alex-alexander Więcej gospodarki, mniej ideologii 06.09.06, 07:53 Praca, pieniadze to nie wszystko. Nalezy jeszcze zawrocic z drogi faszyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
joguwa ble, ble.. 06.09.06, 08:35 wciąż to samo. Ble, ble, ble. Za kilkadziesiąt lat wszyscy będziemy prochem i o kant dupy potłuc te wszystkie rozważania. Cieszcie się kurde życiem, póki możecie! Niech każdy robi co chce, zarabia ile chce, studiuje, nie studiuje, wszystko jedno. Idę pojeździć rowerem i mam to gdzieś. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
jt100 Wysyłam dziecko na studia zagraniczne 06.09.06, 09:34 i mam nadzieję, że tam zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
mar_kra3 Więcej gospodarki, mniej ideologii 06.09.06, 12:09 nie zgadzam sie z teza ze trzeba isc na studia, po ktorych bedzie sie mialo zagwarantowaa prace, bo tym sposobem bedziemy miec samych pracownikow biurowych, wielkich korporacji, ekonomistow i specjalistow od zarzadzania itp. Kierunki humanistyczne pogardzane bardzo czesto przez tych, ktorzy studiuja kierunki "scisle" o wiele lepiej rozwijaja zyciowo i ogolnie. Jest pytanie, co ktos z tym potem robi - czy siedzi na bezrobociu i czeka na prace dla filozofa, czy porafi sie wiele nauczyc i dopasowac do rynku pracy..? wiem, co moiwe, bo sudiowalam ekonomie i filozofie i wiem, co czlowiek wynosi z jednych z co z dugich studiow........ nie zaluje ani jednego ani drugiego! Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Więcej gospodarki, mniej ideologii 06.09.06, 12:20 Popieram Olę. To bardzo mądra i rezolutna (i przy tym ładna) dziewczyna z ciekawymi pogladami na politykę,zycie .Niech pojedzie,popatrzy i...wraca. Bo młodych,wykształconych,inteligentnych ludzi nam potrzeba:) Odpowiedz Link Zgłoś
alinasobczak Więcej gospodarki, mniej ideologii 06.09.06, 12:29 Jestem zaskoczona trafnością artykułu p. Jakuba Żulczyka (GW. 06,09,2006).Wprawdzie łapię się na końcówkę pokolenia o którym pisze, gdyż właśnie przekroczyłam magiczną 30-tkę, lecz opisał dokładnie to, co ciągle mnie i moim znajomym leży na sercu. Faktem jest, że temu pokoleniu władza nie jest potrzebna. Odczuć to można na codzień w rozmowach z moimi rówieśnikami. nikogo nie obchodzą lustracje, przepychanki i obrzucanie się błotem naszych rządzących.Słychać tylko o tym, że właśnie to pokolenie najbardziej wstydzi się kompromitacji przed światem, na którą z wielką pieczołowitością zapracowują codziennie nasi politycy. Jeszcze kilka lat temu wierzyłam, że coś się może zmienić, ale w końcu wzięłam sprawy w swoje ręce. o wyjeździe za granicę nawet nie myślałam, gdyż mam dwójkę dzieci w wieku szkolnym. Mąż od kilku lat sam jest sobieszefem i pracownikiem bo prowadzi swój biznes. Ja, otworzyłam chyba dwudziesty zakład fryzjerski w swoim niedużym mieście.Wiadomo, że początki były ciężkie, ale nie narzekam. Teraz wiem, że najlepiej człowiek się czuje, gdy do wszystkiego dojdzie własnymi wysiłkami.Musiałam się przekwalifikować ( za własne pieniądze), nauczyć prowadzenia firmy.Niewątpliwie na początku pomogła wasza gazeta.W jednej z nich krok po kroku opisaliście jak rozpocząć działalność , co bardzo się przydało. Z pomocą męża a nie rządzących dałam sobie radę i jestem z tego dumna, zachęcam też innych by próbowali.Dobrze by się stało, gdyby artykuł p. Żulczyka (którego mu ratuluję) chciał dotrzeć "wyżej" i by ktoś "u góry" przeczytał go ze zrozumieniem..... pozdrawiam Alina Sobczak Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek102 Jak wojna zmieniła Bejrut !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.09.06, 16:12 nie mogłem zamieścic tam komentarza - robie to tutaj - zobaczcie jak żydzi przedstawiaja czas wojny w Libanie - zginęło ponad 1300 osób ponad 5000 tys było rannych ponad milion osób musiało opuścic swoje znisczone w wiekszości domy - kilka miliardów dolarów strat- a GW serwuje obraz sielanki - syjonista nie tylko cie zabije ale będzie próbował zatrzeć o tym pamięć- ale przecież wg Talmudu tylko żydzi są ludżmi miłego wieczoru fejginięta Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 Passent, Gadomska 06.09.06, 20:03 elyty trzymają się mocno. Co by to było, gdyby tkoś z elyt miał zostać zwykłym szarym człowieczkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
ciagciulaciag Na Zachod mlody bracie, tam kariera czeka na Cie! 06.09.06, 21:02 Wszystkie etaty Judymow i Silaczek zostaly obsadzone. Co sie dalo ukrasc i przekrecic zostalo ukradzione i przekrecone. Zostali ino Lepper, Rydzyk i Jankowski.To sa nasze prawdziwe ELYTY! Odpowiedz Link Zgłoś