Dodaj do ulubionych

Proces braci oskarżonych o makabryczny MORD

19.09.06, 15:16
>Ojca i dzieci zabili, żeby pozbyć się świadków. (..) nie potrafili wyjaśnić
>dlaczego zabili. Zabraliśmy ze sobą siekierę, żeby nastraszyć sąsiada. Nie
>wiem dlaczego go uderzyłem - powiedział Arkadiusz F.
>Według ustaleń prokuratury, zabójcy zadali mężczyźnie 16 ciosów siekierą, a
>dziewczynki - które widziały jak został uderzony ich ojciec - zostały zabite
>uderzeniami tępą stroną siekiery w głowę."

A lewica nadal będzie bredzić, że zbrodniarze nie moga być skazywani na karę
śmierci.
Czy ogłupieni lewicowo, którzy uchwalli nam prawo(lewo) i histerycznie bronią
swych głupich ustaw przed zmianą - nie dostrzegają, że są współwinni
niepotrzebnych zbrodni.
Te zbrodnicze ścierwa NIE BOJĄ SIĘ. Oni widzą, że nic nie można im zrobić, a
prawo do wylegiwania się na więziennej pryczy do końca marnego żywota
przyjmują pewnie jako ulgę od biedowania na zasiłku.
Te zbrodnicze ścierwa NIE BOJĄ SIĘ, brak jakiegokolwiek strachu pozwolił im
popełnić zbrodnię, a wina za ten brak odstraszania bandytów spada wyłącznie
na lewactwo rządzące Unią Europejską.

Obserwuj wątek
    • tag_heuer Re: Proces braci oskarżonych o makabryczny MORD 19.09.06, 15:20
      Kula w łeb!!!
      Az mnie ta cywilizacja czasami przeraża, żeby kara śmieri w takim wypadku była
      niehumanitarna??? A co jest humanitarne dla tych skurw..ów???

• anka1 Re: Proces braci oskarżonych o makabryczny MORD 19.09.06, 15:49
        kula w leb to za lekka smierc. moze by wzorem Wisniowieckiego pala uzyc ?
    • jackie71 Re: Proces braci oskarżonych o makabryczny MORD 19.09.06, 15:51
      Przykro mi, ale żadna kara nie wydaje mi sie dla tych zwyrodnialców nadmiernie
      okrutna. Raczej juz teraz się wkurzam, że dostaną najwyżej dozywocie w ciepłej
      celi.
    • piotrjot1972 Re: Proces braci oskarżonych o makabryczny MORD 19.09.06, 16:15
      Przeczytałem i..... zatkało mnie.

Jak można byc tak okrutnym?

Nie ma dla nich odpowiedniej kary.... Gdyby wyrywać im paznokcie, zrywac skórę pasami, i nabijać na pal, to byłoby mało. Oni nie zasługuje na życie, ani nie zasługują na lekką śmierć!!
    • whitefrog Re: Proces braci oskarżonych o makabryczny MORD 19.09.06, 16:47
      Zaostrzanie kar nie ma wpływu na poziom przestępczości.
      Już od dawna wiadomo, że większy wpływ na przestępczość ma świadomość
      nieuchronności kary, niż jej wysokość, dlatego aby ją obniżyć należałoby raczej
      zrobić coś dla zwiększenia skuteczności działań policji, a nie podwyższać kary.

Ja także jestem wstrząśnięty tym makabrycznym mordem.
      Współczuję matce i żonie. Nie potrafię sobie wyobrazić jak też może sobie teraz
      radzić w życiu po takim wydarzeniu. Jednakże kara śmierci nie jest sposobem na
      ukojenie jej bólu. Wielokrotnie ofiary przestępstw przekonywały się, że
      wykonanie wyroku śmierci nie daje poczucia sprawiedliwości u ofiary. To, że
      sprawca został osądzony, skazany i zgładzony to nie wszystko aby móc sobie
      ułożyć życie na nowo. Tu potrzebna jest pomoc psychologów i umiejętność (bardzo
      trudna umiejętność) przebaczenia.

Jeszcze raz powtarzam: taki czyn, jak to morderstwo wymaga napiętnowania i
      ukarania, ale zgładzenie ich nie cofnie czasu, nie da życia dzieciom i mężowi,
      oraz nie będzie miało wpływu na przestępczość.

Życzę powodzenia matce - jestem z nią całym sercem, dla przestępców pragnę
      dożywocia, jednakże dla kary śmierci mówię stanowcze NIE.
      • darr.darek Re: Proces braci oskarżonych o makabryczny MORD 19.09.06, 17:19
        whitefrog napisał:
        >Zaostrzanie kar nie ma wpływu na poziom przestępczości.
        >Już od dawna wiadomo, że większy wpływ na przestępczość ma świadomość
        >nieuchronności kary, niż jej wysokość, dlatego aby ją obniżyć należałoby raczej
        >zrobić coś dla zwiększenia skuteczności działań policji, a nie podwyższać kary.

Bredzisz ! Wykrywalność zbrodni jest na poziomie ok. 95%. Czy Tobie się
        kołacze, że bandyta da się odwieść od zbrodni na wieść o przekroczniu poziomu
        wykrywalności ponad 96%.
        Problem leży w tym, że bandyci wychowują się w krajach lewicowego prawa(lewa) w
        POCZUCIU BEZKARNOŚCI. Ich dewizą jest "niepękanie". No bo co im może zrobić
        pałą jakiś gliniarz czy jakaś sedzina, która wtrąci ich na parę latek do
        pierdla na darmowy wikt i opierunek ?
        Zbrodniarz musi się BAĆ. Zdemoralizowana młodzież musi pocić się na samą myśl o
        ewentualnej karze za przestępstwo w ciężkim więzieniu przy harówie 18 godzin na
        dobę i wizją kary śmierci za popełnienie zbrodni. Z takiej zdemoralizowanej
        młodzieży, która się niegdyś BAŁA kary za przestępcze czyny, wyrastają
        wartościowi ludzie, którzy sami przekazują swoim dzieciom odrazę dla zbrodni i
        pogardę dla zbrodniarzy.

> Jeszcze raz powtarzam: taki czyn, jak to morderstwo wymaga napiętnowania i
        > ukarania, ale zgładzenie ich nie cofnie czasu, nie da życia dzieciom i mężowi,
        > oraz nie będzie miało wpływu na przestępczość.

Brakuje Ci wiedzy i dlatego powtarzasz lewicowe slogany.
        W USA w czasie znoszenia kary śmierci w latach 60-tych, wskaźniki
        przestępczości i liczby zabójstw zaczęły silnie rosnąć i w ciągu 20 lat 2-
        KROTNIE wzrósł wskaźnik liczby zabójstw.
        W tymże USA w czasie przywracania kary śmierci w latach 80-tych, wskaźniki
        przestępczości i liczby zabójstw rozpoczęły trend spadkowy i w ciągu 20 lat
        niemal 2-KROTNIE SPADŁ wskaźnik liczby zabójstw.
        Obecnie wg zmniejszającego się poziomu wskaźnika liczby zabójstw można przyjąć,
        że uratowano w ciągu 20 lat w USA grubo ponad 100.000 niewinnych ludzi przed
        śmiercią z ręki mordercy !
        W tym czasie wykonano w USA ok. 1000 egzekucji na najbardziej zwyrodniałych
        zbrodniarzach.
        Pytanie brzmi: kogo ma chronić Prawo - niewinnych ludzi czy zbrodniarzy.
        Dla lewicowych szmat "uratowane" przed egzekucją, nic nie warte życie
        zbrodniarza to - sukces.
        Dla tychże lewicowych szmat 1000 ofiar zbrodniarzy więcej to ... tylko
        statystyka.
        • krwawy.zenek to ty bredzisz 19.09.06, 17:40
          darr.darek napisał:

> whitefrog napisał:
          > >Zaostrzanie kar nie ma wpływu na poziom przestępczości.
          > >Już od dawna wiadomo, że większy wpływ na przestępczość ma świadomość
          > >nieuchronności kary, niż jej wysokość, dlatego aby ją obniżyć należałoby r
          > aczej
          > >zrobić coś dla zwiększenia skuteczności działań policji, a nie podwyższać
          > kary.
          >
          > Bredzisz ! Wykrywalność zbrodni jest na poziomie ok. 95%. Czy Tobie się
          > kołacze, że bandyta da się odwieść od zbrodni na wieść o przekroczniu poziomu
          > wykrywalności ponad 96%.

A istnienie kary śmierci go odwiedzie?
          Weź ten konkretny przypadek. czy do tego okrutnego morderstwa nie doszłoby,
          gdyby była kara śmierci? Przed wojna dochodziło, po wojnie dochodziło.
          Praktycznie ze stuprocentową pewnością można powiedzieć, że teraz też by
          doszło. Kara śmierci takich degeneratów w żadnym stopniu nie odstrasza.
          • darr.darek to ty bredzisz... PODStawy ... WIEDza ... PODStawy 19.09.06, 20:10
            krwawy.zenek napisał:
            > A istnienie kary śmierci go odwiedzie?
            > Weź ten konkretny przypadek. czy do tego okrutnego morderstwa nie doszłoby,
            > gdyby była kara śmierci? Przed wojna dochodziło, po wojnie dochodziło.
            > Praktycznie ze stuprocentową pewnością można powiedzieć, że teraz też by
            > doszło. Kara śmierci takich degeneratów w żadnym stopniu nie odstrasza.

Nie rozumiesz PODSTAW kształtowania postaw społecznych i tematyki odstraszania.
            Gdy pomyślę, że chwaliłeś się pracą w dziedzinie wymiaru sprawiedliwości i
            resocjalizacji, to nóż mi się w kieszeni otwiera, jakich "specjalistów"
            utrzymuję ze swych podatków.

Po pierwsze:
            jedyną metodą odstraszenia zdemoralizowanego bandyty od zbrodni to odstraszanie
            surową karą. Właśnie w ten sposób duże gangi przestępcze składające się z
            najbardziej zdemoralizowanych przestępców, wymuszają karność i uczciwość
            rozliczeń między złodziejami i najgorszego autoramentu zbirami. Wymuszają przez
            to, że bandyta nawet boi się pomyśleć o kradzieży haraczu przeznaczonego dla
            szefa gangu - wymuszają przez łamanie kości, inne "pośrednie" lub makabryczne
            wykonywanie kary śmierci na swych członkach. To jest skuteczne w zbiorowsisku
            najbardziej zdemoralizowanych przestępców.
            Ty tego, oczywiście, nie wiedziałeś, zgadłem ?
            Ty nawet nie rozumiesz, że takie ścierwa jak te co zabiły ojca i dwie
            dziewczynki, prędzej posr..łyby się w gacie niż zdecydowaliby się zadrzeć z dużą
            organizacją gangsterską. Odkrywam coś o czym nie pomyślałeś ?

Po drugie:
            kara śmierci i surowe kary za przestępstwa WYCHOWUJĄ ! Młodzież stykająca się z
            demoralizacją kształtuje pozytywnie swą postawę życiową, gdy wie o tym, że
            wstapienie na drogę przestępstwa kończy się ciężkim, surowym więzieniem z harówą
            w ciężkiej pracy 18 godzin na dobę. Taka młodzież oblewałaby się zimnym potem na
            samą myśl, oblewałaby się zimnym potem nawet w czasie snu, o możliwej surowej
            karze. Pod warunkiem, że kara byłaby surowa ! Więzienie, o którym starszy
            kolega-przestępca opowiada ze śmiechem, że jest "spoko i fajnie", to parodia
            Prawa, parodia sprawiedliwości i parodia z kształtowania postaw młodych ludzi.
            Częścią takiego surowego wymiaru sprawiedliwości musi byc kara śmierci za
            NIEWYBACZALNE zbrodnie.
            Z kolei po latach taka postawa wykluczająca przestępstwo staje się częścią
            światopoglądu tych młodych ludzi, którzy w innych warunkach (łagodnego prawa)
            zeszliby na drogę bandytyzmu i zbrodni. Ci ludzie w dorosłym życiu przekazują te
            wartości swoim dzieciom, mimo, że im nikt być może, nie przekazał tych wartości.
            I to właśnie surowa kara ukształtowała ich śqwiatopogląd i uratowała ich od
            przestępstwa mimo zagrożenia demoralizacją.
            To są podstawowe mechanizmy psychologiczne, to są PODSTAWY WIEDZY, "specjalisto"
            od nie wiadomo czego ... za moje podatki.

• pijaki Ile ty masz lat Dareczku ? 19.09.06, 20:23
              Bo bredzisz jak nawiedzony nastolatek
              • darr.darek Ile ty masz lat pijaku ? 19.09.06, 20:43
                pijaki napisał:
                > Bo bredzisz jak nawiedzony nastolatek

Wystarczjąco dużo, aby posługiwać się WIEDZĄ. Ja wiem, że dla większości
                lewicowo wyedukowanych to zbyt trudne, tak posługiwać się danymi i faktami
                zamiast pleść lewicowe farmazony. Pamiętam jak w dyskusji o reformie wymiaru
                sprawiedliwości sprzed ok. roku, Kaczyński pokazał dwa wykresy: zmian wskaźnika
                liczby zabójstw w USA w ostatnich 50 latach i liczby egzekucji w tym okresie.
                Dodam, że na wykresach widac było jak na dłoni silną odwortną korelację: spadała
                liczba egzekucji (aż do zera) i silnie wzrastał wskaźnik liczby zabójstw i
                odwrotnie.
                Były to dane z USA, które POWINNY stanowić podstawy wiedzy KAŻDEGO mającego
                ambicje dyskutowania o reformie wymiaru sprawiedliowści. Ja znałem je od kilku
                lat, mimo, że zawodowo nie zajmuje się wymiarem sprawiedliwości.

Pytanie: co powiedziała posłanka Piekarska z SLD, gdy zobaczyła wykresy
                potwierdzające tezę Kaczyńskiego ?
                Odpowiedziała: "widocznie mamy inne dane".

Ech, lewacy, jakim cudem tak głupia formacja jak lewica, potrafiła dojść do
                władzy w Europie ? Pomijam zbrodniarzy bolszewickich, ci mieli prosty sposób
                zdobywania władzy.
                • krwawy.zenek dareczek znów ma wszystkich za idiotów... 20.09.06, 07:50
                  Dlaczego w USA dochodzi do takich (i gorszych) masakr, chociaż jest k.ś?
                  Dlaczego w peerelu dochodziło, choć był k.ś.? Czy gdyby w Europie też była, to
                  do tej masakry by nie doszło?
                  Dareczek znów traktuje wszystkich jak idiotów. Czemu służy ten bełkot o
                  zorganozownej przestęczości? Dwóch pijanych degeneratów "kalkuluje" jak
                  zawodowi zabójcy?
                  • darr.darek wg LEWActwa: NIE DA SIĘ zmniejszyć przestępczości 20.09.06, 09:09
                    krwawy.zenek napisał:
                    >Dlaczego w USA dochodzi do takich (i gorszych) masakr, chociaż jest k.ś?
                    >Dlaczego w peerelu dochodziło, choć był k.ś.? Czy gdyby w Europie też była, to
                    >do tej masakry by nie doszło?

Degeneraci istnieją, ale rolą Prawa jest BRONIĆ zwykłych ludzi a nie degenratów.
                    W USA po przywróceniu kary śmierci, w ciągu 20 lat niemal 2-KROTNIE spadł
                    wskaźnik liczby zabójstw.
                    W Japonii, gdzie nigdy nie zoszono kary śmierci dla zbrodniarzy, wskaźnik
                    liczby zabójstw jest niemal 2-krotnie niższy niż w karajch EU. W bogatym
                    Singapurze, gdzie nigdy nie znoszono kary śmierci dla zbrodniarzy, jest ogólnie
                    surowe Prawo i dodatkowo jest kara hłosty za drobniejsze przestępstwa, wskaźnik
                    liczby zabójstw jest ok. 4-KROTNIE niższy niż w EU.
                    Znając Twoją "specjalizację" to pewnie pierwszy raz o tym słyszysz, zgdałem ?

Da się obniżać liczbę zbrodni ?! No, da się czy nie da się ?!

Wiem, że Ciebie jako lewicowca, strasznie Cię denerwuje dokładne wskazywanie
                    palcem na czerwoną hołotę jako zbiorowisko szmat, które uchwaliły prawo ochrony
                    zbrodniarzy wbrew polskiej racji stanu.
                    Guzik mnie obchodzi Twoje przywiązanie do lewactwa - fakty są takie, że dopóki
                    te lewicowe szmaty będą w polityce polskiej, nie będzie szans na przywrócenie
                    kary śmierci dla zbrodniarzy i nie będzie szans na prawdziwe chronienie
                    zwykłych obywateli przez prawo. Dziś, czerwone szmaty nie chronią obywateli za
                    to chronią zbrodniarzy, ja chcę, aby było znów odwrotnie, czyli normalnie.

• manhu Re: wg LEWActwa: nie da się zmniejszyć przestępcz 20.09.06, 15:06
                      > zwykłych obywateli przez prawo. Dziś, czerwone szmaty nie chronią obywateli
                      > za to chronią zbrodniarzy, ja chcę, aby było znów odwrotnie, czyli normalnie.
                      Chronią, bo w ich tępych móżdżkach jest to:

whitefrog napisał:
                      >Zaostrzanie kar nie ma wpływu na poziom przestępczości.

Ot nawbijał sobie do łba politycznie poprawnej głupoty i bredzi.
                      Skoro ">Zaostrzanie kar nie ma wpływu na poziom przestępczości." to czemu by nie karać za takie zbrodnie klapsem w pupcię? Przecież zaostrzenie nic nie daje?

Absolutne minimum dla takich jak whitefrog jest: "jeśli bandzior będzie w więzieniu 50 lat, a nie 25 to popełni mniej przestępstw! A jeśli nie to popełni je na innych śmieciach" i "utrzymanie więźniów nie jest drogie (zwykle ponad śr.krajowa), jak nie wiedzą jak obnizyć niech się zapytają, w Polsce jest min.30mln fachowców jak zrobić to za <1000PLN a i pomysł na <100PLN jest prosty"
                      • krwawy.zenek Re: wg LEWActwa: nie da się zmniejszyć przestępcz 20.09.06, 15:09
                        manhu napisał:

> Skoro ">Zaostrzanie kar nie ma wpływu na poziom przestępczości." to czemu b
                        > y nie karać za takie zbrodnie klapsem w pupcię? Przecież zaostrzenie nic nie
                        da
                        > je?

Robienie z siebie idioty świetnie ci wychodzi.
                        Może sobie załóżcie z dareczkiem jakieś własne forum? Poziomem do siebie
                        pasujecie.

• darr.darek Re: wg LEWActwa: nie da się zmniejszyć przestępcz 20.09.06, 17:04
                          krwawy.zenek napisał:
                          > manhu napisał:
                          > > Skoro ">Zaostrzanie kar nie ma wpływu na poziom przestępczości." to czemu
                          > > nie karać za takie zbrodnie klapsem w pupcię?Przecież zaostrzenie nic nie da
                          >Robienie z siebie idioty świetnie ci wychodzi.
                          >Może sobie załóżcie z dareczkiem jakieś własne forum? Poziomem do siebie
                          >pasujecie.

Zenuś, zbyt głupiś, abyś zrozumiał PROSTE i LOGICZNE wnioski.
                          Manhu właśnie wysnuł prosty wniosek z rozpropagowanego, lewicowego sloganu "nie
                          liczy się surowość kary a tylko nieuchronność". Oczywiście ten lewicowy slogan
                          jest głupi jak cała lewica i mahnu nie zgadza się z tym, tylko z logicznego
                          wnioskowania pokazał głupotę lewicowego hasła.

Surowość kar jest naistotniejszym czynnikiem odstraszania i to jest prawda,
                          której lewica nie chce przyznać stosując żałosne wybiegi tego typu co wspomiane
                          hasło. Poziom takich "wybiegów" jest tak żenująco niski, że inteligentny
                          człowiek nie ma prawa popierać takich bzdur.

Oczywiście, przyznanie przez lewicę, że surowość kary jest istotna, ukazałoby w
                          pełni odrażające, dla przeciętnego człowieka, założenia lewicowej ideii,
                          że "ratowanie" życia zbordniarza jest dla lewicy wartością samą w sobie, a
                          dodatkowe, niepotrzebne tysiące ofiar morderców, to tylko ... wzrost satystyki.

Ja potrafię zrozumieć te lewicowe szmaty w uporze trzymania się tej odrażającej
                          ideii (poświęcania życia zwykłych obywateli w imię "ratowania" zbrodniarzy), i
                          ja wiem i te lewicowe szmaty wiedzą, że przywrócenie kary śmierci dla
                          zbrodniarzy będzie dla lewicy takim samym końcem "epokowych osiągnięć" jakim
                          był upadek gospodarki uspołecznionej dla lewicy bolszewickiej.
                          To że potrafię zrozumieć lewicę, nie kłóci się z chęcią urwaniał łba "czerwonej
                          hydrze".

• krwawy.zenek próbowałeś jakiejś terapii? może logiki się poucz? 20.09.06, 17:13
                            darr.darek napisał:

> Manhu właśnie wysnuł prosty wniosek z rozpropagowanego, lewicowego
                            sloganu "nie
                            > liczy się surowość kary a tylko nieuchronność".

Jeżeli dla ciebie bełkot manhu był wnioskiem wynsutym z tego - skądinąd
                            prawdziwego - założenia, to jasno widać, że twoje pojęcie o zasadach poprawnego
                            rozumowania jest zerowe.

> tylko z logicznego
                            > wnioskowania pokazał głupotę lewicowego hasła.

Gdzie to "wnioskowanie"? W którym podręczniku logiki proponuje
                            się "wnioskowania" oparte o schemat p --> q ?

> Surowość kar jest naistotniejszym czynnikiem odstraszania i to jest prawda,

Owszem, prawdą jest, że dla tak prostych umysłów, jak twój surowośc kar jest
                            najistotniejszym czynnikiem odstraszania, tak jak prawdą jest, że odstraszanie
                            ma znikome znaczenie dla zapobiegania przestępczości.

I znów ten bełkot o "lewicy". Cały świat to lewica, ty jeden (no, może jeszcze
                            manhu) nie jesteście lewica. Kązdy, kto próbuje ci cokolweik tłumaczyć
                            (obojętne z jakich pozycji, socjologicznych, psychologicznych, kryminologii
                            naturalistycznej, radykalnej, klasycznej, Bóg wie jakiej) i tak dostanie
                            etykietkę "lewaka".

• lze_elita.72 CO ty bredzisz? UK ma kilka razy mniej zabojstw 21.09.06, 22:59
                      i morderstw, nizli najspokojniejsze pod tym wzgledem stany USA. Kara smierci
                      nie odgrywa tu zadnej roli - ilosc zabojstw w stanach US z kara smierci jest
                      WYZSZA nizli w stanach gdzie jej nie ma. Sa ogolnodostepne statystyki
                      Interpolu, przedrukowywane potem przez policje i parlamenty roznych krajow. Tu
                      masz brytyjskie (takie same jak Kongresu US):
                      www.parliament.uk/commons/lib/research/rp99/rp99-056.pdf#search='homicide%20statistics'
                      • darr.darek Re: CO ty bredzisz? UK ma kilka razy mniej zabojs 22.09.06, 09:22
                        lze_elita.72 napisała:
                        > i morderstw, nizli najspokojniejsze pod tym wzgledem stany USA.

Ale nie wiesz o tym, że UK, Niemcy, Szwecja itd. miały jeszcze kilkadziesiąt
                        lat temu bardzo surowe Prawo. Ta ich niska przestępczość (jednak 1.5 RAZA
                        wyższa niż w Japonii, która stosuje karę śmierci i ok. 3 RAZY wyższa niż w
                        bogatym Singapurze, który jeszcze stosuje karę chłosty) to ... POZOSTAŁOŚĆ
                        wyrobionych relacji społecznych, gdzie przestęca stykał się bezgraniczną
                        pogardą i co pozostało do dziś - pytanie na jak długo taka zachowana kutura
                        społeczna przetrwa, jeśli młodzi gnoje rosną w poczuciu bezkarności.

Lewicowe bajki jakoby w USA był nieporównywalny wskaźnik liczby zabójstw są już
                        nieaktualne. Wskaźnik ogółem tam, to 5.6 (rocznie na 100.000 mieszkańców), a
                        wskaźnik dla populacji Białych to ok. 2.4, czyli niższy niż średni w Polsce z
                        ostatnich 8 lat.
                        Dla porównania w Rosji, na Litwie, Łotwie wskaźniki wynoszą ok. 23 !!!

> Kara smierci nie odgrywa tu zadnej roli - ilosc zabojstw w stanach US z kara
                        > smierci jest WYZSZA nizli w stanach gdzie jej nie ma.

Pleciesz: jak mały Kaziu wyobraża sobie ... .
                        Taki właśnie był mechanizm polityczny, że tam, gdzie 25 lat temu była najwyższa
                        przestępczość w USA, tamte stany jako pierwsze przywracały karę śmierci i
                        zdołały najsilniej zmniejszyć liczę morderstw.
                        W tych nielicznych stanach, gdzie przestępczość była niższa, do dziś nie
                        przywrócono kary śmierci, jednak zmiana nastawień na surowsze prawo nastąpiła w
                        całym USA, ogólne prawo federalne też przywróciło karę śmierci dla zbrodniarzy -
                        to powoduje, że spadek wskaźnika liczby zabójstw nastąpił również w tych
                        stanach, gdzie przestępczość była 25 lat temu najniższa.

>Sa ogolnodostepne statystyki
                        >Interpolu, przedrukowywane potem przez policje i parlamenty roznych krajow. Tu
                        >masz brytyjskie (takie same jak Kongresu US):

W całym USA w okresie przywracania kary śmierci, w ciągu 20 lat SPADAŁ wskaźnik
                        liczby zabbójstw niemal 2-KROTNIE ! To jest ten mechanizm, o który chcodzi w
                        każdym kraju - zwiększyć surowość prawa, aby mieć mniej ofiar bandytów i
                        zbrodniarzy ! Paniał ?

• lze_elita.74 Nie, nie panial, bo polskiej logiki NIKT normalny 17.10.06, 17:27
                          nie pojmie.:) Przykladowo tys tu wogole nie uwzglednil miliardow dolarow
                          wpakowanych przez te lata w calych Stanych w roznego typu akcje
                          resocjalizacyjne - od parafialnych po stanowe; nie bierzesz pod uwage zwiazku
                          pomiedzy zmiana metod wychowawczych, a przestepczoscia, nie uwzgledniash
                          neighbourhood watch, nie widzisz zwiazku pomiedzy przestepczoscia, a sytuacja
                          materialna, ba...chocby samym housing etc.etc.
                          A prawa Wysp Brytyjskich lepiej mnie, Pole, nie ucz, bo sie tym osmieszasz:)
                          madmansnotes.blogspot.com/2006/10/bird-flu-in-poland.html
                          Lepiej zastanow sie nad tym, dlaczego Polak ma prawo w swoich czterech
                          literach:)Czyzby za rzadko wam raczki za kradzieze ucinano?
                          • darr.darek Re: Nie, nie panial, bo polskiej logiki NIKT norm 17.10.06, 19:36
                            lze_elita.74 napisał:
                            > nie pojmie.:) Przykladowo tys tu wogole nie uwzglednil miliardow dolarow
                            > wpakowanych przez te lata w calych Stanych w roznego typu akcje
                            > resocjalizacyjne - od parafialnych po stanowe; nie bierzesz pod uwage zwiazku
                            > pomiedzy zmiana metod wychowawczych, a przestepczoscia, nie uwzgledniash
                            > neighbourhood watch, nie widzisz zwiazku pomiedzy przestepczoscia, a sytuacja
                            > materialna, ba...chocby samym housing etc.etc.
                            > A prawa Wysp Brytyjskich lepiej mnie, Pole, nie ucz, bo sie tym osmieszasz:)
                            > Lepiej zastanow sie nad tym, dlaczego Polak ma prawo w swoich czterech
                            > literach:)Czyzby za rzadko wam raczki za kradzieze ucinano?

W Europie też wpakowano jeszcze większe miliardy i ... jakoś przestępczość nie
                            spadła 2-krotnie jak w USA. I jakoś wskaźnik liczby zabójstw jest ok. 1.5-2 razy
                            wyższy niż w Japonii, która nigdy nie zniosła kary śmierci dla zbrodniarzy.
                            I jakoś wskaźnik liczby zabójstw jest conajmniej 3 RAZY wyższy niż w Singapurze,
                            w którym od zawsze jest kara śmierci dla zbrodniarzy a za drobniejsze
                            przestępstwa kara chłosty.
                            Jaką ty "logikę" pojmujesz ?
                            • lze_elita.74 Ze spadkiem przestepczosci jak ze spadkiem wagi: 18.10.06, 09:30
                              gdy w USA - jak i tusza - jest ona gigantyczna, to i latwo ja poczatkowo
                              zredukowac; znacznie latwiej nizli Francuzce z "az" 3kg zbednego sadla:)))
                  • mg2005 Re: dareczek znów ma wszystkich za idiotów... 20.09.06, 17:41
                    krwawy.zenek napisał:

> Dlaczego w USA dochodzi do takich (i gorszych) masakr, chociaż jest k.ś?
                    > Dlaczego w peerelu dochodziło, choć był k.ś.? Czy gdyby w Europie też była,
                    to
                    > do tej masakry by nie doszło?

Zbrodnie były zawsze i wszędzie - chodzi o to , żeby było ich MNIEJ
                    ( a to daje KŚ)

> Dwóch pijanych degeneratów "kalkuluje" jak
                    > zawodowi zabójcy?

Zbrodniarzem nie zostaje się z dnia na dzień, do tego się "dorasta" latami.
                    Jeden z elementów tego "dorastania" to świadomość bezkarności lub łagodnej kary.

Czy to prawda, że jesteś 'specjalistą od resocjalizacji'?...
                    • krwawy.zenek Re: dareczek znów ma wszystkich za idiotów... 20.09.06, 18:18
                      Jakoś nie udało się potwierdzić, że od k.ś. jest mniej zbrodni. Bo nie są takim
                      potwierdzeniem opwoawieści, że "w Ameryce policzyli".
                      W każdym razie pomysł, że wszelkich zbrodni (także tych niekaranych k.ś.)
                      miałoby być mniej jest porażająco głupi.
                      Dożywocie w pojedynczej celi to "bezkarność lub łagodna kara"?
                      • wielki_czarownik Dowód 20.09.06, 20:15
                        Poczytaj o zmianach dotyczących liczby gwałtów w ZSRR w latach 50 - przed i po wprowadzeniu za to przestępstwo KŚ.
                      • darr.darek jak mały LEWAk uzasadni nam ... surowe kary ? 21.09.06, 09:58
                        krwawy.zenek napisał:
                        >Jakoś nie udało się potwierdzić, że od k.ś. jest mniej zbrodni. Bo nie są takim
                        >potwierdzeniem opwoawieści, że "w Ameryce policzyli".

Jesteś uparty w swej głupocie, nawet jak na lewaka.

Również manhu wyjaśniał Ci, że obrona tezy "surowość kary nie wpływa na
                        odstraszanie od popełnienia przestępstwa" jest idiotycznie głupia.
                        Ty nawet nie pojmujesz, że w ślad za uznaniem prawdziwości tego lewicowego
                        sloganu, głupotą byłby CAŁY wymiar sprawiedliwości w formie w jakiej jest
                        teraz. Bo po co, w ogóle, stosować surowe kary, jeśli nie mają żadnego wypływu
                        na odstraszanie od przestępstw.
                        Po co grozić odsiadką 25 lat za podrabianie papierków zwanych banknotami, jesli
                        nikogo to nie odstraszy, a skutkuje umieszczaniem w więzieniach "młodych,
                        zdolnych grafików".
                        Po co grozić wieloletnią odsiadką za posiadanie narkotyków, jesli nikogo to nie
                        odstraszy, a skutkuje umieszczaniem w więzieniach faktycznie nieszczęśliwych
                        narokomanów i młodych handlarzy, skorych do dochodowego "biznesu".
                        Po co grozić 8-letnią odsiadką za gwałty, jesli nikogo to nie odstraszy, a
                        skutkuje umieszczaniem w więzieniach "jurnych" chłopaków mających problem z
                        nadmiernym popędem seksualnym.
                        Po co grozić "nieszczęśliwym" pedofilom, po co ścigać alimenciarzy, kierowców
                        przekraczających prędkość itd.itd..

Jak Cie czytam, Zeniu, to żal mi lewaków.
                        • darr.darek Re: jak mały LEWAk uzasadni nam ... surowe kary ? 21.09.06, 22:04
                          I Zenka zatkało, bo Zenuś nie wie po co są kary 25 lat więzienia z podrabianie
                          pieniędzy, po co są surowe kary za gwały, po co surowo karać pedofilów,
                          handlarzy narkotyków. Przecie wg Zenusia to nikogo i tak nie odstraszy od
                          popełnienia przestępstwa, toteż lewacy powinni znieść cały tradycyjny wymiar
                          sprawiedliwości, prawda ?

I lewica bolszewicka znosiła 2-krotnie karę śmierci dla morderców, co nie
                          przeszkadzało zabijać milionów ludzi za samo podejrzenie o "działalność
                          wywrotową". I hołota lewicowa, jewropejska ma się na kim wzorować, prawda ?

• lze_elita.72 Darek - bredzisz. Nie podajesz zadnych danych i 21.09.06, 23:03
                            zadnych zrodel, bo ich podac nie mozesz - nie ma zadnej zaleznosci pomiedzy
                            kara smierci a zmniejszeniem ilosci zbrodni; wejdz na strony FBI i zajrzyj do
                            ich statystyk "homicide" - w stanach z kara smierci zbrodni jest WIECEJ nizli w
                            stanach, gdzie jej nie ma. Kara smierci to kielbasa wyborcza, o ilosci zbrodni
                            decyduje "policing", policyjne patrole i policyjna prewencja, tj. w liczbach po
                            prostu ilosc policjantow na 1000 mieszkancow. I tyle.
                            • wielki_czarownik Ależ jest 22.09.06, 00:08
                              Już mówiłem. ZSRR lata 50. Sprawdź statystyki.
                            • darr.darek sam bredzisz i podajesz idiotycznie dobrane INFO 22.09.06, 11:10
                              lze_elita.72 napisała:
                              >zadnych zrodel, bo ich podac nie mozesz - nie ma zadnej zaleznosci pomiedzy
                              >kara smierci a zmniejszeniem ilosci zbrodni; wejdz na strony FBI i zajrzyj do
                              >ich statystyk "homicide" - w stanach z kara smierci zbrodni jest WIECEJ nizli w
                              >stanach, gdzie jej nie ma. Kara smierci to kielbasa wyborcza, o ilosci zbrodni
                              >decyduje "policing", policyjne patrole i policyjna prewencja, tj. w liczbach po
                              >prostu ilosc policjantow na 1000 mieszkancow. I tyle.

W całym USA w okresie przywracania kary śmierci, w ciągu 20 lat SPADAŁ wskaźnik
                              liczby zabbójstw niemal 2-KROTNIE ! To jest ten mechanizm, o który chcodzi w
                              każdym kraju - zwiększyć surowość prawa, aby mieć mniej ofiar bandytów i
                              zbrodniarzy ! Paniał ? TO SĄ FAKTY ? Chcesz linki ? Bo widzę, że sam nie
                              potrafisz znaleźć sensownych danych, poza idiotycznymi argumentami, że
                              nieliczne stany, które nie przywróciły kary śmierci mają niższą przestępczość
                              niż stany, które przywróciły karę śmierci.
                              Podstawy WIEDZY o przesłankach politycznych: właśnie dlatego w stanach, gdzie
                              25 lat temu była najwyższa przestępczość - przywócono karę śmierci, w
                              nielicznych stanach, gdzie przestepczość była dużo niższa - do dziś nie
                              zdecydowano się na przywrócenie kary śmierci.
                              Prawo ogólnostanowe - federalne USA, przyróciło karę śmierci dla zbrodniarzy.
                              • lze_elita.74 ZNOW dane wyssane z palca? Podaj zrodla:) 17.10.06, 17:42

• darr.darek ... i znów NAIWNiaczek uwierzył LEWACtwu !!! 17.10.06, 19:22
                                  Wyczytał w tysiącu wydań lewicowe kałamstwo jakoby nie było potwierdzenia
                                  odstraszającej siły kary śmierci i teraz miota się na forum, że "łże-dane", że
                                  "kłamstwo". A BYŁO, NAIWNIACZKU, WIERZYĆ LEWACTWU ??!!

Oto link na wykres wskaźnika liczby zabójstw z ostatnich 30 lat w USA :
                                  www.ojp.usdoj.gov/bjs/pub/pdf/htius.pdf

a to link na wykres liczby egzekucji w kolejnych latach :
                                  www.ojp.usdoj.gov/bjs/glance/exe.htm

Ponieważ dokument na podanej przeze mnie stronie ograniczył aktualnie statystykę
                                  do lat 1976-2004, dodam jeszcze dane o wskaźniku liczby zabójstw od roku 1950.

Homicide victimization, 1950-2002
                                  Year Homicide rate per 100,000 population
                                  Estimated
                                  number of
                                  homicides

1950 4.6
                                  1951 4.4
                                  1952 4.6
                                  1953 4.5
                                  1954 4.2
                                  1955 4.1
                                  1956 4.1
                                  1957 4.0
                                  1958 4.8
                                  1959 4.9
                                  1960 5.1
                                  1961 4.8
                                  1962 4.6
                                  1963 4.6
                                  1964 4.9
                                  1965 5.1
                                  1966 5.6
                                  1967 6.2
                                  1968 6.9
                                  1969 7.3
                                  1970 7.9
                                  1971 8.6
                                  1972 9.0
                                  1973 9.4
                                  1974 9.8
                                  1975 9.6
                                  1976 8.8
                                  1977 8.8
                                  1978 9.0
                                  1979 9.7
                                  1980 10.2
                                  1981 9.8
                                  1982 9.1
                                  1983 8.3
                                  1984 7.9
                                  1985 8.0
                                  1986 8.6
                                  1987 8.3
                                  1988 8.5
                                  1989 8.7
                                  1990 9.4
                                  1991 9.8
                                  1992 9.3
                                  1993 9.5
                                  1994 9.0
                                  1995 8.2
                                  1996 7.4
                                  1997 6.8
                                  1998 6.3
                                  1999 5.7
                                  2000 5.5
                                  2001 5.6
                                  2002 5.6
                                  2003 5.7
                                  2004 5.6

Paniał ? Będzie jeszcze wierzył w lewicowe "prawdy"(lewdy) ?

• darr.darek Re: ... i znów NAIWNiaczek uwierzył LEWACtwu !!! 18.10.06, 09:27
                                    i co ? zaniemówił z wrażenia ?
                                  • lze_elita.74 Tak...Lewicowe raporty Scotland Yardu i FBI:) 18.10.06, 09:31

• lze_elita.74 PS: W Europie ta srednia to przy braku kary smierc 18.10.06, 09:33
                                    od 1- do 1,5, "drobne" CZTERY RAZY mniej nizli w USA...
            • krwawy.zenek jak mały dareczek wyobraża sobie... 19.09.06, 20:51
              co za bełkot...
              • darr.darek Re: jak mały Zeniu wyobraża sobie... 19.09.06, 21:01
                krwawy.zenek napisał:
                > co za bełkot...

Na tyle stać zenusia, który chwalił się, że pracuje w dziedzinie wymiaru
                sprawidliwości i resocjalizacji.
                Zeniu, wywaliłbym Cię na zbity ... z tej posady finansowanej z moich podatków.

No, ale lewactwo rządzi i ... "nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie
                oficera". Prawda ?
                • krwawy.zenek darczku, idź umyć ząbki 19.09.06, 21:20
                  Gimnazjaliści płacą podatki? Co to sie porobiło...
                  • darr.darek Re: darczku, idź umyć ząbki 20.09.06, 11:58
                    krwawy.zenek napisał:
                    > Gimnazjaliści płacą podatki? Co to sie porobiło...

Brak lepszych argumentów ? Tak, JA płacę na Ciebie (mogłeś nie chwalić się, że
                    pracujesz w sferze wymiaru sprawidliwości i resocjalizacji) i naturalne jest,
                    że oceniając niezbyt wysoko Twoją wiedzę z tematyki Prawa Karnego, denerwuję
                    się o MOJE pieniądze niepotrzebnie wydawane (no i znowu temat cholernej lewicy).
                    • krwawy.zenek dareczku, ty nie w szkole? 20.09.06, 12:05
                      Moja wiedza jest oceniana wysoko, więc i ja ją wysoko oceniam. twoją wiedzę
                      oceniam natomiast (nie tylko ja) jako mizerną. Podobnie zresztą jest z twoimi
                      manierami oraz znajomością logiki tudzież ortografii. Bardzo wiele pracy pracy
                      przed tobą, jeżeli marzysz o prowadzeniu dyskusji na poziomie. na dobry
                      początek musisz wyzbyć się maniery wyzywania wszystkich - niezależnie od ich
                      poglądów - od lewaków i popracować nad elementarną kulturą osobistą.

• p.o.box.77 Podatki darka 18.10.06, 09:53
                      Darek ale z ciebie lewak jeżeli uwarzasz że wszyscy na forum są utrzymywani z
                      twoich podatków...
        • wielki_czarownik I masz rację 20.09.06, 20:11
          Czytałem pamiętniki złodzieja Urke-Nachalnik: ŻYCIORYS WŁASNY PRZESTĘPCY. Był tam fragment jak autora zamknięto w więzieniu (chyba pruskim - rzecz działa się przed I wojną). Po wyjściu stamtąd powiedział, że prędzej się zabije niż wróci za kratki i przeniósł się do zaboru austriackiego, bo tam więzienia były lżejsze.
          W GW był też fajny artykuł o pewnym więzieniu na południu USA, które miało niesamowite wskaźniki resocjalizacyjne. Mało który jego pensjonariusz powracał na drogę zbrodni. Ale tam bandyci chodzili z kulami u nogi!! Wszystko pod koniec XX wieku.

Inna sprawa, że KŚ z zasady nie odstrasza przestępców "z przypadku", ale zdecydowanie zmniejsza ilość mordów popełnianych z premedytacją a nie pod wpływem impulsu.
          • lze_elita.72 Masz racje: kara smierci zwieksza ilosc zabojstw 21.09.06, 23:04
            SWIADKOW zbrodni. I to nawet znacznie:)
            • wielki_czarownik Akurat nie 21.09.06, 23:53
              To jest już bez znaczenia. Świadków morderstw zabija się zawsze. Chyba, że morderca to dupa a nie zbrodniarz.
        • lze_elita.72 Najspokojniejsze stany maja kilkakrotnie wyzsza 21.09.06, 22:56
          ilosc zbrodni, nizli najgorsze pod tym wzgledem kraje europejskie. Sa takie
          statystyki Interpolu, re-publikowane przez policje wszystkich krajow - ja mam
          brytyjskie, ty mozesz poszukac polskich:
          www.parliament.uk/commons/lib/research/rp99/rp99-056.pdf#search='homicide%20statistics'
          Pod koniec masz porownanie morderstw w roznych krajach.
          • wielki_czarownik Ale posłuchaj 21.09.06, 23:55
            Kara śmierci to tylko jeden z tysięcy czynników wpływających na poziom przestępczości. Ja Ci mogę podać przykład Japonii, gdzie KS jest a przestępstw jest mało. Tak więc sama obecność KS niewiele mówi, jeżeli inne czynniki się różnią.
    • wielki_czarownik Do zenka 20.09.06, 20:13
      Patrzę na dyskusję z boku i widzę, że oprócz plucia jadem nie podajesz żadnych argumentów ad meritum. Więc może sobie odpuść, co?
    • darr.darek jeśli zbrodniarzom nie okazuje się POGARdy ... 17.10.06, 17:10
      ... bezgranicznej pogardy dla ich żałosnego, nic niewartego żywota, jeśli nie
      skazuje się na karę śmierci zbrodniarzy za dokonanie tak odrażającego czynu,
      wówczas popełnia się grzech zaniechania i zdemoralizowani bandyci traktują to
      jako dopuszczalność zbrodni i tolerancję dla zbrodniarzy.

LEwicowe prawo(lewo) jest współodpowiedzialne za tę zbrodnię.
      I jeszcze ten żenujący dopisek w wyroku, że zbrodniarze mogą się starać o
      wyjście na wolność po 43 latach.
      • lze_elita.74 Jesli zlodzieja, jak w Polsce, chwali sie za 17.10.06, 17:29
        "przedsiebiorczosc" lub chocby umiejetnosc "ustawienia sie" w zyciu...
      • lze_elita.74 PS: Rzad McMillana/Douglasa-Home'a musial byc 17.10.06, 17:41
        wrecz BOLSZEWICKI, bo to on zniosl w UK kare smierci (zreszta pod koniec
        kadencji, ale jednak). Ah, ci Torysi, prawdziwej prawicowosci sie im od Polakow
        uczyc, co by bez was prawdziwych prawicowcow z postkomuny swiat zrobil?
        Wiesz co? Jestes zabawny jak kazdy...Polish joke:))))
        • darr.darek Re: PS: Rzad McMillana/Douglasa-Home'a musial byc 17.10.06, 19:32
          lze_elita.74 napisał:
          > wrecz BOLSZEWICKI, bo to on zniosl w UK kare smierci (zreszta pod koniec
          > kadencji,ale jednak). Ah, ci Torysi, prawdziwej prawicowosci sie im od Polakow
          > uczyc, co by bez was prawdziwych prawicowcow z postkomuny swiat zrobil?
          > Wiesz co? Jestes zabawny jak kazdy...Polish joke:))))

A ty jest zwyczajnie głupi, bo nie docierają do ciebie najbardziej oczywiste prawdy.
          Wskazujesz mi jakichś tam polityków Europy, jakby byli oni nie wiadomo jakim
          cudem Świata i ... co ma z tego wynikać ?
          W najbogatszych krajach Świata (USA i Japonii) jest stosowana kara śmierci dla
          zbrodniarzy. Wiedział o tym ? Porównywał populację, choćby tych krajów z
          największymi krajami Europy ?

• lze_elita.74 Porownywal ilosc zbrodni na 100.000 mieszkancow. 18.10.06, 09:34
            W USA srednia powyzj 5; w UK - 1 do 1,5. Wal sie!
          • p.o.box.77 wymiar sprawiedliwości w USA 18.10.06, 09:50
            Drogi Darku, czy ty jako prawicowy działacz społeczny wiesz o czym mówisz? Czy
            miałeś okazję obejrzeć z bliska działanie wymiaru sprawiedliwości któregoś z
            południowych stanów? to jest PRAWDZIWA sprawiedliwość. pomijając zabójstwa, do
            których cały czas tam dochodzi, ze względu na ilość ostrej broni przekraczającej
            wyposarzenie niejednej armii, to najprostrze wykroczenia karane są tam bardzo
            surowo. W tym twoim zdaniem jedynie słusznym SYSTEMIE SPRAWIEDLIWOŚCI
            wynagrodzenie adwokata jest kartą przetargową dla wielu spraw karnych. Co ty na
            to? Czy to jest dla ciebie WZÓR godny naśladowania? W odpowiedzi postaraj się
            nie urzywać słów lewy, lewak, lewicowy/e, socjal, socjalistyczny, czerwony,
            sowiecki, bolszewicki, ruski, radziecki, PRL itp. bo mówimy o PRAWIE i
            SPRAWIEDLIWOŚCI.

PS. czy uważasz że koleżka który zabił trzy osoby siekierą, mówiąc że nie wie
            czemu to zrobił, jest w stanie przeprowadzić tok myślowy: zabiłem brutalnie -
            czeka mnie śmierć? chyba przeceniasz jego i jego nastepców.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka