magz_pl TVN złożył zawiadomienie do prokuratury; Suboti.. 04.10.06, 19:32 No co tam panie Subotić prowokacja się nie udała co? he he he he A jak tam pana mocodawcy z WSI chyba też nie bardzo zadowoleni Jakie ciekawe programy pan dla nas jeszcze przygotuje hihihihi Gdzie te czasy jak się z Pruszkowem piło na imprezkach nie? A teraz wszystko ch j.. tefałszen cała prawda całą dobę buehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyn Kaczyński!!!! zostaleś, (na to wygląda), IDIOTĄ !! 04.10.06, 19:41 dowiedziałem się niedawno ze jestem w układzie, 3 dni temu ze zomowcem, teraz w dodatku jestem otumaniony. Kaczyński!!!! zostaleś, (na to wygląda), IDIOTĄ !!! Straszne !!! A.Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 TW Subotić zaniemógł... - na 'chorobę lustracyjną' 04.10.06, 19:56 Zostanie adjustatorem w GWnie, jak TW Maleszka ?... )) Ciekawe, że nie zaprzeczył współpracy z SB w latach 80-tych... Odpowiedz Link Zgłoś
uomonuovo TW Subotić zaniemógł... - na 'chorobę lustracyjna' 04.10.06, 20:11 Tak pelno jest jeszcze tych co tego wirusa sie boi, bo wiedza ze ta choroba przy sprzyjajacych warunkach szybko sie moze rozprzestrzenic i zwalic wszystkich "wartosciowych" i niezastapionych towarzyszy. Dlatego tak tupia i wrzeszcza zeby wreszcie cos zrobi i wplynac na te niesprzyjajace warunki. ;-) Inna metoda opanowania epidemi jest izolacja zainfekowanych osobnikow. Napewno ta metoda tez zostanie wsrod kolegow zastosowana. Ograniczenie kontaktow do minimum jest we wspolnym interesie. Badz co badz jesien, tradycyjny okres infekcji :-) Odpowiedz Link Zgłoś
roblaz TVN złożył zawiadomienie do prokuratury; Suboti.. 04.10.06, 19:56 Gazeta Polska- trybuna ludu pisu taki sam szmatławiec Odpowiedz Link Zgłoś
cabernet.merlot Re: TVN złożył zawiadomienie do prokuratury; Subo 04.10.06, 19:56 Och, czizby?! A pan Macierewicz mowiac, ze WSI zagrazaly bezpieczenstwu panstwa, czerpaly inspiracje z bloku wschodniego i z tego powodu zwalniajac wiekszosc pracownikow ze sluzby to zrobil to w intencji pochwalenia ich? PiS-iary maja ciekawy tok myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
uomonuovo Tasmy "Teraz My" czyli Milo i Maksymiuk zamawiali 04.10.06, 19:57 piwko z duza pianka u znajomej bufetowej Renatki. W koncu byla kasa z weksli i trzeba bylo to oblac. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: TVN złożył zawiadomienie do prokuratury; Subo 04.10.06, 19:58 Niech ta podła gazetka padnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bibbi5 Zawsze będę głosować na PiS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.10.06, 20:25 po tylu latach oczekiwań na to, aż cokolwiek zmieni się w naszym kraju. Wiem, że jedynie ta partia jest zdolna coś dobrego tu zrobić. Poprzednicy jak Wałęsa, Mazowiecki mieli ogromną szansę, ale niestety nie sprawdzili się. Dzisiaj przykro nam ich słuchać. Wierzę, że prezentowane sondaże są kłamliwe, jak zawsze były. Pan Tusk był już tuż tuż w sondażach, ale niestety przekonał się, że Polacy go nie chcieli i wierzę, że nadal go nie chcą. Po co mu wcześniejsze wybory? Czy ponownie chce to zobaczyć????? Gratulacje dla jego inteligencji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sodalicjakaczynska Re: Zawsze będę głosować na PiS!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.10.06, 20:31 Głosuj, Bibuś, głosuj. Tylko nie płacz, bo wzruszenie aż żyć mi normalnie nie daje. Odpowiedz Link Zgłoś
bibbi5 soadalicjakaczynska wzruszaj się i pomyśl 04.10.06, 20:53 choć trochę - po to masz rozum i zapewne niezły, nieprawdaż? A jeśli nie, to i tak Ci nic nie pomoże, bye bye Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: TVN złożył zawiadomienie do prokuratury; Subo 04.10.06, 20:28 mnie wystarczy jedno: dowód, ze Subotic wspólpracował z WSI, a wczesniej (za komuny) wiadomo z kim. I cała reszta stanie się jasna. Nawet jak tefałenowcy i inni postępowi i yntelygentni dziennikarze będą skomleć... bo sorry, jeśli w środowisku od dawna gadano o tym, kim jest p. Subotic, to gdyby sie okazało, ze sa dowody na to (np. jako zeznania ludzi którzy cos wiedzieli na ten temat), to niestety, ci obrońcy p. Subotica nadają sie jeno do stawiania zamków z piasku na plaży, a i to pod nadzorem, bo skoro tacy niekumaci to nawet plastikową łopatką krzywdę sobie mogą zrobić. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Wspólne dzieło "dziennikarzy" TVN i Renaty Beger ! 04.10.06, 21:02 Sprawa wyglądałaby inaczej, gdyby dziennikarze założyli podsłuch nic nikomu nie mówiąc, tak aby żadna ze stron nie wiedziała o nagrywaniu. Było inaczej. Dziennikarze wspólnie z Samoobroną zmontowali prowokację przeciwko PIS. Nie pochwalam sposobu werbowania zastosowanego przez działaczy PIS-u, ale każdy musi zuważyć, że postępek spółki dziennikarsko-Bergerowskiej wygląda jeszcze gorzej, jeszcze bardziej nieetycznie niż naiwnych posłów PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Wspólna robota "dziennikarzy" TVN i Renaty Be 04.10.06, 21:06 Poprawka. Tej paskudnej roboty chyba nie można nazywać dziełem. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: TVN złożył zawiadomienie do prokuratury; Subo 04.10.06, 20:32 a tak a propos... oglądałem fragment "Faktów" na tefałenie... i usłyszaem mniej wiecej coś takiego: TVN składa doniesienie do prokuratury na GP _częściowo_... nie powiedziano, której _części_ będa sie czepiac... może tej o współpracy Subotica z WSI? może ktos wie coś więcej? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
cetriolo Ciekawe co zrobi Sakiewicz gdy PiS straci wladze? 04.10.06, 20:36 Zburzy mu sie jego swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
bibbi5 Re: Ciekawe co zrobi Sakiewicz gdy PiS straci wla 04.10.06, 20:49 PiS nie straci władzy. Sondaże są mylące, wiesz to przecież. Już to przerabialiśmy. I życzę PiS-owi, żeby tak trzymać, mimo wszystko. Media manipulują i mamy świetny tego przykład. Gdyby pani Beger nie wiedziała, że jest nagrywana poznalibyśmy ją lepiej z tej prawdziwej strony , a tak to wielka szkoda. I tu dziennikarze się nie sprawdzili, bo obnażyli tylko jedną stronę, podczas gdy druga wypadła tak jak chciała wypaść. Nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
cetriolo Re: Ciekawe co zrobi Sakiewicz gdy PiS straci wla 04.10.06, 22:57 Straci, straci. Ostatnie wybory PiS wygral przede wszystkim dlatego ze frekwencja byla bardzo niska. Staly elektorat PiSu to cos kolo 2 mln ludzi, w tym duza czesc sluchaczy Radia Maryja :) PiS musi teraz brnac w zaklinanie rzeczywistosci i oklamywanie ze wszystkiemu jest winny uklad a przede wszystkim PO. Nie po to zeby zyskac nowych wyborcoew lecz po to aby nie stracic starych. Strasznie smutna historia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monte-everesto TVN złożył zawiadomienie do prokuratury; Suboti.. 04.10.06, 20:42 Czyta ktos te popluczyny hitlera? Co to za hieroglif? Odpowiedz Link Zgłoś
cyberdemokracja \\\ Lista poparcia dla autorów T*E*R*A*Z M*Y /// 04.10.06, 20:42 Sekielskiego i Morozowskiego... Jeśli uważasz że informując społeczeństwo o nieprawidłowościach i patologiach na najwyższych szczeblach władzy, postąpili właściwie - przyłącz się - i wpisz na listę internautów popierających autorów Teraz My... Nie pozwólmy Kaczyńskim i Kurskiemu gwałcić demokracji! Wyraź swoje poparcie, wpisz się na listę: cyberdemokracja.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
arek83lbn Re: \\\ Lista poparcia dla autorów T*E*R*A*Z M* 04.10.06, 20:49 przylącz sie do BAS-obywatelskiej organizacji do walki z barbarzynstwem nie badz bierny w obliczu stracia cywilizacji!!! wszystkich zomowców i lumpenliberalow zapraszam do BAS arek83lbn.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Pozwólmy agenturze gwałcić demokrację, 04.10.06, 20:54 Przecież chcemy powrotu do władzy takich partii jak SLD, Unia Wolności, PDeały Frasyniuka itp. Więc powinniśmy wystąpić przeciwko PIS. Pozwólmy Pawlakom, Bolkom i innym chytrym Lisom na "Nocną Zmianę - BIS". Odpowiedz Link Zgłoś
langston ...nie rozsmiejszaj mnie naiwniaku 04.10.06, 20:56 Powinienes podziekowac kaczynskieu ze chce mu sie czyscic ta stajnie Augiasza. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Wasz Genialny Strateg? Buuuhahahaha buuhaha.... 04.10.06, 21:01 a moze.... zakompleksiony i zawistny dupek? Odpowiedz Link Zgłoś
kot.prezesa Genialny Strateg strasznie się pie..ął... 04.10.06, 21:14 po wywaleniu Leppera z rządu powinien był doprowadzić jak najszybciej do przedterminowych wyborów,które mogł nawet wygrać(!) - zamiast tego wolał szukać poparcia w post-samoobronowym bagnie i żebrać u Waldka Pawlaka od wywalenia Samoobrony z rządu PiS stracił 1/3(!) poparcia,ale w tej zbieraninie lizydup nie ma nikogo,kto śmiałby skrytykować strategię Genialnego Prezesa... Odpowiedz Link Zgłoś
sodalicjakaczynska Re: ...nie rozsmiejszaj mnie naiwniaku 04.10.06, 21:06 Właśnie wysłałem Mu bukiet biało-czerwonych goździków. I przeprosiłem za zachowanie społeczeństwa. I jestem szczęśliwy, że mogłem okleić wszystkie ściany w moim mieszkaniu portretami Starszego Brata, tudzież Brata Młodszego. I chciałbym kiedyś dostąpić zaszczytu bycia podnóżkiem Gospodarza. Ale to chyba ambicja przesadna. Więc chcę, przynajmniej na próbę, zostać podnóżkiem u Twych stóp. Wówczas też będę szczęśliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
ohnedich Chętnie naplułbym w gębe...... 04.10.06, 21:08 paru takim dziennikarzom,których z nazwiska nie wymienię.Niestety rzadko bywam w Warszawie;-).Nienawisc do Polski i tego co polskie w programach pewnej stacji jest w stężeniu wprost Gigantycznym!!nawet w najzwyklejszym programie motoryzacyjnym o niesfornych kierowcach gdzie roi się od uwag w stylu:kiedy wreszcie polscy kierowcy(przestaną/zrozumieją/nauczą się/itd..),gdzie mowa o polskiej/ułańskiej fantazji(bądz brawurze...) A ODPIE..IE sie redaktorzyny od "polskiego kierowcy".Fakt że na naszych drogach nie dzieje sie najlepiej,to nie tylko wina kierowców(sam prowadzę od 11 lat,500.000 mam za sobą bez wypadku czy najmniejsze stłuczki) ale tez infrastruktury a raczej jej braku.... Odpowiedz Link Zgłoś
sodalicjakaczynska Re: Chętnie naplułbym w gębe...... 04.10.06, 21:11 Masz rację. To jest wina PO. Zrozumiałem i przepraszam. Oraz TVN-u i Gazety. Jeszcze bardziej przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Każda okazja jest dobra, aby dokopać Polakom 04.10.06, 21:16 To jest dewiza antypolskich gdakaczek TVN i Polsatu. Zagrzewa ich antypolska Gazeta Wyborcza i inne antypolskie szmatławce. Nawet na TVP ( telewizja niby polska ) Polak nie może liczyć, że zdystansuje się od tych antypolskich mediów, obsadzonych licznie przez obcych i szabesgojów. Odpowiedz Link Zgłoś
kot.prezesa nie jest tak źle... 04.10.06, 21:18 na szczęście dzięki Bogu i braciom Słowianom mamy Telewizję Trwam Odpowiedz Link Zgłoś
sodalicjakaczynska Re: Każda okazja jest dobra, aby dokopać Polakom 04.10.06, 21:26 Udzielę Ci pewnej rady. Otóż możesz się zapisać na kurs obsługi pilota telewizyjnego. Po skończeniu tego kursu będziesz potrafił wyłączyć telewizor, albo zmienić kanał. Udzielę Ci drugiej rady. Otóż nie ma obowiązku konstytucyjnego kupowania w kiosku Ruchu Gazety Wyborczej. Możesz poprosić sprzedawcę o Nasz Dziennik. Udzielę Ci trzeciej rady. Otóż nie ma obowiązku konstytucyjnego korzystania z internetu, a w szczególności nie jest tam (w konstytucji) wpisana powinność śledzenia portalu Gazety. Możesz nie korzystać z internetu i możesz nie studiować portalu Gazety. I nie będziesz za to ścigany przez ministra Ziobro. Trochę odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Każda okazja jest dobra, aby dokopać Polakom 04.10.06, 21:36 ad 1) A jak mam odzyskać moje pieniądze z abonamentu TV, których część otrzymują te antypolskie media i które za kasę podatnika opluwają bezkarnie Polskę i Polaków? ad 2) A kiedy Gazeta Wyborcza zostanie zwrócona wywłaszczonemu z niej właścicielowi, czyli Solidarności "I" ? ad 3) Pomijając dwa powyższe i pozostałe argumenty, nie mogę pozwolić na antypolskie akcje w mojej ojczyźnie Polsce kogokolwiek i za czyjekolwiek pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
sodalicjakaczynska Re: Każda okazja jest dobra, aby dokopać Polakom 04.10.06, 21:45 Uspokajam Cię. Na ŻADNE prywatne medium elektroniczne w Polsce nie została wydana ANI JEDNA (rozumiesz? - to są trudne słowa) złotówka z abonamentu lub budżetu. Wręcz przeciwnie. Media prywatne płacą do budżetu: po pierwsze - olbrzymie opłty koncesyjne, po drugie - podatki. Abonament służy tylko i wyłącznie finansowaniu mediów PUBLICZNYCH (przepraszam - znowu trudne słowo). W kwestii drugiej - Gazeta Wyborcza NIGDY (też trudne słowo) nie była własnością Solidarności. Kiedyś tylko Wałęsa odebrał jej znaczek Solidarności. W kwestii trzeciej gadaj z Chińczykami; oni mają dobre patenty w blokowaniu internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
luzak40 Re: Chętnie naplułbym w gębe......Ja też 04.10.06, 21:32 Widzę kolego,że mamy chyba podobne spostrzeżenia..... Był taki dowcip z cyklu pytania do radia Erewań: Czy to prawda że wszyscy członkowie orkiestry Radia Erewań śą pedałami??Radio odpowiada:Ależ skąd,nieprawda-harfistka jest lesbijką.... Miałoby sie ochotę zmienic nieco bohaterów i stację.... Odpowiedz Link Zgłoś
sodalicjakaczynska Re: Chętnie naplułbym w gębe......Ja też 04.10.06, 21:33 No to zmień stację i nie zawracaj dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Tasmy - no i co sprzedawczyki z PiSu ? ? ? ? ! 04.10.06, 21:09 TVN ma swoj problem a co zrobil PiS ze swoimi asami od KORUPCJI ? Wszyscy winni tylko nie my - po prrostu zakrzyczelismy z Macierewiczem i Kurskim przy pomocy agenturalnej Gazety Polskiej cala Polske! Przeciez MY niewiniatka z PiSu ? Odpowiedz Link Zgłoś
ohnedich Re: Tasmy - no i co sprzedawczyki z PiSu ? ? ? ? 04.10.06, 21:13 Jaka korupcja?Normalne negocjacje i obiecanki-cacanki jak w wielu klubach,między ugrupowaniami tylko nikt tego wczesniej nie rozdmuchiwał,bo nie ma czego ale tacy analfabeci jak ty to kupią.Wracaj do lektury Faktu, FiM czy życia na gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Tow.Tomasz Lis, baczność! Razwietka wychodzi ! 04.10.06, 21:22 Wychodzi z oporami co prawda, jeszcze nogę w drzwiach zostawiła, ale już wszyscy wiedzą, że jej dni już są policzone. Nawet Bure Suki z Polsatu posmutniały i jakby straciły werwę. Taki "dziennikarz inaczej" jak Tomasz Lis musi powoli zamieniać się w kameleona. Odpowiedz Link Zgłoś
sodalicjakaczynska Re: Tow.Tomasz Lis, baczność! Razwietka wychodzi 04.10.06, 21:32 Jeśli już - to: "razwiedka". To o wiedzę chodzi, a nie rozwielitkę. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Tow.Tomasz Lis, baczność! Razwietka wychodzi 04.10.06, 21:42 "To jest ,,razwietka”, taki oddział zwiadowczy. Jest ich dużo. T..." Cytat z ałtorytatywnej Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Tasmy - jezeli nie korupja to Nagroda ! 04.10.06, 21:47 Oj PiSiki macie problem! Hasla dobre ! Wykonanie jak zwykle! Przekupstwo ! Uklady , pomowienia , wina PO i bog wie kogo jeszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
fkgrl TVN złożył zawiadomienie do prokuratury; Suboti.. 04.10.06, 21:20 No to głestapo pees-off-skie zaczyna działać pełną parą... Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Tak naprawdę, TVN nigdy nie miała dobrego imienia. 04.10.06, 21:27 Nie ma więc o co walczyć. Natomiast, ludzie mówią, że TVN powstała za moskiewskie srebrniki i to powinna dokładnie zbadać prokuratura. Tylko czy prokuratura jest ciągle jeszcze ich? Czy już jest nasza? Odpowiedz Link Zgłoś
sodalicjakaczynska Re: Tak naprawdę, TVN nigdy nie miała dobrego imi 04.10.06, 21:30 Chyba naprawdę TVN poważnie zasroma się Twoją opinią. Ona jest naprawdę znacząca. I głęboka. Gratuluję tekstu i przemyśleń. Odpowiedz Link Zgłoś
ginlo Re: Tak naprawdę, TVN nigdy nie miała dobrego imi 04.10.06, 21:34 Bogusław Chrabota Dyrektor Anteny - Redaktor Naczelny Telewizji Polsat S.A. Absolwent wydziału prawa i administracji Uniwersytetu Jagiellońskiego. Autor książek: “Widzieć wolność w mądrości” (KTP, Kraków 1991), “Rysunki anatomiczne” (Suszczyński i s-ka Kraków 1992), “Wpośrodkunocy” (Łuk, Białystok 1995), “Kroniki z czasów Mitanni” (Twój Styl, W-wa 2001) , “Ferzan - opowieść” (TOTAMTO ART & MEDIA ,W-wa 2003). Ku..two medialne. Casus Subotić Ludziom, którzy w coś jeszcze wierzą wypada stanąć w tym gronie, z Sekielskim, Morozowskim, Suboticiem. Myślę, że będzie nas wielu. Ok. Stoję z boku, polityka razi mnie prostactwem i banałem, chamstwem i brakiem szacunku dla zasad. Nie wiem, czy bardziej się nią brzydzę, bardziej mnie irytuje, czy nudzi? Nie wiem. I powoli przestaję sobie zadawać to pytanie. Zamykam się w pracy. W mediach. Lepszych, czystszych. Szlachetniejszych. Iluzja? Pewnie tak. Ale iluzja, w którą wygodnie jest wierzyć. Dzięki temu można jakoś funkcjonować. Szukać sensu pracy. Cenić ludzi wokół siebie. Jeszcze kilka dni temu pisałem na tym portalu, że ratingi mówią wszystko: ludzie bardziej cenią dziennikarzy od polityków, że bardziej im się wierzy, bo to świat mniej zdegenerowany. Rzeczywistość jednak chlaszcze po pysku naiwniaków. Dziś dostałem w gębę od Gazety Polskiej, która ujawnia sensację o Milanie Suboticiu, człowieku, z którym pracowałem, który może nigdy nie był moim przyjacielem, ale którego szanuję! Przeciek? Pewnie tak. Wiarygodny? Nie wiem. Jakoś nie przemawia do mnie przywołanie domniemanych ustaleń komisji weryfikującej WSI. Ni o i odpowiedź (screen żeby nie zniknęła) img150.imageshack.us/img150/8104/gawlikowskilz7.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
sodalicjakaczynska Re: Tak naprawdę, TVN nigdy nie miała dobrego imi 04.10.06, 22:00 A czy Ty tak pi razy drzwi wiesz, kto zacz ów Gawlikowski? Porąbany KPN-owiec, pampers z pampersów, Sakiewicz z Sakiewiczów. Kwiat niezależnego dziennikarstwa polskiego. Filtruj. Odpowiedz Link Zgłoś
ginlo Tak to prawda KPN-owiec, ale ... 05.10.06, 00:12 ..radze przeczytac cala dyskusje na forum. Jakos tworca tego blogu i rozmowcy nie probuja zarzucic Gawlikowskiemu klmastwa. Czyz to nie znamienne. Tu nie chodzi o to co o Suboticu, ale o to co pisza tam o zwyczajach panujacych w telewizjach. Temu jakos nikt nie przeczy. To jest wstrzasajace o Suboticu mam swoja opinie wynikjaca z wiedzy na temat tego jak pracuje sie z ludzmi, ktorzy szkole dziennikarstwa przeszli w telwizji lat 80-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
vitkabravo pierot6..zgadz sie!..to tania SB-cka wywłoka! 04.10.06, 23:00 na usługach Rydzyka! Odpowiedz Link Zgłoś
fkgrl TVN złożył zawiadomienie do prokuratury; Suboti.. 04.10.06, 21:24 Niesamowicie świetnie, iż tak się złożyło, że Samoobrona zechciała podjąć tą prowokację. Choć nie są moją opcją polityczną, a nawet pomimo Leppera i innych, to dla nich duży plus. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk_pis TVN złożył zawiadomienie do prokuratury; Suboti.. 04.10.06, 21:38 Hahahahahaha!!! Dobre. Agent w stanie psychicznym uniemożliwiającym dalszą pracę! Dobre sobie. To w końcu jest tym agentem czy nie? Bo jeśli tak to nie w takich stresach byłeś i nic się nie działo. A TVN myśli, że jak już złoży doniesienie to wszyscy uwierzą, że nie pracują u nich agenci. Skąd wiecie, że to nie jest agent? Stąd, że wam powiedział? A to, że bawił się w towarzystwie członków mafii to była to praca operacyjna czy dziennikarska? hahahaha ________________________________________________________________________________ NIE PYTAJ CO POLSKA ZROBIŁA DLA CIEBIE! SPYTAJ CO TY ZROBIŁEŚ DLA POLSKI???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ginlo Re: TVN złożył zawiadomienie do prokuratury; Subo 04.10.06, 21:40 img150.imageshack.us/img150/8104/gawlikowskilz7.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ginlo dodatek 04.10.06, 21:41 No i wychodzi coraz więcej ciekawostek - oto dziś w obronie Suboticia stanął Bogusław Chrabota na swoim blogu. co prawda akurat ta obrona nie byłaby warto uwagi więcej niż 100 innych gdyby nie wpis który pojawił się pod wątkiem - autorstwa Macieja Gawlikowskiego. A poniżej fragment wpisu Chraboty i odpowiedź Gawlikowskiego. Bogusław Chrabota Dyrektor Anteny - Redaktor Naczelny Telewizji Polsat S.A. Absolwent wydziału prawa i administracji Uniwersytetu Jagiellońskiego. Autor książek: “Widzieć wolność w mądrości” (KTP, Kraków 1991), “Rysunki anatomiczne” (Suszczyński i s-ka Kraków 1992), “Wpośrodkunocy” (Łuk, Białystok 1995), “Kroniki z czasów Mitanni” (Twój Styl, W-wa 2001) , “Ferzan - opowieść” (TOTAMTO ART & MEDIA ,W-wa 2003). Ku..two medialne. Casus Subotić Ludziom, którzy w coś jeszcze wierzą wypada stanąć w tym gronie, z Sekielskim, Morozowskim, Suboticiem. Myślę, że będzie nas wielu. Ok. Stoję z boku, polityka razi mnie prostactwem i banałem, chamstwem i brakiem szacunku dla zasad. Nie wiem, czy bardziej się nią brzydzę, bardziej mnie irytuje, czy nudzi? Nie wiem. I powoli przestaję sobie zadawać to pytanie. Zamykam się w pracy. W mediach. Lepszych, czystszych. Szlachetniejszych. Iluzja? Pewnie tak. Ale iluzja, w którą wygodnie jest wierzyć. Dzięki temu można jakoś funkcjonować. Szukać sensu pracy. Cenić ludzi wokół siebie. Jeszcze kilka dni temu pisałem na tym portalu, że ratingi mówią wszystko: ludzie bardziej cenią dziennikarzy od polityków, że bardziej im się wierzy, bo to świat mniej zdegenerowany. Rzeczywistość jednak chlaszcze po pysku naiwniaków. Dziś dostałem w gębę od Gazety Polskiej, która ujawnia sensację o Milanie Suboticiu, człowieku, z którym pracowałem, który może nigdy nie był moim przyjacielem, ale którego szanuję! Przeciek? Pewnie tak. Wiarygodny? Nie wiem. Jakoś nie przemawia do mnie przywołanie domniemanych ustaleń komisji weryfikującej WSI. Ni o i odpowiedź (screen żeby nie zniknęła) a obrazek w poprzednim poscie, do ktorego sie to odnosi, kto chce niech czyta Odpowiedz Link Zgłoś
boston911 Re: TVN złożył zawiadomienie do prokuratury; Subo 04.10.06, 22:06 ginlo napisał: > img150.imageshack.us/img150/8104/gawlikowskilz7.jpg no i co z tego? Nawet gdyby to byla prawda to nie zmienia tego co Mojzesowicz i Lipinski chcieli zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
ginlo to prosze przeczytac cala dyskusje 04.10.06, 22:13 wirtualnemedia.pl/blog/index.php?/authors/5-Boguslaw-Chrabota/archives/407-Ku..two-medialne.-Casus-Subotic.html#comments Odpowiedz Link Zgłoś
magz_pl Re: to prosze przeczytac cala dyskusje 04.10.06, 22:32 ***Maciej Gawlikowski dodał(a) Śr, 04.10.2006 14:33 (Odpowiedz) Dzięki Bogdanie, staram się nie dostroić do tonu Twojej notki, choć znasz mnie i wiesz, że wiele mnie kosztuje zachowanie zimnej krwi :-) Czy Milan wstrzymał lub ocenzurował? Dowodów nie mam. Tobie nie muszę mówić, że o kulisach podejmowania decyzji przez szefostwa telewizji nie są informowani autorzy filmów. Fakty są takie, że gdybym nie sprzedał filmu "Zastraszyć księdza" do państwowej telewizji to nie ujrzałby światła dziennego. Proponowali mi, że zapłacą ale nie puszczą go w takiej formie. Miały zniknąć twarze ubeków i ich nazwiska a film zostałby przez nich "skrócony" o kilkanaście minut. Czy Milan był w gronie podejmującym te decyzje? Zgadnij kotku... :-))) Jedynka film kupiła i wyemitowała bez ingerencji cenzury. Duża w tym zasługa Andrzeja Godlewskiego i Macieja Grzywaczewskiego.*** A tutaj co się działo po emisji filmu "Zastraszyć księdza" ww6.tvp.pl/369,20060328320968.strona Odpowiedz Link Zgłoś
ginlo Drogi Panie boston tu nie chodzi o Lipinskiego 04.10.06, 22:26 To bylo klasyczne wystawienie. To nie tlumaczy Lipinskiego z tego co mowil. Choc wedlug mnie nic nie obiecal, ale zalozmy, ze zgadzam sie z tymi, ktorzy sa oburzeni. Zakladajac to prosze jednak spojrzec na atmosfere pracy w TVN. Czy mozna mowic, ze w takich warunkach mial szane powstac obiektywny material. Ja tez pracowalem w mediach, w polowie lat 90-tych, krotko, rok. I niech mi Pan wierzy, ze pewien styl pracy, ktorego uczyli dziennikarzy ludzie wywodzacyc sie z dziennika telewizyjnego, a tacy byli redaktorami prowadzacymi gazete w ktorej pracowalem nie uczy uczciwosci, uczy pogoni za sensacja. Uczy tego, ze tekst ma byc taki, zeby sie naczelnemu podobal, zeby panowie zdazyli pojsc na obiad. Moi koledzy, ktorzy pracowali torszke dluzej, nauczyli sie rowniez, ze tekst powinien taki, zeby sie podobal udzialowowi gazety, ktory mial interes w tym by taki tekst sie ukazal. W takiej atmosferze trudno uwierzyc, ze Tasmy Prawdy to uczciwy reportarz, nawet jesli nie bylo inspiracji byla silna presja na skoszenie PiS-u, kosztem uczciwosci materialu. Bo czy mozna nazwac uczciwym material, w ktorym dziennikarz jest inicjatorem, kreatorem (w koncu Begerowa byla tu aktorem u Sekielskiego i Morozowskiego), a nie obserwatoprem, co innego nakrecic ukryta kamera kogos w sytuacji kompormitujacej, a co innego sprowokowac go do tego i to nakrecic. To jednak nie jest dziennikarstwo. Poza tym cala ta wymina zdan jest wstrzasajaca i duzo pokazuje o tzw. niezaleznych mediach w Polsce. Czyzby sie Pan z tym nie zgadzal? A historia z cieciema materialu o SB-kach. To jest wojna dwoch swiatow, metody sa bezwgledne, ale jesli oburza nas Lipinski to co powiemy o Kwachu i jego wyczynach, ktore nie pokazywaly sie w mediach, bo zawsze byli ludzie gotowi nie puscic takich materialow. PiS jest brutalny, ale to 99% odbywa sie w swietle jupiterow. A co robila druga strona, to samo, tylko ktos zasze w decydujacym momencie zdazylby dobiec do tablicy z korakami i odlaczyc prad. I to niby bylo ok, a to co teraz wstrzasa publika. Wedlug mnie gowno smierdzi od momentu, gdy ktos dokona defekacji, a nie od momentu, gdy niezalezne media zaczna o tym pisac. No i to jest roznica miedzy nami Odpowiedz Link Zgłoś
waldam do kiedy TVNenka ma koncesję.Chyba jescze 04.10.06, 21:54 kilka lat bo przyznawali mu ci co chcieli "przywrócić normalnośc". Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: SB-cy nadają TVNu 04.10.06, 23:05 Art. 38. Koncesja może być cofnięta, jeżeli: 1) rozpowszechnianie programów powoduje zagrożenie interesów kultury narodowej, bezpieczeństwa i obronności państwa oraz narusza normy dobrego obyczaju, USTAWAz dnia 29 grudnia 1992 r.o radiofonii i telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
cetriolo Re: SB-cy nadają TVNu 04.10.06, 23:13 Swietnie! W takim razie odebrac koncesje TVP1 i TV Polonia bo naruszaja normy dobrego obyczaju, chociazby przez program 'Warto rozmawiac' z mega-manipulantem Pospieszalskim w roli glownej. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: SB-cy nadają TVNu 04.10.06, 23:18 "bezpieczeństwa i obronności państwa" - trzeba chyba jednak na raport. Odpowiedz Link Zgłoś
vitkabravo waldam.. ty nie wal dam..ty walnij sie w łeb ! 04.10.06, 23:01 łajzo! Odpowiedz Link Zgłoś
langston Na szczescie sa jeszcze Publicysci-Ziemiewicz!!!!! 04.10.06, 23:44 fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news/kali-bronic-niezaleznosci,797956 Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult A kto to jest Ziemiewicz? 05.10.06, 00:32 Koles jest niekonsekwentny logicznie i gdyby akcja rozgrywala sie w szkole to by uslyszal "siadaj dwoja" i dostal uwage w dzienniczku. Mniej wiecej ten poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
langston hihihi 05.10.06, 01:27 Chlopie gdybys ty mial logike taka jak Ziemkiewicz to bys jutro nie musial isc grzecznie na wykladzik (za mamusine pieniazki oczywiscie) studenciku. Pomijajac stypednia Ziemkiewicza w USA, staz w strukturach wladz Partii Republikanskiej to jest to po Lemie najwybitniejszy polski pisarz okreslonego gatunku. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: hihihi 05.10.06, 06:43 Ano tak - jako pisarza go lubię czytać, ale felietony jego, niestety, też zawierają głównie fantastykę. :( Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: hihihi 05.10.06, 06:49 Gość sili się na oryginalność. Nie jest w tym oryginalny :-) maaac napisał: > Ano tak - jako pisarza go lubię czytać, ale felietony jego, niestety, też > zawierają głównie fantastykę. :( Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos nie bede komentowal 05.10.06, 00:01 bede stal z boku i obserwowal. Obstawiam, ze TVN poniesie porazke. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne ilu jeszcze? 05.10.06, 01:13 > TVN poinformował też, że zastępca dyrektora programowego TVN Milan Subotić > złożył prośbę o czasowe zwolnienie z obowiązku świadczenia pracy do chwili > wyjaśnienia zarzutów stawianych mu przez "Gazetę Polską". hahahahaha... o jednego mniej. mogl sie usunac w cien wczesniej kiedy nikt nic nie wiedzial, terz odchodzi w nieslawie. jest jasne ze juz ten pan do "pracy" w mediach nie wroci. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne TVN - Teraz My (dalismy d..y) 05.10.06, 01:26 Mial byc Skandal Stulecia w PiSie a skonczylo sie na Wielkim Skandalu w TVN. czy "uklad" ma jeszcze jakies inne wspaniale pomysly ;)? Odpowiedz Link Zgłoś
markusm1 Re: TVN - Teraz My (dalismy d..y) 05.10.06, 02:50 dokladnie, w koncu czerwoni sa udupieni Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x TVN ma sie OK, bedzie bila recordy ogladalnosci 05.10.06, 03:51 Natomist PiS mimo calej paniki i dreptanie jego poplecznikow idzie i bedzie szedl do dolu. Roznica jest taka ze TVN ma dokumenty ktore kazdy moze zobaczyc a PiS stosuje pomowienia na ktore nie ma zadnego poparcia. PiS uzywa zaslone dymna aby przykryc wstydliwy rozdzwiek miedzy obietnicami moralnej wladzy i praktyka pozbawiona moralnych zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Za wskazanie pracownika wywiadu - musi być kara 05.10.06, 03:52 Na całym normalnym świecie wszystkie służby specjalne chronią własnych pracowników. Jeżeli Gazeta Polska nie poda informatora i to nie zostanie od niej wyegzekwowane, to znaczy, że bagno w obecnej Polsce jest większe niż przypuszczano. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 TVN złożył zawiadomienie do prokuratury; Suboti.. 05.10.06, 06:26 Jest jedna i jedyna zasada w postępowaniu z komunistami z TVN nigdy przenigdy nie wolno wierzyć w ani jedno słowo co mówią.Bo ich metodą działania jest sposób faszystowski metody szefa propagandy III-Rzeszy" kłamstwo powtórzone 1000 razy staje się prawdą" .Jestem dobrej myśli że po odtajnieniu raportu Maciarewicza TVN przestanie istnieć,bastion postkomuny odpłynie w siną dal. Odpowiedz Link Zgłoś
leon_bystry Ale pan L... mówił coś na taśmie o manipulacji pro 05.10.06, 07:09 procesami sądowymi... Czy TVN ma więc jakiekolwiek szanse??? Odpowiedz Link Zgłoś
bystram Re: Mam gdzieś dobre imię TVN 05.10.06, 08:40 Niech go bronią za własne pieniądze (oskarżenie prywatne) a nie podatnika (doniesienie do prokuratury). A tu troszkę więcej światła na to co się dzieje tinyurl.com/egu3x Odpowiedz Link Zgłoś