Dodaj do ulubionych

Brytyjczycy nie chcą już imigracji

29.08.06, 03:43
Rozumiem ze dalej beda wpuszczac tony kolorowych bo oni nie sprawiaja zadnych
klopotow? Oczywiscie kolorowi nie zagrazaja rynkowi pracy w Wielkiej Brytanii
gdyz zwykle nie pracuja tylko zyja z socjalu. Troche jednak dziwni sa ci Brytole!
Obserwuj wątek
    • indianski Re: Brytyjczycy nie chcą już imigracji 29.08.06, 07:56
      Wreszcie poczujemy co znaczy byc obcym . A panowie wybrzydzajacy na asfalty ,
      turasow i innych moslemow przestana czuc sie rasa panow .
      • fritz.fritz Czy przez nas Brytyjczycy zamkną teraz drzwi .... 29.08.06, 12:31
        I znowu Polacy winni. Zrodlo wszelkiego zla na tym swiecie, to Polska i Polacy
        z punktu widzenia GW.
        Przeciez to jest wrecz antypolski obled GW.
        • fan_of_1795 Re: Czy przez nas Brytyjczycy zamkną teraz drzwi 29.08.06, 13:32
          fritz.fritz napisał:

> I znowu Polacy winni. Zrodlo wszelkiego zla na tym swiecie, to Polska i Polacy
          > z punktu widzenia GW.
          > Przeciez to jest wrecz antypolski obled GW.

Fryc, to przeciez ty wymysliles ten mechanizm.
          W twojej historyjce jednak wszystkiemu winni sa Niemcy.
          Dlaczegoz by Angole nie mogli obwiniac za wszystko Polakow?
          A moze to tez wina Niemcow...? Lepiej pomysl nad taka wlasnie teoria.
          • fritz.fritz Re: Czy przez nas Brytyjczycy zamkną teraz drzwi 29.08.06, 13:41
            fan_of_1795 napisała:

> Fryc, to przeciez ty wymysliles ten mechanizm.
            > W twojej historyjce jednak wszystkiemu winni sa Niemcy.
            > Dlaczegoz by Angole nie mogli obwiniac za wszystko Polakow?
            > A moze to tez wina Niemcow...? Lepiej pomysl nad taka wlasnie teoria.

Dlatego, ze tego nie robia. Nawet w niemieckich gazetach pisza pozytwnie o
            Polakach w Anglii. Czy ty wogole czytasz niemieckie gazety?

Co do Niemcow, jest swietny, krotki artykul w Rzepie, napisany przez bardzo
            kompetentnych ludzi.
            Ten artykul sprawia wrazenie, jakby zostal napisany bezposrednio na moja prosbe.

Przeczytaj, nie dodaje, zacznij myslec, bo jestes oglupialym polakozerca,
            pollackehasser.

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060829/publicystyka/publicystyka_a_1.html
            • usiruf Taki sobie ten artykol 29.08.06, 21:42
              Artykul w rzepie jest taki sobie. Rzepa lubie prezentowac rozne punkty widzenia i chwala jej za to (przynajmniej 1na profesjolanla gazeta w tym kraju).

A co do artykulu to panowie maja racje, ze nasza polityka czesto byla naiwna i ze brakowalo stanowczego stanowiska w sprawie Polakow w BRD (vide ty sam). Natomiast w calym tekscie nie znalazla sie nawet wzmianka o NATO czy UE.

A Niemcy byli naszym glownym adwokatem przy przystepowaniu do tych struktur i wcale nie jest pewne czy nalezalo im sie wtedy stawiac (tak, teraz po fakcie oczywiscie wiadomo, ze nalezalo i wszyscy madrzy)

2ga teza z ktora sposob sie nie zgodzic to to, ze obecne problemy wynikaja z "twardosci" pol zagr Kaczorow i Fotygi (pozal sie Boze). Czesciowo moze tak, ale glownie wynika to z ich tragicznej niekompetencji. -> Prezydent RP dostaje sraczki i nie moze jechac spotkac sie z szefami FR i BRD. No jak to wyglada!? To jest profesjonalny wizerunek?! A i tak wszyscy wiedza ze winne temu sie niemieckie "Nie".

Niemniej jednak rzeczywiscie przeczytac warto.
              www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060829/publicystyka/publicystyka_a_1.html
              • onufry.zagloba Tekst w GW to jak zwykle bzdura, choc nie pojmuje 12.08.07, 03:10
                czemu GW Polakow na UK najwyrazniej szczuje (albo idiote-
                korespondenta zatrudnia). ZADNEJ antyimigracyjnej histerii tu nie
                ma, bo - jako tu urodzony - chyba musialbym ja zauwazyc, po
                angielsku tez z w.w. powodu rozumiem nie gorzej nizli Anglicy (a
                napewno lepiej nizli pismaki Wybiorczej), choc sa - wlasnie tu GW
                prawde powiedziala - ostre artykuly w brukowcach. I wlasnie Daily
                Mail jest jednym z nich: jeszcze pare lat temu byl straszliwie anty-
                irlandzki, potem anty-hiszpanski etc. To taka "prawicowosc" dla
                tutejszego elektoratu PiSuaru z przystawkami i dziwie sie, ze
                wlasnie GW tejze chamskiej "prawicowosci" nie dostrzega:)))
                Szczesliwie dla imigrantow nie sa to jednak media, ktore by czytali
                PRACODAWCY; to media dla miejscowego robola czy maluitkiego
                urzednika, ktoremu to schlebia (a wiec taka gazete kupuje), bo tenze
                maluczki Brytol straszliwie sie boi konkurencji. Coz, wie ze nie
                trudno go zastapic:)))
    • old.european Re: Brytyjczycy nie chcą już imigracji 29.08.06, 07:59
      pantera01 napisał:

> Rozumiem ze dalej beda wpuszczac tony kolorowych bo oni nie sprawiaja zadnych
      > klopotow? Oczywiscie kolorowi nie zagrazaja rynkowi pracy w Wielkiej Brytanii
      > gdyz zwykle nie pracuja tylko zyja z socjalu. Troche jednak dziwni sa ci
      Brytol
      > e!

Mylisz sie, po prostu teraz i Polacy to wlasnie sa te "tony kolorowych".
    • przecinaki cos szybko im sie zmienia... 29.08.06, 08:00
      a tutaj jest artykul z maja - jakos zupelnie inny w wymowie.. tak szybko sie
      nastroje zmienily? jakos nie wydaje mi sie...
      www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=386567&in_page_id=1770
      • onufry.zagloba Masz racje: nie Brytom ale GW 12.08.07, 03:12
        To ona , dziwnym trafem, na histerie antyemigracja najbardziej na
        Wyspach (?) cierpi:)))
    • old.european Nikt nie lubi gastarbeiterow 29.08.06, 08:04
      Pracodawcy maja wobec gastarbeiterow stosunek w najlepszym wypadku obojetny,
      jaki ma sie wobec nowej maszyny: wykorzystuje sie ja, gdy przynosi zyski,
      wyrzuca na zlom, gdy sie zuzyje albo pojawi nowsza.
      Pracobiorcy widza w gastarbeiterach po prostu niezdrowa konkurencje, gdyz sa
      gotowi pracowac za stawki znacznie nizsze i robic wszystko.

Najlepszym rozwiazaniem unijnym byloby ustalanie dopuszczalnej liczby
      gastarbeiterow wedlug ilosci miejsc pracy utworzonych w kraju zatrudnienia
      przez kapital kraju ich pochodzenia.

Jesli np. dzieki kapitalowi polskiemu powstalo w GB np. 5000 miejsc pracy, to
      dopuszczalna liczba gastarbeiterow winna wyniesc tyle samo.
      • cagligostro Re: Nikt nie lubi gastarbeiterow 29.08.06, 08:25
        Ty rzeczywiscie jestes old european-taki sam jak niemiec czy francuz.najlepiej
        nie pracowac,dostawac zasilek ale najwazniejsze zeby za ciebie myslalo panstwo-
        poprzez kwoty,koncesje itp itd.wiec powiem Ci ze dopoki ktos chce zatrudniac
        obcokrajowcow to panstwo nie powinno mu w tym przeszkadzac.jesli jest dwa
        miliony miejsc pracy to skoro anglicy nie chca tego robic to dlaczego polacy
        maja nie wykorzystac sytuacji.
        Z opieki panstwa socjalnego korzystaja wlasnie angole, a na to panstwo loza
        miedzy innymi ci wlasnie imigranci.trudno jednak przyznac angielskiej gazecie
        ze jej czytelnicy to lenie chociaz ostatnio juz sie takie tony w prasie
        przewijaja.
        • old.european Re: Nikt nie lubi gastarbeiterow 29.08.06, 10:04
          cagligostro napisał:

> Ty rzeczywiscie jestes old european-taki sam jak niemiec czy
          francuz.najlepiej
          > nie pracowac,dostawac zasilek ale najwazniejsze zeby za ciebie myslalo
          panstwo-
          > poprzez kwoty,koncesje itp itd.wiec powiem Ci ze dopoki ktos chce zatrudniac
          > obcokrajowcow to panstwo nie powinno mu w tym przeszkadzac.

Powinno. Panstwo jet po to aby chronic nie tylko obywateli ale i rodzimy
          przemysl. Osobiscie nie mam ochoty zatrudniac u siebie Polakow, ale sa firmy
          konkurencyjne ktore to robia i zanizaja mi ceny. Inna sprawa, ze potem placza
          gdy nie moga spelnic umow, ale w pierwszym momencie lapia zlecenia bo mysla, ze
          sa tani.
          • rafvonthorn Re: Nikt nie lubi gastarbeiterow 29.08.06, 12:14
            Stoisz na gruncie XIXwiecznego merkantylizmu, kiedy jedną z podstawowych zasad
            unii jest wolny przepływ towarów i pracowników... Masz 200 lat do nadrobienia...
            • old.european Re: Nikt nie lubi gastarbeiterow 29.08.06, 12:26
              rafvonthorn napisał:

> Stoisz na gruncie XIXwiecznego merkantylizmu, kiedy jedną z podstawowych
              zasad
              > unii jest wolny przepływ towarów i pracowników... Masz 200 lat do
              nadrobienia..
              > .

W imie czego? Moja firma funkcjonuje dobrze m.in. wlasnie dzieki utrzymaniu
              jakosci, czyli niezatrudnianiu tanich roboli.
              Unia byla wspolnota panstw o mniej lub wiecej zblizonym poziomie gospodarczym,
              nie przewidywano przyjmowania Polski (entuzjazmu zreszta nie bylo wcale, ale
              poprawnoc polityczna przewazyla), teraz wypada zmienic reguly gry. Moze masz
              racje z tymi 200 latami, hociaz ja szacuje na jakies 69, o tyle trzeba cofnac
              zegary i przywrocic dawne regulacje, ze wzgledu na przyjecie panstw o tyle
              wlasnie zacofanych.
    • swinks Ja też już nie chcę was tutaj w Peterborough 29.08.06, 08:19
      Mieszkam od 4 lat w Peterborough i mam taki apel do tych przyjezdnych sezonowych
      buraków: wy...alać stąd. Takiej wiochy i obciachu Polsce to nawet 50 lat komuny
      nie zrobiło. Koczowanie w namiotach, bądź w samochodach nad rzeką Nene, i
      pijane, przepocone i śmierdzące od cidera tłumy na trasie do ASDY - taki obraz
      Polaka kształtujecie.
      • herr7 to jest po prostu polska bieda 29.08.06, 08:25
        Rozumiem Towją frustrację, ale nasi pobratymcy w UK nie wyjeżdżają z chęci
        poznawania Wysp, ale z przymusu. W Polsce nic na nich nie czeka - fabryki czy
        firmy, w których mieliby pracować nie istnieją, zlikwidowano je praktycznie nic
        nie tworząc w zamian. Dotyczy to tzw. prowincji gdzie zwykło egzystować 70%
        naszego społeczeństwa.
        • old.european Re: to jest po prostu polska bieda 29.08.06, 10:09
          herr7 napisał:

> Rozumiem Towją frustrację, ale nasi pobratymcy w UK nie wyjeżdżają z chęci
          > poznawania Wysp, ale z przymusu. W Polsce nic na nich nie czeka - fabryki czy
          > firmy, w których mieliby pracować nie istnieją, zlikwidowano je praktycznie
          nic
          >
          > nie tworząc w zamian. Dotyczy to tzw. prowincji gdzie zwykło egzystować 70%
          > naszego społeczeństwa.

Ale czy to cos zmienia w sytuacji w GB?
          Madrzy Niemcy i tyle.
          Wiedzieli ze bieda pogoni tlumy i nie otwarli szlabanu.
          UE to nie socjalizm, gdzie sie lituje nad biednymi, to twardy biznes.
          • gloggie Re: to jest po prostu polska bieda 29.08.06, 14:30
            old.european napisał:
            > UE to nie socjalizm, gdzie sie lituje nad biednymi, to twardy biznes.

old.european napisał:
            > rafvonthorn napisał:
            >> Stoisz na gruncie XIXwiecznego merkantylizmu, kiedy jedną z podstawowych
            >> zasad unii jest wolny przepływ towarów i pracowników... Masz 200 lat do
            >> nadrobienia...
            >W imie czego? Moja firma funkcjonuje dobrze m.in. wlasnie dzieki utrzymaniu
            >jakosci, czyli niezatrudnianiu tanich roboli.

No to się człowieku zdecyduj: albo twardy biznes i przepraszasz 'roboli', bo z
            tobą po prostu twardo konkurują. Albo socjalizm i przepraszasz 'roboli' bo
            dzięki nim masz swoje przywileje.
        • q_vw Re: to jest po prostu polska bieda 29.08.06, 12:55
          W Polsce pracy dziś nie brakuje, trzeba tylko dobrze ją wykonywać. Na potęgę
          poszukiwani są stolarze, spawacze, brukarze, posadzkarze, tokarze, szwaczki...
          i wiele innych zawodów. Mam okazję obserwować to z bezpośrednich kontaktów z
          firmami oraz pośrednich, widzę wielkie ogłoszenia przed firmami i fabrykami.

Tak przy okazji, w Polsce jest więcej firm niż w 1989, a polskie PKB już w
          połowie lat 90 przerosło o 130 % PKB końca PRL. Czasem warto posprawdzać fakty,
          a nie opierać się na taniej propagandzie.
        • arius5 Biedacy to maja chociaz swoj honor 30.08.06, 00:23
          Polacy jednak znani sa powszechnie ze zlodziejstwa
          to juz nie jest bieda
        • onufry.zagloba A ty myslisz, ze tacy ludzie maja jakies szanse w 12.08.07, 03:13
          Wlk.Brytanii? Zadnych.
      • el_bigos przygarniał kocioł garnkowi 29.08.06, 08:50
        wypowiedź jest tak skrajnie głupia, że to chyba prowokacja
      • pimpek102 Re: Ja też już nie chcę was tutaj w Peterborough 29.08.06, 09:36
        zaproś do domu niech się umyje - będzie bardzo po chrześcijańsku matole
      • vazz Re: Ja też już nie chcę was tutaj w Peterborough 29.08.06, 10:05
        Jak nie polacy to przyjadą rodziny z Pakistanu lub zachodniej afryki.
        Zamieszkają razem w małych grupach po 15 latach nawet języka nie będą znać,a
        ich dzieci będe wychowywane w nienawiści do państwa,które za mało kasy im daje,
        po jakimś czasie jedno z dzieci poświęci sie dla "sprawy' i ruszy z bombą na
        miasto.
        Historia przejaskrawiona,ale powiedz w ilu procentach prawdopodobna w przypadku
        Polaków,a w ilu prawdopodobna w przypadku emigrantów z afryki?
        • kr.mary1 [...] 29.08.06, 11:27
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • szwed2006 Re: Ja też już nie chcę was tutaj w Peterborough 30.08.06, 01:08
          Bredzisz, bo nic nie wiesz. Czarnoskorzy imigranci do WB zwykle pochodza z
          dawnych kolonii, a wiec znaja juz angielski bardzo dobrze. Natomiast Polacy
          ucza sie jezyka albo wcale, albo slabo. (Byc moze uwazaja, ze to Brytyjczycy
          powinni uczyc sie polskiego...?) Masz racje, ze wsrod Muzulmanow istnieje jakis
          znikomy procent fanatykow. Sadzac z liczby glosow LPR, wsrod Polakow fanatykow
          jest duzo wiecej.
      • 0x0001 Re: Ja też już nie chcę was tutaj w Peterborough 29.08.06, 11:37
        swinks napisał:

> Mieszkam od 4 lat w Peterborough i mam taki apel do tych przyjezdnych
        sezonowyc
        > h
        > buraków: wy...alać stąd. Takiej wiochy i obciachu Polsce to nawet 50 lat
        komuny
        > nie zrobiło. Koczowanie w namiotach, bądź w samochodach nad rzeką Nene, i
        > pijane, przepocone i śmierdzące od cidera tłumy na trasie do ASDY - taki obraz
        > Polaka kształtujecie.

Siedzi facet nad stawem i łowi ryby. W pewnym momencie wynurza się żaba
        i pyta:

- Proszę Pana, czy ja mogłabym wejść na spławik i skoczyć do wody?
        - A skocz sobie - odpowiada facet.
        Żaba skoczyła, a facet dalej łowi ryby. Po chwili żaba znowu się wynurza
        i pyta:

- Proszę Pana, a czy ja mogłabym jeszcze raz wejść na spławik i skoczyć
        do wody?

- No, skocz sobie - odpowiada już podirytowany facet.
        Żaba skoczyła, a facet dalej łowi ryby. Po chwili żaba znowu się wynurza
        i pyta:

- Proszę Pana, a czy ja mogłabym... - widzi wkurzenie faceta, więckończy
        - ...usiąść koło Pana?
        - A siadaj - odpowiada facet.
        Żaba siada koło faceta, a ten dalej łowi ryby. Siedzą tak sobie w
        milczeniu, aż ze stawu wynurza się druga żaba i pyta:

- Proszę Pana, czy ja mogłabym wejść na spławik i skoczyć do wody?
        Na to pierwsza żaba:
        - Spie..j! Dobrze mówię, proszę Pana?
        • zsa-zsa Re: Ja też już nie chcę was tutaj w Peterborough 29.08.06, 12:32
          :)))

bardzo droby dwocip 0x0001, trafnie odzwierciedlajacy mentalnosc wielu Polakow
          na emigracji
    • prorok14 Przepowiadam 29.08.06, 08:21
      Po raz kolejny pryska mit o "wspólnej Europie"!
      polecam: www.narodowy.eblog.pl
    • mario.osh ale frajerzy. zamiast sie cieszyć z imigracji 29.08.06, 08:24
      europejczyków wolą płacić socjal muzułmanom którzy maja ich kraj i kulture w
      dupie.

wychodzi na to że anglia będzie pierwszym islamskim krajem w europie. pytanie
      kiedy? za 20 czy za 50 lat.
    • oio Burdel 29.08.06, 08:32
      Brawo GW! Gonicie "Nie" w ekspresowym tempie. Rozumiem, ze slowo "burdel" juz
      nie jest wulgarne. Czekam teraz na artykuly o prostytutkach (czytaj: ku..ch) i
      penisach (czytaj: ch..ach).
    • toja3003 Każdy kto wyjeżdża za granicę do pracy, 29.08.06, 08:34
      Każdy kto wyjeżdża za granicę do pracy, zmniejsza bezrobocie w Polsce. Tak
      trzymać. I nie mówić o "uciekaniu" ale podnieść płace przez pracodawców to nie
      łaska? Skończy się wyzysk w Polsce i głodowe pensje. Dzięki ci Unio!
    • rosomak666 Na czarnych i muslimów nikt nie napluje 29.08.06, 08:42
      Limity dla Europejczyków, a przybysze z buszu i pustyni bez limitów.
    • b467 Gdy Murzyni lub Islam napiera Angol siedzi cicho! 29.08.06, 08:42
      Londyn juz nie od dzisiaj wyglada jak Kalkuta, na niktorych ulicach juz zadnej
      bialej twarzy nie zobaczysz. Za to widzisz poniewierajacych sie kolorowych
      nygusow i to caly dzien bo malo kto z nich pracuje.
      Polacy w 99.99% pracuja a nie spia w parkach czy kradna.
      Ale za to stali sie chlopcami do bicia bo mowienie prawdy o kolorowych w UK to
      jest TABOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.
    • silezius.monachijski Rumunia nie jest chyba dużo biedniejsza od PL 29.08.06, 08:48
      a na pewno nadrabia bardzo szybko, i wyprzedzi i Węgry i IV Republikę...
      • elephant_tusk Re: Rumunia nie jest chyba dużo biedniejsza od PL 29.08.06, 14:19
        Zależy, co rozumiesz pod słowami "dużo biedniejsza". Według danych CIA Polska
        ma dochód narodowy na głowę 13 300 $, a Rumunia 8 200 $. Chyba to jednak jest
        różnica? Choć z pewnością nie tej skali, jak między Brytanią (30 300 $) i
        Polską.
    • arahat1 Brytyjczycy nie chcą bialej imigracji- ale koloro 29.08.06, 08:55
      przyjmuja bez problemow- po 2 latach apaszport , kasa, studia za darmo a pozniej
      takie g,,,podklada bomby..taki to glu...narod angielski prawie dorownujacy iv ....
    • jonnek Re: Brytyjczycy nie chcą już imigracji 29.08.06, 09:15
      Sprawa jest prosta, choć dla nas trudna do pojęcia i przyjęcia - brytyjczycy z
      racji kolonii mają od ponad stu lat kontakty z hindusami, murzynami itp. Napływ
      tych imigrantów jest czymś stałym w brytyjskim krajobrazie i nie budzi
      żdziwienia ani zaskoczenia. Kiedy byłem w latach 80-tych w Anglii też było dla
      mnie szokiem, że dawne kolonie były im bliższe mentalnie niż Polska. Zresztą nie
      tylko Polska, w ogóle cały "kontynent". A o polsce wiedzieli tylko, że jest
      gdzieś na końcu świata, za kołem podbiegunowym. A teraz mają potężny desant z
      tego zupełnie dla nich egzotycznego kraju, którego dotychczas nie potrafili
      znaleźć na mapie.
      To się ustabilizuje za kilka lat, gdy Polacy wtopią sie w społeczenstwo
      brytyjskie i zaczną być widziani jako jeden z jego składników.
      • zorbathegreek Re: Brytyjczycy nie chcą już imigracji 29.08.06, 11:31
        Bzdury gadasz. Angole wola kolorowych, bo ci im przypominaja dawna swietnosc
        imperialna, zas Polacy dla nich sa wyrzutem za ich zle traktowanie zaraz po
        wojnie...
        • elephant_tusk Re: Brytyjczycy nie chcą już imigracji 29.08.06, 14:21
          Nie mają żadnych wyrzutów, po prostu o tym nie wiedzą.
    • rudy_rudolf sprawa jak zawsze dwubiegunowa 29.08.06, 09:23
      z jednej strony każdy z nas rozumie po co jedzie się do GB: każdy chce zarobić,
      bo praca mimo że czasami tak samo upadlająca jak w Polsce to za większe
      pieniadze (jeśli już dawać się wykorzystywać to przynajmniej za większa
      stawkę).Z drugiej strony pomyślcie jaki stosunek mielibyście do tłumu
      Ukraińców, Rosjan, Bułgarów, Rumunów zatrudnionych w barach, fabrykach itd.Też
      poczulibyście się zagrożeni-myślę, że u nas panika byłaby i tak wiekszą, bo
      nasze społeczeństwo jest mniej tolerancyjne, niż brytyjskie :(

zrelaksuj się na
      www.asiaq.pl
    • loppe Brytyjczycy nie chcą już imigracji 29.08.06, 09:23
      No ale mówienie o histerii to...histeria. Otorzyli szeroko drzwi, obecnie
      planują że starczy.
    • marcot imigracja-emigracja 29.08.06, 09:28
      no ok, ale to oni nie emigruja ??
    • trygresson Kwestia skali 29.08.06, 09:36
      Polactwa po prostu zaczyna byc tutaj zbyt wiele. Dodatkowo niektorzy przynosza
      swoje rzucajace sie w oczy niecywilizowane zwyczaje....
      • pantera01 Re: Kwestia skali 30.08.06, 04:48
        Slusznie prawicie! Nie ma to jak obyczaje folksdojczow, no nie?
    • manuelo44 Ja sądze ze powinniście się cieszyć z tego 29.08.06, 09:41
      Przeciez Europa srodkowa traci tych ludzi i nie chodzi mi nawet o umiejętności
      czy kwalifikacje.
      Polacy trafiają do tych samych dzielnic co azjaci czy afrykanie, kto był wie jak
      wiele polek zyje z kolorowymi imigrantami. Ich dzieci nie bedą juz polakami i
      raczej nie beda przypominac europejczyków.
      Do tego wszystkiego jeszcze polacy oraz inni z naszej cześci europy szybko
      zmieniają sie w tych politycznie poprawnych matołków ktorych sami krytykujecie.
      Jeszcze kilka lat a oni sami zaczną uważac ze kolorowym bardziej sie nalezy
      możliwosc wjazdu niz Polakom.

Niestety prawda jest taka ze tylko skrajnie antyimigranckie postawy moga
      uchronić europe przed całkowitą degradacją do poziomu afryki.
      • pandada odlacz tv, internet, zabij okna dechami 29.08.06, 10:53
        bedziesz bezpieczny rasistowski idioto
      • kr.mary1 [...] 29.08.06, 11:34
      • tempus Re: Ja sądze ze powinniście się cieszyć z tego 29.08.06, 22:28
        manuelo44 napisał:

> Przeciez Europa srodkowa traci tych ludzi i nie chodzi mi nawet o umiejętności
        > czy kwalifikacje.
        > Polacy trafiają do tych samych dzielnic co azjaci czy afrykanie,

A czemu ja nie trafiam do takich? Nie jestem jakimś managerem.

> kto był wie jak
        > wiele polek zyje z kolorowymi imigrantami.

A niech żyją z kim chcą. To ich sprawa.

> Ich dzieci nie bedą juz polakami i
        > raczej nie beda przypominac europejczyków.

I tu się mylisz. Będą bardziej europejscy niż Ty.

> Do tego wszystkiego jeszcze polacy oraz inni z naszej cześci europy szybko
        > zmieniają sie w tych politycznie poprawnych matołków ktorych sami
        krytykujecie.
        > Jeszcze kilka lat a oni sami zaczną uważac ze kolorowym bardziej sie nalezy
        > możliwosc wjazdu niz Polakom.
        >
        > Niestety prawda jest taka ze tylko skrajnie antyimigranckie postawy moga
        > uchronić europe przed całkowitą degradacją do poziomu afryki.

Nie strasz ludzi.
    • r_mol Widocznie kolorowi są bardziej cywilizowani :-) 29.08.06, 09:49
      Zresztą niewykluczone - patrząc na obyczaje polskiej prowincji :-)
    • mrufka.k Brytyjczycy nie chcą już imigracji 29.08.06, 09:59
      we wszystkich liczbach zabrakło mi jednego podziału. a mianowicie: ilu z
      imigrantów wykonuje zawody, których brytyjczycy nie wykonują z powodu braku
      wykształcenia, niewystarczajączych kwalifikacji itp. w końcu znam tuziny
      lekarzy, stomatologów, weterynarzy z Polski pracujących na wyspach.
      znam też sporo brytyjczyków na benefitach, moimo, że są zdolni do pracy, ale
      leniwi. nie wszyscy oczywiscie, ale nie wszyscy polacy pracują jako kelnerzy...
      • baba-jaga Re: Brytyjczycy nie chcą już imigracji 29.08.06, 10:13
        coz, dzieki koloniom Anglia zbudowala swoje mocarstwo i cywilizacje, wiec nic
        dziwnego ze czuje sie zobowiazana do asymilowania tych ktorych od wiekow
        wykorzystywala. A Polacy to tak dla rownowagi, troche bialych murzynow
        europejskich sie przyda, skoro tak sie klaniaja mamonie. Wysyp sprzataczy i
        zmywaczy z wyzszym wyksztalceniem - swietna edukacja dodatkowa. Polska to
        najbardziej nadymany narod na swiecie. Pokory trzeba sie uczyc i wspolistnienia
        z teczowymi. Koniec ery bialasow.
        • jarus16 Re: Brytyjczycy nie chcą już imigracji 29.08.06, 10:54
          To, że miała Anglia kolonie wcale nie znaczy,że teraz musi się stać Anglostanem.
        • topek2000 Re: Brytyjczycy nie chcą już imigracji 29.08.06, 13:12
          > coz, dzieki koloniom Anglia zbudowala swoje mocarstwo i cywilizacje, wiec nic
          > dziwnego ze czuje sie zobowiazana do asymilowania tych ktorych od wiekow
          > wykorzystywala.
          To jakis zart?
          Po 2 wojnie swiatowej byly powstania przeciwko anglikom w koloniach pod haslami:
          "nie potrzeba nam bialych". No wiec sobie poszli. Murzynki zaczeli sie sami
          rzadzic (a jak sie sami rzadza widac w afryce). Wiec europejczycy za x lat
          zrobia takie samo powstanie i wypier**la kolorowych. Bo kolorowi niestety maja w
          dupie nasza kulture i pojecie porzadku. Kiedys za to zaplaca bo nawet
          najbardziej zindoktrynowany europejczyk otworzy oczy jak mu czarny bedzie
          pierdzial pod nosem.

> z teczowymi. Koniec ery bialasow.
          Tak Cie cieszy wizja konca ery bialasow? Pokaz mi jakis kraj w afryce ktory sie
          dobrze sam rzadzi?
      • trygresson Re: Brytyjczycy nie chcą już imigracji 29.08.06, 10:18
        Zgoda, nie wszyscy, ale 95% tak. Liczba emigrantow gotowych pracowac za male
        pieniadze w prostych pracach wypiera miejscowych, bo lepiej jest wziac
        eigranta, ktoremu placi sie mniej i ktory lepiej pracuje. Emigracja z Polski
        jeszcze wzrosnie i stworzy to w przyszlosci powazny konflikt.
    • myslacyszaryczlowiek1 Brytyjczycy nie chcą już imigracji 29.08.06, 10:21
      A czy przez Bułgarię i Rumunię można w miarę bezpiecznie przejechać do Grecji?
      Bo jeszcze niedawno do Grecji się jechało przez Włochy.
      Czy nadal na granicy rumuńskiej trzeba dawać w łapę?
      Czy nadal trzeba mieć cukierki ze sobą aby w Rumuni nie wybili ci szyb w
      samochodzie?
      Czy tiry łączą się w stada aby przejechać bezpiecznie przez te kraje?
      • mr.gif Re: Brytyjczycy nie chcą już imigracji 29.08.06, 10:40
        A czy przez Bułgarię i Rumunię można w miarę bezpiecznie przejechać do Grecji
        > ?
        tak
        Czy nadal na granicy rumuńskiej trzeba dawać w łapę?
        nie
        Czy nadal trzeba mieć cukierki ze sobą aby w Rumuni nie wybili ci szyb w
        > samochodzie?
        nie
        Czy tiry łączą się w stada aby przejechać bezpiecznie przez te kraje?
        tego to nie wiem

wszystkie odp. na podstawie wlasnych obserwacji
        • nikdaklik Re: Brytyjczycy nie chcą już imigracji 29.08.06, 10:58
          we wczorajszym The Times byl artykul na ten temat a w nim ciekawy wykres -
          procent pracujacyh wsrod emigrantow ze wschodniej europy to okolo 85% ,
          odpowiednio dla brytyjczykow jest to 75% a dla imigrantow z innych krajow 55 -
          60%, niech sie zajma banda nierobow i falszywych azylantow z afryki i azji! ale
          pewnie im polityczna poprawnosc nie pozwala
        • zorbathegreek Re: Brytyjczycy nie chcą już imigracji 29.08.06, 11:37
          Przejechalem niedawno Bulgarie samochodem w pojedynke bez problemu. Problemy
          zaczely sie w Turcji...
      • mrpiotrp Re: Brytyjczycy nie chcą już imigracji 29.08.06, 11:59
        Wypowiem sie jedynie co do Rumunii, bo Bułgarii niestety nie znam.
        Podróżowałem po Rumunii kilka lat temu; nie widac tam jakiejs szczególnej
        biedy, a drogi nie sa gorsze niz u nas. Ludzie normalni, nie było widac jakichs
        żebraków; może w paru miejscach małe dzieci, jak w polskich miastach. Szyb w
        aucie nikt nam nie wybił, bagażu nikt nie ukradł.
        A więc żadnych cukierków nie trzeba było nikomu dawać...
        W łapę na granicy nikt nie brał (jechalismy przez Węgry, powrót przez Ukrainę);
        nie widziałem aby TIR jeździły stadami.
        Natomiast są tam wspaniałe zabytki, nie oblegane przez turystów, a sami Rumunii
        dośc przyjaznym okiem patrzą na turystów, nie są jeszcze zepsuci komercją i
        nawet zamknięte muzeum potrafią otworzyć dla turysty po godzinach za bilet
        wstępu biorąc grosze...
        Zdaje się, że mail myślącegoszaregoczłowieka1 miał na celu jedynie
        zdyskredytowanie tych dwóch nacji...
        Pozdrawiam
        • myslacyszaryczlowiek1 Re: Brytyjczycy nie chcą już imigracji 29.08.06, 13:41
          Chciałem się po prostu dowiedzieć. Co mnie czeka gdybym się wybrał samochodem do
          Grecji. Jeszcze niedawno większość zmotoryzowanych wybierała drogę przez Włochy
          i promem do Grecji. Tak samo z tirami łączenie po kilka samochodów + ochrona,
          przez Bułgarię. Nikogo nie chce dyskredytować. Dzięki za informację.
          • hanisiek74 Re: Brytyjczycy nie chcą już imigracji 29.08.06, 14:27
            Mieszkałam w Rumunii przez ostatnie 6 miesięcy. Raczej nikt Cię po drodze nie zamorduje ale stan drog
            jest tragiczny i nie wszystkie stacje benzynowe są czynne 24h, z placeniem kartą kredytową też możesz
            mieć problem.Kierowcy nie respektują żadnych przepisów, a używanie kierunkowskazów nie jest tu
            powszechne jak w innych krajach, generalnie wolna amerykanka Na przejściu rumunsko-bulgarskim
            musisz przygotowac sie na spore oplaty i niezbyt miłe traktowanie np w Grigiu musisz zaplacić w sumie
            prawie jakies 100zl w przeliczeniu na złotowki. Po bułgarskiej stronie nie ma żadnych problemów,
            znacznie większa cywilizacja, chociaż drogi również raczej beznadziejne.
            • jot10 Re: Brytyjczycy nie chcą już imigracji 29.08.06, 15:13
              hanisiek74 napisała:

> Mieszkałam w Rumunii przez ostatnie 6 miesięcy. Raczej nikt Cię po drodze nie
              z
              > amorduje ale stan drog
              > jest tragiczny i nie wszystkie stacje benzynowe są czynne 24h, z placeniem
              kart
              > ą kredytową też możesz
              > mieć problem.Kierowcy nie respektują żadnych przepisów, a używanie
              kierunkowska
              > zów nie jest tu
              > powszechne jak w innych krajach, generalnie wolna amerykanka Na przejściu
              rumun
              > sko-bulgarskim
              > musisz przygotowac sie na spore oplaty i niezbyt miłe traktowanie np w Grigiu
              m
              > usisz zaplacić w sumie
              > prawie jakies 100zl w przeliczeniu na złotowki. Po bułgarskiej stronie nie ma
              > żadnych problemów,
              > znacznie większa cywilizacja, chociaż drogi również raczej beznadziejne.

W Rzeczpospolitej drogi podobne jak w Rumunii i Bułgarii - cywilizacja
              kaczopodobna. Mam podstawy przypuszczać, że w Rzplitej będzie jeszcze gorzej.
              hanisiek74-droga!
              nihil novi sub sole!
              pozdrawiam
    • mobileinmobili Dlaczego wyjerzdzaja 29.08.06, 10:57
      wielu w Unii , ktorzy wyjechali w latach 80, teskini do Polski, chce wrocic do swoistych obrazow placzacych wierzb i konika grzebiacego kopytkiem, kolo mogily ulana. Wielu ludzie zastanawia sie , czy dobrze zrobili zostajac w Niemczech czy Austrii, a ci po 20 latach maja na polskie warunki juz wszystko i sa do pewnego stopinia znudzeni dobrobytem. Ale czy owrot ma sens? jak tam zyc w Polsce takim teraz nienawistnym kraju, alkoholikow na ulicach, zebrzacych dzieci, nedzarzy na smietnikach, czy czlowiek mieszkajacy w innej cywolizacji, bedzie mogl zniesc ten szok polski? Po 20-30 latach zycia w Niemczech czy Austrii, normalny czlowiek chyba nie ma co szukac w tym kraju zdegenerowanym do poziomu krajow 4 swiata. Co do rodakow w omawianych krajach, to ich nie ma i dlugo nie bedzie, moze to i dla nich lepiej, gdy zobacza dobrobyt i wsporzycie ludzi w Niemczech, nie chce sie juz nigdy wrocic do mrocznych zakatkow, niebeziecznej Polski. Lepiej zostancie tam, gdzie pan Bog przydzielil wam miejsce i tam szukajcie swojego szczescia.
    • karolcia000 Dwie strony medalu... Apel do Polakow.. 29.08.06, 10:59
      Mieszkam w Anglii juz 4 lata i to prawda, ze tylu Polakow tutaj nie widzialam.
      A jak sami Anglicy sie wypowiadaja na ten temat? Wczoraj przeczytalam w prasie,
      ze rzad angielski powinien zaczac sie martwic, kiedy Polacy przestana
      przyjezdzac do Anglii. Przez to, ze tylu Polakow jest w Anglii, zapelniaja luki
      w sektorze zatrudnienia, wykonujac prace, ktorych Anglicy nie za bardzo chca
      sie podejmowac, a ci, ktorzy pracuja legalnie, napedzaja sluzbe zdrowia i sa
      powodem wielu profitow dla tego kraju.
      Z drugiej strony, ci Polacy, ktorzy sa tu dluzej(tak jak jedna osoba
      wypowiadajaca sie wczesniej, mieszkajaca w Peterborough)napewno beda wiedzieli
      o czym teraz napisze.. Niestety wiekszosc Polakow przyjezdzajaca do Anglii
      reprezentuje swoim zachowaniem zenujacy poziom, nie chodzi mi tu tylko o to, ze
      mysla, ze jak juz sa w Anglii to ta swietni bo beda mieli pieniadze i sa
      stojacymi na szczyscie swiata panami, ktoym nic nie grozi, a takze o "spryt" i
      cwaniactwo, ktore az razi w oczy.
      Mowie tu o checi zarobienia pieniadza i np nie odprowadzania podatku, ktory
      faktycznie jest tu bardzo wysoki, ale i tak jest zwracany, nie placenia
      ubezpieczenia, a pozniej narzekanie, ze w razie wypadku czy zwyklego bolu zeba
      musza placic ogromne pieniadze za lekarza.. Podatek i tak zostaje odprowadzony-
      jak nie w Anglii to w Polsce.. Zreszta teraz wiekszosc agencji pracy, gdzie
      ludzie pracuja zaraz po przyjezdzie, nie zatrudnia juz nikogo jezeli nie ma
      wyrobionego National Insurance Number i Home Office.
      Ze smutkiem musze rowniez stwierdzic, ze Polacy(co widac tez na tym forum) sa
      skrajnymi rasistami. Widzialam na wlasne oczy jak dwojka Polakow pobila w parku
      metalowymi pretami czarnoskorego chlopaka tylko dlatego, ze mial biala
      dziewczyne. Na szczescie Anglia jest teraz mieszakna kulturowa i w wielu
      miejscach to wlasnie biali ludzie spotykaja sie z dyskryminacja.. Nie wiem, czy
      powinnam sie z tego cieszyc, czy nie, ale nie wiem co daje bialy ludziom prawo
      do dyskryminacji ludzi innego koloru skory i sadzenie, ze sa od nich lepsi..??
      I to wlasnie stalo sie powodem dla mnie, dla ktorego trzymam sie z daleka od
      Polakow, bo najprosciej mowiac przynasza wstyd.. I wcale nie dziwilabym sie
      Anglikom jakby ktoregos dnia powiedzieli Polsce i Polakom- STOP...
      Prosze w imieniu innych ludzi i Polakow mieszkajacycha w Anglii na stale-
      ZACHOWUJCIE SIE JAK NALEZY I JAK NORMALNI, CYWILIZOWANI LUDZIE!!!
      • princess_ola Re: Dwie strony medalu... Apel do Polakow.. 29.08.06, 12:00
        Karolcia000, dzieki za twoja wypowiedz - przywrocila mi nadzieje ze nie wszyscy
        Polacy sa rasistami i ze niektorzy trzymaja poziom... Od trzech lat mieszkam w
        Manchesterze, of poltora roku jestem z moim chlopakiem ktory jest czarny (nie
        uzywam slowa Murzyn ktore wedlug mnie ma pejoratywne naznaczenie). Anthony nie
        zyje z zasilkow, pracuje, nie mieszka w "norze", zaczyna studia w pazdzierniku,
        ja pracuje na uniwersytecie. Chcialam go zaprosic na kilka dni do Polski -
        teraz wiem ze tego nie zrobie, po wszystkich rasistowskich wypowiedziach.
        Zostaje w tym kraju, ktory jest kolorowy i bardziej tolerancyjny niz ta
        wspaniala Polska, choc ma porypana polityke imigracyjna (niechetnie wpuszcza,
        ale potem dba o rownosc traktowania - i tak od lat 70tych bez wiekszych zmian),
        ma swoja historie rasizmu ktora cale szczescie sie zmienia na lepsze.

Tez ze wstydem patrze na Polakow w Manchesterze, nie da sie przejsc ulica nie
        slyszac wiazanek - mysla ze nikt ich nie rozumie ale ja nie lubie byc
        obslugiwana w sklepie przez panienki z polskiej prowincji klace tak ze uszy
        wiedna. Ludzie latajacy Wizzerrem z Liverpoolu smierdza piwem i potem. No i
        oczywiscie burzliwie oklaskuja pilota po ladowaniu. Wstyd.
        • topek2000 [...] 29.08.06, 12:46
          • obserwatore77 ale ćwok z ciebie kolo mam nadzieje że wykasują 29.08.06, 17:53
            twoje wypociny
            • topek2000 Re: ale ćwok z ciebie kolo mam nadzieje że wykasu 29.08.06, 18:27
              Dlaczego cwok?
              Dlatego, ze napisalem: "murzyni smierdza" W domysle dla mnie, bo trudno mi za
              wszystkich sie wypowiadac).
              Moja suczka rasy owczarek bernenski tez smierdzi. Kocham mojego psa jednak
              objektywnie oceniajac jego zapach twierdze, ze smierdzi.

Zakladam, ze ja dla murzyna tez moge smierdziec. Nie widze w tym problemu.

Miales do czynienia z murzynami? Tak powazniej poza minieciem sie na ulicy.
        • manuelo44 karolcia jest rasistką co widac w jej poście 29.08.06, 15:08
          podoba jej sie dyskryminacja i rasistowskie zachowania wobec białej miejscowej
          ludności.

Wiec skoro dziekujesz jej za wypoweidz to ty tez jestes rasistką!
      • manuelo44 masz czarnego mena o czym pisałas na FK 29.08.06, 15:07
        Twoj poziom jest dopiero niski, popierasz rasizm kolorowych imigrantów wzgledem
        białej miejscowej ludnosci a przeszkadza ci rasizm miejscowych wzgledem
        napływowych kolorowych.

Zapewne spodobało by ci sie gdyby w polsce twojego tate pobił jakiś przyjezdny
        afrykanczyk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka