patthecat Hanyska2 - prawie mózg..... :/ 31.07.06, 01:23 Od razu ostrzegam, stul p..... stara larwo, bo żeby po takich doniesieniach dalej żydom lizać rowa to trzeba glizdą być.... Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.100 [...] 31.07.06, 01:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Wszystko co się dzieje dzieje się z woli boga!!! 31.07.06, 01:27 Ta wersja pasuje wyznawcą katolicyzmu. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
muftiwachocka Kolejna błyskotliwa wypowiedź. 31.07.06, 02:15 Można się dowiedzieć jaki był właściwie jej cel? Odpowiedz Link Zgłoś
rudoolf Re: Kolejna błyskotliwa wypowiedź. 31.07.06, 09:38 muftiwachocka napisała: > Można się dowiedzieć jaki był właściwie jej cel? Żyd już tak ma że jak idzie coś nie po jego myśli to oskarża i obraża. Taki naród. Może obrżezanie ma wpływ na dalsze postępowanie. Żyd w napletku ma komórke mózgowa która odpowiada za światopogląd. Po usunięciu każdy żyd w dowolnym miejscu na swiecie ma te same zdanie. Rasa Panów Odpowiedz Link Zgłoś
shoovar Re: Liban: 22 dzieci zginęło w ostrzale rakietowy 31.07.06, 01:28 a arabowie chca odwetu....i to na cywilach jak zwykle. Pierwsze co im do glowy po takiej tragedii przychodzi to odwet.... Odpowiedz Link Zgłoś
woodbridge Re: Liban: 22 dzieci zginęło w ostrzale rakietowy 31.07.06, 02:53 A co maja zrobic ? Czekac az nastepne setki niewinnych istot wymorduja ? Odpowiedz Link Zgłoś
ziarnoo Re: Ale dzisiejszych katiuszy wystrzelonych na Iz 31.07.06, 02:28 wyluzuj chlopie, ja mowie o tym ze zydzi strzelaja na oslep bo sie mszcza za to ze maja male czlonki. skoro w tym ataku tak niewielu typow z Hezbollahu zginelo a tak wielu cywilow to cos jest chyba nie tak z ich sluzbami specjalnymi. w Palestynie potrafili celnie strzelac rakietami w samochody z gosciami z Hamasu, a zeby ukatrupic kilkunastu/kilkudziesieciu z Hezbollahu rujnuja caly kraj i zabijaja ludnosc cywilna. nie pojmujesz tego? dlaczego myslisz ze jestem czerwony? ech Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Liban: 22 dzieci zginęło w ostrzale rakietowy 31.07.06, 07:01 taziuta napisał: > To są te słynne precyzyjne ciosy Izraela?! Chyba, że chodziło o zamordowanie > dzieci i zrzucenie winy na Hezbollah? Wówczas rzeczywiście nic tylko > pogratulować c(z)elności… > Tak się właśnie produkuje przyszłych terrorystów, ale Amerykanie i > Izraelczycy zdają się tego nie rozumieć… :-( Stamtąd były wystrzeliwane rakiety . Arabstwo zawsze strzela spoza "żywych tarcz" a później skowyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
hrdrakula Żydowscy mordercy = hitlerowscy oprawcy 31.07.06, 07:22 Trzeba reaktywować komory gazowe, przecież ci semici niczym się nie różnią od SS i gestapo. Jak można mordowac niewinne dzieci. I przestańcie opowiadać o prawie Izraela do obrony. Kto ich wpuscił na ziemie palestyńskie- niech USA oddadzą im jeden stan u siebie i niech tam buduja kibuce. Przez nich tylko same plagi: Marks, Lenin, Kaganowicz, Radek, Berman, Radkiewicz, Trocki,itp, komunochołota. Odpowiedz Link Zgłoś
skobog Re: Liban: 22 dzieci zginęło w ostrzale rakietowy 31.07.06, 07:35 Antoni Słonimski (żydowski poeta) : "Prócz wstrętu budzi jeszcze we mnie gniew, fałszywy i nikczemny stosunek Żydów do zagadnień narodowych . Naród ten ,narzekający na szowinizm innych ludów, jest sam najbardziej szowinistycznym narodem świata .Żydzi, którzy skarżą się na brak tolerancji u innych , są najmniej tolerancyjni .Naród, który krzyczy o nienawiści, jaka budzi, sam potrafi najsilniej nienawidzić " NIC DODAĆ ,NIC UJĄĆ Odpowiedz Link Zgłoś
adrem63 Re: Liban: 22 dzieci zginęło w ostrzale rakietowy 31.07.06, 08:34 Rzeczywiście, bardzo surowa ale prawdziwa ocena. Gdybyś jeszcze mógł podać żródło. Odpowiedz Link Zgłoś
bodozec zydowscy następcyHitlera 31.07.06, 08:16 zydzi wiernie go naśladują, powinni jednak pomyśleć o losie , który spotkał zbrodniarza Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 w USA spada poparcie dla Izraela 31.07.06, 08:21 kilka lat i koniec wyplat. Odpowiedz Link Zgłoś
leelly19 Re: Liban: 22 dzieci zginęło w ostrzale rakietowy 31.07.06, 08:24 W koncu znowu przesadza i bede milei kolejny 11 wrzesnia...Sami sie o to prosza...Ile mozna tolerowac taka przemoc??? Odpowiedz Link Zgłoś
gtw100 11 września, komuś był potrzebny... 31.07.06, 09:14 Był pretekstem do wojny w afganistanie. Chociaż chcieli najpierw Irak podoić. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Mylisz sie: nienawidze glupcow. A jesli glupi 31.07.06, 08:45 No dobrze, ale w takim razie, dlaczego sam z siebie robisz głupca? Przecież w swoim poście nie użyłem ani razu skrótu "AK", nie napisałem, że pochwalam terroryzm, a pojęcie "wojna partyzancka" jest aksjologicznie neutralne, to zwykłe pojęcie z dziedziny wojskowości, takie jak np. "obrona kołowa" lub "rozpoznanie ogniem" i nie zawiera żadnej negatywnej lub pozytywnej oceny. Myślałem, że celowo pragniesz mnie oczernić, czyli kłamiesz, twierdząc, że pochwalam terroryzm, mimo że wiesz, że tego nie robię. Jeśli jednak nie rozumiesz tego, o czym piszę, to jesteś chyba jednak głupcem. Odpowiedz Link Zgłoś
rudoolf Re: Liban: 22 dzieci zginęło w ostrzale rakietowy 31.07.06, 08:47 Trafił swój na swego arabscy bandyci walczą z żydowskimi. niestety ofiarą padają dzieci i osoby chące normalnie żyć. biorąc pod uwagę historię konfliktu to winę ponoszą tylko żydzi. To oni zajeli tereny obecnego Izraela i to oni jak ich wielki nauczyciel Adolf H.uznali się za naród wybrany i napadali na inne kraje grabiąc ich ziemię. Obecne granice Izraela różnią sie o tych przyznanych w 46r. Żyd uznaje tylko siebie swoje potrzeby i swoich pobratyńców a reszta swiata stanowi tylko dodatek. Przypomnę może jak nas kochają żydzi.Obrazliwe wypowiedzi w TV amerykańskich żydów na temat polaków. Nie wydanie Bagsików i ekipy gdy uciekli do izraela ze zrabowanymi pieniędzmi. To są ludzie którzy olewają cały świat. Dlaczego USA przekazuje corocznie kwotę 30mld $ na izrael a na pomoc humanitarną 100mln$. W stanach jest więcej ataków na żydów niż w całej EU jednak żaden żyd nic wtym temacie nie wspomni a nas atakują za napis anty semicki w bramie. Żydzi szukają sobie wrogów aby móc na forum pokazać kto jest zły. Odpowiedz Link Zgłoś
gtw100 Re: Liban: 22 dzieci zginęło w ostrzale rakietowy 31.07.06, 09:04 taziuta napisał: > To są te słynne precyzyjne ciosy Izraela?! Przecież precyzyjnie zniszczyli nawet ujęcia wody. Gnidy na oczach świata robią bezkarnie coś, za co może być gniew i odwet pokrzywdzonych. No i nowa wojna z terrorystami, którzy są zwykłymi ludżmi, ale nie kochają tej parszywej nacji Odpowiedz Link Zgłoś
krzysw73 sprawiedliwośc nastapi 31.07.06, 09:11 i kiedys, moze niedlugo zemści sie na izraelu, i pewnie znowu bedzie krzyk, ze to nowy holokaust. trudno, żydzi sami sobie na to cięzko pracują, sciągając swoisty "holokaust" na palestynczyków i arabów. Najgorzej mnie wkurza, ze przez żydów pożoga wojny moze kiedyś przenieść sie i na europe, Polske... Odpowiedz Link Zgłoś
rudoolf Re: sprawiedliwośc nastapi 31.07.06, 09:32 i tu masz rację. Byłem w Izraelu i choć nie jestem podobny do araba na wieśc że jestem Plokiem już od lotniska byłem traktowany jak pomiot. żydzi uważają ze są nadludzmi. Ich wielki nauczyciel Adolf pokazał jak zdobywać świat budować obozy. przypomnę Hitler za zgodą świata zajoł Austrię i Czechy. Teraz świat się zgadza na kolejne tworzenie się państwa nadludzi. Przepowiedziane zostało że koniec świata zacznie się od wojny w krajach arabskich. Mam nadzieję że jak się bedą wyrzynać to miedzy sobą. Jeśli nie mogą żyć obok siebie w zgodzie to trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
ten_jeden_raz smutno mi 31.07.06, 10:23 Tak sobie czytam to wszystko od wczoraj i nie dałam rady wszystkiego przeczytać , pa 500 dałam za wygraną. Jeśli My nie potrafimy sobie nawzajem wybaczyć(my na tym forum), nieuctwa, niedociągnięć , płytkiej oceny. Nie potrafimy sobie powiedzieć, wiesz już wystarczy prawda jest gdzieś po środku i może trzeba zacząć coś, budowac. Coś co nas uwspólni i spowoduje, że zaczniemy rozwojowo prowadzić dyskucję, obrażamy się. Wyzywamy mamy się za nic. A przecież nic złego realnie sobie nawzajem nie zrobiliśmy. Czemu jesteśmy skazani na wojnę. Czy ktoś z nas jeszcze liczy, że tam może być pokój, albo chociaż rozejm. Czy naprawdę głupota, aż tak nas zaślepia że w imię teorii, i ideologi, zawsze będziemy się zwalczać? Tak mi przykro ... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysw73 Re: smutno mi 31.07.06, 10:43 szkoda ze nie jest Ci smutno jak w Libanie umieraja dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: smutno mi 31.07.06, 10:46 Bo nikt nie uczy kultury dyskusji w szkołach i nich tej kultury nie egzekwuje. Nie zgadzam się jednak z Twoim twierdzeniem, że nic sobie złego realnie nie robimy. Jeśli niektórzy uczestniczy tego forum wyzywają mnie, zmyślają rzekomo moje wypowiedzi, grożą następnie prokuratorem (na podstawie swoich zmyśleń), a do tego - i to jest najważniejsze - pochwalają zabijanie małych dzieci, to ja uważam tego typu postępowanie za zło moralne, które należy z całą mocą napiętnować. Odpowiedz Link Zgłoś
mpiotr54 Re: Liban: 22 dzieci zginęło w ostrzale rakietowy 31.07.06, 10:35 Oni zalili sie na Hitlera a teraz robia to samo. Szkoda ze H... nie dokonczyl zaczetego dziela! Odpowiedz Link Zgłoś
ten_jeden_raz smutno mi 31.07.06, 11:04 bardzo mi żal tych dzieci. Nie chodzi tylko o nie, bo ich rodzice, matki ojcowie, którzy stracili je. Co czują? Miłość? Jesteśmy świadkami jak najczystrzej postaci zło rozszerza się panoszy i ... wygrywa. To jest smutne. Z każdego naszego czynu który jest zły wynika zło. Jestem rozrzalona, że Izraelici, którzy są tak mądrzy- tylu noblistów mają - nie wiedziałam o tym, nakręcają tą sprężynę. Tylko skoro my czujemy do siebie tak dużą niechęć tylko z powodu samych słów, napisanych w emocji chwili złości. To co czują do siebie oni strony konfliktu? Powinniśmy się zmienić, wszyscy, przecież nie jesteśmy bydlętami które w gonitwie, do pseudo ideałów depczą siebie nawzajem. A jeśli jesteśmy bydlętami to właśnie to jest smutne, Gdzie popełniamy błąd, że chcemy innych zlikwidowac, że śmierć wydaje się dobrym rozwiązaniem. Pieniądze tak nas zaśleppiają? chęć zemsty, chęć bycia kimś lepszym? Ludzie, moi , czemu wydaje się nam że jesteśmy sobie przeciwnikami, a nie rodziną? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysw73 Re: smutno mi 31.07.06, 11:29 masz racje, i nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie. Chyba zbyt duzo złego sie stało, i ludzie tak sie znienawidzili. A moze to jednak pycha i żądza władzy, pieniądza te wojny prowokuje? No nie wiem? najgorsze ze giną niewinni ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Hezbolle sami wysadzili budynek w Kanie! 31.07.06, 11:33 Wszystko zdaje sie na to wskazywac! "Coś dziwnego stało się dziś naprawde w Kanie. Jak dotąd śledztwo nie rozwinęło jeszcze zagadki która właśnie ujrzala światło dzienne. Za wcześnie aby wyrokować - i za wcześnie aby osądzać - dlatego sądów jeszcze nie będzie. Ale pojawił się problem - nie zgadza się CZAS! Budynek w ktorym zginęli ludzie zbombardowany zostal ok 1 w nocy...zawalil sie 7-8 rano w czasie gdy bombardowano obiekty oddalone o ok 500m ...co stalo sie w przeciagu tych kilkukrytycznych godzin. Rzad w libanie zdaje sie zauwazac, ze cos sie nie zgadza wczasie.. Wątek dopiero pojawił się więc za wcześnie na komentarze. Czy jednak doszło do eksplozji materialów wybuchowych lub rakiet ukrytych pod budynkiem? W każdym razie - budynek zawalił się kilka godzin po bombardowaniu. W tym czasie na teren budynku nie spadła żadna bomba! Armia izraelska dysponuje materiałami które dokumentują tą sytuaję w sposób całkowicie bezdyskusyjny. Pytanie jest czy jeśli w budynku był schron o czym wszyscy mówią hezbollah nie zrobił tam również magazynu dla min, materiałów wybuchowych i rakiet. Kwestia "dziury czasowej" nie jest bowiem wg raportów podważalna. Ludzie mogli z budynku wyjść w każdej chwili - jednak nawet jeśli byli tam w chwili bombardowania - mieli wiele godzin na opuszczenie go! Pytaniem które na razie zadają sobie dochodzeniowcy jest czy w momencie zawalenia się budynku nastąpiła eksplozja... Notatka: 1)Wedlug hezbolachow nie bylo wyrzutnii rakiet Katyusza w Kfar Qana.To klamctwo - nagrano wjazd ciezarowek do podziemnych garazy po wystrzeleniu rakiet. . 2)Hezbollah podal ze dom w ktorym sie schronily wylacznie kobiety i dzieci zostal trafiony bomba laserowa o 12:49 w nocy..Dokument filmowy z 6:45 podczas nalotu na 3 budynki oddalone od pierwszego o 450m pokazuje ze bomby osiagnely cel i ze na zdjeciu panoramicznym budynek ktory mial sie zawalic o 12:49 stoi o 6:45. " Odpowiedz Link Zgłoś
ratioman Re: Hezbolle sami wysadzili budynek w Kanie! 31.07.06, 12:15 Witaj pantofelku , stolec dalej bez zmian? Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Budynek w Kanie "zawalil sie" dopiero 7 godzin po 31.07.06, 14:14 nalocie i niewykluczone, ze to eksplozja materialow wybuchowych hezbolli, przechowywanych tam spowodowala smierc cywilow: www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3283816,00.html ------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
matrixx41 Atak w Kanie to zbrodnia wojenna 31.07.06, 15:28 Brytyjska prasa opisuje dziś atak wojsk izraelskich na Kanę. W jego wyniku zginęły 54 osoby, w większości dzieci. Premier Tony Blair wezwał do wywarcia maksymalnej presji w celu przyjęcia rezolucji ONZ zapewniającej trwałe zawieszenie broni w konflikcie. Znany publicysta i dziennikarz gazety The Independent, Robert Fisk, pisze o rzezi w Kanie i nazywa atak zbrodnią wojenną. "The Daily Telegraph", który opisuje atak słowami świadków, dodaje, że wywołał on największą jak dotąd falę krytyki skierowaną przeciwko Izraelowi i jego działaniom. "The Guardian" przypomina, że 10 lat temu w Kanie doszło do podobnej masakry, kiedy to zginęło ponad stu cywilów. Szukali oni schronienia przed izraelskimi pociskami. Premier Wielkiej Brytanii, Tony Blair powiedział tymczasem, że światowi liderzy muszą, jak się wyraził, wywrzeć maksymalną presję, aby doprowadzić do jak najszybszego przyjęcia rezolucji ONZ. Ma ona zagwarantować trwałe zawieszenie broni w konflikcie pomiędzy Izraelem a Hezbollahem. Przebywający w San Francisco Blair po rozmowie telefonicznej z prezydentem Bushem i niemiecką kanclerz Angelą Merkel, wezwał do powściągliwości obie strony konfliktu na Bliskim Wschodzie Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Jak jest naprawde z Izraelem 01.08.06, 18:27 Obecnie w więzieniach izraelskich przebywa 10 tysięcy palestyńskich, libańskich i syryjskich więźniów politycznych. Wśród nich jest 350 dzieci poniżej 10 roku życia. 35 więźniów siedzi w więzieniach ponad 20 lat. Więzi się demokratycznie wybranych posłów do parlamentu, a ostatnio również ministrów demokratycznie wybranego rządu Autonomii Palestyńskiej. Więźniowie są nieludzko torturowani i gnębieni. Władze i elity polityczne oraz media w Polsce, podobnie jak w Unii Europejskiej i mocarstwach zachodnich, wiedzą o tym wszystkim, ale wokół tragicznego losu tych więźniów, brutalnego łamania ich najbardziej elementarnych praw panuje zmowa milczenia. Tam, gdzie jest okupacja, niewola i terror państwowy, a tym bardziej tam, gdzie gnębi się bezlitośnie cały naród, wypędza się go z ziemi ojczystej, pozbawia się podstawowych warunków ludzkiej egzystencji, niszczy się systematycznie jego dorobek materialny i duchowy, rujnuje się jego miasta i wsie, miażdży się go czołgami, zawsze jest opór i opór zawsze jest uprawniony. To nie pojmanie trzech żołnierzy izraelskich spowodowało agresję Izraela na Autonomię Palestyńską i Liban. Nawet izraelscy krytycy polityki Izraela, tacy, jak prof. Tanya Reinhart z uniwersytetu w Tel-Awiwie, przedstawiają dowody na to, że już 12 czerwca - dwa tygodnie przed pojmaniem pierwszego żołnierza izraelskiego przez ruch oporu! - rząd izraelski zezwolił armii prącej do wojny na agresję na wielką skalę. "Ponieważ zakończenie okupacji to jedyna rzecz, której Izrael nie jest skłonny rozważyć, promowana przez armię opcja to złamanie Palestyńczyków brutalną, miażdżącą siłą. Trzeba ich głodzić, bombardować, terroryzować przerażającym hukiem przez długie miesiące, aż zrozumieją, że bunt jest daremny i pogodzą się z tym, że życie więzienne to jedyna nadzieja, aby pozostać przy życiu. System polityczny, który wybrali, ich instytucje i policję trzeba zniszczyć. Izrael uważa, że Gazą powinny rządzić gangi współpracujące ze strażami więziennymi." Tego nie napisał "islamski terrorysta". Pisze to izraelska uczona. W maju 2000 r., po 18 latach okupacji południowego Libanu, pod długotrwałą i skuteczną presją ruchu oporu armia izraelska musiała opuścić ten kraj. Dziś, pod pretekstem pojmania dwóch jej żołnierzy przez libański ruch oporu, Izrael bierze odwet za ówczesną klęskę, obracając Liban w perzynę. Chce rzucić naród libański na kolana i wybić mu z głowy solidarność z narodem palestyńskim. Wpływowy dziennik bejrucki "Daily Star" komentuje: "Na krótką metę Izraelowi może udać się zniszczenie arsenałów Hezbollahu. Lecz nawet całkowite zniszczenie jego potencjału wojskowego w żadnej mierze nie zdoła zniweczyć jego politycznej siły przyciągającej. Przeciwnie - każda masakra napędza nastroje polityczne, które inspirują takie ugrupowania ruchu oporu, jak Hezbollah, do chwytania za broń - nie tylko w Libanie, ale w całym regionie." W tym samym regionie płonie już Irak i nawet dużo potężniejsza od izraelskiej armia amerykańska nie jest w stanie opanować tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
zagranicznik Re: Liban: 22 dzieci zginęło w ostrzale rakietowy 02.08.06, 14:32 Zdjecia sa manipulowane zobacz: eureferendum.blogspot.com/2006/07/milking-it.html Agencja AFP (Francja) sprzedaje te falszywki tylko 200 dolarow za zdjecie... Odpowiedz Link Zgłoś