Dodaj do ulubionych

Śmierć Ani: manifestacja w obronie gimnazjalistów

• bestyjaa Re: Śmierć Ani: manifestacja w obronie gimnazjali 11.01.07, 16:33
      jasne teraz mamuśki bronią synalków a wychować ich nie potrafiły.czytałam że na początku te smarki wogóle się nie przejęły że ich koleżanka się zabiła. dopiero jak im zaczęły grozić konsdekwencje...
      nie wiem czy "morderstwo" to dobre słowo na określenie tego co się stało. w sumie to oni jej bezpośrednio nie zabili. ale jej samobójstwo było skutkiem ich zachowania i za to powinni odpowiadać!potraktowali ją przecież bestialsko! gdzie się podział szacunek do człowieka?
      aha a swoją droga ta koleżanka która odwiedziła anię powinna kogos poinformowac ze dziewczynka zwierzyła sie jej z planów samobójczych..
    • oryganion1 Śmierć Ani: manifestacja w obronie gimnazjalistów 11.01.07, 16:37
      podłoscc ludzka nie ma granic - przypomnieli sobie o swoich dzieciach -
      teraz chca jeszcze z tego nieszczęsliwego dziecka Ani zrobic winowajczynie -
      jeszcze im mało
      wypuscie moje dzieci bo oni nie maja kontaktu z dziewczynkami i chłopcami!
      traca wiarę!
      najlepiej jakby tych rodziców tych zwyrodnialców tez wsadzic do pierdla - im sie
      to chyba bardziej należy niz ich "wychowankoom"
      obrzydliwosc
    • jolkak11 taka manifestacja to dno praworządności... 11.01.07, 16:41
      ciekawe kto i za ile tam manifestował? A może też ich sumienie gryzie??? Może
      tez czują sie winni i dlatego manifestują? Może źle wychowali dzieci lub sami
      są takimi su.....mi jak ci winni?
      • wet3 Re: taka manifestacja to dno praworządności... 11.01.07, 17:04
        I dlatego ci "manifestanci" powinni zanalesc sie w pierdlu. Zastanawiam sie czy
        za ta "manifestacja" nie stal zwiazek anarchistow?
    • bergman1 dożywocia powinni dostać a rodzice 11.01.07, 17:07
      duże kary pieniężne.
      • droch Re: dożywocia powinni dostać a rodzice 11.01.07, 17:11
        I dziadkowie też! Przecież źle wychowali ich rodziców.
      • wet3 Re: dożywocia powinni dostać a rodzice 19.01.07, 19:38
        Nie wiem czy rodzice Ani powinni dostac tak wysoka kare. Jednak gdyby mnie
        pytano o wskazanie winnych, to na pierwszym miejscu postawilbym rodzicow, na
        drugim nauczycieli na rowni z rozwydrzonymi nastolatkami.
    • kpaxxx Trudno powiedzieć jak to było 11.01.07, 17:13
      Dobrze pamiętam jak kilkanaście lat temu pod koniec szkoły podstawowej część
      chłopaków z mojej klasy miało burzę hormonów i starali się podszczypywać i
      obmacywać dziewczyny. Czasami dopadali je w szatni i zdejmowali im bluzki ... To
      było z pewnością kretyńskie zachowanie ale przypuszczam że nie tylko ja mam
      takie wspomnienia. Dlatego nie chciałbym oceniać tych młodych ludzi dopuki nie
      dowiemy się co tak na prawdę tam zaszło. Jeśli rzeczywiście uwzięli się na tą
      dziewczynę i przekroczyli pewne granice to oczywiście kara im się należy...

Tak na prawdę pewnie mieli "pecha" bo takie rzeczy dzieją się pewnie w wielu
      szkołach i cała sprawa nie wyszła by na jaw gdyby nie samobójstwo tej biednej
      dziewczynki .... Nie twierdzę że to co się dzieje jest dobre ale kara nie jest
      rozwiązaniem. Trzeba przede wszystkim zapobiegać tego typu sytuacjom żeby w
      przyszłości nie było już takich tragedii. Hmm a jak zapobiegać ??? Założę się że
      ta dziewczynka nie miała z kim porozmawiać o swoim problemie bo jeśli w szkole
      nawet był psycholog to każdy wie jakie oni mają kompetencje.
    • gosforth Typowa podwojna moralnosc protestujacych 11.01.07, 17:22
      0 tolerancji dla jakiejkolwiek przemocy - do pierdla jesli doprowadzili
      dziewczyne do samobojstwa.
      • aserett Re: Typowa podwojna moralnosc protestujacych 11.01.07, 17:29
        największa wina to jest rodziców Ani . Też mam 16 letnią córkę i nie wyobrażamy
        sobie aby nie porozmawiać o takiej sprawie
    • daniel40 Re: Wszystkim śmieciom, którzy bronią to bydło 11.01.07, 17:47
      życzę, żeby to, co spotkało tę dziewczynkę z Kiełpina, spotkało ich córki,
      siostry, kuzynki, matki czy ciotki. Ciekawe, czy wtedy też szczekaliby w obronie
      tych zwyrodnialców. A transparent z napisem "To mógłby być twój syn" to już
      szczyt debilizmu, proponuję zamienić go na "To mogłaby być twoja córka".
    • lehoo Śmierć Ani: manifestacja w obronie gimnazjalistów 11.01.07, 18:00
      Im surowiej ukarać tych kolesiów i im bardziej karę nagłośnić tym mniej Ań się
      powiesi w przyszłości-dlatego warto to zrobić. Konfucjusz powiedział "Ścinając
      jednego uspokoisz tysiące".
      • kpaxxx Re: Śmierć Ani: manifestacja w obronie gimnazjali 11.01.07, 18:09
        Nie jest ważna wysokość kary a jej nieuchronność. Co z tego że tych kolesi
        skarzą na 10 lat pozbawienia wolności (celowo przejaskrawiam) skoro zaraz
        wszyscy o tym zapomną i w szkołach nadal będą się działy takie rzeczy.

Po pierwsze ważne jest aby takie występki były przede wszystkim zauważane przez
        nauczycieli, a jeśli nauczyciel ich nie widzi to przecież inni uczniowie mogą mu
        o tym powiedzieć (to nie jest donosicielstwo).

Po drugie w każdym przypadku takie zachowanie musi mieć naturalną konsekwencję w
        postaci kary, ale nie takiej jak proponuje Giertych , czyli banicji. Dla kolesi
        którzy mają w d..pie złe oceny, obniżone sprawowanie czy wizytę na dywaniku u
        dyrektora proponuję publiczne ośmieszenie :-)

• aserett Re: Śmierć Ani: manifestacja w obronie gimnazjali 11.01.07, 18:39
        przez nagłośnienie śmierci Ani przeszła przez kraj fala samobójstw, ktore też
        uznały to za bohaterstwo. Dlaczego nie ngłośnionosprawy Smierci dziewczynki
        ,która powiesiła się w sali katechetycznej,
        • yeellow Re: Śmierć Ani: manifestacja w obronie gimnazjali 11.01.07, 19:22
          bo to mogloby skierowac niechec gawiedzi w niewlasciwa strone... I te zero
          tolerancji trzebaby w Kosciele wprowadzic, a to Giertychowi nie w smak.
          Fakt nie dal na pierwsza strone, w newsach nie bylo, to sie nie liczy.
    • kiruba Re: Śmierć Ani: manifestacja w obronie gimnazjali 11.01.07, 18:39
      Atakuja media a to media pokazaly skale problemu .Fajne mlodziencze zaloty w ktorych ktos nie wytrzymuje to mlodzi tyrani .Teraz aniolki za bledy sie placi .Nie byli az tak mali jak teraz ,reka sprawiedliwosci ich dosiegla .Zapewne wielu tak postepuje ale oni mieli pecha i niech ich kara bedzie przestroga dla innych .
    • cuauhtemoc A co na to MW 11.01.07, 18:43
      O teraz obrocny biedny niewinnych gimnazjalistow doszli do tego ze spodnie moga
      sie same zsunac, podczas romantycznych zalotow. Zal po prost zal. Gdyby rodzice
      tych dzieci mieli choc odrobine honoru to by nie demonstrowali. Widze pierwsze
      zastosowanie dla MW. Wyslac ich nie zrobia porzadek z demonstrujacymi, bo to
      jest jakies nieporozumienie. A stwierdzenie o wiezniach politycznych swiadczy
      tylko o poziomie intelektualnym osob protestujacych. Ja proponuje cos z tymi
      ludzmi zrobic. Bo jesli oni twierdza, ze nic sie nie stalo to najzwyczajniej
      stanowia zagrozenie dla spoleczenstwa.
      • kpaxxx Re: A co na to MW 11.01.07, 18:47
        Co to jest MW ?? Milicja Wszechpolska ??
      • eon3 Klub Inteligentnych Inaczej 11.01.07, 19:02
        Na tym forum jest paru takich co uważają że temu nieszczęsciu winni są
        Kaczyńscy. Rodzice tych zwyrodnialców (a co się dziwić że tacy ci chłopcy są,
        przecież to właśnie ci protestujący rodzice którzy na chwilę odeszli od flaszki
        ich wychowali)piszą że ich synalkowie to "więźniowie polityczni".Nie zdziwi
        mnie jeśli obrażeni na Ziobrę sędziowie uznają "biedaczków" za całkowicie
        niewinnych a w uzasadnieniu napiszą że całe zdarzenie obarcza Kaczorów bo
        stworzyli "atmosferę zdenerwowania" w kraju.
        Tak samo Kaczory są winni aferze z ustawą medialną bo przecież biedny niewinny
        Rywin był według członków Klubu 2I i niego samego "więźniem politycznym".
        Dlatego zresztą uczciwi sędziowie go już wypuścili.
        • yeellow Re: Klub Inteligentnych Inaczej 11.01.07, 19:14
          > Dlatego zresztą uczciwi sędziowie go już wypuścili.

skandal, powinien siedziec 25 lat za to, ze nie dostarczyl Ziobrze dowodow na
          ktorych mu tak zalezalo...

Oczywiscie winni sa zawsze sedziowie. I tu bedzie tak samo, jezeli wyrokiem nie
          bedzie dozywotnie wiezienie. W koncu gawiedz wydala juz wyrok...
      • gek_ko Re: A co na to MW 11.01.07, 19:50
        To mnie faktycznie zadziwiło - jak spodnie mogą się same zsunąć?... Interesujące.
    • maxav Re: Śmierć Ani: manifestacja w obronie gimnazjali 11.01.07, 18:47
      Bandyci kryminalisty szumowiny.Powywieszać.Albo najlepiej pod ścianę.Względnie poprawczak i kryminał do końca życia.Zastanawia mnie że w kraju z wartościami nikt nie zwróca uwagę na jedno:TO SĄ DZIECI.Nie bestie z 15 letnim stażem ,nie męty z urodzenia tylko DZIECI które potrzebują pomocy.Oczywiście łatwiej wrzucić do wora z bandytami ,użalić się nad losem dziewczynki i zamknąć sprawę.Szkoda tylko że nikt nie myśli jaki będzie dalszy los tych osobników.Popełnili błąd.Pewnie pierwszy taki w życiu.Być może zabili kogoś.Ale to powód żeby łamać im życie?Czy w środowisku patogennym zrobią się z nich aniołki?Sam pracowałem z dziećmi na świetlicy środowiskowej i naprawdę jedynymi winnymi są dorośli ,nikt nie rodzi się przeznaczony do gnębienia słabszych dziewczynek.Dlaczego więc chcemy ich karać za to że tak ich wychowaliśmy?
      • baba60 [...] 11.01.07, 18:54
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • xaliemorph Re: Śmierć Ani: manifestacja w obronie gimnazjali 11.01.07, 21:13
        Też zgoda. Są w takim wieku że można próbować ich naprostować i ponownie ułożyć
        hierarchie wartości. Co innego że oni byli zupełnie świadomi tego co robią. Też
        miałem tyle lat co oni i wiem doskonale co się dzieje także dziś w szkołach.
    • yeellow psychologia tlumu w pigulce... 11.01.07, 19:12
      Bardzo pouczajacy watek, wystarczy przeczytac naglowki prawie 200 postow.
      Wszyscy wydaja sie wiedziec jak bylo naprawde i gdyby mogli sami bez wahania
      dokonaliby linczu. A jakie sa fakty?
      Media w tonie sensacji opowiedzialy o mlodej, wrazliwej dziewczynie, ktora
      banda zwyrodnialcow zgwalcila grupowo na oczach calej klasy, w skutek czego
      dziewczynka nastepnego dnia popelnila samobojstwo. Gwalt nakrecony zostal
      kamera. Filmu co prawda nie ma, ale kazdy w wyobrazni zobaczyl obraz
      najwiekszego zwyrodnienia. Wyrok jest prosty - zabic nalezy nie tylko
      zwyrodnialcow, ale i ich rodziny.
      Problem w tym, ze nikt z nas nie wie, jak bylo naprawde. Kilka razy na stronach
      wyborczej czytalem sensacyjny artykul o wstrzasajacym filmie i czesto byl do
      niego link. Po zobaczeniu filmu zwykle nie bylem pewien, czy artykul opisywal
      to samo. Dziennikarze sklonni sa do przesady, sensacyjny news dobrze sie
      sprzedaje. Zwykle jednak z uplywem czasu na jaw wychodza inne fakty. Teraz, po
      odzyskaniu filmu juz nie mowi sie jakos o zdjeciu majtek, pozorowanym gwalcie.
      Byc moze dalej ich zachowanie bylo drastyczne, ale nierzetelnosc pierwszych
      relacji daje jednak troche do myslenia.
      Ja nie wiem jak bylo. Ale Wy tez nie wiecie, a wyrok juz wydaliscie. Na pewno
      wiecie co bylo powodem samobojstwa (a moze bylo niezwiazane z tym wydarzeniem,
      moze w miedzyczasie zaszlo cos innego, o czym nie wiemy?). Na pewno wiecie co
      zdarzylo sie w klasie. Na pewno wiecie do jakiego stopnia sprawcy sa
      zdemoralizowani.

Teraz postawcie sie w sytuacji sadu. Zalozmy, hipotetycznie, ze na filmie
      bedzie widac zwykle szczeniece wyglupy. Wspolczuje wtedy sedziom, ktorzy beda
      wyrokowac pod taka presja spoleczna, gdy wlasciwie wyrok juz zapadl. Zaprawde,
      znacznie lepiej bedzie dla wszystkich, kiedy ten film okaze sie faktycznie
      porazajacy. Inaczej zawiedziona gawiedz gotowa zrownac z ziemia nie tylko tamto
      miasteczko, ale i gmach sadu.

ps. dla wszystkich z piana na ustach: nie bronie tu sprawcow. Po prostu nie
      wiem jak bylo, a slepa wiara w sensacyjne relacje prasowe pare razy juz
      wyprowadzila mnie na manowce. Polecam wiec wiecej dystansu i zaufania dla sadu.
      A rodzice maja pelne prawo protestowac w obronie swoich dzieci, odmawianie im
      tego jest niemoralne, cokolwiek oskarzeni zrobili. Dziecko jest dzieckiem,
      nawet jak jest bandyta.
      • kpaxxx Re: psychologia tlumu w pigulce... 11.01.07, 19:32
        Yeellow zgadzam się w 100% z Twoim postem ...

Dodam może jeszcze coś od siebie. Ilu z Was pieniaczy, którzy macie dzieci płci
        męskiej w podobnym wieku ma pewność że Wasze pociechy nie robią w szkole
        podobnych rzeczy ??
        • ania.downar Re: psychologia tlumu w pigulce... 11.01.07, 19:56
          kpaxxx napisał:

> Ilu z Was pieniaczy, którzy macie dzieci płci
          > męskiej w podobnym wieku ma pewność że Wasze pociechy nie robią w szkole
          > podobnych rzeczy ??

Jesli Ty masz "dziecko plci meskiej w podobnym wieku", moze czas zebys sam
          usiadl i mu wytlumaczyl na spokojnie, ze jesli bedzie bedzie dokuczal
          kolezankom zainteresuje sie nim policja. NAwet jesli jest grzeczny, to chyba
          raczej nie powinno mu to zaszkodzic.
      • baba60 Nie bierz tego pseudonarodu powaznie... 11.01.07, 19:34
        Bulbaaaa!
      • ania.downar Re: psychologia tlumu w pigulce... 11.01.07, 19:52
        yeellow napisala:

> Dziecko jest dzieckiem,
        > nawet jak jest bandyta.

:-D
        Najlepszy tekst w calej tej dyskusji...
        • baba60 Tekst to sentencja prawa dla nieletnich obowia 11.01.07, 20:09
          zujacego w cywilizowanych krajach-panstwach prawa.

Polski motloch musi sie jeszcze duzo uczyc.
          Europa ma problem.

Bulbaaa!
          • maxav co teraz robi twoje dziecko? 11.01.07, 20:47
            wiesz co robi czy wiesz co ci powiedziało?jakie ma zainteresowania?Nie lepiej zamiast pienić się nad zdjeciami zwrodnialców z faktu pójść z nim pograć w piłkę lub pogadać?Może zamiast gapienia się portal gazety lepsza będzie wspólna kolacja?
      • elve Re: psychologia tlumu w pigulce... 11.01.07, 22:48
        yeellow, zgoda. nareszcie jakiś sensowny głos w tej... no właśnie, na pewno nie
        dyskusji, raczej zbiorowym wyżywaniu się i wirtualnym samosądzie. przerażające,
        jak wszystko świetnie wiedzą forumowicze, i jak skorzy są do wieszania i
        kastrowania kogo popadnie.

powiem tylko: g*wno wiecie o tym, co się tam stało. ale przyjemnie żyć w
        czarno-białym świecie.
    • milenah Re: idioto, idź na inne fora 11.01.07, 21:15
      Dosc mam juz tych linkow do Twojej strony! Nudny jestes jak flaki z olejem...
      Z definicja slowa 'ciekawy' tez u Ciebie na bakier.
    • ponczekmen Technicy z Katowic. 11.01.07, 22:29
      Super sprawa. Jesteście dobrzy. Mało kto docenia wasz udział ale dla mnie
      jesteście Mistrzami Świata. Dzięki wam za odtworzenie filmu!!!
    • mzdzieborska Re: Śmierć Ani: manifestacja w obronie gimnazjali 11.01.07, 23:06
      Jakoś mi ich mimo wszystko w dalszym ciągu nie żal. Teraz po trzech miesiącach
      to już rodzinki tych łobuzów zadbały,żeby wszscy składali odpowiednie zeznania.
      A,u nas to łatwo ludzi przekabacić. Niedługo nikt nie pomyśli o tej dziewczynie
      jak o ofierze,będzie jak w tej piosence "(...)zabrała chłopcom dziesięć lat
      (...)",będzie tą winną.
    • maadzik18 Re: Śmierć Ani: manifestacja w obronie gimnazjali 11.01.07, 23:45
      skoro pracował Pan w gimnazjum,powinien Pan zdawac sobie sprawe jak w gimnazjum
      zachowuja sie "dziewczynki"
    • pawel.arkad.grab Jacy rodzice takie ich bachory. 12.01.07, 00:17
      Jest powiedzenie:tonący i brzytwy się chwyta.Dla mnie ci rodzice już utoneli.Dla
      nich to normalka,że ich bachory tak postąpili z Anią.To ja mam dla nich
      propozycję.Rozbierzmy tych gó..arzy do naga i pogońmy przez całą Polskę,zróbmy
      im piękne filmy i zdjęcia na pierwszych stronach gazet.Ciekawe co wtedy powiedzą
      ci zdegenerowani rodzice.
      • edek47 Pewnie.Rodzice powinni ponosic odpowiedzialnosc.. 12.01.07, 00:34
        sadowa za postepowanie bachorow, znajdujacych sie pod ich opieka.Karac i
        wychowywac, jak to mowili stariozytni Rzymianie.
        • anty_chirlider Ale glupi artykul !!!!!!!!!!!!!!!!! 12.01.07, 00:41
          czy Polacy sa glupi ????
          Manifestanci twierdza, ze na chlopakow wydano juz wyrok,
          ale przeciez to manifestanci wydali wyrok - ze niby chlopaki sa niewinne.

manifestanci sa idiotami.

Incydent sie wydarzyl.
          W efekcie nastolatka popelnila samobojstwo.
          Sprawe trzeba wyjasnic - a podejrzanych do rozprawy trzymac w areszcie.

Gdzie tu nieprawidlowosci ????
      • wuzzi coraz nowe fakty zmieniają postać żeczy! 12.01.07, 09:27
        Oni jej nie rozebrali, media rodmuchały sprawę, dziewczyna już dużo wcześniej
        chciała popełnić samobójstwo, nie uważam chłopców za niewinnych, ale nazywanie
        ich mordercami bo zdjeli jej spodnie i ją szczypali jest nieporozumieniem!!!
        Nie było zeznań wszystkich świadków i połączenie wydażeń w szkole i śmierci Ani
        były idealnym materiałem do rodmuchania afery na cały kraj! Takie są nowo
        poznane fakty i postawcie się na miejscu obu stro dopiero wydawajcie
        subiektywne opinie!
        • wuzzi rzeczy oczywiście....internet odbiera ortografie.. 12.01.07, 09:31
          sprawa jest przedmuchana i to zdrowo...
          • kwiat_sniegu1 Re: rzeczy oczywiście....internet odbiera ortogra 12.01.07, 20:14
            Tak naprawde to my nie wiemy co sie tam dzialo, wiec po co te wzsystkie
            komentarze.Jakies 2 latqa temu kończyłam gimnazjum.Chałopacy tez nam-dziewczyna
            dokucali:szczypali, klepali.
            Lepiej poczekac i dowiedziec sie co tak naprawde przedstawiał ten film, a nie
            zaraz oceniac.
        • lucy_pym Re: coraz nowe fakty zmieniają postać żeczy! 12.01.07, 22:41
          Wuzzi - piszesz, że dziewczyna chciała wcześniej popełnic samobójstwo. Zatem: a)
          dlaczego chciała? Być może te idiotyczne "końskie zaloty" też były jednym z
          powodów? b) czy fakt, że chciała, został ustalony przez sąd?
          Piszesz - "nie rozebrali jej",a zaraz potem: "zdjęli jej spodnie i ją
          szczypali". Zdjęcie spodni nie jest, jak rozumiem, traktowane jako rozbieranie?
          Albowiem nie jest rozebraniem do naga?

Też uważam, że nie są mordercami. Niemniej, moralnie są współwinni. Zaś jeśli
          doszło do mobbingu, molestowania czy znęcania się - to powinni za takie
          zachowanie odpowiedzieć. Nie: za morderstwo, tylko za upokarzanie dziewczyny,
          która nie miała ochoty, by ktoś ją podszczypywał; zwłaszcza kilku kolegów,
          silniejszych od niej. Bo to jest, było nie było, cholernie upokarzające dla
          kobiety.
          Niemniej - jeśli chcesz ich bronić, to przynajmniej rób to z głową, a nie tak,
          że czytelnika ogrania śmiech pusty.
          Pozdrawiam,
          L.
          • wuzzi nie są mordercami! 18.01.07, 10:00
            Absolutnie nie napisałem że ich bronię! Zachowanie ich było naganne, ale uważam
            że media zrobiły z nich morderców i zboczeńców, a kolejne zeznania świadczą o
            tym że nimi nie są i nie byli... A sąd społeczny już wydał wyrok i na jakiej
            podstawie? Bo odabrała sobie życie? A może winni są jej rodzice którzy z nią
            nie rozmawiali o jej problemach? Łatwo jest powiedzieć-winny ale powinno się
            mówić wtedy jak zna się wszystkie fakty!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka