Dodaj do ulubionych

Rząd USA ukrywał koszty odbudowy Iraku

31.07.06, 00:06
..I to jest tajna bron Osamy....zadluzyc USA do bankructwa
poprzez wydatki na ochrone....
...potem sami sie wycofaja......
Obserwuj wątek
    • eva15 A to Hameryka odbudowuje Irak??? 31.07.06, 00:09
      Widać uznali, że taniej jest wybudować w Iraku parę obiektów do
      zbombardowania niż postawić atrapy ćwiczeniowe w Newadzie..
      • matrixx41 Re: A to Hameryka odbudowuje Irak??? 31.07.06, 00:10
        Do tego jeszcze finansuja swoje obozy Camp Name,Camp Delta itd
      • yamata Re: A to Hameryka odbudowuje Irak??? 31.07.06, 00:41
        Aleś Ty głupia Ewka, po prostu. Nic, a nic Ci latek nie przybywa ;) A powinno,
        bo podobno ludzie mądrzeją z wiekiem. A Ty dalej masz piętnaście. I to widać,
        słychać i czuć...
        Jeśli nawet to tylko ksywa, to poziom został ten sam - żenujący...
        • herr7 yamata the wizard? 31.07.06, 00:49
          Eva wiadomo, ale co Ty yamata masz mądrzejszego do powiedzenia? Jak widać rząd
          amerykański nie tylko oszukał swoich obywateli co do prawdziwych powodów tej
          wojny, ale nadal to czyni także fałszując rzeczywiste koszty tej awantury.

To co mnie jedynie zastanawia jak długo zwykli Amerykanie będą się jeszcze
          godzić żeby ich dorobek trwoniły te zbrodnicze mafie, ktore rządzą Ameryką? O
          ile znam historię nic nie trwa wiecznie.
          • maruda.r Re: yamata the wizard? 31.07.06, 00:51
            herr7 napisał:

> To co mnie jedynie zastanawia jak długo zwykli Amerykanie będą się jeszcze
            > godzić żeby ich dorobek trwoniły te zbrodnicze mafie, ktore rządzą Ameryką?

Gdy odczują to na własnej skórze.

• eva15 Re: yamata the wizard? 31.07.06, 01:44
              maruda.r napisał:

> Gdy odczują to na własnej skórze.

Nie takie to proste. Amerykanie od dziecka są wychowywani w przekonaniu, że
              TYLKO oni sami są odpowiedzialni za swój los. Zwłaszcza w sensie pozycji
              materialnej. Jeśli więc źle im się dzieje szukają najpierw winy w sobie. Nie ma
              u przeciętnych ludzi czegoś takiego jak refleksja nad ramami brzegowymi
              stworzonymi przez ład gospodarczo-społeczny w jakim żyją.

Na początku pobytu w USA jeździłam autobusamize wzgl. na prawo jazdy. To był
              socjologicznie b. ciekawy okres, bo w tam autobusami jeździ jedynie(obok
              dzieci) albo kompletna już zupełnie biedota albo ludzie niedorozwinięci. Wdając
              się w dyskusję z tymi biednymi szybko zauważyłam, że oni wcale nie winią nawet
              choć trochę państwa czy systemu za swój stan. Często mówili w stylu: "wiesz nie
              wyszło mi, to moja wina, Ameryka jest wspaniała, tylko ja to jednak nieudacznik"
              To niełatwe zrobić w takim kraju zrobić rewolucję...
              • cracovian Nie trzeba sie w USA urodzic... 31.07.06, 07:01
                ...zeby zdac sobie sprawe, ze panstwo ma budowac infrastrukture, utrzymywac
                prawo, porzadek i bronic granice. O reszte zatroszcze sie sam.

Biedota w USA to ludzie leniwi albo uzaleznieni. Niech sobie jezdza autobusami
                i niech sie zabiora do roboty, ktorej co jak co to nie brakuje.

Ja do pracy dojezdzam bezposrednim autobusem 22 mile, bo mi tak jest wygodnie i
                oszczednie. Wiekszosc czasu pracuje z domu i wszystko zmierza w tym samym
                kierunku. Setki myslacych ludzi mieszkajacych w mojej okolicy robi to
                codziennie.

Tak sie znasz na reliach, ze tylko leki ci pomoga zobaczyc rzeczywistosc.
                Problem w tym, ze na specjaliste poczekasz tak z dwa lata, bo tylu jest przed
                toba...
              • derty3 Re: yamata the wizard? 31.07.06, 07:22
                Na prawde wdawalas sie w jakies takie "nietypowe" dyskusje z pasazerami
                autobusow komunikacji miejskiej. Sorry, ale wydaje mi sie to troche dziwne.
                Rozumiem z Twojego postu, ze masz zaciecie socjologoczno-psychologiczne, ale
                bez przesady.
              • zigzaur Re: yamata the wizard? 31.07.06, 15:06
                I bardzo dobrze, że ludność USA została zaszczepiona przeciwko marksizmowi.

Dziwię się jednak, że tragiczny XX wiek nie uleczył Europy z marksizmu...
              • yamata Re: yamata the wizard? 01.08.06, 03:41
                "Bo tam autobusami jeżdżą jedynie (obok dzieci) albo kompletna już zupełnie
                biedota, albo ludzie niedorozwinięci". Widać że korzystasz z odpowiednich dla
                siebie środków komunikacji ;) Brawo!
                I nie o wspomnianą "biedotę" mi tu chodzi...

Ależ Ty masz zapędy, Ewka - będziesz oddolną rewolucję w Stanach robić... No, no
                - drugi Lenin. Lenin w spódnicy...
                To by dopiero była tragedia, gdyby się powiodło... ;)
          • eva15 Re: yamata the wizard? 31.07.06, 01:33
            herr7 napisał:

> Eva wiadomo, ale co Ty yamata masz mądrzejszego do powiedzenia

Chyba masz trudności ze zrozumieniem mojej ironii, podobnie jak yamata...
            • herr7 nie gniewaj się 31.07.06, 01:49
              ależ oczywiście że rozumiem Twoją ironię, stąd styl i tytuł mojego postu.
              Pozdro,
            • eva15 nie, ja się nie gniewam 31.07.06, 01:54
              widać nie złapałam Twojej. Pewnie pora spać...
              • blue911 Re: nie, ja się nie gniewam 31.07.06, 05:56
                hahah: zabierz hamerykancom prad i benzyne i zaraz bedzie rewolucja ! to
                leniwi ,ale pojetni goscie.
                • cracovian Re: nie, ja się nie gniewam 31.07.06, 06:19
                  Zanim Amerykanom taniej benzyny i pradu zabraknie to reszta swiata juz od 10
                  lat w ciemnosciach na rowerze bedzie pomykala...

A co do rewolucji to sie powoli zaczyna - dominacje przejmuja Demokraci, moze
                  nie najlepiej, no ale pogorszyc sytuacji to juz chyba nie mozna, wiec miejmy
                  nadzieje, ze na tym caly swiat skorzysta.

2008: Al Gore?
            • yamata Re: yamata the wizard? 01.08.06, 03:47
              A to Ty się posługujesz ironią??? Dziwne. Albo już całkiem straciłem poczucie
              humoru, albo za dużo twoich postów przeczytałem, co mogło się skończyć
              podobnie... ;)
              W dodatku istnieją emotikony. Te są dla takich matołków jak ja. Żeby nie mieli
              wątpliwości co do intencji. Może język polski ich jeszcze nie przyswoił, ale
              internet jak najbardziej. Dlatego używajmy ich - unikniemy nieporozumień... ;)
          • yamata Re: yamata the wizard? 01.08.06, 03:35
            A Ty jakim prawem twierdzisz, że przekręty to jest specjalność Amerykanów???
            A w koło się rozejrzyj! Pomyśl jakie przewały robili by Polacy, gdybyśmy byli na
            miejscu amerykańców! To by dopiero było o czym pisać... ;)

Takie sprawy się zdarzają. Normalka. Na całym świecie. Ale w odróżnieniu od
            innych krajów, takich jak Polska na przykład - w USA jest duża szansa na
            osądzenie i skazanie winnych. No i na ujawnienie całej afery...
    • kozaczek3 będziem doic krowę mówiąc że karma droga jest 31.07.06, 00:56
      Krowa nie ma prawa głosu.
      Amen.
    • al-qaeda-polska Al - Qaeda walczy z amerykańskim okupantem ! 31.07.06, 02:27
      ... nadal.
    • irini Re: Rząd USA ukrywał koszty odbudowy Iraku 31.07.06, 08:02
      Nawet jeśli Hezbollah finansowany jest przez Syrię i Iran i zaopatrywany w
      broń, jak przypuszczam, to Izrael finansowany jest przez USA, a jak wiadomo,
      najważniejszy jest promotor.

W Polsce rocznica Powstania Warszawskiego i ruiny Warszawy, pokazywane z tej
      okazji w TV jako żywo przypominają mi ruiny w Libanie. W niedzielę zginęło 51
      cywilów wskutek izraelskiego nalotu, w tym 37 dzieci, ale to nie powstrzyma
      Izrael przed kolejnymi nalotami, a USA konsekwentnie blokuje rezulucję o
      natychmiastowym zawieszeniu broni Rady Bezpieczeństwa ONZ.

Kto to widział, żeby agresor siedział w Radzie Bezpieczeństwa? Skandal.

Podczas gdy 500 tysięcy cywilów izraelskich siedzi w schronach
      przeciwlotniczych, a USA przez Anglię dostarcza im bomby, cywile libańscy i
      palestyńscy siedzą w piwnicach własnych domów, ponieważ ich rząd nie troszczy
      się o ich bezpieczeństwo.

• wiesiekusa Re: Rząd USA ukrywał koszty odbudowy Iraku 31.07.06, 08:08
        >Gore 2008?
        To chyba zart DNC na to nie pozwoli jesli juz to Clinton/Obama
        i zacieta walka z
        McCain
        lub
        Gulliani
        i nastepne 8 lat GOP

• surfer1 Re: Rząd USA ukrywał koszty odbudowy Iraku 31.07.06, 08:17
      Zauwazcie, ze nie ma pod zadnym artykulem dotyczacym Libanu dyskusji. Gazeta
      nie dopuszcza do tego.Czyli cenzura.
      • japolak bez komentarzy 31.07.06, 09:29
        niestety masz rację
        czytałem właśnie główny tekst o zbombardowanych cywilach, ze stwierdzeniami iż
        spowodowało to szok na świecie
        pod tekstem - brak możliwości komentarza, przechodzę na zaproszenie do
        podyskutowania na forach - brak tytułu tego tekstu
        a czytając tekst, o narastającej złości Libańczyków nie tylko na Izrael, lecz i
        USA a także ONZ pomyslałem, iż Izrael seryjnie produkuje obecnie arabskie, w
        tym dziecięce trupy. Widziałem parę dni temu potworne zdjecia popalonych,
        poszarpanych wybuchami ciałek kilkumiesiecznych, kilkuletnich "terrorystów" - i
        zdjęcia izraelskich dziewczynek radośnie piszących na bombach "pozdrowienia"
        dla swoich rówieśników. Z drugiej strony Izrael działa jako biuro werbunkowe
        dla Hesbollachu, seryjnie "produkując" sobie nowych wrogów. Setki, tysiące
        Libańczyków, które dotąd z obojętnością lub niechęcią patrzyły na tą
        organizację teraz modlą się o broń - by odpowiedzieć za śmierć bliskich, za
        zrujnowane mieszkania i miejsca pracy, za stracony dorobek życia i bezdomność...
        Ponieważ Izrael twierdził, iż zagrożone są jego rafinerie w Hajfie, rozwalił i
        podpalił zbiorniki ropy w Libanie (jak wiadomo, trudno odróżnić je od wyrzutni
        rakietowych, podobnie jak domy mieszkalne), fundując największą w historii
        katastrofę ekologiczną na Morzu Śródziemnym.
        A co do kosztów w Iraku - tak ciekawie się składa, iż to nie "skorumpowani
        Irakijczycy" tym razem wyłudzają pieniądze, lecz "pomoc" amerykańska "łykana"
        jest przez amerykańskie firmy. Perpetuum mobile - koncern zarabia na produkcji
        bomb by następnie narzucić sto procent marży "za ryzyko" przy odbudowie
        szpitali zniszczonych bombardowaniami...
        Najważniejsze, iż jak widać dzięki "zdecydowanej walce z terroryzmem" ludziom
        zyje się bezpieczniej (hehe) w Iraku, Libanie, Izraelu, Terytoriach
        Palestyńskich, Afganistanie...
        Jeszcze trochę, a z tych kilku wojen "największa demokracja świata" zrobi jedną
        solidną wojnę - od granic Egiptu przez Izrael, Liban, Syrię, Iran, Irak,
        Anfganistan i Pakistan po Himalaje (głupoty) !!!
    • zigzaur A na ŃYX ta odbudowa Iraku? 31.07.06, 15:03
      Najpierw trzeba pokonać terrorystów a odbudowa Iraku to sprawa na później.
    • az30 Rząd USA nie zamierza Iraku odbudowywac 01.08.06, 06:17
      nie po to zrownuja go z ziemia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka