Dodaj do ulubionych

J. Kaczyński: Chciałbym skończyć rządy mając 91...

• szym33k J. Kaczyński: Chciałbym skończyć rządy mając 91.. 15.01.07, 02:15
      Najlepszym prezydentem byłby Lepper. On ma zapędy a'la Fidel Castro. Rządy do
      śmierci. Proponuję obydwu panom założenie kurnika i tam niech by sobie do tej
      śmierci rządzili. Tego typu zapędy są najgroźniejsze dla demokracji, a przecież
      w demokratycznym państwie żyjemy. Chyba że się mylę. Władza to nie jest coś, o
      co się walczy, tylko środek do realizacji swojego, czy też za przyzwoleniem
      cudzego planu na to, aby nam żyło się lepiej. Niestety, obecny skład rządu
      takiej wizji przyszłości nie posiada. Motają nam w głowach o jakiś układach,
      esbekach którzy są ponoć niebezpieczni, o tym że jesteśmy najbardziej
      pokrzywdzonym narodem, oraz innymi bzdetami. Walczą o poparcie w ten sam sposób
      w jaki Era walczy z Plusem, czy też z Orange o klientów, czyli o kasę. A ja
      odpowiadam im słownym lewym prostym: Panie Kaczyński, najlepiej, gdyby rządy pan
      zakończył wczoraj, bo dzisiaj chcę myśleć o jutrze a nie o esbeckich układach!
    • jan3211 ...Dekomunizację zacząć od tygodnika "Wprost" ... 15.01.07, 02:34
      Własciciel tygodnika Wprost - tow.Król z KC PZPR , który poucza kosciół
      katolicki jak się lustrować, ten jest ponad lustracją.
      Oczywiscie dekomunizacja zakończy się jako dekominizacja. Bo od tych "komików"
      z mediów, tych pań i panów od komentarzy z Polsatu i TVN można skonać.
      • jjjnjankowski Re: ...Dekomunizację zacząć od tygodnika "Wprost" 15.01.07, 03:44
        roznica miedzy mna a patryota taka jest, ze ja rozumiejac przekaz GW, czy RZEPY, czy POLSATU, czy FINANCIAL TIMES jestem w stanie zrozumiec (choc nie podzielac) przekaz RM
        zas patryota niczego nie musi i z tego korzysta
        bez to ciezko z nim gadac
        ale czy trzeba?
    • mark.parker [...] 15.01.07, 02:34
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • mockturtle kościelne działania w tej dziedzinie były energicz 15.01.07, 02:46
      Temu facetowi bije na dekiel. Wydaje mu sie, ze posiadl wszystkie rozumy, a
      jest gluuuupi jak but.
    • sympatyk10 J. Kaczyński: Chciałbym skończyć rządy mając 15.01.07, 02:49
      Przyjrzyj sie przyszlym koalicjantom premiera, zanim oni przyjrza sie Tobie
      .www.nacjonalista.org/galeria.php?id=102
      Ilu tam przyszlych ministrow, sekretarzy stanu, wojewodow?
      • maruda.r Re: J. Kaczyński: Chciałbym skończyć rządy mając 15.01.07, 03:28
        sympatyk10 napisał:

> Przyjrzyj sie przyszlym koalicjantom premiera, zanim oni przyjrza sie Tobie
        > .www.nacjonalista.org/galeria.php?id=102
        > Ilu tam przyszlych ministrow, sekretarzy stanu, wojewodow?

W końcu i tak trafią do więzienia.

• jur.jam Niech ten kurdupel nas nie straszy 15.01.07, 03:01
      O rany .......niech ktoś zlikwiduje ten UKŁAD . Kaczorom zupełnie odbiło .
    • jjjnjankowski J. Kaczyński: Chciałbym skończyć rządy mając 91.. 15.01.07, 03:11
      1. teraz juz wiem wszystko co wiedziec chcialem
      2. i wiedza ta napawa mnie okrutnym w swoim realizmie optymizmem
      3. nie ma stetryczalych 90letnich premierow
      4. po 80letnich premierach jest pustka
      5. 60letni premier powinien wiedziec, ze ma mniej niz 10 lat na wychowanie nastepcow, ktorzy, jeszcze za jego aktywnosci, wykaza sie talentami godnymi namaszczenia
      6. premier reprezentuje ruch, ktory zyje latami 60-80 i juz dzisiejszego swiata nie rozumie, a za lat 10-15, zeby porozumiec sie z elektoratem, bedzie potrzebowal tlumacza
      7. mowiac powaznie - wynurzenia osobiste premiera sugeruja, ze mimo wieku, nie wyrosl on z krotkich spodenek Jacka i Placka
      8. mowiac powaznie - premier powiedzial, ze, w wieku lat ca 60, nadal chce zostac kosmonauta
      9. premier nie mysli o nastepstwie i przyszlosci swojego ruchu
      10. mama, zartujac, powiedziala, ze tak musi byc, Polacy musza kiedys zaglosowac glupio i zobaczyc, ile wart byl smietnik, ktory stracili
      11. sie potem posprzata, dodala
      12.ze bedzie kosztowalo? musi. musi bolec nauka.
      13. w 2040 bede mial lat 76... jest duze ryzyko, ze nie dozyje
      14. nie zamierzam czekac bezczynnie
      15. jako mieszkaniec slodkiej francji nie zamierzam glosowac w poskich wyborach samorzadowych i do parlamentu bo to nieuczciwe
      16. mieszalbym sie globalnie do spraw, ktore winny byc rozstrzygane lokalnie
      17. zadam zatem internetowego dostepu do obydwu tur wyborow prezydenckich
      -
    • kozaczek3 O Dyrektor razem z Marysią cię wykolegują 15.01.07, 03:12
      Boś frajer!!!
    • formozus1 Na o Dyrektora teczki nie ma.Ale na Marysie?? 15.01.07, 03:19
      Kto to wie???

Ludu Polan powstań z kolan.
      Amen.
      • jjjnjankowski Re: Na o Dyrektora teczki nie ma.Ale na Marysie?? 15.01.07, 03:36
        kiedy mialem lat 4 balem sie Babyjagi i Dziada z Worem - szczesliwie wyroslem i przeszlem do starszakow
        kiedy mialem lat ... (stary kon bylem, wiec wstydliwie przemilcze) balem sie ubekow i nauczylem sie nie bac (za co dziekuje p. S...)
        stara madrosc amerykanskich OBYWATELI mowi, ze rzadu entralnego NALEZY sie "bac"
    • haen1950 Re: J. Kaczyński: Chciałbym skończyć rządy mając 15.01.07, 04:16
      Typowa dla niego ucieczka do przodu. Udaje, że rozróba z kościołem jest
      elementem szerszego planu, nie prywatną zemstą na za nieprzyjemności w
      Watykanie. Nie ma się czym przejmować, to się robi wewnętrzny problem jego
      rodziny i najbliższego otoczenia. Niedługo będzie wydawał rozkazy nie
      istniejącym armiom i generałom.
      • wet3 Re: haen1950 15.01.07, 04:29
        Nie mam watpliwosci, ze na rozrobe z KK zlozyla sie conajmniej dwie przyczyny:
        1 - karygodna opieszalosc KK w przeprowadzeniu lustracji duchowienstwa
        2 - celowo zorganizowana nagonka na KK w celu odwrocenia uwagi od ujawnienia
        listy WSI i procesu deubekizacji.
        • haen1950 Re: haen1950 15.01.07, 04:36
          Z tą komisją Macierewicz i deesbekizacją to będzie taki sam knot jak lustracja.
          Dwóch wariatów wymachuje jakimiś świstkami i wrzeszczy, że trzymają w ręku
          wyroki śmierci. Jeszcze gawiedź ciemna im wierzy, ale coraz mniej. Naprawdę nie
          ma się co czubkami przejmować. Demokracja ma swoje zabezpieczenia przed
          chorobami zwiazanymi głównie z miażdżycą i lekką schizofrenią paranoidalną.
          • bogdantadus Re: haen1950 15.01.07, 06:08
            haen1950 napisał:

> ma się co czubkami przejmować. Demokracja ma swoje zabezpieczenia przed
            > chorobami zwiazanymi głównie z miażdżycą i lekką schizofrenią paranoidalną.

...o manii wielkosci nie wspominajac. Miejmy nadzieje, ze do tego czasu nie wprowadza jakiejs demokracji wieloprzymiotnikowej, np.: "Demokracja Najsprawniejsza i Najsprawiedliwsza"!
            • wet3 Re: haen1950 15.01.07, 16:26
              bogdantadus napisał:

> haen1950 napisał:
              >
              > > ma się co czubkami przejmować. Demokracja ma swoje zabezpieczenia przed
              > > chorobami zwiazanymi głównie z miażdżycą i lekką schizofrenią paranoidal
              > ną.
              >
              > ...o manii wielkosci nie wspominajac. Miejmy nadzieje, ze do tego czasu nie
              wpr
              > owadza jakiejs demokracji wieloprzymiotnikowej, np.: "Demokracja
              Najsprawniejsz
              > a i Najsprawiedliwsza"!

Nie zgadzam sie z Toba. Brak rozliczenia NIC nie zalatwi. Pomieszanie dobra ze
              zlem daje tylko zlo. Tak nam mowi najprostsza logika. Zla nie zamiata sie pod
              dywan, abysmy mogli udawac, ze go nie ma. W ciuciu-babke bawic sie nam nie
              wolno.
              • bogdantadus Re: haen1950 15.01.07, 21:58
                wet3 napisał:

> Nie zgadzam sie z Toba. Brak rozliczenia NIC nie zalatwi. Pomieszanie dobra ze
                > zlem daje tylko zlo. Tak nam mowi najprostsza logika. Zla nie zamiata sie pod
                > dywan, abysmy mogli udawac, ze go nie ma. W ciuciu-babke bawic sie nam nie
                > wolno.

Nic nie wspominalem o potrzebie "braku rozliczenia". Tyle, ze to rozliczenie przybiera za sprawa kaczystow niestety formy i rozmiary, ktore smialo moznaby juz zakwalifikowac jako nowa forme makkartyzmu i inkwizycji (za Wall Street Journal serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,3851483.html ). Mnie sie juz od tego flaki przewracaja i mam przeczucie, ze nie jestem w tym sam.
                • helmut.berlin Re: haen1950 16.01.07, 00:53
                  > Nic nie wspominalem o potrzebie "braku rozliczenia". Tyle, ze to rozliczenie
                  przybiera za sprawa kaczystow niestety formy i rozmiary

Ale jak sie popatrzy dokladniej to ile w sumie tych osob "rozliczono"?
                  Dziesiatki tysiecy, tysiace, setki, dziesiatki...?
    • kelowna Najlepszy dowod, ze Jarek nie rozumie demokracji. 15.01.07, 04:48
      W prawdziwej demokracji jest niemozliwe rzadzic przez tyle lat. Tylko system
      totalitarny moze dac taka szanse. Wyszlo szydlo z worka.
    • blue911 Re: J. Kaczyński: Chciałbym skończyć rządy mając 15.01.07, 04:49
      Moze to przypadek,a moze sprytny dziennikarz wlasnie tak zadal pytanie zeby
      taka wypowiedz uzyskac?
      Powtarzam: na Zachodzie po takiej wypowiedzi taki pan jutro by podawal sie do
      dymisji. A moze chodzilo zeby pokazac ,ze u nas wlasnie to jest niemozliwe?
      To jest otwarcie przylbicy najwyzszego kunsztu, jakie ostatnio mialo miejsce.
      Ale - zagalopowalem sie! To przeciez Polszka.
      • anty_chirlider Sa na to szanse bo w Polsce zmiany w dobrym kierun 15.01.07, 05:01

zobacz to z innego punktu widzenia:

www.gazetapolska.pl/?module=content&article_id=1760
      • jankos71 Re: J. Kaczyński: Chciałbym skończyć rządy mając 15.01.07, 07:18
        blue911 napisał:
        > Powtarzam: na Zachodzie po takiej wypowiedzi taki pan jutro by podawal sie do
        > dymisji.

Ty poważnie masz nadzieję, że ktoś tę Twoją wypowiedź o dymisji potraktuje
        poważnie? Myślisz, że ktokolwiek Ci uwierzy, że w którymkolwiek kraju trzeba
        podawać się do dymisji za wypowiedzi o swoich planach życiowych? Do tego
        planach 12-letniego dziecka? Bredzisz!

Ostatnio oglądałem program "Duże Dzieci", do którego zaproszono znanego
        warszawskiego mecenasa. On powiedział, że podjął decyzję, że będzie prawnikiem,
        gdy miał 9 lat! No i proszę - jest chyba najlepszym obrońcą w Warszawie!

To są przynajniej ludzie, którzy swój zawód wykonują nieprzypadkowo,
        przygotowani i świadomi tego co robią.
        • crazzy_b J. Kaczyński:Chciałbym skończyć rządy mając 91 lat 15.01.07, 07:34
          Utwierdzam się w przekonaniu,że fantasta i marzyciel nie może być
          dobrym,wysokiej klasy politykiem.
        • blue911 Re: J. Kaczyński: Chciałbym skończyć rządy mając 15.01.07, 07:50
          jankos_71: otoz tu wychodzi nasza naturalna sklonnosc do rzadow dyktatorskich.
          W demokratycznym panstwie ludzie,ktorzy sprawuja kluczowe stanowiska sa
          wytypowani na zasadzie laski i zaszczytu: maja okazje dana przez wyborcow zeby
          sluzyc narodowi i pomagac rozwiazywac palace jego problemy oraz wytyczac
          kierunek dalszego rozwoju panstwa. To tak w skrocie ,oczywiscie.
          Rzadzenie i jego pragnienie samo w sobie jest cehca bardzo naganna i swiadczy o
          bardzo egoistycznym nastawieniu do sprawowanego stanowiska. Mowienie o tym
          glosno zakrawa na naigrywanie sie ze spoleczenstwa. Szczegolnie majac na uwadze
          stan w jakim znajduje sie kraj.
          Inaczej by to troche zabrzmialo jakby to powiedzial minister czy premier
          Danii,Finlandii,moze Japonii albo ktorys z poprzednich prezydentow USA.
          Pycha jest wybaczalna jesli zrobi sie "dobra robote".
          A spychanie kraju na manowce swiata politycznego, krolowanie jednej z
          najbardziej niewydajnej gospodarek Europy, korupcji i rozpowszechnianie
          atmosfery histerii lustracyjnej (chyba jedynie po to zeby jeszcze glebiej
          sklocic narod) - to raczej malo powodow do dumy.
          A takie wypowiedzi sa wyjatkowo drazniace,bo zakrawaja na nasmiewanie sie z
          ciezkiej sytuacji ,w ktorej znajduje sie powazna grupa obywateli.
          I nie przekrecaj: nie ma nic zlego w planowaniu kariery. Jesli jest ona zacna
          i ma wzniosle pobudki to brawo.
          Gdyby JP II powiedzial,ze od malego marzyl zeby byc duchownym to mialoby
          zupelnie inny wydzwiek. To byl czlowiek-gigant i dlugo jeszcze bedzie trwalo
          dobro na Ziemi
          ,ktore usilowal zasiac. Przypominamze ani nie jestem specjalnie religijny,
          a chyba znajac jego biografie,to mysl o przejsciu na sluzbe KK podjal znacznie
          pozniej w zyciu.
          A odcinanie sie wobec innych dyskutantow przez nazywanie ich ubekami nie tylko
          cie osmiesza,ale pokazuje,ze wlasciwie nie masz zadnych argumentow dopodwazenia
          mojego stwierdzenia.
          Pytanie: jak myslisz, kim bylby pan Bush (hipotetycznie),jesliby sie urodzil w
          czasie trwania PRL i tu zyl ? Pomyslales kiedys o tym niski czlowieku?
          Slyszales cos o warunkach w jakich ludzie sie rodza i wzrastaja i jakie maja
          wybory zyciowe? A nie kazdy sie rodzi kandydatem na papieza albo meczennika.
          Proponuje tradycyjne rozwiazanie: nalej sobie setke. Na zdrowie.
          • jankos71 Re: J. Kaczyński: Chciałbym skończyć rządy mając 15.01.07, 08:07
            Poczytaj sobie biografię rodu Kennedych. Już babka, czy prababka prezydenta,
            emigrantka z Irlandii, planowała, że jej potomkowie będą zajmować kluczowe
            stanowiska w państwie i odpowiednio wychowywała dzieci, jak również dbała o
            zwieksznie wpływów rodziny w środowisku.
            O ile mi wiadomo rodzice Kaczyńskich to żołnierze AK, uczestnicy powstania
            Warszawskiego (jeśli się mylę to mnie popraw). Świadczy to o tym, że Kaczyńscy
            wychowani zostali w rodzinie o tradycjach patriotycznych i obywatelskich.

Ja w przytoczonej wypowiedzi premiera nie dostrzegam pychy. To, że Ty ją
            dostrzegasz wynika stad, że chcesz to tak postrzegać, a to, że o tym pisze - że
            chcesz by inni to tak postrzegali. Zwyczajnie judzisz, jak i inni ludzie na tym
            forum. Przez to judzenie przywodzicie mi na myśl ubeków, bo trudno mi uwierzyć,
            żeby kto inny miał tak złą wolę.
            • blue911 Re: J. Kaczyński: Chciałbym skończyć rządy mając 15.01.07, 09:50
              jankos71: Kennedy i jego rodzina to sa ikony amerykanskiej demokracji.
              Ten czlowiek lezy w grobie od ponad 40 lat i jeszcze dzis wyciska ludziom lzy z
              oczu i nadal stanowi swiatlo w tunelu dla tych,co w taki lub inny sposob nie
              zaznaja pelnej wolnosci obecnie.
              Bialych ,czarnych i wielu innych ludzi go holubi.
              Natomiast obserwujac to co sie dzieje w kraju (z daleka) ma sie ochote boso
              przejsc przez ocean,stanac na placu i krzyknac: "opamietajcie sie - kraj nam
              ginie!".
              Oczywiscie problem jest bardzo zlozony i nie mozna zan winic jednego czlowieka
              czy grupki ludzi,ale jakos nie widze zadnych chocby checi zeby obecni przy
              sterze chcieli to zmienic. Slysze natomiast duzo frazesow rodem z Teksasu i
              patrzac z perspektywy tutejszej przeraza mnie mysl co to dalej bedzie?
              Nie martwie sie konkretnie o siebie. Ja juz dawno z tych dobrodziejstw
              nadwislanskich zrezygnowalem. Ten kraj jak widac w zadnym systemie nie moze
              jednego zrozumiec: potrzebna nam jest ciezka praca i uczciwosc - podzeganie i
              wyciaganie brudow z lat 50-ych (zeby nie wiem jakie cuchnace byly) nic tu nie
              da. Trzeba sie wziac za pozytywne, budujace dzialanie a podburzanie grup narodu
              przeciwko sobie do niczego nie doprowadzi.
              Moze masz i dobre intencje,ale nie kazdy kto nie bral udzialu w powstaniu
              warszawkim jest zlym patriota. Niektorzy byli na to za mlodzi, a inni moze
              mieli nieco inny poglad na to? czy sa tylko czarne i czerwone kolory na
              swiecie ? Ja lubie niebieski...
              • jankos71 Re: J. Kaczyński: Chciałbym skończyć rządy mając 15.01.07, 14:09
                Demokrata z Ciebie? ;-)
                Na marginesie: obecnie dosyć mocno krytykuje się reformy socjalne Kennediego,
                bo z perspektywy czasu widać, że przyniosły odwrotny efekt od zamierzanego.
                Dzisiaj i Republikanie i Demokraci zgodnie twierdzą, że najlepszy program
                socjany to popieranie przedsiębiorczosci i tworzenie miejsc pracy.

Ja mam nadzieję kiedyś wrócić do kraju, dlatego chcę, by był tam porządek, a
                komuchy nie miały już nic do gadania. I moim zdaniem, tylko Kaczyńscy coś w tym
                kierunku robią. Wszystkie poprzednie rządy pozwalały postkomunie na
                korumpowanie kraju. Podobnie jak obcne w sejmie partie: SLD tak się
                rozbisurmaniła, że wyborcy wreszcie odsuneli ją od władzy. PO skręca w strone
                SLD, zwłaszcza Tusk, który moim zdaniem jest przez nich sterowany od dawna
                (przykład: zamach na rząd Olszewskiego). A pozostałe pomniejsze partie są
                śmiechu warte. Najbardziej irytuje mnie to, że wielu ludzi, nie widzi
                autentycznej potrzeby lustracji i dekomunizacji, podczas gdy lustracje oznacza
                po prostu przejrzystośc polityków i urzedników publicznych, a dekomunizacja nie
                oznacza "koszenia" całej lewicy jak leci. Oznacza weryfikację ludzi którzy moga
                mieć coś na sumieniu, a którzy mogą też mieć wpływ na funkcjonowanie państwa.
                Afery SLD wybitnie to udowodniły - dawne układy nadal działają, a nie powinny.
                "Potrzebna nam jest ciezka praca i uczciwosc" - zgadzam się z Kaczorami, że aby
                była uczciwość trzeba zlikwidować stare układy.
                • oktawianc Re: J. Kaczyński: Chciałbym skończyć rządy mając 15.01.07, 17:50
                  Ty chyba po prostu masz obsesję związaną z komuchami.
                  I jeśli diabeł obieca Ci czystkę wśród rzeczonych, będziesz bronił go w zaparte.
                  Ja na razie nie widzę, żeby Kaczyńscy byli moralnie lepsi od tzw komuchów.
                  • jankos71 Re: J. Kaczyński: Chciałbym skończyć rządy mając 15.01.07, 21:03
                    oktawianc

Widzisz! nareszcie zrozumiałeś, trafiłeś niemal w dziesiątkę!

Moje nastawienie jest zdecydowanie antykomunistyczne (mam na myśli byłą
                    nomenklaturę, przeciwko komunistom jako takim nic nie mam). Komuchy wyrządziły
                    w Posce ogrom zła, które dotąd nie zostało naprawione. Ba, nawet nie zaczęto!
                    Im wiecej dowiaduję się co oni nie tylko w PRL, ale również przez ostatnie 17
                    lat wyprawiali, tym bardziej mierzi mnie fakt, że nadal pociągają za sznurki.
                    Dlatego uważam, że odkrywanie i mówienie prawdy o nich jest niezwykle istotne!
                    Pociąganie ich do odpowiedzialności jest równie istotne. Diabłu bym w tym
                    temacie nie zaufał, Tuskowi też nie. Kaczyńscy wydają się to w końcu robić
                    i chwała im za to, bo jak dotąd nikt z polityków nie miał odwagi.

Państwo, każde panstwo, powinno rozliczać się z własną historią, narawiać
                    krzywdy, stać na straży sprawiedliwości i porządku. Niektórym wydaje się, że
                    państwo powinno przede wszystkim zapewnić im dobrobyt, ja widzę to inaczej:
                    powinno zapewnić im warunki aby ten dobrobyt mogli sobie sami wypracować.
                    • helmut.berlin Re: J. Kaczyński: Chciałbym skończyć rządy mając 16.01.07, 00:27
                      > krzywdy, stać na straży sprawiedliwości i porządku. Niektórym wydaje się, że
                      > państwo powinno przede wszystkim zapewnić im dobrobyt, ja widzę to inaczej:
                      > powinno zapewnić im warunki aby ten dobrobyt mogli sobie sami wypracować.

No to chyba nie mowisz o "panstwie Kaczynskich"? Albo rozwijasz nowa "strategie"
                      dla Kaczynskich, bo coraz wyrazniej widac, ze ich wklad do budowania dobrobytu
                      maleje w szybkim tempie. Za lekarzami pojda inni...
    • tadeusz_ja [...] 15.01.07, 05:16
    • wicary J. Kaczyński: Chciałbym skończyć rządy mając 91.. 15.01.07, 05:20
      Porąbało kurdupla z tym 2040 życzęaby do wyborów nie dotrwał Amen
    • logophilos Drugi Fidel, a może Łukaszenka... 15.01.07, 05:26
      paranoicy wszystkich krajów łączcie się!
    • tinawala Re: J. Kaczyński: Chciałbym skończyć rządy mając 15.01.07, 05:37
      Nie chwal dnia przed zachdem slonca premierku,
      zapisales sie do dlugowiecznosci????
      Masz manie rzadzenia jusz od dziecka ?????
      kim wtedy radziles?????chyba rodzicami.
      Ty zapowiadasz swoje rzady do roku kiedy bedziesz mial 91lat??/
      Marny prochu ty nie wiesz ,ile ci jeszcze zostalo.
      Marny prochu nieposkapil ci Bog ani rozumu ani wzrostu.
      Jestes malenkim robaczkiem bezmuzgowcem
      Ale pamietaj za krzywdy wyrzadzone z Bogiem na ustach trzeba odpokutowac.
    • pies_na_lewizne jeszcze 33 lata premierowania J. Kaczynskiego!!!!! 15.01.07, 05:52
      > "Chciałem rządzić już gdy miałem 12 lat. Premierem zamierzałem zostać, mając
      > lat 34, a skończyć rządy, mając lat 91. To byłby rok 2040. To jeszcze
      > strasznie dużo czasu" - powiedział premier Jarosław Kaczyński w wywiadzie
      > udzielonym tygodnikowi "Wprost".

Ale panie premierze!? Tylko premierowac do 91 roku zycia? Trzeba dbac o
      zdrowie, uprawiac jogging, trzymac diete to mozna i do 100-ki dociagnac!

Nie mniej jednak cieszymy sie ze przynajmniej do 2040 roku bedzie Pan nam
      premierowal, czyli przez jeszcze 33 lata.

Chrystus po 33 latach poslugi zbawil swiat, my zadowolimy sie jak Pan po sobie
      pozostawi zbawiona Polske :)
      • bogdantadus Zmien nick. Proponuje "giez_na_ojczyzne" 15.01.07, 05:58
        pies_na_lewizne napisał:

> Chrystus po 33 latach poslugi zbawil swiat, my zadowolimy sie jak Pan po sobie
        > pozostawi zbawiona Polske :)

Sik heil!
        • shithead Re: Zmien nick. Proponuje "giez_na_ojczyzne" 15.01.07, 07:33
          bogdantadus napisał:

> pies_na_lewizne napisał:
          >
          > > Chrystus po 33 latach poslugi zbawil swiat, my zadowolimy sie jak Pan po
          > sobie
          > > pozostawi zbawiona Polske :)
          A tak wogole to psy na lewizne szczekaja dupami,co mozna stwierdzic po tego
          typu wypowiedziach.
          > Sik heil!
      • pies_na_lewizne Przy okazji zbawic Europe! Od jej wlasnej glupoty! 15.01.07, 09:13
    • bogdantadus Gdyby premier jakiegos zachodniego panstwa... 15.01.07, 05:54
      nagadal az tyle idiotyzmow w jednym wywiadzie, zostalby zgnieciony smiechem ludu i prasy... nie tylko tej programowo zgryzliwej jak "taz".
      No coz! Czytalem gdzies niedawno, ze my Slowianie kochamy obciachowosc. To dla mnie jedyne prawdopodobne wyjasnienie fenomenu trwania tej bandy blaznow-amatorow przy wladzy!
    • kabu12 [...] 15.01.07, 06:07
      • 1zorro Re: Tak to jest ....! 15.01.07, 08:21
        i ma sie do tego kaczy kuper. Ob.....y!
    • tppiotr J. Kaczyński: Chciałbym skończyć rządy mając 91.. 15.01.07, 06:08
      Wali w dekiel, wali.
    • kain_brat_abla Paranoja i Schizofrenia 15.01.07, 06:13
      ...
      < Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl
      treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i
      naruszających zasady Netykiety. >
    • cyndyndanda kaczy paranoiczny belkot - tfu, co za wstyd przed 15.01.07, 07:31
      normalna Europa!
      • 1zorro 91 lat??!! Takie kartofle sa juz niezjadliwe a 15.01.07, 07:35
        frytki dopiero! Co ten oszolom sobie wyobraza? Tyle lat chce sie utrzymac przy
        wladzy?! Co za megaloman! Najdalej za trzy lata fruwa na smietnik!
        • jankos71 Re: 91 lat??!! Takie kartofle sa juz niezjadliwe 15.01.07, 07:39
          Co wy ludzie z tymi kartoflami? Chcecie się Niemczurom przypodobać, czy co?
          Volksdeutch-e popaprane! Tfu!
          • maruda.r Re: 91 lat??!! Takie kartofle sa juz niezjadliwe 15.01.07, 07:43
            jankos71 napisał:

> Co wy ludzie z tymi kartoflami? Chcecie się Niemczurom przypodobać, czy co?
            > Volksdeutch-e popaprane! Tfu!

Uchwyciłeś istotę problemu: Kaczyńscy=kartofle=folksdojcze. Brawo!

• jankos71 [...] 15.01.07, 07:54
              • 1zorro Re: 91 lat??!! Takie kartofle sa juz niezjadliwe 15.01.07, 08:16
                a mlode kaczuszki maja czerwone nozki...(takie najbardziej lubi koalicjant
                Lepper), a stare kaczory to tylko do obory!
          • 1zorro Re: 91 lat??!! Takie kartofle sa juz niezjadliwe 15.01.07, 08:13
            zeby cie uspokojic, 91 letnie kaczory tez sa niezjadliwe...
    • palestrina2005 No to macie przechlapane lewaki.... 15.01.07, 07:36
      Tyle lat rządów PiS !!!! Hahahahahaha !!!!!!!!!!

Rozliczą komuszków z PZPR co do jednego i skończy się głupie "politycznie
      poprawne" gadanie....
      • maruda.r Re: No to macie przechlapane lewaki.... 15.01.07, 07:40
        palestrina2005 napisał:

> Tyle lat rządów PiS !!!! Hahahahahaha !!!!!!!!!!
        >
        > Rozliczą komuszków z PZPR co do jednego i skończy się głupie "politycznie
        > poprawne" gadanie....

Rozliczą? Na razie przyjmują ich do pracy.

• adas313 Re: No to macie przechlapane lewaki.... 15.01.07, 09:14
          I lansują na stołki w wyborach samorządowych.
      • igraszka Re: No to macie przechlapane lewaki.... 15.01.07, 08:16
        Będzie tak samo jak za PZPR, więc się tak nie ciesz, a najbardziej ucierpią
        "prawaki".

Niektórym chyba marzą się rządy silnej ręki, jakby już mało ich mieli.
    • hetman_a Nie masz szans frajerze! 15.01.07, 07:41
      W następnych wyborach masz gwarantowany wylot!
      • igraszka Re: Nie masz szans frajerze! 15.01.07, 08:17
        O ile ich nie sfałszuje. Na razie uderza w kolejnego rywala - Borowskiego.
        Nie będzie lewicy, nie będzie PO, zostanie PiSSOLPR
    • adamdark01 J. Kaczyński: Chciałbym skończyć rządy mając 91.. 15.01.07, 07:44
      Rządy są różne,można rządzić w kuchni razem albo osobno,z żoną,myślę,że
      właśnie do tego ten jegomość najbardziej się nadaje, a nie rządzić Polską,
      czapka zbyt duża na tak małą główeczkę, a tu mowa aż do 91 lat !
      Jezus Maria ! Przecież Naród Polski ucieknie z Kraju, a wtedy z kim będzie
      rządził,? Istna paranoja.
      Niech Pan Bóg ma w opiece Naród. Ażeby takie życzenia nigdy nie spełniały się
      takim elementom. Amen.
      • igraszka Re: J. Kaczyński: Chciałbym skończyć rządy mając 15.01.07, 08:20
        Chłopi nie uciekną. Chłop, jak to chłop pańszczyźniany będzie chodził do
        kościoła, słuchał RM i oddawał cześć swoim panom Jarosławowi i Lechowi.
        Uciekanie inteligencja. Oby zechciała kiedyś wrócić i posprzątać bajzel po kaczkach.
        • 1zorro Re: J. Kaczyński: Chciałbym skończyć rządy mając 15.01.07, 08:22
          nie wroca... Kto by chcial dobrowolnie wracac do tego zasciankowego burdelu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka