brajew1 Re: O. Rydzyk o seksaferze: Nie deptać. Po grzech 09.12.06, 17:05 Dobrze mu tak Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n jak ci się Polska nie podoba to wyjedź 09.12.06, 17:21 nikt cię tu na silę nie trzyma Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: jak ci się Polska nie podoba to wyjedź 09.12.06, 18:21 żeby tylko takie cepy i prostaki jak ty w Polsce zostały? nie doczekanie twoje buraku, prędzej spotkasz moją piąche na ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
chwd.pis4 A kto powiedział, że Polska się nie podoba 09.12.06, 18:39 Kto tu mówi, że nie podoba się Polska? Nie podobasz się ty i twój idol oszołom rydzyk, który z polskością nie ma nic wspólnego. To właśnie- między innymi - przez takich kołtunów jak rydzyk Polskę opuściło prawie 2 miliony Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan99999 która diecezja??? 09.12.06, 21:34 Oj redaktorzy, redaktorzy! Warto sprawdzić fakty nim się głupoty napisze. Biskup Jan Tyrawa jest ordynariuszem diecezji bydgoskiej. Ale Toruń (i Radyjo) leży na terenie diecezji toruńskiej, której ordynariuszem jest biskup Wojciech Suski. Stąd nieobecność biskupa Tyrawy to nic szczególnego. Jego obecność byłaby czymś niezwykłym A biskup Suski był? Odpowiedz Link Zgłoś
babette663 Re: która diecezja??? 09.12.06, 22:14 Autor: elza66 Data: 09.12.06, 03:18 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- ten klecha satana gada od tyłu:) tylko mochery moga to znieść:) jeszcze jedna osoba oprocz moherow to znosi - Jarus - zawsze jak Belzebub z Torunia z nim sie spotyka to mu "gada od tylu", a wiesz dlaczego????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n O. Rydzyk miał arację - to były kłamstwa! 09.12.06, 22:14 w Samoobronie nie ma żadnego molestowania a jesli nawet to kobiety same tego chcą i same do tego naszych chłopów prowokują..ale robia to jak zwykle wtedy kiedy członkiniami Samoobrony być przestają Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Re: Ludzie-dlaczego sugerujecie sie zdaniem 09.12.06, 23:06 oblakanca??CO TO ZA AUTORYTET do ciezkiej cholery, ze wszyscy biora te BREDNIE pod uwage????NIECH KUTAS ROZLICZY SWOJE SZWINDLE!!WRESZCIE! Niech nie zabiera glosu, bo u..y jest moralnie i mentalnie jak GOWNO!!NIeECH ZAMKNIE TE PO..E USTA, bo tylko sacza nienawisc !!!!!! NIECH POCZYTA POBOZNE LEKTURY!! ODPIE.. SIE OD POLITYKI!!!!!!!!!!! I NA BOGA-----------------nie tytulujcie tego GOWNA:ojciec!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n Re: Ludzie-dlaczego sugerujecie sie zdaniem 10.12.06, 00:42 mam wrazenie że to ty jesteś obląkany Odpowiedz Link Zgłoś
gringo_w66 Tak trzymać O. Rydzyku na pohybel judejczykom 10.12.06, 00:49 s-k-i-n napisał: > mam wrazenie że to ty jesteś obląkany Odpowiedz Link Zgłoś
gringo_w66 wycieczki do ziemi obiecanej +bilet w jedną stronę 10.12.06, 00:50 ...hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
pizza Re: tak trzymać O. Rydzyk ... 10.12.06, 10:59 no tak, jest coś w twierdzeniu że następuje regres humanizmu, cywilizacji rozumu a za to ofensywa ideologii. cel ("budowanie 4 RP") uświęca dziś środki (koalicja z ...) i obawiam się że ten cel jest jak dzihad. radykalizm i obłuda obecnej władzy wywołuje skrajne reakcje także u ludzi o poglądach umiarkowanych a to nic innego jak (mówiąc Ich językiem ) sianie zgorszenia na wielką skalę. Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran222 Re: O. Rydzyk o seksaferze: Nie deptać. Po grzech 10.12.06, 21:00 On by chciał żeby wszystkie media były prożądowe to wtedy udzielał by wywiadu dla tvn i polsatu ale nie udziela bo to nie jest jego tłumaczy się że niby przerobią jego słowa mówi. Mi się wydaje że on się boji ludzi nawet nie wsiądzie sam do autobusu miejskiego jak wielu księzy których widuje w nich. Boji się wystąpić w tvp bo chyba boji się wzmożonej wrogosci narodu. ostatni Cesarz Chin też się bał wychodzić ze swojego zakazanego miasta bo bał się całego narodu. Tu chodzi o oto że Rydzyk nie może pogodzić się że świat ,Polska nie jest w 100 % kościelna że inni mogą mysleć inaczej To jest ktoś kto się zamyka w swoim świecie otoczony swoimi ludzmi jak gdyby urodził się nie wtej epoce co trzeba. On by chciał takiego świata podobnego może jak w książce chłopi Reymonta tam ksiadz cała wsią trzęsie a ludzie się go słuchają On by chciał żeby tak Polską rządzic ale ludzie już tacy nie są potulni jak 100-sto czy 300-sta lat temu. Krytykuje libertynizm a sam jest największym libertynem religijnym bo chce wszystkich rozgrzeszać w stylu grzeszcie a ja was rozgrzesze. Krytykuje postkomunistów a sam by chciał być tak jak oni i zarządzać centralnie jakoś duchowo sformatowaną Polską. Na szczęscie ponad połowa dzieci nie chodzi na religie młodziez nie chce panstwa religijnego skoro nie chodzi na religie. Rydzyk tych swoich ludzi o archaicznych pogladach zamienia w jakąś twierdze że świat, Polska upada a oni są ostoją normalności, moralnosci taki jakiś konserwatywizm religijny. Przy czym sami wyznawcy Rydzyka nie widzą jacy są archaiczni będąc takimi nie są wstanie zmieniac świata chyba paradoksalnie wzmacniają jego zbuntowaną połowe. TVN, Polsat czy gazety liberalne jak on to nazywa to ostoja wolności i normalności. Źle zrobiło SLD że nie wspierało kościoła bardziej jeszcze teraz biskupi idą do rydzyka bo idą po kaske też od rządu. SLD dużo spraw w Polsce zawaliło, hierarcha już się robiła normalniejsza. Niepotrzebnie też w tą ostoje jaką Jest PO i PSL próbuje się wpisać byłych komunistów bo oni mogą znowu coś pochrzanić a Rydzyk dalej będzie zacierał ręce. oni SLD jeszcze musza poczekać by się oczyścić i niewiadomo czy się oczysczą? Rydzyk nie zajmuje żadnej funkcji panstwowej jak np. kardynał Richelieu więc po co do niego jezdzi cały Polski rząd Toż to żywcem przypomina sytuacje jak car Rosji jezdził do niejakiego znachora rasputina i radził się wsprawach politycznych, nie skończyło się to dobrze. W Polsce jest to samo i to się może źle skończyć Richelieu (czyt. riszelie) to był ktoś dla Francji ale Rydzyk jest nikim dla Polski i dla ponad połowy Polaków taka jest prawda. www.maly.goscniedzielny.pl/?grupa=6&art=1156932967&dzi=1156925766&katg= Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n Re: O. Rydzyk o seksaferze: Nie deptać. Po grzech 10.12.06, 23:57 aleś się naprodukowal wyksztalciuchu... Odpowiedz Link Zgłoś
malleus1111 Re: O. Rydzyk o seksaferze: Nie deptać. Po grzech 14.12.06, 19:56 No juz. lec tymi dekoderami rydzyka pohandlowac, wiecej zarobisz. Za takie posty to nawet rydzyk nie zaplaci. Odpowiedz Link Zgłoś
abasia471 O. Rydzyk o seksaferze: Nie deptać. Po grzechu .. 11.12.06, 07:21 Jestem osobą wierzącą, ale takich księży jak Rydzyk nie trawię. Dla mnie ten człowiek to zaprzeczenie kapłana. Nienawistny, ograniczony, pozbawiony zasad moralnych, wykorzystujący zdewociałych wiernych. Gdyby nie to, że poważnie traktuję zasady wiary, którą wyznaję, chętnie osobiście usmażyłabym tego drania na wolnym ogniu. Jestem przekonana, że ten "święty", który ogonem na mszę podzwania, nie tylko mi tak psuje charakter i już za to samo będzie się w piekle smażył. Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n Re: O. Rydzyk o seksaferze: Nie deptać. Po grzech 11.12.06, 19:50 a ja jestem poganinem i ojca Rydzyka sobie cenię! Odpowiedz Link Zgłoś
malleus1111 skin ma w tym interes 14.12.06, 19:53 Nic dziwnego, przeciez czasem daje ci zarobic na dzialke. Czy tylko za dekodery? Odpowiedz Link Zgłoś
lucas1981 O. Rydzyk o seksaferze: Nie deptać. Po grzechu .. 14.12.06, 19:37 ten klecha, który stoi na czele największej sekty w Polsce nie ma moralnego prawa profanowania mszy świętej takimi tekstami. wstyd, hańba, srom! Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran222 msza powinna być mszą a nie jakimś kólkiem różanco 14.12.06, 19:40 msza powinna być mszą a nie jakimś kólkiem różancowym. Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran222 msza powinna być mszą a nie jakimś kólkiem różanco 14.12.06, 19:40 msza powinna być mszą a nie jakimś kólkiem różancowym.. Odpowiedz Link Zgłoś
andrex551 Re: msza powinna być mszą a nie jakimś kólkiem ró 17.12.06, 00:48 Skoro NASZ prezydent mówi że rydzyk mu pomógł to znaczy że rydzyk -a tak wogule to kto to k....a jest. Odpowiedz Link Zgłoś