wet3 Re: profesorze? -za co ta profesura dla kacyka z 10.09.06, 15:40 abba15 napisał: > zenutek napisała: > > Panie Profesorze - bardzo dobrze Pan zrobił... Jestem może jedną z nielic > znych > > osób, która popiera Pana postanowienie.... Pan, Panie Profesorze, może w > tedy > spokojnie walczyć o swoje dobre imię. Wydzie Pan z tej walki zwycięsko... > > > zeniutek ty chyba jesteś samym "panem profesorem" i sobie tak kadzisz Zeniutku! - W kazdym normalnym kraju po takiej odzywce Balcerpowicz odpowiadalby juz - ale z za krat! Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: profesorze? -za co ta profesura dla kacyka z 10.09.06, 15:54 W każdym "normalnym" kraju, ale właśnie normalnym.... trzeba udowodnić najpierw winę, aby osądzać człowieka i wsadzać za kraty.... Szafowanie słowami obraźliwymi, rzucanie pomówień i oskarżeń bez pokrycia, to świadczy nie o normalności kraju, ale o głupocie ludzi, którzy chcą reprezentować ten kraj.... Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: profesorze? 10.09.06, 17:39 Taki z niego profesor jak z Brusa Zanny Kormanowej czy Gerrera. Z awasnu spolecznego z zydokomuny. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: zenutek 10.09.06, 19:00 zenutek napisała: > W każdym "normalnym" kraju, ale właśnie normalnym.... trzeba udowodnić najpierw > > winę, aby osądzać człowieka i wsadzać za kraty.... Szafowanie słowami > obraźliwymi, rzucanie pomówień i oskarżeń bez pokrycia, to świadczy nie o > normalności kraju, ale o głupocie ludzi, którzy chcą reprezentować ten kraj.... W kazdym normalnym kraju komisja ma prawo pozywania LB oraz podobnych mu typkow - ba, nawet prezydentow. Najpierw maja prawo pozwac a potem ustalic czy jest winny czy nie. Podejrzenie wystarcza. Popatrz sobie na Clintona - moze cos zalapiesz! Powodzenia w prawidlowym mysleniu zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: zenutek 10.09.06, 22:53 Późno trochę odpisuję, ale zmusiło mnie do tego twoje niezrozumienie sytuacji, albo co gorzej świadczy o Tobie, tendencyjność i zakłamanie. Tak, w "normalnym" i praworządnym kraju, każdy obywatel powinien stawić się przed komisją sejmową i złożyć swoje zeznania... Jest tylko maleńka różnica, że tej komisji z posłem Zawiszą na czele nie można nazwać normalną komisją... jest to komisja złożona w większości z paranoików, oskarżycieli, fobistycznych oszołomów. A przed taką komisją, nikt nie zmusi nawet zwykłego obywatela do stawienia się przed nią. W normalnym kraju (np. w USA - to tówj przykład), żaden z członków komisji nie odważyłby się nawet zasugerować, nie mówiąc już o jakimkolwiek oskarżeniu, osoby, którą chcieliby przesłuchać. Żaden z członków komisji śledczej w USA nie ośmieliłby się rzucać oskarżeń bezpodstawnych przed przesłuchaniem świadka. I tu właśnie występuje ta wielka różnica między "normalną" komisją śledczą w USA i "normalną" w Polsce (zwłaszcza tą ostatnią). Capito??? Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel.czwarty Re: zenutek 10.09.06, 23:11 Dodam coś od siebie: ta komisja różni się też od poprzednich (polskich) komisji. Sprawa Rywina zaczęła się od nagrania ewidentnej propozycji korupcyjnej na przykład, i zakończyła wyrokiem sądowym. A ta komisja? "Bada prawidłowość systemu bankowego przez ostatnie 16 lat". Czyli jaki jest powód powstania tej komisji? Poza populistycznymi hasełkami, żaden. ___________________ Dostałem sraczki po kartoflance. Czy to już ten nowy świat? Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: zenutek 10.09.06, 23:32 Częściowo masz rację. Jest jednak i tak, że jeśli część polityków, zwłaszcza z ekipy rządzącej, ma zastrzeżenia co do postępowania swoich poprzedników w konkretnych sprawach, ma prawo powołać komisję śledczą (właśnie dlatego m.in. powstała taka forma prawna: komisja śledcza), do wyjaśnienia niejasności związanych z konkretnym postępowaniem urzędników państwowych. Tak działa prawo w demokratycznym świecie i nic dziwnego nie byłoby, gdyby i w Polsce mogło to tak działać. Jednak kwestia powoływania członków tej komisji, jej zakres prac i postępowanie w trakcie prowadzenia obrad, jest określone dokładnymi przepisami, a jednak w odzwierciedleniu tej konkretnej komisji łamane są wszelkie podstawowe kanony prawa społecznego i karnego. I nie ma się co dziwić, że absurd powołania obecnej komisji śledczej jedynie wpłynie na degradację tej instytucji prawnej. Widocznie część posłów do tego świadomie dąży, zaspokajając swoje wygórowane mniemanie o sobie i swojej "nieomylności"..... Jakie tego będą konsekwencje, nie życzę przekonać się nikomu..... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: zenutek 12.09.06, 02:53 zenutek napisała: > Późno trochę odpisuję, ale zmusiło mnie do tego twoje niezrozumienie sytuacji, > albo co gorzej świadczy o Tobie, tendencyjność i zakłamanie. > Tak, w "normalnym" i praworządnym kraju, każdy obywatel powinien stawić się > przed komisją sejmową i złożyć swoje zeznania... Jest tylko maleńka różnica, że > > tej komisji z posłem Zawiszą na czele nie można nazwać normalną komisją... jest > > to komisja złożona w większości z paranoików, oskarżycieli, fobistycznych > oszołomów. A przed taką komisją, nikt nie zmusi nawet zwykłego obywatela do > stawienia się przed nią. W normalnym kraju (np. w USA - to tówj przykład), > żaden z członków komisji nie odważyłby się nawet zasugerować, nie mówiąc już o > jakimkolwiek oskarżeniu, osoby, którą chcieliby przesłuchać. Żaden z członków > komisji śledczej w USA nie ośmieliłby się rzucać oskarżeń bezpodstawnych przed > przesłuchaniem świadka. I tu właśnie występuje ta wielka różnica > między "normalną" komisją śledczą w USA i "normalną" w Polsce (zwłaszcza tą > ostatnią). Capito??? Czy Ty wreszcie zrozumiesz, ze komisje tworzone sa za POZWOLENIEM Sejmu!!! - A wiec sa praworzadne i stawienie sie przed nimi jest OBOWIAZKOWE! Dopoki tego nie zrozumiesz, dyskusja z Toba jak i z Balcerowiczem jest bezcelowa!!! Jego PSIM obowiazkiem jest pojawienie sie przed komisja! On ciagle mysli, ze stoi ponad prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 balcerowicz koniecznie chce zeby go za 10.09.06, 17:37 d.pe doprowadzili. Glupi czy z milicji ? Chyba obie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mieczyslaw.koluszki Niszczenie wielkich rodakow, cecha Polakow... 10.09.06, 23:08 Tak sobie mysle, ze chyba lezy w polskim charakterze, niszczenie wielkich rodakow, ludzi ktorzy tak wiele zrobili dla Polski. Podobnie jak z Balcerowiczem jest z Walesa. Ktory polityk wbrew wszystkim obu broni??? Donald Tusk! Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran222 Re: Niszczenie wielkich rodakow, cecha Polakow... 11.09.06, 00:42 >Tak sobie mysle, ze chyba lezy w polskim charakterze, niszczenie wielkich >rodakow, ludzi ktorzy tak wiele zrobili dla Polski. Podobnie jak z >Balcerowiczem jest z Walesa. Ktory polityk wbrew wszystkim obu broni??? Donald >Tusk ci wielcy rodacy narobili wielkich długów i stali się w w postkomunistycznych mediach wszechwiedzącymi narcyzami. Odpowiedz Link Zgłoś
gole_cyce_dody Mnietek z Koluszki, napij sie piwa z puszki 11.09.06, 06:11 Mnietek , ja jestem wielka , zniszcz mnie ... bardzo tego pragne >>>, oooo- ahhhhh Jak dobrze .... Apropo Tuska - on ma krutkiego kuska.... mieczyslaw.koluszki napisał: > Tak sobie mysle, ze chyba lezy w polskim charakterze, niszczenie wielkich > rodakow, ludzi ktorzy tak wiele zrobili dla Polski. Podobnie jak z > Balcerowiczem jest z Walesa. Ktory polityk wbrew wszystkim obu broni??? Donald > Tusk! Odpowiedz Link Zgłoś
gole_cyce_dody Mnietek z Koluszki, napij sie piwa z puszki, radza 11.09.06, 06:13 Mnietek, zniszcz mnie , jestem wielka , pragne tego ... oooo..ahhhhhhh .... jak dobrze, tylko nie Tuska, on ma krutkiego kuska .... Odpowiedz Link Zgłoś