janul1 A kto mu powiedział Wielgus? a moze Żydzinski? 04.01.07, 23:02 smiechu warte Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider cudotwórcy szarlatanami 04.01.07, 23:04 w imie kultu kaczek i ich niepohamowanej rządzy władzy, niszczy sie za pomocą teczek kolejną osobę czy instytucję. ci którzy mieli ostatecznie pozbyć sie duchów komuny i esbecji w krótkim czasie okazali się ich wiernymi i sumiennymi uczniami. Odpowiedz Link Zgłoś
jednokadlubowiec Papież wiedział ale nie powiedział ;))) 04.01.07, 23:11 Ludzie, jesteście cudowni! Uwielbiam was czytać, oczywiście przyłączam się do rzutu kamieniem! Odpowiedz Link Zgłoś
gonzo007 Abp Głódź: Papież wiedział o przeszłości abp Wi.. 04.01.07, 23:21 "Kruk krukowi oka nie wykole"!!! i: "Każdy "święty" ma swoje wykręty"!!! Ja nie kolaborowałem, więc rzucam kamieniem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gonzo007 "Kruk krukowi oka nie wykole"!!! 04.01.07, 23:25 Podtrzymauję to, co już napisałem przed chwilą. Jeśli nastąpi ingres Wielgusa, być może dokonam oficjalnie aktu apostazji. Odpowiedz Link Zgłoś
kozojeb Re: wielgus ofiara 04.01.07, 23:32 jest tez po czesci ofiara własnej chciwosci i głupoty jak tez kolegow purpurowych agentow juz dawno mowiło sie ze jest kandydatem na prym,asa ale sie wachał -bał ale czerwone towarzycho go namowiło na przyjecie godnosci a teraz starali sie go bronic ale właczyły sie media i sprawa sie rypła Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Rusecki : "Wobec mnie zawsze był szczery." 04.01.07, 23:30 <<Wobec mnie zawsze był szczery. Mnie o tym nigdy nie wspominał. Może nie musiał, tego też się nie domagałem, ale to dla mnie zaskoczenie - powiedział.>> Widocznie nie wiem co to znaczy byc szczerym: jakze dziwnie dzisiaj brzmia takie slowa dla ludzi, ktorzy spedzili kilka godzin w MSW i niczego nie podpisali. Tego sie nie zapomina, to zostawalo tym dluzej im bardziej chcialo sie o tym zapomniec nie dzielac sie z nikim. Widac z tego, ze szczerosc miedzy ksiezmi to jest zupelnie inna "kategoria". Istnieje obawa, ktora sie poglebia szczegolnie w Polsce, ze ich swiat wartosci dziwnie ma niewiele wspolnego z tym co glosza z ambon. Odpowiedz Link Zgłoś
qazwsx39 Re: Rusecki : "Wobec mnie zawsze był szczery." 04.01.07, 23:36 >>Jeżeli papież go desygnował na to stanowisko metropolitalne, to on wykonuje wolę papieża. Dokładnie tak, jak wykonywał wolę SB-cji - kocha wykonywać polecenia "z góry" -------------- Hasło: Czy był Pan w tym miesiącu na wycieczce w Rzymie? Odzew: Nie, wybieram się do Wiecznego Miasta w przyszłym roku Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Na pierwszy rzut oka opublikowane dokumenty są... 04.01.07, 23:32 ... porażające, po zastanowieniu nachodzi jednak myśl: czemu jest tam tylko jeden rękopis Abpa Wielgusa, i to najzupełnie niekompromitujący, relacjonujący cel jego wyjazdu naukowego do Niemiec? Tę notatkę - jedyny dokument który z pewnością nie jest apokryfem - najpewniej został przymuszony sporządzić, aby uzasadnić cel ubiegania się o paszport i doprawdy, nie ma w tym niczego niewłaściwego. Reszta może być - i zapewne jest - dziełem mistyfikatorów z SB i Ministerstwa Spraw Wewnętrznych PRL; to takie dokumenty, przed którymi przestrzegał gen. Kiszczak, kiedy mu zarzucano niszczenie teczek osobowych SB, stworzone dla takich właśnie celów, jak m. innymi ten. Odpowiedz Link Zgłoś
kozojeb Re: Na pierwszy rzut oka opublikowane dokumenty s 04.01.07, 23:35 taaa hrabia dzieduszycki tez był taki miły i tylkjo cos tam podpisał ... Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Re: Hr. Dzieduszycki wobec przekonywujących ... 05.01.07, 08:31 ... dowodów się przyznał, na Abpa Wielgusa jest tylko jeden przekonywujący "kwit" - owo własnoręcznie napisane uzasadnienie wyjazdu naukowego do tego "wrażego wroga" - RFN! Sądząc z formy oświadczenia - napisanego na kolanie, w biurze paszportowym! Całą resztę owych "dowodów" łatwo było SB skompilować - mieli na to stosowny wydział, instrumentarium, fachowców i pieniądze, pieniądze, pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Hr. Dzieduszycki wobec przekonywujących ... 05.01.07, 08:34 a oprucz pieniedzy , pieniedzy czesto takie jeszcze szuje jak pan biskup , ktorzy je lubili jak kazdy pan w czarnej sukience Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Hr. Dzieduszycki wobec przekonywujących ... 05.01.07, 09:00 > Całą resztę owych "dowodów" łatwo było SB skompilować Zastanawia mnie to, tyle bylo tych roznych "komisji" ale nikt nie staral sie tak naprawde wyjasnic jak to wygladalo w rzeczywistosci. Jaki byl normalny "dzien pracy" takiego kapitana Kowalskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Hr. Dzieduszycki wobec przekonywujących ... 05.01.07, 09:02 nic nie musieli w sb robic wystarczylo dac na plebani podsluch , to albo wychodzil alkocholizm proboszcza , pedalstwo , lub pedofilia wiec panowie w spudnicach sami pchali sie w sbeckie pazurki Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Hr. Dzieduszycki wobec przekonywujących ... 05.01.07, 09:06 > nic nie musieli w sb robic wystarczylo dac na plebani podsluch , to albo > wychodzil alkocholizm proboszcza , pedalstwo , lub pedofilia wiec panowie w > spudnicach sami pchali sie w sbeckie pazurki No nie przesadzaj, czarne owce sa wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Hr. Dzieduszycki wobec przekonywujących ... 05.01.07, 09:09 moze i sa te czarne owce ale celibat , jest doskonala przykrywka do roznego rodzaju patologi sexualnych wiec wielu z nich zostaje ksiedzami tylko dla kasy i moznosi zaspokojenia swoich zboczonych pragnien czego dowodem afery w ostatnich latach Odpowiedz Link Zgłoś
tepetoja dupy czarnych cierpną ze strachu 05.01.07, 09:14 kościół zawsze ociąga sie z zajęciem stanowiska - powinni działać natychmiast, uratowaliby może jakoś swoje "twarze", teraz im głupio... I zawsze, ze wszystkimi wpadkami tak jest - nie potrafią sie określić.... na przetrwanie: "a może sie uda i uratujemy dupska?..." Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: dupy czarnych cierpną ze strachu 05.01.07, 09:18 bo ci panowie w sukienkach wierza w cuda wiec zamiast dzialac !! to poprostu cudow oczekuja ktore nigdy jeszcze im dup nie uratowaly Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Niedosyt... 04.01.07, 23:33 Do pełnej jasności w głowie brak mi tylko opinii bpa Pieronka... Odpowiedz Link Zgłoś
pieronek_b Re: Niedosyt... 04.01.07, 23:40 ja mysle ze nalezy Jego Eminencje Wielgusa za jaja powiesic Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Jasność pomroczna... 04.01.07, 23:59 Za jaja, a raczej za ich robienie, to możesz dobry człowieku wieszać się sam o ile masz na czym... O biskupie Wielgusie i jego działaniach to mam pełną jasność widzenia. Zastanawiam się tylko co należałoby zrobić z tymi zastępami funkcjonariuszy SB za te prowokacje i chore kombinacje nic dla Polski nie wnoszące. Myślę że najwyższy czas ograniczyć im emerytury do poziomu najniższego jaki w Polsce możliwy. Nie wykluczałbym też sądowego dochodzenia za szkody Polsce wyrządzone. Czas najwyższy zrobić trochę sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
vzv Sprawiedliwosc? 05.01.07, 00:04 "Sprawiedliwość, sprawiedliwością, ale prawda musi być po naszej stronie" ..... Odpowiedz Link Zgłoś
ianicka Masz 15-26 lat i interesujesz się muzyką? 04.01.07, 23:41 Masz 15-26 lat i interesujesz się muzyką? weź udział w ankiecie! dotyczy ona preferencji muzycznych. to adres pliku w wordzie. www.aankieta.4.pl/ uzupelnione ankiety proszę odsylać na woah@wp.pl z góry dziękuję za udział w ankiecie! Odpowiedz Link Zgłoś
msdione Abp Głódź: Papież wiedział o przeszłości abp Wi.. 04.01.07, 23:42 Nie wstyd przyznać się do współpracy z SB, ale do okoliczności werbunku. SB załatwiała to za pomocą pieniędzy lub szantażu. Co podziałało w tym przypadku? Czy jeśli to był szantaż, to na jakim tle? Odpowiedz Link Zgłoś
pieronek_b Re: Abp Głódź: Papież wiedział o przeszłości abp 04.01.07, 23:43 dupe mu podsuneli lub posuneli Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Abp Głódź: Papież wiedział o przeszłości abp 04.01.07, 23:44 napisane wyraźnie w papierach: utrzymywanie intymnych kontaktów z kobietami msdione napisał: Czy jeśli to był szantaż, to na jakim tle? Odpowiedz Link Zgłoś
pieronek_b Re: Abp Głódź: Papież wiedział o przeszłości abp 04.01.07, 23:46 co sie dziwisz (Dziwisz ) z jego geba jak ktora sie zgodziła to grzechem było by taka okazje zmarnowac Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider chichot esbeka 04.01.07, 23:50 ciesz sie ciesz baranie.... esbecy też sie cieszą i zacierają z radości ręce, jak to po latach, rękami prawicowych oszołomów udało im sie skłócić ten ultrakatolicki naród z kościołem. pieronek_b napisał: > co sie dziwisz (Dziwisz ) > z jego geba jak ktora sie zgodziła to grzechem było by taka okazje zmarnowac Odpowiedz Link Zgłoś
dziejus Re: Abp Głódź: Papież wiedział o przeszłości abp 04.01.07, 23:47 rzucam,rzucam i jeszcze raz rzucam dlatego gray'owi DZIEKUJE-nie tancze Odpowiedz Link Zgłoś
szeregowy_kapota W teczce nie ma niczego kompromitującego! 04.01.07, 23:48 Jakaś mocno szemrana ta sprawa. Biskup nie zrobił nikomu nic złego. Założe się, że każdy, kto wtedy wyjeżdżał na habilitację na Zachód posiada podobną zawartość teczki. Nie ma o czym mówić! Odpowiedz Link Zgłoś
pieronek_b Re: W teczce nie ma niczego kompromitującego! 04.01.07, 23:50 to po ch uj wyjezdzał nie mogł tutaj budowac domow i mostow Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: W teczce nie ma niczego kompromitującego! 04.01.07, 23:52 GP dostała zamówienie na biskupa. ciekawe skąd? ;))) szeregowy_kapota napisała: > Jakaś mocno szemrana ta sprawa. Biskup nie zrobił nikomu nic złego. Założe się, > że każdy, kto wtedy wyjeżdżał na habilitację na Zachód posiada podobną zawartoś > ć > teczki. > > Nie ma o czym mówić! Odpowiedz Link Zgłoś
gonzo007 Jednak nie dokonam aktu apostazji!!! 04.01.07, 23:55 No cóż ... Jesli Pan Bóg wybrał na papieża człowieka, który kolejno był członkiem Hitlerjugend a potem żołnierzem Wehrmachtu, to nic dziwnego, że wybrał TW "Grey'a" na metropolitę warszawskiego. To wielka próba wiary i pokory dla Polaków. Może Pan Bóg chce, aby polscy katolicy nie urośli w pychę z powodu osoby Jana-Pawła II??? ... Jednak nie dokonam aktu apostazji. Za dużo w tym wszystkim jest u mnie, jak i u moich Rodaków emocji, a za mało wiary, pokory i rozumu. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz odwalcie wy się od mojego pasterza, co? 04.01.07, 23:57 Mnie on się podoba; i panienki obracał, i w PRL-u widział parę jego dobrych stron i w KK parę złych i człowiek kurturalny, bywały i obyty .... Bujajcie się więc z tymi aktami. Ojcze - jutro robimy ten ingres a oni niech sobie dalej szczekają. Nie zwracaj na nich najmniejszej uwagi bo tu same padalce tylko piszą.... Odpowiedz Link Zgłoś
o90 gdzie ty tyle kamieni znajdziesz ? 05.01.07, 00:01 ja chetnie sobie w ubeckiego slugusa walne ot dla czystej przyjemnosci Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: gdzie ty tyle kamieni znajdziesz ? 05.01.07, 00:04 (nie chce mi sie pisać , to skopiuje): ciesz sie ciesz baranie.... esbecy też sie cieszą i zacierają z radości ręce, jak to po latach, rękami prawicowych oszołomów udało im sie skłócić ten ultrakatolicki naród z kościołem. o90 napisał: > ja chetnie sobie w ubeckiego slugusa walne > ot dla czystej przyjemnosci Odpowiedz Link Zgłoś
jotka42 Re: Abp Głódź: Papież wiedział o przeszłości abp 05.01.07, 00:01 zanim się zalogowalam- pomyślalam. Chcialam napisać, że nigdy nie kolaborowałam, nie byłam w partii, mimo wielu naciskow. A czymże są w mojej pracy doktorskiej odwołania do uchwał plenum KC, jeśli nie kolaboracją, wg dzisiejszych "sędziów". Najbardziej mni denerwuje, że dzisiejszymi :rozliczeniowcami" są bardzo młodzi ludzie, ktorych jak mniemam, w czasie komuny ochraniano, i nic o tej komunie nie wiedzieli. Moje dzieci staly w oknie i patrzyly jak ich Tatuś w lutym wali się pięściami bo plecach, zeby się rozgrzać i tak musi stać do rana , żeby zarejestrować KARTKĘ { kto z forumowiczów wie co to było]. Wróćmy do biskupa Wielgusa. Ileś tam lat pracy i tylko 68 stron!!!!!!! I ż adnego dokumentu przez Niego napisanego? Odpowiedz Link Zgłoś
w.zboralski Wielgus wiedział,że Benedykt 16 był w Hitlerjugend 05.01.07, 00:06 A bycie kapusiem SB to chyba zdecydowanie mniejsze zło, niż bycie członkiem nazistowskiej Hitlerjugend. Więc Joseph Ratzinger uznał, że Wielgus ma mniejszy problem... Odpowiedz Link Zgłoś
xclene marna jest kondycja kościoła skoro desygnuje 05.01.07, 00:07 agentów SB na prominentne pozycje, wygląda że nie ma lepszych Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: marna jest kondycja kościoła skoro desygnuje 05.01.07, 00:17 to jest niepokojące,że nie wybrano ze swego grona osoby mniej kontrowersyjnej. Przecież ktoś musiał o tym wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
w.zboralski Ja rzucam kamieniem w jajka. I tak mu niepotrzebne 05.01.07, 00:12 W 1982 r., wieku 22 lat, podczas studiów w Krakowie na Skałce, jako kleryk zakonu Paulinów, w środek stanu wojennego dostałem decyzję przełożonych zakonnych, aby jechać do Niemiec na Bawarię, do innego klasztoru zajmowanego przez Paulinów w Mainburgu. Miałem tam kontynuować studia filozoficzne i teologiczne z tej racji, że uznano mój poziom znajomości j. niemieckiego za bardzo dobry. I od tego momentu mojego życia wiem już, że sam sobie zniszczyłem szansę na "karierę zawodową", ale śledząc losy Wielgusa - juz tego nie żałuję. Bo jak WSZYSTKIM klerykom wyjeżdżającym za granicę, tak i mi SB postawiło warunek, że jeśli "porozmawiam" z ich funkcjonariuszem, dostanę paszport. Jak się domyślacie - nie porozmawiałem, bo nie mam niestety w swoim życiorysie zaliczonych studiów w Monachium... I jak się też domyślacie - WSZYSCY klerycy katoliccy, którzy wyjeżdżali z Polski za czasów PRL, rozmawiali z SB i na pewno w zamian za paszport deklarowali donoszenie na innych, aby "nie tracić szansy na karierę naukową"... Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Ja rzucam kamieniem w jajka. I tak mu niepotr 05.01.07, 00:23 Napisałeś zapewne prawdę. Ale im tu nie chodzi o prawdę. Oni chcą sobie tylko urządzić igrzyska..... A, że przy okazji krzywdzą człowieka? Ja to na własny użytek określam "polskim katolicyzmem"; z jednej strony płaczą po Papierzu a z drugiej nie stanowi dla nich żadnego problemu skopanie człowieka... Kiepsko ich, proszę księdza wychowujecie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
perculator Krzywdza czlowieka? 05.01.07, 00:45 Rzucam tym kamieniem w imie tych, ktorzy sie nie ulegli, na wspolprace nie poszli, mimo, ze niektorzy i ich rodziny zycie potracili, wlasnie za to! Saddama powiesili. Polscy przestepcy i zbrodniarze narodu maja sie dobrze i piastuje najwyzsze stanowiska w Polsce. Reszta na nich pracuje. Nie wiesz o czym mowisz, bo nie doswiadczyles swan_ganz, a ja na odwrot. Odpowiedz Link Zgłoś
kap0 Abp Głódź: Papież wiedział o przeszłości abp Wi.. 05.01.07, 00:17 ogromna wiekszosc tych co rzucaja kamieniami na Kosciol jest ateistyczna albo prawie ateistyczna(chodzenie do kosciola kiedy sa choinki w kosciele) wiec co ich obchodzi biskup Wielgus papiez i wogule Kosciol Zajmujcie sie tematem glownym jakim jest czerwonych przeszkosc zlodziejska i nie szukajcie tematow zastepczych Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl dajcie już spokój 05.01.07, 00:38 z tymi klechami, zajmują kwadrans każdych wiadomości, był, nie był, tamten chyba był, a może nieświadomym, był przez pomyłkę, nie był, zaczyna to przypominać jakąś seryjną produkcję latynoamerykańską, gdzie akcja dzieje się zawsze na 2 płaszczyznach świeckiej i "księżej",gdzie latają spod drzwi do drzwi jak frygi zakonnice huanity z księdzem alfonsem i wikarym stefano, myslicie że kogoś to obchodzi? łasi na kasę, na wyjazdy i zaszczyty byli i zawsze będą, owce wybaczą i wszystko przerobią na "haniebny atak na kosciół", ponaprawiajcie lepiej np. rozrupieciające się w biegu wagony z zacerowanymi siedzeniami bo już nawet Czesi ich nie chcą wpuszczać, albo jak już budujecie wystawny dworzec w krakowie z całym tym kropieniem, święceniem to niech chociaż będzie tam JEDNA czynna informacja bo wstyd przed obcymi! Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Abp Głódź: Papież wiedział o przeszłości abp Wi.. 05.01.07, 00:44 a może B16 wie, że abp Wielgus jest reinkarnacją Marii Magdaleny (lub Richarda Sorge) ? Odpowiedz Link Zgłoś
perculator Re: Abp Głódź: Papież wiedział o przeszłości abp 05.01.07, 00:46 A no... vomitorium1 napisał: > a może B16 wie, > że abp Wielgus jest reinkarnacją Marii Magdaleny (lub Richarda Sorge) ? Odpowiedz Link Zgłoś
darus72 Re: Abp Głódź: Papież wiedział o przeszłości abp 05.01.07, 00:50 I dobrze, ze wiedział. Jakiś porządek musi być. Ale ile można męczyć jeszcze człowieka, który swoim życiem przekreślił "błędy młodości" Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Arcybiskupy - element kryminogenny.... 05.01.07, 00:54 .....Peltz, Wielgus... Odpowiedz Link Zgłoś