Dodaj do ulubionych

W Krakowie PO zawrze kontrakt z prezydentem lew...

26.01.07, 07:35
Katoliccy wyborcy nigdy wam tego nie wybaczą.
Obserwuj wątek
    • fraglesi67 W starym, pięknym mieście Gdańsku PO..... 26.01.07, 07:43
      ...za poprzedniej kadencji dość jawnie "spółkowała" z SLD
      • navaira Zdrada ideałów... PiSsu 26.01.07, 09:16
        Polecam świetny tekst Waldemara Kuczyńskiego:

kuczyn.com/2007/01/26/pis-zgwalcil-platforme/
      • kralik111 Re: W starym, pięknym mieście Gdańsku PO..... 26.01.07, 09:21
        fraglesi67 napisał:

> ...za poprzedniej kadencji dość jawnie "spółkowała" z SLD

W poprzedniej kadecji sejmu PiS bylo koalicjantem parlametarnym z SLD, jakos
        dalo sie z tym zyc...;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    • kika113 Re: W Krakowie PO zawrze kontrakt z prezydentem l 26.01.07, 07:44
      Niech sie tak nie spiesza bo Majchrowski jest zamieszany w przekrety.
      pokazywali reportaz w TV.
      • kika113 W Wawie to samo 26.01.07, 07:47
        PO i stare komuchy obsadziły wspólnie stanowiska a teraz trzęsa d... że
        wkurzeni i zrobieni w ostatniej chwili w trąbę POwcy zagłosują inaczej.
      • 4krzych1 to tylko "układ", po krakowsku "familia".... 26.01.07, 08:48
        • emenefix Polityczna Prostytucja PO? Panienki do wynajecia 26.01.07, 09:09
          typowe.
    • janusz_au Re: W Krakowie PO zawrze kontrakt z prezydentem l 26.01.07, 07:49
      Katolicy wyborcy sa jak stado owiec ,cokolwiek im Torunski owczarek kaze to
      zrobia wiec nie piszcie kolego ze im tego nie wybaczycie.wybaczycie
      ..wybaczycie i jeszcze na tace dacie nieco wiecej aby mohery mogly placic
      odszkodowania molestowanym .Niewykluczone ze dziwisz tez z tej samej grupy .Sam
      molestowal wiec dba o interesy kolegow po sklonnosci.
      Panie Boze jezeli naprawde twoj personel naziemny jest ustanowiony przez
      Ciebie(w co bardzo watpie)sposc jakas nagla blyskawice na naszych szanownych
      ojczulkow i przeorow niech nam wiece jnei gmatwaja zycia a tobie nie przynosza
      zlego imienia
      • kika113 Komuchowi janusz_au napisać słowo 26.01.07, 07:58
        "katolik" a juz traci rozum i pluje pianą jak nawiedzony chory lewus którego
        jedynym celem jest zniszczyć wiarę i zostawć tylko komunę Marksa Lenina i
        Engelsa. Stary lewak otumaniony śmiertelną ideą która powinna być zabroniona
        tak jak faszyzm. Pluj sobie dalej stary betonie twoja komuna to padlina. A
        Majchrowski jest zamieszany w przekręty jak wiekszość SLDowskich sowieckich
        łapciuchów którzy tylko myślą jak tu komus ukraść "czasy" z ręki.
    • wysokiktos Tusk przeprasza za zamieszanie 26.01.07, 07:55
      jakie powstalo w zwiazku z Walcowa i innymi jej podobnymi. Cala odpowiedzialnosc
      bierze na siebie. Oczywiscie tego nie przeczytamy w wyborczej, bo wyborcza nie
      jest od informowania, tylko indoktrynowania.
      Jesli ktos nie wierzy, odsylam do innych, bardziej poinformowanych zrodel.
      Bedzie w szoku po tym co uszlyszy. Przynajmniej ja bylem ;) Tusk mnie zaskoczyl,
      co oczywiscie nie skloni mnie do glosowania na ta partie hehe. W polityce nie ma
      miejsca na wspolczucie. Kto popelnia bledy, wypada z gry.
      • gazamate Re: Tusk przeprasza za zamieszanie 26.01.07, 09:26
        Ciekawe czy byś Tuskowi przebaczył gdyby gość czy te jego cianiasty coś nie tak
        jak trzeba zrobili a ty z twojego prywatnego portfela musiał byś wysupłać
        przypuśćmy 200 zł i został tylko za to przeproszony. Co znaczą przeprosiny po
        spowodowaniu milionowych strat w wyniku czyjegoś zadufania w sobie, bufonostwa
        niekompetencji .i olewactwa. W przypadku tuska przeprosiny odbieram jako wyraz
        desperacji po kolejnej porażce i chęć załagodzenia dyskwalifikujących poczynań
        jego i jego partii, których oczywiście prywatne media sprzyjające PO we
        właściwy sposób nie nagłośnią i nie będą się nimi ekscytować tygodniami. A może
        nagłosnią ale w ten sposób ze to wina PISu, mściwosci Kaczyńskich itp.
    • zupper a jeszcze niedawno dla GW był "niezalezny" 26.01.07, 07:59
      Dziś juz jest lewicowy hahahahahah
    • qc To ilu jest tych "postkomuchow" w SLD? 26.01.07, 08:04
      chyba nie wiecej niz w pis i ich, przepraszam za wyrazenie, koalicjantach?
      (Z ta roznica ze w pis kazdy "postkomuch" to twardy, czerstwy i prymitywny
      bolszewik).
      • kika113 Same "postkomuchy" w SLD 26.01.07, 08:08
        SLD przefarbowane czerwone zdrajduchy bezpaństwowce z zasadami
        sowieckimi "obrobić wszystko co sie napatoczy". Za komuny służyli jak pieski
        ruskom a teraz nazywają sie SLD i sciagaja kase jak mafia
    • maaac Z postkomunistycznym tak, lewicowym nie. 26.01.07, 08:09
      :) Pragnę zwrócić uwagę że wygrał kandydat 'postomuny', a nie lewicy. Lewica,
      która obecnie w Polsce godnie reprezentuje PiS obeszła się ze smakiem
      mimo "zdrady" Rokity.
      • kika113 Re: Z postkomunistycznym tak, lewicowym nie. 26.01.07, 08:13
        Nie obrazaj sowieckich sługusów SLD którzy jeszcze nazywają się SOJUSZ LEWICY
        DEMOKRATYCZNEJ (a powinni nazywać sie SOJUSZ LEWICY SŁUŻBY SOWIECKIEJ) i nie
        łżyj lewusie.
        • maaac Re: Z postkomunistycznym tak, lewicowym nie. 26.01.07, 09:15
          Nie łżę. To ty się mijasz z prawdą komunistko.

Może i SLD to potomkowie Płatnych Zdrajców Pachołków Rosji (ukłony dla
          Moczulskiego - i kto tu się okazał "pzpr") ale z lewica to juz dziś niewiele
          mają wspólnego prócz nazwy i lekkiej retoryki.

Czerwony sztandar lewicy dziś godnie dzierży PiS. Może i słowem o tym nie
          wspomną zamazujac to bredzeniem o "solidarnym państwie" ale ich lewicowość i
          komunistyczny sposób widzenia widać na każdym kroku. Co decyzja to jak z PRL.
          Co przemówienie to jak kalka z Gierka czy Gomułki...
          • kika113 Re: Z postkomunistycznym tak, lewicowym nie. 26.01.07, 11:20
            Komuchy i lewacy to sowieckie pacholki rozsiane jak zaraza po Europie. A PiS blizej do
            chadecji ale ty niewiesz co to jest matolku.
            • maaac Re: Z postkomunistycznym tak, lewicowym nie. 26.01.07, 13:40
              > Komuchy i lewacy to sowieckie pacholki rozsiane jak zaraza po Europie. A PiS
              bl
              > izej do
              > chadecji ale ty niewiesz co to jest matolku.

Lewicowość nie mierzy się miłością do Rosji czy ZSRR (ot taki Dmowski kochał
              Rosję, a za lewicę trudno go brać).

Zresztą odkąd SLD jeszcze jako PZPR "zgodziło" się na upadek komunizmu w
              Polsce ma dość kiepskie notowania u "towarzyszy" w Rosji. Poparcie przez
              Kwaśniewskiego Pomarańczowej Rewolucji jeszcze bardziej miłość Kremla do SLD
              osłabiło... Już PiS może mieć lepsze notowania bo ich za zdrajców nie mają.

Lewicowość to podejście do sposobu zarządzania państwem w tym: redystrybucja
              dochodów, stopień centralizacji decyzji, planowość, stopień upaństwawiania
              gospodarki, stopień ograniczania wolności inicjatyw obywateli. Jak sie porówna
              to co wyczynia i głosi PiS z komunistami i partiami chadeckimi na zachodzie to
              nie ma wątpliwości do kogo PiSowi bliżej. Porządnemu chadekowi na przykład
              nigdy by nie wpadły do głowy pomysły w stylu nacjonalizacji przemysłu czy
              likwidacji niezależności samorządów lokalnych co pojawiało się w przemówieniach
              członków PiS.

Wyglada na to Pani Kiko że poza umiejętnościa obrzucania mnie inwektywami to
              Pani ma dość marne informacje co do zarówno poglądów politycznych PiS jak i
              innych partii europejskich.
    • presentation1 ......A nie mowilem?........... 26.01.07, 08:13
      PO to tez postkomuna.Wielu z PO ma tyle brudu za paznokciami ze wie gdzie ten brud najlepiej uchowac.Tylko z SLD.Wstyd ze PO mowi o sobie Partia prawicowa.Maja tyle z prawicy ile ja z Mongola.
    • ryssio He, he, PO po prostu myśli rozsądnie 26.01.07, 08:18
      a sojusznicy PiS wycięci w wyborach równo :-)
      • kika113 Wyborcy PO wogóle nie myślą 26.01.07, 08:21
        tylko ślepo wierzą sprawnej propagandzie a teraz obudzili się np w Wawie z reką
        w nocniku i komuchami przy boku Gronkiewicz.
        • ryssio Wiem że sytuacja boli debili co głosowali na PiS 26.01.07, 08:24
          ale akurat mnie to nie martwi :-)
          • kika113 Zasady lewicy SLD 26.01.07, 08:27
            Skok na kasę i zrobic "dobrze" seksualnym mniejszosciom hehe
            • ryssio W sprawie mniejszości seksualnych to do Jarka K. 26.01.07, 08:32
              W sprawie skoku na kasę to do Skrzypka, Marcinkiewicza, Kownackiego itp.
              • kika113 Majchrowski niedługo pójdzie do pierdla 26.01.07, 08:39
                bo jest zamieszany w korupcję hehe a sk...omuszałe PO na śmietnik historii
                razem z czerwonką.
                • ryssio He he...Nie strasz nie strasz bo się ... 26.01.07, 08:48
                  Póki co to PiS śpiewa coraz bardziej cienko, przegraliście co było można w
                  wyborach samorządowych, koalicjanci wycięci w pień, ratujecie się jeszcze
                  trochę kupowaniem za publiczne pieniądze głosow wyborców (niepotrzebne, ale
                  efektowne inwestycje typu stacji we Włoszczowie), ale nic dziownego. Jak
                  powiedział Lec - "Tonący brzydko się chwyta" :-)
    • oracz_prawdziwy Przeczytałem wszystkie wypowiedzi 26.01.07, 08:28
      Mój Boże co za głupota. Ani jednego głosu który świadczyłby o samodzielnym
      myśleniu. Wszystko to powtarzanie "politycznych hasełek".
      • presentation1 Re: Przeczytałem wszystkie wypowiedzi 26.01.07, 08:34
        Opinie sa jakie sa.Nie ma racjonalnego wytlumaczenia koalicji PO z SLD.Jest to bardzo smieszna sytuacja gdy partia wygrywajaca w sondazach mieniaca sie prawicowa naraz nie znajduje nikogo do koalicji i zmuszona jest bratac sie z postkomuna.Gdyby chodzilo o jakas pipidowke-nie ma problemu gdyz tam polityka najczesciej odbiega od ogolnopolskich stereotypow.Co sie tyczy tak Warszawy czy Krakowa takie decyzje stanowia juz linie programowa danych partii.A stad krok do koalicji a moze nawet polaczenia PO z SLD.Polityka w wykonaniu Tuska jest nieobliczalna.Wszystko mozliwe.
        • ryyys Zadanie dla presentation1 26.01.07, 08:47
          Ty już opanowałeś sztukę stukania w klawiaturę. Jednak żeby to miało sens,
          musisz jeszcze nauczyć się myśleć (to nie to samo, co używanie schematów
          podsuwanych przez PiS "ciemnemu ludowi, który to kupi" (J. Kurski)).
          Więc do dzieła. Zaczynamy od prostego zadania:
          Cegła waży kilogram i pół cegły. Ile waży cegła?
          Odwagi i wytrwałości - początki są zawsze trudne.
          • presentation1 Re: Zadanie dla presentation1 26.01.07, 09:01
            Cegla wiec wazy 100 ml.krwi ktora komunisci wypuscili srednio na jednego obywatela przez kilkadziesiat lat swojego totalitaryzmu.
            • monachus Re: Zadanie dla presentation1 26.01.07, 09:07
              moze to przypmoni nam ilu to kler rzymski ludzi wybił co wcale nie przeszkadza
              ci im d.... lizac jako wierny kundel PISu
              • presentation1 Re: Zadanie dla presentation1 26.01.07, 09:08
                Czy to tylko zlosc?A moze to juz bezradnosc?
                • rs_gazeta_forum Re: Zadanie dla presentation1 26.01.07, 12:26
                  presentation1 napisał:
                  > Czy to tylko zlosc?A moze to juz bezradnosc?

Bezradność. Nie ma sposobu na wykorzenienie głupoty.
          • remik.bz Pozwolisz podać rozwiązanie ? 26.01.07, 09:17
            ryyys napisał:

> Cegła waży kilogram i pół cegły. Ile waży cegła?
            > Odwagi i wytrwałości - początki są zawsze trudne.

Pozwolisz ,że podam sposób rozwiązania. Bardzo chcę dostać pochwałę od jakiegoś
            zwolennika komuchów , bo jak do tej pory to mnie tylko "gnebili".
            waga cegły X
            X = 1 + 0,5 X / - 0,5 X
            X - 0,5X = 1
            0,5 X = 1 / : 0,5
            X = 1 : 0,5
            X = 2
            ODP : cegła waży 2 kg
            Czy zasłużyłem na komusza pochwałę wreszcie po tylu latach ?
            • pierot6 remik.bz.. Mam sąsiada..{6lat}..lepiej liczy.. 26.01.07, 09:26
              i nie czeka na pochwały..Do tego deklamuje..
              • remik.bz Ale ja chciałem "order Lenina" !!! 26.01.07, 09:36
                pierot6 napisał:

> i nie czeka na pochwały..Do tego deklamuje..

Oj , to chyba popadnę w depresję.
                A tak chciałem się komuchom podlizac , jakis order Lenina dostać , czy pochwałę
                egzekutywy.
                No cóż , nie udało się. Wypada tylko złożyć samokrytykę , tylko podpowiedz mi
                na jaki temat.
                • kolter Re: Ale ja chciałem "order Lenina" !!! 26.01.07, 09:39
                  smigaj na bazar tam za 5 zl kupisz od ruskich oznake komsomolu z napisem we wez
                  lopate wykop sobie mogile
                  • remik.bz ale ja chciałem prawdziey nie z bazaru !! 26.01.07, 09:44
                    kolter napisał:

> smigaj na bazar tam za 5 zl kupisz od ruskich oznake komsomolu z napisem we
                    wez
                    > lopate wykop sobie mogile

Ale ja chciałem prawdziwy , taki od egzekutywy. Czy Ty byś miał satysfakcję np
                    z dyplomu magistra kupionego na bazarze? Oczywiście ,że nie. Bo przecież Ciebie
                    stać na zrobienie magisterium o własnych siłach. Wierzymy w Ciebie , jesteśmy z
                    Toba , wow !!! ( czyt. łołłł !!)
                    • kolter Re: ale ja chciałem prawdziey nie z bazaru !! 26.01.07, 09:46
                      no tak bazarowy dyplom nie daje satysfakcji poza kasa !! masz racje wiec musisz
                      wspierac sojusz robotniczo chlopski wtedy napewno medal dostaniesz
                      • remik.bz Re: ale ja chciałem prawdziey nie z bazaru !! 26.01.07, 09:53
                        kolter napisał:

> no tak bazarowy dyplom nie daje satysfakcji poza kasa !! masz racje wiec
                        musisz
                        > wspierac sojusz robotniczo chlopski wtedy napewno medal dostaniesz

No to bym musiał wstąpic do PO , ale oni znowu nie chca solidarnego państwa .
                        Jak widać chcą wspierać ten sojusz ( przynajmniej w Krakowie)
                        A to walory intelektualne ( np umiejętność rozwiązywania równań z jedną
                        niewiadomą) nie wystarczą na ten order? Musze koniecznie zmienic poglądy ?
                    • kolter Re: ale ja chciałem prawdziey nie z bazaru !! 26.01.07, 09:49
                      wracajac do tego napisu na odznace konsomolu to wcale ci nie sugerowalem zebys
                      sobie dol kopal pamietam ze ruscy stacjoinujacy w moim miesci tak tlumaczyli 4
                      literowy napis na tej odznace WLKSM wazmi lapatu kapaj siebia magilu!!
    • me2free Krakow zmienia sie, pieknieje dla mnie i niewazne 26.01.07, 08:33
      czy Krakuskowem rzadzi SLD, czy niezalezny (wrocek)? byle w miasto rozwijalo sie
      i nie poprzez budowe kolejnego muzeum. Rokita wscieknie sie, ale dobrze mu, nie
      ma intuicji politycznej.
    • ryyys Nareszcie! 26.01.07, 08:39
      W tym kraju ideologicznego oszołomstwa jest konieczne pokazywać, że życie
      publiczne, szczególnie polityka, wymaga umiejętności zawierania kompromisu.
      PO na dłuższą metę zyska, bo "milcząca większość" już to wie.
      Gratulacje!.
      • presentation1 Re: Nareszcie! 26.01.07, 08:42
        Gdy na zachodzie nastepuja tego rodzaju koalicje nie zawsze wychodzi to na zdrowie.Jednak tam jest sytuacja diametralnie rozna.Lewica nie ma bagazu zbrodni przeciwko wlasnej ojczyznie i obywatelom.
        .W Polsce lewica splamila sie krwia , zdrada itd..Wiec uklad z ta formacja to cos ohydnego.
        • kolter Re: Nareszcie! 26.01.07, 09:20
          zapomniales dodac tez ze prawica nie jest klerykalna , i nie lize d.... klerowi
    • vidi12 Tajnych współpracowników PiS-u - rozliczymy 26.01.07, 08:40
      Po następnych wyborach trzeba będzie rozliczyć członków i tajnych
      współpracowników PiS-u. Delegalizacja tej organizacji przestępczej będzie
      konieczna dla uchronienia Polski przed jej dalszym rozkradaniem przez , coraz
      bardziej pazerny KK.
    • stinger47 zawra pakt nawet z diablem 26.01.07, 08:47
      żeby tylko w koncu dorwac sie do wladzy i skonczyc z tą frustracją
      • emenefix Smród lgnie do szamba 26.01.07, 09:10
        w sumie nie ma sie co dziwic
        • presentation1 Re: Smród lgnie do szamba 26.01.07, 09:19
          Codziennie wychodze z pieskiem .3 razy dziennie na spacer.Piesek nie jest dumny ze wychodzi.Zamiast z radosci wzniesc leb ku sloncu on posrod traw szuka zapachu innego psa.Moze byc to nawet kundel.Swoj ciagnie do swego..
          • kolter Re: Smród lgnie do szamba 26.01.07, 09:22
            masz racje z tymi kundlami rydz i PIs jak raz do tego opisu pasuja
          • zgodnik1 presentaton1.. i ty w tym szambie tkwisz... 26.01.07, 09:33
            szambo , to koalicja stworzona przez Kaczyńskich...
            PZPR,kryminaliści,SB.. to mieszanka PISokomuny,
    • remik.bz Radni z PO winni obejrzeć film o "Ince" 26.01.07, 08:57
      W miniony poniedziałek w TVP pr. 1 emitowany był film (przedstawienie
      teatralne) o komunistycznum morderstwie sądowym na 17 letniej
      sanitariuszce "Ince" z oddziału Łupaszki.
      Krakowscy radni z PO winni ten film obowiązkowo obejrzeć zanim zaczną wchodzić
      w konszchty z komuchami.
      I jeśli jeszcze mają odrobine przyzwoitości, to powinni się zastanowić nad
      swoim postepowaniem
      • kolter Re: Radni z PO winni obejrzeć film o "Ince" 26.01.07, 09:12
        ja kiedys czytalem pisemko siadkow jehowy jak to bochaterscy zolnierze WiN
        zastrzelili w 1945-46 dziewczynke od jehowych za to ze nie chcial przzezegnac
        sie po katolicku wiec moze i ty to wez pod uwage wierny slugo PISu
        • remik.bz komuchy mają krew na rękach 26.01.07, 09:31
          kolter napisał:

> ja kiedys czytalem pisemko siadkow jehowy jak to bochaterscy zolnierze WiN
          > zastrzelili w 1945-46 dziewczynke od jehowych za to ze nie chcial przzezegnac
          > sie po katolicku wiec moze i ty to wez pod uwage wierny slugo PISu

Sp[rostowanie. Nie "sługo" tylko "zwolenniku" i ew. "wyborco"
          Może Cię to zdziwi , ale popieram program PiS (solidarne państwo) , bo jest mi
          najbliższy - mimo ,że widzę iż ludzie realizujący go czasami błądzą ( jak to
          ludzie)
          Z innymi formacjami można dyskutawać, wchodzić w koalicje , szukac kompromisów.
          Ale za wyjatkiem komuchów. Oni maja krew na rękach. I to nie tylko krew Inki
          ale tysięcy innych niewinnych ludzi - w tym Staszka Pyjasa , Popiełuszki ,
          górników z Wujka.
          Komuchów "nie ma " dla porzadnych ludzi.
          • kolter Re: komuchy mają krew na rękach 26.01.07, 09:43
            a wiesz ile to ludzi kler watykanski zabil ? jakos jednak twoim PISowcom to nie
            przeszkadza wiernie watykanowi sluzyc , o aferze pedofilskiej nie wspomne
            • seawolfie Re: komuchy mają krew na rękach 26.01.07, 13:55
              Tyle, że "kler watykański" zabijał 500 lat temu, a twoi idole z komuny jeszcze
              parę lat temu, nawet po 1989 roku- np, ks. Zycha, Niedzielaka, Suchowolca.
          • zgodnik1 remik.bz..Kościól też ma krew na rękach, i co ? 26.01.07, 10:14
            mam przestać byc katolikiem?...Bęcwale..
      • pierot6 remik.bz... co ty pieprzysz, baranie? 26.01.07, 09:22
        Krakowianie wybrali Majchrowskiego, to wszyscy komuchy?
        Idż pod sukiennicei powiedz to im, głośno ! A potem{jeżeli zdołasz}, wróć i
        opisz swoje wrażenia !
        • remik.bz Gratuluje "elitarnej" argumentacji 26.01.07, 09:41
          pierot6 napisał:

> Krakowianie wybrali Majchrowskiego, to wszyscy komuchy?
          > Idż pod sukiennicei powiedz to im, głośno ! A potem{jeżeli zdołasz}, wróć i
          > opisz swoje wrażenia !

No cóż ,epitet swiadczy dobitnie o tym ,ze jesteś z "elit"
          PS jestem z Krakowa . Zawsze i wszędzie otwarcie mówię ,ze głosowanie na
          komuchów to brak zwykłej ludzkiej przyzwoitosci.
          Nie wszyscy się zgadzają. Ale z reguły dyskutuja na "argumenty" nie na "epitety"
          • zgodnik1 remik.bz.... jesteś zakłamany bęcwał !!!!! 26.01.07, 10:12
            poniżej piszesz,że interesuje cie tylko program,nie kto jest kim..To jak ?
            Jak komuchy w PIS, to w porządku, inaczej to juz brak przyzwoitości?
            Jesteś zakłamany jak Rydzyk...
      • ursullaaa Re: Radni z PO winni obejrzeć film o "Ince" 26.01.07, 09:24
        a wolelibyście,żeby przez 4 lata były tylko kłótnie i awantury w radzie miasta ?
        polityka jest sztuką kompromisu, na który skazali polityków sami wyborcy,kreując
        taki a nie inny układ sił politycznych, ja chcę by Krakow się rozwijał, a
        nie ugrzązł w błocie wzajemnych animozji i uprzedzeń, które przeszły przecież do
        historii - na tym polega demokracja Drodzy Uprzedzeni, a większość Waszych
        wypowiedzi świadczy o ......
    • jelophgw _____ PO zawrze kontrakt z prezydentem _____ 26.01.07, 09:15
      Wy nie musicie zawierać kontraktów z lewizną, wy jesteście jego odłamem
      • kolter Re: _____ PO zawrze kontrakt z prezydentem _____ 26.01.07, 09:16
        ale bardziej w prawo , nie jak PISkomunia!!
        • pierot6 Krakusy wybrały Majchrowskiego, ich prawo ! 26.01.07, 09:19
          Politycy chcą sie obrażac na wyborców ?, to won, wypie......!
    • tyrranus tym co mnie razi 26.01.07, 09:25
      i u polityków i u wielu wyborców, że traktują współpracę z jakiimś ugrupowaniem
      praktycznie jak zdradę... pogięło ich?

w samorządach robi się taką koalicję, jaką wygodnie jest zrobić...
      a w większości wypadków polityka na szczeblku lokalnym dotyczy mniej
      konfliktowych a bardziej konkretnych spraw....
      • zgodnik1 remik.bz.. A komuniści w rządzie PIS-u, nie rażą ? 26.01.07, 09:31
        Jasiński,Leper{kryminalista,SB-ek},Waserman,Kryże,Sowińska,Aumiler,Fąfara,itd
        kliknij hasło "kryże"..może coś do ciebie dotrze..
        • remik.bz Re: remik.bz.. A komuniści w rządzie PIS-u, nie r 26.01.07, 09:57
          zgodnik1 napisał:

> Jasiński,Leper{kryminalista,SB-ek},Waserman,Kryże,Sowińska,Aumiler,Fąfara,itd
          > kliknij hasło "kryże"..może coś do ciebie dotrze..

Pewnie ,że rażą. Ale ja przede wszystkim głosuję na program , nie na ludzi.
          A program PiS-u jest mi najbliższy. A ludzie , jak to ludzie ...Szefowie PiS-u
          robią błąd podpierając się ludźmi o komuszym rodowodzie.
          Tyle ,że i tak nie widzę alternatywy dla PiS-u. Jak się nie ma co się lubi , to
          się lubi co sie ma.
          • maaac Re: remik.bz.. A komuniści w rządzie PIS-u, nie r 26.01.07, 10:56
            >> Ale ja przede wszystkim głosuję na program , nie na ludzi.

OK -
            1. Więc co razi cie w programie PO i prezydenta Krakowa?
            2. Dlaczego nie razi cię lewicowy program PiS ukrywający się za zasłoną
            państwa "solidarnego"?
            • remik.bz Re: remik.bz.. A komuniści w rządzie PIS-u, nie r 26.01.07, 11:31
              maaac napisał:

> >> Ale ja przede wszystkim głosuję na program , nie na ludzi.
              >
              > OK -
              > 1. Więc co razi cie w programie PO i prezydenta Krakowa?

W programie PO - razi brak zainteresowania problemami ludzi "biednych nie z
              własnej winy". Chodzi mi o ludzi , którzy całe życie uczciwie pracowali , a
              dziś są starzy i wegetują. Komuna odebrała im szansę na godne życie i godna
              starość.
              A PO widzi jedynie młodych , silnych , energicznych - tych starych nazywając
              pogardliwie moherami. I czeka ,aż wyginą jak mamuty.
              Odnośnie Majchrowskiego - mam do niego po prostu uprzedzenie "zawodowe"
              Zarzucam mu utworzenie z Wydziału Architektury jakiegoś monstrum wyjątkowo
              wrogiego Polakowi-szarakowi chcącemu coś tam załatwić.
              Zarzucam mu również działanie na szkodę zwykłych mieszkańców Krakowa a
              popieranie "wielkiego i dziwnego kapitału"(szkodzącemu miastu) m.in. poprzez
              włoski strajk przy opracowywaniu miejscowego planu zagosp. dla Krakowa.
              W rezultacie tego "zaniedbania" wielcy inwestorzy buduja np blokowiska i
              rezydencje w terenach chronionych (np, na Woli Justowskiej, w Bronowicach ) a
              Polak-szarak ma olbrzymi problem z adaptacja strychu.

> 2. Dlaczego nie razi cię lewicowy program PiS ukrywający się za zasłoną
              > państwa "solidarnego"?

Dlatego ,że program lewicowy nie jest z definicji tragedią narodową. Lewica (
              ale prawdziwa , ideologiczna) jest weręcz niezbędna dla "komfortu " życia
              politycznego.
              Problem w tym ,że komuchy nigdy nie były lewicą. To grupa cwaniaków
              szermujących lewicowymi hasłami dla własnych korzyści i powiązanych ( jak
              Majchrowski) z wielkim i często dziwnym kapitałem.
              • zgodnik1 remik.bz.. jestes koł..jak Leper... 26.01.07, 11:36
              • remik.bz Apartamentowiec pod Wawelem 26.01.07, 12:02
                Jakby na "zamowienie" mamy temat apartamentowca pod Wawelem .
                Niedługo to i na dziedzińcu Wawelu dzięki Majchrowskiemu powstanie jakis
                apartamentowiec. Działki na dziedzińcu będą drogie , bedzie niezła kasa (
                tyle ,że nie dla miasta)
              • maaac Re: remik.bz.. A komuniści w rządzie PIS-u, nie r 26.01.07, 13:46
                Ok - tak to rozumiem.
                Negacja PO jako partii liberalnej, a akceptacja PiS jako partii lewicowej. Do
                tego negacja "postkomuchów" nie za lewicowość a za totalitarną przeszłośc i
                kanciarstwo od których nigdy się nie odcięli.
                Nie są to moje poglądy - uwazam, że lewicowośc zbyt znaczna zawsze prowadzi do
                tego co robiło PZPR ale takie poglady mogę uszanować. Nie neguję również faktu
                że "trochę" lewicowości państwu dobrze robi.

Drażnią mnie tylko kłamstwa jakoby to PO było lewicowe, a PiS prawicowy
                podczas gdy widac ze we wzajemnym układzie jest dokładnie na opak.
    • stara_twojej_starej Re: W Krakowie PO zawrze kontrakt z prezydentem l 26.01.07, 09:33
      Postkomunistyczny...???
      Powinni popatrzeć na PiS. Tu nie ma postkomunizmu, ale czysty PRL, czysty komunizm w najgorszej postaci.

----
      swsts.blox.pl/html
      • kika113 Re: W Krakowie PO zawrze kontrakt z prezydentem l 26.01.07, 11:34
        Matoly myla komunism z troska o wszystkich obywateli. Komunizm i socjalizm to banda
        zlodziei i bandytow. A PiS jest raczej bliski chadecji ale matoly wyksztalciuchy nie znaja takiego
        pojecia i mylnie kojarza z lewica.
        • maaac Re: W Krakowie PO zawrze kontrakt z prezydentem l 26.01.07, 13:52
          To ty się mylisz droga koleżanko... Troska o obywateli to właśnie zasłona dymna
          dla neokomunistów. Wiedząc, że lewicowe poglądy Polsce są bardzo ciepło
          przyjmowane, za to sama nazwa "lewica" budzi obrzydzenie PiS się
          tak "sprzedaje".
      • zgodnik1 remik.bz... stchórzył, ten typ tak ma... 26.01.07, 11:35
        jak to PISokomuna...nigdy nic merotycznego
    • seawolfie W Krakowie PO zawrze kontrakt z prezydentem lew.. 26.01.07, 13:48
      Oczywiście, nie ma to nic, ale to nic wspólnego z jakąkolwiek koalicją PO i
      SLD, której istnieniu zdecydowanie zaprzeczają liderzy PO- to znaczy Schetyna i
      jego asystent, ten, no, jak mu tam- aha, Tusk.

To dobrze, że te układy wychodzą na światło dzienne- przypomnimy w czasie
      wyborów, oj, przypomnimy! Przy okazji- PO ma prawo do sojuszu z SLD, mimo, że
      to partia, której PZPRowsko- SBckie korzenie są unurzane w polskiej krwi i
      zbudowana za pieniądze zagrabione za czasów PZPR i uzyskane od KGB. Ma prawo,
      ale , czy może byc dumna?

W sumie to dobrze, że polska scena polityczna się spolaryzuje na wreszcie
      przejrzystych zasadach- po prawej stronie PiS, po lewej PO i LiD, poza
      parlamentem i na marginesie Lepper i Giertych. Ja nie mam wątpliwości, po
      której stronie stanąć.
    • abba15 PO-komuna i SB-komuna to jedna i ta sama komuna 26.01.07, 17:56
      • maaac Re: PO-komuna i SB-komuna to jedna i ta sama komu 26.01.07, 18:15
        Możesz powtórzyć to i 1001-szy raz ale i tak to PiS było, jest i będzie jedną z
        bardziej lewicujących partii na polskiej scenie politycznej. Sposobem działania
        przy pomocy "ataków teczkowych" PiSowi też bliżej do SB niż jakiejkolwiek innej
        partii...
        • zambro W krakowskiej PO rządzi marksista - filozof 26.01.07, 18:24
          dodatkowo z tytułem profesora, chyba jeszcze od Gierka.
          • maaac Re: W krakowskiej PO rządzi marksista - filozof 26.01.07, 19:14
            > dodatkowo z tytułem profesora, chyba jeszcze od Gierka

Nawet jeżeli to prawda to i tak nie zmienia to faktu że to PiS jest obecnie
            jedną z najbardziej lewicowych partii w Polsce. :) Jak ktoś chce walczyć z
            komuną to proszę zastanawiać się nad dePiSyzacją Polski a nie nad tym czy PO
            zawiąze koalicję z SLD czy nie.
    • adset Re: W Krakowie PO zawrze kontrakt z prezydentem l 26.01.07, 19:18
      Brawo, Platformo! Od razu przyjmijcie w swoje szeregi Tajstera i Rybakiezy-
      Ralską.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka