boaada kc, czyli kocham cię 27.02.07, 11:25 A co to za slowo 'laught', jak boga kocham to nie slyszalem, laugh to owszem...Panie autorze wiecej uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
darro0 NTG, TCIOPS 27.02.07, 11:25 NTG - Nie ta grupa TCIOPS - Tnij cytaty i odpowiadaj pod spodem takie z grup dyskusyjnych... Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: NTG, TCIOPS 27.02.07, 11:47 gtg- gotta go brb - be right back asap - as soon as possible Afaik - As far as i know IMO / IMHO - in my (humble) opinion AFAICR - as far as i can recall btw - by the way thnx - tank you u - you c u - see you LOL - laugh out loud / laughing out loud ROTFL - rolling on the floor asl - age sex location w8 - wait omg - oh my God afk - away from keybord Odpowiedz Link Zgłoś
rolek33 ty yw stfu ,,,, 27.02.07, 11:31 ty - thank you yw - your welcome stfu - shut the fuck up ftw/4tw - for teh win afk - away from keybord imo - in my oppinion imho - in my humble/honest oppinion brb - be right back wts/wtb - willing 2 sell/buy lmao - laught my ass off lmfao - laught my fucking ass off mt - miss tell m8 - mate h8 - hate sup - whats up ppl - people jedynie pierwsze które mi przychodzą na myśl,, chyba za dużo czasu spędzam grając w mmo-rpg'i >.< AO 4tw!! Odpowiedz Link Zgłoś
ferris.b kc, czyli kocham cię 27.02.07, 11:32 >>> lol - Lots of laught (szeroki uśmiech zaskoczenia) Kto to pisal? Chyba nie ma takiego slowa jak laught - to po pierwsze. a po drugie, o ile mi wiadomo, to angole uzywajac lol maja na mysli 'laughing out loud'. Odpowiedz Link Zgłoś
marta820 kc, czyli kocham cię 27.02.07, 11:32 bylo jeszcze rwp rodzice w pokoju:P Odpowiedz Link Zgłoś
koros17 Re: kc, czyli kocham cię 27.02.07, 11:40 marta820 napisała: > bylo jeszcze rwp rodzice w pokoju:P Co znaczy :P?, pls Odpowiedz Link Zgłoś
kraszan1 kc, czyli kocham cię 27.02.07, 11:36 hil - jak leci? (ang. How Is Life)? pzdr -K ------------------------------------------------- Ja nie jestem hakerem, ta pani przyszła tu z tymi plikami i z nimi wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kraszan1 POM 27.02.07, 11:40 Powolny Obchód Miasta pzdr -K ------------------------------------------------- Ja nie jestem hakerem, ta pani przyszła tu z tymi plikami i z nimi wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rezorr kc, czyli kocham cię 27.02.07, 11:47 zw- zaraz wracam mhm-myśli priv-rozmowa prywatna real-spotkanie @-E-mail Odpowiedz Link Zgłoś
sanr3m0 kc, czyli kocham cię 27.02.07, 11:57 lol - to nie znaczy wcale "Lots of laught (szeroki uśmiech zaskoczenia)", tylko "laughing out loud" albo "laugh out loud" Odpowiedz Link Zgłoś
sanr3m0 Re: kc, czyli kocham cię 27.02.07, 12:02 lista skrótów internetowych en.wikipedia.org/wiki/List_of_Internet_slang Odpowiedz Link Zgłoś
abigail9 kc, czyli kocham cię 27.02.07, 12:22 to może z automatu? buzzer.ath.cx/filtr/fx?a=http%3A%2F%2Fgazeta.pl&t=l3 Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_dama kc, czyli kocham cię 27.02.07, 12:35 Wszystko pięknie ale "lol" nie jest skrótem od "lots of laught" (swoją drogą ktoś, kto pisał ten artykuł mógł choćby sprawdzić w słowniku - w angielskim nie istnieje słowo laughT, wyłącznie jako czasownik 'to laugh' lub rzeczownik laughter) tylko od "laughing out loud" czyli głośno się śmiać. Trochę zaskoczył mnie fakt, iż na takim portalu jak gazeta.pl występują tego rodzaju - niedopuszczalne - błędy. Sądziłam, że podstawy języka angielskiego są tu znane. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond :-D 27.02.07, 12:48 nie należy zapominać o znaczkach, które w moim sztambuchu są na pierwszym miejscu w określaniu o co cho... większosć nie rysuje nosków, co uważam za potwarz! :-D lub :-D)))) śmiech radosny/rzęsisty :-B uśmiech lekki/psikus :-/ taaaa, akurat.... :-[ niezadowolony ;-[ złośliwiec ;-] złośliwy acz życzliwy :-} życzliwy :-o) zdziwiony wręcz przerażony 8-O) przerażony, nie na żarty! :-x) zatkany! z wrażenia :-P świntuszek ;-E apagie szatanaszszsz... Odpowiedz Link Zgłoś
dekorapol do koleszki o nicku deeper75 27.02.07, 12:44 zmanipulowany kolego papugo, AAAAA - American Association Against Acronym Abuse, czyli Amerykańskie Stowarzyszenie Przeciwko Nadużywaniu Akronimów!!!!! Angielski skrót to abbreviation!!!! Wiem że powtarzasz za głąbami z sieci, więc nie będę cię dołował. Powiem tylko ogólnie ludzie myślcie czy wykorzystywane przez was żródło jest wiarygodne!!! Oto definicja słowa Acronym: Literally, an acronym is a word formed by the initial letters of a phrase or title. In the online environment, acronyms are used to conserve time and space in an electronic message, as well as to express humor. Examples of commonly used acronyms are: ASAP (as soon as possible), FYI (for your information), IMHO (in my humble opinion, as IMO, in my opinion), FWIW (for what it's worth), etc. ....... ....a więc akronim jest podzbiorem zbioru o nazwie skrót, a nara czy thx do wspomnianego podzbioru kompletnie sięnie kwalifikują. Nie dajcie się otępiać błędnym tłumaczeniom!!! _______________________________________________________________________________ LOL may refer to: LOL (Internet slang), meaning "Laugh(ing) Out Loud" or "Lots Of Laughs" Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxyyyyzzzz Moze mlodziez zacznie sie uczyc pisac po polsku? 27.02.07, 12:52 Wystarczy przejsc sie po forach by sie przekonac, jaka jest u mlodych Polakow znajomosc ortografii, gramatyki czy interpunkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
depilator LOL - to Laughing out loud! 27.02.07, 13:02 A nie jakieś lots of laught. To ostatnie słowo w ogóle nic nie znaczy. Autorowi pewnie chodziło o laughs (czyli śmiechów), ale cos mu nie wyszło. Przykre, że za taki artykuł się bierze ktoś, kto nie ma pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
dekorapol Re: LOL - to Laughing out loud! 27.02.07, 13:10 Teza trafna ale nie do końca. Trzy formy tłumaczenia akronimu lol są uznawane za poprawne przez językoznawców: LOL may refer to: LOL (Internet slang), meaning "Laugh(ing) Out Loud" or "Lots Of Laughs" Źródła: Encyclopedia Britannica, Wikipedia, The Encyclopaedia Universalis Odpowiedz Link Zgłoś
whasuuup Re: kc, czyli kocham cię 27.02.07, 13:27 ASAP - as soon as posible - zmora u mnie w firmie :)- Odpowiedz Link Zgłoś
paszcz kc, czyli kocham cię 27.02.07, 13:33 jeszcze kilka giercowych: hf have fun gl good luck cu@ll do zoba "fszyskim" itt czyli i to tyle ptfr czyli potfur Odpowiedz Link Zgłoś
pk100 kc, czyli kocham cię 27.02.07, 13:39 tylko ze LoL to nie lots of laugh tylko laughing out loud tak gwoli scislosci. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Babcia i dziadek bawią się zestawem grabarza!! 27.02.07, 14:03 Dorysowałbym tam zestaw grabarza. Babcia z dziadkiem bawią się zestawem grabarza i mówią do siebie te słowa jak na rysunku. Odpowiedz Link Zgłoś
mischamiriam kc, czyli kocham cię 27.02.07, 14:20 10x - dzieki (ten + x = thanks) Odpowiedz Link Zgłoś