jjjupiter 1.9 tys zlotych to tylko niecale 500 euro 24.01.07, 09:42 Przeciez my zyjemy w UE - ceny juz dawno mamy zblizone-no moze oprocz czynszow-pomijajac sprawe Peczaka,ktory napewno ma kupe szmalu schowane-za 500 euro naprawde jest trudno "normalnie" zyc Odpowiedz Link Zgłoś
pyzz wyżyć za 1900 zł. 24.01.07, 09:43 Jak to jest? Bandyta po wyjściu z więzienia otrzymuje 1900 zł renty, a doktorant, główne źródło innowacji w polskiej nauce 1000 zł, albo "radź se sam!". I jeszcze mu mało... Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: wyżyć za 1900 zł. 24.01.07, 09:52 pyzz napisał: > Jak to jest? Bandyta po wyjściu z więzienia otrzymuje 1900 zł renty, a > doktorant, główne źródło innowacji w polskiej nauce 1000 zł, albo "radź se sam! > ". > I jeszcze mu mało... Bandyta, nie-bandyta, nieważne. Ja pierwszy raz słyszę, żeby ktoś po wyjściu z więzienia dostał rentę. Często chorzy nie dostają, a tu... To ciekawostka... Ktoś powinien to wytłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pann11 Pęczak za 1900 zł 24.01.07, 09:46 To po jakie licho starał się o wyjście za kaucją. Miał wikt oraz lekarza. Teraz pod most mu przyjdzie-biedak. Może koledzy coś pomogą z zatoki czerwonych świń. Odpowiedz Link Zgłoś
dozobaczenia.pl Pęczak nie może wyżyć z 1,9 tys. złotych renty 24.01.07, 09:47 Moze nie nalezalo sie starac o zwolnienie z aresztu. Tam zapewniali darmowe utrzymanie... Odpowiedz Link Zgłoś
mikrobyznesmen Re: Pęczak nie może wyżyć z 1,9 tys. złotych rent 24.01.07, 09:52 dozobaczenia.pl napisał: > Moze nie nalezalo sie starac o zwolnienie z aresztu. Tam zapewniali darmowe > utrzymanie... Ale na aresztowym żarciu Pęczak podobno tak schudł, że bali się, że mógłby wyślizgnąć się z celi przez kratki w oknie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ai.p Beszczelność bez granic 24.01.07, 09:49 Ty komuchu.Zgotowałeś wraz ze swoimi kumplami taki los milionom Polaków dbając o swoje koryto nie myśląc o innych mieszkańcach naszego kraju.Dałbym "ci"minimalną rentę i mieszkanie w bloku za czynsz,który jest tam płacony .Może jeszcze 50 zł zapomogi z opieki jakbyś wystał w kolejce.Brakuje słow w słowniku polskim aby trafnie określić twoje podanie. Odpowiedz Link Zgłoś
scubabe za mało...... 24.01.07, 09:51 Powinien dostać conajmniej 1tysiąc to jest maksimum niech wie jak to jest jak za tysiąc złotych trzeba utrzymać siebie i chore dziecko a za drugie tysiąc mąż musi utrzymać siebie i dom. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 żakowskie ,najsztuby itd upomną się za biedakiem 24.01.07, 09:54 a i cieniasy nie zostawią koalicjanta w biedzie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mikrobyznesmen Dlaczego komornik nie zajął mu również renty? 24.01.07, 09:52 Nie wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Znam ludzi, którzy muszą wyżyć 24.01.07, 09:56 za 1060 zł. netto. Co więcej. Utrzymać dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
gklej Re: Znam ludzi, którzy muszą wyżyć 24.01.07, 09:58 nieltórzy ludzie mają po 500 zł. emerytury i muszą wyżyć, skąd ma ten Pan tak dużą rentę. Odpowiedz Link Zgłoś
brejdak1981 Pęczak nie może wyżyć 24.01.07, 09:58 Co za bezczelne bydle, ja sie zastanawiam dlaczego w Polsce jest jak jest, i dochodze do wniosku, ze jesli mamy tak oszczędnych posłów to nic dziwnego , że co roku w budżecie mamy dziure budzetowa. A poza tym nie moge sie nadziwic, jak mały mozg maja ludzie, ludzie ktorzy glosuja na SLD. Ludzie czy wy macie rozum !? Czy 50 lat komuny i zdychania z głodu nic Was nie nauczyło !? Odpowiedz Link Zgłoś
brejdak1981 Pęczak nie może wyżyć 24.01.07, 09:59 Co za bezczelne bydle, ja sie zastanawiam dlaczego w Polsce jest jak jest, i dochodze do wniosku, ze jesli mamy tak oszczędnych posłów to nic dziwnego , że co roku w budżecie mamy dziure budzetowa. A poza tym nie moge sie nadziwic, jak mały mozg maja ludzie, ludzie ktorzy glosuja na SLD. Ludzie czy wy macie rozum !? Czy 50 lat komuny i umierania z głodu nic Was nie nauczyło !? Odpowiedz Link Zgłoś
maupa13 Re: Pęczak nie może wyżyć 24.01.07, 15:12 brejdak1981 napisał: > Co za bezczelne bydle, ja sie zastanawiam dlaczego w Polsce jest jak jest, i > dochodze do wniosku, ze jesli mamy tak oszczędnych posłów to nic dziwnego , że > co roku w budżecie mamy dziure budzetowa. A poza tym nie moge sie nadziwic, jak > mały mozg maja ludzie, ludzie ktorzy glosuja na SLD. Ludzie czy wy macie rozum> !? Czy 50 lat komuny i umierania z głodu nic Was nie nauczyło !? Nic. Dlatego głosujemy na PIS, bo tęsknimy za Gomułką! I też chcemy, żeby nas Partia rzuciła na odcinek, jak Gosia! Chcemy solidarnego państwa! I wierzymy w 3 miliony mieszkań! Tylko coś za mało wyjeżdżają, to i mieszkań brak.... :( Odpowiedz Link Zgłoś
michal.misko No tak! 24.01.07, 10:00 Trzeba biednemu Panu dać na adwokata bo przecież go wylosowali jako winnego!!! Ja mam żonę, dziecko i 30m2 powierzchni zwanej mieszkaniem i w Urzedzie Miasta zarabiam 1180zł na rękę, a ten za 1900 nie jest w stanie wyżyć! Odpowiedz Link Zgłoś
wladykak Ludzie!!! 24.01.07, 10:04 jak widzę takie coś to aż mi się nie dobrze robi... Biedny pan Pęczak, co on teraz zrobi?? wszystkim nam jest żal bo przecież tylko om ma takie problemy w tym kraju, prawda?!!! Za jedyne 1900zł nie da się wyżyć, po prostu nie da! To niech kur... sprzeda Subaru i chałupe i wio mieszkać w bloku! I niech się uczy od tych babć co to 600-800zł mają na miesiąc. żenada Odpowiedz Link Zgłoś
neptus Pęczak nie może wyżyć z 1,9 tys. złotych renty 24.01.07, 10:09 Chętnie zamienię sie z nim na moją emeryturę. Ja z niej jakos muszę wyżyć i nawet nie dostanę jałmużny dla najbiedniejszych. :> Odpowiedz Link Zgłoś
ipswich1 No, po prostu 24.01.07, 10:10 bezczelna świnia. Chociaż, przepraszam, łamię regulamin obrażając świnie. Przepraszam najmocniej wszystkie świnie. To bezczelne bydle. Odpowiedz Link Zgłoś
annas11 zycie 24.01.07, 10:10 Oczywiscie - pytabnie postawione jest zle i pokretnie - ma udowodnic ze za 1900,- da sie wyzyc - oczywiscie ze sie da - wiekszosc Polakow ma mniejsza place - i ta na czteroosobowa np rodzine - No ale poslowie - obecni i byli - maja inne zapotrzebowania zyciowe - im trzeba z naszych podatkow dac - dla nas ma wystarczyc czapka ryzu - bez okrasy - motloch jest potrzebny do roboty i trzymaniu buzi na klodke - i do placenia podatkow - od wydawania naszych pieniedzy sa inni dysponenci - sami kupilibysmy moze podreczniki do szkoly dla dzieci ? a po co one komus ? przeciez dzieci nie chca sie uczyc :) czysta strata - panstwo wyda te pieniadze lepiej . . . . Odpowiedz Link Zgłoś
pbattk Panie pośle, witamy w rzeczywistym świecie!:-) 24.01.07, 10:14 Chcemy pana poinformować, że większość społeczeństwa, którym pan rządził, jakoś sobie radzi, a na pieniążki musi jeszcze ciężko pracować, gdyż nie ma chętnych do dawania "żelaznych" czy innych zapomóg. Cieszymy się, że w końcu politycy zejdą do poziomu obywateli. Może to pomoże im zrozumieć... Buźka - nie pękaj - no_co Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy-j Za tyle nie da się żyć. Czy 80% Polaków teraz... 24.01.07, 10:20 ...dostanie zapomogę ? Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: Za tyle nie da się żyć. Czy 80% Polaków teraz 24.01.07, 10:24 Komuniści polscy przez pół wieku rządzenia nie nażarli się materialnie tak, jak przez poł roku po odebraniu im władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy77 Ubecka chucpa 24.01.07, 10:34 Co za bezczelne bydlę. Subaru musiał ubezpieczyć... Biedaczysko... Tylko w mordę lać i patrzeć czy równo puchnie. Odpowiedz Link Zgłoś
leew1 życie nie jest obowiązkowe! 24.01.07, 10:35 jeśli nie może - to nie musi. na tym polega wolność, na którą wydał tyle kasy!:) Odpowiedz Link Zgłoś
sztab.wyborczy On nie może, a my musimy 24.01.07, 10:36 Obecnie pracuje w Biedronce za 1tys i nie narzekam, cierpliwie czekam na awans, lub lepszą prace, nie wspomnę że nie mam darmowego lokum w hotelu :) Trochę ekonomi: jak się nie ma pieniędzy, to się sprzedaje Subaru i jeździ MZK - renciści mają zniżki. Jak poseł traci mandat, to znaczy że utracił poparcie społeczne, a w przypadku TEGO posła sytuacja wygląda prawie jak prośba o zapomogę do byłego pracodawcy, który wylał pracownika dyscyplinarnie za działanie na szkodę firmy i będzie za to odpowiadał przed sądem - jak ją dostanie, to ja zapisuje się do partii prowadzącej w sondażach i biorę pożyczkę na start w przyszłych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
jenuc za 1900zł 24.01.07, 10:39 a te dobra które mu zostały to może sprzedać,a nie żebrać aby żyć z naszych pieniędzy-podatnika,bo ja też bym chciał otrzymywać zapomogę od sejmu Odpowiedz Link Zgłoś
jc72 [...] 24.01.07, 10:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow nienawisc odbiera zdolnosc czytania? 24.01.07, 10:43 >Gazeta odnotowuje, że dom, w którym Pęczak mieszka z córka i zięciem, jego >wyposażenie, auto subaru oraz konto bankowe, na którym były poseł ma >zdeponowane jeszcze 350 tys. złotych, są zajęte przez komornika na poczet >przyszłej grzywny. To jak moze cos sprzedac, co jest zajete przez komornika? I jaka wysoka bedzie ta grzywna, skoro trzeba na nia zablokowac tyle srodkow? Gawiedz nie lubi Peczaka, wiec nic mu sie nie nalezy. Stara prawda, ze tlum nie zna umiaru... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: nienawisc odbiera zdolnosc czytania? 24.01.07, 11:05 > Gawiedz nie lubi Peczaka, wiec nic mu sie nie nalezy. Stara prawda, ze tlum nie > zna umiaru... Lubi, nie lubi to nie ma znaczenia. Skoro w sytuacji w której jest znalazł się na własne życzenie, to niech zachowa się jak mężczyzna. Np. nie musi jeździć samochodem. PS. Stawiam dolary przeciwko orzechom, że rozwód jest fikcyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
zapytaniaznak Re: nienawisc odbiera zdolnosc czytania? 24.01.07, 11:25 uu1 napisała: > PS. Stawiam dolary przeciwko orzechom, że rozwód jest fikcyjny. To przegrałaś. To suka. Puściła go w trąbę jak tylko stracił "koryto". Pęczak się z nią ohajtnął dosyć szybko po śmierci swojej pierwszej żony. Ta druga również jest zamieszana w różne machlojki, między innymi WFOŚrod. Na pierwszą żonę Pęczak kupił grunt po zaniżonych cenach. Potem - jak wszystko wypłynęło - obiecywał, że sprzeda, potem mu się zapomniało... Pęczak nawet bez Dochnala ma sporo brudu za uszami. Odpowiedz Link Zgłoś
rupertc Re: nienawisc odbiera zdolnosc czytania? 24.01.07, 11:21 Nareszcie, jakiś rozumny głos! A już myślałem, że nie ma inteligentnych ludzi na tym forum. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: nienawisc odbiera zdolnosc czytania? 24.01.07, 11:47 yeellow napisał: > Gawiedz nie lubi Peczaka, wiec nic mu sie nie nalezy sie niech do roboty jakiejś uczciwej weźmie... co, rączki przy samym tyłku urypało? co do "należenia sie": chętnie bym się przyjrzał tej rencinie ca. 1900 na łapke... ZUS ostatnio strasznie drazliwy, tnie rowno, może i tu by coś znalazł. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski p.Pęczak nie może wyżyć!? 24.01.07, 10:45 Należy jak najprędzej, DOŁOŻYĆ byłemu panu posłowi. Odpowiedz Link Zgłoś
maria.b1 1.900 zł renty 24.01.07, 10:47 Ja mam 1.040 zł renty i nie wysyłam listu do marszałka sejmu, a może powinnam? I co z tymi ludźmi co mają po 400 zł? maria Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: 1.900 zł renty 24.01.07, 10:51 Moze powinnas. I moze powinnas oddac 600 zl, bo w porownaniu z tymi, co maja 400, to oplywasz w luksusy. Wyslal list do swojego pracodawcy, poslowie maja prawa do pozyczek i jakiegos tam funduszu. Lyzwinski korzystal, wielu innych poslow tez i jakos wielkiego problemu nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
kij_w_mrowisko1 Re: 1.900 zł renty 24.01.07, 10:54 yeellow napisał: > Wyslal list do swojego pracodawcy, poslowie maja prawa do pozyczek i jakiegos > tam funduszu. Lyzwinski korzystal, wielu innych poslow tez i jakos wielkiego > problemu nie bylo. Ale on już nie jest posłem!! SLD=LSD Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: 1.900 zł renty 24.01.07, 12:06 to najwyzej zadnej kasy nie dostanie. Ale to, ze inni maja mniej, to zaden argument. Odpowiedz Link Zgłoś