Dodaj do ulubionych

SLD zaskarży do TK ustawę o służbie cywilnej

22.07.06, 14:16
no i cóż zrobić? a to pis właśnie. jak to jeden z młodych zauważył:
ja.rafi.pl/2006/07/21/glosujac-na-pis-glosujesz-na/
Obserwuj wątek
    • speckomisarz Re: SLD zaskarży do TK ustawę o służbie cywilnej 22.07.06, 14:33
      do zebrania "kwotum" najlepiej zatrudnić Rydzyka
      • prawopl tak samo SLD walczyło o przestępcę Zbyszka Sobotkę 22.07.06, 18:26

Dostał 3,5 roku więzienia, a nie odsiedział ani dnia. Przestępca Zbyszek
        Sobotka z SLD jest wolny jak Sobotka. Jego przyjaciele z SLD wstawili się za
        nim u Kwaśniewskiego, a ten Zbyszka ułaskawił. Zbyszek, ten to ma szczęście!

--
        www.upadloscian.org.pl - kolejna afera kryminalna z czasów rządów SLD.
      • 4krzych1 TK - ostatni szaniec obronny komunistów... 22.07.06, 18:34
        • ala948 Re: TK - ostatni szaniec obronny komunistów... 22.07.06, 20:17
          a potem już tylko dyktatura.
        • stasi1 Re: TK - ostatni szaniec obronny komunistów... 22.07.06, 20:37
          Ale i uczciwych Polaków!
    • loko31 Re: SLD zaskarży do TK ustawę o służbie cywilnej 22.07.06, 14:33
      przed wyborami byłem za koalicją PO-PIS, a teraz sobie nie wyobrażam współpracy
      PO z PIS, nie wyobrażm sobie głosowania PO razem z PIS w wiekszości ostatnio
      uchwalanych ustaw. To są krańcowo różne partie, a PIS stacza się na dno.
      • maskazorro Re: SLD zaskarży do TK ustawę o służbie cywilnej 22.07.06, 14:46
        pewnie należysz do układu:)
        • loko31 Re: SLD zaskarży do TK ustawę o służbie cywilnej 22.07.06, 14:48
          przed wyborami byłem jeszce po właściwej stronie, ale ostatnio wolę już ten
          układ niż wariactwo PISu.
          • mis22 Ograniczanie wolnosci slowa przez polski Sejm 22.07.06, 17:09
            Przeczytalem w Donosach, ze Sejm uchwalil "nowa lustracje". Pod ustawe
            podklejono tez taki zapis, ktory grozi kara do 3 lat za "publiczne pomawianie
            narodu polskiego o organizowanie, udzial lub odpowiedzialnosc za zbrodnie
            hitlerowskie lub komunistyczne". Jak powiedzial ktorys z poslow
            Samoobrony: "niech ktos, kto zechce znowu wydac ksiazke Jana Tomasza Grossa,
            dobrze sie zastanowi".

Podobne prawo istneje w Turcji, gdzie za "obraze" narodu tureckiego grozi kara
            wiezienia. W Turcji glownie chodzi aby nie mowic o ludobojstwie popelnionym sto
            lat temu przez Turkow na Ormianach. Czy w Polsce Sejm ogranicza wolnosc slowa
            aby nikt nie wspominal polskich komunistow i faszystow? Czy polski Sejm wzoruje
            sie na krajach muzulmanskich i podobnie ogranicza wolnosci obywatelskie?
          • maskazorro Re: SLD zaskarży do TK ustawę o służbie cywilnej 22.07.06, 17:20
            > przed wyborami byłem jeszce po właściwej stronie, ale ostatnio wolę już ten
            > układ niż wariactwo PISu.

Uważaj co mówisz, bo Cię zlustrują:) A serio mam podobne odczucia jak Ty.
            • ala948 Re: SLD zaskarży do TK ustawę o służbie cywilnej 22.07.06, 20:31
              maskazorro napisał:

> > przed wyborami byłem jeszce po właściwej stronie, ale ostatnio wolę już t
              > en
              > > układ niż wariactwo PISu.
              >
              > Uważaj co mówisz, bo Cię zlustrują:) A serio mam podobne odczucia jak Ty.

Moje odczucia są takie same.
      • ala948 Re: SLD zaskarży do TK ustawę o służbie cywilnej 22.07.06, 20:19
        loko31 napisał:

> przed wyborami byłem za koalicją PO-PIS, a teraz sobie nie wyobrażam współpracy
        >
        > PO z PIS, nie wyobrażm sobie głosowania PO razem z PIS w wiekszości ostatnio
        > uchwalanych ustaw. To są krańcowo różne partie, a PIS stacza się na dno.

Według mnie dązy do dyktatury.
    • rozwado Re: SLD zaskarży do TK ustawę o służbie cywilnej 22.07.06, 14:54
      Swietnie. Inaczej bedziemy mieli dyktature. Znnowu stalismy sie prywatnym
      folwarkiem Pisiorow, Leperow i Giertychow.
      Wybory samorzadowe wg nowej ordynacji to proba zawlaszczenia wladzy na
      wszystkich szczeblach.
      Przydalby sie zamach majowy.
      • czornyj111 Nareszcie odsuną czerwonych od koryta !!! 22.07.06, 15:01
        Kiedys liczylem na koalicje PO-PIS ale widze ze to oszolomstwo Tuskowe jest nic
        nie warte .Tylko destrukcja przeciwko wladzy ! SLD narobilo swojakom papiery a
        Po popiera czerwonych to przecież zdrada narodowa!!!Widze teraz ze PIS to
        jedyna droga dla POLAKOW !
        • andrzej.torun Re: Nareszcie odsuną czerwonych od koryta !!! 22.07.06, 18:49
          czornyj111 napisała:

> Kiedys liczylem na koalicje PO-PIS ale widze ze to oszolomstwo Tuskowe jest
          nic nie warte .Tylko destrukcja przeciwko wladzy !

jakiej władzy ustawodawczej, czy wykonawczej?

>SLD narobilo swojakom papiery a
          > Po popiera czerwonych to przecież zdrada narodowa!!!

nie narodowa tylko Pisu, Pis to nie naród to kilka procent
          i trudno mówić o zdrazie skoro J.K. nie umiał się dogadać. To Kaczyński jest
          odpowiedzialny za sytuację , że normalni ludzie musza się zachowywc tak jak widać

> Widze teraz ze PIS to
          > jedyna droga dla POLAKOW !

taaa... do Konopielki
        • stasi1 Re: Nareszcie odsuną czerwonych od koryta !!! 22.07.06, 20:41
          czornyj111 napisała:

> Kiedys liczylem na koalicje PO-PIS ale widze ze to oszolomstwo Tuskowe jest
          nic
          >
          > nie warte .Tylko destrukcja przeciwko wladzy ! SLD narobilo swojakom papiery
          a
          > Po popiera czerwonych to przecież zdrada narodowa!!!Widze teraz ze PIS to
          > jedyna droga dla POLAKOW !

Szkoda tylko że nie widzisz bredni PiSu! Ale może masz klapki na oczach? A
          może prócz naszego dziennika nie czytujesz gazet?
      • shedows1969 Re: SLD zaskarży do TK ustawę o służbie cywilnej 22.07.06, 16:36
        Spróbuj zamachu majowego, brawo SLD , a jak przegracie w TK to co będziecie
        mówić że TK do d....y. Demokracja miała być po waszej stronie a wyszło inaczej
        i to was towarzysze boli.Jak PiS podpadnie to go skreślimy MY a nie wy
        • maskazorro Re: SLD zaskarży do TK ustawę o służbie cywilnej 22.07.06, 17:18
          >a jak przegracie w TK to co będziecie
          > mówić że TK do d....y

To akurat domena PISu.
          A jak TK opowie się nierozważnie po stronie SLD to się TK rozwiąże albo co
          najmniej wymieni. To jest sprawiedliwość wg PISu i przystawek.
        • stasi1 Re: SLD zaskarży do TK ustawę o służbie cywilnej 22.07.06, 20:45
          shedows1969 napisał:

> Spróbuj zamachu majowego, brawo SLD , a jak przegracie w TK to co będziecie
          > mówić że TK do d....y. Demokracja miała być po waszej stronie a wyszło
          inaczej
          > i to was towarzysze boli.Jak PiS podpadnie to go skreślimy MY a nie wy

Pewnie nie zauważyłeś ale TK dość często odrzucał ustawy SLD a pomimo tego nie
          mówili że jest on skorumpowany i nic nie wartym tak jak Kaczory. Nawet dziwne
          bo nawet w podobnym składzie TK odrzucał ustawy!
    • piskradnie Re: "TKM"reinkarnacja 22.07.06, 14:58
      Całe państwo dla PISu.
      Mama i koty na urzędników.

Jeśli jesteś Burakiem albo Kartoflem to zostaniesz dyrektorem departamentu, nie
      potrzebujesz żadnych kwalifikacji.
    • travel_wawa Należy też zaskarżyć do instytucji europejskich. 22.07.06, 15:05
      Tryb uchwalania zmian w ordynacji na trzy miesiące przed wyborami przypomina
      działana w faszystowskich Niemczech i stanowi kuriozum w Unii Europejskiej.

Trzeba to zaskarżyć do Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości.
    • weteran3 mają tam swoich jeszcze,może zdążą... 22.07.06, 15:16
    • punter Szmaja złamasie nie kłam w żywe oczy ! 22.07.06, 15:28
      Towarzysz Szmajdziński zapewne pamięta czerwonego premiera, tylko przez
      grzeczność nie wspomnę nazwiska tego kacapa, który do spółki z PSL-owskimi
      żulikami chciał służbę cywilną, owszem, ale pod warunkiem, że kandydat będzie
      miał legitymację SLD, nie mówiąc już o tym, że planował w ogóle zlikwidować KSAP
      a "kuźnią kadr" uczynić instytut młodzieżówki SLD.

No ale teraz komuchy płaczą, że krzywda się dzieje demokracji ! Dwulicowe sksyny.

• weteran3 mówisz do harcmistrza PRL , trochę szacunku... 22.07.06, 17:22
        chłe,chłe
      • maskazorro Re: Szmaja złamasie nie kłam w żywe oczy ! 22.07.06, 17:24
        > No ale teraz komuchy płaczą, że krzywda się dzieje demokracji ! Dwulicowe sksyn
        > y.

Twój post potwierdza tylko to co widać w polityce PIS.
        Wzorce macie super. Tak najeżdżacie na SLD a robicie dokładnie to samo tylko z
        innymi ludźmi.
        Mam wrażenie, że nie tylko SLD jest dwulicowe....
    • pawka.morozow a co powie prokuratorowi Szmajdziński ??????? 22.07.06, 15:43
      oddawali swoim partyjnym kumplom mieszkania z MON za bezcen.
      Jest to porażająca praktyka Szmajdzińskiego , podczas gdy wielu wojskowych musi
      czekać na mieszkania!
    • silesius.monachijski0 Szmajdzinski = "jednoreki bandyta" 22.07.06, 16:26
    • kwasny_modo Re: SLD zaskarży do TK ustawę o służbie cywilnej 22.07.06, 17:09
      PiSdusie + giertysie = wielkie lepperzorium
    • michalparadowski Re: SLD zaskarży do TK ustawę o służbie cywilnej 22.07.06, 17:37
      Nie jestem zwolennikiem SLD, ale to posunięcie popieram!
      Autor:
      Mason, Żyd, liberał, cyklista itd...!
    • isa.stern Re: SLD zaskarży do TK ustawę o służbie cywilnej 22.07.06, 18:21
      cały pis przed Trybunał Stanu...;)
    • piskoala SLD zaskarży do TK ustawę o służbie cywilnej 22.07.06, 18:27
      andycup napisał:
      > no i cóż zrobić? a to pis właśnie. jak to jeden z młodych zauważył:

I to jest nieszczęście.
      PiS tak sprdlił sprdloną przez PZPR ustawę o SC,
      że tenże PZPR może ją teraz oddać pod sąd.

Nie taką przyszłość mojej Ojczysny widziałem.
      Słyszę teraz dźwięki Poloneza Ogińskiego.

----
      viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL
    • olias co prawda apolityczna służba cywilna 22.07.06, 18:43
      tzw. apolityczna służba cywilna w całości niemal skład się z LSD.
    • atosatos1 Bracia K. wprowadzają (skutecznie) model 22.07.06, 19:06
      demokracji białoruskiej, wzorując sie na prezydencie Łukaszence.
      • prawopl Kwaśniewski i Kulczyk ?? 22.07.06, 19:10
        atosatos1 napisała:

> demokracji białoruskiej, wzorując sie na prezydencie Łukaszence.

nie rozumiem o kogo chodzi tobie.

--
        www.upadloscian.org.pl - kolejna afera kryminalna z czasów rządów SLD i
        prezydentury Kwaśniewskiego, który sympatyzuje z biznesami powiązanymi ze
        znanym aferzystą
        • nati wake up 22.07.06, 19:41
          szacunek dla tych, ktorzy, choc glosowali na PiS, potrafia przyznac sie do
          bledu. niestety takich osob, czyli osob myslacych, jest malo.

to, ze opozycja jest taka, a nie inna - trudno. musimy poczekac jeszcze troche
          na lepsza. ale poki co taka opozycja jest jedynym ratunkiem dla tego kraju.

tym, ktorzy jeszcze nie zrozumieli, co sie dzieje w polsce, co PiS i ta koalicja
          robi z Polska, zycze wiecej czasu na przemyslenia. moze zrozumieja.

WAKE UP!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka