Dodaj do ulubionych

Sąd Apelacyjny uchylił wyrok zakazujący PO emis...

15.11.06, 12:25
"PiS po wyroku: Chcemy zapobiec rozpowszechnianiu spotu."
To co - zamkniecie YouTube albo video.google? Bo można tam to znaleźć.
Obserwuj wątek
    • jaac-p Re: Sąd Apelacyjny uchylił wyrok zakazujący PO em 15.11.06, 12:31
      Hm... I tak PO chce pokazac swoją wyzszosc nad PiS. Posługując sie kłamstwem?
      Żenada
      • jsw Re: Sąd Apelacyjny uchylił wyrok zakazujący PO em 15.11.06, 12:50
        Słuszna uwaga. Tylko PiS ma monopol na kłamstwa i bedzie go bronić jak niepodległości
        • plaszcz PIS i IV RP to utopia - wielka hipokryzja 15.11.06, 12:59

• tancezr Logopeda dla calego PO i psycholog tez 15.11.06, 13:08
            Klamcy z PO nie wiedza jaka bylo inflacja i oni mieli zarzadzac gospodarką....
            HA HA
            • tancezr inflacja wg PO = 20 % to d.ebilstwo polityczne 15.11.06, 13:09
              gospodarka w rekach fachowcow a nie Platformersow
              • tancezr Re: inflacja wg PO = 20 % to d.ebilstwo polityczn 15.11.06, 13:10
                Moze oni zyja w innym swiecie
                • gacekemdk Re: inflacja wg PO = 20 % to d.ebilstwo polityczn 15.11.06, 13:21
                  Rozmawiasz sam ze sobą? Czujesz się samotny? Nikt cię nie lubi? Czujesz się
                  odrzucony? Nic dziwnego że jesteś wyborcą PiS-u, wszak to partia uciśninych.
                  • poszeklu Re: inflacja wg PO = 20 % to d.ebilstwo polityczn 15.11.06, 13:40
                    PO powinna zatrudnic ekonomiste i ciagle z jego pomocy korzystac.
                    POpaprance maja glowe do podprowadzania kasy, ale nie do normalnego
                    budzetu. To ich przerasta.
                    POwinni tez czesc pieniedzy tracona na kampanie wyborcza przeznaczyc
                    na plastyke twrarzy Tuskego. Jego macha odbiera im zaufanie wyborcow.
                    • k_r Re: inflacja wg PO = 20 % to d.ebilstwo polityczn 15.11.06, 14:06
                      dziekujemy ci bardzo za niezykle rzeczową wypowiedz ..
                      chciałbym zobaczyc twoja "machę" jak zobaczyłeś wyniki wyborów samorządowych ..
                      z tego co wszyscy wiemy "macha' Tuska pozwoliła na przyrost wyników
                      wyborczych .. natomiast co dała "macha" Kaczyńskiego???
                      • hiob102 ===========Kolejny bubel PiS============== 15.11.06, 14:50
                        Nie potrafią napisać poprawnie ustawy ani nawet sporządzić wniosku. Nie dziwię
                        się, że prawnicy z PiS nie dostali się na aplikacje. Wstyd.
                        • premier.z.krakowa przecież sprawę wygrali!!! 15.11.06, 14:54
                          to zejesteś niekumaty to wiemy.
                          Nie musisz tego udowadniać.
                          To nie PIS tylko PO odwołało się do sądu.
                          Wyrok jest idiotyczny.
                          Sąd mógł oddalić wniosek PO skoro według niego nie ma już kampanii.

PIS nie przygotowywał nowego wniosku.
                          Idiotyczny wyrok.
                          A gdzie naprawa szkó zasądzona w pierwszym wyroku?
                          Czy sędzia o tym zapomniał?

hiob102 napisała:

> Nie potrafią napisać poprawnie ustawy ani nawet sporządzić wniosku. Nie dziwię
                          > się, że prawnicy z PiS nie dostali się na aplikacje. Wstyd.
                          • 80662270a dlaczego tusk może bezkarnie kłamać ? 15.11.06, 15:00
                            za kłamstwo politykom powinno się odbierać mandaty
                            • k_r Re: dlaczego tusk może bezkarnie kłamać ? 15.11.06, 15:12
                              dokładnie ... to komu zabrac mandat czociazby za nie wybudowanie 3 mln mieszkań?
                              • poszeklu Tuske! Sprawa uchylona! Mozesz wyjsc z lodowki!!! 15.11.06, 16:21
                                Macha Tuskego odzwierciedla gleboka chorobe psychiczna.
                                Wezcie lepiej tego bezdomnego Huberta H. na lidera.
                                • ned_pap Re: Tuske! Sprawa uchylona! Mozesz wyjsc z lodowk 15.11.06, 16:41
                                  Ooooo, skini wpadają w panikę? Piękny Roman przegrał z kretesem, Jarek Bełkot
                                  idzie na dno - nie będzie funduszy reprezentacyjnych, żeby za nie po pięć piw
                                  zamawiać?
                                  • dziennikustaw Wyborcza znowu manipuluje 15.11.06, 17:37
                                    "Zgoda na emisję spotu o lodówce" - przecie nie o to chodzi ... są wyraznie
                                    potwierdzil ze spor jest nieprzedmiotowy bo skonczyly sie wybory
                                    Ja na miejscu PISu poszedlbym jeszcze raz do sadu
                                    • powrut.pzpr Komuchy z Apelacyjnego nie zawiedli :))))))))))))) 15.11.06, 23:09
                                      Komuchy z Apelacyjnego
                                      nie zawiedli POkemonów
                                      i Herr Tuske :)

ps
                                      post-PRL-owskie Sądownictwo
                                      musi być jak najszybcje
                                      zlustrowane !
                            • koloratura1 Re: dlaczego tusk może bezkarnie kłamać ? 15.11.06, 23:03
                              80662270a napisał:

> za kłamstwo politykom powinno się odbierać mandaty

To kto z PiSu ostałby się gdziekolwiek?
                          • hiob102 Re: przecież sprawę wygrali!!! 15.11.06, 15:24
                            Chodzi o wniosek o zakazanie rozpowszechniania spotu wyborczego PO, a nie o
                            zażalenie PO na postanowienie sądu orzekające ten zakaz. Rozumiem, że ty tego
                            nie pojmujesz, ale prawnicy PiS powinni pojmować. Zapomniały ofermy, że II tura
                            wyborów nie dotyczy gmin, powiatów i województw tylko jest dogrywką między
                            wójtami, burmistrzami i prezydentami miast. I kto tu jest niekumaty?
                            Sąd słusznie uchylił korzystne dla PiS postanowienie i umorzył postępowanie, bo
                            po wyborach 12 listopada stało się ono bezptrzedmiotowe. Jeżeli będziesz
                            potrzebował profesjonalnej pomocy prawnej to chętnie przyjmę twoje zlecenie.
                            Drogo nie wezmę.
                            • fly8171 Re: przecież sprawę wygrali!!! 15.11.06, 15:30
                              Dosyć smutne że w kampani można kłamać i oszukiwać społeczeństwo przywołując
                              nieprawdziwe dane. I robi to partia która do niedawna wg. mnie była godna
                              zaufania. Żenujące.
                            • premier.z.krakowa chcesz mi powiedzieć ze spoty które 15.11.06, 15:42
                              emitowała TV można uznać za niebyłe?
                              Wyrządziły one określonąszkodę i tą miała naprawić PO.
                              Sąd nie może uznać ze sprawy nie ma.

hiob102 napisała:

> Chodzi o wniosek o zakazanie rozpowszechniania spotu wyborczego PO, a nie o
                              > zażalenie PO na postanowienie sądu orzekające ten zakaz. Rozumiem, że ty tego
                              > nie pojmujesz, ale prawnicy PiS powinni pojmować. Zapomniały ofermy, że II tura
                              > wyborów nie dotyczy gmin, powiatów i województw tylko jest dogrywką między
                              > wójtami, burmistrzami i prezydentami miast. I kto tu jest niekumaty?
                              > Sąd słusznie uchylił korzystne dla PiS postanowienie i umorzył postępowanie, bo
                              > po wyborach 12 listopada stało się ono bezptrzedmiotowe. Jeżeli będziesz
                              > potrzebował profesjonalnej pomocy prawnej to chętnie przyjmę twoje zlecenie.
                              > Drogo nie wezmę.
                              • hiob102 Re: chcesz mi powiedzieć ze spoty które 15.11.06, 16:07
                                Chcę powiedzieć (napisać), że autorzy wniosku PiS to ignorancji, którzy na
                                skutek błędnej redakcji wniosku (a nie na skutek prawdziwych danych w spocie
                                wyborczym PO) przegrali sprawę. Teraz PiS może szukać ochrony swych praw już nie
                                w trybie ustawy o ordynacji wyborczej lecz na podstawie kodeksu cywilnego.
                                Więcej na ten temat nie będę pisał, bo nie czuję się (i nie chcę być) adwokatem
                                PiS.
                    • a.k.traper Maski w PIS sa świetne, jak bym miał taka to 15.11.06, 14:24
                      bym pewnie na niej usiadł. Dzivk@ to nie zawód, to charakter.
                    • e-4l Re: inflacja wg PO = 20 % to d.ebilstwo polityczn 15.11.06, 15:18
                      poszeklu napisał: <...na plastyke twrarzy Tuskego. Jego macha odbiera im zaufanie wyborcow.>
                      To popatrz sobie poszeklu na Przemysława "peron" Gosiewskiego. Piękności kapusta.
                  • tancezr Re: inflacja wg PO = 20 % to d.ebilstwo polityczn 15.11.06, 13:41
                    Po prostu nie jestem za klamstwem szczegolnie gdy skaczylem ekonomię i mam
                    wyższe wyksztalcenie. Nie jestem samotny , nie czuje sie odrzucony mam prace i
                    mieszkanie niczego mi nie brakuje. I jak mam wybierac między Marcinkiewiczem a
                    Gronkiewicz to zdecydowanie jestem za Marcinkiewiczem. Ja nie wiem kim jestes i
                    cie nie oceniam. Proponuje troche tolerancji mimo ze jak widze nie zgadzasz sie
                    ze mna. Proponuje zajrzec do informacji statystycznego GUS-u a przekonasz sie
                    jaka jest na prawde inflacja i w jak dalekim blędzie jest PO w swoich spotach,
                    co jest o tyle dziwne ze to partia mowiaca w co drugim zdaniu o polskiej
                    gospodarce....
                    • anvill Re: inflacja wg PO = 20 % to d.ebilstwo polityczn 15.11.06, 13:51
                      Posługujesz się kłamstwem podobnie jak platforma bo oni nigdzie nie powiedzieli
                      że inflacja wyniosła 20%. Jeśli natomiast wzrost cen niektórych artykułów
                      nazywasz inflacją to znaczy że skończyłeś studia ekonomiczne w kolejnej z tych
                      Wyższych Szkół Ekonomi, Bankowości, Zarządzania, Marketingu, Informatyki i
                      Elektryfikacji Wsi (im dłuższa nazwa tym lepsza szkoła, nie?) - zresztą jeśli
                      swoje wyższe wykształcenie tak wysoko stawiasz na piedestale to pewnie
                      największe osiągnięcie w rodzinie od pokoleń, nieprawdaz?
                      • pioskee Re: inflacja wg PO = 20 % to d.ebilstwo polityczn 15.11.06, 14:24
                        Już widać, że żałosne antyPiSiaki muszą tymi złośliwościami i obrażaniem
                        odreagować sobie ... co?? ... kolejną porażkę wyborczą PO (te kiszki wyborcze
                        to chyba sprawia jakaś nieuleczalna bakteria). No jak tam? Zakaz gadania o
                        innych częsciach naszego pięknego kraju niz "duże miasta"?? Przed chwilą
                        słyszałem w radio tego tępego Tuska, jak bredził coś o "porażce" PiS - ha ha ha
                        ha ha ha ha ha ha
                      • te_komputer Re: inflacja wg PO = 20 % to d.ebilstwo polityczn 15.11.06, 14:25
                        Czy przeczytałeś co tancezr napisał?
                        Bo chyba coś pochrzaniłeś?
                        Przecież wyraźnie pisze, że PO kłamie w tym spocie.
                        Ludzie czytajcie ze zrozumieniem!
                    • e-4l Re: inflacja wg PO = 20 % to d.ebilstwo polityczn 15.11.06, 15:22
                      tancezr napisał: .. skaczylem ekonomię...
                      "skaczyłem" to jest ekonomia w interpretacji Kaczyńskiego?
                    • 1410_tenrok a robisz zakupy????? 15.11.06, 17:00
                      no to pojdz i zrob, to zobaczysz jak ceny skoczyły od poł roku, a skoczą jeszce
                      mocniej po nowym roku. ktos musi zapłacic za pissowskie (sockomunistyczne)
                      marnotrwastwo pieniedzy zapłacic. Ten cały gus - to nikomu niepotrzebna banda
                      manipulatorów. Kłamali za komuny, to dlaczego mieliby sie zmienic??? To jest
                      wrzód na tyłku. Gdyby to robił niezależny istytut, a nie panice i pankowie z
                      milionem formularzy......
                    • koloratura1 A'propos statystyki: 15.11.06, 23:11
                      tancezr napisał:

>
                      > Proponuje zajrzec do informacji statystycznego GUS-u a przekonasz sie
                      > jaka jest na prawde inflacja i w jak dalekim blędzie jest PO w swoich spotach,
                      > co jest o tyle dziwne ze to partia mowiaca w co drugim zdaniu o polskiej
                      > gospodarce....

A ja proponuję zajrzeć do sklepu i od czsu do czasu zrobić zakupy.
            • eba_k Re: Logopeda dla calego PO i psycholog tez 15.11.06, 13:29
              Zamiast pisać takie pierdoły, lepiej sobie poczytaj to:

"CENY PRODUKTÓW ROLNYCH we wrześniu 2006 r." (dane GUS)

www.stat.gov.pl/wyniki_wstepne/ceny_prod_rol/2006/09/ceny_prod_rol_09_2006.pdf

• stawonog podwyzki 15.11.06, 13:55
              jak dla mnie to byly dramatyczne :) stal 40% miedz 100 % w pewnym okresie
              paliwo 15% - za malo? a moje ulubione pralinki - drozsze o 100%
            • a.k.traper Przepraszam, o czym Ty rozmyslasz i gdzie? 15.11.06, 14:21
              pewny jesteś ze jestes w formie?
        • jaac-p Re: Sąd Apelacyjny uchylił wyrok zakazujący PO em 15.11.06, 13:13
          Nie, dlaczego? PO jak widać takze kłamie.. O monopolu nie ma tutaj mowy
          • pe1 Re: Sąd Apelacyjny uchylił wyrok zakazujący PO em 15.11.06, 13:16
            a gdzie niby PO kłamie?

wszyscy widzimy, jak nas łże-kaczki oszukały, więc reklamówka ukazuje
            najprawdziwszą prawdę.
            • jaac-p Re: Sąd Apelacyjny uchylił wyrok zakazujący PO em 15.11.06, 13:22
              pe1 napisał:

> a gdzie niby PO kłamie?
              >
              >
              > wszyscy widzimy, jak nas łże-kaczki oszukały, więc reklamówka ukazuje
              > najprawdziwszą prawdę.

Przeczytaj komnetowany artykół jeszcze raz, powoli, jalepiej ze zrozumieniem,
              jeśli trzeba raz jeszcze - moze wtedy sam sobie odpowiesz an to pytanie?
              • jaac-p Re: Sąd Apelacyjny uchylił wyrok zakazujący PO em 15.11.06, 13:23
                jaac-p napisał:

> pe1 napisał:
                >
                > > a gdzie niby PO kłamie?
                > >
                > >
                > > wszyscy widzimy, jak nas łże-kaczki oszukały, więc reklamówka ukazuje
                > > najprawdziwszą prawdę.
                >
                Przeczytaj komentowany artykół jeszcze raz, powoli, najlepiej ze zrozumieniem,
                jeśli trzeba raz jeszcze - może wtedy sam sobie odpowiesz na to pytanie?
              • pe1 Re: Sąd Apelacyjny uchylił wyrok zakazujący PO em 15.11.06, 13:24
                Nie wiem co to jest "artykół". Może ty wpierw przeczytaj słownik ortograficzny,
                zanim zabierzesz się za jakiekolwiek dyskutowanie o merytoryce.
        • jakeww przecież to jest żaden news bo sąd nie mówił o mer 15.11.06, 15:38
          o meritum a tylko ze względów formalnych uchylił sprawę...
        • miranda333 Re: Sąd Apelacyjny uchylił wyrok zakazujący PO em 15.11.06, 18:04
          I kto by dał wiarę takim prawnikom z PiSu,którzy najprostszego pozwu nie umieja
          napisać?To dopiero żenada!
        • miranda333 Re: Sąd Apelacyjny uchylił wyrok zakazujący PO em 15.11.06, 18:06
          jsw napisał:

> Słuszna uwaga. Tylko PiS ma monopol na kłamstwa i bedzie go bronić jak
          niepodle
          > głości
          > I kto da wiarę takim prawnikom z PiSu,którzy nawet pozwu nie potrafia do sądu
          napisać?żenada!
      • adsense Re: Sąd Apelacyjny uchylił wyrok zakazujący PO em 15.11.06, 15:20
        Ciekawe ile to oni chca sie bawic w ten sposob

gielda.blox.pl/ 50zł i KK dla Ciebie GRATIS !!!
    • presentation1 A to ciekawe.......................... 15.11.06, 12:33
      Tusk przeprosil bo sie pomylili.Wiadomosci opierali na fachowcach z Gazety wyborczej.Ciekawe kto klamie?Tusk czy Wyborcza?
      • r306 Kiedy Ty przestaniesz klamac? :) 15.11.06, 12:41
        1. Tusk przyznal, ze w przypadku dwoch artykulow w spocie pojawiy sie
        informacje bledne.
        2. Artykul w GW szacowal skale podwyzek w roku 2007.
        • presentation1 Glupcze................ 15.11.06, 12:48
          Gdyby polityka decydowala o zyciu spoleczenstwa PO i SLD podwyzszyli by zycie o 100 procent.
          To partia prawicowa mysli o spoleczestwie.Bo PO nie zgadza sie na podwyzki z WLASNEJ KIESZENI.PO to mala grupa spoleczna.Co do Herr Tusk .Jest taki sam jak ty.Klamie.Ja mieszkam za granica i wiem wiele.Akurat ogladalem jak herr Tusk przepraszal bo klamal.
          • kolargolo PiS to lewica 15.11.06, 12:58
            chyba ze miales na mysli Samoobrone lub LPR piszac o partii prawicowej.
            • presentation1 Re: PiS.......... 15.11.06, 13:06
              to partia ktora MUSI zniwelowc grunt po liberalnej SLD.Nachapali sie i zapomieli ze sa partia lewicowa?Kto ma pamietac o spoleczenstw<ie?
              • pe1 Re: PiS.......... 15.11.06, 13:08
                czyżby bolszewiki z PISSSu?
                • presentation1 Re: PiS.......... 15.11.06, 13:11
                  Jednakdalej zwolennicy z PO i SLD to zyciowe niedorajdy.Podziwiam .
                  • pe1 Re: PiS.......... 15.11.06, 13:13
                    życiowe niedorajdy, które wygrywają wybory?

plują ci w twarz, a gadasz, że deszcz pada - podziwiam
                  • gacekemdk Re: PiS.......... 15.11.06, 13:27
                    Presentation na jakiej podstawie doszedłeś do wniosku że wyborcy PO i SLD to
                    życiowe niedorajdy? I czy niedorajdy głosowali za rozdawnictwem( PIS) czy
                    przeciwko? Jezu, już tak się poplątałeś w swoich postach że ci się partie pomyliły.
          • charnel Re: Glupcze................ 15.11.06, 13:00
            (...)Ja mieszkam za granica i wiem wiele
            Ciekawe co? Jakiś wpływ ZA GRANICY na spiski w PL??
            • presentation1 Re: Glupcze................ 15.11.06, 13:03
              Taki ze jestzes jak w tytule...........................................
              • charnel Re: Glupcze................ 15.11.06, 13:11
                Nawet jeśli to forum to nie znaczy, że masz się odnosić do innych, jak do
                swojej mamusi...
          • watsoff Re: Glupcze................ 15.11.06, 13:04
            > PO to mala grupa spoleczna.
            Aktualne wybory pokazaly ze jest inaczej. Zwolenników PO jest najwiecej.

> Co do Herr Tusk .Jest taki sam jak ty
            > .Klamie.
            No. Im mniej rozumu tym wiecej godnosci i sprawiedliwości.

• presentation1 Re: Glupcze................ 15.11.06, 13:10
              Jestes glupcem.PiS w skali kraju uzyskal 2 punktowa przewage procentowa w stosunku do PO.Wczoraj dalem wyniki ale ty wolisz teczowy papier toaletowy niz fakty.
              • pe1 Re: Glupcze................ 15.11.06, 13:18
                w ilu radach miejskich PISSS ma przewagę nad opozycją?

w ilu sejmikach województw?

ilu prezydentów miast z PISSu wygrało z kontrkandydatami opozycji?
          • lucusia3 Re: Glupcze................ 15.11.06, 13:11
            Jak mieszkasz za granica to pewnie na Białorusi, bo tam się daje, tak jak w Polsce, podwyżki z cudzej kieszeni.
            Nie interesuje mnie SLD, ale o ile wiem PO to uważa, że nikomu się "dawanie" nie należy, bo wiąże się z tym, że trzeba to komuś zabrać. Nie małej grupie bogatych, bo tych jest naprawdę w Polsce bardzo niewielu. Głównym sposorem "dawania" są biedni.
            A na marginesie - PO deklarowała 3x15, co daje KAŻDEMU w Polsce korzyści. Teraz ulg juz nie mamy, a podatki zostały stanowczo wyższe. Może dla Ciebie 4% od podatku to mało, ale dla mnie to duża suma, z która można kupic choćby cos do szkoły dla dzieci. Tyle co do " PO i SLD podwyzszyli by zycie o
            > 100 procent."
            • wmp1234 Deklaracje PO, to tez ...tylko deklaracje. 15.11.06, 14:00
              Gdyby przyznawac medale za deklaracje, to rzeczywiście PO zajelaby 1 miejsce.
              Niestety deklaracjami partii politycznych jest pieklo wybrukowane.
              Jezeli PO obiecywala podatki 3x15, to jednym zabierala np. podwyzszajac VAT na
              zywnosc a drugim dawala np. obnizajac podatki dochodowe od osob fizycznych
              (wielokrotnie wiecej najbogatszym) - biedni po zabraniu kosztow uzyskania
              przychodu i braku ulgi z tytulu posiadania dzieci, by do tego interesu
              doplacili.
              Nic na swiecie nie jest za darmo, tutaj sie z Toba zgadzam. Dlatego rowniez w
              przypadku 3x15 ktos musi stracic, aby zyskal ktos.
              Nie wszystkie pomysly liberalne musza sie jednak w zyciu sprawdzic.
              Pamietamy rewelacyjne pomysly prywatyzowania wszystkiego w niektorych gminach?
              Tam gdzie sprzedano np. przedsiebiorstwa oczyszczania lub gospodarki wodnej
              mialo byc tanie i lepiej. U nas gdzie rzadzilo PO, nie jest ani taniej ani
              lepiej niz bylo przed sprzedaza. Okazuje sie wiec, ze same deklaracje i hasla
              nie wystarcza, nawet jezeli sa to deklaracje PO.
          • peryklejtos Re: Glupcze................ 15.11.06, 13:42
            presentation1 napisał:

> Gdyby polityka decydowala o zyciu spoleczenstwa PO i SLD podwyzszyli by zycie
            o
            > 100 procent.
            > To partia prawicowa mysli o spoleczestwie.Bo PO nie zgadza sie na podwyzki z
            WL
            > ASNEJ KIESZENI.

Rozdawanie czegokolwiek przez rządzących z NASZYCH jest najlepszą droga do
            nadużyć i marnowania pieniędzy podatników.

presentation1 napisał:
            "Ja mieszkam za granica i wiem wiele"

Czy to jest Twój podstawowy dogmat? Jeśli tak to jesteś bardzo ubogi
            umysłowo. :)))))))
    • mozart Sąd Apelacyjny uchylił wyrok zakazujący PO emis.. 15.11.06, 12:37
      Hehehehe
      Czy to w ramach zakopywania topora wojennego przez PiS? I kto tutaj mowi o
      niezawislych sadach?
    • szasza7 Trzeba nakręcić spot nie"lodówka-oszukali"lecz 15.11.06, 12:38
      "wychodek-brudne pisuary" albo "Włoszczowa-nowy peron stare pisuary".Coś w tym
      stylu.Z humorem i z grubej rury a nie delikatnie.
      • maruda.r Re: Trzeba nakręcić spot nie"lodówka-oszukali"lec 15.11.06, 12:46
        szasza7 napisała:

> "wychodek-brudne pisuary" albo "Włoszczowa-nowy peron stare pisuary".Coś w tym
        > stylu.Z humorem i z grubej rury a nie delikatnie.

Jest w tym sporo prawdy. Jedyne, co PO musi zrobić w kwestii elektoratu
        spoglądającego krytycznie (nie krytykancko) na rzeczywistość, to skłonić go do
        pójścia na wybory. Jeżeli chce zawalczyć o elektorat w beretach moherowych oraz
        w beretach z antenką, to musi zdecydować się na walenie z grubej rury.

• the_rest ten spot jest tak prymitywny... 15.11.06, 12:42
      ... że na początku nie chciało mi się wierzyć, że to PO go zmajstrowała.
      To "Oszukali" kojarzy mi się z tym cyganem z youtube:
      www.youtube.com/watch?v=Dro6iTg1vng
      Pewnie dzięki temu spotowi PO odebrała wyborców Samoobronie i LPR-owi.
      Tylko czekać jak Donald oświadczy w sejmie, że nie dość, że oszukali to jeszcze
      spiskowali z talibami w Klewkach.
      • presentation1 Re: ten spot jest tak prymitywny... 15.11.06, 12:53
        Dlaczego PO i SLD manipuluje ludzmi?A moze to sa mutanty komunizmu.
        • pe1 Re: ten spot jest tak prymitywny... 15.11.06, 13:09
          mutanty komunizmu to przede wszystkim PISSSS
          • jaac-p Re: ten spot jest tak prymitywny... 15.11.06, 13:19
            buhaaha.. Wyglupiasz sie czy tak powaznie?
            • pe1 Re: ten spot jest tak prymitywny... 15.11.06, 13:23
              jest takie powiedzenie - "śmieje się jak głupi do sera". doskonale tu pasuje

a na poważnie -

uważasz, że liberalizm gospodarczy jest bliższy komunie niż rozbudowana polityka
              prosocjalna?

• jaac-p Re: ten spot jest tak prymitywny... 15.11.06, 13:46
                pe1 napisał:

> jest takie powiedzenie - "śmieje się jak głupi do sera". doskonale tu pasuje
                >
                >
                > a na poważnie -
                >
                > uważasz, że liberalizm gospodarczy jest bliższy komunie niż rozbudowana
                polityk
                > a
                > prosocjalna?

I co, już przestałeś się śmiać?
                :)
                A co do libearlizmu.. Hm nie mam nic przeciwko temu co do zasady... ale każde
                pojęcie może być wypełnione różną treścią. To tak w szczegółach... Gdzieś
                napisałeś na tym forum,że popierasz (tak to ewidentnie wyszło) układ PO i SLD .
                Rozumiem,ze dla Ciebie SLD to przykład liberalizmu?
                • pe1 Re: ten spot jest tak prymitywny... 15.11.06, 16:42
                  > Rozumiem,ze dla Ciebie SLD to przykład liberalizmu?

Poglądy prezentowane przez Borowskiego i Olejniczaka to wbrew pozorm poglądy
                  liberalne, a więc takie które uznają maksymalną swobodę w funkcjonowaniu
                  podmiotów gospodarczych za fundament rozwoju gospodarki wolnorynkowej. W
                  porównaniu z nimi, poglądy reprezentowane przez Kaczyńskich, którzy chcą
                  nakładac na przedsiębiorstwa jak najwięcej ograniczeń w imię "sprawiedliwości
                  społecznej" to czysty powrót do ideologii komunistycznej.

Jestem otwarty na RZECZOWĄ dyskusję co do powyższej kwestii.
                  • swoboda_t Re: ten spot jest tak prymitywny... 15.11.06, 17:39
                    "RZECZOWĄ dyskusję" za dużo się po nich spodziewasz.
                    • jaac-p Re: ten spot jest tak prymitywny... 15.11.06, 18:04
                      Bardzo merytoryczna wypowiedż... Bardzo. Długo myślałeś?
                      • pe1 Re: ten spot jest tak prymitywny... 15.11.06, 18:32
                        odpowiesz?
      • haritka i dobrze ze prymitywny bo dotarl tam gdzie trzeba 15.11.06, 13:06
        :) Bardzo podobala mi sie spot PO stylu PIS to pis wprowadzil takie spoty
        wiec niech teraz nie placza.
      • badjuk Czy wiesz, że...? 15.11.06, 13:12
        Czy wiesz, że poprzez wpisanie w wyszukiwarce Google slowa "pedał" odnajdziesz
        strone Wojciecha Wierzejskiego? Nie wierzysz? Sprawdz osobiscie!
    • nnxx A ja żądam ukarania PIS 15.11.06, 12:56
      A ja żądam ukarania PIS za kłamliwą reklamówkę przedwyborzcą z 2005r. Mówili ,
      że jak PO wprowadzi 15 % podatek to lodówka będzie pusta. Podatki wynaszą 19 ,
      30 i 40 % a lodówka jest nadal pełna więc przy 15 % nie mógłbym jej domknąć.
      Oszuści !!!!!!!!!!!!!!11
      • presentation1 Re: A ja żądam ukarania PIS 15.11.06, 13:02
        Lodowka przy 19 procentach jest pelniejsza niez przy 19 procent.Biednym dano co nie co.Moze to za malo ale postkomuna sie nie zgodzi bo za malo dla nich.Przy 15 procent bogacze zarobia w ciagu roku tyle ile biedny przez cale zycie.Oskarz wiec PO.Bo chcialo dac bogatym miliony a biedakow ukatrupic jak Pani Gronkiewicz -reszty nie pamietam.Ludzie liczyc potrafia.Wiem ze chcialbys zeby matematyka byla tylko dla PO.Ona jest dla wszystkich
        • pe1 Re: A ja żądam ukarania PIS 15.11.06, 13:11
          > Lodowka przy 19 procentach jest pelniejsza niez przy 19 procent.Biednym dano co
          > nie co.Moze to za malo ale postkomuna sie nie zgodzi bo za malo dla nich.Przy
          > 15 procent bogacze zarobia w ciagu roku tyle ile biedny przez cale zycie

chwilunia!

przestać ordynarnie kłamać

przy 15 procentowym podatku więcej kasy zostaje w kieszeniach wszystkich, więc
          również biedniejsi mają lżej
          • jaac-p Re: A ja żądam ukarania PIS 15.11.06, 13:17
            Niestey nie masz racji. Wiekjszosć z tego co w lodówce opodatkowane jest
            preferencyjnie VAT np stawką 7 %... Jestes szkolony przez propagandzistów PO
            ktorzy mysla ze inflacja w Polsce wynosi 20 %?
            • pe1 Re: A ja żądam ukarania PIS 15.11.06, 13:20
              chrzanisz.

proszę mi udowodnić, że jak mi zabiorą 19% zamiast 15%
              to zostaje mi w kieszeni więcej pieniędzy
              • fly8171 Re: A ja żądam ukarania PIS 15.11.06, 15:28
                proste pytanie. Jak podniosą ci podatek na żywność z 7% do 15%, tak jak chciała
                Po to będzie więcej czy mniej??? Myślenie nie boli.
                • pe1 Re: A ja żądam ukarania PIS 15.11.06, 16:45
                  dochody są opodatkowane 19% a nie 7%

płaska skala podatkowa 15% miała dotyczyć podatku PIT (dochodowego!!!!) a nie VAT

mylisz podstawowe pojęcia, i śmiesz mi tu wymawiać myślenie?

sam się naucz myśleć, cymbale
                  • jaac-p Re: A ja żądam ukarania PIS 15.11.06, 17:39
                    zaraz, zaraz... Stawka 15 % miała dotyczyć takze VAT (3x 15 - pod dochodowy od
                    osób prawnych , pod dochodowy od osób fizycznych oraz VAT).
                    • pe1 Re: A ja żądam ukarania PIS 15.11.06, 17:54
                      no dobra, nawet jeśli tak

ile pieniędzy wydaje przeciętna rodzina na artykuły objęte stawką niższą niż 15%
                      a ile na to, z czego płacimy 22% vatu? Przypominam dla przykładu, że VAT 22%
                      płacimy tej chwili od czynsz za mieszkanie, a to jedna z najważniejszych pozycji
                      domowego budżetu.

Zrób sobie symulację budżetu domowego i zobaczysz, że wyszedłbyś na plus.
                      • jaac-p Re: A ja żądam ukarania PIS 15.11.06, 18:05
                        a Ty zrobiłeś taką symulację?
                        • pe1 Re: A ja żądam ukarania PIS 15.11.06, 18:31
                          tak.
          • nnxx Re: A ja żądam ukarania PIS 15.11.06, 13:21
            > przy 15 procentowym podatku więcej kasy zostaje w kieszeniach wszystkich, więc
            > również biedniejsi mają lżej

dokładnie tak , masz rację ale Ci z PISdu maja problem z matematyką i
            ordynarnie kłamią jak chociażby ten presentation 1

• watsoff Re: A ja żądam ukarania PIS 15.11.06, 13:15
          > Lodowka przy 19 procentach jest pelniejsza niez przy 19 procent.
          Rozumiem ze miales na mysli 15%. Rozumiem ze twierdzisz ze 15% podatku to jest
          wiecej niż 19%?
          Gratuluję godności.

> Biednym dano co
          > nie co.Moze to za malo ale postkomuna sie nie zgodzi bo za malo dla nich.Przy
          > 15 procent bogacze zarobia w ciagu roku tyle ile biedny przez cale zycie

Biedny - zdefiniuj prosze. Czy to cecha stała jak kolor skóry, czy zmienna
          zależna od stanu posiadania środków finansowych? Biednym/bogatym się jest raz
          na zawsze? Dlaczego roznice w zarobkach oceniasz krytycznie?

Pytanie dodatkowe. Czy w moim wypadku "postkomuna" się zgodziła abym nie czuł
          się biedny?

> Oskarz
          > wiec PO.Bo chcialo dac bogatym miliony a biedakow ukatrupic jak Pani Gronkiewi
          > cz -reszty nie pamietam.Ludzie liczyc potrafia.Wiem ze chcialbys zeby
          > matematyk a byla tylko dla PO.Ona jest dla wszystkich

Gratuluję godności. Jesteś cały nią przepełniony.
        • yeellow Re: A ja żądam ukarania PIS 15.11.06, 13:29
          Co Ty wiesz o matematyce, korespondencyjny patrioto? :-)
        • kolargolo cytat: 15.11.06, 13:36
          "Wiem ze chcialbys zeby matematyka byla tylko dla PO.Ona jest dla wszystkich"

I jak mam teraz przekonac forumowiczow ze nie odstawiles lekow? Przeciez nikt
          nie uwierzy!
      • kitikitik Re: A ja żądam ukarania PIS 15.11.06, 13:07
        nnxx napisał:
        > A ja żądam ukarania PIS za kłamliwą reklamówkę przedwyborzcą z 2005r.
        >Mówili , że jak PO wprowadzi 15 % podatek to lodówka będzie pusta. Podatki
        >wynaszą 19 , 30 i 40 % a lodówka jest nadal pełna więc przy 15 % nie mógłbym
        >jej domknąć. Oszuści !!!!!!!!!!!!!!11
        Tak napewno byłaby pusta jakby żarcie poszło z 3% i 7% na 15% VATu.
        Sąd coś zapomniał, że kampania wyborcza jeszcze trwa dwa tygodnie i wydaje
        głupawe wyroki.
        • pe1 Re: A ja żądam ukarania PIS 15.11.06, 13:14
          > Tak napewno byłaby pusta jakby żarcie poszło z 3% i 7% na 15% VATu.

a gdzie była mowa o 15% VAT-u? czyżby to kolejne zakusy bolszewii pisssowskiej?
          • pioskee Re: A ja żądam ukarania PIS 15.11.06, 14:35
            Bo 3 x 15 to znaczy, ciemny antyPiSiaku:
            1. podatek dochodowy od osób fizycznych - 15%
            2. podatek dochodwy od osób prawnych - 15%
            3. VAT - 15%
        • nnxx Re: A ja żądam ukarania PIS 15.11.06, 13:19
          Trochę prawdy na Boga !!!!!!!!!!!! Przecież inne towary spadłyby z 22% na 15 %
          i tym byś wyrównał różnicę. Przestańcie ordynarnie kłamać !!!!
          • jaac-p Re: A ja żądam ukarania PIS 15.11.06, 13:19
            nnxx napisał:

> Trochę prawdy na Boga !!!!!!!!!!!! Przecież inne towary spadłyby z 22% na 15
            %
            > i tym byś wyrównał różnicę. Przestańcie ordynarnie kłamać !!!!

Te które sa w lodówce generalnie w duzej mierze korzystaja z obnizonych stwaek..
            • pe1 Re: A ja żądam ukarania PIS 15.11.06, 13:27
              ... i pomimo tych sztucznie obniżonych stawek koszmarnie podrożały
              • jaac-p Re: A ja żądam ukarania PIS 15.11.06, 13:48
                pe1 napisał:

> ... i pomimo tych sztucznie obniżonych stawek koszmarnie podrożały
                A Dzięki "nieco" wyzszym stawkom nie poszłyby do góry?? Hm...?
                • pe1 Re: A ja żądam ukarania PIS 15.11.06, 16:48
                  łącznie by nie poszły, biorąc pod uwagę fakt,
                  że większość pieniędzy wydaje się na dobra objęte w tej chwili podatkiem 22%

• presentation1 Towarzysz Tusk..... 15.11.06, 12:57
      przyznaje sie do manipulacji....wlasciwie przyznaje sie ze zmanipulowala ich Wyborcza....a towarzysze w terenie wierza...komu?
      • pe1 Re: Towarzysz Tusk..... 15.11.06, 13:33
        gdzie widziałeś, żeby Tusk przyznał się do manipulacji? chyba w swoich snach.

po co miałby to robić, skoro nie było żadnej manipulacji?

do manipulacji to niech się lepiej przyznają szumowiny z PISSSu, które oszukały
        społeczeństwo i teraz to społeczeństwo pokazuje im PALEC.

PISSS tonie i już o tym wie, stąd popłoch, panika i gwałtowna aktywizacja
        agentów w rodzaju presentation1 i dżunkiera
        • pioskee Re: Towarzysz Tusk..... 15.11.06, 14:44
          Toż to już nawet śmiać się nie chce z tych żałosnych, słabych i histerycznych
          antyPiSiaków.
          Matematyka mówi ale oni zatykaja oczy i uszy - PiS (niby tonie) WYGRAŁ kolejne
          wybory, PO przerżnęła kolejne wybory. Liderzy PO czują się jednak świetnie. Oni
          mają patent - przedstawiać swemu naiwnemu elektoratowi te porażke jako victorię
          i dalej ssać partyjną i budżetowa kasę (także z dotacji, której PO obiecywała
          nie brać) na swoich politycznych posadkach. Żenadka
          • pe1 Re: Towarzysz Tusk..... 15.11.06, 16:54
            histeria to wasze zachowanie, matołki

przegraliście, idziecie na dno, ale co sobie jeszcze poplujecie, to wasze

miernoty
      • peryklejtos Re: Towarzysz Tusk..... 15.11.06, 13:45
        Skoro Tusk jest towarzyszem, to Jarek jest przynajmniej fuhrerem :))
      • prezertation1 przepraszm za tego idite presentatin1 !!!! 15.11.06, 14:26
        • prezertation1 idiote, presentatin1... pękam ze śmiechu... 15.11.06, 14:27
          • pe1 Re: idiote, presentatin1... pękam ze śmiechu... 15.11.06, 18:33
            to idź pękaj na dwór, bo smrodu narobisz
    • gadaczka Re: Sąd Apelacyjny uchylił wyrok zakazujący PO em 15.11.06, 13:03
      No widać jak prawda w oczy kole. Podwyzki sa faktem i beda nadal. Niedlugo do
      lodowki trzeba bedzie doczepic piec co, samochod, a co za tym idzie po kolei
      wszystko. Tanie Panstwo.... Co za obluda. A w PiS-du z wami.
      • pioskee Re: Sąd Apelacyjny uchylił wyrok zakazujący PO em 15.11.06, 14:53
        Prawda w oczy jest taka - jak podaje GUS inflacja od października 2005 do
        października 2006 wyniosła 1,2% !!

Ciekawe czy jest możliwe (pytanie uprzejmie retoryczne), aby przy takim, na
        poważnie liczonym wskaźniku inflacji, podwyżki szeregu artykułów żywnościowych
        były takie, jak w tej kłamliwej reklamówki PO.
        • pe1 Re: Sąd Apelacyjny uchylił wyrok zakazujący PO em 15.11.06, 16:52
          oczywiście, że tak - wystarczy, aby te produkty nie były dominującymi w koszyku
          produktów, których zmiany cen są objęte średnią liczoną przez GUS
        • jaac-p Re: Sąd Apelacyjny uchylił wyrok zakazujący PO em 15.11.06, 18:08
          pioskee napisał:

> Prawda w oczy jest taka - jak podaje GUS inflacja od października 2005 do
          > października 2006 wyniosła 1,2% !!
          >
          > Ciekawe czy jest możliwe (pytanie uprzejmie retoryczne), aby przy takim, na
          > poważnie liczonym wskaźniku inflacji, podwyżki szeregu artykułów
          żywnościowych
          > były takie, jak w tej kłamliwej reklamówki PO.

NIe, ale PO to nie przeszkadza. Ważne ze fani pieja z zachwytu, iz dokopana
          PiS... Prosta (kłamliwa) retoryka łatwo trafia do prostych ludzi..
    • kitikitik Sąd Apelacyjny uchylił wyrok zakazujący PO emis.. 15.11.06, 13:12
      Sąd zapomniał, że kampania wyborcza jeszcze trwa dwa tygodnie i wydaje głupawe
      wyroki.
    • yanuss Sąd Apelacyjny uchylił wyrok zakazujący PO emis.. 15.11.06, 13:14
      Jawnie dranskie zagranie PO, za ktore nawet przeproszal Tusk jest dla Wybiorczej
      po tym zenujacym wyroku materialem promujacym PO. Co ma zdjecie Tuska do tej
      sprawy ? Ankieta dla kretynow, w ktorej zawsze otrzymuje sie w Wybiorczej
      podobne wyniki (np. 85 do 15) ma takze sugerowac, ze to dobre dla PO. Tania
      propaganda i tanie metody, nawet z dranstwa probujecie zrobic sukces. Jestescie
      godni tylko pozalowania...
      • pe1 Re: Sąd Apelacyjny uchylił wyrok zakazujący PO em 15.11.06, 13:15
        draństwem nazywasz ujawnianie kłamstw pissu?

ile ci płacą za wierszówkę, kanalio?
        • yanuss Re: Sąd Apelacyjny uchylił wyrok zakazujący PO em 15.11.06, 14:21
          Twoj mail jest na poziomie pis(s)uaru, glupcze. Nie umiesz czytac i myslec.
          Gdyby sprawa byla czysta to za co by twoj sepleniacy idol Tusk przepraszal ?
          Mysl glabie a nie obrazaj ludzi..
          • pe1 Re: Sąd Apelacyjny uchylił wyrok zakazujący PO em 15.11.06, 18:34
            a rozumiesz słowo pisane?

sprawdź za co przepraszał, zanim puścisz kolejnego bąka
    • handzia55 Sąd Apelacyjny uchylił wyrok zakazujący PO emis.. 15.11.06, 13:16
      Są jeszcze sędziowie w Warszawie co się nie dali ogłupić PiSowi!!!
    • janul1 Przyzwolenie na kłamstwo POpaprancom 15.11.06, 13:17
      skandal.
    • vontomke Re: Sąd Apelacyjny uchylił wyrok zakazujący PO em 15.11.06, 13:19
      "Niedługo czas na główne danie: kaczki." ... nadziewane rydzami
    • palestrina2005 A więc PiS musi wystąpić z drugim wnioskiem 15.11.06, 13:22
      rozszerzającym zakres zakazu emisji spotu i wysłać do telewizji Polsat, TVN itd
      pisma informujące o tym (aby wiedziały że spot jest przedmiotem sprawy i nie
      puszczały go).
      To załatwi sprawę.

P.S. Warszawa przeprasza za Haniusię "Hospicjum" Waltz.
      Układowi Warszawskiemu PO-SLD mówimy NIE.
      • pe1 Re: A więc PiS musi wystąpić z drugim wnioskiem 15.11.06, 13:30
        > P.S. Warszawa przeprasza za Haniusię "Hospicjum" Waltz.

mów za siebie - ja nie przepraszam, to było bardzo dobre zagranie, trafiła w
        sedno problemu.

> Układowi Warszawskiemu PO-SLD mówimy NIE.

Układowi Warszawskiemu PO-SLD mówimy TAK

- co jasno wynika z wyniku wyborów, więc się nie wysilaj, bo ci żyłka pęknie
        • w.cimoszenko Dziękuję Towarzyszu że popieracie Hanię G. 15.11.06, 14:01
          My też w naszej postkomunie modlimy się do Towarzysza Lenina aby dal Hani
          Gronkiewicz zdrowie.
      • prezertation1 palestrina2005.. ty tak z głowy, czy nachlany ? 15.11.06, 14:28
    • pw2221 tym spotem platfusy same sobie strzeliły w nogę ! 15.11.06, 13:25
      ... ludzie nie akceptują takich brudów !
      • pe1 Re: tym spotem platfusy same sobie strzeliły w no 15.11.06, 13:34
        ... i dlatego popierają PO w wyborach
      • bob.x Re: tym spotem platfusy same sobie strzeliły w no 15.11.06, 13:34
        pw2221 napisał:

> ... ludzie nie akceptują takich brudów !
        hmmmm......co nazywasz brudami ....fakt moze przesadzili z wielkosciami
        podwyzek ......ale idac do sklepu place wiecej .....moze to spisek PO i
        kasierka wiecej nalicza zeby oczernic pis....
        • bykk Re: tym spotem platfusy same sobie strzeliły w no 15.11.06, 13:47
          Ciekawe jak wybrnie Tusk ze sprawy z gościem od makaronu, który pokazali w
          spocie, że tak duuużo zdrożał, a zdrozeje jeszcze?
          Nie czytałem o tym w GieWu!
          Sprawa w Lublinie.
          hej!
        • fly8171 Re: tym spotem platfusy same sobie strzeliły w no 15.11.06, 15:39
          Tak samo PO zrobiło z raportem o mediach publicznych. Potem Jasiu Rokita musiał
          to odszczekiwać. Swoją drogą żal chłopaka. Schetyna kręci kłamstwa a Jasiu musi
          przepraszać.
      • peryklejtos Re: tym spotem platfusy same sobie strzeliły w no 15.11.06, 13:52
        Podobnie jak nie akceptują "negocjacji" w wydaniu PiS i Samoobrony, skrótów
        myślowych Maciarewicza, insynuacji Kurskiego, ciągłego bajdurzenia o "układzie"
        i służbach specjalnych, bajek o środkach antykoncepcyjnych i proponowanych
        przez koalcjanta PiS - LPR zmian w konstytucji. Do wielu innych spraw można
        dodać najśmieszniejszą: przystanek we Włoszczowej za 3 mln zł.
        • te_komputer Re: tym spotem platfusy same sobie strzeliły w no 15.11.06, 14:55
          peryklejtos napisał:

> Podobnie jak nie akceptują "negocjacji" w wydaniu PiS i Samoobrony, skrótów
          > myślowych Maciarewicza, insynuacji Kurskiego, ciągłego bajdurzenia
          o "układzie"
          >

Macierewicz, a nie Maciarewicz. Tez mi się wydaje, że facet to taki skrót
          myślowy.

> i służbach specjalnych, bajek o środkach antykoncepcyjnych i proponowanych
          > przez koalcjanta PiS - LPR zmian w konstytucji. Do wielu innych spraw można
          > dodać najśmieszniejszą: przystanek we Włoszczowej za 3 mln zł.

Stacja kosztowała 900 tysięcy złotych, a nie 3 mln, czyli dużo mniej niż remont
          jednej z ulic warszawskich. Może jednak przyda się ludziom.
        • dgr Re: tym spotem platfusy same sobie strzeliły w no 15.11.06, 15:05
          Czego się czepiasz ?
          Miało byc 3 mln, to jest, a że nie mieszkań tylko za przystanek to inna sprawa.
          Najciekawsze tylko w tym wszystkim jest to, ze nawet we Włoszczowej w to nie
          uwierzyli ;)
      • prezertation1 pw2221.. w czyim imieniu piszesz,szmondaku? 15.11.06, 14:30
        naród pokazał, jakie ma zdanie o Kaczyńskich i PIS !
    • rejtann PO kłamie i chce Kłamać Nadal? 15.11.06, 13:40
      • Zarzuty NIK wobec J. Palikota - PO Lublin
      "We wtorek późnym wieczorem Palikot, murowany kandydat na prezydenta Lublina,
      zrezygnował ze startu w wyborach samorządowych. Jako powód podał względy
      osobiste. Jednak o jego rezygnacji z ubiegania się o fotel prezydenta miasta
      mówiło się w Lublinie od kilku tygodni. Sam poseł, który jeszcze w marcu był
      pewien wygranej, już dwa miesiące później zaczął się powoli wycofywać ze swoich
      deklaracji. Jak mówią lubelscy działacze Platformy, Palikot zaczął się obawiać,
      że w kampanii wyborczej PiS będzie prowadził wobec niego negatywną kampanię.
      Może chodzić o raport Najwyższej Izby Kontroli na temat przemysłu spirytusowego
      w Polsce opublikowany w marcu tego roku. Kontrolerzy zarzucili lubelskiemu
      Polmosowi, którego większościowym udziałowcem jest Palikot, m.in. nielegalne
      poręczenie spłaty 9-milionowego jego długu i niekorzystne umowy dystrybucyjne z
      Ambrą SA, które miały kosztować zakład prawie 8 mln zł. NIK wytknął też
      zlecanie spółce Jabłonna będącej własnością posła usług konsultacyjnych za
      ponad 3 mln zł. Poseł zaprzecza zarzutom i uważa je za bezpodstawne. Twierdzi,
      że to on postawił zakład na nogi i nigdy instytucje skarbowe nie miały do niego
      zastrzeżeń.Palikot może się też czuć rozgoryczony, ponieważ bardzo zaangażował
      się w kampanię prezydencką Donalda Tuska (m.in. wydał jego książkę), a na
      zjeździe krajowym Platformy nie został wybrany do władz partii. Poseł traci
      wpływy także w regionalnych strukturach PO. Realną władzę sprawuje teraz jego
      bliski współpracownik Dariusz Piątek. To on ma być kandydatem na prezydenta
      Lublina, on też tworzy listy wyborcze kandydatów do rady miasta." •

Korupcja Skały-Piękoś b. Szefowej PO w Poznaniu?
      "Postępowanie sądu partyjnego przeciw byłej szefowej PO w Poznaniu Ewy
      Skały-Piękoś,oraz jej zastępcy Dariusza Śniadkato efekt publikacji prasowych,
      zarzucających radnej Skale-Piękoś pomoc dla firmy Śniadka - DEES - w
      prowadzeniu działalności termomodernizacyjnej w budynkach samorządowych w
      Poznaniu i Wągrowcu. Pierwszy o sprawie napisał "Głos Wielkopolski" - ujawnił
      m.in. że Skała-Piękoś otrzymała od jednej z podpoznańskich firm biznesową
      propozycję, która może mieć charakter korupcyjny. Radna twierdzi, że z tą
      propozycją nie miała nic wspólnego; odrzuca też zarzuty o lobbing na rzecz
      firmy DEES. Wczoraj "Głos" zamieścił obszerne sprostowanie radnej, w którym
      zaprzecza ona wszelkim zarzutom o działanie na korzyść firmy Śniadka.Sąd
      partyjny wielkopolskiej PO umorzył wczoraj postępowanie wobec Ewy Skały-Piękoś,
      byłej szefowej PO w Poznaniu oraz jej zastępcy Dariusza Śniadka. Powód?
      Obydwoje złożyli wczoraj rezygnacje z członkostwa w Platformie Choć zapowiadało
      się, że w tej sprawie będzie wiele posiedzeń sądu partyjnego, skończyło się na
      jednym wieczornym spotkaniu. Skała-Piękoś i Śniadek złożyli wczoraj dokumenty,
      dzięki którym chcą walczyć o swoje dobre imię na drodze prawnej. Zdaniem
      oskarżonych, dokumenty te są dowodami ich niewinności. Jednak najważniejsze
      były wczoraj dla sądu inne pisma - rezygnacje obu polityków z członkostwa w PO,
      złożone na ręce szefa partii Waldy Dzikowskiego. - Skała-Piękoś i Śniadek
      uzasadnili swoją decyzję tym, że leży im na sercu interes Platformy - wyjaśnił
      po posiedzeniu sądu PO jego przewodniczący Michał Łagoda. -To bardzo
      odpowiedzialne zachowanie - skomentował poseł Dzikowski.Radna i Śniadek nie
      chcieli wczoraj komentować swej decyzji. Szybko opuścili
      • prezertation1 PIS-dzielców trafił szlag!...jak miło... 15.11.06, 14:36
    • wladkuch Sąd Apelacyjny uchylił wyrok zakazujący PO emis.. 15.11.06, 13:54
      Czy Brudzyński to chuligan i bandyta opisany w "NIE"-jeżeli tak to winszuję!
      KOlega lapówkarza-rywina pisuaru.Uwierzyłem w niezależność niektórych
      szlachetnych sędziów.
    • skubi6 Procers ukartowany; kto kłamie i kręci najlepiej 15.11.06, 13:56
      Nie wierzę w przypadek w tym procesie. Szybkość rozpatrywania
      spraw w trybie wyborczym jest znana z góry, a więc jeśli apelacja jest
      po wyborach, to znaczy, że PiS specjalnie złożył wniosek w takim terminie,
      aby była po wyborach.

I na dodatek wniosek jest sformułowany tak, żeby sąd go umorzył bez
      rozstrzygnięcia merytorycznego... a mógł być sformułowany inaczej (wytarczyło
      dodatkowo powołać się na te wybory, które jeszcze się nie skończyły).

A więc w tym procesie PiSowi chodziło aby był proces, ale bez ostatecznego
      wyroku. Wygląda to na jakieś brzydkie krętactwo.

A kto kłamie najlepiej? Jeden taki, co ukradł Warszawę. O nim więcej tu:
      www.skubi.net/komisarz.html
      • m15 idiota czy prowokator:)) 15.11.06, 14:05
        • premier.z.krakowa czy sędzia może być idiotą? 15.11.06, 14:44
          dlaczego sąd anulował wyrok I instancji?
          Ktoś wie.
          Przecież to nie PIS odwołał się do II instancji.
          Sąd mógł umorzyć tylko wniosek PO.
          Przecież PIS nie apelował.
        • premier.z.krakowa czy sędzia to POlityk? 15.11.06, 14:46
          Przecież wyrok zapadł podczas kampanii.
          Dlaczego sąd II nie umorzył wniosku PO?
          Przecież to PO się odwoływała a nie PIS?
          Teraz widać jak wygląda sądownictwo.
          A gdzie naprawa szkód?
          Żenada.
    • veto Re: Sąd Apelacyjny uchylił wyrok zakazujący PO em 15.11.06, 14:16
      "Sąd Apelacyjny umorzył dalsze postępowanie w tej sprawie ze względu na
      zakończenie kampanii wyborczej."

Oj, to już drugiej tury wyborów prezydenta Warszawy nie będzie ?
      Właściwie to dobrze, bo w pierwszej wygrał Marcinkiewicz.
    • binczyk1 Sąd Apelacyjny uchylił wyrok zakazujący PO emis.. 15.11.06, 14:25
      A PO po pierwszym wyroku bezkarnie emitowała fałszywe informacje - ot kpina z
      prawa
    • kika113 A to PO oszukało swoich wyborców 15.11.06, 14:44
      kłamią i przesadzają jak zwykle, he he
    • veto Re: bo bezdenne są w PO n/t 15.11.06, 14:46
    • magz_pl Program Platformy Oszustów... 15.11.06, 15:03
      Cały program amatorów z PO to nienawiść do PiSu z czym się zbytnio zreztą nie kryją.
      Tusk zaraża tą nienawiścią często młodych ludzi którzy
      też dostają małpiego rozumu i wściekle atakują PiS.
      Zresztą Hubert H też dodaje sobie "inteligencji" głosując na PO jak powiedział u
      Lisa.
      Nienawiść do PIS i ogólnikowość to cały program POstkomunistów
      na co nabierają się często tzw "inteligenci":

Na czym polega ogólnikowość:

"...Skąd możesz wiedzieć, co masz mówić, by to pasowało do przekonań Twojego
      rozmówcy? Cóż, czasem po prostu nie wiesz, więc po prostu będziesz używał
      ogólnikowego języka – języka nie określającego zbyt dokładnie, jak to o czym
      mówisz wygląda, jakie jest w dotyku, jak brzmi, jak smakuje, ani jak pachnie.
      Pozwól słuchaczowi samemu wypełnić wszelkie luki. Dlaczego powinieneś używać
      ogólnikowego języka? Ponieważ w przypadku, gdy istnieje między Wami psychiczna
      więź – czyli kiedy odzwierciedlasz przekonania Twego słuchacza w taki sposób, że
      instynktownie wierzy on we wszystko, co mówisz – słuchacz sam będzie wypełniał
      wszystkie luki w Twym ogólnikowym, abstrakcyjnym przekazie treścią istotną i
      odpowiednią dla samego siebie.

Jeśli na przykład powiesz: “Widziałem ostatnio wspaniały obraz. Miał cudowne
      kolory: rdzawy, fioletowy, żółty i czarny”, Twoja słuchaczka może akurat nie
      uważać, by właśnie te kolory stanowiły idealną paletę dla pięknego malowidła. W
      takim przypadku możesz niechcący zerwać psychiczną więź między Wami. Jeśli
      powiesz po prostu: “Widziałem ostatnio wspaniały obraz”, a przy tym będziesz
      wyglądał i brzmiał, jakbyś właśnie w tym momencie widział piękny obraz,
      prawdopodobnie wystarczy to, by słuchaczka poczuła, jakby właśnie widziała
      piękne malowidło.

Abstrakcyjne słowo, słowo pozbawione konkretnych zmysłowych informacji – nie
      wskazujące, co słuchacz ma zobaczyć, usłyszeć, poczuć – jest jak ogromna sieć
      ciągnięta przez ocean. Puste, pozbawione konkretów słowo, wsparte psychicznym
      związkiem z mówiącą osobą, nabiera znaczenia i treści, całkiem jak sieć, która
      choć pusta, łapie ryby i zwiększa w ten sposób swą wagę. Im większy związek, tym
      bardziej prawdopodobne, że słuchacz wypełni sieć ważnymi dla siebie znaczeniami,
      co z kolei dalej pogłębi związek i doprowadzi go do jeszcze głębszego stanu
      podatności.

Oto dlaczego wielu hipnotyzerów, wielu polityków, i wielu kaznodziei, od pewnego
      momentu w swoim wywodzie zaczyna mówić niemal wyłącznie abstrakcjami.
      Odzwierciedlili Twoje przekonania, zapewnili sobie zaufanie Twych głębokich
      instynktów, stworzyli emocjonalny pęd, teraz mogą stać się coraz bardziej
      ogólnikowi, zaś te ogólne rzeczy, które mówią Tobie będą się wydawać z każdą
      chwilą bardziej prawdziwe i coraz bardziej zniewalające. Bądź konkretny opisując
      coś w kategoriach zmysłowych, po to, by zaangażować wyobraźnię. Bądź do
      słuchacza podobny, aby stworzyć więź emocjonalną. Potem zaś zacznij stosować
      język ogólny i abstrakcyjny, aby popchnąć wyobraźnię i emocje słuchacza w
      pożądanym przez siebie kierunku. Kiedy już udało Ci się stworzyć więź,
      ogólnikowość będzie ją dalej pogłębiać..."
    • premier.z.krakowa a tak pozatym maszcoś do powiedzenia 15.11.06, 15:13
      w tej sprawie.
      Te wyzwiska zachowaj dlaswoich kolegó.
      Odniessie do sprawy.

PIS wygrał sprawę w I instancji kiedy trwałą kampania.
      To PO teraz apelowała.
      Więc decyzja sądu jest idiotyczna.

Ale może mnie oswiecisz geniuszu prawniczy?

polestryna2005 napisała:

> z ciebie prawnik, jak koziej d.....
      • polestryna2005 [...] 15.11.06, 15:20
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka