maly244 09.10.06, 07:22 Totalna niewiedza. Przed napisaniem artykułu powinno się odwiedzić jakiś Ośrodek Dializ i zobaczyć rzeczywistość. Pracownik na HD. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luke130 masz racje 09.10.06, 08:21 problem pani oddzialowej jest nie w tym czego nie robila ale co robila za duzo. mogla nie wiedziec jak sie obsluguje jonometr ale tym postepowaniem mogla zaszkodzic najwyzej samemu urzadzeniu a nie pacjentom. ta kobieta oddawala krew po badaniu pacjentom. w tym lezy caly problem. Odpowiedz Link Zgłoś
mooomin rzadzili a nie mieli o tym pojęcia 09.10.06, 12:47 Jakaś konsekwencja jednak jest... Odpowiedz Link Zgłoś
alkud *** Niepoważna firma, niepoważna pielęgniarka *** 09.10.06, 08:41 a cierpią niewinni ludzie --- religiapokoju.blox.pl/2006/10/Od-tsunami-do-islamskiego-terroryzmu.html Odpowiedz Link Zgłoś
mila9911 Robiła dializy, choć nie była przeszkolona 09.10.06, 09:37 W ten sposób pracuje prawie cała służba zdowia.Ja w wieku 50 lat dowiedziałam się ,że gdy miałam 3lata przetaczli mi krew i dostałam w "spadku" prezencik z którym żyję do tej pory.A brak jakichkolwiek dokumentów na ten temat nawet w archiwach przychodni i szpitala, Taką cholerę pielęgniarkę skazałabym tak jak robią w Chinach.do wora szczury,worek do pasa i niecxh ją za życia "żrą" tak jak zakażonzch ludzi choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: Robiła dializy, choć nie była przeszkolona 09.10.06, 09:45 ignoracja i arogancja. typowe zjawisko w śród "zawodowych" wyżeraczy. o ile Pani dyrektor finansowa firmy która zamówiła u mnie szkolenie z excela obraziła sie na mnie (jak jej pomagałem załozyc nowy arkusz - stwierdziłą że excel nie ma szans w jej firmnie bo jest zbyt skomplikowany) -wyżadza krzywde sobie i swim pracownikom, o tyle tępa pielęgniarka zabijała ludzi. parafrazując laskowika: ty wiesz kim ty jesteś: paacjentem, nizutko, głowa na wysokości klamki, Odpowiedz Link Zgłoś
mimi9930 Re: Robiła dializy, choć nie była przeszkolona 09.10.06, 10:29 w niemczech taka sytuacja byłaby nie do pomyślenia mój chłopak chodził przez pare lat do stacji na dializę,zawsze był zadowolony, a że znał się na tych urządzeniach, nie mogłaby nastąpić ta pomyłka ale nie każdy pacjent się zna na aparaturze, i nikt też nie pomyśli, by spojrzeć pielęgniarce na ręce Odpowiedz Link Zgłoś
mooner Re: Robiła dializy, choć nie była przeszkolona 09.10.06, 10:44 Jasne. Prywatne stacje odciążają państwowe. Prywatne robią kokosy - państwowym ledwo się opłaca. Przekazać wszystko prywatnym i problem z głowy. Odpowiedzialność? Forsa! Odpowiedz Link Zgłoś
andrutt Robiła dializy, choć nie była przeszkolona 09.10.06, 12:18 Tam gdzie chodzi o zdrowie a nawet życie ludzi osoba przeszkolona winna własnym podpisem potwierdzić przejście przeszkolenia. Dopiero taką osobE można dopuścić do obsługi urządzenia. Urządzenie powinno być wyposażone w instrukcję obsługi w języku polskim. Taki jest wymóg polskiego prawa, niestety często nie przestrzegany, bo pozwalamy się importerom urządzeń traktować jak murzyni z Bantustanu i przyjmować ją w często nieznanym dla obsługującego j. obcym. Czy te wymogi były zachowane? Z pewnością umknęło to prokuratorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Robiła dializy, choć nie była przeszkolona 09.10.06, 13:01 Jeśli była szkolona, to ważne sa podpisy tych, co ja szkolili (po sprawdzeniu opanowania materiału) a nie jej podpis Odpowiedz Link Zgłoś
adam54321 _____12 pazdz. godz.12 pikieta poszkodowanych_____ 09.10.06, 12:30 12 pazdz. godz.12 pikieta poszkodowanych przed Pałacem Prezydenta RP przyKrakowskim Przedmieściu w Warszawie - o pomoc dla poszkodowanych w wyniku błędów i wypadków medycznych; - o zapewnienie społeczeństwu dostępu do leczenia; więcej: www.sppnn.org.pl Nie milcz, następnym mozesz być Ty! Stowarzyszenie Primum Non Nocere Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.74 Co tam dializy...U was RZADZA bez zadnego talentu 09.10.06, 12:32 i przygotowania. I spieprzaja losy prawie 40 milionow:) Odpowiedz Link Zgłoś
rekinygieldy Robiła dializy, choć nie była przeszkolona 09.10.06, 13:20 W czym problem? Taki trend w całej Polsce - minister nie ma pojęcia o tym co robi, dlatego ma po 9 doradców, członek zarządu w radio kiedyś sprzedawał cukierki w hurtowni - tez liczy, że sie nauczy zarządzać... Niedługo lekarzy bedziemy zatrudniać, jeśli bedzie mial tylko ksiazke do interny - w koncu praktyka czyni mistrza... Jak taki przyjmie dziennie 30 pacjentów i skonforntuje wszystko ztym co w ksiazce napisano, to po miesiącu nawet może uda mu sie kogoś wyleczyć... Chore państwo! Odpowiedz Link Zgłoś