Dodaj do ulubionych

Pobito autora artykułu "GP" o abpie Wielgusie

17.01.07, 08:53
bicie potępiam.

nie mogę jednak zrozumieć, skąd się wzięło określenie:"Kilku dziarskich,
krótko ostrzyżonych młodzieńców o n a r o d o w y m zacięciu"
- czy to "narodowe zacięcie" widać na twarzy? na czole? w oczach?

prosiłbym zorientowanych o odpowiedź
Obserwuj wątek
    • albrecht_kalb Re: Pobito autora artykułu "GP" o abpie Wielgusie 17.01.07, 09:21
      Nie bylo mnie tam, nie widzialem ale...
      "z okrzykami "Mason", Żyd" i "Wróg Polski" wzięło się do rękoczynów"
      a przyszlo nam zyc w takich czasach, ze wlasnie tacy ludzie czuja sie jedynymi
      prawdziwymi Polakami i patryiotami :(
      Swoja droga, jak widzisz typkow we flyersach z ogolonymi pustymi lbami
      krzyczacymi "Polska dla Polakow" to z czym Ci sie to kojarzy?:D
      • bdx65 Re: Pobito autora artykułu "GP" o abpie Wielgusie 17.01.07, 09:26
        może niedługo "nieznani sprawcy" zaczną mordować jak w kraju Putina
        • trueapasz Nie panikuj 17.01.07, 09:51
          Znając dziennikarzy to pewnie jest to strasznie wyolbrzymione i pan pismak
          dostał kopniaka ale ten kopniak urośnie do monstrualnych rozmiarów i jeszcze
          sie okaże ze za kilka dni pan pismak trafi do szpitala z olbrzymimi otarciami
          naskórka i wylewem wewnętrznym śmiech smiech smiech .
          • y.y Re: Nie panikuj 17.01.07, 11:43
            mhm, tak, tak, oczywiście. Ty tam oczywiście byłeś i widziałeś co się stało, a
            poza tym, wiadomo, skoro dziennikarz to napewno wyolbrzymia, a brunatna hołota
            oczywiście nigdy nikogo nie pobiła. Weź już nie bredź więcej.
            • sved Re: Nie panikuj 17.01.07, 15:34
              Na tym forum jedynie dywagujemy, bo nikt z obecnych tam nie był (jak mniemam).
              Ciekawe, że nie zdziwiłeś się sformułowaniu o"narodowym zacięciu". Mnie tez to
              zdziwiło. Jak i cały artykuł, który wydaje mi się mocno "wypicowany" w jedynym
              słusznym kierunku.

A jedyna hołota to czwerwona hołota. Brunatna hołotę mamy w dawnym NRD i
              przyłączonych do niej landach. Jeśli w Polsce chcesz nazywac narodowców hołotą,
              sugeruje przymiotnik czarna, bo to był kolor Wszechpolaków. Przynajmniej przed
              wojną.
          • uniaeuropejska1 Re: Nie panikuj 17.01.07, 15:09
            Strasznie wyolbrzymione powiadasz? Facet jest na zwolnieniu,ale lekarz też
            pewnie "wyolbrzymił".
          • albrecht_kalb Re: Nie panikuj 17.01.07, 15:44
            Jasne, a Pan trueapasz dostanie jednego kopniaka, tylko jednego, ale prosto w
            zeby, tak ze mu powypadaja, pewnie od razu poleci na Policje, wowczas policjant
            powinien powiedziec: Przeciez to tylko jeden kopniak, niech Pan nie wyolbrzymia.
            Mysl czlecze, myslenie ma kolosalna przyszlosc :D
      • diabetyczka Zaraz zaczną strzelać - to polityka nienawiści 17.01.07, 10:03
        Zaraz zaczną strzelać - to polityka siania nienawiści. Bliźniaki pierwsi
        zaczęli zbierać żniwo swej polityki (może to zagrożenie zastrzeleniem przez
        Szczura było tylko pod publiczkę). Ale przecież głupich i niezrównoważonych nie
        brakuje - zaraz zaczną strzelać jeden do drugiego. Ale chyba o w tym cyrku (IV
        RP) chodzi.
        • kazik.k Re: Zaraz zaczną strzelać - to polityka nienawiśc 17.01.07, 16:08
          szanowna pani ma zupelna racje.te tzw endeckie tradycje to nic innego jak sianie
          nienawisci.to nikt inny jak endecka miernota zamordowal pierwszego prezydenta
          niepodleglej polski gabriela narutowicza.pewnie mu pomnik postawia jak temu
          bandycie z podhala ''ogniowi''.
    • halfliner Spełniło się moje marzenie, 'prawdziwych' Polaków 17.01.07, 09:54
      pozdr
      • halfliner tłuką 'najprawdziwsi' Polacy. 17.01.07, 09:54
        pozdr
        • p.o.box.77 najprawdziwsi z prawdziwych 17.01.07, 10:09
          kontaktują się ze swoimi kolegami narodowcami z innych krajów, niemcami,
          amerykanami... jedna wielka międzynarodówka prawdziwych...

organizują festiwale pieśni patriotycznej...

ciekawe co by powiedzieli idole tych prawdziwych patriotów: Piłsudski, Dmowski,
          Sobieski? Chrobry?
        • kawiarniany.filozof ;D 17.01.07, 10:32
        • uniaeuropejska1 Re: tłuką 'najprawdziwsi' Polacy. 17.01.07, 15:11
          W obronie komunistycznego agenta w sutannie?!Widać sutanna
          wszystko "usprawiedliwia".Szkoda ,że Wielgus nie kapował na tych z narodowym
          zacięciem.
    • panajotow Re: Pobito autora artykułu "GP" o abpie Wielgusie 17.01.07, 10:22
      Chodziło oczywiście o skinów.Jak wogóle mozna im przypisywac poglądy polityczne.
      Przecież to troglodyci, którzy jeden mózg maja na bandę, a do tego jest to mózg
      sponiewierany i toczony debilizmem i głupotą, a i pewnie ostro podniszczony
      alkoholem. Ciemnogród dyskutuje tak jak potrafi, albo połamaną parasolką
      moherowej babci, albo bicepsami pół-człowieka z głową ogoloną na łyso. Państwo
      powinno prowadzić rejestr członków groźnych subkultur, takich właśnie jak ci
      "narodowcy".
      • petrucchio Re: Pobito autora artykułu "GP" o abpie Wielgusie 17.01.07, 10:40
        panajotow napisał:

> Państwo powinno prowadzić rejestr członków groźnych subkultur, takich właśnie
        > jak ci "narodowcy".

Myślę, że wicepremier Giertych ma jeszcze w komórce numery telefonów niektórych
        z nich :-)
        • uniaeuropejska1 Re: Pobito autora artykułu "GP" o abpie Wielgusie 17.01.07, 15:13
          No to Giertych na przesłuchanie do prokuratury.
    • piwi77 To nie chuligański wybryk, ale akcja na zlecenie 17.01.07, 10:25
      Kościoła. Kościół, także dzisiaj, stosuje pobicia a nawet zabójstwa dla ochrony
      swoich interesów. Jasne, że nikt nie będzie nawet próbował ścigać sprawców, a
      dziennikarze dostali jasny sygnał, że wywlekanie spraw Kościoła Katolickiego
      będzie karane.
      • y.y Re: To nie chuligański wybryk, ale akcja na zlece 17.01.07, 11:45
        Masz na to dowody? Brunatna hołota to jedno, ale na takie zarzuty trzeba mieć
        dowód.
        • piwi77 Re: To nie chuligański wybryk, ale akcja na zlece 17.01.07, 12:18
          Nie mam dowodów (i Bogu dzięki, chcę żyć). A do mojego wniosku każdy może dojść
          biorąc pod uwagę
          1. Kościół w swej historii nie raz pokazał, że swoim wrogom potrafi więcej niż
          tylko pogrozić palcem.
          2. Korzyści z tego pobicia odnosi wyłącznie Kościół - zastraszenie dziennikarzy
          przed podobnymi publikacjami.
          3. W panstwie kościelnym (a takim jesteśmy) nie ma woli szukania i ukarania
          winnych pobicia.
          • y.y Re: To nie chuligański wybryk, ale akcja na zlece 17.01.07, 14:02
            Oj nie przesadzasz kapkę?
            Do wniosków mozna dojść różnych. Takich jak napisałeś też, ale czy to nie za
            bardzo czarno-biały (ops, sorry, to nie jest kiepskie nawiązanie do koloru
            sutanny) obraz sytuacji?
            Pomyśl o środowisku Tygodnika Powszechnego na przykład. Nie wiem jak dla
            Ciebie, ale mnie ludzie tam publikujący i z tym środiwskiem związani, a
            przecież niektórzy to duchowni, jak Boniecki, to raczej nie jest krąg
            zwolenników krótko ostrzyżonej hołoty. Środowisko Ojca TeDe to jednak nie ten
            sam rodzaj ludzi, mimo że to niby ten sam obrządek. A wokół Radia z Twarzą są
            skupieni ludzie, którym to na rękę, a którzy jedynie wycierają sobie kłamliwe
            pyski kościołem. (vide pewna Młodzież)

Ja myślę, że tak jak wszędzie, tak i w kościele są różni ludzie. Jedni
            szlachetni, normalni, uczynni, altruiści. Pomnyśl o zakonnicach w sierocińcach,
            które opiekują się dziećmi. Przecież to też część kościoła. Czy one wyglądają
            jak koleżanki łysych tryglodytów?:)

W Hierarhii też nie jest tak, że są wszyscy tacy sami. Ktoś słusznie kiedyś
            mówił o kościele łagiewnickim i toruuńskim. Jak dla mnie tyo jednak nie takie
            same kościoły w kwestii pryncypiów.

Co do korzyści jeszcze, masz rację, ale uważam, że częściowo. korzyści, zresztą
            pozorne, ponosi kościół toruński. Ale de facto uderza to w kościół jak
            bumerang, wcale nie działa na jego korzyść. Nie żyjemy przecież w czasach
            krucjat z XII wieku. Kościół wielokrotnie przepraszał za swoje "ciemne wieki",
            były sobory etc. Oczywiście kościół można postrzegać, pewnie nawet trafnie,
            jako instytucję skostniałą, nie nadążającą, ale chyba przyznasz, że są tam
            środowiska, które się starają, aby to zmienić.

No i głowa do góry, jeszcze aż tak źle nie jest. Na mszę chodzić nie musisz ani
            Ty, ani ja i nikt nam za to pistoletu do głowy nie przyłoży:) Fakt, trochę za
            dużo sfery duchowej w przyziemnej polityce. Instumentalne wykorzystywanie
            kościoła było, jest i pewnie będzie. Ale czy na pewno od razu trzeba potępiać
            kościół w całości? Postaraj sie spojrzeć na to szerzej.
            Pozdrawiam

• trueapasz heheh zaduzo kryminałów 17.01.07, 14:37
            Naogladałes/as sie zaduzo Monka i hamorykańskich kryminałów kosciół ma motyw
            kosciół jest winny ... spalic spalic spalic !!! czytaj swoje posty strasznie
            ziejesz nienawiscią hipokryto/ko
            • piwi77 Możesz mnie nie lubić, Twoje prawo, możesz miotać 17.01.07, 15:26
              wyzwiska, nie ma problemu, ale zanim uzyjesz słowa, hipokryta, zapoznaj się
              najpierw z jego znaczeniem, bo nie pasuje do kontekstu Twojego postu.
          • uniaeuropejska1 Re: To nie chuligański wybryk, ale akcja na zlece 17.01.07, 15:15
            Rzeczywiście jest to zastanawiające co napisał piwi77.Ziobro tak wrzeszczał o
            zerze tolerancji.Może miał na myśli dziennikarzy.
    • kawiarniany.filozof O, wrócili "nieznani sprawcy"... 17.01.07, 10:30
      .. którzy zostaną wykryci albo nie, w zależności od tego, z którą frakcją
      Kościoła katolickiego trzyma lokalny komendant Policji i prokurator rejonowy :/
    • wva1 Re: Pobito autora artykułu "GP" o abpie Wielgusie 17.01.07, 10:42
      Brawo.Mamy efekty siania polityki nienawiści przez PIS i im podobnych.Mamy
      również początki nowej UB.Moje gratulacje PANOWIE KACZYŃSCY.
    • opt No i kościół ma swoje ZOMO 17.01.07, 11:06
    • neospasmin ochrona dziennikarzy "W sluzbie narodu" d.GP. 17.01.07, 11:16
      Z racji tego ze Gazeta Polska stala sie nieformalnym organem polskich sluzb
      specjalnych postawieni przed sadem napastnicy powinni odpowiadac jak za napasc
      na policjanta.

Na korzysc tych ostatnich przemawia to ze dziennikarz mogl byc juz po sluzbie i
      bez munduru(tajniak).
    • sclavus Póki co... 17.01.07, 11:50
      ... to jeszcze głupota, czy już integryzm katolicki... ???
      A może katolicyzm zaczyna zazdrościć muzułmanom "najbardziej pokojowej
      religii" ????
    • mczgdy Re: Pobito autora artykułu "GP" o abpie Wielgusie 17.01.07, 14:01
      Jak brakuje siły argumentów - pozostaje argument siły.
    • uniaeuropejska1 Re: Jedyna prawdziwa prawica w Polsce to UPR... 17.01.07, 15:07
      Nie byłem przy tym,lecz czasami mozna wyczuć intencje napastnika,owo "zacięcie"
      to mogły być choćby glany+celtyk albo inne znaczki.
    • kazik.k Re: Pobito autora artykułu "GP" o abpie Wielgusie 17.01.07, 15:38
      wyjasnienie drogi panie jest proste jesli ktos na ulicy bije ikopie dziennikarza
      z okrzykiem 'wrog polski zyd itd' kto to moze byc inny jak nie narodowiec .a to
      narodowe zaciecie kazdy widzi.szczegolnie w okrzykach sieg heil i znanym
      sposobie pozdrowien.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka