szasza7 trzezwy1-oto macie przykład judejczyka,który żre 23.08.06, 10:25 polski chleb z szynką,działa bezkarnie pod przybranym nazwiskiem,pluje na Polskę wielbi Izrael ale tam nie jedzie ,bo jest tutaj potrzebny.Taki prymitywny obrzezany tomasz grass. Odpowiedz Link Zgłoś
trzezwy1 Re: trzezwy1-oto macie przykład judejczyka,który 23.08.06, 10:30 Każda krytyka od idioty jak ty jest dla mnie komplementem.Dziękuje.Może ci stawie jakieś 50 gramt Odpowiedz Link Zgłoś
bodozec Re: toto macie przykład judejczyka,który 23.08.06, 10:37 piekny przykład agresywnego, kipiącego z nienawiści zyda : trzezwy1 napisał: > Każda krytyka od idioty jak ty jest dla mnie komplementem.Dziękuje.Może ci > stawie jakieś 50 gramt Odpowiedz Link Zgłoś
trzezwy1 Re:do szejsa 7 23.08.06, 10:46 zgadzam sie z tym co mówisz.Tylko że ja za to wszystko płace,nie kradne i nie wyłudzam.a to że pluję na ciebie to nie znaczy że pluję na Polske.Jeśli ty jestęs przykładem Polski no to napewno ten kraj nie ma przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanym "Izrael umyślnie niszczył cywilną infrastrukturę" 23.08.06, 10:28 Niech się Amnesty zajmie lepiej Darfurem i Sudanem tam mordują ludzi bandy islamistów. Lepiej krtykować Izrael - to łatwiejsze, a kto powstrzyma morderców w Darfurze - gdzie tam jest Amnesty International ??? !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bodozec Re: "Izrael umyślnie niszczył cywilną infrastrukt 23.08.06, 10:32 alez kochany nik cie chyba nie zatrzymuje ? Jedz i powstrzymaj mordy w Darfurze i Sudanie, a jak nie mozesz to napisz do Busha Ten wątek jest o wyczynach Israela w Libanie, wiec niesłusznie sie dziwisz ze nie ma tu nic nt Sudanu Odpowiedz Link Zgłoś
kochanym Re: "Izrael umyślnie niszczył cywilną infrastrukt 23.08.06, 10:37 To było w związku z Amnesty Int. Może nie czytałeś komentowanego artykułu ? Wyjaśnię Ci jak nie wiesz, że Amnesty yo międzynarodowa organizacja.... Odpowiedz Link Zgłoś
ally Re: "Izrael umyślnie niszczył cywilną infrastrukt 23.08.06, 10:40 www.amnesty.org/ sprawdż coś zanim zaczniesz pieprzyć głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
bodozec Re: "Izrael umyślnie niszczył cywilną infrastrukt 23.08.06, 10:45 W raporcie AI faktycznie o Sudanie i Guantanamo i paru innych miejscach nie wspomniano. Ale był to raport o czynach Israela w Libanie. Poczekaj moze na raport o Sudanie albo napisz go sam kochanym napisał: > To było w związku z Amnesty Int. Może nie czytałeś komentowanego artykułu ? > Wyjaśnię Ci jak nie wiesz, że Amnesty yo międzynarodowa organizacja.... Odpowiedz Link Zgłoś
i.litzbarski Re: "Izrael umyślnie niszczył cywilną infrastrukt 23.08.06, 14:13 kochanym napisał: > Niech się Amnesty zajmie lepiej Darfurem i Sudanem tam mordują ludzi bandy > islamistów. Lepiej krtykować Izrael - to łatwiejsze, a kto powstrzyma > morderców w Darfurze - gdzie tam jest Amnesty International ??? !!!!! jestem czlonkiem Amnysty i chcialbym cie uspokoic, ze tam tez wsadzamy palucha do rany. niemal codziennie wystepujemy z podobnymi meldunkami o przekroczeniach we wszystkich zakamarkach swiata. jednak media cytuja nas tylko wybiurczo i wedlug wlasnej potrzeby. zajrzyj do naszych sprawozdan rocznych. sytuacje praw czlowieka w krajach islamskich krytykujemy od zarania naszego istnienia, lecz kraje zachodnie zupelnie nie reaguja i nadal popieraja tamtejsze rezimy. Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp Syjonizm=Faszyzm=Izrael 23.08.06, 10:31 To co zrobili pejsaci w Libanie kwalifikuje ich do grona zbrodniarzy wojennych. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanym Re: Syjonizm=Faszyzm=Izrael 23.08.06, 10:38 A co z Hezbollahem - aniołki Charliego czy inne ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp bełkot pejsatego 23.08.06, 10:36 Jest oczywistością że Izrael dokonał wielokrotnych zbrodni wojennych w Libanie.Chyba że komuś z miłości do Busha rozum odebrało to może myślec, że pod płszczykiem Gebelsowskich haseł można bezkarnie bombardowac całą aglomerację miejską. Odpowiedz Link Zgłoś
ynruj Re: bełkot pejsatego 23.08.06, 11:04 taki z mycką, pejsiki, nosek jak sprzegło od karuzeli, spocone dłonie i nieszczere spojrzenie. Kto to? No kto?... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanym Re: bełkot pejsatego 23.08.06, 10:40 Ty Demokrata podpisuj się lepiej Inkwizytor albo Gestapowiec. Nie twierdzę że Izrael to sami niewinni goście ale bądżmi sprawiedliwi Hezbollahu i islamistów nalezy się pozbyć - to są mordercy. ciaxp napisał: > Jest oczywistością że Izrael dokonał wielokrotnych zbrodni wojennych w > Libanie.Chyba że komuś z miłości do Busha rozum odebrało to może myślec, że pod > > płszczykiem Gebelsowskich haseł można bezkarnie bombardowac całą aglomerację > miejską. Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp przekręt Żydów i USA 23.08.06, 10:43 pomysł rodem od Gebelsa.Stworzyli obóz dla Palestyńczyków pod nazwą Wolna Palestyna, bez prawa do obrony własnego kraju.Kiedy chcą wjeżdżają czołgami lub bombardują domy z F16, a jak Palestyńczycy się bronią to Pejsaci wrzeszczą że to terroryzm.Zdolni uczniowie Gebelsa. Odpowiedz Link Zgłoś
trzezwy1 Re: przekręt Żydów i USA 23.08.06, 10:53 Te czasy w których twojji podobni mogli prowadzić pejsatych do stodoły i spalić żywcem sę skończyly.I wiem że to cie boli. Mianowicie izraelskie czolgi wejdą i bombowce nalecą wszędzie gdzie ktoś sprobuję coś podobnego z pejsatymi robić.Może chcesz spróbować?To jedz do Gazy lub Libanu. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Czemu nie ma opinii drugiej strony? 23.08.06, 10:45 Co to za dziennikarstwo? Należy wysłuchać także tych co mają inne zdanie. Strona izraelska wielokrotnie prezentowała nagrania wideo z wystrzelenia rakiet przez Hezbollah z obiektów cywilnych. > Jak Pan Bóg chce kogoś ukarać, to mu rozum odbiera. Tak mówi stara polska > mądrość. Ciekawe, co takiego przeskrobała AI i jej członkowie, że zostali > pozbawieni rozumu aż w takim stopniu? > A do zarzutów, formułowanych przez bezmózgich lewaków dodałbym jeszcze na > przykład taki, że wojska izraelskie popełniły zbrodnię strzelając do > terrorystów z Hezbollahu, bo ci nie są regularnym wojskiem, a więc są > cywilami. Czyli broniąc się i strzelając do atakujących Izrael terrorystów > Żydzi popełniają okrutną zbrodnię, większą niż Niemcy podczas II WW. Tak > przynajmniej uważa AI... Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp punkt widzenia Izraela był prezentowany......... 23.08.06, 10:57 24 godz na dobę przez CNN. Za dwóch wojaków Izraelskich możemy zbombardowac połowę Bejrutu razem z ludnością cywilną.Nawet Hitler nie wpadł na tak szatański pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Bo Hitler był ,,półżydkiem'' a Izraelczycy..... 23.08.06, 12:04 ,słychać śmiech historii, są bardziej aryjscy od lewackich zdegenerowanych aryjczyków. Tak można zbużyć dwa Bejruty za rodaka.To jest prawo ariów!(w tym momencie semickich Izraelczyków) ciaxp napisał: > 24 godz na dobę przez CNN. Za dwóch wojaków Izraelskich możemy zbombardowac > połowę Bejrutu razem z ludnością cywilną.Nawet Hitler nie wpadł na tak > szatański pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
i.litzbarski Re: Czemu nie ma opinii drugiej strony? 23.08.06, 14:41 piotr228 napisał: > Co to za dziennikarstwo? Należy wysłuchać także tych co mają inne zdanie. > Strona izraelska wielokrotnie prezentowała nagrania wideo z wystrzelenia rakiet > > przez Hezbollah z obiektów cywilnych. no niby chlopak jestes i moze powinienes miec troche pojecie o tych katjuszach lub innych przenosnych i zmobilizowanych wyrzutniach rakietowych. to nie sa jakies stale zelbetonowe rampy wyrzutniowe, ktore zamaskowane staly w chlopskiej zagrodzie. to bardzo stosunkowo przestarzala i nieprecyzyjna bron na kolkach. hizbollahcy czesto zmieniali swe altyleryjskie pozycje i strzelali wlasciwie w ciemno. wcale nie jest powiedziane, ze z regoly chronili sie wsrod budynkow cywilnych. ach co ja tu gadam, i tak tego nie zczaisz. bo widzisz dla mnie ci hizbolacy to tez bandyci i rowniez zasluguja na potepienie, jednak calym moim sercem jestem po stronie cywilistow - izraelskich i libanskich. lecz nawet ci nie byli sobie rowni: mieszkancy polnocnego izraela zostali sprawnie wyewakuowani lub siedzieli w bezpiecznych bunkrach natomiast libanczycy nawet w konwojach uciekinierow nie byli bezpieczni. izrael ma w swym arsenale bardzo precyzyjne uzbrojenie rakietowe i posiadal absolutne panowanie powietrzne - mogl zatem dokladniej wybierac swoje cele i unikac ofiar i skod cywilnych. problem polega na tym, ze izrael tej militarnej przewagi nie wykorzystal na rzecz ochrony zycia ludzkiego - wrecz przeciwnie! Odpowiedz Link Zgłoś
memor3 Mosty i drogi zawsze byly obietkami strategicznymi 23.08.06, 10:47 i Polacy niszczyli mosty w 1939 roku tak samo jak inni chcac zahamowac wojska niemieckie. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp Tylko wtedy gdy z drugiej strony obronę....... 23.08.06, 11:00 prowadziła armia z czołgami i samolotami.W Libanie chodziło o odcięcie dróg ewakuacji dla ludności cywilnej oraz dróg zaopatrzenia w żywnośc i lekarstwa.Chodziło o spowodowanie największych strat wśród ludności cywilnej. Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp Jeżeli AI w końcu zauważyła zbrodnie Izraela..... 23.08.06, 10:48 tzn, że te zbrodnie popełnione na Palestyńczykach i Libańczykach są tak ogromne, że nawet embargo USA na informacje z tego konfliktu nie są w stanie zafałszowac tego faktu. Odpowiedz Link Zgłoś
trzezwy1 Re: Jeżeli AI w końcu zauważyła zbrodnie Izraela 23.08.06, 10:59 AI zauważa tę zbrodnie nim są wykonane.Ha..Ha Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp Ogrom zbrodni Izraela, przeraził samych Żydów 23.08.06, 10:51 Dlatego w Izraelu trwa batalia o pociągnięcie do odpowiedzialności premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp Bandyci za sterami F-16 bombardowali ONZ-owskie.. 23.08.06, 10:53 punkty obserwcyjne, w tym Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
i.litzbarski Re: "Izrael umyślnie niszczył cywilną infrastrukt 23.08.06, 10:59 co.ty.powiesz napisała: > Jak Pan Bóg chce kogoś ukarać, to mu rozum odbiera. Tak mówi stara polska > mądrość. Ciekawe, co takiego przeskrobała AI i jej członkowie, że zostali > pozbawieni rozumu aż w takim stopniu? > A do zarzutów, formułowanych przez bezmózgich lewaków dodałbym jeszcze na > przykład taki, że wojska izraelskie popełniły zbrodnię strzelając do > terrorystów z Hezbollahu, bo ci nie są regularnym wojskiem, a więc są > cywilami. Czyli broniąc się i strzelając do atakujących Izrael terrorystów > Żydzi popełniają okrutną zbrodnię, większą niż Niemcy podczas II WW. Tak > przynajmniej uważa AI... juz reklamowy zwykly plastikowy dlugopis z napisem amnesty intarnatinal ma wiecej rozumu niz autorka powyzszych zdan. Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp rozum to ty masz, tylko pejsaty 23.08.06, 11:02 Wszystko co Żydowskie to słuszne i prwomyślne. Odpowiedz Link Zgłoś
i.litzbarski Re: rozum to ty masz, tylko pejsaty 23.08.06, 14:49 ciaxp napisał: > Wszystko co Żydowskie to słuszne i prwomyślne. kumpel, w kabarecie powinienes wystapic. dostalbys takie owacje i burze smiechu! Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Skazać żydowskich zbrodniarzy na śmierć 23.08.06, 11:00 za zabijanie nie winnych ludzi i używanie zakazanych broni i okupacje palestyny a samo państwo Izrael obciążyć kosztani odbudowy Libanu i Palestyny Odpowiedz Link Zgłoś
trzezwy1 Re: Skazać żydowskich zbrodniarzy na śmierć 23.08.06, 11:02 a możę wprowadzić do stodoły i spalić żywcem? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Przecież nie jesteś człowiekiem,co się przejmujesz 23.08.06, 11:59 poglodzio napisał: > ale to niezbyt ludzkie Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Nie opwiadaj nam tutaj historii z twojego życia 23.08.06, 12:02 a zbrodniarze zasługują na śmierć za te zabójstwa Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Moja historia życia jest krótka 22 lata.Jestem .. 23.08.06, 12:06 nacjonalistką i dlatego podziwiam Izraelczyków,dziś bardziej aryjskich niż zdegenorowana lewacka Europa. poglodzio napisał: > a zbrodniarze zasługują na śmierć za te zabójstwa Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Witam w klubie również 23.08.06, 12:13 jestem nacjonalistą ale nie lubie Żydów gdyż oni nie lubią Polski Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 I co z tego ,że nie lubią?Ale o swoich rodaków wal 23.08.06, 12:17 czą jak PRAWDZIWI aryjczycy.I za to ich podziwiam.I nie muszą ich lubić albo kochać! poglodzio napisał: > jestem nacjonalistą ale nie lubie Żydów gdyż oni nie lubią Polski Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Ja też. Tylko mało jest ,niestety,do wychwalania. 23.08.06, 12:35 Ale może to się zmieni,daj Bóg. poglodzio napisał: > ale bardziej wole wychwalać mężność Słowian Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio amanasunta53 czy należysz do 23.08.06, 12:46 jakiejś organizacji np NOP? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Od NOP-u dzieli mnie ich ukryty ... 23.08.06, 12:51 antykatolicyzm.Prawdziwy nacjonalizm to nie szowinizm ani czysta głupota.Niestety ,nie widzę dziś organizacji z którą mogę sie utożsamić. poglodzio napisał: > jakiejś organizacji np NOP? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Lewak to ,,półczłowiek'' misiu. 23.08.06, 12:11 poglodzio napisał: > a zbrodniarze zasługują na śmierć za te zabójstwa Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp Izrael powinien sfinansowac odbudowę zniszczeń... 23.08.06, 11:05 oraz wypłacic odszkodowania rodzinom pomordowanych.Powinien także uznac odpowiedzialnośc za popełnione zbrodnie na ludności cywilnej Libanu i Palestyny. Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian64 Re: Izrael powinien sfinansowac odbudowę zniszcz 23.08.06, 11:31 A kiedy możemy liczyć na osądzenie winnych zamachów na cywilach w Izraelu przez powiedzmy ostatnie 15 lat? Osądzenie mocodawców i wypłacenie odszkodowań ? Dlaczego jak ginie arabski cywil to jest to ludobójstwo a jak izraelski to "dobrze im tak". Nie rozumiem zasady moralnego "kalizmu"... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Izrael powinien sfinansowac odbudowę zniszcz 23.08.06, 11:55 I słusznie nie rozumiesz. Nikt tu takich zasad nie głosi, tylko przyjaciele Izraela, nienawidzący muzułmanów, starają się dokonać manipulacji, głosząc, że jeśli ktoś jest przeciwny zabijaniu przez Żydów libańskich dzieci, to jest zwolennikiem terroryzmu. Otóz zazwyczaj nie jest zwolennikiem terrorystów, ale uważa za zwykłą podłość działania Izraela, który nie jest grupą terrorystystyczną, ale - podobno - najbardziej demokratycznym krajem na Bliskim Wschodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ynruj Re: Izrael powinien sfinansowac odbudowę zniszcz 23.08.06, 12:28 Sfinansują z programu pomocy banków amenrykańskich. Bank zarobi, firmy zarobią Liban weźmie kredyt na spłatę kredytu i geszefcik jest, no nie? Grunt to głowa na karku. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Czy doczekamy kiedyś tego ,że rząd polski w.. 23.08.06, 11:43 obronie życia POLAKA zachowa się jak rząd Izraela w stosunku do swojego, porwanego przez bandytów, obywatela?Okreslenie ,,zydek''(czyli tchórzliwy,przekrętny,złodziej)bardziej odnosi sie do ,,Polaków demokratów'' niż Izraelczyków.Izraelczycy są dziś bardziej aryjscy od ,,rodowitych''aryjczyków.Jakie to smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
ynruj Re: Czy doczekamy kiedyś tego ,że rząd polski w.. 23.08.06, 12:26 To że są bardziej aryjscy,mni enie dziwi przecież to jest cecha wszystkich neofitów i przechrztów. SLD=Kibuc=komuna=prześladowania. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Nic nie zrozumiałe(a)ś.Izraelczycy nie należą do . 23.08.06, 12:34 SLD.,,żydek''a Izraelczyk to dziś zupełnie inne bajki. Wśród ..lewicy''nie wszyscy są żydami(są tam też otumanieni Polacy) .A Izraelczyków podziwiam za aryjskie podejście do swojego porwanego przez islamską dzicz rodaka.Prawdziwe braterstwo krwi. ynruj napisał: > To że są bardziej aryjscy,mni enie dziwi przecież to jest cecha wszystkich > neofitów i przechrztów. SLD=Kibuc=komuna=prześladowania. Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp Ty Aryjski, nie bądź taki Aryjski bo pejsy Ci ... 23.08.06, 12:56 wystają spod jarmółki. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Nie noszę jarmółki,bo: 23.08.06, 12:58 ciaxp napisał: > wystają spod jarmółki. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 1.nie jestem żydówką 2.jestem kobietą 23.08.06, 12:59 a ,ztego co wiem.kobiety żydówki jarmółek nie noszą. amanasunta53 napisał: > ciaxp napisał: > > > wystają spod jarmółki. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Chichot historii! O cywilizację zachodnia walczą z 23.08.06, 12:21 islamem: Rusy,Serbowie,Izraelczycy(żydzi, jak kto woli).A aryjczycy się zlewicowali i oślepli.Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Chichot historii! O cywilizację zachodnia wal 23.08.06, 12:35 Jeśli oni walczą o cywilizację zachodnią, to oznacza, że ja do tej cywilizacji nie należę. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Pozostaje Ci tylko przejść na islam.A moze masz to 23.08.06, 12:38 już za sobą?Renegaci dochodzili do wielkich godności w islamskich państwach:Turcja,Persja.... Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp Ty już jesteś wyznania Mojżeszowego......... 23.08.06, 12:51 w związku z czym rozumiem twoją ofiarnośc w popieraniu wspólwyznawców. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Nie jestem ale nie obrazisz mnie....... 23.08.06, 12:56 W przeciwieństwie,jak sądzę do Ciebie,nie muszę na okrągło podkreślać swojej aryjskości od XV wieku(jak I premier III RP). ciaxp napisał: > w związku z czym rozumiem twoją ofiarnośc w popieraniu wspólwyznawców. Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp Wyznanie Mojżeszowe, obrazą? 23.08.06, 13:04 Od kiedy to jest to obrazą. JPII odwiedził synagogę. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 A dla Ciebie? Co bedzie jak cię nazwę Zydem? 23.08.06, 13:09 ciaxp napisał: > Od kiedy to jest to obrazą. JPII odwiedził synagogę. Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp Nie będzie to dla mnie obrazą! 23.08.06, 13:21 Nie mam nic przeciwko żydom, ale przeciw polityce Ich rządu wobec Palestyny i libanu. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 To Ci przytocże taki żydowski kawał : 23.08.06, 13:31 Szlachcic o żydach: ,,to naród złodziei,przekręciarzy,oszustów''. A co sądzisz o Icku? ,,Porządności człowiek,prowadzi mi kaczmę i pięknie mi chłopów rozpija abym mógł łatwiej nimi rządzić'' Rabin o żydach: ,,To naród wybrany,myslicieli ,poetów,twórców'' A co sądzisz o Icku? ,,Ten złodziej i krętacz oszukał mnie nie raz''. Za to też ich ,żydów, cenie.Za poczucie humoru. Z rodzinnego natysemityzmu(albo jak wolisz żydorzestwa,bo Arabusy to też semici),,wyssanego z mlekiem matki''(na prawdę)wyleczyłam się gdy poznałam kilku Izraelczyków.To prawdziwi nacjonaliści dla których braterstwo krwi to nie mżonka.Oczywiście są też jeszcze,,żydki''lewicowi Żydzi.Ale są też,niestety ,lewicowi Polacy. ciaxp napisał: > Nie mam nic przeciwko żydom, ale przeciw polityce Ich rządu wobec Palestyny i > libanu. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: To Ci przytocże taki żydowski kawał : 23.08.06, 14:23 amanasunta53 napisał: > Szlachcic o żydach: > ,,to naród złodziei,przekręciarzy,oszustów''. Cos cienko z Toba, jak dowcip Ci wystarcza na sadzenie o narodzie. Jest tez inny. Jak opowiadasz kawal o Zydach, tos ant-sem. Jak Zyd opowiada ten sam kawal, to on jest wesoly Zydek. Wniosek; pilnuj swego (narodu) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Pozostaje Ci tylko przejść na islam.A moze ma 23.08.06, 13:11 Jestem ateistą. Mierzi mnie wyżynanie jednych ludzi przez innych w imię bogów i świętych ksiąg. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Jak dzicz porwie Rodaka żeby go bestialsko 23.08.06, 13:19 zakatować to ,,deszcz pada''.Albo do Hagi ?To nie moja bajka. awel_zet napisał: > Jestem ateistą. Mierzi mnie wyżynanie jednych ludzi przez innych w imię bogów i > > świętych ksiąg. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Pozostaje Ci tylko przejść na islam.A moze ma 23.08.06, 14:19 pawel_zet napisał: > Jestem ateistą. Mierzi mnie wyżynanie jednych ludzi przez innych w imię bogów i > > świętych ksiąg. Zdaje sie najwiecej wyrzneli Twoim wspolwierni (w "Kapital"), glownie w CCCP. <Zastanow sie nad tym> Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Pozostaje Ci tylko przejść na islam.A moze ma 23.08.06, 15:08 Po pierwsze, stawianie znaku równości między ateistami a marksistami jest oczywistą manipulacją i nadużyciem. Np. zdecydowana większość polskich filozofów XX wieku była ateistami (w tym także wybitni przedstawiciele szkoły lwowsko-warszawskiej). Po drugie, nie jest prawdą, że wszyscy marksiści to bolszewicy. Po trzecie, trudno to pewnie policzyć, ale na pierwszy rzut oka to jednak chrześcijanie wyrżnęli więcej ludzi przez wieki niż ateistyczni bolszewicy przez kilkadziesiąt lat. Dwie ostatnie okoliczności są - rzecz jasna - znacznie mniej istotne niż pierwsza. W każdym razie wszystkie sprawiają, że to, co napisałeś, jest oczywistą prymitywną manipulacją. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Pozostaje Ci tylko przejść na islam.A moze ma 23.08.06, 15:27 pawel_zet napisał: > oczywistą prymitywną manipulacją Masz jak zwykle racje; jest manipulacja (zgodze sie, iz prymitywna jest tez). Nic tak jak ateizm nie powstrzymuje od rzezi. Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp Nie bój się o Europę, bo Ona da sobie znakomicie 23.08.06, 12:54 radę, wbrew obawom manipulatorów historii w stylu Busha. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Pierwsza dlamnie jest Polska i wiara ,Europa 23.08.06, 13:08 dalej.Tylko smutne,że Polska broniąca Krzyża i cywilizacji przed wiekami się lewicuje. Na szczęście nie wszyscy Polacy do końca zgłupieli.Jestem pewna ,że Roman Dmowski dziś pisał by jak ja.Zresztą ,moje poglądy są tożsame z credo Dmowskiego w ,,Myślach nowoczesnego Polaka''. ciaxp napisał: > radę, wbrew obawom manipulatorów historii w stylu Busha. Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp Premier Izraela Ehud Olmert, przed Trybunał w... 23.08.06, 13:03 Hadze powinien byc wezwany, podobnie jak Slobodan Mladic i inni.Bez wątpienia zastosowanie zmasowanych bombardowań Bejrutu to zbrodnia wojenna. Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp wiadomo dlaczego zamordowali Yitzchaka Rabina ! 23.08.06, 13:11 Morderstwo premiera Yitzchaka Rabina dokonane 4 listopada 1995 r. przez żydowskiego ekstremistę otworzyło drogę dla rządów skrajnej prawicy, pragnącej wojny z Arabami.Należy domniemywac że za zamachem stał Mosad. Odpowiedz Link Zgłoś
timoszyk Re: "Izrael umyślnie niszczył cywilną infrastrukt 23.08.06, 17:46 Swiat jest, byl i bedzie okrutny, a zwyciezcow sie nie sadzi. Byc moze przykre, ale prawdziwe. Nalezy jednak postawic sobie pytanie jakie byly prawdziwe cele tej wojny, bo trudno bylo mowic przedtem o jakimkolwiek pokoju na tej granicy. Co kilka dni czytalo sie o jakichs potyczkach, odwetach, bombardowaniach. Wiec Izrael porwania dwoch zolnierzy uzyl jedynie jako pretekstu. Jaki jest obecnie najwiekszy problem Izraela? Oczywiscie Iran uzbrojony w bron jadrowa. Nalezy go jak najszybciej unieszkodliwic, tak jak to stalo sie z Irakiem, ktory takze mial ambicje nuklearne, a ktorego instalacje atomowe Izrael rozwalil juz w roku 1981. A pozniej udalo sie skutecznie rozwalic caly kraj. Wiec rozwalenie Iranu jest glownym celem Izraela. Gdy wiec popierany przez Iran Hezbullah porwal dwoch Izraelskich zolnierzy, nadarzyla sie okazja, bo go zaatakowac i "odkryc", ze ta organizacja jest w zasadzie przyczolkiem samego Iranu na tym terenie i ze za wszystko odpowiedzialny jest Iran, a wiec nalezy mu sie reprymenda. Co w przetlumaczeniu na normalny jezyk oznaczalo atak powietrzny majacy na celu zniszczenie potencjalu atomowego Iranu i ogolne oslabienie potencjalu obronnego. Oczywiscie Izrael dzialal w pelnym porozumieniu z USA. Niestety Mosad zawiodl i nie przewidzial, ze na Izrael posypie sie taki deszcz rakiet. Sygnal ze strony Iranu byl jasny. Jesli nas zaatakujecie, posypia sie na was i wieksze rakiety i bedzie tych rakiet wiecej. W poprzednich wojnach terytorium Izraela pozostawalo zawsze nietkniete i na ewentulanosc poniesienia znacznych ofiar Izrael nie byl przygotowany. Wymyslil wiec napredce, na uzyteek propagandy, ze chce ten Hesbullah unieszkodliwic. Ad hoc zorganizowana inwazja Libanu okazala sie jednak niewypalem, bo za wielu zolnierzy ginelo i za wiele czolgow zostalo unicestwionych. Stad to uczucie bezsensu izraelskich dzialan. Do ataku na Iran, by zniszczyc jego potencjal, wszystko jest przygotowane, ale jak sie okazuje swiat sie zmienil. Rakiety staly sie bardziej skuteczne i tansze. Nawet jesli Iran zaatakuje Ameryka, a nie Izrael, to i tak na Izrael rakiety zapewne spadna, tak jak padaly w roku 1991 podczas wojny z Irakiem. Wteedy jednak bylo ich malo. Poza tym Amerykanie maja juz nieco dosc tych coraz to nowych wojen i przynajmniej przed wyborami nic sie nie stanie. Izrael jest wiec w bardzo trudnej sytuacji, bo techniki wojenne ulegly znaczacej zmianie. Juz nigdy jego terytorium nie bedzie bezpieczne. A jest to kraj bardzo maly, wiec bardzo czuly na atak rakietowy. Takze i przydatnosc tych imponujaco wygladajacych czolgow zdaje sie nie sprawdzac, bo i przeciwpancerne rakietki rozwinely sie znacznie. Logicznym wnioskiem powinno byc zawarcie rozsadnego pokoju, czyli ostateczne ustalenie granic i wyplacenie odszkodowan przesiedlencom, a takze zaoferowanie Arabom stworzenie strefy gospodarczego rozwoju z korzyscia dla obu stron. Czy tak sie stanie, czy tez zwyciezy opcja jakiegos mocniejszego uderzenia, zobaczymy. Wac Odpowiedz Link Zgłoś
i.litzbarski Re: "Izrael umyślnie niszczył cywilną infrastrukt 23.08.06, 20:08 twoj szkic konfliktu na bliskim wschodzie jest dosc trafny, jednak sytuacje oceniasz wylacznie z perpektywy izraelitow. np. mowiac o porazkach izraela, nie pisniesz slowem o startach moralnych w obliczu swiatowej opinii publicznej oraz - od tego powinnismy zaczac- zupelnie zapomniales o ilosci ofiar smiertelnych po obu stronach. taka mala totalna wojna w amoku. nawet retoryka politykow byla prawie na miare ns-propagandy. co za arogancja i glupota. panstwo izreal utracilo wielu przyjaciol i przede wszystkim jego radykalna, bezkompromisowa i agresywna postawa pozbawila nas wiary w pokojowe rozwiazanie tego konfliktu. jesli izrael nie zmieni zaraz swojej polityki, to jego istnienie na ziemi palestynskiej okaze sie znowu krotkim epizodem w dziejach tego starego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojna_o_kase "Izrael umyślnie niszczył cywilną infrastrukturę" 23.08.06, 19:11 I po co tyle tych oslabiajacych wymowe cudzyslowow? 'Umyslnie niszczyl', czy umyslnie niszczyl? To drugie, sprawa chyba jest oczywista. Artykul sugeruje ze AI jest osamotniona w swoim 'szalenczym' pomysle ze Izrael popelnil zbrodnie. Ale tak nie jest, Izrael zbrodnie popelnil - tak naprawde jego rzad, a koszty poniosa bogu ducha winni izaelscy cywile ktorzy kiedys zgina w zamachach przeprowadzonych przez wscieklych Libanczykow, kiedys przychylnych Izraelowi. Za glupote rzadu zawsze placa cywile. Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita Brzydkie żydki zniszczyły Liban, a dobry wujek 23.08.06, 20:39 Bush da kasiore na jego odbudowę. Schemat stary jak świat. Przy okazji magazyny broni i$raelsko - jankeskie przewietrzone, teraz czas dać zarobic swoim firmom przy odbudowie Libanu. Co tam, ten tysiąc ofiar - w końcu cel uświęca środki. u. Odpowiedz Link Zgłoś
shitonzion Re: Brzydkie żydki zniszczyły Liban, a dobry wuje 24.08.06, 00:25 z daleka masz racje ten scenarjusz jest tak pewny jak kasa w zydowskim banku. Odpowiedz Link Zgłoś
ak813 Izrael to panstwo kryminalno-kryminogenne. Jednym 24.08.06, 02:44 slowem Frankenstein nieudanego experymentu politycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: "Izrael umyślnie niszczył cywilną infrastrukt 24.08.06, 05:59 O ile sobie przypominam Izrael najpierw celowal w zabudowania hezbollachu. Niewiele to jednak dalo a przykladem moze byc ta telewizja. Izraelowi w tej wojnie nie zabardzo sie wiodlo: Nie mogli na poludniu sie przebic przez obrone allachow prawdopodobnie w dobrze przygotowanych do tego bunkrach.W reszte nie mogli nawet dobrze wycelowac ,bo ci byli jakby ruchomi czyli ala partyzanci w czapce niewidce. No i wyrzutnie codziennie sie chwalili,ze zlikwidowali a codzien rakiet spadalo corza wiecej a rekort byl w ostatnim dniu wojny. Nawet zaczeli im powoli siegac po helikoptery. O ucieczce ludnosci z polnocy Izraelai, stratach gospodarczych nie wspomne. Wszystko to z czasem zakrawalo na coraz wieksza kompromitacje ,wiec Izrael troche rozzloszczony,troche zeby uratowac prestiz ,troche zeby zniechecic w ten sposob Libanczykow ,a przedewszystkim zachowac sile odstraszania zaczol atakowac obiekty cywile. Nie wiem czy to bylo celowe od poczatku, raczej w wyniku sytuacji i po to zeby sie czyms jewdnak wykazac.Tu tez nalezy tlumaczyc ta ofezywena zakonczenie, i pomruki z tym helikopterem po wojnie. Tak czy owak atak na ludnosc cywilna i jej dobytek w niczym nie usprawiedliwia nawet Izraela. Musieli sobie od samego poczatku zdawac sprawe co robia(jak i my wszyscy) ,ale widocznie czuli sie pewni :) . Odpowiedz Link Zgłoś
i.litzbarski Re: "Izrael umyślnie niszczył cywilną infrastrukt 24.08.06, 13:14 wojna z libanem nie byla spontaniczna reakcje na fakt uprowadzenia dwoch zolnierzy. ta operacja, wstyd powiedziec, byla juz zaplanowana. jej cele byly tez juz pierwszego dnia sprecyzowane: "zbombardujemy was 40 lat do tylu!"( haslo to padlo podczas publicznego wystapienia czolowego polityka). slowo dotrzymane! jak widac, zydzi nie puszczaja slow na wiatr. izrael wygral te wojne i nie ludzmy sie, ze bylo inaczej. nie sadze jednak, ze tym samym wygral izrael swoja przyszlosc w tym regionie. raczej ja zaprzepaszcza, lamiac stale miedzynarodowe prawa i ustanowienia. od 50 lat panstwo izrael wygrywa wojny, ale zawsze przegrywa pokoj. na tym polega problem. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: "Izrael umyślnie niszczył cywilną infrastrukt 26.08.06, 17:19 Jesli cokolwiek im sie wiec z tego planu udalo zrewalizowac ,to wlasnie ze bombardowania. Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: "Izrael umyślnie niszczył cywilną infrastrukt 24.08.06, 09:56 Jako, że jest to jednak pozarządowa oganizacja międzynarodowa można dać wiare bardziej właśnie im niż wszystkim innym z tego prostego powodu, iż nie ma sponsoringu władz co oznacza brak nacisków na wyniki publikowanych opracowań. Osobiście byłbym za tym aby przeprowadzić skrupulatne śledztwo i jeśli okazałoby się, że jednak jest jak opisano to nałożyć powinno się sankcje na Izrael. Zmusić by także trzeba USA do powsciągliwości w rejonie i pomocy Izraelowi. Co wiecej, możliwe stałyby się odszkodowania dla Libanu i Libanczykó ktorzy potracili dorobki calego życia czy bliscy życie. Prawo powinno chronić poszkodowanych. Tylko jak tego dokonać... Odpowiedz Link Zgłoś