Dodaj do ulubionych

Abp Głódź: Papież wiedział o przeszłości abp Wi...

• janul1 A kto mu powiedział Wielgus? a moze Żydzinski? 04.01.07, 23:02
      smiechu warte
    • chirlider cudotwórcy szarlatanami 04.01.07, 23:04
      w imie kultu kaczek i ich niepohamowanej rządzy władzy, niszczy sie za pomocą
      teczek kolejną osobę czy instytucję. ci którzy mieli ostatecznie pozbyć sie
      duchów komuny i esbecji w krótkim czasie okazali się ich wiernymi i sumiennymi
      uczniami.
    • jednokadlubowiec Papież wiedział ale nie powiedział ;))) 04.01.07, 23:11
      Ludzie, jesteście cudowni!
      Uwielbiam was czytać, oczywiście przyłączam się
      do rzutu kamieniem!
    • gonzo007 Abp Głódź: Papież wiedział o przeszłości abp Wi.. 04.01.07, 23:21
      "Kruk krukowi oka nie wykole"!!! i: "Każdy "święty" ma swoje wykręty"!!! Ja nie
      kolaborowałem, więc rzucam kamieniem!!!
    • gonzo007 "Kruk krukowi oka nie wykole"!!! 04.01.07, 23:25
      Podtrzymauję to, co już napisałem przed chwilą. Jeśli nastąpi ingres Wielgusa,
      być może dokonam oficjalnie aktu apostazji.
      • kozojeb wielgus ofiara 04.01.07, 23:29
        • kozojeb Re: wielgus ofiara 04.01.07, 23:32
          jest tez po czesci ofiara własnej chciwosci i głupoty
          jak tez kolegow purpurowych agentow
          juz dawno mowiło sie ze jest kandydatem na prym,asa ale sie wachał -bał
          ale czerwone towarzycho go namowiło na przyjecie godnosci
          a teraz starali sie go bronic
          ale właczyły sie media i sprawa sie rypła
    • 1europejczyk Rusecki : "Wobec mnie zawsze był szczery." 04.01.07, 23:30
      <<Wobec mnie zawsze był szczery. Mnie o tym nigdy nie wspominał. Może nie
      musiał, tego też się nie domagałem, ale to dla mnie zaskoczenie - powiedział.>>

Widocznie nie wiem co to znaczy byc szczerym: jakze dziwnie dzisiaj brzmia takie
      slowa dla ludzi, ktorzy spedzili kilka godzin w MSW i niczego nie podpisali.
      Tego sie nie zapomina, to zostawalo tym dluzej im bardziej chcialo sie o tym
      zapomniec nie dzielac sie z nikim. Widac z tego, ze szczerosc miedzy ksiezmi to
      jest zupelnie inna "kategoria". Istnieje obawa, ktora sie poglebia szczegolnie w
      Polsce, ze ich swiat wartosci dziwnie ma niewiele wspolnego z tym co glosza z
      ambon.

• qazwsx39 Re: Rusecki : "Wobec mnie zawsze był szczery." 04.01.07, 23:36
        >>Jeżeli papież go desygnował na to stanowisko metropolitalne, to on wykonuje
        wolę papieża.
        Dokładnie tak, jak wykonywał wolę SB-cji - kocha wykonywać polecenia "z góry"

--------------
        Hasło: Czy był Pan w tym miesiącu na wycieczce w Rzymie?
        Odzew: Nie, wybieram się do Wiecznego Miasta w przyszłym roku
    • konrad.ludwik02 Na pierwszy rzut oka opublikowane dokumenty są... 04.01.07, 23:32
      ... porażające, po zastanowieniu nachodzi jednak myśl: czemu jest tam tylko
      jeden rękopis Abpa Wielgusa, i to najzupełnie niekompromitujący, relacjonujący
      cel jego wyjazdu naukowego do Niemiec? Tę notatkę - jedyny dokument który z
      pewnością nie jest apokryfem - najpewniej został przymuszony sporządzić, aby
      uzasadnić cel ubiegania się o paszport i doprawdy, nie ma w tym niczego
      niewłaściwego. Reszta może być - i zapewne jest - dziełem mistyfikatorów z SB i
      Ministerstwa Spraw Wewnętrznych PRL; to takie dokumenty, przed którymi
      przestrzegał gen. Kiszczak, kiedy mu zarzucano niszczenie teczek osobowych SB,
      stworzone dla takich właśnie celów, jak m. innymi ten.
      • kozojeb Re: Na pierwszy rzut oka opublikowane dokumenty s 04.01.07, 23:35
        taaa hrabia dzieduszycki tez był taki miły i tylkjo cos tam podpisał ...
        • konrad.ludwik02 Re: Hr. Dzieduszycki wobec przekonywujących ... 05.01.07, 08:31
          ... dowodów się przyznał, na Abpa Wielgusa jest tylko jeden
          przekonywujący "kwit" - owo własnoręcznie napisane uzasadnienie wyjazdu
          naukowego do tego "wrażego wroga" - RFN! Sądząc z formy oświadczenia -
          napisanego na kolanie, w biurze paszportowym! Całą resztę owych "dowodów" łatwo
          było SB skompilować - mieli na to stosowny wydział, instrumentarium, fachowców
          i pieniądze, pieniądze, pieniądze!
          • kolter Re: Hr. Dzieduszycki wobec przekonywujących ... 05.01.07, 08:34
            a oprucz pieniedzy , pieniedzy czesto takie jeszcze szuje jak pan biskup ,
            ktorzy je lubili jak kazdy pan w czarnej sukience
          • helmut.berlin Re: Hr. Dzieduszycki wobec przekonywujących ... 05.01.07, 09:00
            > Całą resztę owych "dowodów" łatwo było SB skompilować

Zastanawia mnie to, tyle bylo tych roznych "komisji" ale nikt nie staral sie tak
            naprawde wyjasnic jak to wygladalo w rzeczywistosci. Jaki byl normalny "dzien
            pracy" takiego kapitana Kowalskiego.
            • kolter Re: Hr. Dzieduszycki wobec przekonywujących ... 05.01.07, 09:02
              nic nie musieli w sb robic wystarczylo dac na plebani podsluch , to albo
              wychodzil alkocholizm proboszcza , pedalstwo , lub pedofilia wiec panowie w
              spudnicach sami pchali sie w sbeckie pazurki
              • helmut.berlin Re: Hr. Dzieduszycki wobec przekonywujących ... 05.01.07, 09:06
                > nic nie musieli w sb robic wystarczylo dac na plebani podsluch , to albo
                > wychodzil alkocholizm proboszcza , pedalstwo , lub pedofilia wiec panowie w
                > spudnicach sami pchali sie w sbeckie pazurki

No nie przesadzaj, czarne owce sa wszedzie.
                • kolter Re: Hr. Dzieduszycki wobec przekonywujących ... 05.01.07, 09:09
                  moze i sa te czarne owce ale celibat , jest doskonala przykrywka do roznego
                  rodzaju patologi sexualnych wiec wielu z nich zostaje ksiedzami tylko dla kasy i
                  moznosi zaspokojenia swoich zboczonych pragnien czego dowodem afery w ostatnich
                  latach
                  • tepetoja dupy czarnych cierpną ze strachu 05.01.07, 09:14
                    kościół zawsze ociąga sie z zajęciem stanowiska - powinni działać natychmiast,
                    uratowaliby może jakoś swoje "twarze", teraz im głupio...
                    I zawsze, ze wszystkimi wpadkami tak jest - nie potrafią sie określić.... na
                    przetrwanie: "a może sie uda i uratujemy dupska?..."
                    • kolter Re: dupy czarnych cierpną ze strachu 05.01.07, 09:18
                      bo ci panowie w sukienkach wierza w cuda wiec zamiast dzialac !! to poprostu
                      cudow oczekuja ktore nigdy jeszcze im dup nie uratowaly
    • jama314 Niedosyt... 04.01.07, 23:33
      Do pełnej jasności w głowie brak mi tylko opinii bpa Pieronka...
      • pieronek_b Re: Niedosyt... 04.01.07, 23:40
        ja mysle ze nalezy Jego Eminencje Wielgusa
        za jaja powiesic
        • pieronek_b Re: Niedosyt... 04.01.07, 23:41
          jama
          rozjasniło ci juz sie ?
          • jama314 Jasność pomroczna... 04.01.07, 23:59
            Za jaja, a raczej za ich robienie, to możesz dobry człowieku wieszać się sam o
            ile masz na czym... O biskupie Wielgusie i jego działaniach to mam pełną jasność
            widzenia. Zastanawiam się tylko co należałoby zrobić z tymi zastępami
            funkcjonariuszy SB za te prowokacje i chore kombinacje nic dla Polski nie
            wnoszące. Myślę że najwyższy czas ograniczyć im emerytury do poziomu najniższego
            jaki w Polsce możliwy. Nie wykluczałbym też sądowego dochodzenia za szkody
            Polsce wyrządzone. Czas najwyższy zrobić trochę sprawiedliwości.
            • vzv Sprawiedliwosc? 05.01.07, 00:04
              "Sprawiedliwość, sprawiedliwością, ale prawda musi być po naszej stronie" .....
              • jama314 Prawda już jest, a sprawiedliwość to kwestia czasu 05.01.07, 00:26
    • suniemie.lk Skąd Abp Głódź wie co Papież wiedział 04.01.07, 23:36
      No skąd
      • pelastrina2005 dostal SMSa 04.01.07, 23:39
    • ianicka Masz 15-26 lat i interesujesz się muzyką? 04.01.07, 23:41
      Masz 15-26 lat i interesujesz się muzyką? weź udział w ankiecie! dotyczy ona
      preferencji muzycznych. to adres pliku w wordzie.
      www.aankieta.4.pl/
      uzupelnione ankiety proszę odsylać na woah@wp.pl
      z góry dziękuję za udział w ankiecie!
    • msdione Abp Głódź: Papież wiedział o przeszłości abp Wi.. 04.01.07, 23:42
      Nie wstyd przyznać się do współpracy z SB, ale do okoliczności werbunku.
      SB załatwiała to za pomocą pieniędzy lub szantażu. Co podziałało w tym
      przypadku? Czy jeśli to był szantaż, to na jakim tle?
      • pieronek_b Re: Abp Głódź: Papież wiedział o przeszłości abp 04.01.07, 23:43
        dupe mu podsuneli lub posuneli
      • chirlider Re: Abp Głódź: Papież wiedział o przeszłości abp 04.01.07, 23:44
        napisane wyraźnie w papierach: utrzymywanie intymnych kontaktów z kobietami

msdione napisał:
        Czy jeśli to był szantaż, to na jakim tle?
        • pieronek_b Re: Abp Głódź: Papież wiedział o przeszłości abp 04.01.07, 23:46
          co sie dziwisz (Dziwisz )
          z jego geba jak ktora sie zgodziła to grzechem było by taka okazje zmarnowac
          • chirlider chichot esbeka 04.01.07, 23:50
            ciesz sie ciesz baranie.... esbecy też sie cieszą i zacierają z radości ręce,
            jak to po latach, rękami prawicowych oszołomów udało im sie skłócić ten
            ultrakatolicki naród z kościołem.

pieronek_b napisał:

> co sie dziwisz (Dziwisz )
            > z jego geba jak ktora sie zgodziła to grzechem było by taka okazje zmarnowac
    • dziejus Re: Abp Głódź: Papież wiedział o przeszłości abp 04.01.07, 23:47
      rzucam,rzucam i jeszcze raz rzucam dlatego gray'owi DZIEKUJE-nie tancze
    • szeregowy_kapota W teczce nie ma niczego kompromitującego! 04.01.07, 23:48
      Jakaś mocno szemrana ta sprawa. Biskup nie zrobił nikomu nic złego. Założe się,
      że każdy, kto wtedy wyjeżdżał na habilitację na Zachód posiada podobną zawartość
      teczki.

Nie ma o czym mówić!
      • pieronek_b Re: W teczce nie ma niczego kompromitującego! 04.01.07, 23:50
        to po ch uj wyjezdzał
        nie mogł tutaj budowac domow i mostow
      • chirlider Re: W teczce nie ma niczego kompromitującego! 04.01.07, 23:52
        GP dostała zamówienie na biskupa. ciekawe skąd? ;)))

szeregowy_kapota napisała:

> Jakaś mocno szemrana ta sprawa. Biskup nie zrobił nikomu nic złego. Założe
        się,
        > że każdy, kto wtedy wyjeżdżał na habilitację na Zachód posiada podobną
        zawartoś
        > ć
        > teczki.
        >
        > Nie ma o czym mówić!
    • gonzo007 Jednak nie dokonam aktu apostazji!!! 04.01.07, 23:55
      No cóż ... Jesli Pan Bóg wybrał na papieża człowieka, który kolejno był
      członkiem Hitlerjugend a potem żołnierzem Wehrmachtu, to nic dziwnego, że
      wybrał TW "Grey'a" na metropolitę warszawskiego. To wielka próba wiary i pokory
      dla Polaków. Może Pan Bóg chce, aby polscy katolicy nie urośli w pychę z powodu
      osoby Jana-Pawła II??? ... Jednak nie dokonam aktu apostazji. Za dużo w tym
      wszystkim jest u mnie, jak i u moich Rodaków emocji, a za mało wiary, pokory i
      rozumu. Amen.
    • swan_ganz odwalcie wy się od mojego pasterza, co? 04.01.07, 23:57
      Mnie on się podoba; i panienki obracał, i w PRL-u widział parę jego dobrych
      stron i w KK parę złych i człowiek kurturalny, bywały i obyty ....
      Bujajcie się więc z tymi aktami.
      Ojcze - jutro robimy ten ingres a oni niech sobie dalej szczekają. Nie zwracaj
      na nich najmniejszej uwagi bo tu same padalce tylko piszą....
    • o90 gdzie ty tyle kamieni znajdziesz ? 05.01.07, 00:01
      ja chetnie sobie w ubeckiego slugusa walne
      ot dla czystej przyjemnosci
      • chirlider Re: gdzie ty tyle kamieni znajdziesz ? 05.01.07, 00:04
        (nie chce mi sie pisać , to skopiuje):
        ciesz sie ciesz baranie.... esbecy też sie cieszą i zacierają z radości ręce,
        jak to po latach, rękami prawicowych oszołomów udało im sie skłócić ten
        ultrakatolicki naród z kościołem.

o90 napisał:

> ja chetnie sobie w ubeckiego slugusa walne
        > ot dla czystej przyjemnosci
      • swan_ganz się w łeb walnij cymbale jeden... n/t 05.01.07, 00:09

• jotka42 Re: Abp Głódź: Papież wiedział o przeszłości abp 05.01.07, 00:01
      zanim się zalogowalam- pomyślalam. Chcialam napisać, że nigdy nie
      kolaborowałam, nie byłam w partii, mimo wielu naciskow. A czymże są w mojej
      pracy doktorskiej odwołania do uchwał plenum KC, jeśli nie kolaboracją, wg
      dzisiejszych "sędziów". Najbardziej mni denerwuje, że
      dzisiejszymi :rozliczeniowcami" są bardzo młodzi ludzie, ktorych jak mniemam, w
      czasie komuny ochraniano, i nic o tej komunie nie wiedzieli. Moje dzieci staly
      w oknie i patrzyly jak ich Tatuś w lutym wali się pięściami bo plecach, zeby się
      rozgrzać i tak musi stać do rana , żeby zarejestrować KARTKĘ { kto z
      forumowiczów wie co to było]. Wróćmy do biskupa Wielgusa. Ileś tam lat
      pracy i tylko 68 stron!!!!!!! I ż adnego dokumentu przez Niego napisanego?
    • w.zboralski Wielgus wiedział,że Benedykt 16 był w Hitlerjugend 05.01.07, 00:06
      A bycie kapusiem SB to chyba zdecydowanie mniejsze zło, niż bycie członkiem
      nazistowskiej Hitlerjugend. Więc Joseph Ratzinger uznał, że Wielgus ma mniejszy
      problem...
    • xclene marna jest kondycja kościoła skoro desygnuje 05.01.07, 00:07
      agentów SB na prominentne pozycje, wygląda że nie ma lepszych
      • maureen2 Re: marna jest kondycja kościoła skoro desygnuje 05.01.07, 00:17
        to jest niepokojące,że nie wybrano ze swego grona osoby mniej kontrowersyjnej.
        Przecież ktoś musiał o tym wiedzieć.
    • w.zboralski Ja rzucam kamieniem w jajka. I tak mu niepotrzebne 05.01.07, 00:12
      W 1982 r., wieku 22 lat, podczas studiów w Krakowie na Skałce, jako kleryk
      zakonu Paulinów, w środek stanu wojennego dostałem decyzję przełożonych
      zakonnych, aby jechać do Niemiec na Bawarię, do innego klasztoru zajmowanego
      przez Paulinów w Mainburgu. Miałem tam kontynuować studia filozoficzne i
      teologiczne z tej racji, że uznano mój poziom znajomości j. niemieckiego za
      bardzo dobry. I od tego momentu mojego życia wiem już, że sam sobie zniszczyłem
      szansę na "karierę zawodową", ale śledząc losy Wielgusa - juz tego nie żałuję.

Bo jak WSZYSTKIM klerykom wyjeżdżającym za granicę, tak i mi SB postawiło
      warunek, że jeśli "porozmawiam" z ich funkcjonariuszem, dostanę paszport. Jak
      się domyślacie - nie porozmawiałem, bo nie mam niestety w swoim życiorysie
      zaliczonych studiów w Monachium...

I jak się też domyślacie - WSZYSCY klerycy katoliccy, którzy wyjeżdżali z
      Polski za czasów PRL, rozmawiali z SB i na pewno w zamian za paszport
      deklarowali donoszenie na innych, aby "nie tracić szansy na karierę naukową"...
      • eat.putsy ale w 1988 wyjechales 05.01.07, 00:17
        waldek.get.to/ ??
      • swan_ganz Re: Ja rzucam kamieniem w jajka. I tak mu niepotr 05.01.07, 00:23
        Napisałeś zapewne prawdę. Ale im tu nie chodzi o prawdę. Oni chcą sobie tylko
        urządzić igrzyska..... A, że przy okazji krzywdzą człowieka?
        Ja to na własny użytek określam "polskim katolicyzmem"; z jednej strony płaczą
        po Papierzu a z drugiej nie stanowi dla nich żadnego problemu skopanie
        człowieka...
        Kiepsko ich, proszę księdza wychowujecie :-)
        • perculator Krzywdza czlowieka? 05.01.07, 00:45
          Rzucam tym kamieniem w imie tych, ktorzy sie nie ulegli, na wspolprace nie
          poszli, mimo, ze niektorzy i ich rodziny zycie potracili, wlasnie za to!

Saddama powiesili. Polscy przestepcy i zbrodniarze narodu maja sie dobrze i
          piastuje najwyzsze stanowiska w Polsce. Reszta na nich pracuje.
          Nie wiesz o czym mowisz, bo nie doswiadczyles swan_ganz, a ja na odwrot.
    • kap0 Abp Głódź: Papież wiedział o przeszłości abp Wi.. 05.01.07, 00:17
      ogromna wiekszosc tych co rzucaja kamieniami na Kosciol jest ateistyczna albo
      prawie ateistyczna(chodzenie do kosciola kiedy sa choinki w kosciele) wiec co
      ich obchodzi biskup Wielgus papiez i wogule Kosciol Zajmujcie sie tematem
      glownym jakim jest czerwonych przeszkosc zlodziejska i nie szukajcie tematow
      zastepczych
    • milena.rl dajcie już spokój 05.01.07, 00:38
      z tymi klechami, zajmują kwadrans każdych wiadomości, był, nie był, tamten
      chyba był, a może nieświadomym, był przez pomyłkę, nie był, zaczyna to
      przypominać jakąś seryjną produkcję latynoamerykańską, gdzie akcja dzieje się
      zawsze na 2 płaszczyznach świeckiej i "księżej",gdzie latają spod drzwi do
      drzwi jak frygi zakonnice huanity z księdzem alfonsem i wikarym stefano,
      myslicie że kogoś to obchodzi? łasi na kasę, na wyjazdy i zaszczyty byli i
      zawsze będą, owce wybaczą i wszystko przerobią na "haniebny atak na kosciół",
      ponaprawiajcie lepiej np. rozrupieciające się w biegu wagony z zacerowanymi
      siedzeniami bo już nawet Czesi ich nie chcą wpuszczać, albo jak już budujecie
      wystawny dworzec w krakowie z całym tym kropieniem, święceniem to niech chociaż
      będzie tam JEDNA czynna informacja bo wstyd przed obcymi!
    • vomitorium1 Abp Głódź: Papież wiedział o przeszłości abp Wi.. 05.01.07, 00:44
      a może B16 wie,
      że abp Wielgus jest reinkarnacją Marii Magdaleny (lub Richarda Sorge) ?
      • perculator Re: Abp Głódź: Papież wiedział o przeszłości abp 05.01.07, 00:46
        A no...

vomitorium1 napisał:

> a może B16 wie,
        > że abp Wielgus jest reinkarnacją Marii Magdaleny (lub Richarda Sorge) ?
    • darus72 Re: Abp Głódź: Papież wiedział o przeszłości abp 05.01.07, 00:50
      I dobrze, ze wiedział. Jakiś porządek musi być. Ale ile można męczyć jeszcze
      człowieka, który swoim życiem przekreślił "błędy młodości"
    • heraldek Arcybiskupy - element kryminogenny.... 05.01.07, 00:54
      .....Peltz, Wielgus...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka