Dodaj do ulubionych

Pęczak nie może wyżyć z 1,9 tys. złotych renty

• jjjupiter 1.9 tys zlotych to tylko niecale 500 euro 24.01.07, 09:42
      Przeciez my zyjemy w UE - ceny juz dawno mamy zblizone-no moze oprocz
      czynszow-pomijajac sprawe Peczaka,ktory napewno ma kupe szmalu schowane-za 500
      euro naprawde jest trudno "normalnie" zyc
    • pyzz wyżyć za 1900 zł. 24.01.07, 09:43
      Jak to jest? Bandyta po wyjściu z więzienia otrzymuje 1900 zł renty, a
      doktorant, główne źródło innowacji w polskiej nauce 1000 zł, albo "radź se sam!".
      I jeszcze mu mało...
      • sikorka68 Re: wyżyć za 1900 zł. 24.01.07, 09:52
        pyzz napisał:

> Jak to jest? Bandyta po wyjściu z więzienia otrzymuje 1900 zł renty, a
        > doktorant, główne źródło innowacji w polskiej nauce 1000 zł, albo "radź se
        sam!
        > ".
        > I jeszcze mu mało...

Bandyta, nie-bandyta, nieważne. Ja pierwszy raz słyszę, żeby ktoś po wyjściu z
        więzienia dostał rentę. Często chorzy nie dostają, a tu...
        To ciekawostka...
        Ktoś powinien to wytłumaczyć.

• pann11 Pęczak za 1900 zł 24.01.07, 09:46
      To po jakie licho starał się o wyjście za kaucją.
      Miał wikt oraz lekarza.
      Teraz pod most mu przyjdzie-biedak.
      Może koledzy coś pomogą z zatoki czerwonych świń.
    • dozobaczenia.pl Pęczak nie może wyżyć z 1,9 tys. złotych renty 24.01.07, 09:47
      Moze nie nalezalo sie starac o zwolnienie z aresztu. Tam zapewniali darmowe
      utrzymanie...
      • mikrobyznesmen Re: Pęczak nie może wyżyć z 1,9 tys. złotych rent 24.01.07, 09:52
        dozobaczenia.pl napisał:

> Moze nie nalezalo sie starac o zwolnienie z aresztu. Tam zapewniali darmowe
        > utrzymanie...

Ale na aresztowym żarciu Pęczak podobno tak schudł, że bali się, że mógłby
        wyślizgnąć się z celi przez kratki w oknie :)
    • ai.p Beszczelność bez granic 24.01.07, 09:49
      Ty komuchu.Zgotowałeś wraz ze swoimi kumplami taki los milionom Polaków dbając
      o swoje koryto nie myśląc o innych mieszkańcach naszego
      kraju.Dałbym "ci"minimalną rentę i mieszkanie w bloku za czynsz,który jest tam
      płacony .Może jeszcze 50 zł zapomogi z opieki jakbyś wystał w kolejce.Brakuje
      słow w słowniku polskim aby trafnie określić twoje podanie.
    • scubabe za mało...... 24.01.07, 09:51
      Powinien dostać conajmniej 1tysiąc to jest maksimum niech wie jak to jest jak
      za tysiąc złotych trzeba utrzymać siebie i chore dziecko a za drugie tysiąc mąż
      musi utrzymać siebie i dom.
      • m15 żakowskie ,najsztuby itd upomną się za biedakiem 24.01.07, 09:54
        a i cieniasy nie zostawią koalicjanta w biedzie:)))
    • mikrobyznesmen Dlaczego komornik nie zajął mu również renty? 24.01.07, 09:52
      Nie wolno?
    • antonioni1 Znam ludzi, którzy muszą wyżyć 24.01.07, 09:56
      za 1060 zł. netto. Co więcej. Utrzymać dzieci.
      • gklej Re: Znam ludzi, którzy muszą wyżyć 24.01.07, 09:58
        nieltórzy ludzie mają po 500 zł. emerytury i muszą wyżyć, skąd ma ten Pan tak
        dużą rentę.
    • brejdak1981 Pęczak nie może wyżyć 24.01.07, 09:58
      Co za bezczelne bydle, ja sie zastanawiam dlaczego w Polsce jest jak jest, i
      dochodze do wniosku, ze jesli mamy tak oszczędnych posłów to nic dziwnego , że
      co roku w budżecie mamy dziure budzetowa. A poza tym nie moge sie nadziwic, jak
      mały mozg maja ludzie, ludzie ktorzy glosuja na SLD. Ludzie czy wy macie rozum
      !? Czy 50 lat komuny i zdychania z głodu nic Was nie nauczyło !?
    • brejdak1981 Pęczak nie może wyżyć 24.01.07, 09:59
      Co za bezczelne bydle, ja sie zastanawiam dlaczego w Polsce jest jak jest, i
      dochodze do wniosku, ze jesli mamy tak oszczędnych posłów to nic dziwnego , że
      co roku w budżecie mamy dziure budzetowa. A poza tym nie moge sie nadziwic, jak
      mały mozg maja ludzie, ludzie ktorzy glosuja na SLD. Ludzie czy wy macie rozum
      !? Czy 50 lat komuny i umierania z głodu nic Was nie nauczyło !?
      • maupa13 Re: Pęczak nie może wyżyć 24.01.07, 15:12
        brejdak1981 napisał:

> Co za bezczelne bydle, ja sie zastanawiam dlaczego w Polsce jest jak jest, i
        > dochodze do wniosku, ze jesli mamy tak oszczędnych posłów to nic dziwnego , że
        > co roku w budżecie mamy dziure budzetowa. A poza tym nie moge sie nadziwic,
        jak > mały mozg maja ludzie, ludzie ktorzy glosuja na SLD. Ludzie czy wy macie
        rozum> !? Czy 50 lat komuny i umierania z głodu nic Was nie nauczyło !?

Nic. Dlatego głosujemy na PIS, bo tęsknimy za Gomułką!
        I też chcemy, żeby nas Partia rzuciła na odcinek, jak Gosia!
        Chcemy solidarnego państwa!
        I wierzymy w 3 miliony mieszkań!

Tylko coś za mało wyjeżdżają, to i mieszkań brak.... :(
    • michal.misko No tak! 24.01.07, 10:00
      Trzeba biednemu Panu dać na adwokata bo przecież go wylosowali jako winnego!!!
      Ja mam żonę, dziecko i 30m2 powierzchni zwanej mieszkaniem i w Urzedzie Miasta
      zarabiam 1180zł na rękę, a ten za 1900 nie jest w stanie wyżyć!
    • wladykak Ludzie!!! 24.01.07, 10:04
      jak widzę takie coś to aż mi się nie dobrze robi... Biedny pan Pęczak, co on
      teraz zrobi?? wszystkim nam jest żal bo przecież tylko om ma takie problemy w
      tym kraju, prawda?!!! Za jedyne 1900zł nie da się wyżyć, po prostu nie da! To
      niech kur... sprzeda Subaru i chałupe i wio mieszkać w bloku! I niech się uczy
      od tych babć co to 600-800zł mają na miesiąc. żenada
    • neptus Pęczak nie może wyżyć z 1,9 tys. złotych renty 24.01.07, 10:09
      Chętnie zamienię sie z nim na moją emeryturę. Ja z niej jakos muszę wyżyć i
      nawet nie dostanę jałmużny dla najbiedniejszych. :>
    • ipswich1 No, po prostu 24.01.07, 10:10
      bezczelna świnia. Chociaż, przepraszam, łamię regulamin obrażając świnie.
      Przepraszam najmocniej wszystkie świnie. To bezczelne bydle.
    • annas11 zycie 24.01.07, 10:10
      Oczywiscie - pytabnie postawione jest zle i pokretnie - ma udowodnic ze za
      1900,- da sie wyzyc - oczywiscie ze sie da - wiekszosc Polakow ma mniejsza
      place - i ta na czteroosobowa np rodzine -
      No ale poslowie - obecni i byli - maja inne zapotrzebowania zyciowe -
      im trzeba z naszych podatkow dac - dla nas ma wystarczyc czapka ryzu - bez
      okrasy - motloch jest potrzebny do roboty i trzymaniu buzi na klodke - i do
      placenia podatkow - od wydawania naszych pieniedzy sa inni dysponenci -
      sami kupilibysmy moze podreczniki do szkoly dla dzieci ? a po co one komus ?
      przeciez dzieci nie chca sie uczyc :) czysta strata - panstwo wyda te pieniadze
      lepiej . . . .
    • pbattk Panie pośle, witamy w rzeczywistym świecie!:-) 24.01.07, 10:14
      Chcemy pana poinformować, że większość społeczeństwa, którym pan rządził, jakoś
      sobie radzi, a na pieniążki musi jeszcze ciężko pracować, gdyż nie ma chętnych
      do dawania "żelaznych" czy innych zapomóg. Cieszymy się, że w końcu politycy
      zejdą do poziomu obywateli. Może to pomoże im zrozumieć... Buźka - nie pękaj -
      no_co
    • jerzy-j Za tyle nie da się żyć. Czy 80% Polaków teraz... 24.01.07, 10:20
      ...dostanie zapomogę ?
      • todundliebe Re: Za tyle nie da się żyć. Czy 80% Polaków teraz 24.01.07, 10:24
        Komuniści polscy przez pół wieku rządzenia nie nażarli się materialnie tak, jak
        przez poł roku po odebraniu im władzy.
    • rudy77 Ubecka chucpa 24.01.07, 10:34
      Co za bezczelne bydlę. Subaru musiał ubezpieczyć... Biedaczysko... Tylko w mordę
      lać i patrzeć czy równo puchnie.
    • leew1 życie nie jest obowiązkowe! 24.01.07, 10:35
      jeśli nie może - to nie musi. na tym polega wolność, na którą wydał tyle kasy!:)
    • sztab.wyborczy On nie może, a my musimy 24.01.07, 10:36
      Obecnie pracuje w Biedronce za 1tys i nie narzekam, cierpliwie czekam na awans,
      lub lepszą prace, nie wspomnę że nie mam darmowego lokum w hotelu :)
      Trochę ekonomi: jak się nie ma pieniędzy, to się sprzedaje Subaru i jeździ MZK -
      renciści mają zniżki.
      Jak poseł traci mandat, to znaczy że utracił poparcie społeczne, a w przypadku
      TEGO posła sytuacja wygląda prawie jak prośba o zapomogę do byłego pracodawcy,
      który wylał pracownika dyscyplinarnie za działanie na szkodę firmy i będzie za
      to odpowiadał przed sądem - jak ją dostanie, to ja zapisuje się do partii
      prowadzącej w sondażach i biorę pożyczkę na start w przyszłych wyborach.
    • jenuc za 1900zł 24.01.07, 10:39
      a te dobra które mu zostały to może sprzedać,a nie żebrać aby żyć z naszych
      pieniędzy-podatnika,bo ja też bym chciał otrzymywać zapomogę od sejmu
    • jc72 [...] 24.01.07, 10:42
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • yeellow nienawisc odbiera zdolnosc czytania? 24.01.07, 10:43
      >Gazeta odnotowuje, że dom, w którym Pęczak mieszka z córka i zięciem, jego
      >wyposażenie, auto subaru oraz konto bankowe, na którym były poseł ma
      >zdeponowane jeszcze 350 tys. złotych, są zajęte przez komornika na poczet
      >przyszłej grzywny.

To jak moze cos sprzedac, co jest zajete przez komornika? I jaka wysoka bedzie
      ta grzywna, skoro trzeba na nia zablokowac tyle srodkow?

Gawiedz nie lubi Peczaka, wiec nic mu sie nie nalezy. Stara prawda, ze tlum nie
      zna umiaru...
      • uu1 Re: nienawisc odbiera zdolnosc czytania? 24.01.07, 11:05
        > Gawiedz nie lubi Peczaka, wiec nic mu sie nie nalezy. Stara prawda, ze tlum nie
        > zna umiaru...
        Lubi, nie lubi to nie ma znaczenia. Skoro w sytuacji w której jest znalazł się
        na własne życzenie, to niech zachowa się jak mężczyzna. Np. nie musi jeździć
        samochodem.
        PS. Stawiam dolary przeciwko orzechom, że rozwód jest fikcyjny.
        • zapytaniaznak Re: nienawisc odbiera zdolnosc czytania? 24.01.07, 11:25
          uu1 napisała:

> PS. Stawiam dolary przeciwko orzechom, że rozwód jest fikcyjny.

To przegrałaś. To suka. Puściła go w trąbę jak tylko stracił "koryto".
          Pęczak się z nią ohajtnął dosyć szybko po śmierci swojej pierwszej żony. Ta
          druga również jest zamieszana w różne machlojki, między innymi WFOŚrod.
          Na pierwszą żonę Pęczak kupił grunt po zaniżonych cenach. Potem - jak wszystko
          wypłynęło - obiecywał, że sprzeda, potem mu się zapomniało...

Pęczak nawet bez Dochnala ma sporo brudu za uszami.
      • rupertc Re: nienawisc odbiera zdolnosc czytania? 24.01.07, 11:21
        Nareszcie, jakiś rozumny głos! A już myślałem, że nie ma inteligentnych ludzi
        na tym forum.

pzdr.
      • losiu4 Re: nienawisc odbiera zdolnosc czytania? 24.01.07, 11:47
        yeellow napisał:

> Gawiedz nie lubi Peczaka, wiec nic mu sie nie nalezy

sie niech do roboty jakiejś uczciwej weźmie... co, rączki przy samym tyłku
        urypało? co do "należenia sie": chętnie bym się przyjrzał tej rencinie ca. 1900
        na łapke... ZUS ostatnio strasznie drazliwy, tnie rowno, może i tu by coś
        znalazł.

Pozdrawiam

Losiu
    • michalparadowski p.Pęczak nie może wyżyć!? 24.01.07, 10:45
      Należy jak najprędzej, DOŁOŻYĆ byłemu panu posłowi.
    • maria.b1 1.900 zł renty 24.01.07, 10:47
      Ja mam 1.040 zł renty i nie wysyłam listu do marszałka sejmu, a może powinnam?
      I co z tymi ludźmi co mają po 400 zł?
      maria
      • yeellow Re: 1.900 zł renty 24.01.07, 10:51
        Moze powinnas. I moze powinnas oddac 600 zl, bo w porownaniu z tymi, co maja
        400, to oplywasz w luksusy.

Wyslal list do swojego pracodawcy, poslowie maja prawa do pozyczek i jakiegos
        tam funduszu. Lyzwinski korzystal, wielu innych poslow tez i jakos wielkiego
        problemu nie bylo.
        • kij_w_mrowisko1 Re: 1.900 zł renty 24.01.07, 10:54
          yeellow napisał:
          > Wyslal list do swojego pracodawcy, poslowie maja prawa do pozyczek i jakiegos
          > tam funduszu. Lyzwinski korzystal, wielu innych poslow tez i jakos wielkiego
          > problemu nie bylo.

Ale on już nie jest posłem!!

SLD=LSD
          • yeellow Re: 1.900 zł renty 24.01.07, 12:06
            to najwyzej zadnej kasy nie dostanie. Ale to, ze inni maja mniej, to zaden
            argument.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka