleii -
                daj se siana!
                • europa130 Re: wet, no to jak pamietasz tego Masława , czy n 23.07.06, 00:31
                  1410_tenrok napisał:

> A ja za nieboszczki studiowałem i nie tylko. Takze, cos tam wiem! to miłe
                  > nazwac mnie zołtodziobem. Obroku nie jadam. A to pieprzenie w obronie
                  peerleii
                  > -
                  > daj se siana!
                  >a za czyje pieniadze studiowales szmatlawcu jak brzydzisz sie prl.em to zwroc
                  dyplom i ucz sie od nowa ,nazryj sie plew.
                  • xxx82xxx Stara i również prymitywna argimentacja 23.07.06, 00:42
                    stary bolszewiku.
                  • 1410_tenrok przestan truc europa! peerelia, nikomu niczego 23.07.06, 13:28
                    nie dała darmo! Najpierw okradła! A pozniej to była paserka! A ja na studiach
                    musiałem cały czas zapieprzac, ponieważ inaczej nie szło, aby przezyc! Nikt mi
                    nic nie dał! A jak nie wiesz - to pytaj, albo szukaj!
                    A ponadto, to moi rodzicie kiepsko zarabiajóc, ja wiele milionów innych ludzi,
                    finansowało całą edukacje.
          • europa130 Re: Le Figaro?????? 23.07.06, 00:29
            wet3 napisał:

> A ktoz mialby zwracac uwage na opinie tej lewicowej szczekaczki! Niech le
            > Figaro najpierw przyjrzy sie swojej zabolandii z hordami arabusow
            podpajajacych
            >
            > samochody. Niech przypatrzy sie polityce swego rzadu prowadzacego do zaglady
            > Francji. Przeciez Francja topi sie jak kostka lodu.
            >a twoj kraik wyglada jak zuzyta guma do zucia,wypluta na asfalt.
      • deratyzacja41 Wolna prasa a wolne wybory- metamorfoza demokracji 22.07.06, 16:59
        Dawniej przedstawicieli spoleczenstwa wylaniano droga wolnych wyborow.
        Teraz robi sie to przy pomocy "wolnej" prasy.
        Nawt konstytucja nie nadaza za tym postepem ktory narzucili Polakom niePOLACY.
        • 1410_tenrok NiePOLACy - a jak sie rozpoznaje? 22.07.06, 17:10
          po wersji stereo, czy po ograniczaniu suwerennosci narodu?
          • wet3 Re: 1410_tenrok 22.07.06, 17:39
            1410_tenrok napisał:

>NiePOLACY - a jak sie rozpoznaje? po wersji stereo, czy po ograniczaniu
            suwerennosci narodu?

Czy Ty rzeczywiscie chcialbys miec u nas ten bajzel jaki jest we Francji? Nie
            chcialbym miec mniejszosci obcych mi kultura, religia i na dodatek
            zwalczajacych mnie w moim domu przy kazdej nadarzajacej sie okazji. Jesli
            jestem gospodarzem w swoim domu to mam prawo od lokatorow oczekiwac
            przestrzegania kontraktu, ktory podpisali przy wynajeciu mieszkania. Jesli
            uwazasz, ze kontrakt ten mozna lamac w ramach "widzimiesie" - to Twoja prywatna
            sprawa. Takim domem jest dla nas Polska. Sam sobie uczciwie odpowiedz na to
            pytanie.
            • deratyzacja41 Faryzeusze i celnicy 22.07.06, 17:51
              Wyglada na to ze "wolna" prasa chce doprowadzic do podzialu mieszkancow Polski
              na dwie grupy:
              Faryzeuszy
              Celnikow
              i uznac rzad za legalny tylko wtedy gdy beda tam sami faryzeusze.
              • 1410_tenrok A celnicy? kto im bedzie hajz zbierał? 22.07.06, 17:55
                Ne! Ne! Mann!
            • 1410_tenrok Sorry, jestem obiezyswiatem i podłym liberałem 22.07.06, 17:54
              Francja jest piekna. A tu jedynie Obersturmfuehrer Ratajczak & Co oraz goscie,
              ktorzy nie moga scierpiec, ze im komuna na Mandele zabierała. Czekam z
              utesknieniem, abym mogł kupic kebab, tzatziki itp. w knajpie prowadzonej przez
              Greka, czy Turka, Kurda czy Araba. Czekam na gwar roznych głosów z całego
              swiata, ponieważ Wy mnie nudzicie! Od was bije tylko chłód piwnic z
              zapomnianymi trupami w szafie! Tylko nie mów, że mam wypadać stąd - mieszkamy
              tu przynajmniej od 800 lat i jestesmy starą dobrą szlachtą. Kładlismy głowy na
              polach bitewnych dla tego kraju i budowalismy go po zniszczeniach kolejnych
              wojen wywoływanych przez idiotów! To nasza ojczyzna!
      • europa130 Re: Wojny!!!!!! Wodzu prowadz!!!! 23.07.06, 00:27
        1410_tenrok napisał:

> Pan z wąsikiem nie na takie prowokacje kiedys powiedział: "Seit 4.45 wird
        > zurueckgeschossen!!" (od ogdziny 4,45 ogniem odpowiadamy na ogien!!!).
        > Proponuje zaczac wojne z tymi europejskimi degeneratami!!! W koncu -
        bezrobocie
        >
        > spadnie i przemysl sie rozkreci, a pozniej, po przegranej wojnie dostaniemy
        > jakis PLAN MARSHALLA, i sie spokojnie wszystko odbuduje, nawet ładniej!!!!
        > Acha, własnie! I nikt nie bedzie protestował przeciw obwodnicom.....jak
        tlumaczysz to tlumacz rzetelnie.
    • breadcrumbs Re: "Le Figaro": Autorytarne odchylenie w Polsce 22.07.06, 17:16
      " Zdaniem gazety na Europę Środkową rozlewa się nacjonalistyczna, antyliberalna
      i nieco antyeuropejska fala."

Fala to się ku.. rozlala jak Francuzi nie przyjeli konstytucji, wiec do kogo ta
      mowa? To samo Le Figaro pisalo o Polsce, ze to centrum ksenofobii a poten
      plonely przedmiescia. Paryskie, nie warszawskie.

Ku.., ja juz dostaje szalu kiedy czytam o blizniakach, ze sa nacjonalistyczni,
      ksenofobiczni itp. Skad to ku.. sie bierze? To jakas taka obiegowa europejska
      forma obrazy? Moze ktos mi to objasni.
      Mozna rozne rzeczy zarzucac Kaczynskim, naprawde jest co. Ale jak sobie czytam
      to te gazety, ktore krytykuja ich nie wychodza poza glupkowate wytykanie
      paluchem w stylu "Jestes glupi", "Nie to ty jestes glupi" i tak ad absurdum. Co
      w Polsce ludzi jakos dziwnie interesuje...

breadcrumbs.blox.pl/html
    • breadcrumbs Re: "Le Figaro": Autorytarne odchylenie w Polsce 22.07.06, 17:18
      ""Le Figaro" twierdzi, że bracia Kaczyńscy coraz bardziej się radykalizują,
      czego przejawem jest stworzenie koalicji z dwoma skrajnymi ugrupowaniami."

Teraz sie zorientowali??

breadcrumbs.blox.pl/html
      • frytz.frytz Re: "Le Figaro": Autorytarne odchylenie w Polsce 22.07.06, 17:24
        Ta radykalizacja nurtow i postaw miala miejsce jeszcze za czasow SLD, poprostu w
        WWie zaczeto uprawiac polityke daja ci palec urwij jeszcze reke. pora z tym
        skonczyc.

• belaqua Re: "Le Figaro": Autorytarne odchylenie w Polsce 22.07.06, 17:36
        ""Le Figaro" twierdzi, że bracia Kaczyńscy coraz bardziej się radykalizują,
        czego przejawem jest stworzenie koalicji z dwoma skrajnymi ugrupowaniami."

To może szykują nam żabojady jakieś rozwiązanie typu " bratnia pomoc", którą tak
        ochoczo stosowali ich bracia towarzysze w Moskwie..?:))))
    • belaqua Nihilizm i francuska choroba 22.07.06, 17:25
      Naród który ściął własnego króla zasługuje tylko na jedno - powolną śmierć z
      ręki jakiego barbarzyńcy. Jesteśmy tego świadkami. Islamiści zaduszą ropuchę,
      zresztą na własne życzenie!...
    • breadcrumbs Re: "Le Figaro": Autorytarne odchylenie w Polsce 22.07.06, 17:25
      "Dziennik pisze też o braku reakcji na pochwałę generała Franco wygłoszoną przez
      Macieja Giertycha w Parlamencie Europejskim."

1. Giertych mial sporo racji - choc nie do konca
      2. Giertych powinien trzymac ryja na klodke bo:
      a) wszyscy wiedza jaka opcja rzadzi w UE
      b) nie powinien sie wypowiadac nt. historii Hiszpanii bo to nie Jego sprawa. To
      tak jakby hiszpanski posel rozwazal na forum europejskim kwestie stanu wojennego
      3. Nic takiego sie nie stalo, zeby rzad polski mial zajmowac stanowisko.

breadcrumbs.blox.pl/html
      • belaqua Francja to stara ropucha 22.07.06, 17:30
        z ohydną wyszminkowaną oświeceniem mordą starej lampucery, która próbuje
        korumpować i deprawować. Niech zdycha na kilaki które zżerają jej resztki mózgu:)))
        • frytz.frytz PL to dziwka sprzedajana za amerykanskie pochwalki 22.07.06, 17:53
        • 1410_tenrok a jakiejż to dobrej wody napiłes sie? Pissu? 22.07.06, 17:59
        • mark.parker Re: Francja to stara ropucha 22.07.06, 18:38
          belaqua napisał:

> z ohydną wyszminkowaną oświeceniem mordą starej lampucery, która próbuje
          > korumpować i deprawować. Niech zdycha na kilaki które zżerają jej resztki mózgu
          > :)))

Wyszminkowaną ropuchę masz tutaj:
          fakty.interia.pl/galerie/Kraj/Malowana_w%B3adza/zdjecie/duze,276798,1
          :)))))))))))
      • frytz.frytz Hipokryzja i Cynizm to Polska choroba 22.07.06, 17:53
        panstwo ktore korzysta z integracji UE uzurpuje sobie prawo do pouczania innych,
        majac unijna kroplowke jest to calkiem latwe.
        • belaqua Re: Hipokryzja i Cynizm to Polska choroba 22.07.06, 18:06
          Urzekłą mnie ta kroplówka!:)))) Najpierw gady i inne płazy wypiły z Polski krew
          a teraz łaskawie dają nam zrzutkę na kroplówkę...:)))) Miłosierdzie w wykonaniu
          "przyjaciół" Francuzów I Niemców. Dziękujemy, sami sobie poradzimy!:))))
          • frytz.frytz Re: Hipokryzja i Cynizm to Polska choroba 22.07.06, 18:14
            tak masz racje pokazal to marcinkiewicz YES, YES, YES che che che.

• belaqua Re: Hipokryzja i Cynizm to Polska choroba 22.07.06, 18:16
              Chłopcze, Marcinkiewicz to mi lata mniej więcej w tych okolicach, w których ty
              lubisz puszczać wiatry...:)))
              • frytz.frytz Re: Hipokryzja i Cynizm to Polska choroba 22.07.06, 18:23
                tak czarny zrobil swoje czarny moze odejsc.

• belaqua Re: Hipokryzja i Cynizm to Polska choroba 22.07.06, 18:27
                  Zdziwisz się wielce, ale Kaczyńscy też nie są z mojej bajki, ale zwykła
                  przyzwoitość nakazuje stawać w obronie prezydenta i premiera jeśli używa sobie
                  na nich jakaś francowata gazeta...:)))
                  • frytz.frytz Re: Hipokryzja i Cynizm to Polska choroba 22.07.06, 20:14
                    z twojej bajeczki jest piekny romek :-)
                    • indeed4 Z jego jest piękny Mikuś. 22.07.06, 20:29
                      To kolejny okaz z kolekcji nafukanych UPR - owskich pajaców.
        • lejbakogelmogel Re: Ta unjina kroplówka z wpłaconych złotówek 22.07.06, 22:51
          frytz.frytz napisała:

> majac unijna kroplowke jest to calkiem latwe.
          >
          Dużo Polska musiała zapłacić, pieniądze szły strumieniem do UE,
          aby uzyskać krople z "unijnej kroplówki".
    • breadcrumbs Re: "Le Figaro": Autorytarne odchylenie w Polsce 22.07.06, 17:35
      autorytaryzm

socjol. system wartości jednostek i grup wynikający z całkowitego
      podporządkowania się intelektualnego i emocjonalnego jednostki lub grupy
      zewnętrznemu wobec niej autorytetowi indywidualnemu lub zbiorowemu
      <od autorytarny>"

autorytarny

oparty na bezwzględnym posłuszeństwie, nadużywający władzy; autorytatywny
      <ang. authoritarian>

www.pwn.pl

• breadcrumbs Ide na browara 22.07.06, 18:07
        Jedna myśl mi zakołatała w pustej czasce - w końcu. :-)

Jesteśmy żałośni. Tak - ja jestem żałosny i Wy, ktorzy tu piszecie jesteście
        żałośni. Ci z lewa i ci z prawa. Czy Wy widzicie co my robimy? Przecież MY NIE
        MAMY PRAWA DO DEMOKRACJI. Zeby miec prawo do demokracji, wolnosci wybierania
        swoich przedstawicieli trzeba byc suwerenna jednostka. A co my robimy od paru
        miesiecy? Sledzimy europejskie gazety z drzeniem serca - jak o nas napisza?
        Dobrze, czy źle? I co z tego wynika? Zle pisza? Ojojoj, trzeba zmienic wladze,
        impeachment zrobic. Dobrze pisza? O o o patrzcie jacy fajni jestesmy. Hurra!

Moze nie robmy w Polsce wyborow? Moze ku.. mac do pizdy nedzy niech Parlament
        Europejski wybiera nam wladze? Nie szanujemy siebie i swojego kraju. Nie mamy
        poczucia czegokolwiek. I żeby nie bylo - bije sie tez we wlasne piersi. To, co
        teraz robi na zewnatrz lewica w stosunku do Kaczynskiego, prawica robila w
        stosunku do Kwacha, (agent? agent, pijak? pijak - ale trzebabylo Go za.. w
        Polsce a nie drzec szaty za granica)a jeszcze wczesniej lewica w stosunku do
        Wałęsy (furiat z siekiera! - teraz notabene w łaskach bo jeździ po bliźniakach;
        zapomniał co z Nim robiono?)

Po co my się łudzimy? Nie zasługujemy na jakiekolwiek prawa dopoki bedziemy sie
        zachowywac jak 25 letnia dziewica z zabitej dechami wsi po raz pierwszy na
        dyskotece w Małkini, która w zależnosci od tego, co jej powie chlopczyk w
        kreszowym dresie albo bedzie w 7 niebie albo sie powiesi z rozpaczy.

Te wszystkie Wasze/Nasze posty dobitnie to pokazują.

Nie dziwlaby mnie ta niska samoocena ze strony LPR-owsko Samoobronowej wiochy
        ale Wy nasi drodzy "europejscy liberałowie"????? Piszę w cudzysłowie bo 100 lat
        macie i do Europy i liberalizmu.

Krótko: wypie..ć do czworaków hołoto! Może, może jak znowu obce ch..e
        przeorają Wam odbyty i bedziecie musieli WALCZYC (a nie konsumowac efekty ukladu
        okraglostolowego) o swoja wolnosc to cos ku.. zakumacie. A na razie - na pole
        do pana. Wieczorkiem necik i poczytamy sobie czy cos o nas jest w gazetach
        europejskich. Czy nas jeszcze kochają czy juz nie.

Ide na browara.

breadcrumbs.blox.pl/html
        • frytz.frytz Re: Ide na browara 22.07.06, 18:21
          arabskie przylowie mowi:

Jesli ktos uzna cier za glupca to nie przejmuj sie i odejdz dalej, jesli ktos
          inny ponownie nazwie cie glupcem to przemysl to.
          • breadcrumbs Zaraz ide na browara tylko odpowiem :-) 22.07.06, 18:46
            frytz.frytz napisała:

> arabskie przylowie mowi:
            >
            > Jesli ktos uzna cier za glupca to nie przejmuj sie i odejdz dalej, jesli ktos
            > inny ponownie nazwie cie glupcem to przemysl to.

Jest tez arabskie przyslowie - psy szczekają... itd I co? I nic.

breadcrumbs.blox.pl/html
            • belaqua Re: Zaraz ide na browara tylko odpowiem :-) 22.07.06, 18:49
              Jest też trzecie arabskie przysłowie: "Pierd...lnął kulą w płot", albo "Dowalił
              do pieca aż przygasło"...:)))
              • breadcrumbs Re: Zaraz ide na browara tylko odpowiem :-) 22.07.06, 19:00
                Jest tez stare żydowskie przysłowie - Kto rano wstaje, ten leje jak z cebra
                A na Kurpiach mówią - Na św Kiejstuta, urwij kotu fiuta
                a moja ś. p. Babcia, co 3 wojny przeżyła w tym dwie światowe, powtarzała - Jak
                Cię ktoś wku.. to mu przypie..z bani

Pzdr. z obrad Polskiego Tow. Opieki nad Mądrością Narodu :-)

breadcrumbs.blox.pl/html
        • indeed4 Hardy i dumny kolego. 22.07.06, 18:24
          Szarże polskiej kawalerii na niemieckie czołgi już przerabialiśmy.
          Piękne to było - romantyczne i porywające ; ale w dobie komputerów nie rób nam
          powtórki z rozrywki.
          • belaqua Re: Hardy i dumny kolego. 22.07.06, 18:25
            Widzę, że dużo naoglądałeś się filmów Wielkiego Polaka Wajdy...:)))
            • indeed4 Doprawdy. 22.07.06, 20:20
              Wiesz kim był Wajda ?
              Jak widać nawet Korwinowskie pajace oglądają niesłuszne produkcje.
          • frytz.frytz Re: Hardy i dumny kolego. 22.07.06, 18:29
            wzajemne szarze nie byly ani potrezbne, ani piekne, ani romantyczne. Czy ja chce
            czynic komus co mi byloby niemile napewno nie chce tego robic.
          • breadcrumbs Re: Hardy i dumny kolego. 22.07.06, 18:49
            indeed4 napisał:

> Szarże polskiej kawalerii na niemieckie czołgi już przerabialiśmy.
            > Piękne to było - romantyczne i porywające ; ale w dobie komputerów nie rób nam
            >
            > powtórki z rozrywki.

Przeczytaj jeszcze raz mój wpis, prosze. Bo nie skumales.

breadcrumbs.blox.pl/html
            • indeed4 Do dumnego kolegi. 22.07.06, 20:19
              Nie każ mi przypuszczać, że pomyliłem literę w nagłówku.
    • gtx3 Re: "Le Figaro": Autorytarne odchylenie w Polsce 22.07.06, 17:45
      Przecież prezio Szyrak powiedział że polska hołota powinna siedzieć cicho
      dlaczego Kaczyńscy nie słuchają męża stanu
      • frytz.frytz Re: "Le Figaro": Autorytarne odchylenie w Polsce 22.07.06, 17:58
        jak pokazuje praktyka obecna prezio Chirack mial 100 % racji, kartofle mialy
        posluchac madrego wojka znad Tamizy, dawnego komandosa LC.

• me2free nie lubie francuzow, ale kartofle jeszcze mniej, 22.07.06, 17:53
      gdybym byl zwolennikiem blizniakow i myslal jak oni, dawno jestem na garnuszku
      panstwa. Wole postawic na siebie nie chce komuny bis
    • viscon kartofle, buraki, konie... 22.07.06, 17:56
      ... i 2 bliźniacy nikczemnej postury o mentalności zawistnych i wiecznie
      podejrzliwych sołtysów.
      oni o polityce międzynarodowej wiedzą tyle, że zagranica kojarzy im się z
      kargulem za miedzą, a jak przyjdzie do negocjacji i spotkań, to najchętniej
      wrzeszczeliby "podejdź no do płota".

zabiją Polskę dechami i długo trzeba będzie po nich rozwalać tę oborę jaką z
      kraju robią.
      • danz5 Re: kartofle, buraki, konie... 22.07.06, 20:31
        viscon napisał:
        >
        > zabiją Polskę dechami i długo trzeba będzie po nich rozwalać tę oborę jaką z
        > kraju robią.

Poststalinowskie bydle,bolszewicki parch,fe
      • zima0001 Ty juz burku biegasz koło obory na łańcuchu 23.07.06, 00:05
        i szczekasz wokoło sam nie wiedząc czemu
    • mikado111 Francuzi mają wolność i równość, my - tylko... 22.07.06, 18:02
      braterstwo. Ale za to jednojajowe.
      • frytz.frytz My mamy finasowa solidarnosc z KK i Watykanem 22.07.06, 18:05
        gwarantowana przez PIS i LPR.
        • belaqua Re: My mamy finasowa solidarnosc z KK i Watykanem 22.07.06, 18:13
          No to jedź do tej ukochanej Francji albo NIemiec - będziesz starym Niemkom
          zakładał pampersy, rwał po 24 godziny na dobę szparagi, albo sprzątał u jakiegoś
          kolorowego - spełnią się twoje marzenia o róności, braterstwie i wolności! Po co
          masz się męczyć w tym polskim faszystowskim piekle?..:))))
          • frytz.frytz Re: My mamy finasowa solidarnosc z KK i Watykanem 22.07.06, 18:17
            takie masz wuobrazenia o swieci wspolczesnym, zal mi cie.
            • belaqua Re: My mamy finasowa solidarnosc z KK i Watykanem 22.07.06, 18:21
              Wcale nie doceniam twojej troski, schlebiasz sobie wyrażając o mnie żal:)))
              Jeżdżę dużo po świecie i to nie w celach zarobkowych. Dużo patrzę i staram się
              unikać "obiektywnych komentarzy" podawanych przez takie gazety jak "The Maleshka
              Voice", jako informacje, na których hoduje się takich pustych tępaków jak ty:))))
              • isa.stern Re: My mamy finasowa solidarnosc z KK i Watykanem 22.07.06, 18:24
                a co pis ma do zaproponowania... partyjną legitkę... wtedy masz szansę na
                dobrze płatną pracę...?!
              • frytz.frytz Re: My mamy finasowa solidarnosc z KK i Watykanem 22.07.06, 18:26
                tym gorzej dla ciebie ze wyciaganie wnioskow pozbawianych prawicowej bigoteri
                jest poz twoim zasiegiem.

• belaqua Re: My mamy finasowa solidarnosc z KK i Watykanem 22.07.06, 18:31
                  Pisze się "bigoterii", ale czego wymagać po nieuku wyhodowanym na paszy
                  wyborczej?...:)))
                  • isa.stern Re: My mamy finasowa solidarnosc z KK i Watykanem 22.07.06, 18:36
                    pewnie... lepiej być douczonym prostakiem... trafny wybór życiowy...
                    jak dla mnie co najwyzej besserwisser
                    • belaqua Re: My mamy finasowa solidarnosc z KK i Watykanem 22.07.06, 18:43
                      Jeśli ktoś pragnie zabrać publicznie głos niechaj stosuje się do zasad i reguł
                      języka polskiego, a nie kaleczy, bo to wstyd i oznaka braku wychowania, a już na
                      pewno nieuctwa. Ktoś kto wypisuje głupoty, a na dodatek nie stosuje przy tym
                      poprawnej polszczyzny jest głupcem do kwadratu:)))
                      • isa.stern Re: My mamy finasowa solidarnosc z KK i Watykanem 22.07.06, 18:54
                        Musielibyśmy spór na ten temat zacząć od przypomnienia pryncypiów rzetelnej
                        dyskusji. Jednak istnieje zbyt duże ryzyko, iż bardziej niż kulturalną rozmowę
                        cenisz argumentację, która niewiele ma wspólnego z jej merytoryczną stroną
                        (vide: majtki na wietrze historii...;)))
                        Zatem bay-bay...:P
                        • belaqua Re: My mamy finasowa solidarnosc z KK i Watykanem 22.07.06, 18:59
                          Używanie metafor podczas dyskusji, nawet jeśli są pieprzne lub frywolne, nie
                          jest grzechem:))) Żegnać z Tobą się nie zamierzam, bo nawet nie wyciągnęląś (eś)
                          dłoni na powitanie. Życzę dużo zdrowia rodzinie, przyjaciołom, kolegom, znajomym
                          i Tobie!:)))
                          • isa.stern Re: My mamy finasowa solidarnosc z KK i Watykanem 22.07.06, 19:09
                            Wybacz Pączku Róży...:)
                            Zatem witam się z Tobą i żegnam!
                            "Powściągliwe dowcipy bawią nas, rozpasane - gniewają" Seneka
                            Serdeczności
                            Isa
                          • sclavus Re: My mamy finasowa solidarnosc z KK i Watykanem 22.07.06, 21:16
                            belaqua napisał:

> Używanie metafor podczas dyskusji, nawet jeśli są pieprzne lub frywolne, nie
                            > jest grzechem:))) Żegnać z Tobą się nie zamierzam, bo nawet nie wyciągnęląś
                            (eś
                            > )
                            > dłoni na powitanie. Życzę dużo zdrowia rodzinie, przyjaciołom, kolegom,
                            znajomy
                            > m
                            > i Tobie!:)))

A królikowi ??? To już nie ???
                        • sclavus Re: My mamy finasowa solidarnosc z KK i Watykanem 22.07.06, 21:15
                          isa.stern napisała:

> Musielibyśmy spór na ten temat zacząć od przypomnienia pryncypiów rzetelnej
                          > dyskusji. Jednak istnieje zbyt duże ryzyko, iż bardziej niż kulturalną
                          rozmowę
                          > cenisz argumentację, która niewiele ma wspólnego z jej merytoryczną stroną
                          > (vide: majtki na wietrze historii...;)))
                          > Zatem bay-bay...:P

Brawo iso.stern....
                          Jakoś tak wysoko ku górze zadarty swój nos obnosi ten/ta "belaqua"...
                          Nawet w Koziej Wólce Dolnej był - jak sam pisze...
                          Nie doczytałem... - dużo czyta ??? tak jeżdżąc po... "świecie" ??
                      • nadziezda_krupskaja Re: My mamy finasowa solidarnosc z KK i Watykanem 22.07.06, 20:53
                        belaqua napisał:

> Jeśli ktoś pragnie zabrać publicznie głos niechaj stosuje się do zasad i reguł
                        > języka polskiego, a nie kaleczy, bo to wstyd i oznaka braku wychowania, a już
                        n
                        > a
                        > pewno nieuctwa. Ktoś kto wypisuje głupoty, a na dodatek nie stosuje przy tym
                        > poprawnej polszczyzny jest głupcem do kwadratu:)))
                      • ready4freddy Re: My mamy finasowa solidarnosc z KK i Watykanem 23.07.06, 02:07
                        zaraz, zaraz.. a jesli ktos wypisuje glupoty, uzywajac (w miare) starannej
                        polszczyzny? bylbyz to "polityk realny"?
              • lejbakogelmogel Re: Nie lubią PISu, nie lubią Polski, czytają GW ! 22.07.06, 22:55
                Jest takie środowisko w Polsce. Jedni nazywają je "różowy salon"
                inni michnixami, a jeszcze inni V kolumną.
                • ala948 Re: Nie lubią PISu, nie lubią Polski, czytają GW 22.07.06, 22:57
                  lejbakogelmogel napisał:

> Jest takie środowisko w Polsce. Jedni nazywają je "różowy salon"
                  > inni michnixami, a jeszcze inni V kolumną.

Jest w Polsce taka remiza, gdzie są dwa kartofle ,burak i koń,
                  • zima0001 Re: Nie lubią PISu, nie lubią Polski, czytają GW 22.07.06, 23:49
                    ala948 napisała:
                    > Jest w Polsce taka remiza, gdzie są dwa kartofle ,burak i koń,

Uważaj zbutwiała pietrucho gdy plujesz, bo wiatr historii zawieje i ci na twarz
                    cos spadnie
    • isa.stern Re: "Le Figaro": Autorytarne odchylenie w Polsce 22.07.06, 18:12
      precz z rządami strasznych bliźniaków...!
    • adamowski1 Re: "Le Figaro": Autorytarne odchylenie w Polsce 22.07.06, 18:24
      Nietety,francuzi mają zupełną racje,tylko spora część naszego społeczeństwa jakoś tego nie zauważa niestety.Mam cichą nadzieje że do nowych wyborów parlamentarnych pozostało mniej niż 12-miesięcy,niestety prezydenckich raczej nie da się przyśpieszyć.
      • belaqua Re: "Le Figaro": Autorytarne odchylenie w Polsce 22.07.06, 18:32
        Jak chcesz przyspieszenia, pójdź do apteki i kup sobie laxigen...:)))
        • breadcrumbs Teraz już naprawdę idę na browara 22.07.06, 18:54
          Napędzne medialnie stado przeżuwaczy...
          ... obywateli...

breadcrumbs.blox.pl/html
        • atosatos1 Polskie kartofelki robią się niestrawne, 22.07.06, 19:15
          • zima0001 Zaprenumeruj sobie Tageszeitung i noś na sercu 22.07.06, 23:57
            A na zatwardzenie zaoordynuj sobie lewatywę
        • sclavus Re: "Le Figaro": Autorytarne odchylenie w Polsce 22.07.06, 21:19
          belaqua napisał:

> Jak chcesz przyspieszenia, pójdź do apteki i kup sobie laxigen...:)))

Powyższe jest raczej pieprzne, czy raczej frywolne tylko ???
        • ready4freddy Re: "Le Figaro": Autorytarne odchylenie w Polsce 23.07.06, 02:01
          no prosze, a niektorym wystarczy tylko artykul w TAZ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka