rs_gazeta_forum Re: MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 09:19 Można było się spodziewać, że osławiona ankieta Giertycha ma na celu dalszą ideologizację szkoły z elementami polowań na czarownice. Czyli wszyscy mają chodzić pod sznurek w mundurkach, a dziewczynki z dodatkowym wyposażeniem w pasy cnoty, zapinane przez giertychowskie trójki. Nie należy poprzestać na usunięciu Giertychów i Orzechowskich z życia publicznego, uważam, że należy usunąć też religię ze szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Uczennice: Nauczmy wierności i czystości! 20.01.07, 09:24 I wyprowadzimy chamstwo ze szkół! Mogą to zrobić, jeśli zechcą. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Uczennice: Nauczmy wierności i czystości! 20.01.07, 14:40 Trudno będzie wyprowadzić chamstwo ze szkół, wszak zacząć by trzeba od ministerstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kika843 Re: Uczennice: Nauczmy wierności i czystości! 20.01.07, 21:51 rs_gazeta_forum napisał: > Trudno będzie wyprowadzić chamstwo ze szkół, wszak zacząć by trzeba od minister > stwa. Święte słowa. Najbardziej niemoralni są stróże moralności. Mówią tyle o moralności, bo myślą, że w ten sposób odpędzą od siebie własne wyrzuty sumienia. Sporo mają grzeszków, oj, sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
reverie MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 09:22 "...w roku szkolnym 2004/05 zaszły w ciążę w całym kraju 143 dziewczęta w wieku 12-15 lat, w roku 2005/06 - 177." O zgrozo! Toż to pandemia nieletnich ciąż! W 38milionowym społeczeństwie takie liczby jeżą włosy na głowie! Nie będę już pisał o tym, że LPR wietrzy tu niepokalane poczęcia, bo przedmówcy mnie ubiegli. Dodam tylko, że partia, która w sądażach dostaje poniżej 5% poparcia w żadnym wypadku nie powinna kierować jakimkolwiek ministerstwem. Poprostu zbyt niewielu ludzi podziela ich poglądy na edukację i życie. Odpowiedz Link Zgłoś
tezas Wazne ile na nich zaglosowalo.Baaardzo niewiele. 20.01.07, 11:11 --------------------------------- Jaroslaw Kaczyński, 2005: "W żadnym wypadku nie zostanę premierem, jeśli mój brat Lech wygra wybory prezydenckie." Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: W 'sądażach' tak, natomiast w sondażach 10%. 20.01.07, 11:22 to i sondaze juz wlasne macie? kiedy agencja prasowa? Odpowiedz Link Zgłoś
idoli Re: MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 09:25 aha rozumiem ze dziewczyn nie zapytano kto jest ojcem. moze kolega z klasy? tylko uczennic beda uczyc wiernosci i cnoty a chlopcy - hulaj dusza. czy ktos zamiast szkoly prowadzi tajne komplety? Odpowiedz Link Zgłoś
bjkor MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 09:26 a czy Mirosław Orzechowski jest czysty może to prawiczek który nie wie nic a może ma swoje grzechy które chce przerzucić na innych, sprawdzić go w IPN!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
send_me Może ktoś ciebie pomaca po mózgu? 20.01.07, 16:29 Dzielisz kobiety na 'macane' ( niedobre na żonę ) i 'niemacane' ( doskonałe do zamążpójścia )? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosky a któryś ojciec mężem? 20.01.07, 17:25 to jest symetryczne... jeżeli już to konsekwentnie. ;-): żeniąc się z "dziewczyną z dzieckiem" mężczyzna zyskuje od razu rodzinę :-) , w dodatku - na dziecko ktoś płaci alimenty ;-) więc jest dodatkowy dochód ;-) (no, chyba, że ojciec nieznany i adoptujemy - też dobrze - dziecko już nieco odchowane :-)) Biorąc za męża "ojca" - bierze sie na rodzinę obciążenia związane z zobowiązaniami wobec tamtego dziecka :-). Jeżeli się wymigał z alimentów ( z róznych przyczyn) to bym się jeszcze poważniej zastanowiła - czy jest dobrym kandydatem na odpowiedzialnego męża i ojca.. Więc chyba nawet lepiej żenić się z "matką" niż brać za męża "ojca" ;-)??? Oczywiście rozważam najczęściej spotykany przypadek - gdy dziecko zostaje przy matce. Cały czas nie rozumiem, dlaczego z uporem "czepiasz" się tylko dziewcząt. Czyżby uważał, że wszystkie przypadki ciąż nieletnich to dzieworództwo ???? Odpowiedz Link Zgłoś
martini.wnm Re: MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 09:29 MEN niech zajmie sie przede wszystkim EDUKACJĄ!!! Gdyby te dziewczyny (i te od Simona M.) miały za sobą porządną edukację seksualną to wiedziałyby, że watykańska ruletka nie jest najlepszym sposobem zapobiegania ciąży, jak najlepiej się przed nią uchronić i co ważne dlaczego lepiej nie zaczynać życia seksualnego w tak młodym wieku. Co z tego, że pan Orzechowski powie, żeby wszystkie dziewczyny zostały dziewicami do ślubu skoro nie podał ani jednego sensownego argumentu za:/ Odpowiedz Link Zgłoś
kar83ldz MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 09:29 moze jednak oni chca cenralizacje włądzy nigdy nie beda socjalistami zwalczyli ich nasi ich nasi rodzice i my te ich zwalkczymy zawszelka cene nawet zycuia bo tego ten kraj nie pooitrzebnuje giertych jestes jak putin dyjr\tator w demokracji ale polska sie przeciwstwi albo wytrzyma te 4 lata pamietaj .......wolnosc jest dobrem nasego narosu ty tego nie zniszczysz Odpowiedz Link Zgłoś
estave Bo to jest wina kobiet... 20.01.07, 09:33 Argument, że faceci też powinni być "nauczani" w tej sprawie jest nietrafny bo z góry zakłada coś takiego jak równouprawnienie płci co jest oczywistym absurdem - faceci na przykład nie mają prawa decydować o aborcji czy też nie - to sprawa kobiety. Skoro prawa rodzicielskie nie są równe to również obowiązki są niesymetryczne. Facet wkłada i wykłada. A czy będzie z tego ciąża czy nie to już sprawa kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
misssi Re: Bo to jest wina kobiet... 20.01.07, 11:21 What? Znalazł się obrońca praw uciskanych mężczyzn, najpierw zmuszanych do seksu przez zepsute rownieśnice, fanatycznie potrzebujące dawców nasienia, których następnie eliminują ze swojego życia by bez przeszkód cieszyć się samotnym macvierzyństwem... Owszem - ojcowie w sądach rodzinnych mają często zdecydowanie mniejsze prawa, ale nie mieszajmy dwóch zupełnie różnych spraw. Bo mężczyzna po pierwsze - może pomyśleć zanim wejdzie. Po drugie - założyć, zanim wejdzie. Współczuję Twojej kobiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
the_real_kris Re: Bo to jest wina kobiet... 20.01.07, 17:04 Ma racje chlopak a ty androny opowiadasz - dopuki nie bedzie hormonalnych srodkow antykoncepcyjnych dla mezczyzn odpowiedzialnosc za ciaze ponosi tylko i wylacznie kobieta - to ona wie czy wziela pigulke czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
kika843 Re: Bo to jest wina kobiet... 20.01.07, 22:01 the_real_kris napisał: > Ma racje chlopak a ty androny opowiadasz - dopuki nie bedzie hormonalnych srodk > ow antykoncepcyjnych dla mezczyzn odpowiedzialnosc za ciaze ponosi tylko i wyla > cznie kobieta - to ona wie czy wziela pigulke czy nie... A czy panowi nie łaska założyć prezerwatywę? Rozumiem, że ze względu na niższe doznania, może jej nie założyć. Co ram zdrowie, co tam możliwość zajścia w ciążę. Komfort egoisty-mężczyzny najważniejszy. Przestań robić z mężczyzn wykorzystwanych cierpiętników, którzy nie wiedzą, skąd się biorą dzieci i nie potrafią odmówić seksu. Odpowiedz Link Zgłoś
smerfula Re: Bo to jest wina kobiet... 27.01.07, 00:09 ja mam nadzieje, ze to sarkazm. a jezeli nie to mam nadzieje, ze nie masz i nigdy nie bedziesz mial kobiety.. wziela albo nie wziela.. a facet wszedl albo nie wszedl. w takim samym stopniu facet jest odpowiedzialny za poczecie jak i kobieta. a ze w polsce aborcja jest nielegalna wiec nie skamlajcie, ze faceci nie maja nic do powiedzenia. a jezeli chodzi o srodki antykoncepcyjne to istnieja inne poza hormonalnymi. takie jak np prezerwatywa.. no ale przeciez wtedy jest facetowi mniej przyjemnie. no tak.. to jest problem.. bo musi on przeciez miec "pelnie przezycia". ta wypowiedz to cos w rodzaju tych ktore wieki temu slyszaly kobiety ktore urodzily corki "co z ciebie za zona jak nawet syna nie potrafisz mi dac" a teraz co sie okazuje? ze kobieta nie ma z tym nic wspolnego...facet nie ma syna bo nie umie zrobic i koniec. nie mam nic przeciwko edukacji seksualnej w szkole. napewno sie przyda. ale jak boga noga jak uczyc to wszystkich.. i co to za brednie o wiernosci i czystosci? wierne i czyste to niech beda siostry zakonne jak taka ich wola. Odpowiedz Link Zgłoś
send_me Re: Bo to jest wina pingwina.... 20.01.07, 16:33 Mędrcze, zdajesz sobie przynajmniej sprawę, że w tym kraju kobieta sobie może pogwizdać a nie decydować o aborcji. Jak chcesz już coś wkładac i wykladać konto sobie w banku załóż. Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda czy ten debil z Lodzi skazuje Polske na sredniowie 20.01.07, 09:35 cze? Tu widac desperacje kaczorow utrzymania sie przy korycie. Odpowiedz Link Zgłoś
2kotunia1 Re: MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 09:39 a bzykanie tylko po ciemku, pod kołderką i w celu prokreacji, a zamiast "niewymownych" pas cnoty,do którego klucz udostępni ksiądz proboszcz po ślubie i tylko w te dni gdy można zajść w ciążę. Panie Orzechowski! To są Pańskie robaczywe marzenia. Skąd wiem? Wystarczy spojrzeć w te zamglowne oczęta- Pańskie! Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 09:39 12345ja napisał: > Ilość młodocianych ciąż gwałtownie wzrosła (kilkanaście razy więcej), > po wprowadzeniu edukacji seksualnej do szkół (...) Bzdura. Wielokrotnie udowodniono (także w krajach skandynawskich, Europie Zachodniej i USA), że "edukacja seksualna" nie ma żadnego wpływu na ilość ciąż wśród młodocianych. Ilość ciąż po wprowadzniu ES ani nie rośnie (jak głoszą tacy ideolodzy jak Giertych), ani nie maleje (jak z kolei postulują zwolennicy wprowadzania ES). A co do pana wiceministra... 1. Jestem facetem. 2. NIE JESTEM feministą. 3. Jestem człowiekiem wierzącym, który w dodatku 4. Stara się żyć według Nauki Kościoła. I przy tym wszystkim SZLAG MNIE TRAFIA, jak widzę takich patafianów powołujących się na Kościół i wypowiadających wielkie słowa wyłącznie w celu poprawy wizerunku włąsnej kanapowej partyjki. Jeśli "uczyć czystości i wierności", to nie tylko uczennice, ale i uczniów. O ile pamiętam, do współżycia seksualnego potrzebna są DWIE osoby. Co za tłumoki... Odpowiedz Link Zgłoś
pokolenie48 Re: MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 09:43 Od urodzenia dziewczyny do klasztoru. Odpowiedz Link Zgłoś
przew Re: Kandydatka na twoją żonę jest już matką ! 20.01.07, 10:42 Jak to się mówi - get a life. Może on nie chce żony? A może sam przed ślubem będzie ojcem? Nauczcie się, oszołomy, że niektórzy mogą mieć inny światopogląd Odpowiedz Link Zgłoś
velda Re: Kandydatka na twoją żonę jest już matką ! 20.01.07, 13:33 Biedny ,oblakany przez obludnych politykow czlowieku,Kobieta z dzieckiem jest rownie dobra kandydatka na zone jak bezdzietna ! Belkoczesz na tym forum i klepiesz idiotyzmy.kazdy wybiera sobie na partnera kogo chce.Kobieta z dzieckiem nie jestani niczym nagannym ani niegodna byc zona.Puknij sie w ta opblakana glowe! Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 09:44 "Wczoraj wiceminister zapowiedział, że resort chce teraz położyć większy nacisk na przestrzeganie uczennic przed zbyt wczesnym rozpoczynaniem współżycia płciowego. - Musimy przygotować świadomość młodej dziewczyny do tego, żeby poczekała z inicjacją do czasu, kiedy założy rodzinę - tłumaczył. - Powinna być przygotowywana do wszystkich cnót, które są niezbędne dla takiej sytuacji, a więc cnoty wierności i cnoty czystości." A co z chłopcami, jeśli uczennice wezmą przykład z wiceministra i nie będa uprawiać seksu przed ślubem? Czyzby masturbacja czeka chłopców albo co gorsza seks homoseksualny? To byłoby dopiero leczenie kiły trądem :-). A tak na poważnie. Słowa mówiące o przygotowaniu świadomości młodej dziewczyny trąci mi tu praniem mózgu. Bo ważna jest cnota i świadomość dziewczyny, a reszta (czyli dziewczyna) to pikuś, nic ważnego na świetlanej drodze rozowju społeczeństwa wg LPR-u. Panie wiceministrze, a co z uczennicami-lesbijkami? One też mają czekać cnotliwie aż do zamążpójścia czyli na świętego Dygdy?. Radzę temu rządowi i jego ministrom o umysłach niskiego lotu (2mm nad ziemią) o translokację nad Ocean Spokojny. Odpowiedz Link Zgłoś
prezertation1 Rany !! Co ci Kaczyńscy robią z Polski !!!! 20.01.07, 09:52 Leper,Giertych,Kryże.. nieuctwo, cimnogród ,komunizm.... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: A jakich cnot nauczyć polityków? 20.01.07, 10:01 Ciekawe jak pan Giertych powstrzyma popęd seksualny nastolatków? A promowanie kalendarzyka małżeńskiego jako jedynie słusznej metody antykoncepcji na pewno zmniejszy ilość niechcianych ciąż ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak A w Wielkiej Brytanii... 20.01.07, 09:54 W Wielkiej Brytanii też mieli duży problem z ciążami wśród nastolatek, nawet większy, niż u nas. I rząd Tony'ego Blaira wprowadził program promocji seksu oralnego wśród młodzieży. Ponoć pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: A w Wielkiej Brytanii... 20.01.07, 14:38 lidkawozniak napisała: > W Wielkiej Brytanii też mieli duży problem z ciążami wśród nastolatek... Od siebie dodam, że w ogóle nie popieram stosowania przy słowie "ciąża" słowa "problem", choć oczywiście w kołtuńskim społeczeństwie ciąża może być problemem. Chodzi mi o rozpoznanie właściwych źródeł problemów, bo tylko wtedy jest szansa na sukces w w walce z nimi. Sposób brytyjski nawet mi się podoba ;), choć tam dalej dużo tych ciąż u młodych dziewcząt zdaje się jest... -- Lidka Woźniak na prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja.niciecka MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 09:57 Panie Ministrze do "tanga" trzeba dwojga. Jeśli pan nie wiem to podpowiem aby poczęło się dziecko musi być kobieta i mężczyzna. Jak na razie inaczej się nie da. Więc jeśli coś tłumaczyć to obu stronom. I proszę pamiętać o zabezpieczaniu też trzeba powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 10:00 myślę, że Simon niektóre nauczył. Odpowiedz Link Zgłoś
genyo MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 10:06 dopiero bedzie sie dzialo; zakazany owoc najlepiej smakuje. Jablko tez bylo zakazane. Odpowiedz Link Zgłoś
agnozen Re: MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 11:32 > dopiero bedzie sie dzialo; zakazany owoc najlepiej smakuje. Jablko tez bylo > zakazane. Eeee... gdzie było zakazane jabłko i kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
lusia81 Re: MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 10:07 O Boże!!!! a jak nie będzie chciała założyć rodziny, to musi być dziewicą do końca życia? Cytat: "Musimy przygotować świadomość młodej dziewczyny do tego, żeby poczekała z inicjacją do czasu, kiedy założy rodzinę" Odpowiedz Link Zgłoś
przew Re: MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 10:07 Smutne. A jeżeli dziewczyna chce się bzykać na prawo i lewo, bo cnoty wierności i czystości gdzieś, a np bardzo jej się seks podoba? Ma do tego święte prawo i Giertych nic nie może narzucać A może jestem przewrażliwiony, bo oni po prostu wyraźnie narzucają elementy religii katolickiej :/ Co chyba jest wbrew prawu, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
login-ka pas cnoty 20.01.07, 10:08 Proponuję obowiązkowy pas cnoty dla uczennic i uczniów zdejmowany uroczyście w czasie ceremonii ślubnej! A tak serio problem jest, ale nie tylko po stronie dziewcząt. Co z chłopcami, którzy mówią: jak się ze mną nie prześpisz to koniec z nami? Rozumiem, że zdaniem LPR oni są w porządku, bo dla chlopca to naturalne? Odpowiedz Link Zgłoś
quita55 Re: Matko Kochana!!! gdzie ja żyję!!! ciemnogród 20.01.07, 11:19 Trzeba na to popatrzyc pozytywnie -decyzja MENu jest słuszna - niech ucza te uczennice czystości i higieny - zawsze to czyste uczennice lepsze niz brudasy - "Myjcie sie dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny" Odpowiedz Link Zgłoś
smerfula Re: Matko Kochana!!! gdzie ja żyję!!! ciemnogród 27.01.07, 00:20 ..a wy chlopaki zmieniajcie gacie bo takze jej nie znacie.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
gmanchuel Czy dziewczyny zaszly w ciaze bez chlopcow ? 20.01.07, 10:13 Dlaczego MEN mowi tylko o dziewczyn ?! Czy zaszly w ciaze bez chlopcow ? To typowa zacofana mentalnosc tak jak w fundamentalnych muzulmanskich krajach : mezczyzna czysta ludzka istota a kobieta brudne zwierze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
yrzyk Dziewczyny zapewniają przyrost naturalny ,a ... 20.01.07, 10:14 ... tu takie brednie. MEN zamiast wnioskować o obniżenie wieku dozwolonej kopulacji przyjmuje antyspołeczną postawę. WSTYD. Małolatki ru..ą sie jak kotki, co nie jest żadną tajemnicą, a raczej sprawą lansowanej przez media mody. Odpowiedz Link Zgłoś
warum3 Re: Dziewczyny zapewniają przyrost naturalny ,a . 20.01.07, 10:15 Boże!! Niech lepiej sprawdzą co szkoła robi aby pomóc tym dziewczynom. Przecież ucząc "kolendażyka" tak naprawdę szkodzą. Zresztą do niektórych żadne słowa nie trafią. Jak ktoś nie potrafi zrozumieć zagrożeń i konsekwencji związanych z współżyciem , to równie dobrze może stosować kalendażyk doustnie. Odpowiedz Link Zgłoś
grayling MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 10:15 No dobra, Boy, dosyć tego. Wstawaj, jest dla ciebie od cholery roboty. Odpowiedz Link Zgłoś