isa.stern Muzułmańscy duchowni ostrzegają zachód 21.09.06, 20:32 wielka szkoda, że zabrakło Fallaci... ona jedyna potrafiła odpowiednio nazwać i odeprzeć muzułmańskie groźby, zamieniane w mediach na kod poprawności politycznej, za którymi jedynie stoi strach przed odwetem ze strony wyznawców proroka... Odpowiedz Link Zgłoś
igel1 A tak jakiegos samobujcy z bomka tam nie bylo? 21.09.06, 20:34 A szkoda ...mielibysmy przez wiele.wiele,wiele latt spoojne noce i dni.... Odpowiedz Link Zgłoś
patman Pytanie: czy ktoś spotkał się z próbą łagodzenia 21.09.06, 20:34 konfliktu ze strony islamskiej? Czy oprócz kolejnych wypowiedzi duchownych, tylko podgrzewającyhc atmosferę, istnieją stanowiska pojednawcze przyzwoitych ludzi? Chyba, że nie uświadczy się tam kogoś przyzwoitego? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: prawda uraziła wyznawców Islamu. PRAWDA 21.09.06, 20:39 jest tylko jedna prawda: z terorystami i fanatykami sie nie dyskutuje! do odstrzalu i tyle! podziwiam izraelczykow, ze tak dokladnie ,od czasu do czasu, jakiegos waznego fanatyka islamskiego jedna rakieta do islamskiego piekla wysylaja!! Odpowiedz Link Zgłoś
mufti.ibrahim Niestety, od jakiegoś czasu pod wpływem 21.09.06, 23:51 jazgotu europejskich mięczaków i żydzi zaczynają mięknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Słowo "uczony muzułmański" jest po prostu śmieszne 21.09.06, 20:38 bo dotyczy to w tym wypadku "absolwentów" i "wykładowców" szkół koranicznych masowo produkujących analfabetów a znajacych jedynie "Szatańskie wersety" ! Dlatego ich wnioski i "naukowe" sugestie to zwykłe propagandowe bzdety !!! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Słowo "uczony muzułmański" jest po prostu śmi 21.09.06, 21:06 rsrh napisał: > bo dotyczy to w tym wypadku "absolwentów" i "wykładowców" szkół koranicznych > masowo produkujących analfabetów a znajacych jedynie "Szatańskie wersety" ! > Dlatego ich wnioski i "naukowe" sugestie to zwykłe propagandowe bzdety !!! A przeczytaj sobie, co o islamie napisał Kemal Ataturk! W skrócie: Islam to wymysły niemoralnego szejka i brudnych, niepiśmiennych hodżów, którzy całe wieki wbijali w głowy Arabów swoje bzdury. Islam nadaje się conajwyżej dla zniewieściałych Arabów, a nie Turków, którzy są mężnymi zdobywcami. Oczywiście, nie udało mu się zrobić z Turków ateistów, tak jak nie udało się to komunistom w krajach tzw. realnego socjalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
enlightened Dobrze ze jest jeszcze USA i Izrael 21.09.06, 20:42 Dobrze ze jest jeszcze USA i Izrael, ktore to Islamofaszystowskie gowno tepia jak sie da... Odpowiedz Link Zgłoś
topek2000 Muzułmańscy duchowni ostrzegają zachód 21.09.06, 20:42 "Przestrzegli Zachód przed "poważnymi następstwami", jeśli nie zmieni swego podejścia do islamu." Tez tak uwazam. Jesli zachod nie wezmie za morde tej turbaniastej choloty, co sie tu mnozy w europie jak kroliki, to bedziemy mieli bardzo powazne nastepstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekk33 Muzułmańscy duchowni ostrzegają zachód 21.09.06, 20:43 Uważam, że wobec takiego stawiania sprawy, należy zastanowić się nad wysłaniem do Afganistanu 10000 żołnierzy, a nie 1000. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Masz jacku rację ! Należy ich zabijać w Afganistan 21.09.06, 21:20 a nie dopiero jak wyląduja na Okeciu !Zaraz podniesie się larum pacyfów!!! A pamietacie tych co "nie chcieli umierac za Gdańsk"??? Potem zdychali we własnych krajach !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
osama_goldstein Re: Masz jacku rację ! Należy ich zabijać w Afgan 21.09.06, 23:12 Polscy żołnierze w Afganistanie nie zdychają za wolność i demokrację, a tym bardziej za nasze bezpieczeństwo ale za brudne, amerykańskie interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek Re: Masz jacku rację ! Należy ich zabijać w Afgan 21.09.06, 23:16 Jakie interesy moga miec Amerykanie w tym bidnym, przekletym przez Boga i ludzi kraiku? Jedyny interes, jaki caly Zachod (w tym i Polska) ma w Afganistanie, to nie dopuscic, zeby radykalni islamisci (przymierze Talibow, Al-Qaidy i Hekmatiara) opanowali go i ponownie przeksztalcili w oboz szkoleniowy dla dzihadystow. I to jest interes sluszny i niepodwazalny - i warto dla niego walczyc. Chyle czola przed naszymi zolnierzami. Jada na ciezka i wazna wojne. Niech Bog czuwa nad nimi i niech sprawi, zeby jak najwiecej ich wrocilo do domu bez szwanku. Bo niestety nie wszyscy wroca. Odpowiedz Link Zgłoś
osama_goldstein Re: Masz jacku rację ! Należy ich zabijać w Afgan 21.09.06, 23:23 człowieku czy ty sie zastanawiasz jakie bzdury wypisujesz? Jeśli Amerykanom tak zalezy na pokoju i wolności Afgańczyków czy Irakijczyków to dlaczegoi wspieraja inne reżimy (np w Uzbekistanie), nie interweniuja w pogrązonych w chaosie krajach Afryki itd???!! Jaki maja interes? KOntrola nad strategicznymi złożami ropy naftowej i utrzymanie dominujacej pozycji dolara! W Aganistanie maja strategiczny rurociąg, w Uzbekistanie też, a przy tym bazy wojskowe (dlatego nikt nie mówi o zbrodniach Islama Karimova). Jesteś naiwny jak dziecko. Najpierw oglądasdz dobranocke a potem nasłuchasz sie bzdur w wiadomościach. Odpowiedz Link Zgłoś
mufti.ibrahim Nie rozumiesz co on napisał? 22.09.06, 00:15 Amreykanie nie zaatakowali Afganistanu bo chcieli tam zanieść pokój i demokrację z miłości do Afgańczyków, lecz dlatego, że kraj ten spostał przejęty przez bandę, która bezpośrednio zagroziła USA wielokrotnie jankesów atakując, w tym w WTC. Acha... Prawda. Przcież to był spisek CIA. Ale żarty na bok. Uzbekistanu nie atakują bo rządzi tam wprawdzie dyktator, ale nieszkodliwy dla USA a trzymający za mordę fundamentalistów. I bardzo mądre podejście zresztą. Wprowadzenie stabilnej demokracji w Uzbekistanie raczej nie ma obecnie szans więc z dwojga złego lepszy obliczalny dyktator. Odpowiedz Link Zgłoś
velda Re: Masz jacku rację ! Należy ich zabijać w Afgan 21.09.06, 23:24 walczyc. Chyle czola przed naszymi zolnierzami. Jada na ciezka i wazna wojne. Niech Bog czuwa nad nimi i niech sprawi, zeby jak najwiecej ich wrocilo do domu bez szwanku. Bo niestety nie wszyscy wroca. AMEN Odpowiedz Link Zgłoś
pethate Muzułmańscy duchowni ostrzegają zachód 21.09.06, 20:43 To oni niech to to do rydzyka skieruja albo do lpr, to sa fachowcy od bycia obrazonym. A zachod juz sie strasznie boi. Glucho wszedzie ciemno wszedzie co to bedzie co to bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kornaccy Wiecie, co jest najzabawniejsze? Przeczytajcie... 21.09.06, 20:44 Mało razy widzieliśmy w TV duchownych muzułmańskich wzywających do walki z "krzyżowcami" i "niewiernymi" z zachodu? Mało razy widzieliśmy w Wiadomościach relacje z państw islamskich, gdzie Muzułmanie wymachując karabinami krzyczeli - precz z krzyżowcami itp? Albo przypadki, gdy Muzułmanin przeszedł na chrześcijaństwo i od razu wydano na niego za to karę śmierci? Ekumenizm to bzdura. Nigdy nie będzie pojednania. Chrześcijaństwo, islam to dwa różne światy, dlatego nie martwi mnie brak pojednania między tymi religiami. Niech ci w turbanach na głowach siedzą sobie spokojnie na Bliskim Wschodzie, niech wyznają sobie ten swój chory Islam i niech nie straszą świata wojnami. Benio 16 miał całkowitą rację. Fanatyzm to choroba. A najgłupsze jest zabijanie w imię allaha ha ha ha ha... Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.72 Jutro odkopuje mausera i sciagam ze sciany fuzje;) 21.09.06, 20:47 W tym popieprzonym kraju(UK)mieszkajac sobie w niewielkim miescie uniwersyteckim z niewielka iloscia Muslimow mialem Muslimstwo w nosie. Do czasu: robiac DZIS przeglad prasy lokalnej (tak, ja tu pracuje) potknalem sie o info, ze w podobnym do mojego miescie, jakies 100 km bardziej na polnoc, GMINA ZAMIERZA GRZEBAC CHRZESCIJAN NA GMINNYM CMENTARZU TWARZA W STRONE MEKKI. W owym miescie ludnosc muzulmanska to raptem 10-15%, niemniej pozostale 90% musi po smierci Allaha wyznawac, by "linie grobow wygladaly porzadnie". Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.72 A tu link do pochowkow chrzescijan twarza do Mekki 21.09.06, 20:57 www.thisisnottingham.co.uk/displayNode.jsp?nodeId=195917&command=displayContent&sourceNode=134241&contentPK=15483807&folder Pk=78486&pNodeId=133951 Ja sobie tego z palucha nie wyssalem...A wiec, odkopuje mausera i przypominam sobie konstrukcje ladunkow wybuchowych;) Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila To tak jakby chcieć gloryfikować Stalina... 21.09.06, 20:48 ...no, może trochę przesadzam, Mahomet miał mniejsze dokonania na polu mordowania bliźnich. Ale jednak, facet który napada na karawany, atakuje miasta z zemsty, stosuje tortury, gwałty, rzezie, porywa ludzi dla okupu i na sprzedaż itd. nie mówiąc o filozofii nawracania mieczem i ogniem to trochę mi na bohatera nie pasuje. I zakaz jego krytyki kojarzy mi się jednak z czasami stalinowskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
gracz01 Muhammad - święty prorok czy pospolity bandyta? 21.09.06, 20:54 Muhammad, ów muzułmański "Boży Posłaniec" jawi się w hadisach jako okrutny przywódca muzułmańskich bojówek niosący zagładę niemuzułmańskim społecznościom, pustynny rzezimieszek napadający na kupców, fanatyczny orędownik okrutnego prawa, morderca przeciwników politycznych grabiący ich mienie oraz dysponujący członkami ich rodzin niczym wojennym łupem: www.geocities.com/wlodek_fenrych/teksty_wlodka/hadisy.htm -=BIO HAZARD=- Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: To tak jakby chcieć gloryfikować Stalina... 21.09.06, 21:25 saikokila napisał: , facet który napada na karawany, atakuje miasta > z zemsty, stosuje tortury, gwałty, rzezie, porywa ludzi dla okupu i na sprzedaż > itd. nie mówiąc o filozofii nawracania mieczem i ogniem to trochę mi na bohater > a > nie pasuje. I zakaz jego krytyki kojarzy mi się jednak z czasami stalinowskim Należy dodać, że jest to facet, który na początku swojej szumnej kariery boskiego przydupnika był zwykłym , niezbyt drogim utrzymankiem dla starszej (i kasiastej) od siebie niewiasty. Odpowiedz Link Zgłoś
kornaccy Deportować każdego Muzułmanina poza Europę. 21.09.06, 20:52 Nie wiadomo, co siedzi w ich główkach. Niby żyją normalnie, a cichaczem planują jakieś zamachy. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Deportować każdego Muzułmanina poza Europę. 21.09.06, 22:51 kornaccy napisał: > Nie wiadomo, co siedzi w ich główkach. Niby żyją normalnie, a cichaczem planują > jakieś zamachy. Prośmy naszego boga żebu USA walneło jakąś pigułkę w te ich zakłady wzbogacania uranu. Wtedy na jakiś czas szczena im opadnie . Amerykanie wczesniej czy później walna czymś ,tylko ze "Fat Boy" chyba nie wchodzi chyba w grę , a coś konwencjonalnego może wywołać skutek odwrotny jak cel nie zostanie zniszczony . Odpowiedz Link Zgłoś
gorska-przystan Muzułmańscy duchowni ostrzegają zachód 21.09.06, 20:57 Muzułmańscy duchowni niech się zajmą lepiej swoimi owieczkami. My mamy B16 Odpowiedz Link Zgłoś
kebej Re: Muzułmańscy duchowni ostrzegają zachód 21.09.06, 21:01 niech sie lepiej zajma kozami - ci dupowni muslimanscy- od tylu Odpowiedz Link Zgłoś
kornaccy Na granicy Europy i Bliskiego Wschodu... 21.09.06, 21:02 powinien być rozciągnięty gruby drut kolczasty. A gdy wystawi się jakiś Arabik to go puk w ten turbanik z karabinu. Niech sobie wyznają Mahometa, kogo tylko chcą, nawet niech modlą się za te swoje szmaty na głowie przykrywające tłuste włosy, ale niech na dobre odpier..lą się od Zachodu. Ten ich Dżihad to tytuł podręcznika z psychiatrii a Koran to całkiem dobra encyklopedia psychiatryczna. Zamiast kupić dziecku bułkę to ostatni grosz oddaliby na karabin. Jak tu ich lubić. No jak? To se ne da... Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik4 Muzułmańscy duchowni ostrzegają zachód 21.09.06, 21:10 Niech się lepiej arabusy zajmą tym co potrafią najlepiej - czyli swoimi kózkami! Odpowiedz Link Zgłoś
kornaccy Kto mi odpowie na pytanie... 21.09.06, 21:14 Wczoraj obiło mi się o uszy, że prezydent Iranu (ten psycho nr 1 ) powiedział, że szanuje Benia. O co dokładnie chodziło? Co dokładnie powiedział o Benku? Odpowiedz Link Zgłoś
miles_militis Re: Kto mi odpowie na pytanie... 22.09.06, 04:28 Po prostu zareagował najspokojniej ze wszystkich innych dyszących żądzą krwi ;) - coś w stylu, że "pewnie B16 nie chodziło o nic złego". Jak na niego to normalnie jestem pełen uznania ;). Odpowiedz Link Zgłoś
osama_goldstein islamofobia 21.09.06, 21:19 Wszyscy pisza tylko o tym, jaki ten islam jest chory, że muzułmanów trzeba wystrzelać itp. A ja pytam komu zależy na podsycaniu nienawiści do arabów i dążeniu do "wojny cywilizacji". Ta cała sprawa z Benkiem 16 cuchnie prowokacją. Tak samo jak wcześniejsze zadymy o zamieszczenie w mało znanej duńskiej gazetce karykatur Mahometa. Od kiedy muzułmańscy fanatycy słuchają papieża albo oglądaja zachodnie gazety? I kto rozdmuchał na cały świat tą całą "aferę"? No komu na tym zależy? Niektórzy po obejrzeniu Faktów o 19 potrafia tylko Odpowiedz Link Zgłoś
alkud abdykujmy papieża póki jeszcze żyjemy *********** 21.09.06, 21:22 jak w temacie :) --- religiapokoju.blox.pl/2006/09/Ogloszenia-towarzyskie-Wyksztalcony-z-bogatej.html Odpowiedz Link Zgłoś
enlightened Re: islamofobia 21.09.06, 21:26 Islamofobia jest w pewnym sensie misnomerem, bo slowa "fobia" uzywa sie tradycyjnie do okreslania lekow nieracjonalnych... Lek sploniecia zywcem pod walacymi sie tonami betonu z budynkow do nich sie nie zalicza. Podobnie jak lek dekapitacji tepym nozem, czy tez byca rozerwania przez ladunek Islamofaszysty samobojcy. Komu na tym zalezy? Sprawdz sobie dokladnie kto ta cala sprawe karykatur machometa tak naglosnil - i zobaczysz ze byla to grupa Islamofaszystow z Dani, ktora zaczela objezdzac kraje Muzulmanskie i pokazywac falszywe karykatury, zeby rozjuszyc reszte zwierzat... Odpowiedz Link Zgłoś
osama_goldstein Re: islamofobia........ enlightened 21.09.06, 21:49 Komu na tym zależy? Tak zwanym islamofaszystom? Jedni mówia o islamofaszyźmie, inni o judeofaszyźmie. Słowo faszyzm jak widac lubi łączyc sie z innymi słowami. Powiedz mi tylko jedno: co mają karykatury Mahometa i słowa B16 - a właściwie cała wrzawa wokół tego - do kwestii toczonych obecnie wojen o kontrole nad złożami ropy naftowej i utrzymanie hegemonni dolara? No i jeszcze do polityki Izraela? Tylko nie mów, że nic bo to śmieszne. Tu nie chodzi o lewice czy prawicę, antysemityzm czy przyjaźń do izraela; nienawiść czy przychylnośc do USA; islamofobię czy umiłowanie islamu. Tu chodzi o prawde i kłamstwo. Rzeczy słuszne i niesłuszne. Nic nie jest czarno-białe. Można zapytac kto w zeszłym roku zabił najwięcej muzułmanów? - Odpowiedź jest prosta: inni muzułmanie. Można tez zapytać: kto był ofiara zamachow 9/11? - amerykanie. A kto ich zabił? - Odpowiedź brzmi: inni Amerykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
enlightened Re: islamofobia........ enlightened 21.09.06, 22:26 > Można tez zapytać: kto był ofiara zamachow 9/11? - > amerykanie. A kto ich zabił? - Odpowiedź brzmi: inni Amerykanie. . Sorry - nie zdawalem sobie sprawy ze odpowiadam na post idioty... Odpowiedz Link Zgłoś
osama_goldstein Re: islamofobia........ enlightened 21.09.06, 23:02 Nazywasz kogoś idiotą, a sam kim jesteś? Widzę, że czerpiesz wiedze o świecie z wiadomości o 19:30 i Faktów o 19. Ludziom mozna wmówic wszystko jesli dysponuje sie potężną siłą medialną i stosuje odpowiednie zabiegi socjotechniczne.Jesteś tego najlepszym przykładem. A codo 11 września to możesz sobie wierzyc w partanine specsłóżb, bin Ladena i jego 19 rozbójników i samoloty, których nie było. Pozdrawiam serdecznie. Ave entropia! www.rzeszow.mm.pl/~gd/usa911/usa911.html www.rzeszow.mm.pl/~gd/usa911/raport.pdf wtc.hotnews.pl/ www.prawda.neostrada.pl/#911i www.irak.pl/ www.lepszyswiat.home.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=341 www.lepszyswiat.home.pl/index.php photoshop911.0catch.com/ www.letsroll911.org/phpwebsite/ www.gallerize.com/911_home.html Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek kazda bzdura znajdzie wyznawce!! 21.09.06, 23:09 Osama Goldstein - wiele juz kretynstwa na tym forum widzielem i czytalem, ale Tobie przyznaje absolutna palme pierwszenstwa!! Od dzis jestes moim idolem - wymysliles najglubsza rzecz opublikowana na forum gazeta.pl!! Czolem bije przed Toba mistrzu niezrownany, wiezo z kosci sloniowej becwalstwa, gwiazdo zaranna idiotyzmu, arcymistrzu ty nasz kochany ty!! Jak udalo Ci sie zejsc tak daleko na dno? Odpowiedz Link Zgłoś
osama_goldstein Re: kazda bzdura znajdzie wyznawce!! 21.09.06, 23:17 Dziekuję za komplementy i przyznaje ci racje - kazda bzdura znajdzie swojego wyznawcę - a nawet miliony wyznawców takich jak ty i wielu innych tobie podobnych. Pozdrawiam serdecznie mojego fana! Jednak nie moge sie zgodzic z tym, ze wymysliłem na tym portalu najgłupsza rzecz- oj to nie ja. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek Re: kazda bzdura znajdzie wyznawce!! 21.09.06, 23:26 Ale widzisz, ja po prostu wiem, kto rozpieprzyl World Trade Center - Chuck Norris, kopiac z polobrotu..... Tyle, ze Chuck Norris nie jest Amerykaninem - On jest Bogiem I wiesz co - moja hipoteza jest i tak bardziej prawdopodobna niz Twoja Zarty na bok - kolportujac takie pierdoly plujesz na groby trzech tysiecy ludzi.....Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
osama_goldstein Re: kazda bzdura znajdzie wyznawce!! 21.09.06, 23:31 Ja pluje na ich groby? A może ty swoimi bredniami? I jeszcze jedno- ja nie wysuwam hipotez tylko mówie o faktach, o których ty nie masz jak widać bladego pojęcia. Gdybyś miał to nie pisałbyś tych bredni. Napisz prosze po co twoim zdaniem napadli na Irak? Tylko nie pieprz o Chucku Norrisie bo zachowujesz sie jak przedszkolak. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek Re: kazda bzdura znajdzie wyznawce!! 21.09.06, 23:39 Tu mnie masz. Dlugo, bardzo dlugo myslalem, dlaczego wlasciwie USA zaatakowaly Irak - i nic nie wymyslilem. Tego sie zadna logika wytlumaczyc nie da. Wiec jedyna odpowiedz, jaka przychodzi mi do glowy to ta, ktorej udziela kowboj grany przez Steve McQueen'a bandycie Calderze (rewelacyjny Eli Wallach) w "Siedmiu Wspanialych", na pytanie dlaczego wlasciwie przyjechali dac sie zabic za frajer na zadupiu: "W danym momencie wydawalo mi sie to dobrym pomyslem". Istotnie, nie wiem dlaczego USA napadly na Irak, w czasie gdy prawdziwym zagrozeniem byl (i jest) ewidentnie Iran. Im bardziej sie przygladam co sie w Iraku dzieje, tym bardziej mam wrazenie, ze oni sami juz nie wiedza dlaczego to zrobili. Wiem tylko, ze bardzo tego teraz zaluja (i Irakijczycy tez - i ja tez). Ale wojna w Afganistanie - to inna sprawa. Tu cel jest jasny i sprawa sluszna. Odpowiedz Link Zgłoś
osama_goldstein Re: kazda bzdura znajdzie wyznawce!! 21.09.06, 23:57 Nie chce sie z nikim kłócić Macieju ale czasem nie moge sie nadziwic jakie bzdury ludzie tu wipisują. Uzbekistanie rządzi obecnie Islam Karimov - krwawy dyktator - przyjaciel USA. Niedawno wybuchła w tym kraju rewolucja (prawdziwa, a nie kolorowa)- powszechna nędza i ucisk doprowadziły ludzi do buntu. Zostali brutalnie zgnieceni tak jak kiedyś zrobiła to pewna jedynie słuszna partia na placu Niebiańskiego Spokoju. Na świecie mnóstwo jest krwawych reżimów, krajów opętanych chaosem, głodem i wyzyskiem. Dlaczego o nich tak często sie nie mówi. Dlaczego Stany Zjednoczone jedne reżimy popierają, a inne chcą jak najszybciej zniszczyć? A co do samego Husajna - to już nikt nie pamięta, że kiedyś go wspierali, gdy był im potrzebny do wojny z Iranem? -------------------------------------------------------------------- Z Orwella: "Oceania prowadzi wojnę z Eurazją. Oceania zawsze prowadziła wojnę z Eurazją. Wschódazja to sojusznik." "Oceania prowadzi wojnę ze Wschódazją. Oceania zawsze prowadziła wojnę ze Wschódazją. Eurazja to sojusznik." ---------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek Re: kazda bzdura znajdzie wyznawce!! 22.09.06, 00:15 Hmmm, sprobujmy uporzadkowac odpowiedz jakos w punktach: 1. Uzbekistan. Kraj rzadzony przez krwawego lotra, rzecz niewatpliwa. Ale - w dobie starcia z radykalnym islamem, to jest niestety "nasz" lotr. Jesli jego rezim padnie nalezy spodziewac sie, ze zastapi go kolejna republika islamska. Wiec tak jak w czasach zimnej wojny, kiedy priorytetem dla ludzkosci bylo pokonanie komunizmu, czasem trzeba przymknac oczy na wesz, zeby powstrzymac wscieklego psa. 2. Ja pamietam, ze USA popieraly Irak w latach 1980-88. I jak powiedzialem - nie mam zielonego pojecia po co na Irak napadli. Byl to niewatpliwie ciezki blad. 3, Jesli jednak twierdzisz, ze atak na Irak byl przede wszystkim wywolany powodami ekonomicznymi (niestety nic nie zrozumialem z wywodu o ropie za euro a nie za dolary) to zwroc uwage, ze nic z tego nie wyszlo. Wojna nie przynosi USA zadnych zyskow, wrecz przeciwnie, kosztuje krocie, a pokryc kosztow zyskami z irackiej ropy nie bardzo sie da, bo zamet i przemoc utrudniaja wykorzystanie calego potencjalu irackiej ropy. 4. Oczywiscie, ze USA zdo;inowaly gospodarke swiatowa po 1945 roku - i dobrze. Dzieki temu mielismy prawie 30 lat wielkiej koniunktury w Europie Zachodniej, Am. Polcnocnje i Japonii. Obecnie USA wciaz sa najwieksza gospodarka swiata i raczej nie grozi im utrata tej pozycji. Ale - dominacja gospodarcza USA nalezy do przeszlosci, dlatego ze inne kraje takze poszly do przodu - Unia Europejska, Chiny, Indie, kraje Mercosur, to juz nie sa partnerzy, ktorych sie rozstawia po katach w negocjacjach gospodarczych. 5. Nikt nie ma obowiazku kochac Stanow Zjednoczonych - ale zapewniam Cie, ze bez nich i bez ich polityki w latach 1941-1991 swiat bylby strasznym miejscem. A my wciaz tkwilibysmy w srodku komunistycznego sracza. Tak, ze chcac nie chcac, takze i Ty im wiele zawdzieczasz - ich politykom, ich finansistom, ich tajnym agentom (takze tym z CIA) i ich zolnierzom, ktorzy w Korei i w Wietnamie i w kilku pomniejszych miejscach stawiali czola czerwonej zarazie. 6. I dzisiaj takze USA bronia calego Zachodu przed kolejnym powrotem Wielkiego Nieprzyjaciela Ludzkosci - po czarnej i czerwonej zarazie przyszla zielona. I niepredko sobie pojdzie. Wiec na podsumowanie postu - pochyle czola przed GI's, ktorzy jeszcze walcza w Afganistanie. I takze przed tymi, ktorzy padli w Iraku. Nie sa winni becwalstwa ich wodza. Odpowiedz Link Zgłoś
osama_goldstein Re: kazda bzdura znajdzie wyznawce!! 22.09.06, 11:07 Napisałeś , że chylisz czoła przed żołnierzami, którzy zginęli w Iraku i w Afganistanie i , że nie sa winni bęctwalstwa ich wodza. Uważasz, ze elita rządząca USA to bęcwały? Nie- to zawodowi, wprawieni i inteligentni gracze polityczni, którzy długo przedtem planowali decyzje o napaści na Irak, wojnie w Afganistanie, 11 wrzesnia itd. Wojna z Irakiem nie była błędem (jak to sie nam wmawia). Miała solidne ekonomiczne i polityczne podłoże. Wojna musi sie opłacać i nie mów,ze nic z tego nie wyszło bo amerykańscy stratedzy wiedza co robią. Przede wszystkim uratowali (na razie prztnajmniej hegemonie dolara). Co do Uzbekistanu i innych rezimów: Twierdzisz, ze np Karimov to "nasz łotr". Więc moze mordowac ile chce ale to sojusznik i tyle, więc jest to usprawiedliwione. Dalej piszesz o tym jak dzielni Amerykanie bronia nas przed całym złem tego świata. Sorry ale jesteś naiwny. Gdy wroga nie ma to trzeba go wymyslić. Tak powstały bajki o Al-kaidzie i bin Ladenie (Nijaki bin Laden toi tak naprawde nowy Emmanuel Goldstein). A co do kwestii pokrycia dolara w ropie to szerzej mozna o tym poczytać np: www.rzeszow.mm.pl/~gd/usa911/raport.pdf www.lepszyswiat.home.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=341 Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek Re: kazda bzdura znajdzie wyznawce!! 22.09.06, 11:59 OK, kapituluje. Jak juz zaczynasz przekonywac ze wszystko jest amerykansko- zydowskim spiskiem, to juz i dyskutowac nie ma po co. Sluchaj - przyjemnego dryfowania w miedzygalaktycznej prozni, bo zeby tak daleko sie oderwac od wszelkiej rzeczywistosci, to trzeba jak najdalej w Kosmos poleciec caly czas mocno pedalujac. "Jewrieje wsio Jewrieje, Jewrieje, Jewrieje...." PS. Takie te Zydy mocarne, chyba na judaizm przejde, oplaci mi sie..... Odpowiedz Link Zgłoś
osama_goldstein Re: kazda bzdura znajdzie wyznawce!! 22.09.06, 13:35 Przestań chrzanić, ze ja przekonuje o żydowskim spisku. Nie masz co innego pisać? A kto zyje w swiecie medialnej iluzji to niech zyje. Zadne argumenty go nie przekonają - nawet te najbardzierj racjonalne. Idź pobaw sie w piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
mufti.ibrahim Nie doceniasz go. Nie takie brednie 21.09.06, 23:54 już wypisywał. Pod różnymi nickami zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: islamofobia 21.09.06, 21:32 a bo to pierwszy raz? Przez lata łykałem to gó.. karzące mi mysleć, że muzułmanie to dobzi cacy, tylko grupka przychlastów robi im morde! Otóż nadal zgadzam się, że wśród muzumanów są normalni ludzie, ale przychlastów nie jest grupka tylko znacząca część. Chciałbym im przypomnieć, że Europa też całkiem dobrze radziła sobie z mordowaniem w imię bzdurnych idei. I pamięta o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Antyfaszystę nazwiesz faszystofobem? 21.09.06, 22:12 Działacza antyrasistowskiego - rasistofobem? itd, itd. Przeciwstawianie się ideologii otwarcie przyznającej prawo do mordowania jest według ciebie uprzedzeniem? Ci, którzy walczyli z nazistowskimi Niemcami też byli uprzedzeni? Odpowiedz Link Zgłoś
vazovsky Re: islamofobia 21.09.06, 22:56 Jak to komu? Muslimom. dla niech to woda na młyn dla ich świętej wojny i odwrócenia uwagi od rzeczywistych problemów. Przeciez z utęsknieniem czekali na taki moment, żeby sie dobrać do Benedykta. I proszę - w przemówieniu pojawiło sie słowo "islam" i juz jest dym, pozoga, cheć mordowania etc... Nie widzisz dysproporcji??? Odpowiedz Link Zgłoś
steku Muzułmańscy duchowni ostrzegają zachód 21.09.06, 21:20 a ja oferuje swoje dupsko co by mnie w nie pocalowali. byle nie na raz Odpowiedz Link Zgłoś
alkud ][ ][ ][ Wojna Światowa 21.09.06, 21:21 jak w temacie, --- ISLAM KORAN EUROPA religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
morda11 Muzułmańscy duchowni ostrzegają zachód 21.09.06, 21:34 A niech się ugryzą w rz.... przez ramię! Odpowiedz Link Zgłoś
alkud p r z e p r o ś 21.09.06, 21:36 jak w temacie, --- religiapokoju.blox.pl/2006/09/Ogloszenia-towarzyskie-Wyksztalcony-z-bogatej.html Odpowiedz Link Zgłoś
spieprzaj_dziadu1 Muzułmańscy duchowni ostrzegają zachód 21.09.06, 21:38 Czy oni umieją czytać ? Czy oni w ogóle potrafią posługiwać się rozumem ? Czas przestać traktować ich jak gó..arzy, którzy kiedyś ze swych głupot wyrosną. Rzeczy trzeba nazywać po imieniu, a nie jak to robią te enuchy z UE - najlepiej nic nie mówić, bo to ich może jeszcze urazić. To się nazywa kapitulanctwo. Przypomnę - najpierw było Lokarno a potem II WW. Żadnego przepraszania , czy kajania się. To oni nam wypowiedzieli wojnę. A więc trzeba podjąć tę walkę. Ustępstwa nie prowadzą do niczego dobrego. Należy przestać jeździć na wczasy do Turcji, czy Egiptu. A Francuzów przywołać do porządku i wychodzić z Libanu. Zostaną sami z Żydami i niech tam się wysadzają i prowadzą ten swój dżihad. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Muzułmańscy duchowni mają rację 21.09.06, 21:45 Chrześcijanie wymordowali miliony, zabijali całe cywilizacje w imię Boga. Bóg gdyby istniał, dawno powinien od chrześcijan odwrócić. Nie Papieżowi pouczać innych, ma krew na rękach. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk A co mnie to obchodzi?????? 21.09.06, 22:43 To było dawno temu. A dzisiaj brudasy w turbanach obiecują nam wyrżnięcie co do nogi. Więc musimy się bronić. Co ty pieprzysz człowieku? Odpowiedz Link Zgłoś
tege doucz się... 21.09.06, 23:06 może byś tak najpierw dowiedział się jakie były przyczyny krucjaty? Bo jesteś naiwnym człowiekiem jeśli uważasz, że to ot tak sobie ;]. Odpowiedz Link Zgłoś
mufti.ibrahim Miliony? Śmiało: miliardy brzmią lepiej. 21.09.06, 23:57 A teraz weź coś na uspokojenie i idź spać. Odpowiedz Link Zgłoś
kratzer "Bóg gdyby istniał, dawno powinien ..." - 22.09.06, 01:28 tzn. Bogu nie wolno byłobo wyjść poza Twój umysł, bo Ty już zadecydowałeś, co wolno Bogu. No, no, no, wysoko mierzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
miles_militis Re: Muzułmańscy duchowni mają rację 22.09.06, 04:41 > Bóg gdyby istniał, dawno powinien od chrześcijan odwrócić Tak tak żuczku. Ty też robisz pompki jak ci komar każe ? :) hiehiehiehieeeee... Odpowiedz Link Zgłoś
miles_militis Re: Muzułmańscy duchowni mają rację 22.09.06, 04:55 > Nie Papieżowi pouczać innych, ma krew na rękach. Czyli ty też masz krew na rękach, tych pieronów co byli tutaj przed poganami, których wyrżnęli chrześcijanie. No co ? Jak już skaczemy po setki i tysiące lat i tak chojnie obdarowujemy różne ręce krwią ;). Odpowiedz Link Zgłoś
tege i jak tu zmieniać do nich stosunek? 21.09.06, 21:52 Skoro to kretyni machający na lewo i prawo szabelkami... Odpowiedz Link Zgłoś