Dodaj do ulubionych

Kontrowersyjny projekt LPR

• karomarlenka Re: Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 12:33
      LPR za karą śmierci? A przecież cały czas próbują pokazac nam jakimi dobrymi
      chrześcijanami to oni są. Ciekawe co powiedziałby na to JPII? A jaka kara grozi
      za sprzedaż nazistowskich gazetek, czy rzucanie kamieniami w ludzi, którzy nie
      ufają ich wspaniałej koalicji? A w sprawie aborcji- odkąd płód jest ważniejszy
      od życia ludzkiego?
    • jokawie Re: Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 12:38
      O aborcji powinna tylko i wyłącznie decydować kobieta.Kto jej pomoże jak
      zachoruje poważnie,albo umrze. kto wychowa dziecko państwo-pójdzie do domu
      dziecka.Politycy nie powinni decydować ozdrowiu kobiety lub dziecka.
    • pandzik spieprzać z tego kraju 02.08.06, 12:39

jak słyszę tych kretynow to mi sie nóż w kieszeni otwiera..

solone średniowiecze...
    • ppo Człowiekiem jesteś wtedy, kiedy inni mogą zobaczyć 02.08.06, 12:45
      twoją twarz. Płód nie jest człowiekiem! Nie różni się wiele od tego, co
      pozostaje co miesiąc na podpasce. Tak samo człowiekiem nie jest sperma i można
      z nią robić, co się żywnie podoba. Ktoś, kto twierdzi inaczej jest
      najzwyklejszym idiotą.
      • belaqua A jak ci skopię ryja 02.08.06, 12:50
        i cię zabandażują od szyi po czubek głowy to też nie będziesz człowiekiem, bo
        nie widać twarzy...:)))) Debilu skończony!:)))
        • ppo Taa, na inwektywy i groźby nie odpowiadam 02.08.06, 13:00
          Chodzi o to, kiedy zobaczą twoją twarz po raz pierwszy, gdy wyjdziesz z mamusi.
          Taka zasada obowiązuje w USA (aborcja legalna aż do dnia porodu). Przykład z
          bandażami świadczy, że tego nie rozumiesz. Jeśli tak, to najwyraźniej ty jesteś
          kimś skończonym.

P.S. A skopać mnie na szczęście nie dałbyś rady :)
          • belaqua Re: Taa, na inwektywy i groźby nie odpowiadam 02.08.06, 13:05
            Zacznij czzytać książki z biologii debilu! Jesteś żałosny i ośmieszasz się
            twierdzeniem, że człowiekiem staje się wtedy, kiedy ktoś inny zobaczy inną twarz
            - przecież to głupsze niż cała nauka Miczurina, Łysenki i Mendele razem
            wziętych:))))
            • ppo Nie podniecaj się tak, geniuszku, 02.08.06, 13:16
              bo ci żyłka pierdząca pęknie :) Masz zonę? Kochasz ją? Kochasz ją bardziej, niż
              kogos, kogo nie znasz? Właśnie! A nienarodzonego płoda poprostu NIE ZNASZ.
              Jeśli byłby mimo to ważniejszy dla ciebie, niż ukochana żona i jej zdrowie to
              pozostaje mi tylko polecic ci dobrego psychiatrę :)
              • belaqua "Żyłka pierdząca" to chyba organ w twojej biologii 02.08.06, 13:21
                bo poważna literatura jeszcze takiej nie odkryła - odsyłam do angiologii:)))
                Matka pod sercem nosi CZŁOWIEKA przez dziewięć miesięcy i o tym doskonale wie,
                nie musi widzieć jego twarzy, debilu, bo go czuje w sobie przez 24 godziny na
                dobę, dostarcza mu pokarm, daje schronienie i opiekuje się nim cały czas (np.
                poprzez to, że nie pije alkoholu, nie pali, nie zażywa pewnych leków itd.).
                • ppo Amen! 02.08.06, 13:29
                  I alleluja na dodatek! W taki razie wytłumacz mi, mędrcze, czemu rodzi się tylu
                  DEBILI? I jeszcze czemu USA, w których aborcja jest legalna do dnia porodu (są
                  przypadki przeżycia przez takie dziecko zabiegu i dożycia dorosłości!) mają
                  większy przyrost naturalny, niż Polska i jeszcze potrafią go lepiej
                  wykorzystać? Bo ja uważam, że debili i patologię trzeba selekcjonować. Jeśli ty
                  uważasz inaczej, to twoja sprawa. Żyj sobie wśród patologii. A może jesteś
                  jednym z nich?
                • wdakra Re: "Żyłka pierdząca" to chyba organ w twojej bio 02.08.06, 15:01
                  belaqua napisał:

> bo poważna literatura jeszcze takiej nie odkryła - odsyłam do angiologii:)))
                  > Matka pod sercem nosi CZŁOWIEKA przez dziewięć miesięcy i o tym doskonale wie,
                  > nie musi widzieć jego twarzy, debilu, bo go czuje w sobie przez 24 godziny na
                  > dobę,

A to ciekawe. Stosowanie testów ciążowych jest w takim razie gupią fanaberią?
    • aleksandra991 Re: Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 12:46
      A może jednak przyjmijmy, ze od decydowania o życiu jest tylko Bóg? Morderstwo-
      czy to na embrionie, czy na wyuzdanym przestępcy - to jednak morderstwo...
      • wiktoriaka Re: Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 12:50
        To wszystko zależy od światopoglądu. Dla mnie człowiek zaczyna się wtedy, gdy
        jest zdolny do życia poza organizmam matki. Dlatego jestem przeciwna karze
        śmierci, a aborcę dopuszczam.
        • belaqua Re: Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 12:52
          A kiedy to jest zdolny do samodzielnego życia poza organizmem matki??
          • wiktoriaka Re: Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 13:07
            Ano wtedy, gdy można go utrzymać przy życiu nie w macicy, a na zewnątrz.
            • belaqua Hehehe 02.08.06, 13:10
              Tzn. że o tym, że jest się człowiekiem decyduje "pomieszczenie". Jeśli jest się
              w macicy - nie jest się jeszcze człowiekiem, ale jeśli jest się w inkubatorze, w
              sali szpitalnej, albo w pokoju domowym to już się jest człowiekiem - zaiste,
              ciekawa wykładnia! Czyli na 5 minut przed porodem nie jest się człowiekiem, ale
              pięć minut po porodzie już się jest... takiego debilizmu nie wymyśliłby chyba
              nawet Hitler ze swoją eugeniką...:))))
              • wiktoriaka Re: Hehehe 02.08.06, 13:30
                Albo nie czytasz tego co piszę, albo nie rozumiesz, albo udajesz, że nie
                rozumiesz. Nie pisalam o pomieszczeniu tylko o zdolności do przeżycia poza
                macicą. Jeżeli płód 5-cio tygodniowy włożysz do inkubatora, to życ nie będzie.
                Do przeżycia potrzebna mu macica, łozysko i bezpośrednie połączenie z organizmem
                matki. Gdzieś tam powoływałes się na biologię, wiec chyba to wiesz.
                • belaqua Re: Hehehe 02.08.06, 13:44
                  No ale cztero miesięczny wcześniak już żyje w inkubatorze, a na 5-tygodniowym
                  PACJENCIE lekarze specjaliści wykonują skomplikowane operacje więc jak to jest?
                  człowiek czy nie człowiek?... Pod pojęciem "pomieszczenie" rozumiałem lokum,
                  czyli jakąś wydzieloną przestrzeń. Ponadto jedniodniowy noworodek bez pomocy
                  matki nie jest w stanie przeżyć paru dni (nie potrafi zadbać o swoją higienę,
                  nie potrafi się przemieszczać, nie potrafi sam zdobyć pokarmu - tak więc w
                  gruncie rzeczy niczym szczególnym nie wyróżnia się od siebie kiedy był w macicy,
                  poza jedną okolicznością - oddycha powietrzem dostarczanym do płuc przez nos, w
                  macicy tlen dostarczałą mu matka pępowiną). No ale nikt przy zdrowych zmysłach
                  nie będzie obstawał przy tym, że o człowieczeństwie decyduje moment zerwania
                  pępowiny, bo wystawiłby się na pośmiewisko:)
                  • wiktoriaka Re: Hehehe 02.08.06, 13:58
                    Widzę, że jednak udajesz. Powtórze jednak. Chodzi o to czy po przecięciu
                    pepowiny może przeżyc. Owszem, jednodniowy noworodek może przeżyć bez pomocy
                    matki. Po prostu utrzymuje go przy życiu ktoś inny. Gdyby prawdziwa była Twoja
                    teoria wszystkie niemowlęta sierty (po smierci matki) musiałybu umrzeć.
                  • totalna_apokalipsa Mój Boże, kto cie biologii uczył? 02.08.06, 14:13
                    Czteromiesięczny wczesniak, który żyje w inkubatorze? Nie kompromituj się
                    niewiedzą na poziomie 7 latka specjalisto od argumentów ad rem. Zeby wcześnaik
                    przezył w inkubatorze, musi mieć działajace płuca, mózg w pełni zawiadujący
                    ośrodkiem oddychania i wykształconą skórę oraz chociaż sladowo działajacy układ
                    pokarmowy . Płód w4 - miesiącu własnei stracił ogon i ejst pzrezroczystym
                    tworem, w którym włwasnie krystalizują sie nerwy i wykształca mózg , a ty
                    piszesz o utrzymywaniu go w inkubatorze...Idż człwoeiku pogadaj z kobietą,
                    która poroniła - może coś ci to wyjasni.
        • aleksandra991 Re: Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 12:54
          Wiesz, to brzmi trochę głupio, ale nie potrafiłabym zabić w sobie życia tylko
          dlatego, ze nie uważałam. W końcu - to XXI wiek i są środki zaradcze, by w
          ciążę nie zajść. Nie kieruję sie wcale religią, ale z punktu widzenia etyki, to
          jakoś nie tak...
    • lidek13 Re: Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 12:48
      A ja jestem za kastracją wszystkich mężczyzn alkoholików
      • aleksandra991 Re: Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 12:50
        Masz rację! Kastrować alkoholików, morderców, gwałcicieli - może to ich trochę
        przestraszy? Kara śmierci - to jeden raz i to humanitarny...
    • prt04 Re: Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 12:48
      Czy p.wierzejski swojej żonie, siostrze, kochance kazałby rodzić , gdyby ciąża
      równała sie dla niej pogorszeniem zdrowia lub była zagrożeniem życia. Tak łatwo
      się generalizuj, tak łatwo podpowiada rozwiązania bo to nie jego dotyczy. I
      ciągle wracamy do problemu kobiety, która dla LPR jes tylko"opakowaniem"dla
      istoty ludzkiej.Czyżby tym samym kobieta nie była istotą ludzka? Czy pan panie
      Wierzejski gdyby mogł sam rodzić i stanął przed dylematem moje życie, czy życie
      nienarodzonego to z taką łatwością postawił by pan na życie dziecka zwłaszcza,
      gdy w domu jest ich już kilkoro, a chłop pije i los kilkorga narodzonych
      przeciwstawił by pan losowi nienarodzonego? a swoją drogą to prowadzenie
      konsultacji z duchownymi to jak rozmowa ze ślepym o kolorach, niby wie, że są ,
      ale ich nie rozróżnia. I jak przed każdymi wyborami mamy tematy dyżurne aborcja,
      lustracja, podwyżki mam nadzieję , że po głupotach Giertycha ta kanapkowa partia
      zostanie w pył zmieciona.
      • ppo Najwyraźniej wyskrobano nie tych co trzeba 02.08.06, 12:55
        Może szanowna mamusia pana posła miała taki dylemat, ale przerażona wizją
        smażenia się w piekle (w tamtych czasach tylko to "groziło" za ten czyn)
        zrezygnowała i jednak urodziła nam takiego łacha, który mieni się obrońcą istot
        ludzkich. Jako jedna z tych istot sram na takiego obrońcę! Pie.. cię, panie
        ośle i całą twoją żałosną bandę niewyskrobanych pogrobowców faszyzmu.
        • belaqua Argumenty idioty 02.08.06, 12:59
          Zwolennicy zabijania niewinnych, nienarodzonych dzieci z braku jakichkolwiek
          naukowych rozumowych argumentów, które usprawiedliwiałyby takie zabójstwa, są w
          stanie jedynie używać argumentów ad personam ale nie ad rem.
          • ppo Kontrargumenty nie- idioty? 02.08.06, 13:04
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=46237811&a=46255010
            to rozumiem było jak najbardziej ad rem. A na pewno nie ad personam!
            Potwierdzasz tylko moją tezę, że wyskrobano niewłaściwych ludzi.
            • belaqua Re: Kontrargumenty nie- idioty? 02.08.06, 13:07
              Zasada jest prosta - idiocie odpowiada się w sposób dla idioty zrozumiały;
              inaczej byś tego nie pojął, choć mam wątpliwości wielce uzasadnione, że nadal
              nie zdajesz sobie sprawy jakim tępakiem jesteś twierdząc, że człowiekiem staje
              się wtedy kiedy ktoś inny zobaczy twarz. Przecież takich argumentów nie używają
              nawet najzacieklejsi zwolennicy aborcji, debilu!:)))
              • ppo Re: Kontrargumenty nie- idioty? 02.08.06, 13:20
                Nazywasz mnie tępakiem, idiotą i debilem nie dlatego, że mylę się w swoich
                osądach (bo akurat przedstawiam pogląd obowiązujący w USA, z którym przypadkowo
                się zgadzam), ale dlatego, że mam INNE ZDANIE NIŻ TY. I to właśnie doprowadza
                cię do takiej pasji. Nie umiesz dyskutować, dziecinko. Zajmij się więc może
                czym innym? Jak tam nowa gra? Ile leveli przeszedłeś? I dlaczego nie działa?
                • belaqua Re: Kontrargumenty nie- idioty? 02.08.06, 13:26
                  Co nie znaczy, że jesteś debilem:)))
            • sedomix Serio - ten argument z twarzy to absurd 03.08.06, 14:24
              Skad w ogole to wziales??? Jak to uzasadniasz??? Dlaczego o byciu czlowiekiem
              nie decyduje wg ciebie np. wyksztalcenie sie ukladu nerwowego albo np. serca?
              Podawanie tego typu kryteriow jest zupelnie arbitralne, dlatego daj sobie z tym
              spokoj. Proponuje z jednej strony postudiowac biologie, z drugiej - etyke. Dla
              wyjasnienia - etyke filozoficzna, nie teologie moralna. Wtedy moze twoje
              argumenty beda sensowne. Pozdrawiam - etyk.
      • wiktoriaka Re: Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 12:56
        Niestety, to nigdy nie bedzie dotyczyć Wierzejskiego. Boje się, że los kobiet z
        rodziny jest mu tak samo obojętny, jak wszystkich innych.
    • mozart Ach jak chcialoby sie powiedziec do Giertycha 02.08.06, 13:01
      Es lebe unser Führer i podnoszac prawa reke zamowic 5 piw!
    • hardcorepride Re: Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 13:03
      Panie Wierzejski, szkoda, że Pańska matka nie dokonała aborcji, w takim
      przypadku owy "zabieg" jest jak najbardziej wskazany.
    • mozart Jak widze... 02.08.06, 13:07
      Jak widze LPR to jestem za kara smierci
      Jak widze Romana Giertycha to jestem za aborcja
      Jak widze Macieja Giertycha to jestem za eutanazja.
    • kiwigirl Re: Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 13:11
      w kwestii aborcji to już im sie chyba na głowy totalnie rzuciło, ze
      społeczeństwem moze by konsultowali a nie z klerem... spoko kobieta po
      narodzinach dizecka zostanie kaleką ale co tam, niech rodzi, bedzie więcej
      ubogich rodzin, którymi zajmie sie moze... LPR? bo nikt inny na pewno nie. bo
      przecież matka na rencie inwalidzkiej jest w super pozycji do utrzymywania i
      wychowywania dzieci...

kara śmierci byłaby super, ale kazdy średnio inteligentny wie ze wchodząc do
      Unii de fact podpisaliśy się pod tym ze kary smierci u nas być nie może. i nie
      bedzie, a to "wprowadzanie projektu" to nic innego jak próba zdobycia głosów
      nieświadomych ludzi...

rany co za idiotyzm !!
    • khaern Won z debilami ! 02.08.06, 13:16
      bo inaczej juz nie mozna, zadnej merytoryki, zadnych argumentow, ze sciana sie
      nie rozmawia, sciany sie wyburza !
      • galan12 po to są aborcje!!!!!!!!!!!!!!!!1 02.08.06, 14:15
        khaern napisał:

> bo inaczej juz nie mozna, zadnej merytoryki, zadnych argumentow, ze sciana
        sie
        > nie rozmawia, sciany sie wyburza !
        >
    • fitpink K_A_T_O_L_A_N_D!!! won Lpr PiS 02.08.06, 13:22
      Skoro Duchowni staja sie specjalistego od wszystkiego... I powoli z
      Rzeczypospolitej robi sie katoland... Niech ksieza przejma takze w zwiazku z
      tym wszelkie swieckie obowizki.. : sluzba zdrowia ( modl sie dziecko
      wyzdrowiejesz) , straz pozarna ( pomodlmy sie o deszcz ), policja ( modlmy sie
      za wszystkich aby nie bladzili).... oczywiscie takze obrona narodowa..
      wojsko... Idac za przykladem celibatu zobaczymy jak wtedy bedzie sie rozwijał
      przyrost naturalny...

TO JAKAS PARANOJA!!!! WON Z KOSCIOLEM OD PANSTWA!!! TO DWIE ROZNE RZECZY!!!!
      PANOWANIE KOSCILA MIELISMY JUZ W SREDNIOWIECZU - POLICZMY TYCH KTORZY PRZEZYLI,
      I PODZIELMY PRZEZ WZROST GOSPODARCZY... WYJDZIE NĘDZA!!!
      • belaqua Oj te upały!...:)))) 02.08.06, 13:29
        Chłoptysiu, ty o Średniowieczu to wiesz tyle ile nauczyli cię marksiści w szkole
        podastawowej albo na kursach wieczorowych, więc nie wycieraj sobie swej
        niedouczonej buźki tą piękną epoką!:))
        • wiktoriaka Re: Oj te upały!...:)))) 02.08.06, 13:39
          "...są w
          stanie jedynie używać argumentów ad personam ale nie ad rem."
          Czy to nie Ty przed chwilą napisałeś?
    • japolak konsultacje czy rekolekcje? 02.08.06, 13:23
      "Po przeprowadzeniu konsultacji społecznych, głównie z duchownymi, postaramy
      się redukować przypadki aborcji. Nie może być tak, jak jest teraz, że
      zagrożenie zdrowia kobiety jest używane jako precedens do zabijania istoty
      ludzkiej".
      Oczywiście duchowni są najlepszymi specjalistami od zapłodnienia oraz
      określania kiedy ciąża zagraża zdrowiu i zyciu kobiety...
      Zresztą jak widać dla LPR jest prosty wybór - albo interes KOBIETY, albo ISTOTY
      LUDZKIEJ.
      Pytać lekarzy, pytać kobiety przed 70 rokiem życia nie ma sensu
    • genyo Re: Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 13:27
      ciekawe, czy gdyby Wierzejski mial oslepnac, jesli jego zona urodzi, to
      zgodzilby sie na te ciaze i utrate wlasnego wzroku. Najlatwiej dysponowac
      cudzym. Nie mam bowiem watpliwosci, ze gdyby jego zona miala oslepnac, to nie
      mialby nic przeciwko temu, ale gdyby on sam....Jednoczesnie zycze mu, zeby
      doswiadczyl na sobie swoich glupich pomyslow
    • kubazell Debile i faszyści!!!!!! 02.08.06, 13:27
      LPR to faszysci i DEBILE,nie miesci mi sie w głowie jak to w ogole jest mozliwe zeby na czyms takim jak ciąża i zdrowie matki i dziecka,można było ŻEROWAĆ (bo to tylko tak można nazwać)i robic na tym kampanie wyborczą co za debile, bez zadnej empatiii zrozumienia!!głupota i dno tej partii jest porażające!!!!i oni chca bronic praw rodzin, matek dzieci!!!KRETYNI!!!!GIERTYCH WIERZEJSKI I S-KA POD KIECKI CZARNYCH KLECHÓW DUPY IM LIZAĆ!!!WON DEKLE NA KSIĘŻYC BO STAMTĄD MACIE SWOJE POMYSŁY I NIE ZAPOMNIJCIE WZIĄŚĆ ZE SOBĄ OJCA TFU DYREKTORA IJEGO KUNDLÓW!!!

"KUMASZ PAN CZY MASZ ZA DALEKO DO ŁBA ??"
      • belaqua Nie ma to jak rzeczowa dyskusja!:))) 02.08.06, 13:31
        ...w wykonaniu nieuka i profana:)))
        • w2711 Potraktuj to jako "głos ludu" i sprawdź notowania. 02.08.06, 13:35
        • wdakra Re: Nie ma to jak rzeczowa dyskusja!:))) 02.08.06, 15:16
          belaqua napisał:

> ...w wykonaniu nieuka i profana:)))

Usilnie się starałam znaleźć jakiś Twój post z rzeczowymi argumentami, ale mi
          się nie udało. Może podasz mi jakiś link?
    • konopnyjasio Wierzejski to flet konia 02.08.06, 13:47
      A koniem,który mówi jest Giertych.Oszust,oszust okulary
      (zerówki).Profesor,docent,doktor posrany.
    • zuzau gratuluje konsultacji u specjalistów 02.08.06, 13:53
      Pieprzeni duchowni maja sie wypowiadac w sprawie ciąży i zdrowia kobiety.
      Mam córkę, beda ja namawiac zeby wyjechala z tego chorego kraju.
      • totalna_apokalipsa Tak sie nie robi. 02.08.06, 13:57
        I to co chcesz zrobić jest wlasnie zamykaniem oczu/Niemcy też Hitlera długo
        tolerowali, udawali, ze nei widza, a jak już mieli dośc, to wyjężdzali (o ile
        mieli pieniądze). Własnie taka postawa nie angazowania sie, nie protestowania,
        nie zrobienia takiej rozpierduchy jak górnicy pod sejmem , prowadzi do tego, ze
        ci idioci machaja czyimś zyciem jak flakiem.

Nie wyjezdzac, tylko iśc na wybory samorzadowe i zagłosować tak, zeby LPR nie
        miał 0,5% głosów.
    • to-ja-007 Re: Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 14:03
      Hmmmm a kiedy na przyklad wiadomo ze jest "tylko" zagrozenie zdrowia a kiedy juz
      jest zagrozenie zycia? Ksieza beda o tym decydowac? A moze autorzy ustawy
      powinni i to przewidziec w swoim projekcie ... oraz np. jesli zostanie
      popelniony blad to kto pojdzie za bledna decyzje do wiezienia?

Jesli donoszenie ciazy powoduje utrate zdrowia - to kto wychowa to dziecko?
      Ksiadz?

> Czasem istnieje możliwość, że w wyniku ciąży pogorszy się wzrok, i już kobiety
      > chcą dokonywać aborcji.

Skad oni biora takie informacje .... bardziej absurdalnych przykladow nie mogli
      podac.
      Zreszta co to znaczy pogorszenie wzroku ? Slepota? Czy zmiana szkiel w okularach
      na silniejsze o pol dioptrii?

Poza tym a nie lepiej by bylo wychowywac swoich wyznawcow?
      Mamy te 99% katolikow wiec gdyby wszyscy stosowali sie do tego co ksieza glosza
      w kosciele - to nie potrzeba by zadnych dodatkowych praw.

Czy moze kosciol katolicki nie jest w stanie przekonac swoich wyznawcow zeby
      sami, z czysto moralnego puntku widzenia - odrzucali aborcje?

Nie mozna inaczej zdyscyplinowac swoich wyznawcow jak tworzac nowe swieckie prawa?

A moze niedlugo w Polsce beda potrzebne specjalne prawa zeby ludzi zmuszac nie
      tylko do przestrzegania chrzescijanskich wartosci ale zeby nie zachowywali sie
      jak zwierzeta?

fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/Pogotowie_nie_zabra%B3o_umieraj%B1cej_kobiety_do_szpitala,776425,2943
    • net_usser Wytlumaczcie TO!!!!!!! 02.08.06, 14:06
      Dlaczego najbardziej katolicka partia zada usmiercania ludzi???
      • nadziezda_krupskaja Re: Wytlumaczcie TO!!!!!!! 02.08.06, 16:59
        Dlatego, że ona taka katolicka, jak PiS Prawy i Sprawiedliwy...!
    • kompost444 Świetny projekt LPR 02.08.06, 14:10
      Gdy z jednej strony jest czyjeś życie, a z drugiej zdrowie co należy wybrać? W
      ostateczności powinno sie zdefiniować co znaczy zdrowie kobiety. Czy utrata
      wzroku, czy rozstępy na skórze po porodzie, to jest taka sama utrata zdrowia.
      Znana jest wielka ilość przypadków, że odwrotnie, kobieta z chorobą, nieraz
      śmiertelną, bo porodzie odzyskuje zdrowie. to też trzeba brać pod uwagę. Jednak
      ja osobiście, po stwierdzeniu przez konsylium lekarskie poważnego zagrożenia
      zdrowia decyzję o urodzeniu pozostawiłbym rodzicom. Jest to jedyny przypadek,
      który powinien dopuszczać zabicie drugiego człowieka (zagrożenie życia
      własnego). Nie tylko zresztą w wypadku ciąży, lecz także w wypadku obrony
      własnego, lub cudzego życia.
    • galan12 zalegalizować PEŁNĄ aborcję-nie będzie Wierzejskic 02.08.06, 14:14
    • piegusek1 Re: Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 14:18
      A kiedy zabronią pigułek i prezerwatyw???
    • tom1003 Re: Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 14:19
      Znowu gazetka jątrzy?
      Kontrowersyjne są nie projekty jakichś ustaw, tylko stosowane przez gazetkę
      metody propagandowe służace do oczerniania przeciwników.
      Póki co, jeszcze zadni elpeerowcy nie narobili tyle zła w Polsce co urbanowo
      michnikowa sitwa.
      • norbertrabarbar Re: Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 14:25
        Nie bardzo rozumiem... Jak pisanie o tym co robi rząd jest jątrzeniem??
        Oczywiście zawsze moglibyśmy być otoczeni propagandą sukcesu ale przypominam, że
        ostatnim razem gdy tak było to ludzie wyszli na ulicę i obalili system
    • zbirut LPR o k r o p n o ś ć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.08.06, 14:27

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka