Dodaj do ulubionych

ulga na neta

11.03.12, 18:28
mam pytanie do sąsiadów którzy mają neta w naszej osiedlowej rajskiejnet, czy mozna w tym roku odliczyć w picie ulge za ten nasz internet?, gdyż od 2011 ulga jest powszechniejsza i nie jest już wymagana fakura VAT,
Obserwuj wątek
    • a.lizon Re: ulga na neta 12.03.12, 06:22
      pit-gazeta.pl/ulga-na-internet.html najbezpiczeniej do tego użyć chyba programu. Ale faktura musi być na Twoje nazwisko.
    • water_bong Re: ulga na neta 12.03.12, 07:49
      Można odliczyć.
      • assessander Re: ulga na neta 12.03.12, 08:49
        no raczej nie, bowiem RNet to stowarzyszenie i wszystkie opłaty są na jego rzecz a nie za świadczone usługi od którego przysługuje odliczenie .
        • iwus-1982 Re: ulga na neta 12.03.12, 09:45
          Oooo, nie słyszałam o tym. Czy mogłaby sie wypowiedziec w tym temacie czynna księgowa.

Pozdrawiam
          • agnieszkaksew Re: ulga na neta 12.03.12, 10:17
            Witam

Ja dzwoniłam w tej sprawie do US w Legionowie. I Pani, z która rozimawiałam powiedziała że można, ponieważ w Ustawie nie ma wymienionych operatów, od których tylko można odliczać interent.
            • koszteli2 Re: ulga na neta 12.03.12, 10:50
              Można odliczać internet ale TYLKO na podstawie faktur. RajskaNet nie wystawia faktur więc nie dasz rady tego odliczyć.
              • agnieszkaksew Re: ulga na neta 12.03.12, 12:39
                Koszteli2 masz nieakutalne informacje. Jest mała zmiana w przepisach, mianowicie nie ma obowiązku odliczania internetu na podstawie tylko faktur.
                Podaję link: podatki.wp.pl/kat,66238,title,PIT-2011-zobacz-co-sie-zmienia,wid,14209445,wiadomosc.html?ticaid=1e13d
                • spomet Re: ulga na neta 12.03.12, 17:59
                  zadałem to pytanie gdyż do tej pory była wymagana faktura, a teraz nie jest i na dodatek można sobie odliczyć też neta w tele i bezprzewodowy

mam pytanie do pani Agnieszki czy rozmawiając z US powiedziała Pani, że nasza firma to stowarzyszenie i czy za potwierdzenie wystarczy wydrukować poszczególne przelewy na rzecz RajskaNet???
                  • agnieszkaksew Re: ulga na neta 12.03.12, 20:12
                    Tak powiedzialam Pani w US, ze placimy pieniadze do Stowarzyszenia a ona mi odpowiedziala ze w Ustawie nie ma narzucone od jakich konkretnie sprzedawcow internetu (mam na mysli firmy sprzedajace internet) mozna odliczac sobie internet. Powiedziala ze takim potwierdzeniem oplaty za siec internetowa moze byc jak najbardziej wydrukowany wtornik przelewu z konta bankowego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka