Dodaj do ulubionych

Ludwik Dorn podał się do dymisji

• janusz_au Re: Ludwik Dorn podał się do dymisji 07.02.07, 10:30
      DAleko jestem od Poslki z walsnego wyboru ktorego raczej nie zaluje .Obserwuje
      scene polityczna w mej ojczyznei i zastanawiam sie czy rzad jezeli on wogole
      istnieje poza lajdaczeniem sie ,obrazaniem i szkalowaniem nawzajem robi
      cokolwiek innego .Zdaje mi sie ze ci panowie otrzymuja ogromne jak na plskie i
      swaitowe warunki pieniadze za to by zarzadzac krajem a nie miotac sie w z
      kaczoerami w kurniku.
    • centaur1 Ludwik Dorn podał się do dymisji 07.02.07, 10:31
      a może Dorn ma czasowo, na 2 lub 3 miesiące zastąpić Jarka na stanowisku
      Premiera ???? Może Jarek musi trochę dłużej poleczyć sobie złamaną rękę ????
      MOże czeka go jakaś operacja ręki, co czasowo uniemożliwiłoby kierowanie rządem ???
    • al675.3931 Re: Ludwik Dorn podał się do dymisji 07.02.07, 10:31
      abstracto napisał:

> Jakiś dym w tym kurniku ostatnio. He,he...
      Jak dzieci zaczynają się bawić zapałkami to dym jest tylko kwestią czasu.
      Dobrze jest jak przy tym się nie poparzą i nie podpalą domu, ale to już jest
      tylko kwestią szczęścia, zależy też w dużym stopniu od opieki rodziców.
    • skodabodzio Czyzby Rokita mial zamiar sie zeszmacic 07.02.07, 10:32
      jak wejdzie do tego upadajacego i kompromitujacego sie rzadu z wicepremierem
      lepperem i giertychem to skonczy jak ta baba gilowska, ktorej sie wydaje ze cos
      tam decyduje ale moze co najwyzej wstrzymac kase na szpitale, bo juz na swinie
      czy nierobow gornikow pieniedzy nei wstrzyma. Oj stoleczek sie podoba panei
      janku podoba, szkoda bo wygladales pan na rozsadnego czlowieka ktory po
      nastepnych wyborach bedziesz premierem
      • m15 ma szansę odchamić się 07.02.07, 10:34
        wszak wśród cieniasów i zgłupieć można i nabyć innych niepożądanych cech
        • skodabodzio Re: ma szansę odchamić się 07.02.07, 10:38
          moze na lekcjach u premiera leppera jak sie zachowywac wsrod kobiet a poprawnej
          polszczyzny bedzie sie uczyl u premirera kaczynskiego a na koniec lekcja
          prawdziwej "rzymskiej" musztry u premiera giertycha.. ha ha ha ha Nie badz
          smieszny, po prostu jasio stanie sie najwieksza szmata IV RP. Skonczy gorzej
          nisz kazio moherkiewicz
          • m15 Re: ma szansę odchamić się 07.02.07, 10:43
            skodabodzio napisał:

> moze na lekcjach u premiera leppera jak sie zachowywac wsrod kobiet a
            poprawnej
            >
            > polszczyzny bedzie sie uczyl u premirera kaczynskiego a na koniec lekcja
            > prawdziwej "rzymskiej" musztry u premiera giertycha.. ha ha ha ha Nie badz
            > smieszny, po prostu jasio stanie sie najwieksza szmata IV RP. Skonczy gorzej
            > nisz kazio moherkiewicz
            z andriszą obcować nie musi,a jeśli nawet, to warto poświęcić się dla dobra
            najjaśniejszej,wszak zasługi w walce z komuno-ubecją bedą zapisane nawt w
            niebie:))))
            • skodabodzio Re: ma szansę odchamić się 07.02.07, 10:45
              z andriszą obcować nie musi,a jeśli nawet, to warto poświęcić się dla dobra
              > najjaśniejszej,wszak zasługi w walce z komuno-ubecją bedą zapisane nawt w
              > niebie:))))

Nie badz smieszny. Kazdy kto macza palce w tym rzadzie tych ludzi kompromituje
              sie rownie mocno jak wszyscy, ktorzy w 1981 roku weszli do WRON
              • m15 Re: ma szansę odchamić się 07.02.07, 10:51
                skodabodzio napisał:

> z andriszą obcować nie musi,a jeśli nawet, to warto poświęcić się dla dobra
                > > najjaśniejszej,wszak zasługi w walce z komuno-ubecją bedą zapisane nawt w
                >
                > > niebie:))))
                >
                > Nie badz smieszny. Kazdy kto macza palce w tym rzadzie tych ludzi
                kompromituje
                > sie rownie mocno jak wszyscy, ktorzy w 1981 roku weszli do WRO
                z jakiego punktu widzenia to mówisz ,zwolennika nieboszczki unii demokratycznej
                czy sld?dla mnie kazdy ,kto ma odwage przeciwstawić się dawnym układom,całej
                III RP zasługuje na najwyższy szacunek
                • skodabodzio Re: ma szansę odchamić się 07.02.07, 10:59
                  a dla mnie kazdy kto twierdzi ze zeby miec swoja opinie to trzeba sie
                  stosunkwoac do SLD, UW czy innych partii powinien pojsc do lekarza.

A co do pytania.
                  MOWIE TO ZE SWOJEGO PUNKTU WIDZENIA. Dokladniej z punktu widzenia
                  wyksztalciucha ktory ma dosyc kompromitowania polski i robienia jej szkod przez
                  nieudacznikow i warcholow jakimi sa ludzie w rzadzie
                  • m15 Re: ma szansę odchamić się 07.02.07, 11:06
                    skodabodzio napisał:

> a dla mnie kazdy kto twierdzi ze zeby miec swoja opinie to trzeba sie
                    > stosunkwoac do SLD, UW czy innych partii powinien pojsc do lekarza.
                    >
                    > A co do pytania.
                    > MOWIE TO ZE SWOJEGO PUNKTU WIDZENIA. Dokladniej z punktu widzenia
                    > wyksztalciucha ktory ma dosyc kompromitowania polski i robienia jej szkod
                    przez
                    >
                    > nieudacznikow i warcholow jakimi sa ludzie w rzadzie
                    jeśli uważasz się za wykształciucha , to już wiem jakie masz poglądy i nie
                    dziwię się niczemu co napisałeś na tym forum,powodzenia -tak trzymaj(ważne by
                    mieć poglądy ,wszystko jedno jakie)
                    • mojboze Re: ma szansę odchamić się 07.02.07, 11:23
                      m15 napisał:

> skodabodzio napisał:
                      >
                      > > a dla mnie kazdy kto twierdzi ze zeby miec swoja opinie to trzeba sie
                      > > stosunkwoac do SLD, UW czy innych partii powinien pojsc do lekarza.
                      > >
                      > > A co do pytania.
                      > > MOWIE TO ZE SWOJEGO PUNKTU WIDZENIA. Dokladniej z punktu widzenia
                      > > wyksztalciucha ktory ma dosyc kompromitowania polski i robienia jej szkod
                      >
                      > przez
                      > >
                      > > nieudacznikow i warcholow jakimi sa ludzie w rzadzie
                      > jeśli uważasz się za wykształciucha , to już wiem jakie masz poglądy i nie
                      > dziwię się niczemu co napisałeś na tym forum,powodzenia -tak trzymaj(ważne by
                      > mieć poglądy ,wszystko jedno jakie)

Nie, dla nas wykształciuchów ważniejsze jest, zeby mieć poglady wypracowane
                      wiedzą i myśleniem, a nie zasłyszanych z radia tudzież zbudowanych na
                      negatywnych emocjach:)
                      • m15 problem w tym,że poglądy wykształciuchów 07.02.07, 16:11
                        wykuwają kadry michnikowszczyzny i gdyby pozbawić was codziennej lektury tego
                        brukowca ,to nie wiedzielibyście co myśleć na najmarniejszy nawet temat
                        • milo_1 Re: problem w tym,że poglądy wykształciuchów 07.02.07, 16:40
                          m15 napisał:

> wykuwają kadry michnikowszczyzny i gdyby pozbawić was codziennej lektury tego
                          > brukowca ,to nie wiedzielibyście co myśleć na najmarniejszy nawet temat
                          No chyba,że jest to jedyna wykładnia informacji z którą udaje ci się polemizować.
                          Otwórz horyzonty myślowe booo......klapy spadły na oczy...i nawet..
                          www.konikpolski.ox.com.pl/galeriawww/gal55.php
                          nie traktuje ciebie poważnie........
      • amanasunta53 A jakby Tuska na wiceprezydenta wzięli? 07.02.07, 10:35
        skodabodzio napisał:

> jak wejdzie do tego upadajacego i kompromitujacego sie rzadu z wicepremierem
        > lepperem i giertychem to skonczy jak ta baba gilowska, ktorej sie wydaje ze cos
        >
        > tam decyduje ale moze co najwyzej wstrzymac kase na szpitale, bo juz na swinie
        > czy nierobow gornikow pieniedzy nei wstrzyma. Oj stoleczek sie podoba panei
        > janku podoba, szkoda bo wygladales pan na rozsadnego czlowieka ktory po
        > nastepnych wyborach bedziesz premierem

Też by się ,,zeszmacił''?
        • skodabodzio Re: A jakby Tuska na wiceprezydenta wzięli? 07.02.07, 10:40
          tez, ktokolwiek by wszedl do tego rzadu to by sie zeszmacil. Bo tak zlego rzadu
          nie bylo w tym kraju od czasu rzadu rakowskiego, choc mysle ze nawet ten rzad z
          czasow PRLu byl lepszy
          • adas313 Re: A jakby Tuska na wiceprezydenta wzięli? 07.02.07, 10:43
            Od czasów rządu Olszewskiego.
            • skodabodzio Re: A jakby Tuska na wiceprezydenta wzięli? 07.02.07, 10:46
              ten rzad jest gorszy. Tu do towarzystwa olszewskiego dolozyli leppera i
              giertycha.
              • amanasunta53 Gorszy od Targowicy? 07.02.07, 10:49
                skodabodzio napisał:

> ten rzad jest gorszy. Tu do towarzystwa olszewskiego dolozyli leppera i
                > giertycha.
                A moze od doradców Króla Popiela?
                Tragedia narodowa!
                Buhahahahahahhahahaha.
                • mojboze Re: Gorszy od Targowicy? 07.02.07, 11:09
                  A moze od doradców Króla Popiela?
                  > Tragedia narodowa!
                  > Buhahahahahahhahahaha.

No proszę jak się nie ma argumentów, to sie cienkie żarciki serwuje...

Popieram Cię skodabodzio!
          • jjjnjankowski To jest najgorszy rzad od 20 lat... 07.02.07, 15:43
            ... OD SCHYLKU KOMUNY. TO JEST NAJGORSZY RZAD PÖLSKI I TO NAWET NIE OD CZASU RAKOWSKIEGO LECZ NAWET SADOWSKIEGO
        • m15 takiego cieniasa,toż to obelga dla majestatu IVRP 07.02.07, 10:40
          marszałek w grobie by się przewrócił
        • skodabodzio Ale on wciaz jest wicepremierem 07.02.07, 10:43
          to taka nowa tradycja, do tej pory byli ministrowie bez teki dla spelnienia
          ambicji partyjnych miernych ale wiernych politykow teraz mamy premierow bez
          teki. Tanie panstwo
          • m15 Re: Ale on wciaz jest wicepremierem 07.02.07, 10:54
            skodabodzio napisał:

> to taka nowa tradycja, do tej pory byli ministrowie bez teki dla spelnienia
            > ambicji partyjnych miernych ale wiernych politykow teraz mamy premierow bez
            > teki. Tanie panstwo
            tanie państwo powstanie ,gdy różnbej maści kulczyki,gudzowate,kraze
            itp.przestaną je okradać,a pismaki z gadzinówki ,takie jak stasinskie
            michniki ,paradowskie itp.te kradzieże pochwalać
            • skodabodzio Re: Ale on wciaz jest wicepremierem 07.02.07, 11:01
              tanie panstwo by powstalo gdyby rzadzacy nei zajmowali sie zalatwianiem posadek
              i ministerstw dla swoich ale wzieli za sprawne rzadzenie.

A o to ze sie kulczyka i innych nie rusza pretensje miej do ministra ziobro. I
              nie chrzan ze mu w tym jakies mityczne uklady przeszkadzaja
            • mojboze Re: Ale on wciaz jest wicepremierem 07.02.07, 11:13
              No i wszystko jasne.
              III RP daleko było do ideału, ale IV jeszcze dalej.

A przeciwnicy III RP to nie żądni idowcy tylko spłukani pseudobiznesmeni,
              którym się nie udało...a teraz wypłakują się na forach.

Wiesz jak się robi z aferzystami? (pełno ich też w innych krajach)
              Wsadza do wiezienia, ale nie rujnuje sie kraju w imie swoich niespełnionych
              nadziei.

A co do "gadzinówek" i "michników", to właśnie GW rozpoczęła walkę z aferami...
            • uniaeuropejska1 Re: Ale on wciaz jest wicepremierem 07.02.07, 11:45
              Niezły z Ciebie "znawca" przestępczości.Leć do prokuratury z tymi "rewelacjami".
              • mojboze Re: Ale on wciaz jest wicepremierem 07.02.07, 15:20
                ????????????
        • witajsmutasie amanasunta53.. u ciebie tylko; gdyby, jakby.... 07.02.07, 10:50
          żadnych faktów, tylko pomówienia,ploty.. Ile ty masz lat ?
          Zajmujesz sie tworzeniem plotek, insynuacji!
          To chore...Masz to po kims, kto pracował w PZPR,SB?.. Tam sie tak zabawiano !
          • amanasunta53 Re: amanasunta53.. u ciebie tylko; gdyby, jakby.. 07.02.07, 10:58
            witajsmutasie napisał:

> żadnych faktów, tylko pomówienia,ploty.. Ile ty masz lat ?
            > Zajmujesz sie tworzeniem plotek, insynuacji!
            > To chore...Masz to po kims, kto pracował w PZPR,SB?.. Tam sie tak zabawiano !
            Serio?Mam lat 22,5.
            Fakty misiu to zna Premier Kaczyński i Premier Dorn.Reszta to
            ,,ploty,pomówienia,spekulacje''.Tylko na tym forum to zabawa a dziennikarze
            biorą za pisanie i gadanie dużą kasiorę.
            • mojboze Re: amanasunta53.. u ciebie tylko; gdyby, jakby.. 07.02.07, 11:20
              "Mam lat 22,5."

No i wszystko jasne.

Niewiele osób ma wykrystalizowane, spójne poglady w tym wieku.
              Jest jeszcze dla niego nadzieja, moze przestanie słuchać babci i zacznie myśleć.

Amanasunta, czytaj różne pisma, popracuj trochę dla PIS (ale z dystansem, a nie
              zamiaerm wylansowania sie) trochę przyjrzyj się innym partiom, poucz się
              ekonomii, socjologii, oglądaj różne programy, porozmawiaj z różnymi osobami, a
              przede wszystkim : OBUDŹ SIĘ!
            • uniaeuropejska1 Re: amanasunta53.. u ciebie tylko; gdyby, jakby.. 07.02.07, 11:47
              Nic podobnego z tą zabawą.Ja piszę na poważnie,choć bezpłatnie.Być może Ty się
              tylko bawisz,ale mnie to nie bawi.
    • radiomaryja1 pożarli się? 07.02.07, 10:34
      ...i bardzo dobrze, zostanie po tej kanapie tylko smród :)
      • m15 cieniaski w strachu,bo łajba tonie 07.02.07, 10:37
        kto mądry ucieka z tonącej platformy ,czy jak tam zwą tę tratwę ratunkową dla
        ubecji i wszej maści zbrodniarzy prl-u
        • adas313 Re: cieniaski w strachu,bo łajba tonie 07.02.07, 10:39
          No, to podaj listę imienną tych zbrodniarzy i UBeków.

Jak na razie jedyny POwcem, który dorobił się miana zbrodniarza od premiera
          jest... Jan Maria Rokita.

• m15 Re: cieniaski w strachu,bo łajba tonie 07.02.07, 10:48
            adas313 napisał:

> No, to podaj listę imienną tych zbrodniarzy i UBeków.
            >
            > Jak na razie jedyny POwcem, który dorobił się miana zbrodniarza od premiera
            > jest... Jan Maria Rokita.
            >
            a co to ja donosiciel jestem,by listy udostępniać,ważne ,że cała polska widzi
            jak bronią komuchów,a to likwidacja wsi niedobra,a to dekomunizacja nie w
            smak ,a to procedury lustracyjne niedemokratyczne,robią wszystko by utrwalic
            stary układ i zachować zasady grubej kreski nieboszczki unii,zasady te są
            znane ,a ich twórcy gdzie? w ramionach pzpru ,co tam robią?zacieśniają sojusz
            robotniczo chłopski
            • adas313 Konkrety, konkrety! 07.02.07, 10:52
              Pisałeś o platformie dla UBeków i zbrodniarzy - jakich?

Co brak argumentów, to łatwiej zacząć bełkotać o układach, spiskach i zmowach?
            • taziuta Re: cieniaski w strachu,bo łajba tonie 07.02.07, 10:53
              m15 napisał:

> adas313 napisał:
              >
              > > No, to podaj listę imienną tych zbrodniarzy i UBeków.

> a co to ja donosiciel jestem,by listy udostępniać,ważne ,...

Jasne, tak samo każdy może powiedzieć, że w PiS to sami zboczeńcy i qrvy,
              ale jak poprosić o nazwiska, to "a co to ja donosiciel jestem,by listy
              udostępniać" :-)
        • uniaeuropejska1 Re: cieniaski w strachu,bo łajba tonie 07.02.07, 11:49
          Jakaś łajba tonie? Zatonąło tylko mózgowie m15,bo fantazjuje,fantazjuje i
          fantazjuje.A to nie forum Fantastyki.
    • qc Rezygnacje 07.02.07, 10:36
      a gdzie mozna zrezygnowac z bycia Polakiem?
      • eti.gda Re: Rezygnacje 07.02.07, 11:10
        qc napisał:

> a gdzie mozna zrezygnowac z bycia Polakiem?

Podobno jest możliwość zrzeczenia się obywatelstwa, ale nie wiem, jak i do kogo
        trzeba się zwrócić.

Modlitwa Polaka:

"Dziękuję Ci, Panie Boże, że nie stworzyłeś mnie Żydem. Dziękuję Ci, Panie
        Bożę, że nie stworzyłeś mnie Murzynem. Ale wyjaśnij mi, Panie, dlaczego
        stworzyłeś mnie Polakiem?"
    • magnusg Przeciez nie odszedl z rzadu, wiec o co ta 07.02.07, 10:38
      histeria i dzika radosc przeciwnikow.??
    • zyks Super! Bęcwał Jasio do Kaczora, PO zyska spokój, 07.02.07, 10:40
      równowagę, spoistość, wyrazistość... Kaczor szaleje, zatyka dziury, sciboli
      żagle, ale już niedługo...
      • rtg Re: Super! Bęcwał Jasio do Kaczora, PO zyska spok 07.02.07, 10:44
        zyks napisał:

> równowagę, spoistość, wyrazistość... Kaczor szaleje, zatyka dziury, sciboli
        > żagle, ale już niedługo...
        teraz robi zwrot i poleci prawym halsem...
      • witajsmutasie Następny spieprza z tonącego okrętu ! 07.02.07, 10:44
        • amanasunta53 Jka to na Tytanicu 07.02.07, 10:54
          witajsmutasie napisał:

A orkiestra PO na pokładzie spacerowym, gra do samego końca i jeden dzień dłużej.
        • uniaeuropejska1 Re: Następny spieprza z tonącego okrętu ! 07.02.07, 11:51
          To pewnie jakiś komuch,bo tylko oni w "strachu".
    • adamk017 Re: Ludwik Dorn podał się do dymisji 07.02.07, 10:43
      w kamasze go
    • premier_hiacynt_wielki Co złego w nocy zrobił Ludwik Jarosławowi?? Moze 07.02.07, 10:45
      tu nalezy szukac rozwiazania zagadki...
      • vitabravo Tylko nie Rokita !!! Czy GW znowu obsadza stanowis 07.02.07, 10:50
        Chorobliwy nawyk Naczelnego Gazety Wyborczej, skłonność do rozdzielania
        stanowisk, jest nieuleczalny.
        • uniaeuropejska1 Re: Dorn zrezygnował,bo po prostu 07.02.07, 11:53
          idzie na pierwszą linię do Afganistanu.Pokazać jak popiera wodza Jarka.
    • qc Zauwazmy miejsce akcji: Resorty Silowe 07.02.07, 10:48
      Moze zblizaja sie wybory w ktorych PiS dostanie 99.9% glosow?
      / z malo pomoca Resortow Silowych /?
      • vitabravo Rokita - koń trojański w polskim rządzie. 07.02.07, 10:52
        Obawiam się szkodniczego talentu Rokity. Uważam, że pozycja w gabinecie
        cieni jest dla niego najbardziej odpowiednia.
    • szerszen039 Ludwik Dorn podał się do dymisji 07.02.07, 10:51
      czy jestem zdziwiona?
      Nie, jeszcze nie jedno nas czeka
      rząd pędzi pędem rakiety,
      aż się rozbije,
      premier to Sexton z Zwodniczy Punkt tylko powielony.

szerszen.
    • jacek.69 Otrzyma specjalną misję? 07.02.07, 10:52
      Odwieźć kogoś w nocy do Siedlec, czy zawieźć hamburgery na dworzec? Ja po nim
      płakać nie będę!
      • anmanika Re: Otrzyma specjalną misję? 07.02.07, 10:55
        Premier wycina wszystkich wyzszych od siebie?
        • vitabravo Re: Otrzyma specjalną misję? 07.02.07, 11:19
          Ludzie wielcy według własnego mniemania
          nie otrzymają żadnego zadania - Ja.
          Jan Mary Rokita
          biedy rzadowi napyta. - też ja.
        • uniaeuropejska1 Re: Otrzyma specjalną misję? 07.02.07, 11:55
          No to Giertych ma przerąbane.Lepper może chodzić na kolanach,pewnie da radę zostać.
    • amanasunta53 Ludwik Dorn nowym naczelnym Gazety Wyborczej? 07.02.07, 10:52
      Adam Michnik na ministra spraw wewnetrznych.Jak by co to brat ze Szwecji pomoże?
      • uniaeuropejska1 Re: Ludwik Dorn nowym naczelnym Gazety Wyborczej? 07.02.07, 11:57
        Jak już to Dorn nadaje się na naczelnego rydzyjka.A wakatu w GW na naczelnego po
        prostu nie ma.
    • net_friend Re: Ludwik Dorn podał się do dymisji 07.02.07, 10:58
      Splakalem sie.
      • hsawicka Ludwik Dorn zostanie prezydentem Warszawy 07.02.07, 11:17
        Rokita skusi sie na MSW,ale nie pobryka, bo Dorn poustawiał przed odejściem
        ministerstwo. Rząd poprze konserwatywne skrzydło PO, które zdobędzie dostęp do
        stanowisk. Giertych zostanie ambasadorem w Wielkiej Brytanii a Lepper w
        Mongolii (jeśli nie znajdzie się dalsze miejsce). PO z Tuskiem, Komorowskim,
        Schetyną i przegraną Hajką Grundbaum, spadną notowania poniżej notowań Lewicy i
        Demokratów. Po pewnym czasie wspólna delegacja Olejniczaka, Borowskiego, Tuska
        i Onyszkiewicza uda sie do Kwaśniewskiego błagając Olo ratuj. Ale Olo będzie
        już myślami w Izraelu, bo wzorem Bagsika i Gąsiorowskiego pakuje już walizki po
        tym, jak dostał cynk, że Szwajcarzy ujawnili tajemnicę kont numerycznych.
        Jak mawiał Owsiak będzie się działo.
        • uniaeuropejska1 Re: Ludwik Dorn zostanie prezydentem Warszawy 07.02.07, 12:00
          Giertych to raczej do Iranu się nadaje,a Lepper do paki.A hsawicka nie się tak
          nie wysila,bo konkurs na najlepsze opowiadanie political fiction to nie na tym
          forum ogłoszono.
    • signal oj Kaczyński, cienko u was z kadrami 07.02.07, 10:59
      najpierw podebraliście PO Religę, Gilowską, teraz chcecie Rokitę. Niedługo to
      ędzie rząd PO a nie PiS.
      • m15 Re: oj Kaczyński, cienko u was z kadrami 07.02.07, 11:01
        signal napisał:

> najpierw podebraliście PO Religę, Gilowską, teraz chcecie Rokitę. Niedługo to
        > ędzie rząd PO a nie PiS.
        a co wtedy stanie się z waszym ulubionym ,aczkolwiek niedoszłym prezydentem
        wszystkich cieniasów
        • vitkabravo Rokita odrzucił propozycje Kaczyńskiego !!!! 07.02.07, 11:28
          Tak postepuja MADRZY, SZANUJĄCY SIE LUDZIE !
          Kaczyńskim został tylko Leper,Giertych...i Busio...
          • adas313 Re: Rokita odrzucił propozycje Kaczyńskiego !!!! 07.02.07, 11:29
            Jaki Busio?
            • uchachany Kot, który myśli... 07.02.07, 13:12
              adas313 napisał:

> Jaki Busio?

• pinia1a Szczury uciekają... 07.02.07, 11:02
      ...z tonącego okrętu jak po sznurku Sikorskiego - ze strachu.
    • r306 Obstawiam, ze Dornowaty bedzie forsowany na.... 07.02.07, 11:03
      ... komisarza Warszawy, a pozniej bedzie kandydatem PiS w forsowanych przez
      nich wyborach.
      Tylko sobie Dornus bedzie musial dluuuuugo poczekac, jesli sie wogole doczeka,
      bo sprawa prezydentury Wawy jest sprawa calkowicie otwarta, a droga do jej
      zamkniecia.... duuuuuga :)
      • adas313 Re: Obstawiam, ze Dornowaty bedzie forsowany na.. 07.02.07, 11:03
        A szanse w ewentualnych wyborach - mizerne.

O wiele ciekawsze jest to, kto będzie MSW. Kogo obstawiasz?
        • r306 Bienkowskiego.... 07.02.07, 11:10
          Dorn ostatnimi glupimy wypowiedziami, szczegolnie wprowadzajac w blad
          Kaczynskiego w sprawie mandatu HGW chyba przekroczyl Rubikon.
          Do tego nie ma postepu w sprawie poprawienia bezpieczenstwa, obiecanki o
          wiekszej liczbie policjantow tez poszly w pi....du, a ostatnie zamieszanie ze
          smiercia policjantow robiacych za raryfe i kwestia Surmacza, chyba daly
          Kaczynskiemu do zrozumienia, ze jednak Bienskowski bedzie lepszym wyborem, bo
          uklad ludzi Dorna sie przez 1,5 roku zblaznil.

Rokita - wykluczam.
          • adas313 Re: Bienkowskiego.... 07.02.07, 11:17
            Rokita też mi nie pasuje.

Bieńkowski - może... tyle, że jakoś o kwestiach bezpieczeństwa jest niezbyt
            głośno. Co do skandali - to nie Dorn wysyłał wieśmaci do Rafalskiej.

Ja się zastanawiam nad Antkiem - głównym zainteresowaniem JK jest lustracja,
            rozbijanie dawnych układów (zapewne również w administracji) a do tego Dorn to
            tak niezbyt się nadawał...
            • r306 Hmmmm 07.02.07, 12:13
              > Co do skandali - to nie Dorn wysyłał wieśmaci do Rafalskiej.
              Ale Dorn bronil swojego - czyli Surmacza w tej sprawie.
              Po prostu skrzydlo MSWiA Dorna na razie tylko kompromituje rzad wiec nawet w
              imie starej przyjazni JK dluzej na to patrzec nie moze.
        • r306 Dodatkowo - to chyba bedzie pstryczek w nos... 07.02.07, 11:17
          ... dla Dorba od JK. Jesli bowiem ten tak upieral sie, ze HGW utracila mandat
          prezydenta i tak wpieral te wiedze w Kaczynskiego, to ten w ramach rewanzu za
          swoj blamaz, teraz stwierdzil: jak HGW nie jest wedlug Dorna prezydentem, to
          ten niech Dorn to udowodni zostajac komisarzem Wawy. :)
      • puchowy PIS i tanie państwo 07.02.07, 11:05
        Kazda taka dimisja to wydatki na odprawy
    • fuchsgs Ludwik Dorn podał się do dymisji 07.02.07, 11:06
      szkoda ludwika i radka
    • signal Nowym ministrem MSWiA będzie Kaczmarek 07.02.07, 11:07
      następny z teczki braci K.
      • r306 Mozliwe.... 07.02.07, 11:14
        Ja jednak obstaje przy Bienkowskim. Bienskowski ma dosc Surmacza, a chyba
        Kaczynski nie moze sobie pozwolic na utrate jednego z, juz nielicznych,
        fachowcow.
        • petrucchio Jednak chyba Kaczmarek 07.02.07, 11:36
          r306 napisał:

> Ja jednak obstaje przy Bienkowskim. Bienskowski ma dosc Surmacza, a chyba
          > Kaczynski nie moze sobie pozwolic na utrate jednego z, juz nielicznych,
          > fachowcow.

... zdaje się, że dostał już propozycję.
    • kolejorz63 Ludwik Dorn podał się do dymisji 07.02.07, 11:07
      I media zgłupiały.Coś takiego.
    • koloratura1 Re: Skierować ciężar aparatu represji państwowej 07.02.07, 11:13
      junkier napisał:

> Jesli "glupota" jest calkowita odpornosc na postkomunistyczne klamstwa i
      > ideologie michnikowszczyzny to potwierdzam, jestem w 100% na ten jad odporny.

Nie. Jemu chodziło o odporność na argumenty...
    • dagu75 Re: Ludwik Dorn podał się do dymisji 07.02.07, 11:13
      I bardzo dobrze. Ale ciekawe, czy będzie umiał powiedzieć - odchodzę, bo nie
      sprawdziłem sie w tej roli i lepiej, aby ktoś bardziej kompetentny ją objął?
    • radocka Ludwik Dorn podał się do dymisji 07.02.07, 11:15
      Coś mi tu pachnie wywalaniem za burtę w stylu Marcinkiewicza: że niby najpierw
      misja specjalna (komisarz W-wy) z obiecanym pewnym stołkiem prezydenta miasta,
      a potem...żenua, upokorzenia i bezrobocie...Brzydko się Mali Bracia bawią.
      Nawet najlepszych przyjaciół używają jak przedmiotów.
      • adas313 Re: Ludwik Dorn podał się do dymisji 07.02.07, 11:21
        Wątpię - Dorn był zawsze blisko, zawsze wierny, zawsze lojalny... takich ludzi
        się nie wyrzuca. Nie w tej formacji politycznej.
    • premier_hiacynt_wielki Kononowicz zostanie nowym ministrem MSWIA!! 07.02.07, 11:17
      w tym rzadzie tylko Konowowicza brakuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka