galba 07.09.06, 07:17 Jakoś mnie nie dziwi, że Ewunia Milewicz nie jest w stanie pojąć, że o i z Kaczyńskim można rozmawiać bez zapluwania się jadem nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadeusz_ja Kaczy smród + Galba wystarczy na cały dzień 07.09.06, 07:26 Straszne! Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Miała zapytać "z ch.. się na łby pozamieniałeś?"? 07.09.06, 11:52 Straszne! Gawryluk nie dostosowała się do nowego wzorca kultury propagowanego przez SLD i przystawki. Nie mówiła o "łbie ch..a" nie nawrzucała mu od gnojów... To nie jest dziennikarka godna Salonu... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Miała zapytać "z ch.. się na łby pozamieniałe 07.09.06, 11:55 m635 napisał: > Straszne! Gawryluk nie dostosowała się do nowego wzorca kultury propagowanego > przez SLD i przystawki. Nie mówiła o "łbie ch..a" nie nawrzucała mu od gnojów.. > . > To nie jest dziennikarka godna Salonu... No właśnie. Nie sprawdziła się. Bo normalnie rozmawiała. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Miała zapytać "z ch.. się na łby pozamieniałe 07.09.06, 14:04 "Normalnie" czyli w lekkim przyklęku,z napięciem na twarzy,czy aby pana premiera nie zirytuje jakimś przypadkowym słowem,wreszcie - z przymilnym,wazeliniarskim uśmieszkiem. Czyli rutynowa postawa pani Gawryluk wobec polityków PiS,a dopóki było "Forum"to także i Samoobrony. Kiedy grała nachalnie na PO, bo takie były realia. Teraz gra nachalnie pod PiS i przystawki. Kiedys będzie grała nachalnie pod lewicę. Ot,nachalna realistka... Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 "Dialog między rządzącymi a rządzonymi" (!!!) :)) 07.09.06, 22:12 Ludzie! Czy wy słyszycie to samo, co ja!? To jest język jawnie przeciwstawny wartościom demokracji. Facet odnawia dawno już zapomniany język peerelu, w którym jest założone totalistyczne pojmowanie społeczeństwa. Czy my zyjemy w wariatkowie? O co tu do diabła chodzi. Myślę, że jest to jakoś tak: prawicowo-"lustracyjna" formacja kontestatorów peerelu przeszła coś w rodzaju podświadomej "identyfikacji z przeciwnikiem". Ich wyraźna fascynacja światem służb specjalnych czy socjotechniką dyskredytowania opozycji daje tu wiele do myślenia. (Obecnie nowa władza pełną parą tworzy sieć Osobowych Źródeł Informacji ABW zupełnie analogiczną do tej, którą znamy z "teczek" IPN) Myślę, że w przeciwieństwie do przeciwników peerelu działających z motywacji demokratycznej, którzy swoją krzywdę ze strony władz peerelu rozumieli jako bycie pozbawionym wolności, prawicowi antykomuniści "a la IV RP" mieli za złe peerelowskiej władzy, że nie dopuszcza ich ona na miejsce "Przewodniej Siły". Różnica subtelna a jednak istotna. Bo jeśli wczujemy się w tę drugą motywację, to zrozumiemy, że z jej punktu widzenia rok 1989 rzeczywiście niczego nie zmienił. Myślę, że jest tu nawet coś więcej niż zwykła żądza władzy. Prawicowa nienawiść do rządzących peerelem ma wymowny rys z a z d r o ś c i. Odpowiedz Link Zgłoś
kiviwa Re: W telewizji pokazali 07.09.06, 08:34 tadeusz_ja napisał: > Kaczy smród w TV ZGADZAM SIĘ!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Re: W telewizji pokazali 07.09.06, 11:50 kiviwa napisała: Kaczy smród w TV > ZGADZAM SIĘ!!!!! A SIĘ NIE ZGADZAM! Nie można takim językiem mówić o innych. Kazdy ma prawo do własnych poglądów i sympatii. Można krytykować i polemizować. Obrażać, używać wulgarnych słów nie wolno. Kompromituje się w ten sposób nie tylko siebie, ale i wyrażane poglądy. Nie chcę być po tej samej stronie z osobami, które nie potrafią powsiągnąć języka, nawet jezeli są bardzo młode. Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: W telewizji pokazali 07.09.06, 07:47 galba napisał: > Jakoś mnie nie dziwi, że Ewunia Milewicz nie jest w stanie pojąć, że o i z > Kaczyńskim można rozmawiać bez zapluwania się jadem nienawiści. > Wszystkich którzy chcą obejrzeć z bliska proces zalpuwania się jadem z nienawiści zapraszamy na blog galbuni :) Odpowiedz Link Zgłoś
volke Re: W telewizji pokazali 07.09.06, 07:53 jakbyś Galba przeczytał ze zrozumieniem tekst, to zauważyłbyś, że nie całkiem na temat jest Twoja wypowiedź. Ale pewnie wszystko z jednym Ci się kojarzy. Są tacy ludzie. Albo walczą, albo mają manię prześladowczą. Czasem jedno i drugie do kupy razem. Powinieneś docenić fakt,że ludzie o odmiennych poglądach nie mówią Ci, że nie ma dla Ciebie miejsca w tym kraju, albo że powinieneś się poddać leczeniu. Pod tym względem masz lepiej niż wielu innych.. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Komentarze p. Milewicz mają słabiutką poczytność 07.09.06, 08:07 pościki króciutkie, cieniutkie i mdłe (poza jednym - Galby, który jak zwykle celnie ripostuje i sprowadza p. Milewicz na ziemię Odpowiedz Link Zgłoś
kiviwa Re: Komentarze p. Milewicz mają słabiutką poczytn 07.09.06, 08:38 tales1 napisał: > pościki króciutkie, cieniutkie i mdłe (poza jednym - Galby, który jak zwykle > celnie ripostuje i sprowadza p. Milewicz na ziemię CO TY NIE POWIESZ TALES, CHYBA CI SIĘ COŚ NA WZROK RZUCIŁO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 talesik!,dziś jesteś chłopczykiem?..wczoraj byłeś 07.09.06, 09:49 dziwczynką!..ciuszki też zmieniasz? Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Re: Komentarze p. Milewicz mają słabiutką poczytn 07.09.06, 12:00 tales1 napisał: > pościki króciutkie, cieniutkie i mdłe (poza jednym - Galby, który jak zwykle > celnie ripostuje i sprowadza p. Milewicz na ziemię Czy wiesz, co to znaczy riposta? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r W telewizji pokazali pajaca 07.09.06, 08:15 W wieczornych programach informacyjnych premier z satysfakcją przeganiał opozycję z rządowego samolotu. Twierdził, że nie ma obowiązku "podrzucania" jej do USA. Kilka godzin później premier był już innym człowiekiem. ************************************ Przegonił opozycję i stąd zapewne dobry humor i chęć popajacowania dla gawiedzi. Inteligentni inaczej dali się na to nabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza smiechem tez mozna kogos opluc! 07.09.06, 08:28 jedna wielka ironia.. zrobili z niego jeszcze wiekszego idiote! Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 No, manier paryskich to ty nie masz, małpko! 07.09.06, 08:46 I kto tu z siebie robi idiotę: durny nick, obrażająca premiera RP treść postu i potężne, niewyleczone ... kompleksy! Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: W telewizji pokazali pajaca 07.09.06, 09:15 maruda.r napisał: Przegonił opozycję i stąd zapewne dobry humor i chęć popajacowania dla gawiedzi Przegonił opozycję i stąd zapewne dobry humor i chęć popajacowania dla gawiedzi ======================================================== rzeczywiście, inteligentni inaczej odczytali to jako popajacowanie. A przecież zamiast dobrego humoru, premier powinien płakać i rozpaczać po kolejnej wpadce opozycji. Jakiś taki nieczuły ten premier Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: W telewizji pokazali pajaca 07.09.06, 11:38 aisug napisał: > rzeczywiście, inteligentni inaczej odczytali to jako popajacowanie. A przecież > zamiast dobrego humoru, premier powinien płakać i rozpaczać po kolejnej > wpadce opozycji. Jakiś taki nieczuły ten premier **************************************** Sądzisz, że powinien płakać? Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: W telewizji pokazali pajaca 07.09.06, 21:20 maruda.r napisał: Sądzisz, że powinien płakać? ===================================================== nie wiem ale mając taką opozycje można tylko siąść i płakać Odpowiedz Link Zgłoś
obalmykaczyzm "Glowy nie scina" - tymczasem....... 07.09.06, 08:25 Nie dalbymn trzech groszy czy scinac nie zacznie - niech no tylkko zmieni kosntytucje. Pani Ewo Bardzo Droga - niech Pani na siebie uwaza. Pani tu smichu-chichu z Msciwych Kartofli, a tam juz szubienice szykuja sie dla zartownisiow. W czasach radzieckich mowiono, ze cala Kolyma jest zasiedlona milosnikami dowcipow. Odpowiedz Link Zgłoś
kiviwa W telewizji pokazali 07.09.06, 08:33 Jak tak ma wyglądać teraz telewizja publiczna, to my dziękujemy, bleeee Odpowiedz Link Zgłoś
kiviwa Re: W telewizji pokazali 07.09.06, 08:36 galba napisał: > Jakoś mnie nie dziwi, że Ewunia Milewicz nie jest w stanie pojąć, że o i z > Kaczyńskim można rozmawiać bez zapluwania się jadem nienawiści. > Ewunia Milewicz ma rację!!! Zacofańcze i ślepoku,Kaczki zachowują się faktycznie jak to głupiutkie ptactwo, wstyd mi, że ktoś taki stoi na czele naszego kraju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: W telewizji pokazali 07.09.06, 21:27 kiviwa napisała: Ewunia Milewicz ma rację!!! Zacofańcze i ślepoku,Kaczki zachowują się > faktycznie jak to głupiutkie ptactwo, wstyd mi, że ktoś taki stoi na czele > naszego kraju =========================================================== po 1-sze: głupiutkie ptactwo to nie kaczki tylko gęsi, po 2-gie: wolę już nasze kaczusie niż te orły i sokoły z PO czy SLD które biora w d... na każdym kroku Odpowiedz Link Zgłoś
gw_ubecja44 [...] 07.09.06, 08:59 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kosa811 Newton też był Izaaaaaaaaaaak 07.09.06, 09:05 wróć lepiej do lektury dziennika xsiędza rydzyka - tam posmak wymiocin jest w treści artykułów a nie postach Odpowiedz Link Zgłoś
berno Re: Newton też był Izaaaaaaaaaaak 07.09.06, 09:43 To wszystko jest w najwyższym stopniu niesmaczne...A jak fikuśnie Pan Premier całuje damy w dłoń na służbowych spotkaniach?No po prostu podnosi je sobie do ust ,zamiast ze czcią się pochylić,jak chce tego etykieta prawdziwego dżentelmena!No bo albo roboczy uścisk dłoni albo czułe powitanie.Powodzenia walczącym na forum stronom-niech wygra najzłośliwszy! Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: Newton też był Izaaaaaaaaaaak 07.09.06, 21:39 berno napisał: A jak fikuśnie Pan Premier > całuje damy w dłoń na służbowych spotkaniach?No po prostu podnosi je sobie do > ust ,...... ================================================ reczywiście fikuśnie jak podnosi sobie damy do ust. Gorzej gdyby usta podnosił do dam Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: Newton też był Izaaaaaaaaaaak 07.09.06, 21:35 kosa811 napisał: wróć lepiej do lektury dziennika xsiędza rydzyka - tam posmak wymiocin jest w > treści artykułów a nie postach ============================================= to ty bardzo biedny jesteś jeśli żresz (pardon spożywasz) wymiociny żeby poczuć ich posmak. To można leczyć tak jak tych co jedzą ziemię albo ściany - im brakuje wapnia lub żelaza a tobie ???? piątej klepki ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Biedna Milewicz, pogubiła sie kobiecina 07.09.06, 09:35 > A Polacy cieszą się wreszcie ze zmian. Jasne. A najbardziej cieszą się z zapowiadanego na przyszły rok wzrostu podatków. serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3598220.html Hip, Hip, Hura. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 ubecja44.. SB-cka prowokatorka na forum... 07.09.06, 09:47 Rydzyk przysyła do pracy najgorszy element... Odpowiedz Link Zgłoś
janow5 Gazeta wyborcza to gazeta antypolska 07.09.06, 09:58 Wstyd, że w początkach swego istnienia opatrzona była symbolem Solidarności. Mam nadzieję, że wkrótce padnie. Sam byłem kiedyś jej czytelnikiem a teraz, mimo że staram się poznać opinie nieprzyjaciół, nie wydałbym na nią złamanego szeląga, po to aby tym szelągiem jej nie wspierać. Odpowiedz Link Zgłoś
wewaw Do dyspozycji jest demokracja 07.09.06, 09:33 Nie oglądam telewizji publicznej, pójdę za to głosować, jak zwykle z resztą i noszę pomarańczową opaskę na ręku ze stosownym napisem opaska.pl/product_info.php/products_id/51 poza tym polecam akcjaobywatelska.wordpress.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 Galba, chamie!.. mówisz o Pani Milewicz! 07.09.06, 09:35 t Polska Dama,Patriotka, która gdy trzeba było walczyła z komuną o wolną Polske!.. nie tak,jak JKaczyński, który spędził stan wojenny,na ciepłej posadce państwowej!... komuszej... Odpowiedz Link Zgłoś
gw_ubecja44 Re: zgodnik1 chamie!. mówisz o ubecji w mediach 07.09.06, 11:39 czyli GW Odpowiedz Link Zgłoś
gw_ubecja44 Re: tles01 - ubecki kapuś i zbok cimoszy nadal 07.09.06, 16:37 faszystowskie ścierwo Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec W telewizji pokazali 07.09.06, 09:37 Pani Ewo, prosze przypomniec sobie Wasz "dialog" w Wyborczej z Kwasniewskim - toz to zaraz bedziemy boki zrywac :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
joris W telewizji pokazali 07.09.06, 09:43 To nie byla rozmowa ale wlazenie w d.....Gawrylukowa tez musi gdzies pracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
szarobury Re: W telewizji pokazali 07.09.06, 10:18 Wymiana "jadu nienawiści" na pięć ton wazeliny nie wyjdzie na dobre ani programowi ani prowadzącej go dziennikarce, która chyba olbrzymim wysiłkiem woli opanowywała pragnienie by paść przed premierem na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 Kaczyński,"upszejmnie zjad obiat i zaspiewał Hymn" 07.09.06, 10:42 ze szczytu Kaczej Góry ! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: W telewizji pokazali 07.09.06, 10:59 Według Milewicz z Kaczyńskim trzeba rozmawiać tak jak dwaj "dziennikarze" TOK FM z Macierewiczem, wtedy będzie dobrze. serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,70505,3026362.html Takie są wzorce dziennikarstwa preferowane w Agorze. Oczywiście jeśli dziennikarz rozmawia z oszołomami, bo z Kwaśniewskim rozmawia się zupełnie inaczej a jego wpadki przemilcza. O jego pijaństwie w Charkowie Gazeta nie napisała. A jak w trakcie przesłuchania Michnika wyszlo przypadkiem, że Michnik pojechał do prezia do Juraty opowiadać mu o wizycie Rywina to obecna tu redaktor Milewicz o tym nie wspomniała bo wydało jej się to nieistotne. Zrozumiała, że jest istotne dopiero nazajutrz jak inne media o tym poinformowały. Szkoda, że redaktor Milewicz nie zrecenzowała materiału Agnieszki Mosór z Polsatu, byłoby co komentować. A tu mój ulubiony przykład jaki jest wzór dociekliwego dziennikarstwa gdy rozmawiamy o kims miłym naszemu sercu: Monika Olejnik: Panie profesorze, czy premier Marek Belka powinien skłamać przed komisją śledczą? Oświadczył, że nigdy nie podpisywał dokumentów o współpracy z SB, a tymczasem podpisał taki dokument, instrukcję wyjazdową. Andrzej Zoll: To jest oczywiste pytanie, na które odpowiedź jest stosunkowo łatwa jeśli się porówna treść instrukcji, którą podpisał premier i jego oświadczenie przed komisją. Monika Olejnik: I jaka jest ta łatwa odpowiedź? Andrzej Zoll: Nie mamy tutaj zgodności między odpowiedzią premiera, a treścią tej instrukcji, pod którą znajduje się podpis premiera. Monika Olejnik: Czyli odpowiedź, panie profesorze, nie jest jednak łatwa. Odpowiedz Link Zgłoś
li-mu-bai Re: W telewizji pokazali 07.09.06, 11:38 Typowo kataryniarska ucieczka od meritum. Zamiast komentarza na temat rozmowy Gawrylukowej wyświechtany unik w stylu a "u Was biją Murzynów". A Kwaśniewskiego w Charkowie wpisz sobie lepiej do sygnaturki, będzie prościej. Dla tych, którzy nie wiedzą o co chodzi z Panią Mosór link: wydarzenia.wp.pl/kat,33316,wid,8464897,wiadomosc.html?ticaid=1228a Dodam tylko, że Kataryna (bez podstaw, na podstawie jakiegoś znanego tylko sobie rachunku prawdopodobieństwa) uważa, że p. Milewicz i Mosór zmontowały ten materiał razem po to, aby pogrążyć biednego Galbę. Żeby nie było wątpliwości - słów Galby pod adresem Pani Milewicz też nie skomentowała, widocznie uważa je za słuszne. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: W telewizji pokazali 07.09.06, 11:40 li-mu-bai napisał: > Typowo kataryniarska ucieczka od meritum. Zamiast komentarza na temat rozmowy G > awrylukowej To jest właśnie komentarz do rozmowy Gawrylukowej. Rozmowa była normalna (choć nie oglądałam od początku) a przytoczone przeze mnie przykłady ilustrują co jest normalnością dla Milewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 kataryna !... to za co LKaczyński,szanuje Milewic 07.09.06, 14:06 Milewicz?.. odznaczył ją wysokim odznaczeniem, za wybitne zasługi, w walce o wolną Polske1.. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: kataryna !... to za co LKaczyński,szanuje Mi 07.09.06, 14:36 tles01 napisał: > Milewicz?.. odznaczył ją wysokim odznaczeniem, za wybitne zasługi, w walce o > wolną Polske1.. Sam sobie odpowiedziałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
li-mu-bai Re: W telewizji pokazali 07.09.06, 18:35 kataryna.kataryna napisała: > To jest właśnie komentarz do rozmowy Gawrylukowej. Rozmowa była normalna (choć > nie oglądałam od początku) Normalna? Chyba raczysz żartować. Mówimy o programie, który (cytuję ze strony TVP): "ma na celu pokazanie najważniejszych wyzwań stojących przed rządami" i dalej: "ważne, by widz miał wrażenie, że lepiej poznał intencje stron sporu i był w stanie ocenić ich szczerość - mówi Dorota Gawryluk". Podstaw sobie teraz za Gawryluk swoją ulubioną Olejnik, a za Kaczyńskiego powiedzmy Kwaśniewskiego. Olejnik pokazuje mu Kwaśną Górę, opowiadają o kwaśnicy na wieprzowinie, wszystko w pląsach i umizgach. Co byś wtedy napisała? Założę się o duże pieniądze, że nie zostawiłabyś na niej suchej nitki :) Ale oczywiście program Gawryluk jest "normalny", boć to przecież swojaczka, tak jak Galba, po tej samej stronie barykady... > przytoczone przeze mnie przykłady ilustrują co > jest normalnością dla Milewicz. Przedstawione przez Ciebie wcześniej przykłady ilustrują przede wszystkim Twoje fobie, a na pewno nie tom co jest normalnością dla Milewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: W telewizji pokazali 07.09.06, 22:02 li-mu-bai napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > To jest właśnie komentarz do rozmowy Gawrylukowej. Rozmowa była normalna > (choć > > nie oglądałam od początku) > > Normalna? Chyba raczysz żartować. > Mówimy o programie, który (cytuję ze strony TVP): "ma na celu pokazanie najważ > niejszych wyzwań stojących przed rządami" i dalej: "ważne, by widz miał wrażeni > e, że lepiej poznał intencje stron sporu i był w stanie ocenić ich szczerość - > mówi Dorota Gawryluk". I co, nie byłaś w stanie lepiej poznać intencji i ocenić ich szczerość? > Podstaw sobie teraz za Gawryluk swoją ulubioną Olejnik, a za Kaczyńskiego powie > dzmy Kwaśniewskiego. Podstawiłam. I wyszło mi, że Milewicz nie skrytykowałaby takiego programu ani słowem. Olejnik pokazuje mu Kwaśną Górę, opowiadają o kwaśnicy na > wieprzowinie, wszystko w pląsach i umizgach. Co byś wtedy napisała? Założę się > o duże pieniądze, że nie zostawiłabyś na niej suchej nitki :) Sorki ale w przeciwieństwie do Ciebie nie skupiłam się na banalnym żarcie o Kaczej Górze. Ale oczywiście pr > ogram Gawryluk jest "normalny", boć to przecież swojaczka, tak jak Galba, po te > j samej stronie barykady... Gawryluk jest po jakiejś stronie barykady? A po jakiej? O ile wiem popiera Platformę. To chyba ona ogłaszając wyniki wyborów powiedziała, że humor poprawią nam teraz siatkarki. Po czym wnioskujesz po której stronie jest Gawryluk? Zadeklarowała, jak Olejnik, Żakowski czy Michnik na kogo głosuje? Jest stronnicza? > > przytoczone przeze mnie przykłady ilustrują co > > jest normalnością dla Milewicz. > > Przedstawione przez Ciebie wcześniej przykłady ilustrują przede wszystkim Twoje > fobie, a na pewno nie tom co jest normalnością dla Milewicz. Nie? A możesz dać mi linka do komentarzy Milewicz krytykujących wazeliniarstwo Olejnik czy tych kolesi z TOK FM? A może jakiś link do jej komentarza o Charkowie? Bo jakby co to ja służę linkiem do jej tłumaczenia dlaczego nie napsiała o Juracie. Odpowiedz Link Zgłoś
li-mu-bai Re: W telewizji pokazali 08.09.06, 16:59 kataryna.kataryna napisała: > I co, nie byłaś w stanie lepiej poznać intencji i ocenić ich szczerość? Intencje Gawryluk na pewno. I po chwili zastanowienia - równiej ich szerość. > > > Podstaw sobie teraz za Gawryluk swoją ulubioną Olejnik, a za Kaczyńskiego > powie > > dzmy Kwaśniewskiego. > Podstawiłam. I wyszło mi, że Milewicz nie skrytykowałaby takiego programu ani > słowem. Wiesz dobrze, że w podstawieniu chodziło o Twój komentarz do hipotetycznej rozmowy Olejnikowej i Kwaśniewskiego. Jeśli zarzucasz Milewicz hipokryzję, to czy sama nie postępujesz tak samo? Nie komentujesz wielu kwestii, gdzie komentarz stawiałby Ciebie w trudnej sytuacji. > > > Gawryluk jest po jakiejś stronie barykady? A po jakiej? O ile wiem popiera > Platformę. Gawryluk jest obecnie po PiSowej stronie barykady, czyli zgodnie z wiatrem. Kiedy wiatr zacznie wiać inaczej, ona też zmieni kierunek. Z Twoich postów wnioskuję, że obecnie znajdujecie się po tej samej stronie. Chyba nie poprosisz mnie o linka, gdzie Gawryluk deklaruje, która partia aktualnie odpowiada jej najbardziej? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: W telewizji pokazali 08.09.06, 17:15 li-mu-bai napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > I co, nie byłaś w stanie lepiej poznać intencji i ocenić ich szczerość? > > Intencje Gawryluk na pewno. I po chwili zastanowienia - równiej ich szerość. A jakie to były intencje i w czym się przejawiały? > > > Podstaw sobie teraz za Gawryluk swoją ulubioną Olejnik, a za Kaczyń > skiego > > powie > > > dzmy Kwaśniewskiego. > > > Podstawiłam. I wyszło mi, że Milewicz nie skrytykowałaby takiego programu > ani > > słowem. > > Wiesz dobrze, że w podstawieniu chodziło o Twój komentarz do hipotetycznej rozm > owy Olejnikowej i Kwaśniewskiego. A dlaczego o mój a nie o Milewiczowej? Jeśli zarzucasz Milewicz hipokryzję, to czy s > ama nie postępujesz tak samo? Nie komentujesz wielu kwestii, gdzie komentarz s > tawiałby Ciebie w trudnej sytuacji. A więc uważasz, że Milewicz różnych spraw nie komentuje bo komentarz stawiałby ją w trudnej sytuacji. Właśnie o tym pisałam. > > Gawryluk jest po jakiejś stronie barykady? A po jakiej? O ile wiem popier > a > > Platformę. > > Gawryluk jest obecnie po PiSowej stronie barykady, czyli zgodnie z wiatrem. Kie > dy wiatr zacznie wiać inaczej, ona też zmieni kierunek. A kiedy zmieniała, z jakiego na jaki i jak to się objawia? Tylko tym, że nie pluje jadem i nie krzyczy w chórze z Milewicz, Urbanem, Passentem i resztą "niezależnych"? Z Twoich postów wniosku > ję, że obecnie znajdujecie się po tej samej stronie. A ja z Twoich wnioskuję, że jesteś po jednej stronie barykady z Millerem, Czarzastym i Jakubowską. Dobrze wnioskuję? > Chyba nie poprosisz mnie o linka, gdzie Gawryluk deklaruje, która partia aktual > nie odpowiada jej najbardziej? Nie, lektura Twoich postów nie daje mi nadziei na otrzymanie jakiegoś sensownego dowodu. Dlaczego miałabym Cię o cokolwiek prosić? Odpowiedz Link Zgłoś
li-mu-bai Re: W telewizji pokazali 08.09.06, 19:08 kataryna.kataryna napisała: > > > Intencje Gawryluk na pewno. I po chwili zastanowienia - równiej ich szero > ść. > A jakie to były intencje i w czym się przejawiały? Pisałem o tym wcześniej. w podstawieniu chodziło o Twój komentarz do hipotetyczne > A dlaczego o mój a nie o Milewiczowej? Żeby skłonić Ciebie do zastanowienia się, czy nie robisz czasem tego samego, co zarzucasz p. Milewicz. > A więc uważasz, że Milewicz różnych spraw nie komentuje bo komentarz stawiałby > ją w trudnej sytuacji. Właśnie o tym pisałam. A myślałem, że pisałaś o programie Gawryluk. To, że dziennikarze (w tym p. Milewicz - wcale nie jest świętą) nie piszą o pewnych sprawach, bo to dla nich niewygodne, że nie biorą byka za rogi, boją się narazić swojemu środowisku to banał. Tyle że akurat Ewa Milewicz jest ceniona nawet osoby o innych (czasem przeciwstawnych) poglądach za obiektywizm. > > A ja z Twoich wnioskuję, że jesteś po jednej stronie barykady z Millerem, > Czarzastym i Jakubowską. Dobrze wnioskuję? Źle. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.gdansk Re: W telewizji pokazali 09.09.06, 03:26 kataryna unicestwia li-mu-bai: > > A ja z Twoich wnioskuję, że jesteś po jednej stronie barykady z Millerem, > > Czarzastym i Jakubowską. Dobrze wnioskuję? Dobrze wnioskujesz. Jak komus sie nie podoba Nasz Premier, nie pada przed nim na kolana i nie spija miodu madrosci z jego rozanych ustek, to znaczy, ze jest komuchem. To oczywiste. Wszyscy przeciwnicy Pisu to przeciez komuchy, zydzi, cyklisci, mieli mame w KPP, tate w Trybunie ludu, sluzyli w wehrmachcie i donosili na ube. Odpowiedz Link Zgłoś
warmiaczka Re: W telewizji pokazali 07.09.06, 11:43 a ja dziękuję Ewie M. za przytoczenie anegdotki o Kawśniewskim i "Dobropolskim". Tyle było (i jest) śmiechu z Irasiada - dlaczego Dobropolski nie wzbudził zainteresowania? Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 W telewizji pokazali 07.09.06, 11:45 Dyspozycyjni dziennikarze nie mieli raczej długiej kariery i w pamięci nie pozostawili dobrego wspomnienia. Chyba, ze czasy się tak zmieniły... Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Re: W telewizji pokazali 07.09.06, 11:52 galba napisał: > Jakoś mnie nie dziwi, że Ewunia Milewicz nie jest w stanie pojąć, że o i z > Kaczyńskim można rozmawiać bez zapluwania się jadem nienawiści. Pisząc "jad nienawiści" sam go sączysz. Dlaczego masz tylu przeciwników na forum? Chyba nie z powodu rzeczowej argumentacji? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r W telewizji pokazali... wazelinę 07.09.06, 11:59 Było miło i życzliwie wobec premiera, aczkolwiek rytualnie. Zapowiedzi programu obiecywały w studiu "dialog między rządzącymi i rządzonymi". Grupa rządzonych w studiu siedziała i klaskała. Nowy model dialogu? ********************************** To nie jest nowy model dialogu, tylko odkurzanie PRL-owskich schematów włażenia w dupę prominentom. Odpowiedz Link Zgłoś
lexus15 Re: Wulgarny język przeciwników PiS-u 07.09.06, 12:12 Straszne prostactwo, umysły nieskalane myśleniem no i ta słynna "tolerancja". Podziwiam tych, którzy próbują z nimi rozmawiac, ale chyba szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Wulgarny język przeciwników PiS-u 07.09.06, 12:31 lexus15 napisał: > Straszne prostactwo, umysły nieskalane myśleniem no i ta słynna "tolerancja". > Podziwiam tych, którzy próbują z nimi rozmawiac, ale chyba szkoda czasu. To galba jest przeciwnikiem pis'u, od kiedy? ;) A tak na poważnie, to wulgarny język na tym forum, przeważa raczej w wypowiedziach zwolenników pis'u (z moich obserwacji tak wynika). Co do jednego, masz rację. Z ludzmi używającymi takiego języka w dyskusji, nie warto dyskutować, niezależnie od tego jakiej partii są zwolennikami czy przeciwnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
lexus15 Re: Wulgarny język przeciwników PiS-u 07.09.06, 14:04 Poczytaj sobie zgodnika_1 czy tadeusza_ja Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Wulgarny język przeciwników PiS-u 07.09.06, 15:57 Czytam i dlatego nie napisałem, że wypowiedzi przeciwników pis'u nie są wulgarne i prostackie, tylko że forma ta przeważa w wypowiedziach zwolenników pis'u. Jeśli chodzi o przykłady, to poczytaj wypowiedzi takich forumowiczów jak: gw_ubecja44, amanasunta53, junkier, tales1, d.w.o.r.i.a.n.i.n (wsześniej chyba dvoryanin), janek-007, palnik, presentation1, 1stanczyk. To tylko wybrane przykłady. Odpowiedz Link Zgłoś
malkonte W telewizji pokazali 07.09.06, 19:33 Polecam uwadze Pani Redaktor głęboko chrześcijański i katolicki tytuł telewizyjnego cyklu: "Nie ma przebacz". Odpowiedz Link Zgłoś
helguera Michnikowi żołnierze woleli jak A.Kwiatkowski 07.09.06, 21:21 lizal się z Millerem i Kwaśniewskim w swych programach Odpowiedz Link Zgłoś
mieczyslaw.koluszki Propagandowa TVP 07.09.06, 22:13 Pora zmienic nazwe telewizji z ulicy Woronicza. To jest Telewizja PANSTWOWA, a nie publiczna. Wildstein zas jest wykonawca dzialan politycznych mocodawcow z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
gw_ubecja44 Re: Dac TVP tow. Celinskiemu 07.09.06, 23:24 opwie nam o ch...i tym podobnych, wierny uczen Kuronia Odpowiedz Link Zgłoś
malgojb libarał wszystkiemu winien(bez liberała w Polsce) 08.09.06, 16:03 W końcu nie ma się oszukiwać ale liberalizmu w Polsce nie ma bo nawet PO wcale nie jest liberalna. Co najgorsze nasza władza pod płaszczykiem solidarności wprowadza socjalizm i nie potrafi zrozumieć, że żeby mieć trzeba pracować a nie żerować na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Czy to prawda, że TOK FM wywalił Gawryluk? 08.09.06, 16:28 Czy to prawda, że Gawryluk właśnie wyleciała z TOK FM? Odpowiedz Link Zgłoś
li-mu-bai Re: Czy to prawda, że TOK FM wywalił Gawryluk? 09.09.06, 00:46 kataryna.kataryna napisała: > Czy to prawda, że Gawryluk właśnie wyleciała z TOK FM? Nie rób histerii, bo sama się zwolniła. Pracuje również (na trzecią zmianę) w radiowej Jedynce, konkurencie TOK-u. Kobieta pracująca, żadnej pracy się nie boi. media2.pl/media/12175,kurski,zastapi,gawryluk.html Odpowiedz Link Zgłoś