Dodaj do ulubionych

Jutro PiS przedstawi projekt "deubekizacji"

10.01.07, 20:10
nareszcie!
Obserwuj wątek
    • s-k-i-n Jutro PiS przedstawi projekt "deubekizacji" 10.01.07, 20:11
      późno bo późno ale lepiej późno niż wcale... 14 lat..wlaściwie to już 15...
      • gmsaxz Olewanie gospodarki spowoduje depisizację RP 10.01.07, 20:32
        Gospodarka która skrzypi i ugina się od obiecankiewiczów. Ciekawe czy ten kram
        dociągnie do kolejnych wyborów, czy też padnie po drodze. Potrzebna nam jest
        totalna dekomunizacja i depisizacja (aka dekryptokomunizacja). Jedno załatwi UB
        a drugie TW
        • parambol a kiedy de-pis-yzacja? 10.01.07, 20:44
          • ryssio W Warszawie już te śmieci zostały wymiecione 10.01.07, 21:00
            Tak że pewnie już niedługo
            • swistak336 Dekaczyzację czas zacząć! 10.01.07, 21:34
              Kto rozlicza - zostanie rozliczony!
              • maruda.r Re: Dekaczyzację czas zacząć! 10.01.07, 22:35

Ustawa "antyubecka" ma się opierać na uznaniu SB za instytucję przestępczą,
                łamiącą prawa obywateli i działającą przeciwko niepodległemu państwu polskiemu.

Przewiduję kłopoty natury formalnej. SB to tylko Departament III MSW, ale
                lustracja korzysta również z archiwów Departamentu IV (ds. kościoła) oraz
                Departamentu I (wywiad cywilny). Pozostaje jeszcze Departament II (kontrwywiad).

Skoro Wielgusa zlustrowano dokumentami Departamentu I, a więc wywiadu, to należy
                uznać wszystkie wymienione wyżej piony za przestępcze. Ale jak uznać za
                przestępcze wywiad i kontrwywiad, skoro ich odpowiedniki funkcjonują we
                wszystkich demokratycznych krajach?

• goscinna60 Re: Dekaczyzację czas zacząć! 10.01.07, 22:55
                  PRL nie była demokratycznym państwem. W cywilizowanym świecie sądziło się już dyktatorów (wcześniej
                  często wybranych demokratycznie) i zbrodniarzy którzy pracowali w różnych agenach państwowych
                  uznanych później za organizacje przestępcze.
                  • wj_2000 Re: Dekaczyzację czas zacząć! 14.01.07, 00:11
                    goscinna60 napisał:

> PRL nie była demokratycznym państwem

Większość, zdecydowana, państw w historii świata nie była demokratyczna!
                    Co nie znaczy, że nielegalna!
                    W 1957, pamietam bo juz miałem wtedy 17lat, kardynał Wyszyński, Prymas Polski
                    wzywał wiernych do udziału w wyborach i poparciu Gomółki. Frekwencja była
                    bardzo wysoka. I Naród poparł władzę. PRL było członkiem ONZ. St. Zj., Anglia,
                    Francja miały w Warszawie swoje ambasady.
                    Co Wy ludzie bredzicie!!!!!!!!!!!!!
                    Uznanie sił policyjnych PRL za organizację przestępczą nie ostoi się w
                    Strasburgu. Odebranie emerytur spowoduje w konsekwencji kolosalne kary nałożone
                    na Polskę. W końcu, chyba wyrzucenie z Unii i utratę owych oczekiwanych,
                    narazie płynących "za bezdurno" miliardów euro.
            • arius5 W Warszawie ? Niezupelnie. Wielgus pozostal. 10.01.07, 23:49
              Watpie, zeby wymieciono te smieci takze z kosciola.
              Byli kalusie zajmuja zbyt wysokie stanowiska.
        • blond_inka hahahahaha 10.01.07, 23:07
          Szef Klubu Parlamentarnego PiS Marek Kuchciński powiedział, że chodzi
          rozliczenie odpowiedzialności za szkody jakie naród i państwo polskie poniosły
          ze strony funkcjonariuszy służby bezpieczeństwa i innych służb aparatu
          komunistycznego PRL.

A ja sie domagam rozliczenia odpowiedzialnosci za szkody, jakie narod i panstwo
          polskie poniosly ze strony dzialaczy PiS.
          • leszekzi Re: hahahahaha 11.01.07, 00:18
            Wymień konkretne szkody. W punktach. Ja też kaczorów nie lubię, ale miejże pan
            umiar.
    • douglasmclloyd Koalicja TRWAM sie rozpadnie 10.01.07, 20:14
      Przeciez Samoobore zalozylo SB, pamietasz jeszcze konusie?
      • s-k-i-n plonne twe nadzieje.. 10.01.07, 20:15
        a Samoobrony nie zalożyliżadni ubecy tylko ludzie poszkodowani przez polityke
        Balcerowicza
        • pe1 Re: plonne twe nadzieje.. 10.01.07, 21:06
          jeśli już przez coś pokrzywdzeni to tylko przez własną głupotę, brak wyobraźni i
          chęć żerowania na innych
    • katrina_bush "deubekizacja" po PiSowsku, oto fakty: 10.01.07, 20:16
      O Samoobronie:
      "Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który był ministrem stanu
      do spraw bezpieczeństwa, dostał raport, z którego wynikało, że grupa byłych oficerów SB założyła
      Związek Zawodowy Samoobrona".

I dalej: "To formacja używana do osłony tyłów tego całego układu i ochrony tego nieporządku, który
      jest w kraju, i jednocześnie korzystająca z tego nieporządku. To są ludzie, którzy nabrali kredytów i
      chcą żyć jak przedsiębiorcy, a mają kwalifikacje do kopania rowów".
      ("Głos Wybrzeża" z 18 i 22 czerwca 2003 r.).

Jarosław Kaczyński zapowiadał, że wyklucza jakiekolwiek związki z Samoobroną:
      "My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie
      będziemy, bo proszę zauważyć, że kolejne takie rządy w Polsce jak te, które mamy obecnie, albo te
      które były w poprzedniej kadencji i mamy do czynienia z Samoobroną przy władzy i naprawdę z
      nieszczęściem dla naszego kraju".
      (wypowiedź dla Polskiego Radia 3 z 16 lutego 2004 r.).

I zapowiadał bezwzględną rozprawę z partią Leppera:
      "Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. Uważam, że mam dowody na potwierdzenie
      moich słów i w odpowiednim momencie je przedstawię".
      (PAP z 25 marca 2004 r.).

P. S.
      Komuna zapłaciła już cenę...

Kościół płaci dzisiaj cenę za arogancję i obłudę.

PiS zapłaci jutro !
      • luigi22 Re: "deubekizacja" po PiSowsku, oto fakty: 10.01.07, 20:20
        Trochę dziwne, że głosują przeciw swoim :)A, zresztą cieszmy się i radujmy,
        postkomuna upada :) Brawo PiS !!!
      • jola_z_dywit6 G_e_n_e_z_i_s Samoobrony 10.01.07, 21:22
      • jola_z_dywit6 Tu G_e_n_e_z_i_s Samoobrony nie bajki! ! 10.01.07, 21:26
        Jak naprawdę powstała Samoobrona Andrzeja Leppera?

Osiemnastego stycznia stycznia minie 16 lat od założenia Stowarzyszenia
        Samoobrona Bezrobotnych i Bezdomnych Region Pomorski Darłowo, które stało się
        podwaliną dzisiejszej Samoobrony. Na pomysł zawiązania stowarzyszenia wpadło
        trzech rolników z powiatu sławieńskiego - Andrzej Lepper, Wiesław Muszyński,
        Józef Karasiński. W Samoobronie pozostał tylko Lepper reszta zdradziła ideały
        Samoobrony.

Partia narodziła się... na snopku siana - Wracałem z dziećmi i szwagrem rowerami
        od teściowej w Zielnowie - wspomina Karasiński, dziś działacz Samoobrony Ruch
        Społeczny. - Po drodze spotkałem Leppera i Muszyńskiego. Siedzieli na
        sprasowanej słomie. Zagwizdali na niego. Rozmawiali o sytuacji rolników, którzy
        w 1990 r. mieli niespłacone kredyty bankowe. - Lepper mówił do mnie: może byśmy
        coś oddolnie założyli - opowiada Karasiński.

To ja jestem twórcą nazwy Samoobrona. "Dnia 18 stycznia 1991 r. w Darłowie
        zorganizowano wiec, w którym uczestniczyli mieszkańcy miasta i gminni rolnicy
        oraz bezrobotni. Bezpośrednią przyczyną niezadowolenia społecznego była
        tragiczna sytuacja polskich rodzin, wzrost bezrobocia...;. Tak brzmią pierwsze
        zdania kroniki Stowarzyszenia Samoobrona Bezrobotnych Bezdomnych Regionu
        Pomorskiego Darłowo. Można tam przeczytać, że protestujący na placu Kościuszki
        powołali delegacje z poszczególnych gmin, które wyjechały do Warszawy, aby
        podjąć konkretną walkę. Dalej wszystko dzieje się błyskawicznie: ;I w tym
        okresie ukazała się postać Andrzeja Leppera, którego powołano na lidera
        zdesperowanych mieszkańców...

W skład komitetu założycielskiego weszła trójka rozmówców z Zielnowa. Byli też
        inni - łącznie 12 osób. Karasiński został przewodniczącym tego wspólnego
        "ukochanego dziecka", a Lepper szefem powołanego później Zawodowego Związku
        Rolników Samoobrona.

Wiesław Muszyński, rolnik z Zielnowa, nadal mieszka kilkaset metrów od
        posiadłości Leppera, mówiłem Lepperowi, że musimy pozyskać inteligencję, co
        wkrótce nastąpiło.

Taka jest rzeczywiście geneza powstania Samoobrony ruch będącego oddolnym
        sprzeciwem ludu Polski.!

• uchachany Na snopku siana to zwykle się poczyna, nie rodzi.. 10.01.07, 21:44
    • jb777 Koncepcja dobra ale na miły Bóg nie w takim warian 10.01.07, 20:17
      cie.
      Jeżeli komuś wynagradzać jego poświęcenie to niewątplieiw słuszny postulat.
      Odbieranie emerytur to będzie coś co skończy się w Strasburgu
      kompromitacją "porządku" prawnego i odszkodowaniami.
      Nie bronię esbeków - bronię zasady. Jeżeli będzie Państwo łamało zasady - to
      będzie to ze smutkim stwierdzam Prl bis.
      Jeżeli ktoś popełnił przestepstwo to niech odpowie. Ale pracę w organach
      Państwa nie można uznać za przestepstwo. To paranoja.
      • luigi22 Re: Koncepcja dobra ale na miły Bóg nie w takim w 10.01.07, 20:27
        Czyli Gestapo i SS także powinno otrzymywać emerytury? Przecież oni działali
        zgodnie z prawem III Rzeszy? Jeżeli uznają SB i UB za organizacje przestępcze to
        można im odebrać nie tylko przywileje, ale również emerytury. A według mnie
        powinni ich po prostu ujawnić, robiąc publicznie dostępną listę
        • ready4freddy Re: Koncepcja dobra ale na miły Bóg nie w takim w 10.01.07, 20:37
          a dlaczego mieliby uznac (zakladajac, ze uznawanie owo mialoby sie odbywac zgodnie z prawem)? mowi ci cos termin "zbrodnie przeciw ludzkosci"? tu masz wytlumaczenie sprawy gestapo i SS.
          • zygpot Do Fredzia 10.01.07, 21:22
            A komunizm nie popełniał "zbrodni przeciw ludzkości"? Nieuku do historii!!!
            • miguell Do Fredzia 10.01.07, 21:34
              Sądzę, że Fred ma gorzką rację.

SB nie była organizacją ludobójczą, niektóre jej wydziały nawet w obecnej
              ocenie działały dla dobra porządku publicznego.

Bez wykazania, że pojedyncza osoba działała zbrodniczo lub chociażby
              przestępczo nie będziemy w stanie wygrać z Trybunałem Sprawiedliwości.

Proszę o wypowiedź znających dobrze obecną wykładnie prawa europejskiego w
              takich wypadkach
              • zygpot Do miquell 10.01.07, 21:41
                O to ciekawe. Znawca SB? A które to wydziały SB działały dla dobra publicznego?
                Czym było "dobro publiczne" w totalitarnym komuniźmie? Przecież to samo można
                powiedzieć o gestapo. I niejeden gestapowiec był "lepszy" od niejednego SB-ka i
                na odwrót.
                • r306 Mowi Ci cos "Norymberga"? 10.01.07, 21:49
                  "Trybunal Sprawiedliwosci"? Proces sadowy? Oskarzenie? Dowody?

SS i Gestapo zostaly uznane za organizacje przestepcze przez Trybunal
                  Sprawiedliwosci - w procesie sadowym.
                  Uchala sejmu jest w tym wypadku BEZWARTOSCIOWA.
                • oleksander2 Re: Do miquell 10.01.07, 21:52
                  zygpot napisał:

> O to ciekawe. Znawca SB? A które to wydziały SB działały dla dobra publicznego?
                  >
                  > Czym było "dobro publiczne" w totalitarnym komuniźmie? Przecież to samo można
                  > powiedzieć o gestapo. I niejeden gestapowiec był "lepszy" od niejednego SB-ka i
                  >
                  > na odwrót.
                  Kiedy w Polsce panował totalny komunizm? Wszak na kursach wieczorowych uczono marksizmu-leninizmu.
              • lukaszferchmin Re: Do Fredzia 10.01.07, 23:21
                ja pierniczę, MIchnik ci zrobił masło z mózgu. ilu ludzi musi być złamanych,
                zaszczutych, torturowanych, poniżonych i zabitych, żeby uznać organizację za
                zbrodniczą? zabieg sprowadzenia sprawy do różnicowania ludobójczy-nieludobójczy
                jest fałszywe. są też inne formy zbrodni. tajna policja systemu totalitarnego
                byłoa organizacją przestępczą, co więcej, cały system był przestępczy i
                ideologia, która za nim stała. To mówi nawet konstytucja III RP.
                • r306 Kalasz pamiec taty Kaczynskich.... 10.01.07, 23:50
                  ... czlonka PZPR ;)

Swoja droga, jak widze tych dzisiejszych gorliwcow, to jakos mam dziwne
                  przekonanie, ze w latach 50 byscie byli w pierwszych szeregach bojownikow o
                  Polske Ludowa....

A mazlo z mozgu to sie robi, jak sie wylacza myslenie... Ten przypadek
                  przerabiali juz Niemcy - bodaj w 34.....
        • jb777 Luigi - przecież napisałem że jeżeli ktoś popełnił 10.01.07, 20:59
          przestepstwo to powinien za nie odpowiedzieć.

O jaką odpowiedzialność zbiorową Tobie chodzi? Na jakiej podstawie?
          Przecież ofiary zdarzają się każdej władzy - nawet "obecnej" - sla uznawanie w
          związku z tym każdej władzy winnej za zbrodnię przeciwko ludzkości będzie
          pewnie w wiekszości wypadków zwykłym nadużyciem.
          Wiem że to fajnie porównać UB do SS - od razy stawia się kogoś do kąta. Ale
          tutaj nie chodzi o sofistykę
          • zygpot Do jb777 10.01.07, 21:27
            Nie przesadzaj. UB, SB to to samo co gestapo - to obrońcy ustrojów zbrodniczych.
            • info0 Re: Do jb777 10.01.07, 21:30
              Dzięki komunie większość z Was ma to co ma. Niektórzy mają z tego wymierne
              korzyści do teraz i żyją w luksusie.

To socjalizm jest zbrodnią dopiero.
              • zygpot Do info0 10.01.07, 21:36
                Ja oraz moja najbliższa rodzina nie zawdzięcza nic komunie! Doświadczyła więcej
                rzeczy delikatnie mówiąc przykrych niż przyjemnych. Komuna to był jeden wielki
                syf oparty na malutkich człowieczkach - cynikach, karierowiczach, krętaczach,
                złodziejach a także na ludziach o inklinacjach zbrodniczych. Komunizm tworzył i
                żył ze zbrodni.
                • maruda.r Re: Do info0 10.01.07, 22:40
                  ygpot napisał:

> Ja oraz moja najbliższa rodzina nie zawdzięcza nic komunie! Doświadczyła więcej
                  >
                  > rzeczy delikatnie mówiąc przykrych niż przyjemnych. Komuna to był jeden wielki
                  > syf oparty na malutkich człowieczkach - cynikach, karierowiczach, krętaczach,
                  > złodziejach a także na ludziach o inklinacjach zbrodniczych.

Dokładnie taką samą opinię ma obecna koalicja. I też trudno mówić, by większość
                  obywateli doświadczyła od niej czegoś dobrego.

• lwowiak5 Re: Do jb777 10.01.07, 22:49
                Dzieki komunie Kaczynskim żyło się bardzo dobrze,Szanowny tatuś wykładowca
                Marksizmu,mógł wykształcic synków,mogli zagrać w filmie droga przed nimi była
                świetlana.Takim jak ja kazali poprawić zyciorys,bo to bardzo zle się kojarzyło
                jak pisałem że byłem zesłany na sybir.Kaczynscy maja potforną zadre,dlatego
                chcą się mscić nad starcami z UB.Kaczynscy my bylismy bici i poniewierani
                przez Stalinowców ubowców,gomolkowcow,nie wy chłopcy.Wasze życiorysy są funta
                kłaków warte,żal mi was serdecznie.
                • mpieczara Coś z głową?:)) 11.01.07, 00:12
                  Jesteś zwykłym bucem:)) Śmiesznym bucem:))...Skoro Kaczyńscy mają około 60tki to
                  ty , doświadczony prześladowany masz pewnie z 80tkę:)) Nieźle radzisz sobie
                  dziadku w necie.....Net to jednak beznadziejne medium. pozwala kretynom
                  anonimowo sie wypowiadać. Niechby mądrze... Jednak buc to buc.
            • lilar5 Re: Do jb777 10.01.07, 21:31
              Teraz mają zresztą godnych następców,
              w PiS, co wykończyli arcybiskupa.
      • lahdaan Re: Koncepcja dobra ale na miły Bóg nie w takim w 10.01.07, 20:51
        Jeszcze troche i wsrod obfitosci pomyslow na zemste za poprzedni system znajdzie
        sie i taki zakazujacy pochowku w obrebie cmentarza. Zalosna jest ta dominacja
        prymitywnych instynktow wsrod obecnie rzadzacych.

Wg. mnie wystczylo by tylko ujawnic wszystkie teczki...
        • zygpot Do lahdaan 10.01.07, 21:31
          "Ludzi , którzy żyją i nie zastanawiają się można porównać do bydląt, które
          giną"
          Księga Przysłów - Stary Testament
          Nie bądź "bydlęciem" - myśl! Żałosne jest to co właśnie napisałeś. Rada -
          więcej myśl!!!
          • maruda.r Re: Do lahdaan 10.01.07, 22:44
            zygpot napisał:

> "Ludzi , którzy żyją i nie zastanawiają się można porównać do bydląt, które
            > giną"
            > Księga Przysłów - Stary Testament
            > Nie bądź "bydlęciem" - myśl! Żałosne jest to co właśnie napisałeś. Rada -
            > więcej myśl!!!

Owo przysłowie pasuje jak ulał do koncepcji dekomunizacji wedle PiS. Pomyślunek
            zastąpiono owczym pędem.

• goscinna60 Re: Koncepcja dobra ale na miły Bóg nie w takim w 10.01.07, 23:04
        > Jeżeli ktoś popełnił przestepstwo to niech odpowie. Ale pracę w organach
        > Państwa nie można uznać za przestepstwo. To paranoja
        Saddam i Hitler też pracowali w organach pańswa. Komendanci obozów koncentracyjnych też i SS-mani
        też. SB była to organizacją zbrodniczą a dziś poprzez społeczny ostracyzm osądzane są ofiary tej
        machiny jako TW a autorzy prowokacji morderstw skandali w jakie wkręcano wielu ludzi są dalej tajni i
        mają się dobrze.
    • intel-e-gent No to nie będą narzekać gdy za kilka lat 10.01.07, 20:19
      będziemy przeprowadzać depisyzację państwa...

;p
      • wanda43 Re: No to nie będą narzekać gdy za kilka lat 10.01.07, 20:24
        a co z obecną neoubecją?
        • intel-e-gent Re: No to nie będą narzekać gdy za kilka lat 10.01.07, 20:26
          Z czym??? Czy niektórzy naprawdę nie potrafią odróżnić fantazmatów od
          rzeczywistości?
      • olejowy.bogacz Re: to ile emeryturki synekurki stracisz? 10.01.07, 20:26
        A czy to co do tej pory pobierali bezprawnie komuchy swintuchy to beda musieli
        z procentami oddawac? Jesli tak to pomoc socjalna no nie?
        • intel-e-gent Hmm... w moim wieku na emeryturze? 10.01.07, 20:28
          Nie sądzę, żebym w ogóle jakąś dostał. Najbogatsi nie chcą płacić ZUSu i
          podatków ;p

A odgrzewanie teraz starych spraw uważam za głupotę. To tak jakby w II RP
          wyrzucać funkcjonariuszy zaborczych policji na trzy lata przed II wojną.
          Odrobinkę myślenia nie zaszkodzi.
    • galba Brawo! Swoją drogą Tusk to matoł... 10.01.07, 20:31
      W reakcji na propozycję odebrania przywilejów SBekom Tusk oczywiście od razu
      zaprotestował. Bo tak go wytresował Schetyna: jak PiS "tak" to ty Dońciu
      mówisz "nie". No i teraz Tusk wyszedł na obrońcę UBoli.
      • intel-e-gent Klask, klask 10.01.07, 20:33
        wyszedł raczej na obrońcę państwa prawa. Nie ma podstaw prawnych aby odebrać
        tym ludziom emerytury. Zresztą lepiej to zostawić i zająć się rozwojem kraju.
        • langston Nie chodzi o emerytury durniu!!!!!!!!!!!! 10.01.07, 20:38
          ...tylko o roznego rodzaju dodatki do tych emerytur!!!!!!

Powtazacie za Michnikiem od 16lat te same brednie!!!
          • maruda.r Re: Nie chodzi o emerytury durniu!!!!!!!!!!!! 10.01.07, 22:49
            langston napisał:

> ...tylko o roznego rodzaju dodatki do tych emerytur!!!!!!

A o które konkretnie dodatki chodzi? Bo pewnie się okaże, że z dodatków
            korzystają nielicznie, więc jak tu mówić o deesbekizacji, jednych karząc, a
            drugich nie?

• kubala11 Re: Klask, klask 10.01.07, 21:11
          I właśnie o to chodzi żeby takie prawo było skoro go nie ma, inteligencie
          szpagatowy.
          • intel-e-gent Re: Klask, klask 10.01.07, 21:37
            Nie jesteście lepsi od tych esbeków...
            Tacy sami, a nawet gorsi, bo przepojeni nienawiścią bliźniego.
      • ewa9823 Re: Brawo! Swoją drogą Tusk to matoł... 10.01.07, 20:35
        poczekam aż obietnice PiSu wejdą w życie narazie dali katom sbeckim władzę
        nieograniczoną - ich wypociny stały się w IV RP najwyższą prawdą przekazywaną
        ustami historyków.
        • intel-e-gent Re: Brawo! Swoją drogą Tusk to matoł... 10.01.07, 20:36
          Ot, chichot historii...
      • silesius.monachijski22 Pewnie pomylila mu sie denazyfikacja z deubeizacja 10.01.07, 21:13
        bal sie po prostu o dziadka, biedaczek

galba napisał:

> W reakcji na propozycję odebrania przywilejów SBekom Tusk oczywiście od razu
        > zaprotestował. Bo tak go wytresował Schetyna: jak PiS "tak" to ty Dońciu
        > mówisz "nie". No i teraz Tusk wyszedł na obrońcę UBoli.
        >
      • mr.gif Re: Brawo! Swoją drogą Tusk to matoł... 10.01.07, 23:52
        galba napisał:

> Tusk oczywiście od razu
        > zaprotestował. Bo tak go wytresował Schetyna

hmmm... widzę galba, że kończą ci się kozły ofiarne. albo ci się literki t u s k już zacinają w klawiaturze, bo przesiadasz się na Schetynę. i jak ładnie świrujesz -okazuje się, że za całe zło odpowiedzialny jest niejaki Schetyna. dobre, dobre.
        ps. a co galba sądzisz o wypowiedziach kaczyńskiego z 2003 nt. samoobrony i jej ubeckiej genezie?
    • kos1981 a co z SB-kami pożytecznymi (w służbie) ? 10.01.07, 20:32
      ?
      • ewa9823 Re: a co z SB-kami pożytecznymi (w służbie) ? 10.01.07, 20:38
        do kos1981 - nie ma pożytecznych sbeków
        • wikal Re: a co z SB-kami pożytecznymi (w służbie) ? 10.01.07, 21:05
          No przecież roi się od nich w koalicji. Ale służą właściwemu panu i założe się,
          że przywileje zachowają, dopóki dobrze służą.
          • uchachany Dla tych wprowadzi się kategorię "honorowy esbek 10.01.07, 21:58
            IV RP" i wyłączy spod działania ustawy...

wikal napisała:

> No przecież roi się od nich w koalicji. Ale służą właściwemu panu i założe
            się,
            >
            > że przywileje zachowają, dopóki dobrze służą.
        • kos1981 zweryfikowani zmienili nazwę własną ? 10.01.07, 21:06
          ?
      • wet3 Propozycja 10.01.07, 20:45
        Czekalismy ponad 16 lat! Nalezy teraz:
        1 - Ujawnic listy ubekow i esbekow
        2 - Zredukowac ich emetytury do najnizszego poziomu
        3 - Pieniadze odzyskane w ten sposob (a przynajmniej ich czesc) przeznaczyc na
        podwyzszenie emerytur najnizszych oraz na fundusz opieki zdrowotnej
        4 - Zmusic ubecje i esbecje do zwrotu nadwyzek pobieranych przez lata
        dzieki "opiece i patronatowi" niejakiego Bolka
        5 - Wszystkim zbirom, ktorzy lamali niewinnych ludzi i zatruwali im zycie
        postawic przed sadem i wymierzyc im surowe kary z pozbawieniem praw
        obywatelskich i publicznych.
    • rydzyk_fizyk A kto rozliczy Kryżego i Wassermana? 10.01.07, 20:35
      Kto odbierze przywileje sądowemu ramieniu partii i SBecji?
      Kto przyklepywał rezultaty tych wszystkich SBeckich prowokacji?
    • piskoala Jutro PiS przedstawi projekt "deubekizacji" 10.01.07, 20:37

Czekamy na bePiSuaryzację Rzeczyposplitej,
      która będzie nowym hasłem V RP.

Jak widać zidiocenie RP będzie się utrzymywało

----
      viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL
      • ewa9823 Re: Jutro PiS przedstawi projekt "deubekizacji" 10.01.07, 20:40
        narazie sbeccy kaci mają władzę nieograniczoną - ich wypociny stały się w IV RP
        najwyższą prawdą przekazywaną ustami historyków.
      • wet3 Re: piskoala 10.01.07, 21:55
        piskoala napisał:

>
        > Czekamy na bePiSuaryzację Rzeczyposplitej,
        > która będzie nowym hasłem V RP.
        >
        > Jak widać zidiocenie RP będzie się utrzymywało
        >
        > ----
        > viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL

Jeszcze jedna czerwona swinka zakwiczala!
    • pies_na_lewizne zredukowac SBkom emerytury do najnizszej mozlwej 10.01.07, 20:39
      > Weteran przegranych dotąd bojów o dekomunizację, Stefan Niesiołowski, uważa,
      > że koncepcja PiS jest bardzo słuszna, ale może się okazać niewykonalna.
      > Zdaniem senatora PO stworzenie projektu, który odbierałby byłym esbekom
      > emerytury i jednocześnie był zgodny z Konstytucją jest trudne, bo to ich
      > prawo nabyte. Według senatora Zbigniewa Romaszewskiego funkcjonariuszy
      > można pozbawić przywilejów, bo przywileje w tym przypadku oznaczają prawo
      > niesłusznie nabyte.

Troska senatora PO, Stefana Niesiołowskiego, o przestrzeganie Konstytucji jest
      naprawde wzruszajaca, ale jak zredukowanie emeytur katom do tego samego poziomu
      co reszcie spoleczenswta mialoby byc niezgodne z Konstytucja?
      • ewa9823 Re: zredukowac SBkom emerytury do najnizszej mozl 10.01.07, 20:41
        a cóż niesiołowski tak broni sbeckich katów
        • pies_na_lewizne Re: zredukowac SBkom emerytury do najnizszej mozl 10.01.07, 20:48
          ewa9823 napisała:

> a cóż niesiołowski tak broni sbeckich katów

Artykul go okresla jako "Weteran przegranych dotąd bojów o dekomunizację,
          Stefan Niesiołowski".

A moze przegrywal te boje bo sam sobie do wlasnej bramki gole strzelal, raz po
          raz wynajdujac "trudnosci" konstytucyjne ;)?
        • oleksander2 Re: zredukowac SBkom emerytury do najnizszej mozl 10.01.07, 22:05
          ewa9823 napisała:

> a cóż niesiołowski tak broni sbeckich katów
          Kto za parę lat będzie bronił obecnych funkconariuszy policji, wywiadu i kontrwywiadu?
      • wet3 Re: pies_na_lewizne 10.01.07, 20:48
        Niesiolowski, jak zwykle, musi sobie pobredzic! Inaczej nie bylby soba!
      • gm114 Re: zredukowac SBkom emerytury do najnizszej mozl 10.01.07, 21:04
        Drogi Panie,
        To, że WCz. poseł Niesiołowski, to postać z wodewilu, wszyscy wiedzą. Zna się
        tak naprawdę, na owadzich zadkach a i to nie wiadomo, bo to było dawno temu.

Problem w czym innym. Żeby skutecznie odebrać prawa nabyte całej grupie, bez
        rozpatrywania pojedynczych przypadków, nalezałoby zrobić dekomunizację i uznać
        PZPR, PPR, UBP, SB, WSI, et cetera, za organizacje przestępcze a ich zbrodnie
        nieprzedawnialne... Oczywiście jest to słuszne.
        I tu mamy problem, bo wówczas należy natychmiast zwrócić ukradziony majątek
        właścicielom, których okradziono na podstawie dekretów bierutowskich!!
        Tymczasem obecnie jest tak, że państwo polskie i sądy nie chcą zwrócić nawet
        nieruchomości ukradzionych nawet z wielokrotnym rażącym naruszeniem prawa -
        znam ten problem z autopsji wespół z rodziną.
        Po prostu chodzi o zwrot maqątków. Natomiast bez uznania w/w zbrodniczych
        organizacji za organizacje przestępcze, nie wolno teoretycznie stosować w
        polskim prawie odpowiedzialności zbiorowej.
        Czyli każdy przypadek powinien być rozpatrywany odrebnie przez sąd, o ile
        podsądny zgłosi się na wezwanie sądu. I tak np. p.Morel -zbrodniarz i
        p.Wolinska zbrodniarka, pobierają spokojnie pod rzadami PIS-u tyle emerytury
        ile pobiera ponad dziesięciu normalnych emerytów.
        • pies_na_lewizne Re: zredukowac SBkom emerytury do najnizszej mozl 13.01.07, 21:34
          No to jest smutne.

Ciekawe czy starczy rzadowi woli zeby przeprowadzic pelna dekomunizacje.

na razie jest tylko mowa o deube- desbekizacji, i duzo zastrzezen ze moze to
          byc zbyt trudne do przeprowadzenia.

ano, zobaczymy.
    • milo_1 Lepiej późno ,niż wcale........................... 10.01.07, 20:45
      Dopiero jak prezydent Kaczyński na własne oczy zobaczył podłość SBeków podczas
      niedzielnej mszy w końcu otworzył oczy i dotarło do niego jak można upodlić
      człowieka za pomocą "kwitów" sporządzonych przez KOMUNISTYCZNĄ ORGANIZACJĘ
      PRZESTĘPCZĄ pod nazwą SŁUŻBA BEZPIECZEŃSTWA.........
      Nareszcie PiS zauważa ,że to co sie teraz dzieje to jest kontynuacja pracy
      SBeków.......
      Wszyscy myśleli,że SBecy zasypali gruszki w popiele i wycofali się z gry ,którą
      prowadzili przez lata swojej działalności.
      ONI są tym przesiąknięci do szpiku kości a ich "przywódca duchowy" Feliks
      Dzierżyński tylko potwierdza pochodzenie i korzenie tej ORGANIZACJI PRZESTĘPCZEJ.
      Czy trzeba było aż takiego wstrząsu aby uswiadomic sobie ,że SB dalej prowadzi
      GRĘ......i od nich powinno sie zacząć całe działanie lustracyjne:
      SBecy są w tej chwili świetnym źródłem informacji dla tzw.czwartej
      władzy........
      Zarówno dziennikarze jak i ich informatorzy z dawnej SB przy czynnym
      udziale "historyków" z IPN tworza współczesną V KOLUMNĘ...
      _________
      KACI stali sie jedynymi ,wiarygodnymi świadkami tamtych czasów a ofiary
      pozostają znów same, wobec oskarżeń ,szantaży i innych metod stosowanych
      wcześniej przez SB .
      Ciekawe jak jeszcze dorobią sobie byli UBowcy,SBecy i inne wszy,które w każdej
      chwili historycznej potrafią ustawić się tak aby wiatr wiał im zawsze w plecy.
      Pomagają im w tym niestety inni nadgorliwi doprowadzając do paradoksu ,gdzie
      ofiary represji są osądzani.........a KACI z SBecji są wiarygodnymi świadkami w
      tych osądach...
      Czy to nie jest spełnienie testamentu SB ??????????
      Cieszą się z zadymy, która oddala uznanie ich jako przestępców działających w
      ZWIĄZKU PRZESTĘPCZYM pod nazwą..............
      SŁUŻBA BEZPIECZEŃSTWA.........
      Ciepłe emeryturki wzbogacane co jakiś czas premiami od redakcji "prawdziwie
      polskich "gazet, za informacje z czasów utrwalania władzy ludowej".....
      "Ciemny lud" to kupuje bo gawiedź lubi takie sensacje.....
      Dziennikarze mają tematy,gawiedź sensacje,SBecy kasę a ofiary SBeckich represji
      w dalszym ciągu poczucie bezradności wobec zapomnianych metod i rzeczywitości
      która ich otacza.......
      Dzięki Panie Wildstein,dzięki Panie Macierewicz i inni "miłołosierni"
      !!!!!!!!!!!!!!!!, granat rzucony w szambo zrobił swoje i o to Wam chyba chodziło.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=23335407&wv.x=2&a=23356483
      wszystko sprawdza się co do joty......

• sarmata Ręce precz od SB ! ! ! Dość tego cyrku ! 10.01.07, 20:47
      PRL była pełnoprawnym członkiem wspólnoty międzynarodowej i miała prawo
      posiadać służby specjalne walczące z ludźmi uznanymi za zagrożenie dla
      ówczesnej państwowości. Ubecy, ktorzy nie naruszyli obowiązującego wowczas
      prawa, moga dziś spać spokojnie.
      Pracownicy Służby Bezpieczeństwa zasługuja na podwyżki emerytur za dobre
      wypełnianie swych obowiązków, czego dowodem były tysiące katolików, tak księży
      jak i świeckich, chcących (niekiedy z własnej inicjatywy) z nimi współpracować,
      aby unieszkodliwić i skutecznie kontrolować ideologicznego wroga, którym był
      wówczas Kościół.
      • wet3 Re: sarmata 10.01.07, 20:51
        sarmata napisal: > Rece precz od SB!!! Dosc tego cyrku!

Zmien swego nika na "armata" - bo doskonale strzelasz z grubej rury!!!
      • milo_1 Re: Ręce precz od SB ! ! ! Dość tego cyrku ! 10.01.07, 20:52
        sarmata napisał:

> PRL była pełnoprawnym członkiem wspólnoty międzynarodowej i miała prawo
        > posiadać służby specjalne walczące z ludźmi uznanymi za zagrożenie dla
        > ówczesnej państwowości. Ubecy, ktorzy nie naruszyli obowiązującego wowczas
        > prawa, moga dziś spać spokojnie.
        > Pracownicy Służby Bezpieczeństwa zasługuja na podwyżki emerytur za dobre
        > wypełnianie swych obowiązków, czego dowodem były tysiące katolików, tak księży
        > jak i świeckich, chcących (niekiedy z własnej inicjatywy) z nimi współpracować,
        >
        > aby unieszkodliwić i skutecznie kontrolować ideologicznego wroga, którym był
        > wówczas Kościół.

W którym wydziale pracowałeś ??????
        Weryfikacji pewnikiem nie przeszedłeś, dlatego strach u dupci jak sie wezmą za
        wasza SBecką przeszłość.....
        Dla was ,byłych SBeków lepsza obecna zadyma bo gra toczy sie o wielką stawkę.......

• lahdaan Re: Ręce precz od SB ! ! ! Dość tego cyrku ! 10.01.07, 20:54
        Niestety masz racje ale kto teraz, na fali populizmu, chce to zrozumiec.
    • gm114 Jutro PiS przedstawi projekt "deubekizacji" 10.01.07, 20:48
      Dekomunizacja to nie tylko lustracja SB.
      Moja rodzina od końca II wojny światowej do dzisiaj jest szykanowana. Po wojnie
      przez ćwierć wieku odbywały się ciągłe rewizje z bronią w ręku panów z UBP a
      potem i z innych służb. Ukradli wiele cennych pamiatek rodzinnych, biżuterii,
      zabytkowych mebli, pieniędzy, oraz dokumentów związanych z nieruchomością,
      którą również zabrali. Mienie zabrali z wielokrotnym rażącym naruszeniem
      własnego bierutowskiego dekretu w sposób skandaliczny. Od kilkudziesieciu lat
      do chwili obecnej rodzina walczy w urzedzie centralnym i przed sądami o zwrot
      nieruchomości, ale aktualni użytkownicy "mają dojścia" i nawet starają się
      uwłaszczyć, grając na przeciąganie wydawania decyzji i orzeczeń oraz
      wykorzystując najnowsze przepisy ustawy o szkolnictwie oraz o działkowcach...
    • forwen Jutro PiS przedstawi projekt "deubekizacji" 10.01.07, 20:50
      A co mnie to obchodzi? Moje nadzieje na przyszłość i tak już zostały zredukowane
      do kwestii tego, czy supermarkety obniżą ceny dużych waliz. Ale tych naprawdę
      dużych, żeby nie musieć się dwa razy wracać.
      • mr.gif Re: Jutro PiS przedstawi projekt "deubekizacji" 10.01.07, 23:58
        forwen napisała:

> A co mnie to obchodzi? Moje nadzieje na przyszłość i tak już zostały zredukowan
        > e
        > do kwestii tego, czy supermarkety obniżą ceny dużych waliz. Ale tych naprawdę
        > dużych, żeby nie musieć się dwa razy wracać.

brawo. tego posta to co niektórzy powinni sobie wydrukować i nad łóżkiem powiesić. po prostu - ch... z UB jak taki giertych, lepper, skrzypek są na porządku dziennym
    • mordzinass Najwyższa pora dobrać się pieprzonej UB ecji 10.01.07, 20:54
      Deubekizacja Polski powinna mieć miejsce 17 lat temu.

Niestety. Michnikowszczyzna zablokowała ten proces .

Ludzie ,którzy wzywali do dekomunizacji nazwywani byli oszołomami.

Ci ,którzy wzywali do rozliczenia przestępstw PZPR byli traltowani
      jako chorzy z nienawiści.

Gazeta Wybiórcza i guru polskiej ćwierćinteligencji zrobili wiele ,żeby
      obrzydzić dązenia Polaków do przywrócenia w kraju ELEMENTARNEJ
      SPRAWIDLIWOSCI.

Jedynymi ,którzy właściwie diagnozowali sytuację od 17 lat byli i są
      bracia Kaczyńscy . Oni nigdy nie zmieniali zdania w sprawie lustracji
      i dekomunizacji. Przez lata ośmieszani i obrzydzani przez media
      rządzone prze SB eków - dziś nadchodzi dzień dziejowej sprawiedliwości.

Nareszcie.

Najwyższa pora ujawnić i napitnować SB eków i PZPR owców -
      bandytów ,mordercó i kłamców!!!!!

Najwyższa pora zabrać tym sku r wy syno m wysokie emerytury.

Zdychajcie szmaty za 500 zł!!!!

Prawo i Sprawiedliwość musi przyspieszyć dekomunizacje , deubekizacje.

Po prostu trzeba to wreszcie zrobić!!!

Piekło i szatani na was łajdacy z PZPR oraz SB. Piekło i szatani
      na was szmaty ,cioty ,śmiecie ,wywłoki.

Wieczna pogara dla michnikowszczyzny.

Współczucie dla odmóżdźonych wyznawców wybiórczej.

• milo_1 Re: Najwyższa pora dobrać się pieprzonej UB 10.01.07, 21:24
        mordzinass napisała:

> Deubekizacja Polski powinna mieć miejsce 17 lat temu.
        >
        > Niestety. Michnikowszczyzna zablokowała ten proces .
        >
        > Ludzie ,którzy wzywali do dekomunizacji nazwywani byli oszołomami.
        >
        > Ci ,którzy wzywali do rozliczenia przestępstw PZPR byli traltowani
        > jako chorzy z nienawiści.

Spokojnie chłopie , mowa tutaj tylko o "deubekizacji" bo jak proponujesz
        rozliczenie wszystkich "komunistów" to uważaj aby ciebie to nie dosięgło.....
        sztandary za tzw."komuny", na różnego rodzaju fetach rocznicowych.Takie osoby
        lubią być zawsze w pierwszym szeregu ,ustawiając sie z wiatrem aby sztandar
        łopotał a jemu szło się lżej.W kraju gdzie ponad 90% społeczeństwa deklarowało i
        deklaruje ,że są osobami wierzącymi w Boga a ponad 60% chodziło cały czas (za
        komuny też)do kościoła próżno szukać prawdziwego komunisty.
        Za "komuny" niejeden obecny "prawdziwy katolik" czynnieuczestniczył w życiu
        organizacji partyjnej,młodzieżowej i związkowej a wniedzielę czmychał za miasto
        lub do innej parafii na mszę.Który teraz się przyzna że tak postępował, po
        prostu tak było wygodnie bo były profity,taniewczasy,tanie kolonie dla dzieci
        ,pomoc socjalna CRZZ i organizacjipartyjnej,łatwiejsza droga awansu i otrzymania
        mieszkania.Teraz każdy pluje na tamten okres bo taka jest potrzeba chwili,wstyd
        się przyznać do dwulicowości.Jaka jest więc korelacja pomiędzy taką ilością
        ludzi wierzących do ateistycznej doktryny komunistów.Czyżby jakaś zbiorowa
        schizofrenia czy poprostu hipokryzja w czystej formie .Wiara w Boga zawsze była
        a co do "komunizmu" :)))))) to mam wątpliwości.No chyba ,że mówimy o rezydentach
        KGB w Polsce czyli UB i SB a to jest różnica i to trzeba rozgraniczyć.......
        Prezydent Kaczyński w swojej pracy doktorskiej powoływał sie na idee
        Lenina....czy on też jest "komunistą".......???????

• uchachany Bo głos wprawiony na "Miedzynarodówce" na plenach 10.01.07, 22:23
          partyjnych znakomicie radzi sobie z pokonywaniem trudności wokalnych pieśni
          religijnych, a ręce ukrzepione dzierżeniem drzewca czerwonego sztandaru czy
          szturmówki dają radę również drążkom od palankinu czy feretronu.

Poza tym obie firmy miały wiele wspólnego: jedna i druga zakładała, że owieczki
          których pasionką się zajmują (kasując z tytułu tej niewdzięcznej roboty solidne
          wynagrodzenie) mają siedzieć cicho i broń im Boże wydawać beki protestu przeciw
          Pasterzom. Tylko że w jednej firmie owieczek pilnował całkiem doczesny bryś
          esbecki, gotów przegryźć gardło nieposłusznym, a w drugiej rzecz załatwiał
          Szatan, ale dopiero po śmierci...

No i jak tu się dziwić temu, która firma wygrała? Przy takiej różnicy kosztów
          własnych...
    • ryssio Raczej wątpliwe czy coś im się uda 10.01.07, 20:55
      W wymiarze praktycznym - emerytury są prawami nabytymi i ich ograniczenie jest
      sprzeczne z konstytucją. Ponieważ konstytucję stosuje się rownież bezpośrednio
      a nie tylko w drodze ustaw, to nawet zapisiony Trybunał konstytucyjny niewiele
      tu pomoże.
      W wymiarze moralnym - czy ktoś jeszcze zważa na to, co plecie partia spoconego
      kurdupla, którzy z wielokrotnego kryminalisty zrobili wicepremiera i opierają
      swoje rządy na poparciu klubu słynącego z pedofila, gwalciciela, kobiety
      fałszującej przepistki więzienne itp? Mogą ogłosić że ziemia jest płaska a Lech
      Kaczyński to geniusz polskiej myśli prawniczej. Co to kogo obchodzi? I tak po
      wyborach śladu po pisie nie zostanie, jak nie zostało po nich śladu w Warszawie.
      • uchachany Przecież oni dobrze wiedzą, że to nie do 10.01.07, 21:17
        przepchnięcia, a jeżeli jakimś cudem nawet - to i tak skończy się w
        Strasbourgu. Więc chodzi o kolejny spektakl dla ciemnego ludu.

Ale najważniejsze jest co innego - trzeba pilnować poparcia i rozbroić
        obietnicą rzucenia na żer esbectwa Kościół, bo w następstwie zorganizowanego
        przez Kaczki odwielguszania pojawiła się groźba, że Czarna Siła, która
        zgorszona tym zwarła szeregi - wystąpi przeciw PiSowi.

Inną formą zapłaty będzie próba wprowadzenia bezwzględnego zakazu aborcji.
    • styloplume Jutro PiS przedstawi projekt "deubekizacji" 10.01.07, 20:56
      bardzo dobrze !
    • wikal Jutro PiS przedstawi projekt "deubekizacji" 10.01.07, 21:02
      A jak niby ma to przeprowadzić partia, która wzięła Samoobronę do koalicji?
      Kolejny temat zastępczy, który ma przykryć chamstwo, niekompetencję,
      kolesiostwo no i tego "Skrzypka na dachu". I mam pytanie: kiedy będzie
      dekretynizacja Polski? Nie mogę się doczekać.
    • milo_1 e_SB_ecja na tym forum wytacza ciężkie armaty.. 10.01.07, 21:03
      Do historyków powinno dotrzeć,że cały proces dochodzenia prawdy należy zacząć od
      uznania SŁUŻBY BEZPIECZEŃSTWA jako ORGANIZACJI PRZESTĘPCZEJ działającej w
      strukturach MSW, będącej rezydentem swego odpowiednika KGB w ZSRR.
      Różne środowiska w tym także historyczne są w dalszym ciągu przesiąknięte byłymi
      SBekami,którzy stosując znane im metody dezinformacyjne usiłują skierować uwagę
      społeczeństwa na wygodny dla nich tor.
      Po części to im się udaje lecz jest kwestią czasu gdy, nie "wielbłądy" będą
      tłumaczyć sie w sądach lecz właśnie inspiratorzy zostaną uznani przestępcami.
      Jeżeli sa karani oprawcy ,którzy fizycznie znęcali sie nad swoimi ofiarami to
      jakim prawem mają pozostać bezkarni oprawcy stosujący także znęcanie psychiczne
      i moralne.
      To też jest przestępstwo tylko bardziej wysublimowane,trudniejsze do
      udowodnienia o czym oni doskonale wiedzą.
    • kamiennygigant Na KarToFLE najlepsza jest Stonka! I proszki... 10.01.07, 21:05
      prók!
    • wieslaw1 Jutro PiS przedstawi projekt "deubekizacji" 10.01.07, 21:08
      Przedstawić projetk to pestka,ale do ustawy droga daleka.Trudno będzie ustalic
      dobrych i złych SB-ków,nie ma odpowiedzialności zbiorowej.Nawet jeżeli to jest
      prawnie wykonalne to nie przez rząd z takimi przystawkami.Juz sie chłopaki z SB
      postarają by znaleźć jeszcze jakieś kwity na SO,by PIS nie mógł być dalej w
      takiej koalicji,lub znajdą jakieś kwity na kilku biskupów by skłócic PIS z
      klerem i znów będziemy kręcić się w kółko goniąc własny ogon,zamiast zająć się
      ważnymi sprawami.Takie mam przeczucia
    • niemiec.niemiec Jutro PiS przedstawi projekt "deubekizacji" 10.01.07, 21:08
      7 stycznia juz, juz mialo sie spelnic marzenie Michnika, a tu taki nokaut (i w
      dodatku zadany przy pomocy tych wrednych Kaczorow). A, ze nieszczescia chodza
      parami to jescze odbiora diengi na wikt i opierunek najlepszemu honorowemu
      przyjacielowi Adama. No szlag by to trafil!
    • silesius.monachijski22 Jak projekt przejdzie, to trzeba bedzie GW zamykac 10.01.07, 21:11
      tylko: co poczac z agentami w GW? moze w muzeum komunizmu kustoszy i
      przewodnikow z nich zrobic? przeciez znaja to od podszewki
      • kos1981 ha,ha dobre.. 10.01.07, 21:24
        .
      • magz_pl Re: Jak projekt przejdzie, to trzeba bedzie GW za 10.01.07, 21:41
        hehehehe :)))))

silesius.monachijski22 napisał:

> tylko: co poczac z agentami w GW? moze w muzeum komunizmu kustoszy i
        > przewodnikow z nich zrobic? przeciez znaja to od podszewki
        • uchachany Nie tylko GW-wszelkie siły antyrządowe (reakcyjne) 10.01.07, 21:54
          bo nie kocha PiSu wyłącznie dawna agentura Kiszczaka, więc to oczywiste, że
          reakcjoniści przesyceni są agenturą...
      • odchamimy.silesiusa Silek, gorzej że śmietniki tez ci zamkną, biedaku! 10.01.07, 23:07
        • silesius.monachijski22 Ales blysnal "dowcipem"; jak wyglancowana muszla 10.01.07, 23:43
          klozetowa na Czerskiej

odchamimy.silesiusa napisał:

>
      • gm114 Jak projekt przejdzie, to nic się nie stanie GW 10.01.07, 23:33
        Pan nie zrozumiał o co chodzi. Ma być tak, że tylko byłych SB-ków i agentów
        będzie się lustrować a i to w wyjatkowych sytuacjach, gdy istnieją
        niepodwazalne dowody przestępstw.

SB-ków i agentów SB i innych służb którzy nadal pełnią działalność nikt nie
        będzie ruszał, ich teczki są tajne i nie będą lustrowane.
        W podanym przykładzie dowiemy sie tylko o tych osobach w GW, których teczki są
        już wyłącznie archiwalne i które zakończyły działalność, a które popełniły
        przestepstwo i można to udowodnić. O ile takie osoby istnieją. Natomiast jeżeli
        takie osoby istnieją ale nadal "pracują", to ich dane bedą nadal tajne. Innymi
        słowy, GW może składać się wyłącznie z SB-ków i agentów, a nikt nie bedzie
        lustrowany, bo nadal "pracuje"!
        • silesius.monachijski22 Re: Jak projekt przejdzie, to nic się nie stanie 11.01.07, 00:57
          chyba nie do konca jest tak: kiedy przedostalo sie do opinii publicznej, ze w
          raporcie o likidacji WSI pojawilo sie nazwisko Czuchnowskiego, to najpierw
          zlozyl "sluszna" samokrytyke na lamach GW, a teraz jakos zniknal z redakcji; a
          to napewno nie jest jedyny (Kublik czy Lizut: tez na odleglosc cuchnie
          bolszewicka agentura); oj, ciezkie czasy dla GW

gm114 napisał:

> Pan nie zrozumiał o co chodzi. Ma być tak, że tylko byłych SB-ków i agentów
          > będzie się lustrować a i to w wyjatkowych sytuacjach, gdy istnieją
          > niepodwazalne dowody przestępstw.
          >
          > SB-ków i agentów SB i innych służb którzy nadal pełnią działalność nikt nie
          > będzie ruszał, ich teczki są tajne i nie będą lustrowane.
          > W podanym przykładzie dowiemy sie tylko o tych osobach w GW, których teczki

>
          > już wyłącznie archiwalne i które zakończyły działalność, a które popełniły
          > przestepstwo i można to udowodnić. O ile takie osoby istnieją. Natomiast
          jeżeli
          >
          > takie osoby istnieją ale nadal "pracują", to ich dane bedą nadal tajne.
          Innymi
          > słowy, GW może składać się wyłącznie z SB-ków i agentów, a nikt nie bedzie
          > lustrowany, bo nadal "pracuje"!
    • vincent02 Jutro PiS przedstawi projekt "deubekizacji" 10.01.07, 21:14
      A czy Kaczory jak spieprza Polske beda dostawaly pelna emeryture,czy sie im
      troche zabierze?
      W koncu czego nie rusza oprocz lustracji.jest do kitu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka