Dodaj do ulubionych

Balcerowicz do prokuratury ws. oskarżeń Zawiszy

• demis1 Jaki to wstyd przed swiatem taki hlystek zawisza 20.08.06, 21:53
      obleśny oskarza CzLOWIEKA TAK WIELKIEJ KLASY POLACY PLUJCIE NA KACZOROW I ICH
      KOLESIOW KTORZY TAKI SAM POZIOM MAJA CO OBRZYDLIWE KACZKI. JAKI WSTYD ,JAKI
      WSTYD,JAKI WSTYD LUDZIE OPAMIETAJCIE SIWE CZLOWIEKA O TAKIEJ KLASIE KULTURZE I
      POZIOMIE WYKSZTALCENIA TO TE PACHOLKI8 KACZOROWE TO POWINNY NOGI MYC I WODE
      PIC. KACZORY WSTYD DLA WSZYSTKICH P[OLAKOW NIOSA NA CALEJ KULI ZIEMSKIEJ.WSTYD
      WSTYD WSTYD WSTYD POLAKU POPIERASZ TYCH OSZUSTOW KACZYNSKICH ICH KOLEGOW JESTES
      TAKIM SAMYM DRANIEM JAK ONI WSTYD WSTYD WSTYD
    • bogda35 Balcerowicz do prokuratury ws. oskarżeń Zawiszy 20.08.06, 21:55
      podłość i hucpa PiS nie znają granic.Mienia sie patriotami a opluwają każdego
      Polaka który przynosi Polsce chlubę.Im bardziej nieudolni tym podlejsi.
    • m_i_k Re: Balcerowicz do prokuratury ws. oskarżeń Zawis 20.08.06, 21:56
      > Ten Ekonomista Wszechczasów za to ,że zamroził kurs dolara na 16 miesięcy
      > przy równoczesnym olbrzymim oprocentowaniu wkładu

hehe, liceum ekonomiczne? jakim cudem sie tam dostałes? chociaz skonczyc to sie
      juz chyba nie udalo...
    • tludzki4 Balcerowicz do prokuratury ws. oskarżeń Zawiszy 20.08.06, 21:56
      gdy plije sie pod wiatr, historii współczesnej, to plwociny wsiąkaja w skórę -
      oczy tego nie widzą. Balcerowicz byłby durniem na miarę Kaczyńskich & PiSu
      gdyby układał się z bankami światowymi.
    • findzia Balcer juz dawno powinien siedziec w pudle 20.08.06, 22:09
      Albo za dluga grabe albo za bezdenna glupote, albo za jedno i drugie.Fakt
      pozostake faktem,ze polskie banki pomogl sprywatyzowac za frico. To najwiekszy
      tworca tzw.polskiej biedy. Trudno mi nawet uwierzyc w jego ekonomiczne
      wyksztalcenie. Przeciez straganiarz z jarmarku nie sprzedalby towaru ze
      strata,za 1/10 tego towaru wartosci. Balcer powinien oddac to co zagarnal i
      jeszcze posiedziec w odosobnieniu i przemyslec swoje dzialanie na szkode nas
      wszystkich.
      • europea2006 ale bzdury 20.08.06, 22:16
        dziewczę drogie jak kiedyś zdobędziesz może tytuł profesora z ekonomii to
        będziesz mogła pewne rzeczy ocenić, bo na razie to się tym wpisem tylko
        ośmieszasz.
        • findzia Re: ale bzdury 21.08.06, 04:01
          To Ty kolezanko piszesz bzdury.Ja swoja wiedze na temat Balcerka oparlam na
          autorytatywnych wypowiedziach profesora Kazimierza Poznanskiego.Prof.Poznanski
          to uznany ekonomista,o swiatowej slawie (wykladowca na uniwersytecie w
          Seatlle), i ma na temat Balcera wiedzy ekonomicznej i praktycznej wiecej niz
          gorsze zdanie.Poczytaj tez artukuly dr.Szawczyka na temat prywatyzacji polskich
          bankow, to bedziesz wiedziala jak dostalas po garbie.Balcer owszem, ma zaslugi -
          dla finansjery zachodniej, bo dzieki jego glupocie czy tez pazernosci
          wzbogacily sie te rekiny niesamowicie. Banki zostaly oddane w stosunku do
          zyskow jakie dzis te banki zarabiaja za FRICO!!!!!Polacy daja sie
          iskac,dlaczego?Bo maja podobne "geszefciarskie"lby do Ciebie.
          • oblesnik Re: ale bzdury 21.08.06, 08:59
            "Prof." Poznanski wydaje mi sie bardzo podobny do bardzo zdolnego "biznesmena"
            Stana Tyminskiego. Argumentacja na podobnym poziomie i wpodobnym, paranoidalnym
            stylu.
      • silesia Re: Balcer juz dawno powinien siedziec w pudle 20.08.06, 22:29
        Gdzie ja żyję!!!!jakaś findzia porównuje bank do straganu.czytałe kiedyś opis
        Brzezińskiego z pierwszego kontaktu z Balcerowiczem i o pomocy jakiej rząd USA
        udzielił Polsce w 1989 roku ,ale w Polsce już się o tym nie pamięta.Rząd USA
        uwierrzył w wizje tego wielkiegio ekonomisty.Dzięki temu c..lu możesz jeszcze
        swobodnie pisać.
      • gmpls Re: Balcer juz dawno powinien siedziec w pudle 20.08.06, 22:30
        jasne, bo straganirz predzej spali to czego sprzedac z podwojnym zystkiem nie
        moze niz sprzeda za tyle ile mu oferuja :)
        • findzia Re: Balcer juz dawno powinien siedziec w pudle 21.08.06, 04:13
          Pewnie bo straganiarz madrzejszy.Nigdy nie sprzedalby nowego Mercedesa za cene
          starego Fiacika ,tylko z tej przyczyny, ze chwilowo brak chetnego na zakup
          limuzyny.Balcerek pewnikiem by opylil cacko za grosze,bo tak handlowal
          bankami.O czym to swiadczy???Na peno dobrze o Balcerowiczu i jego
          obroncach.Kiepow nie sieja sami sie tym staja.
      • emerytka13 Re: Balcer juz dawno powinien siedziec w pudle 20.08.06, 23:53
        Ej findzia, findzia jak się czyta twoje posty to ręce ,majtki i piersi do ziemi
        opadają. Można Balcerowicza lubić , można nienawidzieć ,ale prawdą jest ,że
        dzięki niemu nie mamy szalejącej inflacji. Zrobił to brutalnie ,ale pieniądz ma
        wartość i jest wymienny/Grabskiego za reformę walutową też nienawidzili, a dziś
        podziwiają/. Ale oskarżanie człowieka , gdy dowody są słabsze niż podróbki
        Jaruckiej, świadczy o tym,że poseł o tak historycznym nazwisku unurzał je w
        błocie, bo wymyśla się na kogoś bezdowodowe donosy na tym poziomie przestępstwa
        do jakiego ta osoba jest zdolna. Każdy sądzi wg siebie . Widać Zawisza byłby
        zdolny do przestępstwa jakie wymyślił Balcerowiczowi. Nie ma dowodów nie ma
        przestępstwa. Konfabulować/ dla głupiej findzi wyjaśnienie,wymyślac kłamstwa/to
        każdy może. Ja mogę twierdzić , że Zawisza mnie pobiła w ciemnym zaułku i
        dopiero wczoraj jak ją zobaczyłam w TV to poznałam. Dowodów nie ma , ba to
        może być kłamstwo, ale smrodek do Zawiszy przylgnie , jak 2,3 gazety to napiszą
        i co , nie poczuje sie okradziony z dobrego imienia? Pamiętaj Zawiszo,kiedyś
        mówiono polegać jak na Zawiszy, żeby nie mówiono , kłamać jak Zawisza.A
        Balcerowicza nie cierpię, ale prawo ma być przestrzegane a nie jakieś sądy
        patrymonialne
        • findzia Emerytko! 21.08.06, 04:07
          Leb Twoj niezydowski.Zaden Zyd by nie chwalil prywatyzacji bankow a la
          Balcerek.Jak tak dalej bedziesz myslala i przyklaskiwala tym ci cie skubia to
          niedlugo nie bedzie pieniedzy na wyplate Twojej emerytury!!!!!A wtedy - zeby w
          sciane!!!!!!!

----------------------
          Naiwnosc ludzi jest porazajaca.
          • emerytka13 Re: Emerytko! 21.08.06, 11:21
            Oj findzia ,findzia , a kto chwali tę prywatyzację ? Naucz się czytać za
            zrozumieniem , bo na razie twoje argumenty są księżycowe. Moja wypowiedż
            dotyczyła prawa NIKOGO nie wolno oskarżac bez dowodów, i spokoju z powodu
            zahamowania inflacji , młoda jesteś ,nie pamiętasz jak co miesiąc zmieniano
            angaże , bo za pobory z porzedniego miesiąca w następnym można było nabyć
            przyslowiowe zapałki i to jest dobre, ale czy mądrze osiągnięte ,nie wiem.
            Trzeba zapytac KILKU specjalistów i to różnych opcji, popatrzeć , który z
            którym się bije , pamiętać ,że opinie ekonomiczne ZAWSZE są polityczne i
            spróbować wyciągnąć wnioski.A najbardziej pokazowe rozkradanie polskiego
            przemysłu zrobił Lewandowski/ do dziś Łódź gloduje i roboty nie ma / bo
            doskonale prosperujące zakłady Niemcom sprzedał za grosze i na takich
            warunkach, że ludzi pozwalniali, przenieśli produkcję wraz z intratnymi
            kontraktami na zachód, a u nas zostały puste hale i bezrobotni. Sprzedawał
            rentowne zakłady, które załogi chciały wykupić .To nie jest
            szaber ????????????
    • europea2006 Trzymam kciuki za Balcerowicza 20.08.06, 22:13
      a Zawisza to zwykłe zero, każdy kto choć trochę zna się na ekonomii wie , że
      Zawisza ośmiesza się każdą swoją wypowiedzią o finansach i gospodarce.
      Balcerowicz to klasa, a Zawisza to dno ... i tyle.
      • robaczku Re: Trzymam kciuki za Balcerowicza 20.08.06, 22:24
        Ja również trzymam kciuki za Leszka Balcerowicza.Mam nadzieję że poradzi sobie z
        tym cwaniaczkiem Zawiszą.
      • gmpls Re: Trzymam kciuki za Balcerowicza 20.08.06, 22:37
        > a Zawisza to zwykłe zero, każdy kto choć trochę zna się na ekonomii wie , że
        > Zawisza ośmiesza się każdą swoją wypowiedzią o finansach i gospodarce.
        > Balcerowicz to klasa, a Zawisza to dno ... i tyle.

ale to jakby nie mialo znaczenia, bo u nas wazne i prawdziwe jest tylko to co
        powie WODZ KACZOR
    • ali47 Balcerowicz do prokuratury ws. oskarżeń Zawiszy 20.08.06, 22:30
      czytaqć Posrańcy
      www.naszawitryna.pl/ksiazki_140.html
      republika.pl/pieniadz/
      www.barter.org.pl/demokracja_finansowa.php
      www.ken.info.pl/glowna.html
    • almagus Re: Pognojowicona IV kategoria. 20.08.06, 22:36
      Masz na wodza zadatki,
      jak wódz tępy i gładki!

Pognojowicona IV kategoria.

Jak każda woda
      urody ci doda!
      Utrwali w wierze,
      lecz rozum zabierze,
      gdy katoland przećwiczy
      użycie gnojowicy!
      Durne na kanapie,
      już leje i chlapie!
      Gnojowica uświęcona,
      tak niedoceniona.
      Stolicy perfumeria
      i wiedzy mizeria.
    • borsuk14 Re: Balcerowicz do prokuratury ws. oskarżeń Zawis 20.08.06, 22:38
      Nie Balcerowicza ale ciebie ale z wyrokiem.
      • cyber.wernyhora Re: Balcerowicz do prokuratury ws.oskarżeń Zawiszy 20.08.06, 23:02
        Cyber-lira znacznie wiecej gra o tym wszystkim na FK.

Tutaj krotko w tym zgielku, szczegolnie dla mlodszych i niezbyt swiadomych.
        Leszek Balcerowicz, mimo wad, pomogl przeprowadzic w Polsce bardzo wazne
        reformy. Bardzo latwo ocenia sie ex post. Albo, co gorsza, latwo sie pokrzykuje
        jak na meczu trzeciej ligi.

Cyber-lira czeka teraz jak bedzie wygladal ten show na pokaz. Bo na pewno nie
        bedzie to rzeczowa Komisja. Jedno jest pewne. Jesli ten show pojdzie w zlym
        kierunku, to kto wie, co bedzie sie dzialo. I wtedy moze nasi mlodzi
        radykalowie zobacza, co to jest kryzys finansowy.

Oby do tego nie doszlo. Wiecej cyber-lira gra o tym na FK.
        • pulsar12 Re: Balcerowicz do prokuratury ws.oskarżeń Zawisz 21.08.06, 09:25
          cyber.wernyhora napisał:
          > Tutaj krotko w tym zgielku, szczegolnie dla mlodszych i niezbyt swiadomych.
          > Leszek Balcerowicz, mimo wad, pomogl przeprowadzic w Polsce bardzo wazne
          > reformy. Bardzo latwo ocenia sie ex post. Albo, co gorsza, latwo sie pokrzykuje
          >
          > jak na meczu trzeciej ligi.
          >
          > Cyber-lira czeka teraz jak bedzie wygladal ten show na pokaz. Bo na pewno nie
          > bedzie to rzeczowa Komisja. Jedno jest pewne. Jesli ten show pojdzie w zlym
          > kierunku, to kto wie, co bedzie sie dzialo. I wtedy moze nasi mlodzi
          > radykalowie zobacza, co to jest kryzys finansowy.
          >
          > Oby do tego nie doszlo. Wiecej cyber-lira gra o tym na FK.

Gorąca dyskusja w tym wątku. I przyznaję - bardzo dla mnie poznawcza! Zbyt mało
          mam wiedzy żeby oceniać racje obu stron. Ale Twoja ocena sytuacji w kraju wydaje
          mi się bardzo rzeczowa. Do puenty: "Oby do tego nie doszło." dorzucę tylko moje
          życzeniowe: Oby !!!
          • uchachany No nawet jeżeli dojdzie do kryzysu finansowego, 21.08.06, 11:15
            to nie będzie on bynajmniej efektem polityki makroekonomicznej aktywistów PiSu
            rzuconych "na odcinek" NBP i świeżo powstałego supernadzoru bankowego, ale
            wynikiem knowań sił lumpenliberalnej i łżeelitarnej imperialistycznej reakcji
            antyPiSiej, zrzucającej stonkę dywersji na pola myśli ekonomicznej PiSu!

pulsar12 napisał:

> cyber.wernyhora napisał:
            > > .... to kto wie, co bedzie sie dzialo. I wtedy moze nasi mlodzi
            > > radykalowie zobacza, co to jest kryzys finansowy.
            > >
            > > Oby do tego nie doszlo. Wiecej cyber-lira gra o tym na FK.
            >
            > Gorąca dyskusja w tym wątku. I przyznaję - bardzo dla mnie poznawcza! Zbyt
            mało
            > mam wiedzy żeby oceniać racje obu stron. Ale Twoja ocena sytuacji w kraju
            wydaj
            > e
            > mi się bardzo rzeczowa. Do puenty: "Oby do tego nie doszło." dorzucę tylko
            moje
            > życzeniowe: Oby !!!
            • arjuna1 Re: No nawet jeżeli dojdzie do kryzysu finansoweg 21.08.06, 11:20
              A nie mówiłem że PIS=PZPR=PRL - nawet propaganda i język z tamtej epoki.
              Poczytajcie sobie niżej. Dość tego pisiorksiego PRL-u.

uchachany napisał:

> to nie będzie on bynajmniej efektem polityki makroekonomicznej aktywistów
              PiSu
              > rzuconych "na odcinek" NBP i świeżo powstałego supernadzoru bankowego, ale
              > wynikiem knowań sił lumpenliberalnej i łżeelitarnej imperialistycznej reakcji
              > antyPiSiej, zrzucającej stonkę dywersji na pola myśli ekonomicznej PiSu!
              >

• uchachany "Bo do ludzi trzeba mówić wolno, dokładnie i 21.08.06, 11:26
                powtarzać po kilka razy" :-)) [Pan Bywszy Premier]...

arjuna1 napisał:

> A nie mówiłem że PIS=PZPR=PRL - nawet propaganda i język z tamtej epoki.
                > Poczytajcie sobie niżej. Dość tego pisiorksiego PRL-u.
                > ...
    • nnxx mark6 to bezmózg 20.08.06, 22:40
      mark6 to bezmózg
    • cassedy Balcerowicz do prokuratury ws. oskarżeń Zawiszy 20.08.06, 22:48
      Zawisza powinien sobie kupic mlotek i stuknac sie w czolo. Ale moze jako
      wiodacemu intelektualiscie Pisu mu nie wypada? Sadze ze to jest OK ze Balcerowicz
      doniosl na niego, a dlaczego by chama nie zdenerwowac? Mam nadzieje ze w
      przypadku procesu Zawisza bedzie oplacal adwokatow z wlasnej kieszeni.
    • lolop7 ja w sprawie p. Kaczynskiego 20.08.06, 22:50
      sram na glowe panstwa tzn. jasnie wielmoznego pana kurdupla prezydenta
      Kaczynskiego skonczonego matola wiceministra Leppera i jebnietego syna
      frankensztajna Giertycha tez chyba wiceministra. Najjasniejszy majestat wladzy
      RP MAM W DUPIE.
      • findzia Re: ja w sprawie p. Kaczynskiego 21.08.06, 05:12
        Jolop mam pytanie, a kto na ciebie sra??Przeciez jestes caly osrany wulgarnym
        slownictwem.
    • roosevelt5 Balcerowicz do prokuratury ws. oskarżeń Zawiszy 20.08.06, 23:02
      Nic nowego, to staje się już normą.
      Po pierwsze puszczać do prasy informacje o podejrzeniach w sprawie i stawianych
      zarzutach.
      Dopiero po drugie szukać lub ewentualnie sprawdzić dowody winy.
      Poseł Zawisza jeśli już otrzymał jakąś anonimową plotkę lub informacje, to w
      pierwszej kolejności powinien ją sprawdzić.
      Dopiero gdy plotki będą potwierdzone po przez dowody winy, powinien zgosić do
      prokuratury ewentualnie równolegle do prasy.
      Taka procedura byłaby bardziej wiarygodna dla polityka (posła).
      Jednak bardzo ograniczony zakres rozumowania posła, taka procedura jest bardzo
      trudna do zrozumienia.
      Podczas debaty sejmowej o powstaniu komisji d/s prywatyzacji banków, była
      propozycja sprawdzenia SKOK-ów.
      Wtedy wyskoczył poseł Zawisza i powiedział, że komisja nie będzie zajmować się
      SKOK-ami, gdyż SKOK-i nie są bankami, a po za tym PiS nie ma nic z tym
      wspólnego.
      Ciekawe co miał na myśli mówiąc, że PiS nie ma nic z tym wspólnego?
      Jest takie powiedzenie - uderz w stół, a nożyce same się odezwą.
      Pod względem uprawiania polityki, niestety nasz kraj stacza się w dół i to co
      raz szybciej.
      • arek64 Re: Balcerowicz do prokuratury ws. oskarżeń Zawis 21.08.06, 00:06
        > Nic nowego, to staje się już normą.

Moherowa norma.
    • tzetze1 Pajac Zawisza znow psioczy? 20.08.06, 23:34
      Ten czlowiek nie zna sie na niczym poza tym jak lizac jaja kartoflom...Uff, co
      za miernota.
    • p406_737u Re: Balcerowicz do prokuratury ws. oskarżeń Zawis 20.08.06, 23:48
      > Balcerowicza do pudła bez sądu

.. a Zawisza na gilotynę bez sądu! :-)
    • paka48 Lepper będzie lepszy 21.08.06, 00:04
      Jeżeli Ci dwaj panowie Balcerowicz i Zawisza będą z soba rozmawiali przez prasę
      to po prostu trzeba ich wy....... Jeżlei tacy dwaj iteligenci nie wiedzą jak to
      sie robi, że najpierw sprawdza sie dowody a potem coś głosi! To niech chłopek
      roztropek uczy ich rozumu!
    • 5t3f4n Balcerowicza zasługi dla kraju 21.08.06, 00:21
      Coraz więcej Polaków żyje poniżej minimum egzystencjalnego. Ponad połowa
      społeczeństwa zagrożona jest ubóstwem. Dwa miliony rodaków egzystuje w skrajnej
      biedzie.
      Z danych GUS wynika, że 22 miliony, tj. 57% obywateli polskich, żyje poniżej
      przyjętej granicy niedostatku, z czego 5,8 miliona ludzi (15%) żyje poniżej
      ustawowej granicy ubóstwa, a 3,7 miliona obywateli (9,5%) żyje poniżej granicy
      skrajnego ubóstwa, prowadzącego do biologicznego wyniszczenia organizmu
      (tożsame ze stopniem biedy w krajach afrykańskich).
      Wg danych GUS, na 20% Polaków przypada 5% dochodu, na 55% Polaków - 25%
      dochodu, na 15% Polaków - 15% dochodu, a na 10% Polaków - aż 55% dochodu
      narodowego.
      • europea2006 jeśli myślisz że to wszystko to 21.08.06, 00:23
        wina Balcerowicza to ... no nie wiem jak to powiedzieć.... delikatnie rzecz
        ujmując ośmieszasz się- pozdrowienia
    • mwiskirski Re: Balcerowicz do prokuratury ws. oskarżeń Zawis 21.08.06, 00:46
      Markowi6 za głupotę urwać jaja też bez sądu.
    • realkrzysiek Balcerowicz do prokuratury ws. oskarżeń Zawiszy 21.08.06, 00:55
      Wydaje mi się, że Balcerowicz jest jednym z niewielu niewinnych i uczciwych
      ludzi w naszym kraju. Nie sprzedał się SLD i obecnym się nie daje. Facet godny
      pochwały i wytrwałości.
      Szkoda tylko, że niedługo będzie musiał odejść i nie będzie Prezesem NBP.
      A po nim może przyjść jakiś uległy idiota, który będzie tańczył tak jak będą
      chcieli inni. I co z tego może wyjść? Inflacja, bałagan, wykończenie ludzi
      zadłużonych po uszy, bo kupili mieszkanie na kredyt, przedsiębiorców i całą
      gospodarkę, bo może wejdą wizje Lepera w życie mówiące, że pieniądze są w
      bankach. Tak one tam leżą i są własnością wszystkich, którzy trzymają tam
      pieniądze, a bank to taka instytucja, która sobie da radę w różnych sytuacjach,
      bo dokopie tym, którzy coś od nich potrzebują. Kto wtedy za to zapłaci? My!
      Polityków będzie to g...no obchodzić, że załatwili połowę społeczeństwa...,
      państwo itd.
      Ważniejsze wszakże sprawy są dziś na ich głowie i po co marnować klawiaturę,
      mądrzy to wiedzą, a tym słabszym nie da się tego tak wytłumaczyć...
    • zenutek mark6 - razem z tobą do jednej celi... 21.08.06, 01:02
      mark6 - razem z tobą do jednej celi....także bez wyroku.
      • wet3 Balcerowicz wyrzadzil polskiej gospodarce 21.08.06, 01:25
        niepowetowabe szkody. Przyczynil sie do upadku bardzo wielu dochodowych
        przedsiebiorstw w procesie dzikiej i zlodziejskiej prywatyzacji. Niepotrzebnie
        utrzymuje caly czas sztucznie zawyzona wartosc zlotowki hamujac przez to nasza
        wymiane handlowa. Osobiscie uwazam, ze nie jest czysty i zarzucam mu
        zrujnowanie polskiej gospodarki.
        Jedyny plus to utrzymywanie bardzo niskiego wskaznika inflacji - ale przeciez
        nie tylko na tym rozsadna polityka pieniezna polega.
        • findzia Re: Balcerowicz wyrzadzil polskiej gospodarce 21.08.06, 05:10
          Wet podzielam Twoja opinie w tym temacie.Trzezwo myslisz!!!Szkoda tylko,ze tak
          malo ludzi ma leb na karku.
        • oblesnik Re: Balcerowicz wyrzadzil polskiej gospodarce 21.08.06, 09:22
          Tak, polska gospodarka lezy teraz w gruzach. A za Gierka i Jaruzelskiego byla w
          rozkwicie i bylismy 10 potega gospodarcza swiata. Tak bylo, dobrze pamietam.
          • uchachany To oczywiste, że w kwestii gospodarki powinniśmy 21.08.06, 12:03
            dążyć do osiagnięcia i odtworzenia stanu II RP tuż przed wybuchem wojny, czyli
            w okolicach 1939 r. Dlaczego? Wynika to z nadzwyczaj prostego rozumowania,
            dostępnego dla każdego, choćby i najtępszego umysłu. A mianowicie:

1. Jak wiadomo każdemu Prawdziwemu Polakowi, Balcerowicz zniszczył polską
            gospodarkę. Wniosek? Przed 1989/90, za czasów PRL r. była w LEPSZYM STANIE niż
            obecnie.

2. Jak wiadomo każdemu Prawdziwemu Polakowi, sowieccy namiestnicy, czyli
            polskie komuchy rządzący PRLem zniszczyły polską gospodarkę (i to bardziej niż
            okupanci). Wniosek? Pod koniec wojny, w 1945 była w LEPSZYM STANIE niż pod
            koniec PRL, a więc i w ZNACZNIE LEPSZYM niż obecnie.

3. Jak wiadomo każdemu Polakowi, okupanci niemiccy i sowieccy zniszczyli polską
            gospodarkę w czasie wojny. Wniosek? W 1939 była w LEPSZYM STANIE niż w 1945.

A skoro w 2006 jest w gorszym stanie, niż była w 1989/90, a w 1989/90 była w
            gorszym, niż w 1945, a w 1945 była w gorszym, niż w 1939 - to wyobraźmy tylko
            sobie, jakąż to potęgą gospodarczą była Polska w 1939! Zważywszy na to, że
            nawet TERAZ, po 77 latach CIĄGŁEGO NISZCZENIA GOSPODARKI jednak ludzie w domach
            mieszkają, a nie w pieczarach i na drzewach, i nie żywią się korzonkami i trawą
            a coś tam bardziej ludzkiego spożywają...

oblesnik napisał:

> Tak, polska gospodarka lezy teraz w gruzach. A za Gierka i Jaruzelskiego byla
            w
            >
            > rozkwicie i bylismy 10 potega gospodarcza swiata. Tak bylo, dobrze pamietam.
    • y.y Re: Balcerowicz do prokuratury ws. oskarżeń Zawis 21.08.06, 01:41
      mark6 napisał:

> Balcerowicza do pudła bez sądu

A Ciebie do psychiatry bez konsultacji
    • liberau Dlaczego do pudła - od razu na stryczek! 21.08.06, 01:44
      I tak samo wszystkich, którzy nie podobają się obecnej władzy - bez sądu, niech
      znają łżeelity gniew ludowych mas, reprezentowanych przez PiS!
      Alleluja i do przodu!
    • myslacyszaryczlowiek1 Balcerowicz do prokuratury ws. oskarżeń Zawiszy 21.08.06, 01:47
      Ciekawe czy rano zrobią reset dyskusji. Pewnie nie bo większość wypowiedzi zgodna
      z linią polityczną gazety.

TA cała ekipę która rządziła przez ostatnich kilkanaście powinno się zamknąć
      albo za głupotę albo za złodziejstwo albo jedno i drugie, i to bez sądu.Przecież
      wziąść na logikę.
      Wyprzedano majątek państwowy, zadłużenie państwa wzrosło i to znacznie, nic nie
      pobudowano większość
      ludzi żyje za 1200 zł brutto, to do kurw.... jędzy gdzie te pieniądze.
      U rencistów jak niektórzy wmawiają a nie wiedzą że renta wynosi 600 zł albo i
      nie to.
      Może i nic mu nie udowodnią. Sprawy łapówkarkie bardzo trudno udowodnić dlatego
      tak są łapówki rozpowszechnione.
      Oj chyba Izrael wzbogaci się o paru obywateli. Podobno to zaprzyjażniony kraj
      więc dlaczego nie wydadzą aferzystę z Art B
      Panie Ziobro przed sądzeniem podwyższyć kary za wielomilionowe przekręty na
      dożywocie. ( szkoda że prawo nie działa wstecz)
      • wet3 Re: myslacy czlowiek1 21.08.06, 03:08
        Powinno sie zamknac ich za zlodziejstwo i wydanie Polski za grosze obcym, a
        przede wszystkim Niemcom. Stalismy sie praktycznie kolonia niemiecka.
        Wszystkich wsadzilbym do pudla po uprzednim odebraniu zlodziejsko zdobytych
        pieniedzy i "byznesow".
        • jww20 wet za wet... 21.08.06, 03:21
          wet3 napisał:
          > Powinno sie zamknac ich za zlodziejstwo i wydanie Polski za grosze obcym, a
          > przede wszystkim Niemcom. Stalismy sie praktycznie kolonia niemiecka.
          > Wszystkich wsadzilbym do pudla po uprzednim odebraniu zlodziejsko zdobytych
          > pieniedzy i "byznesow".

brawo, brawo... nigdy nie wiem, czy czytam teksty jakiegoś kretyna? czy to echo
          grało... z...
          • findzia Re: wet za wet... 21.08.06, 05:06
            Wydali klejnoty narodowe nie za grosze- tylko za godziwe profity do kieszeni
            wlasnej.Liczyli nie dla nas - tylko dla siebie, a teraz maja nas za oslow i
            wciskaja nam swoja "uczciwosc" jako prawde.
      • uchachany Masz rację - wyższość majątku państwowego nad 21.08.06, 07:58
        prywatnym to podstawa zdrowej ekonomii. Ale po odzyskaniu NBP majątek sprzedany
        imperialistom, prywaciarzom i kułakom znacjonalizujemy i odzyskamy :-))!
        • myslacyszaryczlowiek1 Re: Masz rację - wyższość majątku państwowego nad 21.08.06, 09:25
          wklepali ci do głowki ideologię wolnego rynku, konkurecji i takie tam i klepiesz
          to samo na klawiaturze. Zacznij samodzielnie myśleć a nie podłączyłeś mózg pod
          gadzinówkę która tak przedstawia rzeczywistość tak dobiera fakty że przez
          kilkanaśćie lat Polska zmieniła się w kraj latynoamerykański.
          A jak taki wolny rynek jest wspaniały to sobie odpowiedz na pytania.
          Dlaczego w rolnictwie nie ma wolnej amerykanki w krajach wysokocywilizowanych?
          Dlaczego do lat 30 XX wieku obywatele tych krajów cyklicznie jak był
          nieurodzaj cierpieli głod?,który wyniósł na piedestał różnych Leninów, Hitlerów
          i takich tam. Nie wszyscy, bogatych było stać na kilkanaście razy drozszy chleb.
          Dlaczego afrykę nawiedzają co i raz klęski głodu? Przecież tam masz wolny rynek
          który powinien wszystko załatwić i doprowadzić do dobrobytu miejscowych rolników.
          A weżmy nawet płace w przedsiębiorstwach. Dlaczego na zachodzie za pracę
          dostają kasę
          że można za nią normalnie przeżyć i trochę nawet odłożyć. A w Polsce za mało
          aby przezyć za dużo aby zdechnąć. Wmawia się że polski pracownik mniej wydajny.
          A dlaczego mniej wydajny? Przecież tak samo pracuje tu czasami dłużej niż na
          zachodzie.
          • wuetend Re: Masz rację - wyższość majątku państwowego nad 21.08.06, 09:51
            o czym tu dyskutowac z kims kto podstaw ekonomii nie ma opanowanych?

myslacyszaryczlowiek1 napisał:

> wklepali ci do głowki ideologię wolnego rynku, konkurecji i takie tam i
            klepie
            > sz
            > to samo na klawiaturze. Zacznij samodzielnie myśleć a nie podłączyłeś mózg pod
            > gadzinówkę która tak przedstawia rzeczywistość tak dobiera fakty że przez
            > kilkanaśćie lat Polska zmieniła się w kraj latynoamerykański.
            > A jak taki wolny rynek jest wspaniały to sobie odpowiedz na pytania.
            > Dlaczego w rolnictwie nie ma wolnej amerykanki w krajach
            wysokocywilizowanych?
            > Dlaczego do lat 30 XX wieku obywatele tych krajów cyklicznie jak był
            > nieurodzaj cierpieli głod?,który wyniósł na piedestał różnych Leninów,
            Hitlerów
            > i takich tam. Nie wszyscy, bogatych było stać na kilkanaście razy drozszy
            chl
            > eb.
            > Dlaczego afrykę nawiedzają co i raz klęski głodu? Przecież tam masz wolny
            ryne
            > k
            > który powinien wszystko załatwić i doprowadzić do dobrobytu miejscowych
            rolnik
            > ów.
            > A weżmy nawet płace w przedsiębiorstwach. Dlaczego na zachodzie za pracę
            > dostają kasę
            > że można za nią normalnie przeżyć i trochę nawet odłożyć. A w Polsce za mało
            > aby przezyć za dużo aby zdechnąć. Wmawia się że polski pracownik mniej
            wydajny.
            > A dlaczego mniej wydajny? Przecież tak samo pracuje tu czasami dłużej niż na
            > zachodzie.
            >
          • uchachany Nic mi nie wklepali! Ja popieram własność 21.08.06, 11:31
            państwową, szczególnie amerykańskie pegeery...

A także to że na Zachodzie państwa ustalają godne płace dla pracobiorców :-)),
            w przeciwieństwie do Polski, gdzie Balcerowicz (na pohybel mu!) każe płacic
            grosze...

P.S. Nie nie widzisz różnicy między własnością a interwencjonizmem państwa...?
      • mariola9915 Re:Do nie myslacego szarego czlowieka 21.08.06, 09:02

Gyby prawo dzialalo wstecz siedzialbys w wiezieniu!
        • myslacyszaryczlowiek1 Re:Do nie myslacego szarego czlowieka 21.08.06, 09:34
          A na jakiej podstawie?
          • mariola9915 Re:Do nie myslacego szarego czlowieka 21.08.06, 09:37
            Wlasnie dlaego,ze tutaj nie ma podstaw.Minister 0 zbiera punkty za niszczarki
            i odbieranie samochodow.Haka na ciebie znajda
        • myslacyszaryczlowiek1 Re:Do nie myslacego szarego czlowieka 21.08.06, 09:36
          A na jakiej podstawie? Czasami są wyjątki np. sprawa ścigania zbrodni wojennych,
          czy ludobójstwa.
    • jww20 czarny (brunatny) jak zawisza... 21.08.06, 02:41
      a w zasadzie - raczej mocno CZERWONY...
    • wojtek2784 komunista Balcerowicz na emeryturę partyjną 21.08.06, 03:54
      Przebierańcy z PZPR sprzedali Polskę za grosze. Banki to istota suwerenności
      państwowej. Przebierańcy z PZPR-u to nędznicy XXI wieku.
      • findzia Re: komunista Balcerowicz na emeryturę partyjną 21.08.06, 05:00
        Madrze napisane.To fakt ,to tylko przebierancy PZPR-owscy.Szkoda tylko,ze tak
        malo rodakow ten problem rozgryzlo.
      • kelowna Re: komunista Balcerowicz na emeryturę partyjną 21.08.06, 06:21
        wojtek2784 napisał:

> Przebierańcy z PZPR sprzedali Polskę za grosze. Banki to istota suwerenności
        > państwowej. Przebierańcy z PZPR-u to nędznicy XXI wieku.

Jak Balcerowicz jest komunista to kim sa Ci, ktorzy popieraja PiS i ich
        polityke. Zreszta wiekszosc PiS-u jest pseudo wyksztalcona przez komune. Nie
        moge zrozumiec jak ktos z takim imieniem moze pisac takie bzdury. Wyjatek
        potwierdza regule.
      • wuetend Re: a na ile ty wycenilbys polskie banki? 21.08.06, 09:41
        pytam zupelnie serio. jesli masz konkretne zarzuty, do przedstaw je i udowodnij
        ze nie zostaly one sprzedane po cenach rynkowych. wstyd mi po prostu ze taki
        ignorant w sprawach gospodarczych jak tow. zawisza stal sie autorytetem dla
        szerszych mas.
        Moje zdanie jest takie, ze skoro nie znam sie na sadzeniu kartofli, to sie w
        tej kwestii nie wypowiadam
        • mariola9915 Re: a na ile ty wycenilbys polskie banki? 21.08.06, 09:44
          Kartofle,ziemniaki ,pyry jak kto chce zawsze zoastana tylko warzywami
        • amanasunta53 Kiedy się sprzedaje?Gdy jest hossa czy bessa? 21.08.06, 09:57
          W przypadku banków zrobiono wiele żeby zaniżyc ich wartość.I po to ,żeby to
          wyjasnić i ukarać winnych jest ta komisja.I po to ta,,chucpa''w obronie Leszka
          B.Może sie uda zablokować działania komisji juz na początku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka