sycophant 05.12.06, 08:23 Choc to teza absurdalna i nie warta komentarza, skomentuje to tak: Lepiej byc glownym obronca bledow III RP niz glownym budowniczym II PRL Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcus81 J.Kaczyński: PO głównym obrońcą błędów III RP 05.12.06, 08:23 To już sie staje nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
sycophant Re: J.Kaczyński: PO głównym obrońcą błędów III RP 05.12.06, 08:29 To juz od dawna jest nudne :) Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: J.Kaczyński: PO głównym obrońcą błędów III RP 05.12.06, 08:35 Xero Kurduplo Directore, kończ waść, wstydu oszczędź. Czym że są błędy IIIRP przy wielbłądach IVRP? Masz jakąś ideę, to dobrze, ale skoro większość cię nie popiera, to spieprzaj dziadu, mamy demokrację, słabą, kulejącą, ale jednak demokrację. Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Niech Jarek lepiej spojrzy w lustro (o ile jeszcze 05.12.06, 08:42 będzie w stanie to zrobić po koalcji z przestepcami i faszystami)... Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 ****Jak PO z SLD prywatyzowaly Warszawe **** 05.12.06, 08:51 Poniższy link polecam wszystkim wyobrcom HGW, Majchrowszczaka i ich kolesi. ggko.pl/biala_ksiega/bialaksiega_main.asp Miłej lektury naiwniacy :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: ****Jak PO z SLD prywatyzowaly Warszawe ** 05.12.06, 08:55 Pewnie będziecie z siebie dumni Inteligenci :) Odpowiedz Link Zgłoś
szybki_zombi wyszło szydło z worka 05.12.06, 09:18 wynika, że to nie komuchy a PO jest głównym wrogiem realizacji wizji PISu; czy przy obecnej sytuacji politycznej w kraju jest mozliwy sojusz SLD i PIS? pomyleńcy mają to do siebie, że czesto działają iracjonalnie; piękny dzień mamy w Warszawie (swieci słońce) Odpowiedz Link Zgłoś
brent_brent idzie nowe - Macierewicz, Kurski, Rydzyk, Giertych 05.12.06, 10:26 Hojarska, Lipinski, Lepper, Lyzwinski.. godna alternatywa dla PRL Odpowiedz Link Zgłoś
p.i.s Kaczki takie same jak przystawki 05.12.06, 10:54 Kaczyści są tacy sami jak przystawki które spożywają, czy Kuchciński jest w czymś lepszy od Łyżwińskiego a Jarek jest ładniejszy od Leppera? To jest ten sam duch namaszczony przez Rydzyka, smutne to, że tacy bałamutni ludzie żadzą w tym pięknym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi A Janusz Korczak ostrzegał... 05.12.06, 10:21 Dla mnie największą porażką III RP jest pojawienie się od czasu do czasu u władzy partyjek bazujących na popeerelowskich sentymentach prostactwa jak AWS czy Pis. Biedny mały Jaruś! Nie dość że Rokita nie chce się z nim bawić w jednej piaskownicy to jeszcze go znów źli Niemcy przezywają od kartofla. Władza to same stresy a miało być tak pięknie. Najwyraźniej nie przeczytał "Króla Maciusia". Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: ****Jak PO z SLD prywatyzowaly Warszawe ** 05.12.06, 10:05 lewar121 napisał: > Poniższy link polecam wszystkim wyobrcom HGW, Majchrowszczaka i ich kolesi. > ggko.pl/biala_ksiega/bialaksiega_main.asp > Miłej lektury naiwniacy :-)) Myślę, że sam jesteś bardzo naiwny :) Lepiej przeczytaj to: www.logistykafirm.com/sa.php?aid=2613&p=0&cat=5&catname=Informacje Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo "Odnowa moralna" w wykonaniu PiS... 05.12.06, 10:50 ...to po prostu mega przekręt. Ci pożal się Boże "odnawiacze" kombinują tylko jak własne dupska przysunąć blisko koryta. Ich "moralne" kwalifikacje sprowadzają się do znajomości z kimś kto zna bliźniaków, ich merytoryczne kwalifikacje po prostu nie istnieją. Banda cwaniaczków na pokaz wycierająca otłuszczone ryje Polską, a w zaciszu gabinetów rozkradająca co się tylko da - oto są rządy PiS, oto jest ta IV Rzeczpospolita. Odpowiedz Link Zgłoś
dyltowiec Re: ****Jak PO z SLD prywatyzowaly Warszawe ** 05.12.06, 11:48 Rzeczywiscie nader bezstronna, neutralna w tonie, obiektywna publikacja. Dziekuje Panu Prezydentowi Lechowi Kaczynskiemu za Jego recznego sterowania Warszawa nareszczie jest miastem w kturym jest porzadek chociaz daleko Jej jeszcze do Minska a jeszcze bardziej do Taszkentu. Dziekuje za mila lekture ja-naiwniak Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: ****Jak PO z SLD prywatyzowaly Warszawe ** 05.12.06, 12:13 A ja ci polecam lekturę Dziennika.pl. Zobaczysz tam główne źródła IV RP.Miłej lektury frajerze. Odpowiedz Link Zgłoś
brabancja Człowiek bez honoru. 05.12.06, 09:15 Człowiek bez twarzy i bez kręgosłupa. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper tzw. zbliżenie PO do SLD to pobożne życzenie PIS 05.12.06, 10:50 dla poprawienia sobie samopoczucia.Jakos trzeba odreagowac kaca koalicyjnego. a wystarczy przestac sie wygłupiac i zacząc robic powazne rzeczy wspólnie.Jak na razie JK pokazuje swa niedojrzałość emocjonalną i nierozwagę.Celem parti rządzącej jest rozwiazywanie problemów państwa a nie pokazywanie co zrobiła lub nie opozycja.Od tego zaczął Miller, jeszcze nie zaczął a juz musiał skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: tzw. zbliżenie PO do SLD to pobożne życzenie 05.12.06, 12:17 Zagadka.Jaki stołek dostanie Marionetkiewicz:a\ ministra gospodarki,b\ministra zdrowia psychicznego obojga braciaków,c\prymasa IV RP? Ważne non stop! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Ministra od zaciemniania jasnych spraw 05.12.06, 13:13 Gadac o niczym potrafi długo Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Zadanie do wykonania... 05.12.06, 09:40 Ty zaś dobry człowieku skoro już udało Ci się wypatrzyć faszystow, pilnuj teraz nieba, czy nam aby Amerykanie stonki z samolotów nie zrzucają na pola. Odpowiedz Link Zgłoś
doss Re: J.Kaczyński: PO głównym obrońcą błędów III RP 05.12.06, 08:56 Właśnie z woli demokracji mamy taki układ parlamentarny. Proszę zaś wszystkich krytykantów IV RP o odpowiedź o jakiez to konkretnie wielbłądy chodzi. I czegoż to obecny rząd nie zrobił (albo też zrobił), w porównaniu do poprzednich ekip? O jakie konkretnie zaniedbania chodzi - prosze o odpowiedź - czy też macie tylko propagandowo-medialne frazesy w ustach? Skoro w tzw. III RP było tak dobrze, to dlaczego było tak źle?! Stać kogoś na konstruktywną krytykę, czy tylko bezmyślnie szczekacie? Odpowiedz Link Zgłoś
quasir Re: J.Kaczyński: PO głównym obrońcą błędów III RP 05.12.06, 09:10 - nie wykorzystalal boomu w gospodarce, - spierniczyli budzet, - wprowadzil niepotrzebne wydatki dla budzetu (np. becikowe), - wbrew pozorom rozbudowal administracje, - miesza a wlasciwie wykorzystuje religie dla polityki, Odpowiedz Link Zgłoś
r.siwy Re: J.Kaczyński: PO głównym obrońcą błędów III RP 05.12.06, 10:05 - Jak mieli wykorzystac boom - kotwica jest utrzymana - Niepotrzebne z twojego punktu widzenia - Wbrewpozorob to stwierdzenie przypomina mi reklame piwa oczywiscie ;) bezalkocholowgo - To że Jarek wierzy to nie znaczy ze wykorzystuje wiare. Bo jak mozna wykorzystac wiare. Odpowiedz Link Zgłoś
silesia7 Re: J.Kaczyński: PO głównym obrońcą błędów III RP 05.12.06, 10:22 r.siwy napisał: > - Jak mieli wykorzystac boom Jesli to bylo pytanie (nie ma znaku zapytania) to nie mamy o czym rozmawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
r.siwy Re: J.Kaczyński: PO głównym obrońcą błędów III RP 05.12.06, 11:29 Ale wytłumacz mi co mieli zrobić mi gupiemu pisiorowi Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: J.Kaczyński: PO głównym obrońcą błędów III RP 05.12.06, 12:21 Oj pisiorze tyle się mówi o edukacji a ty ortografii ni w ząbek.Pisz tak dalej,a Giertych ześle cię do ośrodka wspomaganej nauki ortografii. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Re: J.Kaczyński: PO głównym obrońcą błędów III RP 05.12.06, 09:12 Poza kłamliwa kampanią wyborczą opartą na pomówieniach i gołosłownych obiietnicach nie widzę żadnych "osiągnięć" pisu. A naobiecywali sporo, od "odnowy" moralnej poczynając. Żadna poprzednia ekipa tyle nie obiecywała. Jesli więc za wynik pracy uznamy stopień realizacji programu wyborczego, to pis nie zrobił nic. Odpowiedz Link Zgłoś
r.siwy Re: J.Kaczyński: PO głównym obrońcą błędów III RP 05.12.06, 10:00 gruszek na wierzbie nie obiecywali :) jak miler Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: J.Kaczyński: PO głównym obrońcą błędów III RP 05.12.06, 10:23 r.siwy napisał: > gruszek na wierzbie nie obiecywali :) jak miler Gruszek nie ale zamiast 3 mln mieszkań mamy np. w Warszawie wydłużenie procesu decyzyjnego w sprawie pozwoleń budowlanych z 3-4 miesiecy do 8-10 miesięcy na przestrzeni ostatnich 3 lat. Ponadto całkowite zaniechanie prac nad miejscowymi planami zagospodarowania przestrzennego (też pod rządami Kaczyńskiego) - w obecnym tempie wszystkie niezbedne plany mogą się pojawić za jakieś 30-40 lat. A w skali kraju to PiS jest odpowiedzialny za to, że postkomuniści (nie mylić z lewicą) znów podnoszą głowy. Nachalna propaganda przyrównywania PO do SLD to próba odwrócenia uwagi mniej inteligentnej części społeczeństwa od faktu, że to właśnie PiS skumał się z kryptokomunistami. Odpowiedz Link Zgłoś
brabancja A coż takiego zrobili? 05.12.06, 09:19 Wprowadzilid rządu kryminalistów i oszołomów? Za to Polacy, ani AKowcy ani studenci ani bezrobotni ani nikt nie będzie im wdzięczny. Bo to jest sprzeczne z interesem Polski. A że nie jest sprzeczne z interesem panów Kaczyńskich? Bo interesy Kaczyńskich ŚĄ sprzeczne z interesami Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: J.Kaczyński: PO głównym obrońcą błędów III RP 05.12.06, 09:33 " jakie konkretnie zaniedbania chodzi - prosze > o odpowiedź - czy też macie tylko propagandowo-medialne frazesy w ustach? " No poprzednie ekipy zaniedbywałe swoje sekretarki, asystentki i inne pracownice... Odpowiedz Link Zgłoś
r.siwy Re: J.Kaczyński: PO głównym obrońcą błędów III RP 05.12.06, 09:22 No ale oto chodzi ze wiekszosc go poparla datego rzadzic bedzie (jak sie uda) przez 4 lata (to sie nazywa kadencja) jak mowiles mamy demokracje a jak ci sie to nie podoba to spieprzaj dziadu Tuskowe mordy chcea demokracji jak wygrywaja jak przegrywaja to to jest skok na panstwowa kase Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: J.Kaczyński: PO głównym obrońcą błędów III RP 05.12.06, 11:13 r.siwy napisał: > No ale oto chodzi ze wiekszosc go poparla Kłamstwo. W zeszłorocznych wyborach na PiS głosowało około 10% uprawnionych. To nie większość, to margines. > datego rzadzic bedzie (jak sie uda) przez 4 lata (to sie nazywa kadencja) Bywają krótsze kadencje. Los Kurduplos Dictatores coś o tym wiedzą, bo już raz w ten sposób wylecieli z polityki. Drugi kop zbliża się nieubłaganie, mam nadzieję, że tym razem zostaną już na tym swoim księżycu na zawsze. > jak mowiles mamy demokracje a jak ci sie to nie podoba to spieprzaj dziadu Spieprzaj dziadu usłyszał właśnie pewien PiSowski pajac w Warszawie. To bardzo symptomatyczne, bo Warszawa była pierwszym przyczółkiem ptasiej grypy w Polsce i po czterech latach kaczych rządów powiedziała PiSuarom dość. Teraz czas na resztę kraju. > Tuskowe mordy chcea demokracji jak wygrywaja jak przegrywaja to to jest skok > na panstwowa kase A jak myślisz, skąd pochodzi kasa którą dostajesz za wklejanie swoich propagandowych kawałków na forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: J.Kaczyński: PO głównym obrońcą błędów III RP 05.12.06, 12:11 Kaczy duce znów się odezwał i orzekł,kto jest czego obrońcą.Zawyrokował jak smozwańczy papież,co jest błędem i kto za niego jest winien.Zagrał też na rewolucyjnej nucie i orzekł,że PO "broni" starego porządku.Widać nowy to ,ósmy cud świata.Nowy porządek pisowaty górnicy mogli poczuć na własnej skórze w kopalni "Halemba". Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk To kartoflany ma jeszcze cokolwiek do powiedzenia? 05.12.06, 08:38 W normalnym kraju miejsce dla takiego kogoś jest w zakładzie psychiatrycznym - wszak paranoję widać jak na dłoni. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 program PO - nie byc PiSem 05.12.06, 10:17 Jedyny program PO to nie byc PiSem - strasznie to dla Polakow (milionow jak lubi mowic Tusk) wazne. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: program PO - nie byc PiSem 05.12.06, 10:43 jedyny program PiS to jak najwięcej nakraść dla siebie, jak nabardziej opluć przeciwników i jak najwięcej napsuć w gospodarce, żeby pozostawić po sobie syf, z którym następcy będą się męczyć dziesiątki lat Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Re: program PO - nie byc PiSem 05.12.06, 11:10 Podaj elementy programu gospodarczego PO. pe1 napisał: > jedyny program PiS to jak najwięcej nakraść dla siebie, jak nabardziej opluć > przeciwników i jak najwięcej napsuć w gospodarce, żeby pozostawić po sobie syf, > z którym następcy będą się męczyć dziesiątki lat Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: program PO - nie byc PiSem 06.12.06, 19:00 geralt9 napisał: > Podaj elementy programu gospodarczego PO. www.platforma.org/_files_/dokumenty/program/program.pdf www.platforma.org/_files_/dokumenty/program/panstwo_dla_obywateli.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
maciek9940 Re: J.Kaczyński: PIS głównym twórcą błędów IV RP 05.12.06, 09:44 Jarek jak zwykle opowiada bzdury. Błędy III RP były niczym w porównaniu z totalna klęską IV RP (na arenie międzynarodowej, gospodarczej, edukacyjnej i w każdej innej dziedzinie) , którą obserwujemy na codzień!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
moroux J.Kaczyński: PO głównym obrońcą błędów III RP 05.12.06, 08:23 Jarosław Kaczyński jest głównym obrońcą błędów IV RP. Razem ze swoim przyjacielem Andrzejem Lepperem i Staszkiem Łyżwińskim. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Jznów stara śpiewka nieroba 05.12.06, 08:24 Zaczyna się. Niedługo kaczor zacznie znów bredzić, że wszystko to wina PO. Tak jakby to PO rządziła tym krajem. Ciekawe czego palantowi (tylko tak mozna go określić) jeszcze potrzeba aby zabrać się do pracy ? Ma rząd , ma sejmowa większość przegłosowywującą nawej najgłupsze ustawy i jeszcze mu mało.... Odpowiedz Link Zgłoś
rezydent.klamczynski Mówi to J. Kaczyński 05.12.06, 08:27 J. Kaczyński - główny obrońca starego porządku i błędów PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Ludzie mają dosyć oligarchicznej III-ciej PR 05.12.06, 08:43 I miliardowych fortun które powstały z poniedziałku na wtorek, podczas gdy miliony zwykłych Polaków zrobiono w ..... np. w tzw. "Programie Powszechnej Prywatyzacji"... Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Ludzie mają dosyć oligarchicznej III-ciej PR 05.12.06, 08:57 Ludzie mają w dupie miliardowe fortuny, rozliczenia, grzebanie się w brudach. Było minęło. Ważne jest teraz i jutro, co dzisiaj zjem, czy jutro starczy mi na zupę, gdzie dzieci do szkoły posłać. Historię i histerię zostawmy historykom i histerykom. Odpowiedz Link Zgłoś
rafstani Re: Ludzie mają dosyć oligarchicznej III-ciej PR 05.12.06, 09:02 Ludzie, znaczy Ty?? Widzisz, ja należę do tych ludzi, którzy nie mają tego w dupie. A może Ty też masz coś za pazurami, że nie chcesz rozliczyć złodziei? Odpowiedz Link Zgłoś
warmajster Re: Ludzie mają dosyć oligarchicznej III-ciej PR 05.12.06, 10:09 Ja też mam w dupie rozliczanie starych ekip. Nic za pazurami nie mam - za młody wtedy byłem. Poczytaj sobie o piramidzie potrzeb Maslowa: najpierw napełnijmy żołądki, potem bawmy się w palenie czarownic; dla zaciemnionych PIS: gdyby Jarek zajął się najpierw gospodarką, finansami publicznymi i prawem, a dopiero potem ganianiem za układem, głosowałbym na PIS. A tak uważam, że są gorsi od swoich koalicjantów: przestępców i faszystów. Odpowiedz Link Zgłoś
rafstani Re: Ludzie mają dosyć oligarchicznej III-ciej PR 05.12.06, 10:29 A ja nie byłem za młody i piramidę znam i pamiętam tamte czasy. Dlatego, że mój żołądek jest napełniony, żądam rozliczenia złodziei, bo gdyby nie oni (komuchy) może mógłby być bardziej zapełniony. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Ludzie mają dosyć oligarchicznej III-ciej PR 05.12.06, 11:53 >bo gdyby nie oni (komuchy) > może mógłby być bardziej zapełniony. Tak, tak "komuchy" tobie zabrały, ukradły bezczelnie złotą przyszłość milionera ? A może zwyczajnie intelektu zabrakło i umiejętności, a teraz tłumaczysz sobie, jak większość wyborców pisu, że fakt grzebania ręką w nocniku jest wynikiem manipulacji układu ? Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: Ludzie mają dosyć oligarchicznej III-ciej PR 05.12.06, 09:04 A nie widzisz zależności pomiędzy tym co jesz i gdzie posyłasz dzieci do szkoły a niesprawiedliwą "prywatyzacją"? Odpowiedz Link Zgłoś
quasir Re: Ludzie mają dosyć oligarchicznej III-ciej PR 05.12.06, 09:23 tak widze. uwazasz, ze gdyby nie zrobiono prywatyzacji byloby lepiej. jestem mloda osoba i naprawde nie interesuje mnie co sie wtedy dzialo, a i nie mam nic za pazurami. polska staje krajem delikatnie mowiac ludzi inteligentnie uposledzonych. zal mi tych ktorzy ulegaja takim tanim propagandowym haslom. szkoda slow i dyskusji. czy ktos z was pisomaniaki pamieta jeszcze rzadu awsu? nadmieniam ze nie jestem ani za po ani za sld ani tym bardziej za pis. i jeszcze jedno, trzeba byc naprawde slepym, zeby tanich chwytow pisu nie widziec. czemu pis zachowuje sie jak komuna i nazywa ludzi wyksztalciuchami. a kim sa ich przywodcy??? ps. dla mnie jako czlowiek mlodego po powinno zlaczyc sie z sld. podobno my polacy potrafimy jednoczyc sie przeciwko wspolnemu wrogowi. Odpowiedz Link Zgłoś
carssc Re: Ludzie mają dosyć oligarchicznej III-ciej PR 05.12.06, 10:03 meylec napisał: > A nie widzisz zależności pomiędzy tym co jesz i gdzie posyłasz dzieci do szkoły > > a niesprawiedliwą "prywatyzacją"? a co to znaczy niesprawiedliwa prywatyzacja? Wolę jakąkolwiek prywatyzację niż żadną. Tak sobie myślę, że gdyby 15 lat sprywatyzowano kopalnie za przysłowiową złotówkę, to przez te lata zaoszczędziliśmy dziesiątki miliardów złotych wpompowane w kopalnie, które nie dały niczego. A cholera wie ile jeszcze zostanie tam złotówek wtłoczone. Jakby tą kasę wrzucić w szkolnictwo o które tak się martwisz, służbę zdrowia i drogi, bylibyśmy całkiem zacnym krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: Ludzie mają dosyć oligarchicznej III-ciej PR 05.12.06, 11:05 carssc napisał: > a co to znaczy niesprawiedliwa prywatyzacja? Wolę jakąkolwiek prywatyzację niż > żadną. Tak sobie myślę, że gdyby 15 lat sprywatyzowano kopalnie za przysłowiową > > złotówkę, to przez te lata zaoszczędziliśmy dziesiątki miliardów złotych > wpompowane w kopalnie, które nie dały niczego. A cholera wie ile jeszcze > zostanie tam złotówek wtłoczone. Jakby tą kasę wrzucić w szkolnictwo o które > tak się martwisz, służbę zdrowia i drogi, bylibyśmy całkiem zacnym krajem. Ssory, ale ja nie rozumiem jak można wolić "jakąkolwiek prywatyzację niż żadną". No właśnie my mieliśmy "jakąkolwiek" i do tego absurdalną. Podam Ci przykład - znam kogoś kto za komuny chciał rozpocząć pracę w Banku PKO - (dzisiaj PKO BP.) Ale jednak w końcu poszedł gdzie indziej. Zakład upadł po 89 r. i od tego czasu ten ktoś ledwo wiąże koniec z końcem. A gdyby poszedł swego czasu do PKO, to w tej chwili po srzedaży otrzymanego pakietu akcji pracowniczych o wartości ponad 100 tys. zł zastanawiał by się być może nad wycieczką dookoła Świata. Czy to nie są większe absurdy niż te za komuny? A za naszą wschodnią granicą mamy normalny kraj - Czechy. Tam można było przeprowadzić sprawiedliwą prywatyzację... Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Ludzie mają dość ciągłego pitolenia nierobów... 05.12.06, 12:23 ...o układzie, szarej sieci i rozkradaniu majątku. Zamiast uczciwie pracować, kaczory ciągle tylko odgrzewają te swoje głodne kawałki rodem ze snu wariata. Przykład który podajesz jest zupełnie bez sensu. Jeżeli coś w ogóle z niego wynika to tyle, że niekiedy jedna decyzja ustawia całe życie - no ale to chyba wszyscy wiemy bez robienia wielkiego halo przez zwolenników paranoi. Natomiast za naszą wschodnią granicą znajdują się takie krainy jak Litwa, Białoruś i Ukraina. Szczególnie Białoruś wydaje się być ostatnio źródłem inspiracji dla budowniczych 4 RP i twoja zachęta abyśmy spojrzeli na wschód świetnie się w ten kontekst wpisuje. Co do Czech, to są one południowym sąsiadem Polski i z wielu względów (silna socjaldemokracja, znikomy wpływ kleru katolickiego na życie kraju, sposób załatwienia tematu lustracji, itd. itp.) stanowią dla kaczorów wyzwanie przekraczające ich możliwości intelektualne. To tak, gwoli ścisłości. meylec napisał: > Ssory, ale ja nie rozumiem jak można wolić "jakąkolwiek prywatyzację niż > żadną". No właśnie my mieliśmy "jakąkolwiek" i do tego absurdalną. Podam Ci > przykład - znam kogoś kto za komuny chciał rozpocząć pracę w Banku PKO - > (dzisiaj PKO BP.) Ale jednak w końcu poszedł gdzie indziej. Zakład upadł po > 89 r. i od tego czasu ten ktoś ledwo wiąże koniec z końcem. A gdyby poszedł > swego czasu do PKO, to w tej chwili po srzedaży otrzymanego pakietu akcji > pracowniczych o wartości ponad 100 tys. zł zastanawiał by się być może nad > wycieczką dookoła Świata. > Czy to nie są większe absurdy niż te za komuny? A za naszą wschodnią granicą > mamy normalny kraj - Czechy. Tam można było przeprowadzić sprawiedliwą > prywatyzację... Odpowiedz Link Zgłoś
kropka9991 Może lepiej jak poda się do dymisji? 05.12.06, 08:28 A to a propos czego?!? O co chodzi Kaczyńskiemu?!? Jest szefem rządu, jego koalicja ma większość w Sejmie, lojalny brat zaakceptuje każdy jego pomysł, niech rządzi! Wygłaszając kwestie z których nic nie wynika potwierdza tylko moje podejrzenia że zupełnie nie wie co z tą swoją wielką władzą zrobić. To może niech się poda do dymisji? Odpowiedz Link Zgłoś
battosai J.Kaczyński: PO głównym obrońcą błędów III RP 05.12.06, 08:28 Niech doda jeszcze do tych błędów wypaczenia i będzie już zupełnie jak w komunie. Odpowiedz Link Zgłoś
jastrzab27 A jak jest ze "starym porządkiem" w Łodzi? 05.12.06, 08:28 Przecież Krope poparł Belka i (z bólem) Makowski. Nie żebym miał coś przeciwko. Ale dlaczego wytyka się Hani tzw. układ z Borowskim a nie widzi się współpracy pisowców z LiD w innych miastach? To jest to "moralność" sytuacyjna premiera? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Re: A jak jest ze "starym porządkiem" w Łodzi? 05.12.06, 08:34 pis cechują : moralność pani Dulskiej mentalność kalego (tego z W pustyni i puszczy) Jak się to zrozumie, to juz zachowania pis przestaja zadziwiać Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: A jak jest ze "starym porządkiem" w Łodzi? 05.12.06, 08:40 jastrzab27 napisał: > Przecież Krope poparł Belka i (z bólem) Makowski. Nie żebym miał coś przeciwko. > Ale dlaczego wytyka się Hani tzw. układ z Borowskim a nie widzi się współpracy> pisowców z LiD w innych miastach? To jest to "moralność" sytuacyjna premiera? Ależ tak, przecież od dawna widać, że Kali jest wzorcem moralnym Jarka. Nawet komunistyczny sędzia Kryże - ten ,co skazał Komorowskiego na więzienie za urwany guzik (obraza godła czy coś), jest oczyszczony przez sam fakt przebywania w pobliżu "Słońca co ukradło Księżyc", i dumnie szerzy "Prawo i Sprawiedliwość" u boku Ziobera. natomiast taki Olejniczak, co wtedy w pieluchy robił, jest wstrętnym komuchem, bo siedział koło Millera w ławie poselskiej. A jak nie siedział koło niego, to koło kogoś, kto siedział, i to wystarczy, żeby był naznaczony stygmatem i "Obcy". Mentalność plemienia papuaskiego - 'nasi' i 'obcy', których najlepiej oskalpować. Może pospieszyłam się z Kalim, to już wyższy stopień cywilizacji... Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 ma racje- nie chcemy iv jako kartoflanej papki 05.12.06, 08:37 ala frytka z big brather... Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: ma racje- nie chcemy iv jako kartoflanej papk 05.12.06, 12:27 A więc wołajmy kartofle do obiadu a nie do rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
blendyks Bliźniakom się wszystko kojarzy ..... 05.12.06, 08:37 zapyziałe towarzystwo. Jeden rządził Warszawą cztery lata i może być zaliczany do grona tych gorszych prezydentów w historii stolicy, obydwaj rządzą państwem już rok i niczym się nie wykazali. A czas leci, świat idzie do przodu a Ci codziennie rozpamiętują stare dzieje i hołubią przeszłość budując muzea swojej niekompetencji i niezrozumienia świata. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Bliźniakom się wszystko kojarzy ..... 05.12.06, 09:28 Jak to niczym? Czy Kwaśniewski, Miller, Buzek, Olszewski, Suchocka, Krzaklewski i wielu innych wpadło na to, by do wyborcy odezwać się "panie, spieprzaj pan"? Czy któremuś z nich przyszłoby w ogóle do głowy, że pies może nazywać się "Irasiad"? Odpowiedz Link Zgłoś
bombay_saphire Re: kartofel jednak, niemcy maja racje.... 05.12.06, 08:38 nie chce juz sie komentowac, wzruszenie ramion i zieeeeeew Odpowiedz Link Zgłoś
mordor_o_poranku J.Kaczyński: PO głównym obrońcą błędów III RP 05.12.06, 08:39 A ty niedorobiony premierku głównym obrońcą błędów IV niedorobionej RP. Zwanej potocznie Kaczystanem. Odpowiedz Link Zgłoś
polak5 Agentura sasiadów zagrozeniem suwerennosci IV RP 05.12.06, 08:39 Moskwa próbowala przy uzyciu kamer Suboticia i jego prowokacyjnych tasm doprowadzic do upadku rzadu J. Kaczynskiego i tym samym do konca IV RP. Niedawno Berlin próbowal przy uzyciu Springerowskiej V kolumny doprowadzic do kompromitacji Giertycha i tym sposobem do upadku rzadu J. Kaczynskiego. Berlin przy uzyciu Gazety Wyborczej probuje doprowadzic do odejscia Leppera i tym samym do upadku rzadu. Berlin i Moskwa próbuja wspólnymi silami przy uzyciu PO i SLD doprowadzic do upadku rzadu i IV RP. Trzeba miec oczy szeroko otwarte i ujawniac agresje sasiadów wobec suwerennej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: Agentura sasiadów zagrozeniem suwerennosci IV 05.12.06, 08:41 Czas wziąć leki, siostra woła! IV RP? To gdzie? Bo tu, zgodnie z Konstytucją jest III RP. Równie dobrze ktoś może sobie tu robić IV Rzeszę - też pod Trybunał Stanu podpada! I obce media bronią naszej państwowości? Oj, grubymi nićmi szyte... polak5 napisał: > Moskwa próbowala przy uzyciu kamer Suboticia i jego prowokacyjnych tasm > doprowadzic do upadku rzadu J. Kaczynskiego i tym samym do konca IV RP. > > Niedawno Berlin próbowal przy uzyciu Springerowskiej V kolumny doprowadzic do > kompromitacji Giertycha i tym sposobem do upadku rzadu J. Kaczynskiego. > > Berlin przy uzyciu Gazety Wyborczej probuje doprowadzic do odejscia Leppera i > tym samym do upadku rzadu. > > Berlin i Moskwa próbuja wspólnymi silami przy uzyciu PO i SLD doprowadzic do > upadku rzadu i IV RP. > > Trzeba miec oczy szeroko otwarte i ujawniac agresje sasiadów wobec suwerennej > Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: Agentura sasiadów zagrozeniem suwerennosci IV 05.12.06, 08:45 A w domu wszyscy zdrowi bo czytając ten bełkot paranoika to chyba nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Agentura sasiadów zagrozeniem suwerennosci IV 05.12.06, 09:01 polak5 napisał: > Moskwa próbowala przy uzyciu kamer Suboticia i jego prowokacyjnych tasm > doprowadzic do upadku rzadu J. Kaczynskiego i tym samym do konca IV RP. > > Niedawno Berlin próbowal przy uzyciu Springerowskiej V kolumny doprowadzic do > kompromitacji Giertycha i tym sposobem do upadku rzadu J. Kaczynskiego. > > Berlin przy uzyciu Gazety Wyborczej probuje doprowadzic do odejscia Leppera i > tym samym do upadku rzadu. > > Berlin i Moskwa próbuja wspólnymi silami przy uzyciu PO i SLD doprowadzic do > upadku rzadu i IV RP. ************************************ Ciekawe rzeczy mówisz. A co mówi lekarz? Odpowiedz Link Zgłoś
sigact1 Re: Agentura sasiadów zagrozeniem suwerennosci IV 05.12.06, 09:07 polak5 napisał: > Moskwa próbowala przy uzyciu kamer Suboticia i jego prowokacyjnych tasm > doprowadzic do upadku rzadu J. Kaczynskiego i tym samym do konca IV RP. > > Niedawno Berlin próbowal przy uzyciu Springerowskiej V kolumny doprowadzic do > kompromitacji Giertycha i tym sposobem do upadku rzadu J. Kaczynskiego. > > Berlin przy uzyciu Gazety Wyborczej probuje doprowadzic do odejscia Leppera i > tym samym do upadku rzadu. > > Berlin i Moskwa próbuja wspólnymi silami przy uzyciu PO i SLD doprowadzic do > upadku rzadu i IV RP. > > Trzeba miec oczy szeroko otwarte i ujawniac agresje sasiadów wobec suwerennej > Polski. Bardzo ładna rozbiórka myśli tow. Kaczyńskiego. Takie studium ataku paranoi. Łoł!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dokansan Re: Agentura sasiadów zagrozeniem suwerennosci IV 05.12.06, 09:52 Nie Berlin przy użyciu Wyborczej, tylko Tel Awiw i Izrael! Źle się przygotowałeś, następnym razem przeczytaj Who is Who w światowych spiskach :P Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Agentura sasiadów zagrozeniem suwerennosci IV 05.12.06, 12:29 Bredź jeszcze to będę sie dłużej śmiał.A śmiech to zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
olaf_svensson J.Kaczyński: PO głównym obrońcą błędów III RP 05.12.06, 08:40 Ciekawe, że w/g tego kartofla musi być tylko podział na przeciwników i zwolenników w myśl zasady: "kto nie jest z nami jest przeciwko nam". Wszyscy oponenci są wrzuceni do jednego wora. Nie ważne, że kartofle rządzą z przestępcami, nazistami i zboczeńcami (ciekawe jak LPR podejdzie do afery rozporkowej w Samoobronie - pewnie w imię ochrony wartości rodziny ;) ). Jeszcze wyjdzie na to, że Tusk i Rokita panią Anetę K. na Łyżwińskiego sadzali siłą. Tak, politycy koalicji rządzącej to silny kręgosłup dla odnowy moralnej tzw. IV RP (a może II PRL). Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Jakichż to błędów broni PO ? 05.12.06, 08:43 Naprawdę jestem ciekaw. Może chodzi o konkursy na stanowiska administracyjne? Może chodzi o rozwój samorządności? Niskich podatków chyba nie, bo ich nigdy nie było. Aaaa... może chodzi utrzymanie europejskich norm w regulacjach dotyczących inwigilacji obywateli? No nie wiem, co Słoneczko Europy, Samo Dobro, Najprawszy i Najsprawiedliwszy, Zawsze Dziewica, Jaśnie Nam Panujący pan Prezes, Premier i Nadprezydent Jarosław Kaczyński miał tym razem na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Kaczyńskiemu znów się pogorszyło 05.12.06, 10:13 apoplaws napisał: > Naprawdę jestem ciekaw. Może chodzi o konkursy na stanowiska administracyjne? > Może chodzi o rozwój samorządności? ************************************ Tak po prawdzie, to PO niespecjalnie się wypowiadała w ostatnim czasie w obronie czegokolwiek. Musimy zatem przyjąć, że Kaczyńskiemu znów się pogorszyło i po prostu komentuje swoje omamy. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Jakichż to błędów broni PO ? 05.12.06, 12:32 Pewnie żadnych nie broni,to tylko takie kacze pieprzenie.Jak nie można zarzucic PO czegoś konkretnego to trzeba coś wymyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Komorowski o lustracji !!!!! 05.12.06, 08:44 Dziś w Polskim Radio: "jakieś zaszłości z przeszłości"... Nowa linia PO - amnezja i ochrona byłych TW... Odpowiedz Link Zgłoś
dudala76 Wolę III RP, ponieważ: 05.12.06, 08:45 Dlatego,że nie akceptuję w koalicji: -pedofilów -molestujących -gwałcicieli -ludzi po zawodówce -chamów -prostaków -przestępców -faszystów -------- jesien jest fajna,bo każdy może dostać z liścia Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Wolę III RP, ponieważ: 05.12.06, 08:58 Dopisz "współpracowników mafii sycylijskiej". Odpowiedz Link Zgłoś
evident brońcą jest sam Kaczyński ! 05.12.06, 08:45 z takimi ludzmi postkomunistycznymi jak Lepper i jego partia Odpowiedz Link Zgłoś
blendyks Faszyzm to mały pikuś w porównaniu z seksem 05.12.06, 08:48 tak zrozumiałem poranną wypowiedź premiera gdy mowa była o wybrykach członków Młodzieży Wszechpolskiej i Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
tetsujin J.Kaczyński: PO głównym obrońcą błędów III RP 05.12.06, 08:51 No nie!, Czy do tego kartofla kiedyś dotrze, że świat nie jest czarno - biały??? Jak ktoś nie popiera poronionej polityki PiSków, to nie oznacza wcale, że jest zwolennikiem PO, czy SLD. Weź się kartoflu za jednoczenie narodu, a nie za rozbijanie go, bo będzie jak w dowcipie: Wyborcy cię na jesieni albo zakopią, albo wykopią. A teraz czas na sałatkę ZIEMNIACZANĄ...mniam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 J.Kaczyński: PO głównym obrońcą błędów III RP 05.12.06, 08:54 Podstawowe błędy IIIRP to: - idiotycznie adresowany socjal - fiskalizm - upartyjnianie państwa - sprowadzenie problemów edukacji do sporów nt. mundurków Jak na razie głównym obrońcą tych błędów jest Prawo i Sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: J.Kaczyński: PO głównym obrońcą błędów III RP 05.12.06, 12:37 A czego ty się kolego spodziewałeś po partyjce z Rydzykiem w tle? Ten cały Pis wygląda na w naprędzce sleconą partyjkę.Po prostu byli opozycjoniści antyliberalni,nacjonalistyczni i proklerykalni po zawaleniu się AWS-u nie mieli się gdzie podziać. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Jak długo jeszcze będziemy słuchać tych bredn 05.12.06, 12:38 Oj długo długo bo tacy goście mają twarde życie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomiczek7 Re: J.Kaczyński: PO głównym obrońcą błędów III RP 05.12.06, 09:07 święte słowa - Jareczek ma ambicje by byc Gomułką-bis Odpowiedz Link Zgłoś
maam J.Kaczyński: PO głównym obrońcą błędów III RP 05.12.06, 09:09 taa, jasne, a Rokita głównym wichrzycielem ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś