przypadek Re: Jarosław Kaczyński: Tusk i Rokita też domagal 29.09.06, 09:26 Niesamowite! Domagali się stanowisk? I jeszcze mówili, że jak dostaną, to wstąpią do PiSu i będą jego program popierali? :-)))) A to wszystko oczywiście w pokoju hotelowym Tuska się odbywało, w cztery oczy? A Kaczyński mówił na pewno tak: "no nie ma sprawy... stanowisk to my mamy dużo..." Buhahaah. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecdemokracji Re: Jarosław Kaczyński: Tusk i Rokita też domagal 29.09.06, 09:26 Gdyby głupota potrafiła latać, przestrzeń powietrzna nad Polską byłaby dla lotnictwa jedną z najniebezpieczniejszych na świecie... no piękne , zapisze sobie Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Jarosław Kaczyński: Tusk i Rokita też domagal 29.09.06, 13:08 koniecdemokracji napisał: > Gdyby głupota potrafiła latać, przestrzeń powietrzna nad Polską byłaby dla > lotnictwa jedną z najniebezpieczniejszych na świecie... > > no piękne , zapisze sobie A ja dodam lepsze: "Gdyby głupota bolała, wyłbyś dniem i nocą" Odpowiedz Link Zgłoś
kubas74 Duck - Gate 29.09.06, 09:26 Panie Jarku, jak to jest, że partia o nazwie Prawo i Sprawiedliwość po pierwsze i przede wszystkim: wchodzi w koalicję z Samoobroną, partią której niektórzy członkowie chowają się w parlamencie za immunitet, uciekają przed wymiarem sprawiedliwości itp. -KOMPROMITACJA- Po drugie, po jaką cholerę chcieliście przekabacić posłankę Renatę na Waszą jedynie słuszną stronę, to już jest -duża kompromitacja-. Zapis rozmowy z panią Renią wszyscy widzieli, fakt, że z prawniczego punktu widzenia jesteście czyści, ale sam fakt podjęcia tej rozmowy, jakieś płacenie za weksle z sejmowej kasy itp .. chyba jest skandaliczny. Ja wiem, że siedzicie już długo w tym bagnie, do smrodu można się przyzwyczaić, z czasem pewnie i polubić. Twoje Wielce Szanowny Panie Premierze IV RP orędzie, zrealizowane przyznaję nieźle, te kamery, ujęcia, zbliżenia, Jarosław Wielki, Jarosław Grzmiący, Jarosłam Łaskawy, Jarosław Walczący, niezły efekt, szkoda tylko, że był to przede wszystkim Jarosłwa Mówiący o Niczym. Coś tam dało się niby usłyszeć o jakimś dobrobycie, w kraju, w którym Pan przebywa, już się nawet ucieszyłem, że Pan z Polski wyjechał, ale niestety.... Pomimo tego bełkotu i kwakania dało się niestety usłyszeć, że macie zwykłych ludzi w kuprze. Ciekawe jak w slangu sejmowym nazywancie zwykłych ludzi, może "głosiki", może "idioci". Teraz coś co się tyczy wszystkich ugropowań. Panowie Posłowie, Panie Posłanki, przestańcie @#$#$!$%** i bierzcie się do roboty, pamiętajcie, że to my Was wybraliśmy, i to Wy jesteście dla nas a nie my dla Was. Ale sie $%$&^@# rozgadałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Re: Duck - Gate 29.09.06, 10:04 kubas74 napisał: cytat > Wielce Szanowny Panie Premierze IV RP orędzie, zrealizowane przyznaję > nieźle, te kamery, ujęcia, zbliżenia,.......... Zgadzam się z całą rozciągłością z tą oceną: w programach cyklicznych "Orędzia do Narodu" jest zawsze wspaniała ostrość obrazu, dobre kolory i mimo wszystko wyrażna, ciepła barwa głosu. Widać ze do nagrań "fonii i wizji" jest wykorzystywany profesjonalny, wysokiej klasy sprzęt zachodni, który na byle jakim kiercelaku nie można kupić. Do niedawna [do września] był on tylko w rekach WSI i SB. Jednym słowem jest lepiej niż w ostatnich 16 latach. To sie wi, to sie cuje! Odpowiedz Link Zgłoś
tag1 Jarosław Kaczyński: Tusk i Rokita też domagali .. 29.09.06, 09:28 Panie Prezydencie, Panie Premierze, zastanówcie się co mówicie!!!! Czym innym jest podział stanowisk i zakresu władzy w negocjacjach pomiędzy stronami zamierzających zawiązać koalicję, a czym innym jest namawianie posła do zmiany barw klubowych metodami w wykonaniu p.p. Lipińskiego i Mojzesowicza. Jeżeli tego niuansu obaj Panowie nie wyczuwacie to nie nadajecie się na zajmowane stanowiska w państwie. Odpowiedz Link Zgłoś
alazka Jarosław Kaczyński: Tusk i Rokita też domagal 29.09.06, 09:32 Dyżurny oszołom radia oszołomów TŁOK w FM J.Żakowski- dostał głupawki i razem z innym super-manipulantem , dziennikarską gnidą - T Lisem stanęli przeciwko naszemu Rządowi i w obronie mega-prowokacji wysmażonej przez likwidowane WSI , ickową -TVN i maturzystkę od ku..ków - oszustkę Beger. Komuno-agentura u Leppera - nie śpi. Montuje spisek Beger w TVN. Co sie dzieje ? Opozycja głupieje !!! W innym skandalicznym,rynsztokowym programie w TVP-1(Wildstein musi odejść ) pt: "Debaty Polaków" - hieny dziennikarskie się przescigały w opluwaniu legalnych działań PIS-u, Prezydenta i Rządu. Hieny z GW i Polityki - przekroczyły wszystkie estetyczne granice. A znakomity jak zwykle J. Kurski - miał wyłaczony do końca programu - mikrofon, podobnie dziennikarze Naszej Polski" i inni. To są "standardy" przegranych PO-paprańców. Wildstein musi odejść. Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: Jarosław Kaczyński: Tusk i Rokita też domagal 29.09.06, 09:34 Z zachowania się naczalstwa GW, wspomaganego przez, caly niemal pookraglostolowy układ, (co widczne szczególnie w TVN),wyedukowac można strategie Naszej Partii tj. PO. Tylko ze inteligencji na tych lamach jak na lekarstwo, najpierw zostala drastycznie przetrzebiona przez Hitlera i Stalina, potem 16 lat prania muzgow, wielka w tym zasluga tez "naszej" GW bo słusznie uwazali, ze pozostawienie tej warstwy społecznej przy zyciu utrudnia podboj masy narodu polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: Jarosław Kaczyński: Tusk i Rokita też domagal 29.09.06, 09:42 "Z zachowania się naczalstwa GW, wspomaganego przez, caly niemal pookraglostolowy układ, (co widczne szczególnie w TVN),wyedukowac ..." Mysle, ze warto by sie wyedukowac by wiedziec kiedy uzyc slowa wydedukowac. Reszta to po prostu dno, jak zawsze zreszta. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Jarosław Kaczyński: Tusk i Rokita też domagal 29.09.06, 13:12 todundliebe napisał: > Z zachowania się naczalstwa GW, wspomaganego przez, caly niemal pookraglostolow > y > układ, (co widczne szczególnie w TVN),wyedukowac można strategie Naszej Partii > tj. PO. Tylko ze inteligencji na tych lamach jak na lekarstwo, najpierw zostala > drastycznie przetrzebiona przez Hitlera i Stalina, potem 16 lat prania muzgow, > wielka w tym zasluga tez "naszej" GW bo słusznie uwazali, ze pozostawienie tej > warstwy społecznej przy zyciu utrudnia podboj masy narodu polskiego. To Tobie też musieli wyprać "muzg". Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Jarosław Kaczyński: Tusk i Rokita też domagali .. 29.09.06, 09:32 Tonący brzytwy się chwyta - zasrani PIS-owcy. Jakie macie poparcie w społeczeństwie? Odpowiedz Link Zgłoś
alazka Re: Jarosław Kaczyński: Tusk i Rokita też domagal 29.09.06, 09:34 Mamy niemanipulowane, nie naciagane - jak WY - PO-paprańcy- zasrańcy. Odpowiedz Link Zgłoś
szieba Jarosław Kaczyński: Tusk i Rokita też domagali .. 29.09.06, 09:34 Zapewne w zamian mieli zasilić szeregi PIS... Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Jarosław Kaczyński: Tusk i Rokita też domagali .. 29.09.06, 09:34 "Możemy podjąć taką decyzję, żeby władzy nie stracić." Zapowiedz wprowadzenia stanu wyjatkowego? Odpowiedz Link Zgłoś
ingman Nie pozwolimy zawłaszczyć Polski PIS-iorom 29.09.06, 09:36 Kaczyński - podnieś rękę na społeczeństwo, a One podniesie na Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Jarosław Kaczyński: Tusk i Rokita też domagal 29.09.06, 09:36 Rozumowanie australopitecusa :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mietb W tej aferze RAZI mnie coś INNEGO 29.09.06, 09:35 Jestem w stanie znieść niesmaczne kulisy przekupywania posłów (bo jak to inaczej nazwać?), chociaż to z moralnością ma mało wspólnego, jeśli handluje się stołkami. NIE MOGĘ JEDNAK ZNIEŚĆ PROPOZYCJI PŁACENIA WEKSLI, ZA POSŁÓW KTÓRZY PRZEJDĄ, Z SEJMOWYCH PIENIĘDZY!!!!!! NIE ŻYCZĘ SOBIE JAKO PODATNIK, ŻEBY TAK NIEUCZCIWIE GRANO ZA PIENIĄŻKI, KTÓRE POCHODZĄ PO CZĘŚCI Z MOICH PODATKÓW!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alazka Re: W tej aferze RAZI mnie coś INNEGO 29.09.06, 09:36 Jak uchwalimy, to możesz sobie niezyczyc i wypie..j na Alaskę. Odpowiedz Link Zgłoś
aci52 Re: W tej aferze RAZI mnie coś INNEGO 29.09.06, 10:31 A coś ty taki mocny w gębie, co? Jesteś może w władzach PIS? Przykleiło się g...o do buta i wrzeszczy "IDZIEMY"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: W tej aferze RAZI mnie coś INNEGO 29.09.06, 13:19 alazka napisała: > Jak uchwalimy, to możesz sobie niezyczyc i wypie..j na Alaskę. MY, to znaczy kto? MY KRÓL? Tak wyrażali się aparatczycy PZPR i funkcjonariusze SB: "Bo My możemy wszystko, bo My możemy pomóc, ale też My potrafimy zaszkodzić. W ten sposób, mówiąc MY, dodawali sobie znaczenia; "ja nie jestem sam, nas jest więcej, a więc się bój!" Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: W tej aferze RAZI mnie coś INNEGO 29.09.06, 13:33 Masz racje, to "my" jest zenujace. "Normalny" premier normalnego rzadu mowi zawsze precyzyjnie o czyje stanowisko chodzi (np. "rzad uwaza, ze..") unikajac wypowiedzi w "imieniu narodu". Tego nasi politycy musza sie w koncu nauczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: W tej aferze RAZI mnie coś INNEGO 29.09.06, 09:39 Jeśli myślisz szanowny forumowiczu, że zapłacono by bez wiedzy, za plecami opzycji, to głupio myślisz :))) Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Po Kwasniewskim zapanowala wreszcie wolnosc mediow 29.09.06, 09:39 Duzo sie zmienilo od odejscia Kwasniewskiego od wladzy. Smialo mozna stwierdzic, ze nastala wolnosc w mediach. Duzy to postep, bo wystarczy sobie przypomniec wszelkie wpadki Kwasniewskiego, ktore byly przemilczane na smierc. Wtedy by nie tylko Sekielskiemu czy Morozowskiemu (jak rowniez ich szefowi)nie wpadlo do glowy pokazanie Kwasniewskiego od prawdziwej strony, bo po prostu baliby sie o swoja egzystencje. Marek Ungier by po prostu zadbal, zeby jedenego czy drugiego odwaznego dziennikarza tak "zabolalo", zeby juz wiecej nic na temat prezydenta nic nie napisal. Poza tym mozna wspomniec autocenzure w Wyborczej, ktora w 2005 roku odrzucila felieton Kazika "Zoo jednak dziala", ktory byl tylko o stylu sprawowania wladzy przez Aleksandra Kwasniewskiego. Po tej cenzurze Kazik w ogole zaprzestal wspolpracy z Wyborcza. Wiec cieszmy sie, ze nastala wolnosc i nie ma juz tematow, ktore bylyby dla dzienikarzy rownoznaczne z samobojstwem zawodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Logika Sz.P. premiera 29.09.06, 09:40 jest obezwladniajaca. "Przykro mówić, ale każdy, kto zna polskie życie polityczne, wie doskonale, że tak właśnie wyglądają negocjacje." Przykro mowic, ale panu premierowi cos sie pomylilo. Jesli potencjalni koalicjanci domagaja sie stanowisk a wyborca wyposazyl ich w mandat do prowadzenia rozmow o koalicji to sa to istotnie negocjacje. Jesli kupuje sie poslow partii opozycyjnej oferujac im bezkarnosc za publiczne pieniadze to jest to zlodziejstwo. Jesli zas oferuje sie im tylko stanowiska to jest to korupcja. KORUPCJA. Polskie zycie polityczne - tak jak sie jawi panu premierowi, a jawi sie jako znane i normalne - powinno pozegnac sie raz na zawsze z takimi praktykami. Odpowiedz Link Zgłoś
yhy_yhy dokładnie tak, ale wytłumacz to Kalemu... 29.09.06, 10:07 ...przecież wszystko (kompletnie wszystko włącznie z korupcją) co robi PiS (Po ile Stanowisko) jest robione dla Twojego dobra i w imie jakiejś magicznej odnowy...natomiast czego nie robiłaby opozycja, a już szczególnie znienawidzone przez Kaczorów PO to po prostu U_K_Ł_A_D... Odpowiedz Link Zgłoś
signal Król jest nagi 29.09.06, 09:41 i widać to coraz bardziej. Zamiast zdecydowanego odcięcia się od praktyk, które widziała cała Polska robicie ludziom wodę z mózgu. Waszym celem jest zatuszowanie całej sprawy i wmawianie ludziom, że to co się wydarzyło było w porządku.Że to standard. Że to tajni agenci, komuniści, Tusk z Rokitą, marsjanie, spisek. A można było tak normalnie powiedzieć, nie tolerujemy takiego zachowania, winni muszą odejść, ma być uczciwie i z klasą. Skoro tego nie zrobiliście tak samo jesteście winni jak panowie Lipiński i Mojzesowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
alazka Re: Król jest nagi 29.09.06, 09:43 Semantyczne nadużycie i bezpodstawny atak na Rzad - PO-przygłupów. Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: Król jest nagi 29.09.06, 09:46 To takie proste, ze (moze nie dla fanoow GW) koalicja strachu (sitwy,siuchty, żydokomuny,lewicy, ludzkiej „gorszości”, byłych konfidentow) zasobnych w szmal wlasny i zagraniczny tudzież w media, podkreca się wzajemnie, wysuwa do przodu nowych „pożytecznych idiotow”, by zgotowac rzadowi PiS taki komiec, jaki zgotowano rzadowi Jana Olszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: Król jest nagi 29.09.06, 11:05 Dlaczego PiS i jego zwolennicy (szczególnie zwolennicy) mają manię obrażania wszystkich naokoło? Do sitwy nie należę raczej, bo jestem "za nisko", lewicowych poglądów nie mam, żydokomuna to nawet nie wiem co to jest, ale jako ateista też się raczej nie piszę, byłym ani obecnym konfidentem też nie jestem - więc w takim razie jestem przedstawicielem ludzkiej "gorszości", tak? A kto Ci dał prawo mnie oceniać i obrażać? I tysiące innych ludzi? Zanim przyjdziesz dyskutować publicznie, naucz sie pewnych standardów dyskusji. Dyskusja wbrew pozorom nie polega na obrażaniu przeciwników. I jeszcze - dlaczego partia rządząca uważa, że ten kto ma większość w Sejmie (a oni i tak nie mają) może wszystko? Demokracja nie polega na tym, że jeżeli 40, czy nawet 20 procent społeczeństwa jest przeciwko nam, to można ich olać i stwierdzić, że to "układ" broniący przestępców, albo - jak Ty robisz - po prostu obrazić. Odpowiedz Link Zgłoś
rebjot Re: Król jest nagi 29.09.06, 09:47 A miałeś co do tego jakiekolwiek wątpliwości. Przecież Lipiński nie przylazłby do Begerowej bez wiedzy i aprobaty premiera (do czego zresztą przyznaje się w nagranej rozmowie)W PiS nic nie odbywa sie bez wiedzy i aprobaty Jarosława K Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory_pisiory zafajdana kaczka grzmi: kwaa, kwaaaa, kwaaaaaaaaaa 29.09.06, 09:44 ale koniec kaczek-sraczek jest juz bliski, bliski, bliski.......................... Odpowiedz Link Zgłoś
pariah chory czlowieczek 29.09.06, 09:45 gdyby ktoś z wykształciuchów miał wątpliwości co do diagnozy to chyba ten wywiad rozwieje je całkowicie - przecież to klasyczna paranoja połączona z manią wielkości i mesjanizmem... kliniczny przypadek który nawet ambulatoryjnie jest nieuleczalny więc tylko izolacja... a swoją drogą jak nowy naczelny "Rzepy" na kolanach chodzi przed obecną władzą...heheheheheh ..."niezależne dziennikarstwo"... jak się panie "redachtorze" robi wywiad na kolanach? poduszki podkładają żeby urazów rzepki nie było? śmieszność i żenada Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko27 Jarosław Kaczyński: Tusk i Rokita też domagali .. 29.09.06, 09:46 To brzmi groźnie. Swego czasu Gomułka ostrzegał: "raz zdobytej władzy nigdy nie oddamy"! To, co robi, a zwłaszcza mówi kaczyzm na czele z przywódcami, braćmi bliźniakami, MA FONIĘ, ALE NIE MA WIZJI. Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Jarosław Kaczyński: Tusk i Rokita też domagali .. 29.09.06, 09:46 Tak. Ale chyba nie w zamian za zmiane przynaleznosci partyjnej... Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 to nie żarty!..JKaczyński, to chory człowiek! 29.09.06, 09:51 chory na władzę, za wszelką cene, oszustwo,kłamstwo,pomówienie, to jego oręż! Odpowiedz Link Zgłoś
yhy_yhy a co Ty gadasz...? 29.09.06, 10:11 ...od razu widać, że od pokoleń musisz należeć do łżeelity i UKŁADU... jak możesz nie pojmować, że braciszkowie K. wszystko co robią, robią dla Twojego dobra...? PiS (Potatoes in Shit) Odpowiedz Link Zgłoś
koniecdemokracji Re: Jarosław Kaczyński: Tusk i Rokita też domagal 29.09.06, 09:49 A czy nikomu nie przyszło do głowy że ten zmasowany atak na PiS był i jest uzasadniony Przecież panowie odnowiciele od początku krok po kroku organizują sobie państwo w państwie tylko i wyłącznie dla siebie i swoich Mnie osobiście cieszy ze są media które się nie boją Po Kaczyńskich będą rządzić inni i też będą wystawieni na zmasowany atak różne prowokacje ,podglądanie i podsłuchiwane. I bardzo dobrze. Ja chce wiedzieć co robią ludzie za moje pieniądze i z moimi pieniędzmi Mam nadzieje ze czas ślepej wiary w głoszone przez polityków hasła się kiedyś skończy Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Kto wierzy w to , ze aferały i komuchy są "ponad 29.09.06, 09:52 ...to " ? Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard461 Jarosław Kaczyński: Tusk i Rokita też domagali .. 29.09.06, 09:54 Tak toczy sie walka o wladze za Kaczynskimi stoja swiatli robole za 800zl. miesiecznie a za PO caly biznes straszacy juz Tuska i Rokite ze sami wystartuja do wyborow o wladze rezygnujac z ich uslug . Do pomocy Platforma dostala media TVN, Polsat,RMMF-FM, Gazeta Wyborcza i inne instrumenty, czy to jest wiec rowna walka? Zal mi jedynie tych dziennikarzy pracujacych w tych mediach, kurczowo trzymajacych sie pracy gdyz nieposluszenstwo to wilczy bilet i bezrobocie bo nikt ich nie zatrudni. Powtorze jedynie powiedzenie juz cytowane "psy szczekaja karawana idzie dalej". Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Jarosław Kaczyński: Tusk i Rokita też domagal 29.09.06, 13:35 ryszard461 napisał: > Tak toczy sie walka o wladze za Kaczynskimi stoja swiatli robole za 800zl. > miesiecznie a za PO caly biznes straszacy juz Tuska i Rokite ze sami wystartuja > > do wyborow o wladze rezygnujac z ich uslug . Do pomocy Platforma dostala media > TVN, Polsat,RMMF-FM, Gazeta Wyborcza i inne instrumenty, czy to jest wiec rowna > > walka? Zal mi jedynie tych dziennikarzy pracujacych w tych mediach, kurczowo > trzymajacych sie pracy gdyz nieposluszenstwo to wilczy bilet i bezrobocie bo > nikt ich nie zatrudni. Powtorze jedynie powiedzenie juz cytowane "psy szczekaja > > karawana idzie dalej". Co prawda nie jestem entuzjastą PiSu w ogóle, a Braci w szczególności, ale tu masz rację: PO zlekceważył jeden "drobny" szczegół: że większość potencjalnych wyborców jest nie w luksusowych willach i pałacach oraz ogrodzonych i strzeżonych osiedlach-twierdzach apartamentowców, ale właśnie wśród roboli za 800 zł brutto, na wsiach, w małych miasteczkach oraz w popegeerowskich slumsach (tu konkurentem PiS jest SO). W swojej pysze zapomnieli o "ścianie wschodniej" i innych zapomnianych regionach. Zresztą i tak nie mieli żadnego mądrego pomysłu na ulżenie doli tych ludzi. Zapomnieli też o drobnych przedsiębiorcach, sklepikarzach i rzemieślnikach, z trudem wiążących koniec z końcem i dobijanych podatkami, ZUSami i innymi haraczami. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh mały śmieć bez zasad który pomawia wszystkich 29.09.06, 09:56 dookoła o cechy które jego samego charakteryzują. paranoik i mitoman oszust i hipokryta wreszcie zwykły gnojek jarek jesteś gnidą - na szczęscie coraz wiecej ludzi to widzi. za niedługo ostana ci sie jedynie niemyslące mochery a ty sam ze spółką swoich złodzieji i oszustów wylądujesz w bakutilu. Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: mały śmieć bez zasad który pomawia wszystkich 29.09.06, 10:00 Piekny waszukany jezyk, prawdziwy swiatly europejczyk. Kto Cie tresuje? Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: ... 29.09.06, 10:30 Mamy tez godna plente. Sprzatasz kible w Londynie? Odpowiedz Link Zgłoś
burza95 Jarosław Kaczyński: Tusk i Rokita też domagali .. 29.09.06, 09:59 A to że chcą stworzyć rząd techniczny z SLD bo w inny demokratyczny sposób nie mogą obalić rzadu ->co to jest-dla PO bulka z masłem.Maniacy powinni sie leczyć!Tymczasem smacznego -i obyście sie udławili! Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: Jarosław Kaczyński: Tusk i Rokita też domagal 29.09.06, 10:48 > A to że chcą stworzyć rząd techniczny z SLD bo w inny demokratyczny sposób nie > mogą obalić rzadu Nieprawda. Obalić mogą bez współpracy z SLD, bo SLD samo z siebie zagłosuje przeciwko wotum zaufania, czy się dogadają z PO czy nie i czy uzgodnią jakikolwiek rząd techniczny czy nie. Natomiast rząd techniczny ma służyć temu, aby nie pogrążyć się na 2 miesiące w chaosie po ewentualnym upadku obecnego rządu (bo jeśli nie dojdzie do samorozwiązania, to trzeba będzie trzy razy głosować nad jakimś rządem, albo przynajmniej czekać na upłynięcie konstytucyjnych terminów) i przesunąć wybory na wiosnę wreszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 ależ oni tylko "negocjowali" stołki dla siebie 29.09.06, 09:59 i to było dla dobra kraju ... każdy "inteligentny" człowiek widzi róznicę Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Kaczyńscy, to ludzie bez czci i honoru! 29.09.06, 10:02 Jarosław jest lojalny, ale wobec SB-ków! Odpowiedz Link Zgłoś
maioova Jarosław Kaczyński: Tusk i Rokita też domagali .. 29.09.06, 10:02 PARADNE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prorok.moheret Kim byl ojciec Kaczek ? 29.09.06, 10:03 Rajmund Kaczyński (ur. 1920, zm. 17 kwietnia 2005), żołnierz Armii Krajowej (pseud. Irka), uczestnik powstania warszawskiego, inżynier, ojciec Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego i Prezesa Rady Ministrów Jarosława Kaczyńskiego. Był synem urzędnika kolejowego Aleksandra. Od 1941 należał do Związku Walki Zbrojnej, następnie do Armii Krajowej. Po odbyciu szkolenia w 1943 otrzymał stopień plutonowego podchorążego. W powstaniu warszawskim dowodził 7 drużyną 2 plutonu 1 kompanii Pułku Baszta, brał udział w walkach na terenie toru wyścigów konnych na Służewcu. Był ranny w rękę. Po upadku powstania przebywał w obozie jenieckim koło Skierniewic, skąd zbiegł. Za udział w powstaniu warszawskim został odznaczony Krzyżem Srebrnym Orderu Virtuti Militari, otrzymał również Krzyż Walecznych i został awansowany na stopień porucznika. Po wojnie ukończył studia inżynierskie i pracował na Politechnice Warszawskiej. Z małżeństwa z Jadwigą z Jasiewiczów (od 1948) miał synów Jarosława i Lecha, polityków prawicy. Pracował na Politechnice Warszawskiej, gdzie prowadził wykłady. Swojego czasu prowadził też dwuletnie kursy marksizmu, które dawały tytuł równy tytułowi magistra, mimo tylko dwuletniej nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
scofield Re: Kim byl ojciec Kaczek ? 29.09.06, 10:07 wspaniały życiorys, wielkie osiągnięcia, pewnie się przewraca w grobie widząc jak jego synkowie robią z Polski pośmiewisko Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: Kim byl ojciec Kaczek ? 29.09.06, 10:45 A co to ma za znaczenie kim był ojciec? To jest metoda dyskusji politycznej, od której mnie szlag trafia. Jak dla mnie nie ma żadnego znaczenia czy ojciec prezydenta (któregokolwiek) był noblistą, żołnierzem AK czy Wehrmachtu albo nawet SS, ubekiem, stalinowskim prokuratorem, czy zwyczajnym złodziejem albo mordercą. Bo dzieci nijak nie odpowiadają za postępki rodziców. I tak samo jak fakt uczestnictwa w Powstaniu p. Rajmunda nie przynosi żadnej chwały Lechowi i Jarosławowi Kaczyńskim, tak samo prowadzenie kursów marksizmu przez ojca nie przynosi im żadnej ujmy. Polityków oceniajmy po ICH zasługach, a nie pochodzeniu - i to mój postulat do OBU stron sporu. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichogry Jarosław Kaczyński: Tusk i Rokita też domagali .. 29.09.06, 10:03 Coż ciekawe zaproponuje nam wszechwładny teczkowiec -Maciarewicz.Przeciez to same kłopoty! Odpowiedz Link Zgłoś
patman Psa od kota nie odróżnia 29.09.06, 10:04 Podpisanie umowy koalicyjnej między dwoma partiami, gdzie następuje podział stołków, ale również kompromis programów, na które głosowali wyborcy. I ma się zupełnie nijak do kupowania posłów za stanowiska. Nagle wyborcom, którzy głosowali na Samoobronę powiada się: PiS kupuje wasze głosy za stanowisko. Sk***stwo. Odpowiedz Link Zgłoś