sonya111 25.10.06, 23:32 Kiedys na obozie kilku chlopakow weszlo do pokoju dziewczyn jak spalysmy.Odkryli moje lozko, spalam bez bielizny.:((( zaczeli sie nasmiewac i ogladac mnie.Nikt nic nie zrobil ja czulam wstyd.Tak rozumiem ta dziewczyne :((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lze_elita.071 Dlaczego czulas wstyd? Nie lubisz wlasnego ciala? 25.10.06, 23:41 Powinnas czuc wscieklosc, wyskoczyc na golasa z lozka i chocby krzeslem gnojkom przylozyc. Odpowiedz Link Zgłoś
sonya111 Re: Dlaczego czulas wstyd? Nie lubisz wlasnego ci 25.10.06, 23:53 To bylo bardzo upokarzajace.....:(( kazdy ma inna osobowosc.Mnie sparalizowalo i wstydzilam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Dlaczego czulas wstyd? Nie lubisz wlasnego ci 25.10.06, 23:58 I co dalej? Zrobiłas coś, poskarżyłaś się, próbowalś ich ukarać Jestem wstrząśnięta tym co się stalo, ale stwierdzenie że się ją rozumie niczego nie zmieni i do niczego nie prowadzi. Z tym należy walczyć od podstaw. Każdy ma prawo do nietykalności osobistej i szacunku intymności. Ale tego sie nie da nauczyć poprawczakami, a jedynie wpajaniem od maleńkości że mamy prawo i obowiązek. To są triuzmy, ale niestety kto nie byl szanowany nie będzie szanowal i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
sonya111 Re: Dlaczego czulas wstyd? Nie lubisz wlasnego ci 26.10.06, 00:03 Wiem ze slowa nic nie zmienia.Wiem ze popelnilam blad.Czulam taki wstyd ktorego nie da sie opisac.Trzeba cos zrobic z problemem ale co???? Tak aby wiecej osob nie cierpialo... Wiem na pewno ze te bydlaki powinni dostac jakas wielka kare za to. Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Dlaczego czulas wstyd? Nie lubisz wlasnego ci 26.10.06, 00:02 lze_elita.071 napisała: > Powinnas czuc wscieklosc, wyskoczyc na golasa z lozka i chocby krzeslem gnojkom > > przylozyc. Jasne, tylko że tamta dziewczynka miala 14 lat, malo kto ma swiadomość wlasnego ciała w tym wieku, a co dopireo mówić o świdomości prawa do samoobrony, Zresztą w Polsce nikt kobiet nie uczy prawa do posiadania wlasnego ciala i świadomości, a raczej odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sonya111 Re: Dlaczego czulas wstyd? Nie lubisz wlasnego ci 26.10.06, 00:04 Ja wtedy mialam 15 lat i ogolnie bardzo wstydzilam sie swojego ciala.To taki wiek... Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Oho! lze_tuba krazy jak sep nad.. 26.10.06, 05:05 waznym opisem wakacyjnych przygod dziewczyn i chlopakow w wieku szkolnym. Cos mam przeczucie, ze mialbys ochote podzielic sie z nami twoimi przezyciami na pograniczu dziewczynochlopcow. Chociaz mozna sie tez pomylic w twoim przypadku. Z Twojej strony nikomu nic nie grozi, "but" dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.071 Oho, polski hodowca corek na niewolnice piane z 26.10.06, 05:13 geby puszcza:) Boisz sie, ze i ta wasza ostatnia "meskosci" jak przemoc wobec kobiet sie wam, polscy "rycerze", z brudnych lap wymknie? Odpowiedz Link Zgłoś
ra2er Re: Kiedys tez bylam ofiara 26.10.06, 00:06 I co? Żadnego wpie..? Nic im nie zrobiłaś? Uszło na sucho? Odpowiedz Link Zgłoś
sonya111 Re: Kiedys tez bylam ofiara 26.10.06, 00:07 Nic nie zrobilam.Podejrzewam ze ta dziewczyna tez byla tak wrazliwa i delikatna jak ja kiedys.Zamknela sie w sobie i cierpiala. Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Kiedys tez bylam ofiara 26.10.06, 00:10 Bo system nie jest po to żeby bronic slabych, i tu jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
sonya111 Re: Kiedys tez bylam ofiara 26.10.06, 00:14 Pamitem ze moje kolezanki nie zaregowaly.Czesto jest znieczulica jak dzieje sie cos zlego.Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Kiedys tez bylam ofiara 26.10.06, 00:19 Daj spokój koleżankom, pewnie tez się bały, albo durne byly. Od obrony powinna być szkoła jako instytucja i nauczyciele jako jej przedstawiciele. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Nie, nie, nie!!!! 26.10.06, 06:38 NIE Obrona w pierwszej kolejności powinna pochodzić od innych współobywateli. Od kolegów, koleżanek - jakby natychmiast zareagowali nic by nie było. To co prezentujesz to zrzucanie z siebie odpowiedzialności na innych. Nauczyciele/policja nie może być wszędzie - uczniowie sami mogli zareagować (dlatego dziewczyna nie czuła wsparcia od koleżanek) albo przynajmniej polecieć po kogoś dorosłego. Nauczyciele i szkoła dopiero są organem, który może wymierzyć sprawiedliwość. Nauka, że należy samemu się bronić i stawać w obronie swoich bliskich i kolegów to też nie jest obowiązkiem szkoły. To jak umiejętność jedzenia przy stole powinno wynosić się z domu. U ludzi wierzących kościół powinien to jeszcze wzmacniać. Szkoła co najwyżej powinna to ugruntować, a u starszych dzieci nauczyć jakie mają "prawne" obowiązki i jakie ponosą konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Kiedys tez bylam ofiara 26.10.06, 00:23 jak się śpi na koloniach bez bielizny, to pewnie w oczekiwaniu na przypadkową nocną wizytę,żeby było szybciej,no nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Kiedys tez bylam ofiara 26.10.06, 01:03 Nie pisz takich bzdur. To jest woda na młyn tych co twierdzą że nie byloby gwałtów gdyby nie bylo chętnych ofiar. Kompletne odwrócenie sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Kiedys tez bylam ofiara 26.10.06, 01:14 To bzdury. Sprawca jest sprawcą, każdy psycholog ci to powie. Nawet pedofil gwałcący małe dzieci twierdzi, że został sprowokowany. Idź spać, bo piszesz bez sensu! Odpowiedz Link Zgłoś
sonya111 Re: Kiedys tez bylam ofiara 26.10.06, 09:53 Zastanow sie co piszesz maureen.Bzdurach!!!! Lepiej nie zabieraj glosu jak masz pisac takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś