uww Gsybym był policjantem 28.10.06, 21:16 spacyfikowałbym całą gdynię! z mysiej nory wyciągnąłbym te smiecie i zakopałbym za miastem w lesie Policjant jest NIETYKALNY! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Taaaak...............Ale w USA. 28.10.06, 21:21 W Polsce pojawi się prof. (?) Hołda i da "odpór". Bandyta też człowiek. Miał trudne dzieciństwo, pod górkę do szkoły. Wie ma prawo obić gębę policjantowi. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Taaaak...............Ale w USA. 29.10.06, 01:37 ciekawe, jak teraz czuje sie pan profesor Hołda... Nalezaloby mu wyslac ten tekst poleconym... Niech sobie poczyta... Odpowiedz Link Zgłoś
gustliktrex Re: Gdynia: policjant ciężko pobity w autobusie 28.10.06, 21:25 Jak długo jeszcze to państwo prawa będzie pozwalało na takie sytuacje? Do takich gnoi powinno się strzelać. Odpowiedz Link Zgłoś
michnix2 Wprowadzic kare smierci!!! 28.10.06, 21:33 Na co jeszcze ta zgraja politykow czeka??? Az bandyci zaczna nas mordowac w bialy dzien na ulicy??? Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Dlaczego nikt nie pomógł? 28.10.06, 21:38 Bo nie uznaję za pomoc tego, że w ostatniej chwili ktoś tam się rzucił i nie pozwolił dobic policjanta tym bydlakom. Powinien był wezwać wsparcie a dopiero potem zwrócić uwagę... Odpowiedz Link Zgłoś
ppo A ty byś pomógł? 29.10.06, 16:13 Bardzo lubię takie pie..nie "dlaczego nikt nie pomógł? Trzeba reagować!". Tylko zawsze reagować musi ktoś inny! "Ja? Nieee, ja to się nie nadaje, bo mam astmę, skoliozę, dwóję z wuefu, lęki schizofreniczne, rączkę dziecka (u 30- letniego faceta!), hemoroidy (ostatnio modne schorzenie) i wogóle mały żuczek jestem i dajcie mi święty spokój, bo mnie tylko moje pieniążki interesują". Ale na forum, w ciepełku własnego domciu to święte oburzenie "Dlaczego nikt nie rzucił się na pomoc?". Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Po co specjalna ochrona prawna policjanta? 28.10.06, 21:43 Ostatnio czytam sobie niemiecki kodeks karny. Funkcjonariusze państwowi (np. żołnierze, urzędnicy czy policjanci) nie są objęci szczególną ochroną prawną. Za czynną napaść z uszkodzeniem ciała lub naruszeniem nietykalności cielesnej jest taka sama kara, gdy napadniętym jest osoba prywatna. Jedyna różnica polega na tym, że w przypadku funkcjonariusza państwowego przełożony ma prawo złożenia wniosku o ściganie sprawcy nawet jeśli poszkodowany podwładny nie chce tego uczynić. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl problem z policja u nas to ten strzal ostrzegawczy 28.10.06, 21:47 pewnie by go MPK pozwalo za bezpodstawne uzkodzenie pojazdu...ech. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo W tym przypadku to nie problem. 29.10.06, 16:17 Strzału ostrzegawczego nie oddaje się w pomieszczeniach, a tym niewątpliwie jest autobus. Nie ma obowiązku oddawania strzału ostrzegawczego także wtedy, gdy istnieje ryzyko postrzelenia osób postronnych. Policjanci uczą się tego na pierwszej lekcji :) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.69 Dlaczego policjant nie użył broni? 28.10.06, 21:50 Bo jest durny prikaz, że broń po służbie ma deponować u dyżurnego jednostki i koniec. Niby może posiadać broń, ale nie może...Może za to sobie kupić gwizdek. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Dlaczego policjant nie użył broni? 28.10.06, 22:13 Nie jest durny prikaz. Gdyby policjanci mogli zabierać broń do domu, to 80 % z nich by tę broń "wypożyczała" a co sprytniejsi by sobie "dorabiali" przy jej użyciu. Człowiek mający broń w teczce to nie osoba uzbrojona. To łakomy kąsek dla bandyty chcącego zdobyć broń. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Dlaczego policjant nie użył broni? 29.10.06, 01:36 no to niech nosi w kaburze, na widoku, jak na Dzikim Zachodzie. Tam to dzialalo; tylko totalny debil zaatakowalby szeryfa. U nas nie jest wcale spokojniej niz na filmowym Dz. Z. (na tym prawdziwym bylo znacznie bezpieczniej). Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 a moze to nie JPII generation? 28.10.06, 23:06 na pewno nie moje pokolenie... ja ogladalem 4 pancernych i szarika a nie msze dookolamacieju - i dranstw takich nie bylo na okraglo jak traz! PISS OFF!!! CHAMIE I WARCHOLE! Odpowiedz Link Zgłoś
bardzosztywny policjant 28.10.06, 22:09 widocznie nie wiedział że do autobusu PSOM WSTĘP WZBRONIONY Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Gdyby nie "psy" już by cię nie było 28.10.06, 23:07 > widocznie nie wiedział że do autobusu PSOM WSTĘP WZBRONIONY Głupi gnojku - nawet nie jesteś w stanie sobie tego uzmysłowić, że gdyby nie gliny tacy jak ty już dawno wisieliby na okolicznych drzewach? Myślisz koleś, że byśmy się z wami tak certolili, gdyby nie to, że wolimy spędzać nasze dni z rodzinami i dziećmi niż w pierdlu? Gdyby nie było policji już dawno byśmy was wyłapali. NORMALNYCH LUDZI JEST WIĘCEJ! Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: policjant 29.10.06, 06:40 "bardzosztywny" to prawdopodobnie jeden z nich. Niech technik policyjny ustali jego dane personalne z internetu i niech mu inni wytlumacza ze policjanci to nie psy i moga jezdzic autobusami. A poza tym co chcieliscie to macie! Jak banda palila budynki rzadowe napadala na policjantow, rzucala w nich srubami do podkladow kolejowych, rabowala sklepy bo gorzala podrozala i zagrycha to dzis tej holocie stawiacie pomniki a milicjantow ciagacie po sadach. Bo wystarczylo krzyknac "precz z komuna" obrabowac sklep i stawalo sie do dzis bohaterem. A ten klecha co sobie urzadzal kpiny z Pana Boga organizujac msze sw. i spowiedz sw. roboli na srodku ulicy w swietle jupiterow zagranicznych korespondentow doczekal sie swego i Pan Bog go pokaral nieuleczalna choroba. Do dzisiaj mam ten album wydany na Zachodzie w 1981 roku pt. "Solidarity Walesa" i fotografie tego cyrku urzadzanego przez tego kleche co wola o pomste do Nieba! Podziekujcie teraz tym wszystkim co was tak urzadzili, nie zapominajac o tym Adasiu co sie kreuje na sumienie narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
inicjat Babie Doły 28.10.06, 22:26 109 to ten co na tą debilną dzielnicę leci, prawda? Osiedle wojskowe..... same chlory, skiny i pospolite bandziorstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Brawo glino! 28.10.06, 22:36 Mam nadzieję, że policjant szybko z tego wyjdzie. A tych gnojów wyłapać i po dwadzieścia lat pierdla. A podczas wyroku zapędzić do remontowania komend. W wolnych chwilach pałami rozumu uczyć. Ja zaczną piszczeć to wiadro zimnej wody i od nowa. Zdechną to zdechną... Odpowiedz Link Zgłoś
emajak Pobity policjant 28.10.06, 22:48 Kierowca autobusu powinien odpowiadać za współudział!!! 1-Nie powinien zatrzymywać się na przystanku. 2-Powinien jechać w kierunku najbliższego komisariatu W autobusach jest przecież radionadajnik. Sprawcy powinni być zatrzymani w "try miga"! Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Pobity policjant 29.10.06, 01:33 tez tak uwazam. Niepowiadomienie o takim ciezkim przestepstwie przeciw zyciu i zdrowiu JEST przestepstwem i powinno byc scigane. Odpowiedz Link Zgłoś
pilzbery katują człowieka a autobus zatrzymuje się na przys 28.10.06, 22:57 kurde, o co tu chodzi? jak można się zatrzymać na przystanku gdy katują człowieka, zamiast jechać do najbliżeszgo komisariatu? Odpowiedz Link Zgłoś
jarsoon trzeba im kulasy przetracic 28.10.06, 22:58 ale tych debili nie mozna karac wsadzajac do wiezienia!! moim zdaniem trzeba im przzetracic kulasy!! Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Róbta co chceta, róbta co chceta... 28.10.06, 23:03 Pozdrowienia od Jurka... Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: odczep sie od Owsiaka, człowieku 29.10.06, 01:32 tak jest, niech sie ODWALI od Owsiaka. Jerzy Owsiak to swietny czlowiek, ktory wyzwala w ludziach dobro, przyjazn i milosc i NIE TOLERUJE przemocy Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Taa, i niech idą na rentę. 29.10.06, 16:26 > ale tych debili nie mozna karac wsadzajac do wiezienia!! moim zdaniem trzeba im > przzetracic kulasy!! Widzę, że az przebierasz kulasami, aby płacić im do końca życia rentę ze swoich składek ZUS. Ja nie mam na to ochoty! Wolałbym po cichu ich zutylizować. A do tego najlepsze jest więzienie. Morderca osadzony na resztę życia zabije ich za paczkę fajek, bo i tak już bardziej ukarać go nie można. A pedofilów w pierdlu to myślisz, że jak się załatwia? :) Odpowiedz Link Zgłoś
stalactite Tylko 10 lat za coś takiego??? Chory kraj! 28.10.06, 23:25 Sprawcy nie powinni wyjść z kryminału przez minimum 25 lat! Policja powinna teraz postawić sobie za punkt honoru złapanie tych kundli. Za wszelką cenę. Mam nadzieje, że policjant z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
serinius Gdynia: policjant ciężko pobity w autobusie 28.10.06, 23:31 No kochani panowie policjanci, czas wreszcie wstać zza biurek i wyjść na ulicę, czas przestać chwalić się "wielkimi" sukcesami w ściganiu małolatów ściągających różne rzeczy z internetu, czas przestać omijać szerokim łukiem niebezpieczne dzielnice... Czas wreszcie naprawdę wziąć się za swoje obowiązki. Przykry i smutny incydent, ale może wreszcie zrozumiecie (na własnej skórze), czego naprawdę oczekują po policji zwykli obywatele. Odpowiedz Link Zgłoś
lemojad Wielki szacunek ! 29.10.06, 00:46 Podziwiam tego Policjanta (przez duże P )Pozdrawiam Go i życze szybkiego powrotu do zdrowia. Gdyby mozna było cos dla Niego zrobić.., może Gazeta cos wymysli ? Zero tolerancji dla zer !!! O ile ten swiat byłby piekniejszy baz takich ja ci z autobusu. Lemojad Odpowiedz Link Zgłoś
critto pomozmy Policjantowi!! 29.10.06, 01:31 tez uwazam, ze nalezy pomoc temu bohaterskiemu Policjantowi i jego rodzinie. Nalezaloby zbierac pieniadze na rzecz Jego leczenia (jesli beda konieczne) i na wsparcie Jego rodziny. Mozna zorganizowac demonstracje poparcia dla Jego postawy Odpowiedz Link Zgłoś
olias proste rozwiązanie 29.10.06, 00:49 panowie! Nie mozecie znaleść winnych? To weźcie swoje kartoteki, idźcie w miasto i lejcie wszystkich z owych kartotek. Lejcie dopóty, dopóki nie podadzą wam ich na tacy. Ich albo ich głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: olias 29.10.06, 01:19 olias napisał: > panowie! Nie mozecie znaleść winnych? > To weźcie swoje kartoteki, idźcie w miasto i lejcie wszystkich z owych > kartotek. Lejcie dopóty, dopóki nie podadzą wam ich na tacy. Ich albo ich głowy Zastanawiam sie jak zaklasyfikowac twoja chorobe. Kiedys mowilo sie, ze facet "ocipial" lub, ze jest "pitomy". PS Mam nadzieje, ze wyluskaja tych gnojkow i dostana za to porzadne wyroki. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: olias 29.10.06, 13:00 dlaczego uwazasz, ze ocipial?? facet ma 100% racji. Ty niby taki konserwatysta, zwolennik twardych rzadow prawa, jestes przeciwko takim akcjom?? Przeciez Policja powinna tak wlasnie postepowac. "Lanie" moze byc doslowne, ale moze tez byc w przenosni Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: critto 29.10.06, 14:34 Zgadzam sie, ze zbirow trzeba bezwzglednie wylapac i wymierzyc im sprawiedliwosc. Nie podzielam zupelnie Twojej opinii i "oliasa" co do sposobu wylapania bandziorow. Odpowiedz Link Zgłoś
z1234567 Hmm, to Gdynia, obok Gdanska... 29.10.06, 00:53 tam gdzie Donald robil "taaak dobrze" i wyborcy nie docenili... Zlapia ich, zobaczycie, Policja nie popusci. Bandziory jakies glupie byly skoro tego nie wiedzieli... Odpowiedz Link Zgłoś
gejeb trzeba koniecznie złapać tych bandytów 29.10.06, 01:00 myślę, że skoro złapano złodziejaszków co okradli rabina to napewno złapiecie tych co pobili policjanta !!!!!!!! Powinno się wprowadzić karę ciężkich robót. Dla takich po 5 lat ciężkich robót w kamieniołomach lub w kopalniach. Odpowiedz Link Zgłoś
jaslon trzymam kciuki za policję !!! 29.10.06, 01:42 załpcie ich, albo poszukajcie sobie innej roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
adamdark01 zgnilizna niebezpieczna pobiła policjanta w autob 29.10.06, 05:34 Myślę,że policjant był nie ostrożny i nadmiar pewności w siebie, Kierowca napewno widział w lustrze nad głową,co się dzieje w autobusie, od pierwszego momentu,gdy szofer widzi podejrzany obraz,natychmiast,pędzi do najbliższego posterunku lub komisarjatu policji,względnie,wypatruje policjantów po drodze,nie otwierając drzwi trąbi,sygnalizuje,zapala duże światła,że jest atakowany, Policjant z pewnością widział od razu z kim ma doczynienia,w takim wypadku, nie wolno zbliżać się do przestępców,jednocześnie ostro zabronić przestępcom zbliżać się do niego,jednocześnie zawiadamia policję o pomoc i szoferowi poleca jazdę na najbliższy komisariat,jeżeli widzi,że jeden z przestępców jednak zbliża się do niego w złycz zamiarach,policjant wyciąga broń i ostrzega,że będzie strzelał jeżeli zbliży sie,nie wątpliwie,to wstrzyma na chwilę przestępców,tymczasem z pewnością już nadeszła pomoc. Wtedy szofer otwiera tylko przednie drzwi i wpuszcza policjantów,dalej wiadomo co będzie. Naturalnie,należy też wezwać pogotowie,bo przestępcy mają dostać porządne wyciski,muszą całe życie pamiętać,że na ulicach i w autobusach,czy innych środkach lokomocji i miejsc publicznych,nają być wzorowymi obywatelami. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: adamdark01 29.10.06, 14:37 Masz racje. Szofer jest winien tez. Powinien jechac do posterunku policji i nie otwierc drzwi autobusu. Odpowiedz Link Zgłoś
kwakstrach Powinno być Od 10 lat a nie Do! 29.10.06, 06:29 Nie jestem fanem policji ale do jasnej cholery nie powinni być chłopcami do bicia. Ciekaw jestem ilu policjantów w identycznej sytuacji siedziało cicho ze strachu? Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 wyrosło nam bandyckie pokolenie JP2,komuno wróć ! 29.10.06, 07:27 chce się powiedzieć. Założę się ,że każdy z tych bandytów jest katolikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: wyrosło nam bandyckie pokolenie JP2,komuno w 29.10.06, 08:54 Spróbuj przejechać się autobusem w Moskwie. Tam Jana Pawła II nigdy nie było. Nie mam pewności, czy wrócisz żywy. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: henio56 29.10.06, 14:42 henio56 napisał: >wyroslo nam bandyckie pokolenie JP2, komuno wroc. > chce się powiedzieć. Założę się ,że każdy z tych bandytów jest katolikiem. Komuchuszy idioto! Odczep sie od JP2 i religii! Zajmij sie bandytyzmem a nie swoimi prywatnymi checiami by dolozyc KK gdzie tylko mozna i ile sie da. Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek jak czytam o takich debilach to coraz bardziej 29.10.06, 07:43 popieram pisdziochowe podejscie do karania takich sku..synow. Za komuny nikt psa nie uderzyl, a ..e menelstwo balo sie ich jak cholera - wystarczyla suka z ktorej wypadalo paru agresywnych "palkarzy" i bylo po sprawie. Wole zeby na ulicach rzadzilo pierd* ZOMO niz jakies bezmozgie dresy. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: jak czytam o takich debilach to coraz bardzie 29.10.06, 08:55 ZOMO albo dresy? A może dresy to są synkowie zomowców? Wychodzi na jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
ksoo Odwazny i głupi 29.10.06, 07:50 Ciekawe na co liczył pokazujac legitymacje bandzie pijanych dresów. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Odwazny i głupi 29.10.06, 08:26 Licze na to,ze policja nie zlekcewazy sobie tego wypadku i znajdzie tych bandytow.Policjant zachowal sie tak jak tego oczekujemy,my zwykli ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Spełnił swój obowiązek! 29.10.06, 16:43 Gdyby wszyscy policjanci byli tacy jak on, to nie byłoby ani jednego pijanego dresa w Polsce. Ale faktem jest, że powinien pokazać im spluwę, a nie blachę. Pech tylko, że dopiero jechał do pracy i nie miał przy sobie broni. Odpowiedz Link Zgłoś