Dodaj do ulubionych

37 razy w ciągu godziny złapany przez fotoradar

• gayga1 37 razy w ciągu godziny złapany przez fotoradar 19.01.07, 13:47
      W Szwajcarii nikogo to nie dziwi ,myślalam,że piszecie o niej :)
      Trasa Lausanne - Genewa ,na odcinku 60 km ma zainstalowane i działające 47
      radarów - więc nie trzeba byc psychopatą.
      • artie40 Re: 37 razy w ciągu godziny złapany przez fotorad 19.01.07, 13:56
        gayga1 napisała:
        > W Szwajcarii nikogo to nie dziwi ,myślalam,że piszecie o niej :) Trasa Lausanne - Genewa ,na odcinku
        60 km ma zainstalowane i działające 47 radarów - więc nie trzeba byc psychopatą.

Jasne. Psychopatami są ci, którzy te radary zaistalowali. Średnio, wychodzi radar na 1,2 km. W zasadzie,
        czemu np nie co 400-500m? Przecież nawet na takim odcinku można się dobrą furą nieźle rozpędzić.
        A do tego armia urzędasów do obsługi tylu sprzętów. Miejscowi o radarch wiedzą, więc zyski z
        mandatów żadne, a becelować pensyjki trzeba. Świetnie pomyślane. Myślę, że obsługa radarów pracuje
        już nad dodatkowymi lokalizacjami - będą premie na święta za gorliwość?
      • koliberek33 Re: 37 razy w ciągu godziny złapany przez fotorad 20.01.07, 09:26
        I jeszcze na siebie donoszą. A mandaty sa za przekroczenie o 1km/h. To jest
        dopiero paranoja i totalitaryzm.
    • perfectshadow ...wyprowadzić policję na ulice... 19.01.07, 13:47
      żeby policja pilnowała, bo od tego jest policja i straż miejska. Od tego oni są!
      Od tego są oni! Od tego są!
      • bigos_kk Re: ...wyprowadzić policję na ulice... 19.01.07, 21:00
        ... I żeby nie było pijaństwa. I żeby NIC nie było! :DDD
    • az100 Re: I tu sie zgodze... 19.01.07, 13:49
      the_real_kris napisał:

> Natomiast w dzien przez takich jak ty dochodzi do wypadkow road rage. Zycze
      ci
      > bys kogos kiedys tak wk... ze dostaniesz po ryju.

No to żeś kris błysnął intelgencją! A moc twoich argumentów... powalająca!
    • samsoneet 37 razy w ciągu godziny złapany przez fotoradar 19.01.07, 13:55
      a ty nie wiesz jaka jest driogowka ?jak nie posmarujez to sie mszcza mandarem
      ..no to facet troche dziwnie zaprotestowal w nocy zeby nikogo nie bylo.moherze..
    • mcozio a ja myśle ze ten ktoś 19.01.07, 14:07
      bedzie sie bronił niepoczytalnościa i brakiem hamulców w aucie bo nie mógł
      zwolnic:D w koncy wariat tez człowiek.

ciiekawe czy bedzie mial naśladowców,,ale juz w maskach i bez tablic ?
    • worst3 Re: 37 razy w ciągu godziny złapany przez fotorad 19.01.07, 14:27
      Matko, toż on chyba dożywocie dostanie:D
    • zorro_zx Re: 37 razy w ciągu godziny złapany przez fotorad 19.01.07, 14:29
      Psychopacie powinni naliczyć mandat w wysokości 37x300zł=11100 zł. Wtedy
      prawdopodobnie coś by do idioty dotarło.
    • bojownik_syjamski Brawo za odwage! 19.01.07, 14:30
      Najpierw urzad represji palowal opozycjonistow, teraz daje upust swojej agresji
      stawiajac fotoradary. Nawet fizycznie juz nie musza pracowac. Brawo! Jak
      przyjdzie gonic prawdziwego pirata, albo lapac takiego co wyprzedza na
      przejsciu, nie uzywa kierunkowskazow, wyprzedza na trzeciego, to aparat represji
      kuli ogon i go nie ma. Najlepiej pilnowac stacjonarnych fotoradarow. Bardzo mi
      sie podoba ekspresyjne swiadectwo obywatelskie co sie o tym mysli. Na
      usprawiedliwienie jest godzina nocna.
      • m.badowski Re: Brawo za odwage! 19.01.07, 15:12
        "jesteśmy z Tobą..."
        co pirat to pirat ale ćwieka im zabił i przy okazji może do Guinessa się załapie ;P
      • koczisss Re: Brawo za odwage! 19.01.07, 17:20
        W stawianiu foto radarów nie chodzi o to, aby łupić kierowców!
        Jest to przede wszystkim straszak, a nie źródło dochodu!
        Większość skrzynek na ulicach jest pusta, a radary są przenoszone na inne ulice.
        Nikt z kierowców nigdy nie wie, gdzie jest foto radar, ale zwalnia bo nie ma
        pewności!
        Jest to skuteczne wyegzekwowanie przestrzegania przepisów!
        Akurat ten gość robił sobie foto tym foto radarem, którego rzekomo od dłużeszego
        czasu w tym miejscu nie było, większość miejscowych kierowców tak sądziło, a tu
        bach, co za niespodzianka:)
    • zorro_zx Re: I tu sie zgodze... 19.01.07, 14:40
      the_real_kris napisał:

> Tylko ludzie tacy jak ty (idioci) wypuszczaja dzieci do szkoly o 3 w nocy...
      >
      > Natomiast w dzien przez takich jak ty dochodzi do wypadkow road rage. Zycze ci

Kretyn nigdy nie pojmie tego, co rozumie normalny, szanujący prawo człowiek.
      Prawo, nawet uciążliwe, jest napisane po to, aby było bezpiecznie. Na ulicy, w
      knajpie, WSZĘDZIE. Ale kretyn wie lepiej. Zdąży na czerwonym, przecież nikt nie
      idzie. Kretynie, nie próbuj mysleć, bo to niebezpieczne! Po prostu słuchaj.
      PRAWA. Pojedź za granicę. Do Austrii na przykład. Tam szybko stępią twój
      zadarty, nadęty ryj. Dura lex, sed lex. Oby jak najszybciej w Polsce.
      • artie40 Re: I tu sie zgodze... 19.01.07, 14:54
        zorro_zx napisał:
        Pojedź za granicę. Do Austrii na przykład. Tam szybko stępią twój
        > zadarty, nadęty ryj. Dura lex, sed lex. Oby jak najszybciej w Polsce.

Jasne. austriacy mają niezłe doświadczenia. Nawet pomijając Adolfa, to najlepsze, najtwardsze i
        rygorystycznie przestrzegające prawa kadry Waffen SS to twardzi ludzie gór, austriacy. Świetny wzór do
        naśladowanie, polecam ;-)
    • kazik.k 37 razy w ciągu godziny złapany przez fotoradar 19.01.07, 14:47
      oczywiscie nalezy idiocie zabrac prawo jazdy dozywotnio.bez zadnych ale.to
      czlowiek niezrownowazony psychicznie.
    • benio730 Re: 37 razy w ciągu godziny złapany przez fotorad 19.01.07, 14:48
      Facet zwyczajni wpadł w orkan krylii i go zakrecilo 37 razy - ot nic wielkiego:)
    • kodem_pl Mogl zdjac tablice i zaslonic naklejke... a tak to 19.01.07, 15:33
      nie ma sensu ta jego domniemana zemsta:-D

No ale nic, na fotoradary podobno najlepsza wiatrowka.
    • neiden 37 razy w ciągu godziny złapany przez fotoradar 19.01.07, 15:35
      sprawa jest prosta za ta zemste nastepna kara powinna byc - 37 x 300 =
      11100.chyba musialby sprzedac samochod.
    • anka1 37 razy w ciągu godziny złapany przez fotoradar 19.01.07, 15:37
      aaa lomzyniak. jakos mnie to wcale nie dziwi ...
    • m.malone Re: A tu juz sie nie zgodze... 19.01.07, 15:37
      Tu możesz obrażać innych do woli. Widziałem kiedyś, jak o 2.30 kierowca przejechał po czerwonym, choć w poblizu skrzyżowania nie było żywego ducha. Oprócz jednego gliniarza z samochodem. Myślisz, że długo dyskutował czy mandat sie należy?

--
      Niech go tam! Łajdak, myślę, ale człowiek przyjemny. (MZ)

• the_real_kris Ale co to ma wspolnego z tematem??? 19.01.07, 15:45
        Nie ulega watpliwosci fakt iz zbir na uslugach panstwa (policjant) jak mnie przylapie na lamaniu 'prawa' to mnie bezkarnie obrabuje z zarobionych pieniedzy - przeciez on po to jest (bynajmniej nie po to by nadzorowac moje czy kogokolwiek innego bezpieczenstwo!!!!)

Poza tym ja nikogo nie obrazam - to ze nazywam kretynem kogos kto odmawia sobie prawa do analizowania i oceny otaczajacej go sytuacji a nastepnie dokonania okreslonej czynnosci na tej podstawie to nie obraza tylko opis istniejacej sytuacji. Taki ktos jest kretynem.

Do meritum prosze.
      • artie40 Re: A tu juz sie nie zgodze... 19.01.07, 15:49
        m.malone napisał:
        > Tu możesz obrażać innych do woli. Widziałem kiedyś, jak o 2.30 kierowca przejechał po czerwonym,
        choć w poblizu skrzyżowania nie było żywego ducha. Oprócz jednego gliniarza z samochodem.
        Myślisz, że długo dyskutował czy mandat sie należy ?

I o czym to świadczy, miszczu? Źe gość jechał niebezpiecznie, jak wariat, etc? Nie, tylko o tym, że za
        słabo się rozglądał, czujność mu spadła. Albo że policyja naoglądała się filmów klasy B i zakamuflowali
        się jak ninja.
        • m.malone Re: A tu juz sie nie zgodze... 19.01.07, 15:55
          Nie, po prostu nad drzewem była latarnia miszczu, a pod drzewem cień.

A jakmu spadła czujność, znaczy że jako kierowca nie zachował wymaganej ostrożności i za ro mu się należało
          • artie40 Re: A tu juz sie nie zgodze... 19.01.07, 16:08
            m.malone napisał:
            > Nie, po prostu nad drzewem była latarnia miszczu, a pod drzewem cień.
            >
            > A jakmu spadła czujność, znaczy że jako kierowca nie zachował wymaganej ostrożn
            > ości i za ro mu się należało

Coż, widocznie za bardzo się skupił na jezdni, biedaczysko. Jednak nieźle się zaszył, policmajster
            spryciula...
    • sven_b Re: 37 razy w ciągu godziny złapany przez fotorad 19.01.07, 16:07
      Moze to Łyżwiński? On sporo jezdzi do wyborców :-)
    • dickfordick Re: 37 razy w ciągu godziny złapany przez fotorad 19.01.07, 16:14
      Pitolicie mości mineta z sedesu, to wolny kraj i każdy może sobie robić co
      chce,a to ze 37 razy to świadczy tylko i wyłącznie o skuteczności Policji ( oni
      od tego som, oni som od tego - przyp. Kononowicz) że nikt nie zareagował na
      kolesia co to se rajdzik po miescie w nocy zrobił. w każdym kraju są takie
      wybryki, kiedys w RMF podali że w Amsterdamie w godzinach szczytu gość
      przemknął przez centrum 140 km/h swoim pięknym Volvo...Tłumaczył sie że dopiero
      co umył i chciał w ten sposób osuszyć troszkę karoserię :)
      Pozatym w Polsce codzień łapie się lub tez nie kierowców z nadciśnieniem w
      pedale gazu tylko aż tak sie o tym nie trąbi.
      Pozatym widze że minet z sedesu nie lubi żadnych kierowców, diagnozy stanu
      psychicznego stawia na odległośc, a z domu nie wychodzi chyba wcale, może
      trzeba buty kupić...:]

youtube.com/watch?v=SttRDej8nNU
      • ale_ja_je Re: 37 razy w ciągu godziny złapany przez fotorad 19.01.07, 16:39
        by jezdzil szybciej blysnalby sobie tylnymi swiatlami
        --
        steminteligent
        • ale_ja_je Re: 37 razy w ciągu godziny złapany przez fotorad 19.01.07, 16:45
          uwazam ze zrobil to dla uczczenia rocznicy zaplacenia mandatu i swoich kumpli
          ktorzy zaplacili
    • cuauhtemoc Re: I tu sie zgodze... 19.01.07, 16:23
      A teraz mam pytanie. Czy kiedykolwiek widziales zeby sygnalizacja swietlna
      zepsula sie w ten sposob, ze ktoras ze stron ma caly czas czerwone? Bo jak dla
      mnie to one sie wylaczaja, albo caly czas zolte miga. Mysl jak argumentujesz, bo
      Ci czasem bzdury wychodza.
      • mortest Re: I tu sie zgodze... 19.01.07, 17:06
        A ja widziałem. Jedna ze stron miała cały czas czerwone, drugiej sie zmieniało.

Myśl jak argumentujesz, bo Ci czasem bzdury wychodzą.
        • bigos_kk Re: I tu sie zgodze... 19.01.07, 20:46
          > A ja widziałem. Jedna ze stron miała cały czas czerwone, drugiej sie
          zmieniało.

Ja też widziałem - kiedyś w moim mieście było skrzyżowanie ze światłami, na
          którym 1 z ulic była jednokierunkowa - na odcinku "do świateł". Na wlocie w tę
          ulicę stał sygnalizator, na którym wszystkie 3 świałta były czerwone -
          podkreślały stojący obok zakaz wjazdu - można było jechać tylko w prawo lub w
          lewo.
      • viking2 Re: I tu sie zgodze... 20.01.07, 02:30
        cuauhtemoc napisał:

> A teraz mam pytanie. Czy kiedykolwiek widziales zeby sygnalizacja swietlna
        > zepsula sie w ten sposob, ze ktoras ze stron ma caly czas czerwone? Bo jak dla
        > mnie to one sie wylaczaja, albo caly czas zolte miga. Mysl jak argumentujesz, b
        > o
        > Ci czasem bzdury wychodza.

Widzialem i nawet na nich postalem sobie z jakies 10 minut. Fakt, nie bylo to w
        Polsce, ale swiatla zepsuly sie tak, ze jedna ulica miala caly czas czerwone, a
        poprzeczna caly czas zielone.
        Pomijam juz to, ze prawdziwy korek zaczal sie dopiero potem, jak pojawila sie
        policja...
    • shithead Re: I tu sie zgodze... 19.01.07, 16:43
      the_real_kris napisał:

> Tylko ludzie tacy jak ty (idioci) wypuszczaja dzieci do szkoly o 3 w nocy...
      >
      > Natomiast w dzien przez takich jak ty dochodzi do wypadkow road rage. Zycze
      ci
      Przepisy nawet jesli sa glupie sa namiastka jakiegos bezpieczenstwa na drodze.
      Oczywiscie kierowcy bombowcow sa madrzejsi i dlatego tyle trupow na polskich
      drogach.Rob dalej tak jak robisz, a ktoregos dnia beda cie probowali zdrapac z
      drzewa, dookola ktorego sie owinales.
    • stan123 Mialem podobna przygode ale przez roztargnienie... 19.01.07, 17:10
      kilka lat temu mialem wazne spotkanie w Pasadena. Poniewaz wygladalo na to ze
      sie spoznie, pedzilem z predkoscia 50 mil w 25 mil strefie, i probowalem
      w "biegu" odczytac numer budynku, ukryty w galeziach drzew. Zawrocilem kilka
      razy bo numer byl calkowiie niewidoczny. Za kolejnym razem zdretwialem bo
      zauwzylem duza tablice ostrzegawcza ze szybkosc jest mierzona radarem, a obok
      stal woz z calym ekwipunkiem. Stanalem za najblizszm skrzyzowaniem. Wyszedlem z
      samochodu, oparlem sie o maske i zaczalem obliczac w myslach ile to mnie bedzie
      kosztowac w sensie pieniedzy i rozprawy sadowej.

Jakze rozjasnila mi sie twarz kiedy zauwazylem ze nie mam przedniej tabliczki
      rejestracyjnej bo Meksykanie, ktorzy naprawiali samochod poprzedniego dnia
      (malo jest teraz bialych po stacjach napraw) odkrecili ja z niewiadomego powodu
      i wrzucili do bagaznika. Cale moje zycie jest pelne takich milych przygod. I
      nawet nie wiem dlaczego.
      • jagna1606 Re: Mialem podobna przygode ale przez roztargnien 19.01.07, 17:21
        Po pierwsze-po co sie tak klocic i obrzucac obelgami, z byle powodu(to do
        autorow niektorych postow przed....

A po drugie, to jestem z Podlasia, i slyszalam,ze gosc owszem,chcial zagrac na
        nosie policji, ale w taki sposob, ze posprejowal sobie tablice czyms tam , co
        niby mialo uniemozliwic identyfikacje , tyle ze okazalo sie, nieskutecznie....
    • marcowsky Jak wspaniala i madra zemsta! 19.01.07, 17:11
      Do nagrody Darwina zglaszam pana kierowce!
    • melee Re: 37 razy w ciągu godziny złapany przez fotorad 19.01.07, 17:21
      na moje oko on jest po prostu głupi. Zapraszamy do kasy !
      • explayer Redakcja niesprawdzila ograniczenia nie 50 a 60 km 19.01.07, 23:30
        Po pierwsze pacjent ma trociny w głowie . Kółka to somie może wyjeżdżać po
        własnym placu . Po drugie redakcja ani policja nie sprawdziła ograniczenia
        prędkości które wynosi 60 km/h od godz 23 do 5 rano i obowiązuje od dwóch lat
        ale wynika że niebiescy i redakcja także mają przepisy w głębokim poważaniu tak
        samo jak ja policję . Po trzecie Policja z Białegostoku i durnie z Łomży są
        KONONA warci .
    • lszusz Re: I tu sie zgodze... 19.01.07, 17:53
      Człowieku! Powiedz w jakim mieście mieszkasz to będę go omijał szerokim łukiem.
      Może ty i błyszczysz inteligencją, ale jeszcze mi życie miłe.
    • koliberek33 37 razy w ciągu godziny złapany przez fotoradar 20.01.07, 09:14
      Raczej nie psychopata tylko żartowniś.
      Tylko ile go to bedzie kosztować.
    • jan_szarwark Radar miał funkcję Replay 20.01.07, 11:43
      ale jeszcze był nie dopracowany i nie zatrzymywał zegara
      Jan Sylwester Szarwark

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka