de_m0nika Re: Nie będzie sprzedaży leków przez internet 16.02.07, 11:28 "Główny Inspektor Farmaceutyczny Zofia Ulz uważa, że dobrze się stało, bo nasz kraj nie jest jeszcze przygotowany do tego, aby wprowadzić sprzedaż internetową." znaczy? ta Pani o kimś konkretnie, mówiąc "nasz kraj"? może ona używa kompa tylko do fakturowania towaru? może czas ją uświadomić, że handel w necie ma się wcale dobrze, zarówno od strony sprzedających i kupujacych:-) rany, jakiś zabytek prl-u decyduje o mioch zakupach.... Odpowiedz Link Zgłoś
anasz Re: Nie będzie sprzedaży leków przez internet 16.02.07, 11:29 Stuknela mi 60, siedze sama w domu i jestem chora, ale komp to moj dostawca, bardzo wielu rzeczy, mlodzi sasiedzi zalatani , na dwa etaty... i co????? Wiem mam inne przywileje, moge np. swobodnie przechodzic przez ulice na czerwonym swietle, wszystko dla dobra...DLA CZYJEGO DOBRA? Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka9 Nie będzie sprzedaży leków przez internet 16.02.07, 11:30 piękny przykład stawiania kroku do tyłu... ach, aż szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
karol.j Skąd oni mają czas na takie bzdety !!!! 16.02.07, 11:33 Apteki www i tak beda dzialaly i tak .... Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Nie będzie sprzedaży leków przez internet 16.02.07, 11:35 a ja im na złość zrobię sklep internetowy zarejestruję go w innym kraju, ale z przeznaczeniem na Polskę i niech mi naskoczą kaczorki, romki, lepki i inne dziwadła. Odpowiedz Link Zgłoś
paddinktun Niebezpieczenstwo 16.02.07, 11:40 <<PiS przekonywał, że sprzedaż leków w sieci mogłaby być niebezpieczna dla zdrowia pacjentów.>> Jacy troskliwi! To PiS mi szkodzi najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
paddinktun Na podobnej zasadzie moga chyba zakazac... 16.02.07, 11:48 ...sprzedazy w internecie wszystkiego co im sie podoba. Np. sprzetu do cwiczen gimnastycznych, bo ludzie moga sobie zrobic krzywde. Odpowiedz Link Zgłoś
lipstips Lobby aptekarski działa 16.02.07, 11:49 Jak widać aptekarze [tak jak lekarze, prawnicy, itp.] mają wystarczjąco silne lobby. Kolejny raz koalicja pokazuje, że ludzi ma w d... a liczą się interesy. To już kiedyś było "Jak partia mówi że da, to... mówi" Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai Secesja! Wolny Śląsk Wolny Gdańsk! 16.02.07, 11:52 naprawdę, po cholerę nam w tej Polsce... dlaczego na świecie ma być tylko jeden kraj, w którym mówi się po polsku? przecież jedyne rekordy jakie się tu bije, to rekordy głupoty i pobożności. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz664 GNOJE do wyborów łazić 16.02.07, 12:09 1/4 plaków (pseudo)zadecydowała o tym,że rządzi Lepper,zboczek,Giertych,Kaczory i banda,NA wybory isć a nie siedzieć z dupami na taboretach-zdrajcy ci co nie byli. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer A kogo mieliśmy do wyboru? 16.02.07, 12:14 Tuska, który już zachowywał sie jakby był prezydentem? Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: GNOJE do wyborów łazić 16.02.07, 12:21 xyz664 napisał: > 1/4 plaków (pseudo)zadecydowała o tym,że rządzi Lepper,zboczek,Giertych,Kaczory > i banda,NA wybory isć a nie siedzieć z dupami na taboretach-zdrajcy ci co nie b > yli. Dokladnie. Dobrze mowisz, z sensem i duza doza kultury osobistej. Na pewno odniesie skutek. A tak na marginesie to jaka kare proponujesz dla tych ktorzy nie dopelnili obowiazku wyborczego? Wszystkich powiesic? Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe zdelegalizowac sejm 16.02.07, 12:09 jest szkodliwy dla zdrowia obywateli co to znaczy, ze nasz kraj nie jest gotowy na obrot lekami w sieci? na czym ta gotowosc mialaby polegac??? Odpowiedz Link Zgłoś
paxon Re: Nie będzie sprzedaży leków przez internet 16.02.07, 12:22 Złodzieje!!! Gdybym był naiwny to napisałbym, że naród wam za to odpłaci w następnych wyborach, ale tu sie idiotów i bandytów wybiera regularnie... Odpowiedz Link Zgłoś
pmargiel Nie będzie sprzedaży leków przez internet 16.02.07, 12:30 polska z kretynami z PiSuaru na czele bedzie w tej glupszej polowie karajow UE, jasne po co sie wyhylac, poslowie PiSuarowi tylko co glupsze projekty POpietara, banda aptekarskich poplecznikow, szkoda, ze ich ten doktorek z tego szpilatala rzadowego nie ukatrupil Odpowiedz Link Zgłoś
borrus .29 tabletek= miesięczna emerytura... 16.02.07, 12:35 za pare lat? a kto w tym przeszkodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
kamillepharma Re: Nie będzie sprzedaży leków przez internet 16.02.07, 12:52 Nowa nowelizacja zabrania też reklamować się aptekom.Co komu przeszkadza ,że w jednej kupie taniej rutinoscorbin niż w innej aptece? Traci producent i hurtownik bo mniej sprzeda ,oraz pacjent bo więcej zapłaci... Odpowiedz Link Zgłoś
umiarkowany1 Nie będzie sprzedaży leków przez internet 16.02.07, 13:10 Kto i kiedy położy tamę lekarsko-farmaceutycznemu lobby, które w Sejmie ( i nie tylko)stoi na straży ich interesów finansowych. Ilu posłów w Sejmie czerpie korzyści z tego procederu. Kiedy skończy się to prawie jawne załatwianie korporacyjnych interesów tej grupy w Sejmie. Mam nadzieję, że zainteresowani zaskarżą tę ustawę do Trybunału Eurpejskiego. Taka ustawa to karygodne naruszanie zasady wolności w sferze działalności gospodarczej. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Za pisu wszystko drożeje - to "normalne" 16.02.07, 14:01 W "tanim państwie" rządzą tanie dranie, więc dla obywateli musi byc drogo. Oni przecież nie sprecyzowali dla kogo to państwo ma byc tanie. dzis widac to jak na dłoni. Odpowiedz Link Zgłoś
ravendom Re: Nie będzie sprzedaży leków przez internet 16.02.07, 13:42 Wiadomo, ze jak projekt został zgłoszony przez opozycje to nie ma najmniejszych szans na przegłosowanie. Bo jeszcze nowelizacja spodobałaby sie społeczenstwu i PiS straciłby poparcie na rzecz PO. Gdyby projekt nowelizacji zgłosiło PiS, to dam se struny w gitarze poobcinać, nie poparłoby go PO. Taka jest nasza polityka - myśleć tylko zeby INNI mieli MNIEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
euforiusz Nie będzie sprzedaży leków przez internet 16.02.07, 13:45 Podana argumentacja dla tej decyzji obraza inteligencje mojego psa. E. Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz.lipiec Bubel prawny 16.02.07, 13:48 Kolejny gniot prawny niezgodny z prawem unijnym. Widać, że naszych wybrańców przypadek akcyzy na samochody niczego nie nauczył. Ustawa do trybunału i uchylenie jej z uwagi na niezgodność z prawem unijnym. A kto za to zapłaci??? Pan zapłaci, pani zapłaci, społeczeństwo zapłaci... Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Nie będzie sprzedaży leków przez internet 16.02.07, 13:53 I znów zaścianek górą. A przed nami jeszcze dwa i pół roku władzy tego zacofanego rządu i sejmu.Smutne.:((( Odpowiedz Link Zgłoś