6591ma 28.02.07, 07:14 Kto panu ocenzurowal ten artykul? Jeszcze przed chwila mozna bylo przeczytac pare szczegolow ja to pan Singer odgrazal sie Polakom.... Oto pare prawdziwych artykulow do poczytania: zaprasza.net/a_y.php?mid=16632& Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zfd3 Działacze żydowscy naciskają Warszawę w sprawie.. 28.02.07, 08:00 Przyjechała banda naciągaczy finansowych reprezentantów syjonizmu czyli żydo- faszystów wg definicji historyków żydowskich w Usa Tępionych przez polski konsulat w Nowym Jorku w charakterze hien oskubać Polskę i Polaków Dlaczego Pan Ziobro nie wydał polecenia aresztowania pana Singera i natychmiastowego wytoczenia temu szntażyźyści procesu karnego i cywilnego dajcie Palec a wezma rekę wspólne działanie Episkopatu i hlesingowgowców i swołoczy dziennikarskich przybliża realizację ulice wasze kamieninice nasze po to też były powołana komisja w sprawie rywina czyli kłoptni żydów o łapówki Odpowiedz Link Zgłoś
strikep Niech zydzi oddadza ukradziona Palestyne !!!! 28.02.07, 08:09 i przestana strzelac z czolgow do palestynskich kobiet i dzieci !!!! Ja nie chce placic podatkow na pomoc dla israela, USA daja israelowi 10 miliardow pomocy i jeszcze im malo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
strikep zydzi ukradli Palestyne, Zachodni brzeg Jordanu!!! 28.02.07, 08:11 niech teraz oddadza co zrabowali !!! Odpowiedz Link Zgłoś
strikep Dlaczego zydow nikt nie lubi w Europie????? 28.02.07, 08:12 od 14 wieku ich przepedzaja z Hiszpanii, z Francji, z Italii, z Niemiec..... dlaczego ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
strikep Nikt zydow do Polski nie zapraszal ........ 28.02.07, 08:16 Polska nalezy do kultury Zachodniej poprzez chrzescijanstwo, zydzi naleza do azji mniejszej..... Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent To jak się odkupuje, to się kradnie?? 28.02.07, 16:11 Żydzi odkupili tę ziemię. Zapraszam do zapoznania się z historią ruchów syjonistycznych... Odpowiedz Link Zgłoś
rokets_w Re: To jak się odkupuje, to się kradnie?? 28.02.07, 16:58 intel-e-gent napisał: > Żydzi odkupili tę ziemię. Zapraszam do zapoznania się z historią ruchów syjonis > tycznych... >> Ciekaw jestem jak to zrobili???????????? <>A ciekaw jestem jak lewica kupiła swe majątki????????????????? <>Sama nazwa lewica wszystko mówi jak kupiła swe majatki---na lewo --po prostu ukradli w białych rekawiczkach. <> Tę lewacką bandę też należy rozliczyć i pozabierać to co ukradli. <> A PO niech przeanalizuje swoje poglądy, przeswietli swoje szeregi, oczyści zżydów i komuchów i zacznie pomagać w rzadzeniu a nie tylko przeszkadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Re: To jak się odkupuje, to się kradnie?? 28.02.07, 17:06 rokets_w napisał: > intel-e-gent napisał: > > > Żydzi odkupili tę ziemię. Zapraszam do zapoznania się z historią ruchów > syjonis > > tycznych... > >> Ciekaw jestem jak to zrobili???????????? > <>A ciekaw jestem jak lewica kupiła swe majątki????????????????? > <>Sama nazwa lewica wszystko mówi jak kupiła swe majatki---na lewo --po > prostu > ukradli w białych rekawiczkach. > <> Tę lewacką bandę też należy rozliczyć i pozabierać to co ukradli. > <> A PO niech przeanalizuje swoje poglądy, przeswietli swoje szeregi, > oczyści > zżydów i komuchów i zacznie pomagać w rzadzeniu a nie tylko przeszkadzać. Rokets, wieje od Ciebie nienawisc. No, ale sie nie dziwie, przeciez jestes zwolennikiem wiadomej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: To jak się odkupuje, to się kradnie?? 01.03.07, 23:08 to jest ponadpartyjnie partyjniaku Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Ocaleni z Holokaustu żyją w biedzie i zapomnieniu 28.02.07, 08:07 w samym Izraelu, a w tym czasie rozrastają się takie pasożyty jak Liga Przeciw Zniesłąwieniom czy Światowy Kongres Żydowski. Przechwytywanie pieniędzy z odszkodowań to ich głóne źródło utrzymania. Ale już nawet w samym Izraelu i wśród Żydów rośnie oburzenie a ostatni reportaż w telewizji izraelskiej o byłych wieźniach obozów, którzy nie mają za co kupić leków, wstrząsnał tamtejszą opinią. Nie dajmy się szantażystom i złodziejom! Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Ocaleni z Holokaustu żyją w biedzie i zapomni 01.03.07, 14:29 tak ja u nas ci z prawdziwi działacze Solidarności Odpowiedz Link Zgłoś
liberum.veto Oj, bo wystawimy rachunek za uratowanych Żydów! 28.02.07, 08:08 A wtedy to jeszcze będą musieli dopłacić. A to Polacy ich najwięcej uratowali. Powinni przyjechać z podziękowaniami, a nie z roszczeniami. Ale czy od Żyda można oczekiwać wdzięczności? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Re: Oj, bo wystawimy rachunek za uratowanych Żyd 28.02.07, 16:54 liberum.veto napisała: > A wtedy to jeszcze będą musieli dopłacić. A to Polacy ich najwięcej uratowali. > Powinni przyjechać z podziękowaniami, a nie z roszczeniami. Ale czy od Żyda > można oczekiwać wdzięczności? Tylko na papierze !! Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Clinton podpisała? No cóż, 28.02.07, 08:57 zawsz wiedzieliśmy, że możemy liczyć na Amerykanów. USA są jedynym państwem, które zawsze i bezinteresownie udzielało nam pomocy. No jakto kiedy? Przecież już w 200 lat temu pozwolili bezinteresownie naszemu Kościuszce i Puławskiemu walczyć na amerykańskiej ziemi za amerykańską wolność. W czasie I-szej wojny światowej nie przeszkadzali amerykańskim Polakom sformować Błękitnej Armii a ich prezydent zachwycał się grą na fortepianie Paderewskiego. W czasie II-giej wojny j u ż 5 lat po jej rozpoczęciu pośpieszyli z pomocą Polakom, którzy schronili się w Anglii i otworzyli drugi front a jednocześnie wspierali jak mogli Stalina żeby ten pomógł Polsce z drugiej strony. I pomógł. Później Kenedy pojechał do Berlina i chciał stamtąd nam pomagać mówiąc „ich bin ein Berliner” a potem Regan płakał jak oglądał film o Solidarności. I wreszcie teraz, od lat i całkiem bezinteresownie Amerykanie chronią nam przed wizytami w USA nie udzielając nam wiz. Dzięki wam, nasi prawdziwi przyjaciele – zawsze możemy na was liczyć. Jak zwykle (patrz Jałta) Amerykanie dogadają się z Rosjanami nad naszymi głowami i jak się postaramy, to może nawet pozwolą nam w Polsce czyścić i c h instalacje antyrakietowe, broniące tylko i c h terytorium. A nawet więcej, Rosja zauważy, że instalacje w Polsce mogą się przydać do obrony rosyjskiego terytorium, bo to Amerykanie będą decydować jakie rakiety będą przechwytywane i w interesie rosyjskim mogą dodagać się z Amerykanami w tej sprawie. Tylko co my w Polsce z tego będziemy mieć? Więcej terorystów, którzy walną w nas jako amerykańskiego konia czy osła trojańskiego. W zamian oferujemy wam w Polsce pozycję konia (osła?) trojańskiego w UE, kupujemy wasze samoloty bez offsetu (w praktyce) i wyślemy wojsko na każdą awanturę, gotowi umierać za Bagdad czy gdzie indziej za waszą ropę, samemu nie mając własnej, bo olewamy sąsiadów... Odpowiedz Link Zgłoś
us-rn Durny jestes jak but faszysty z lewej nogi ! 28.02.07, 09:23 Kosciuszko i Pulawski przyjechal by tu robic kariere militarna. Czemu tu a nie do Afryki, Indji lub Chin? Regan plakal ale dzeki niemu jest tu tylu Polakow z okresu Solidarnosci. To do nich wyciagnal reke dajac vizy bez pytania o nic gdze byli Europejczycy, Niemcy odeslali mnie z kwitkiem. To dzeki niemu i Tacher rozpadl sie komunizm i mozesz pisac w gazecie bzdury ktore wypisujesz. W drugiej wojnie swiatowej Amerykanie walczyli, moze nie za twoj kraj, ale za twoj kontynent przez ktory przelala by sie czerwona fala gdyby nie oni. Gdze byli sojusznicy Polski w 39 roku, ci ktorzy na papierze podpisali zobowiazania wobec Polski. Poczytaj o Hallerze i jego kampanii i kto sie jej sprzeciwial. Poczytaj raporty z Versalu i kto byl oredownikiem panstwa Polskiego. Na tak zwanych sojusznikach w Europie Polska sie nie raz sparzyla. Na Ameryce nigdy, bo nigdy nie wystepowala przeciwko Polsce choc czasem milczala w naszej sprawie. Ze ci viz nie chca dac ? Ja bym ci tez nie dal za taka znajomosc historji i anty_Amerykanskie poglady. Gdze chcesz znalezc sojusznika na wschodze? W Anglii ktora wymyslila Linie Cursona, i nie zaprosila polakow na parade zwyciestwa. W skomunizowanej Francji ? Gdze jak nie w USA, gdze ? Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 strasznie się pultasz ale jednocześnie 28.02.07, 10:45 potwierdzasz to o czym pisałem, zresztą rzecz charakterystyczna robisz to z pozycji cudzoziemca a nie mieszkańca Polski a więc twój głos jest jak najbardziej wiarygodny i dowodzi lekceważenia i niezrozumienia Polski w Ameryce o czym też pisałem. Powiadasz "W drugiej wojnie swiatowej Amerykanie walczyli, moze nie za twoj kraj" i pełna zgoda na to, więc czemu się oburzasz? Dalej twierdzisz, że "Ameryka czasem milczała w polskiej sprawie". I na to zgoda. Przykłady tego "milczenia", które Polskę tak wiele kosztowały pokazałem na przykładach. I wcale nie twierdzę, że mogliśmy polegać na innych tzw. sojusznikach, jak Anglia i Francja. I zgadzam się z tym co napisłeś " Na tak zwanych sojusznikach w Europie Polska sie nie raz sparzyla." Tyle, że dotyczy to także USA. Twierdzisz "Ze ci viz nie chca dac ? Ja bym ci tez nie dal", no cóż powtarzasz tylko zdanie amerykańskich biurokratów. Do Anglii, Niemiec czy Francji nikt od Polaków wiz nie wymaga. Widzisz różnicę? Bo miliony tych, którzy do tych krajów podróżują czy wnich pracują tą różnicę widzą. Ty jakoś nie. Ciekawe, że dyskretnie milczysz w obliczu przedstawionych przeze mnie argumentów – próbujesz udowadniać, „że TYLKO I WYŁĄCZNIE Ameryce zawdzięczamy fakt, że dzisiaj jesteśmy wolni. JEDYNIE dzięki Ameryce komunizm w Europie upadł”. Myślę, że jest to gruba przesada. Przede wszystkim Ameryka w czasie I w.św. pozwoliła na powstanie bolszewickiego państwa w Rosji, nie kiwnęła palcem w naszej obronie w 1939 a potem sprzedała Polskę sowietom w Jałcie i wreszcie tolerowała komunizm przez pół wieku po II w.św. Owszem to ludzie w Europie walczyli z komunizmem i to od samego początku: Niemcy w NRD 1953, Węgry 1956, Czesi 1968, Polska m.in. 1980 i wątpię czy bez Gorbaczowa i polskiego papieża mielibyśmy tą amerykańską wolność, bo niby jak? Desant by nad Wisłą zrobili? Skoro nie chcieli umierać za Gdańsk w 1939 i nie pomogli Powstaniu warszawskiemu to i później niewiele zrobili. Gdyby to była tylko kwestia zazbrojenia na śmierć komunistycznych reżimów to dziś nie byłoby komunizmu na Kubie czy w Korei Płn. Sam wyścig zbrojeń, który służył głównie amerykańskim interesom, był ważny ale nie jedyny - potrzeba było woli ludzi do zmian, tu nad Wisłą i gdzie indziej w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Ale o czym mowa?? 28.02.07, 11:13 Żadne mocarstwo (Czy to USA czy Rosja) nie jest zaniteresowane aby nami sie interesowac czyli Polską. Słabsze kraje muszą byc podporządkowane i posłuszne silniejszym. Zawsze uwazani bylismy za zderzaki tych mocarstw i nie interesowały ich nasze interesy. Polska powinna mieć swoją rozważną politykę, rozwijać się z Europą i współtworzyć Europę. Rozwijać współprace z zarówno z USA jak i z Rosją. Teraz widzę po prostu znowu to samo co robili komunisci wobec ZSRR a teraz prawicowi konserwatysci (plus udawacze lewicowi SLD) wiernopoddanczo bronią USA a nie Polski i popieraja nie Polske a USA. Od kiedy to się broni USA a nie Polski ? Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 bardzo rozsądny i wyważony głos - romano33 - w 28.02.07, 11:45 pełni popieram. Trzeba mieć dobre układy z sąsiadami i także z Rosją i USA. A Polska jak zwykle sama z własnymi problemami i to na własne życzenie. Z Rosjanami nie potrafimy się dogadać, z naszymi partnerami z Unii (Francja, Niemcy) też nie. To z kim? Z USA, które nas, jak zwykle w historii, olewają? A w praktyce to z kim musisz mieć układy tam gdzie mieszkasz - w bloku czy domku, obojętnie? Bo ja uważam, że z sąsiadami trzeba mieć a nie ich olewać i odgrażać się im bogatym i dalekim wujkiem na innej ulicy czy w innym mieście... Bo ten wujek nawet palcem nie kiwnie jak będziesz miął problem na własnej klatce schodowej czy za płotem prawda? Wiem, wiem – winni są zawsze ONI, my tacy Wspaniali. Tylko świat się na nas jakoś nie poznał. A twarz trzeba zachowywać tylko najpierw trzeba prowadzić politykę gwarantującą, że się jej całkiem nie straci, tak jak nam się w naszych 4 czy 5-ciu (z PRL-em) rozbiorach przytrafiło. I jak to zrobiliśmy będąc między Grunwaldem a Wiedniem niemal supermocarstwem? Może powinniśmy się choć trochę w piersi uderzyć i wyciągać wnioski ale u nas na hasło "piersi" wielu krzyczy: "tak, tak my zawsze piersi i silni i zwarci i gotowi". Zresztą warto też posłuchać co w tych sprawach wielokrotnie mówiły takie autorytety jak Jan-Nowak Jeziorański czy Zbigniew Brzeziński. Cytuję: "Jeśli Ameryka się wciągnie, coraz głębiej, w konflikt polityczno-religijny ze światem islamskim i coraz bardziej krwawo, nie tylko w Iraku i w Afganistanie, ale również może - mam nadzieję, że nie - w Iranie, a być może w Pakistanie, który może wybuchnąć każdego dnia - czy Ameryka swej obecnie dominującej roli w świecie nie straci? I szczególnie czy jej nie straci, jeśli przestanie Ameryka być wierną Ameryce, tym, czym zawsze Ameryka była dla świata. A jak spoista będzie wtedy Europa, której Polska jest już częścią instytucjonalnie? Ale Europa powaśniona z Ameryką i pozostawiona sam na sam z Rosją? I co wtedy stanie się z Ukrainą? Dla Polski może być znów źle. I stąd też mój drugi wniosek i na tym kończę. Polska musi świadomie, celowo i konsekwentnie wykorzystać swą obecnie optymalną sytuację, by uniknąć tego rodzaju wersji przyszłości. Czy ją wykorzystuje? Może nie całkiem. Polska nie jest na Księżycu, ale między Odrą, Nysą i Bugiem. Polska jest, ale bez przesady, do pewnego stopnia sojusznikiem Ameryki, ale nie jest jej sąsiadem. Punktem wyjścia do zapewnienia trwałości, optymalnej sytuacji, która obecnie istnieje, jest przyjacielskie, naprawdę historycznie zakotwiczone pojednanie polsko- niemieckie, mimo - oraz właśnie dlatego - że Polsce jest ono znacznie bardziej konieczne niż Niemcom. Pojednanie polsko-niemieckie to nie tylko odskocznia do z czasem lepszych stosunków z Rosją, ale konieczna odskocznia. Jest ono również konieczne do utrzymania bliskich sojuszniczych stosunków z Ameryką, bo dla Ameryki Niemcy są obecnie głównym sojusznikiem na kontynencie europejskim. A dla Ameryki Rosja jest jednocześnie koniecznym partnerem. Pojednanie, każde pojednanie, wymaga pracy, wysiłku, cierpliwości i specjalnie szerszej perspektywy historycznej, a nie głównie bolesnej pamięci historycznej. O swych racjach należy przekonywać przyjaciół, ale ich nie zrażać z pozycji moralnej wyższości." Odpowiedz Link Zgłoś
rokets_w Re: bardzo rozsądny i wyważony głos - romano33 - 28.02.07, 16:52 toja3003 piszesz slogany.A ja się pytam kiedy w historii mieliśmy dobre układy z rosją albo z niemcami? My nie raz chcieli a nimi dobre układy jak piszesz. A czy mielismy je pytam? Odpowiadam , że tak mielismy ale niewolę, sybir,katyń, oswięcim, treblinka i wiele innych każni. Od zarania dziejów germanie nas nękali z jednej strony a rosjanie z drugiej. Cofnij sie do poprzedniego tysiąslecia, jak germanie nas traktowali? Czy ty myslisz ze rosjanie i niemcy tak sobie w jednej chwili sie zmienili i brdą tacy dobrzy i uczynni? Jeśli nie pomożemy temu rządowi stworzyć silnego państwa to bedziesz niewolnikiem jak podczas wojny. Nam potrzebny jest rząd silnej ręki by warcholstwo sprowadzic tam gdzie jego miejsce. Co te warcholstwo zrobiło od upadku komunizmu ? Polska z każdym dniem popadała w ruine, a rządy sprawowali żydzi, niemcy i rosjanie. Rosjanie poprzez WSI szkolonych w Moskwie, przecież to sa koledzy Putina razem przechodzili szkolenie i myslicie że oni bedą przeciw sobie? Bardzo dobrze sieę stało, że rozwiązano WSI . To należało zrobic dawno a zachód i wschód udaj ze sie smieja ale ich krew zalewa, że stracili szpiegów i to w samym srodku serca. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 co ty mi tu o bitwie pod Grunwaldem opowiadasz 28.02.07, 17:42 ja mówię o teraźniejszości i przyszłości a nie o muzeach. A tam gdzie mieszkasz, w domku czy bloku, to z kim musisz mieć dobre relacje? Bo ja myślę, że najważniejsze żeby mieć je z sąsiadami z tej samej klatki schodowej czy za płotem a nie liczyć na dobrego wujka za oceanem, bo on palcem nie kiwnie. A my jak zwykle w historii sami. Rosjanie niedobrzy, Niemcy źli, Francuzi nas nie lubią a my nie lubimy Czechów czy Ukraińców, Litwa za mała, Słowacja za słaba, Białoruś odpada. I oczywiście zawsze ONI są winni. My tacy wspaniali. tylko świat się na nas nie poznał. No ale to są dla ciebie "slogany". Tylko co proponujesz w zamian? Polska polityka zagraniczna to przede wszystkim: - UE (Trójkąt Wajmarski) - USA (NATO) - Rosja A ramach UE minimum integracji to wspólna polityka zagraniczna. Aha a ten "rząd silnej ręki", który tobie tak bardzo jest potrzebny (bo mnie akurat nie) to niby kto? Może tak parę nazwisk, partii i konkretów a nie jakichś ogólizmów? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Re: Ale o czym mowa?? 28.02.07, 16:18 Romano, czy ty czytasz w moich myslach ? Dokladnie jestem tego samego zdania, co napisales w tym poscie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rokets_w Re: strasznie się pultasz ale jednocześnie 28.02.07, 13:15 Oj kolego nie mogę tego czytać.Poucz sie historii, poczytaj jej ale nie tylko z jednego żródła. Kazda opcja historje naginała w swoją stronę.Ale żadna opcja nie była w stanie pewnych spraw przegiąć. Nigdy nie mielismy przyjaciół ani na wschodzie ani na zachodzie. Rosja i niemcy zawsze nas rabowali rozbierali. Po wojnie udawali przyjaciół aciągneli z nas jak tylko mogli, a gdy głowę chciwliśmy podnieść to kurkiem straszyli.Niemcy siedzieli cicho bo tam stacjonowały wojska amerykańskie i brytyjskie. Jak wojska sojusznicze zostały wycofane to niemiaszki z ruskimi od razu sie dogadali. I masz taki efekt naszej wolnosci , ze jesteśmy w srodeczku otoczeni i zalezni od jednych i drugich. Popatrz na nowy gazosią popatrz n możeiki - od momenyu gdy orlen zainteresował sie to kurek zamkneli z ropa.teraz przymierzaja sie do zamkniecia rurociągu przyjazni ale zamkna go w 100 procentach gdy powstanie na dnie bałtyku. Tak, że nie podniecaj się swoją woplnością bo jej nigdy nie miałes i mieć nie bedziesz. To w polsce utopia, chyba ze staniemy sie gospodarczo nie zależniod tych dwuch sasiadów.Nam unia nie była potrzebna to my im byliscmy potrzebni. chyba nie wiesz dlaczego- u nich zaczynał sie kryzys z nad produkcii.I musieli wszystko zrobic by znależć gdzie wypchac swój towar.Pooatrz -przejeli nasze przedsiebiorstwa polikwidowali co im nie pasowało iteraz wpychaja nam swoje produkty a my czy chcemy czy nie musimy je kupowac bo innej alternatywy nie ma. Nie wiem czy wiesz, że w podręcznikach historii nauczali ze slask pomoze i mazury to ziemie niemieckie pod tymczasowym zarządem polski. I co ty na to patrioto nie znajacy podstaw historii. a poprzednie władze co zrobiły przez te lata wolnosci? podzielili miedzy siebie to co sie dało A tobie jesli nie jestes jednym z nich dali ochłapy z panskiego stołu. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Czego „nie możesz czytać”? Zbigniewa Brzezińskiego 28.02.07, 13:58 Czego „nie możesz czytać”? Zbigniewa Brzezińskiego? Bo ja myślę, że warto i po to go cytowałem. I co ty mi tu zajeżdżasz cytatami z propagandy prl-owskiej o jakiejś „przyjaźni”. Ja nie mówię o żadnych przyjaźniach tylko normalnej współpracy i interesach gospodarczych czy politycznych. I zdejmij ze ściany jakieś stare kalendarze z pierwdzj połowy ubiegłego wieku. Ja mówię o roku 2007, o teraźniejszości i przyszłości a ty mi tu o jakiś podręcznikach gdzie Mazury były niemieckie. Ano były ale się zmyły. Teraz są nowe podręczniki i polskie Mazury w czym problem? Druga rzecz, o której piszesz to gazrurka. A na czje życzenie nie mamy zróżnicowanych źródeł energii? Zobacz jak to wygląda właśnie na zachodzie, choćby i w Niemczech. Mają tam dość równo całość energetyczną podzieloną na węgiel kamienny czy brunatny, ropę czy gaz i atom a oprócz tego wzrastający procent źródeł odnawialnych i alternatywnych. Ciekawostką jest to, że właśnie Niemcy stwierdzili, że kupują za dużo gazu w Libii i zamierzają kupować więcej w Rosji. To dlaczego my nie wskoczymy np. na ten rynke libijski? Bo z Rosji i tak więcej nie chcemy (i słusznie) to dajmy innym kupować gdzie chcą. I bardzo dobrze, że nikt nie żąda od nas korytarza przez nasze terytorium dla tej gazrurki. A gazociąg rosyjsko-europejski będzie miał wiele nitek, np. holenderską, brytyjską czy niemiecką i mogłaby być także polska ale my nie chcemy, dziwne, że inni się nie boją, że im akurat ich nitkę ktoś zakręci a my tak. Po drugie Niemcy zaproponowali pociągnięcie nitki dla nas z Greiswaldu w Niemczech więc Rosjanie nie mogliby nam nic zakręcać bez blokowania dostaw Niemcom. I wreszcie premier Kaczyński wyraźnie powiedział, że Polska nie jest zainteresowana zwiększaniem dostaw z Rosji. Proste? Dodaj do tego naszą nieudolność w kwestiach korzystania z innych źródeł gazu a obraz będzie pełny. A może zamiast poprawiać miejsca po przecinku zajmiemy się tym co jest przed nim? Polska ma (dane z badań amerykańskich, w tym satelitarnych) perspektywiczne złoża gazu na poziomie co najmniej 600 mld m.sz. (dane PIG przed kilku laty) obecnie szacuje się je na 1200 mld, z czego 200 mld potwierdzono dodam, że z Rosji sporadzamy ok. 4 mld/rocznie. Nawet bez rozbicia na zasoby bilansowe/przemysłowe/wydobywalne widać z tego, że moglibyśmy być poważnym eksporterem własnego gazu. Proponuję iść aktywniej w tym kierunku a nie marudzić o niopłacalności eksploatacji. Ale to też nie jest dla naszych orłów proste. He, he a ten tekst "nam unia nie była potrzebna to my im byliscmy potrzebni" to sam wymyśliłeś czy znalazłeś w jakiejś lewackiej broszurce? Przez takich jak ty to byśmy mieli 5-te rozbiory na szczęście większość tak nie myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Pozwy przeciwko Polsce i Polakom - przeczytajcie 28.02.07, 11:00 Przeczytajcie jak Żydowski Kongres traktuje Polske i Polaków. Mel Urbach, Edward E. Klein , USA, 1999-06-18, Oskarżenie wniesione do Sądu Okręgowego USA Wsch. Okręg stanu Nowy Jork Oskarżenie wniesione do Sądu Okręgowego Stanów Zjednoczonych Wschodni Okręg stanu Nowy Jork - Pozew Cywilny No. CV 99-3487, Pkt 3."zarysu zarzutów" (...) Po II wojnie światowej ludzie ocalali z Holocaustu byli mordowani, bici, gwałceni, terroryzowani, torturowani i zmuszani do zaprzestania prób odzyskania lub zarządzania swoją własnością. Było to spowodowane powszechnym planem etnicznych i rasowych czystek, prowadzonych w Polsce po Holocauście, w celu usunięcia z Polski 10-proc. mniejszości żydowskiej, która przeżyła Holocaust. * * * Mel Urbach, Edward E. Klein , USA, 1999-06-18, Oskarżenie wniesione do Sądu Okręgowego USA Wsch. Okręg stanu Nowy Jork Oskarżenie wniesione do Sądu Okręgowego Stanów Zjednoczonych Wschodni Okręg stanu Nowy Jork - Pozew Cywilny No. CV 99-3487, Pkt 12."zarysu zarzutów" Wyrzucenie Żydów z Polski i zajęcie ich dóbr i własności zostało dokonane przy współudziale polskiego rządu, w tym polskiej policji i armii. Poprzez sponsorowany przez państwo terroryzm Polacy inicjowali i uczestniczyli w atakach na powracających Żydów. W mniejszych miastach Żydzi byli linczowani i duszeni, rozstrzeliwani lub zakłuwani na śmierć. Publiczne wieszanie Żydów było opisywane w prasie, co przerażało tych, którzy zostali w Polsce, i tych, którzy zamierzali lub próbowali wrócić. W oparciu o informacje i przekonania pozywających te ataki były częścią planu mającego wymazać wszelkie ślady rasy żydowskiej z Polski po II wojnie światowej. * * * Abraham Hirchzon , Kanada, "Intercom", quarterly bulletin of the Canadian Jewish Congress Abraham Hirchzon, fragment wystąpienia skierowanego do uczestników Marszu Żywych: -Wszędzie będziemy otoczeni przez miejscowych Polaków (...). Będziemy ich nienawidzić za ich współudział w okrucieństwach [dokonanych na Żydach]. Mel Urbach, Edward E. Klein , USA, 1999-06-18, Oskarżenie wniesione do Sądu Okręgowego USA Wsch. Okręg stanu Nowy Jork Oskarżenie wniesione do Sądu Okręgowego Stanów Zjednoczonych Wschodni Okręg stanu Nowy Jork - Pozew Cywilny No. CV 99-3487, Pkt 2."zarysu zarzutów" Plan, realizowany przez ostatnie pięćdziesiąt cztery lata (pisane w roku 1999 - wtr. WK), obejmował siłowe, przymusowe "wypędzenie aż do wytępienia" Żydów z Polski, poprzez etniczne i rasowe czystki, poprzez używanie przemocy oraz groźby przemocy, w tym tortur i śmierci. Polska, Skarb i inni Pozwani dla celów komercyjnych wyzyskiwali, zarządzali, wynajmowali, remontowali, przetrzymywali i w końcu przejmowali nielegalnie tytuły własności dóbr, w tym nieruchomości, należących do Żydów usuniętych z Polski. Robili to pod pretekstem, że dobra te zostały porzucone. Wszyscy pozwani wyciągali i nadal wyciągają zyski z realizacji tego planu kosztem starzejących się i umierających osób ocalałych z Holocaustu. * * * Mel Urbach, Edward E. Klein , USA, 1999-06-18, Oskarżenie wniesione do Sądu Okręgowego USA Wsch. Okręg stanu Nowy Jork Oskarżenie wniesione do Sądu Okręgowego Stanów Zjednoczonych Wschodni Okręg stanu Nowy Jork - Pozew Cywilny No. CV 99-3487, Pkt 5."zarysu zarzutów" Niemcy wykorzystały antysemicki klimat w Polsce, umieszczając tam okryte najgorszą sławą obozy śmierci, w tym Oświęcim i Treblinkę. Żydowscy mężczyźni, kobiety i dzieci z całej Europy byli mordowani i torturowani na śmierć w tych i innych obozach koncentracyjnych w Polsce. * * * Mel Urbach, Edward E. Klein , USA, 1999-06-18, Oskarżenie wniesione do Sądu Okręgowego USA Wsch. Okręg stanu Nowy Jork Oskarżenie wniesione do Sądu Okręgowego Stanów Zjednoczonych Wschodni Okręg stanu Nowy Jork - Pozew Cywilny No. CV 99-3487, Pkt 6."zarysu zarzutów" Kiedy naziści wycofali się z Polski, obywatele polscy, Skarb, rząd polski oraz inni Pozwani dążyli do wzbogacenia się kosztem nieszczęścia Żydów polskich poprzez powielenie nazistowskiego planu rasowej i etnicznej czystki i czerpanie zysków z zajmowania własności żydowskiej na cele komercyjne. * * * Mel Urbach, Edward E. Klein , USA, 1999-06-18, Oskarżenie wniesione do Sądu Okręgowego USA Wsch. Okręg stanu Nowy Jork Oskarżenie wniesione do Sądu Okręgowego Stanów Zjednoczonych Wschodni Okręg stanu Nowy Jork - Pozew Cywilny No. CV 99-3487, Pkt 7."zarysu zarzutów" Aby zmusić Żydów do ucieczki z Polski oraz porzucenia swoich dóbr i praw własności, wprowadzony został w życie morderczy plan czystek rasowych i etnicznych, skierowany przeciwko powracającym Żydom, którzy przeżyli Holocaust. Gdy Żydzi powrócili do domów w Polsce, tysiącom z nich grożono, a następnie okrutnie bito i/lub mordowano w ich dotychczasowych domach, wsiach i miastach. Zakończyło się to masową ucieczką z Polski większości polskich Żydów. Szacuje się, że ponad 60 tys. Żydów uciekło z Polski od lipca do września 1946 roku wskutek pogromu kieleckiego i potwornej kampanii przemocy skierowanej przeciwko Żydom polskim. Wielu innych nie odważyło się powrócić do Polski. Porzuciło wszelką nadzieję na odzyskanie swoich dóbr i własności. * * * Mel Urbach, Edward E. Klein , USA, 1999-06-18, Oskarżenie wniesione do Sądu Okręgowego USA Wsch. Okręg stanu Nowy Jork Oskarżenie wniesione do Sądu Okręgowego Stanów Zjednoczonych Wschodni Okręg stanu Nowy Jork - Pozew Cywilny No. CV 99-3487, Pkt 9."zarysu zarzutów" W czasie wprowadzania w życie planu czystek rasowych i etnicznych Żydzi w Polsce cierpieli z powodu systematycznego gwałcenia praw człowieka, w tym m.in. bicia, gróźb przemocy, łupienia, tortur, gwałtów i morderstw. * * * Mel Urbach, Edward E. Klein , USA, 1999-06-18, Oskarżenie wniesione do Sądu Okręgowego USA Wsch. Okręg stanu Nowy Jork Oskarżenie wniesione do Sądu Okręgowego Stanów Zjednoczonych Wschodni Okręg stanu Nowy Jork - Pozew Cywilny No. CV 99-3487, Pkt 14."zarysu zarzutów" W momencie zakończenia II wojny światowej, ignorując prawne konsekwencje ludobójstwa, zbrodni wojennych, zbrodni przeciwko ludzkości i czystek rasowych, polski rząd i Pozwani (Polacy - wtr. WK) pozwolili na kontynuację okrucieństw skierowanych przeciwko Żydom w Polsce przez kilka kolejnych lat, do momentu, gdy Żydzi poddali się z powodu wyczerpania, zostawiając za sobą Polskę i swój majątek. * * * Mel Urbach, Edward E. Klein , USA, 1999-06-18 Oskarżenie wniesione do Sądu Okręgowego Stanów Zjednoczonych Wschodni Okręg stanu Nowy Jork - Pozew Cywilny No. CV 99-3487, Pkt 15."zarysu zarzutów" Zamiast doglądać i gospodarować majątkiem z korzyścią dla pozostałych przy życiu Żydów i ich spadkobierców, Pozwani, posługując się mordem, zastraszaniem i przemocą, starali się pozbawić ofiary Holocaustu ich własności i majątków. Rozpowszechniła się praktyka dopuszczania się gróźb, przemocy, tortur, gwałtów i mordów, która pociągnęła za sobą przymusowe wysiedlenia i niemalże całkowitą eksterminację ludności żydowskiej w Polsce. * * * Mel Urbach, Edward E. Klein , USA, 1999-06-18, Oskarżenie wniesione do Sądu Okręgowego USA Wsch. Okręg stanu Nowy Jork Oskarżenie wniesione do Sądu Okręgowego Stanów Zjednoczonych Wschodni Okręg stanu Nowy Jork - Pozew Cywilny No. CV 99-3487, Pkt 16."zarysu zarzutów" Bezustannie, od czasów Holocaustu, Polska, Skarb i inni Pozwani zaangażowani byli w oszukańcze działania, mające zapobiec, opóźnić, udaremnić i zablokować dążenia członków grupy właścicieli do ujawnienia prawdy o swym stanie posiadania i prawach do dysponowania i korzystania z majątku pozostałego w Polsce, będącego ich własnością. * * * Mel Urbach, Edward E. Klein , USA, 1999-06-18, Oskarżenie wniesione do Sądu Okręgowego USA Wsch. Okręg stanu Nowy Jork Oskarżenie wniesione do Sądu Okręgowego Stanów Zjednoczonych Wschodni Okręg stanu Nowy Jork - Pozew Cywilny No. CV 99-3487, Pkt 10."zarysu zarzutów" Chociaż to reżim nazistowski odpowiada za większość zniszczeń, które dotknęły Żydów w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Pozwy przeciwko Polsce i Polakom - przeczytaj 28.02.07, 19:10 romano33 napisała: > Przeczytajcie jak Żydowski Kongres traktuje Polske i Polaków. > 1.Mel Urbach, Edward E. Klein , zapomniał biedaczek, ze to jego pobratymcy stanowili trzen tego aparatu represji.A co z prześladowanymi przez nich Polakami? 2."czerpanie zysków z zajmowania własności żydowskiej na cele komercyjne" A któraś własność żydowska nie była zadłużona hipotecznie? 3. "wprowadzony został w życie morderczy plan czystek rasowych i etnicznych, skierowany przeciwko powracającym Żydom" Ciekawe Żydzi Zydom zgotowali......... 4. idt Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Lektura obowiązkowa... 01.03.07, 21:05 szczególnie dla tych co na tym forum często usiłują szermować słowem "antysemityzm". Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Lektura obowiązkowa... 01.03.07, 21:15 książka Finkelsteina równiez jest lektura obowiązkową ... . Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Działacze żydowscy naciskają Warszawę w sprawie.. 28.02.07, 11:08 michnikowa szmata podaje "newsy" które około 5 dni temu szeroko komentowane były w www.naszdziennik.pl . Wychodzi na to że rydzykowe media prezentują wyższy poziom dziennikarstwa. A swoją drogą dla grupy oszustów i naciągaczy pewnie również klasztor na Jasnej Górze i katedra wawelska też stanowią "mienie pożydowskie". Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Działacze żydowscy naciskają Warszawę w spraw 28.02.07, 11:38 tom1003 napisał: > michnikowa szmata podaje "newsy" które około 5 dni temu szeroko komentowane był > y > w www.naszdziennik.pl . Wychodzi na to że rydzykowe media prezentują wyższy > poziom dziennikarstwa. > > A swoją drogą dla grupy oszustów i naciągaczy pewnie również klasztor na Jasnej > Górze i katedra wawelska też stanowią "mienie pożydowskie". żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
edek_2007 Działacze żydowscy naciskają Warszawę w sprawie.. 28.02.07, 11:16 Zgadzam się z przedmówcami. Żydów zaprosił niestety dla kasy jeden z naszych koronowanych .Zwroty mienie są nie do przyjęcia. Mogli zostać. Wyjechali a teraz po 60 latach są zwrotu, to iście po żydowsku.Przecież nadal ich nikt nie lubi. Skąd to się bieże? O właśnie z takich zgrań poniżej pasa.Ale oni się nie zmienią. Upodobali sobie Polskę , my głupole dajemy się wykiwać.Niestety. Jestem absolutnie przeciw takim działaniom. Polski Rząd powinie ustawowo zakazać zwrotu wszystkim co wyjechali zagranicę. Niech tam pozostaną. Nam będzie lepiej a im ubędzie kłopotów o mienie pozostawione na łasce losu. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Działacze żydowscy naciskają Warszawę w spraw 28.02.07, 19:15 lepiej niech wrócą. Tylko niech nie zmieniają nazwisk a w wyborach startują jako mniejszość narodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
edek_2007 Działacze żydowscy naciskają Warszawę w sprawie.. 28.02.07, 11:18 Jeszcz uzupełnię. Jakie mienie. Warszawa była zniszczona w 99%. Co pozostało po ich mieniu, NIC !!!Niech spadają. Odpowiedz Link Zgłoś
srul Re: Działacze żydowscy naciskają Warszawę w spraw 28.02.07, 11:33 To w sposób alegoryczny można ująć tak: Wiózł Polak Żyda na furmance z całym jego dobytkiem. Przyleciał sobie JU-87 Stuka i lotem nurkowym zrzucił bombę na furmankę która wyleciała w powietrze grzebiac i polaka i żyda razem z dobytkiem. Teraz potomkowie żyda domagają sie od potomków polaka kasy za "utracone " mienie. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
srul Re: Działacze żydowscy naciskają Warszawę w spraw 28.02.07, 11:50 I jeszcze jedna anegdotka,nie do końca na temat. Jak to bywa z anegdotkami jest w niej pewna psychologiczna głębia Wypadek samochodowy, oba samochody prawie skasowane, dwie kupy złomu, wydaje sie że nikt nie miał prawa przeżyć. O dziwo z jednej kupy złomu wygrzebuje się mozołem pejsaty rabin, otrzepuje się ,niedraśniety nawet. Z drugiej kupy złomu wyłazi również netknięty ksiadz. Rabin w szczerym akcie olśnienia wznosi rece do niebios i mówi: -To znak od Pana, znak abyśmy porzucili waśnie, uprzedzenia i pogodzili sie.. łka ze wzruszenia i dodaje wyciagając piersiówkę do księdza: -drogi bracie napimy sie z tej okazji na zgode! Ksiadz wychyla butelkę i pociąga dużego łyka, po czym podaje ja rabinowi i mówi -a ty Rabi się nie napijesz? Rabi na to - nie, ja zadzwonie na policje Odpowiedz Link Zgłoś
orzeszko55 Re: Działacze żydowscy naciskają Warszawę w spraw 28.02.07, 12:44 Dowcip jest super! Cała prawda o zydach. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Polska już wypłaciła odszkodowania. 28.02.07, 12:55 W latach 46-70 Polska, na podstawie umów międzynarodowych z kilkunastoma państwami, spłaciła odszkodowania za mienie zostawione w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Re: Działacze żydowscy naciskają Warszawę w spraw 28.02.07, 17:18 srul napisał: > I jeszcze jedna anegdotka,nie do końca na temat. Jak to bywa z anegdotkami > jest w niej pewna psychologiczna głębia > Wypadek samochodowy, oba samochody prawie skasowane, dwie kupy złomu, wydaje > sie że nikt nie miał prawa przeżyć. O dziwo z jednej kupy złomu wygrzebuje się > mozołem pejsaty rabin, otrzepuje się ,niedraśniety nawet. Z drugiej kupy złomu > wyłazi również netknięty ksiadz. Rabin w szczerym akcie olśnienia wznosi rece > do niebios i mówi: > -To znak od Pana, znak abyśmy porzucili waśnie, uprzedzenia i pogodzili sie.. > łka ze wzruszenia i dodaje wyciagając piersiówkę do księdza: > -drogi bracie napimy sie z tej okazji na zgode! > Ksiadz wychyla butelkę i pociąga dużego łyka, po czym podaje ja rabinowi i mówi > -a ty Rabi się nie napijesz? > Rabi na to > - nie, ja zadzwonie na policje Srul, doskonale wydobyles tresc, z tej anegdotki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Działacze żydowscy naciskają Warszawę w spraw 01.03.07, 16:18 więcej i powszechnie Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Działacze żydowscy naciskają Warszawę w spraw 01.03.07, 20:46 prawo jest prawem a jakieś tam zniszczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
remekk pora "nacisnąc" na plugawe hieny !!!!!! 28.02.07, 15:55 pora nagłosnić ich zbrodnie na Polakach oraz całą perfidię antypolonizmu i ohydnych roszczeń !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Działacze żydowscy naciskają Warszawę w sprawie.. 28.02.07, 16:09 Uwazam, ze dzialacze zydowscy popelniaja bardzo duzy blad. Ta sprawa jest bardzo delikatna i powinna byc bardziej wytonowana. Czyzby, dzialacze zydowscy nie znali Polakow i nie wiedzieli jaki jest stosunek Polakow do tej delikatnej sprawy. Oby owi dzialacze nie byli przyczyna do zlego skutku. Odpowiedz Link Zgłoś
srul Re: Działacze żydowscy naciskają Warszawę w spraw 28.02.07, 16:18 managerów Holohoax Industry interesuje tylko jedno, sprawne prosperowanie ich przedsiebiorstwa a więc kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Re: Działacze żydowscy naciskają Warszawę w spraw 28.02.07, 16:33 srul napisał: > managerów Holohoax Industry interesuje tylko jedno, sprawne prosperowanie ich > przedsiebiorstwa a więc kasa. No to blad, to, ze kasa ludzmi rzadzi, a nie ludzie kasa, wiem od dawna. Oby nas tylko ta kasa nie zgubila. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk a gdyby tak dac poł Polski to zrezygnowali by 28.02.07, 16:20 Pamieatjacie iz taka to złudna nadzieje mieli ci ,którzy byli z atym aby mienie o wartości - w/g róznych szacunków od kilku do 10 mld sprezentowac gminie zydowksiej liczącej kilka tys ludzi . PAMIĘTAJCIE JAK ZAKOŃCZYŁO SIE OSADNICTWO W PALESTYNIE ... . Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Działacze żydowscy naciskają Warszawę w sprawie.. 28.02.07, 16:46 Przypomniec nalezy Narodowi polskiemu, ze owych dzialaczy zydowskich popiera spora grupa znaczacych Amerykanow. Chyba przyszedl juz czas, aby Polacy zrozumieli, ze dla USA nigdy nie bedziemy przyjaciolmi, ani tez partnerami. Dla USA liczy sie tylko kasa i wladza, a Polske maja gleboko w ..... . Kiedy ten Narod polski wreszcie zmadrzeje ??? Odpowiedz Link Zgłoś
booboobear banderowska Ukraina przyjacielem Polski 28.02.07, 16:54 prawdziwym przyjacielem Polski jest banderowsko-upowska ukraina, szkoda że o tym nie wiecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
booboobear Re: Z nimi mamy robić ME2012? Lepiej z Czechami. 28.02.07, 17:07 JESTEM ZA CZECHAMI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Re: Z nimi mamy robić ME2012? Lepiej z Czechami. 28.02.07, 17:23 JESTEM ROWNIEZ ZA CZECHAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Ale dlaczego? 28.02.07, 17:51 Przede wszystkim Czechy mają lepszą infrastrukturę niż Ukraina, tzn. lepsze drogi, lotniska, bazę hotelową a więc to co potrzebne aby przyjąć setki tysięcy kibiców, którzy przybedą na mistrzostwa z różnych krajów. Również systuacja polityczna jest w Czechach stabilniejsza i mają więcej doświadczeń w organizowaniu takich imprez ale najważniejsze, że tak jak Polska są w NATO i UE. To znacznie ułatwia ruch przez granicę (wizy) oraz ochronę mistrzostw. Podam tylko jeden szczegół: natowskie Awacsy nie polecą nad Ukrainę żeby chronić ich przestrzeń powietrzną, bo musiałyby podzielić się z Ukraińcami wiedzą dotyczącą kodów porozumiewania się, ponadto zgoda NATO w tej sprawie nie oznacza zgody Rosji żeby w pobliżu jej granic takie superradary sobie latały. Inny przykład: podczas mistrzostw świata w Niemczech, polski i niemiecki policjant razem pilnowali porządku tam gdzie byli polscy i niemieccy kibice. W ramach UE taka współpraca jest prosta, z Ukrainą wymagałaby specjalnych porozumień, wzajemnego udostępniania sobie dostępu do baz danych. Po prostu poza UE są inne standardy prawne. Ponadto do 2012 roku i Czechy i Polska będą w strefie Szengen a to oznacza likwidację granic dla ruchu turystycznego; Ukraina w tym układzie nie będzie. Czechy i Polska znajdą się też w strefie euro, Ukraina nie. I rzecz najistotniejsza: Polsce i Czechom, jako krajom UE, o wiele łatwiej jest koordynować wspólne projekty czy inwestycje potrzebne na ME i uzyskiwać dotacje z Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Działacze żydowscy naciskają Warszawę w sprawie.. 28.02.07, 17:37 Cala tajemnice Narodu zydowskiego, mozna odkryc w ogloszonym, lecz nie zatwierdzonym, Krolu Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Działacze żydowscy naciskają Warszawę w sprawie.. 28.02.07, 18:44 Namawiam Swiatowy Kongres Zydow, do wiekszej pokory. Nie kasa najwazniejsza, lecz ludzkie zycie. Uratujecie jednego czlowieka, a Uratujecie caly Swiat Ludzki i nie tylko. Czyzby wasze piekne slowa, byly tylko sloganem nic nieznaczacym. Najpierw czlowiek, a kasa pozniej, a nie odwrotnie. Chyba tego, co czynicie naprawde nierozumiecie. Sadze, ze za bardzo kasa przyslonila piekno tej ziemi. Mozna miec, ale mozna rowniez wspolzyc w sposob godny czlowieka. Jezeli, to potraficie, to wreszcie pokazcie Swiatu, ze jestescie madrym Narodem. Zawsze uwazalem, ze u was jest madrosc, ale nie rozumiem DLACZEGO TO ROBICIE !! Odpowiedz Link Zgłoś
srul Re: Działacze żydowscy naciskają Warszawę w spraw 28.02.07, 18:58 Problem w tym że definicja człowieka nie jest do końca jednoznaczna... dla tych środowisk o których mowa może tu chodzić o ludzi w nieco węższym rozumieniu (etnicznym) niż nam, gojom się to pozornie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Re: Działacze żydowscy naciskają Warszawę w spraw 28.02.07, 19:41 Srul, to ze definicja czlowieka jest nie znana, ja wiem i Ty. Problem jest w tym, ze nie wszyscy o tym wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
srul Re: Działacze żydowscy naciskają Warszawę w spraw 28.02.07, 19:49 Ale dla tych środowisk jest aż nadto dobrze znana! wystarczy zanurzyć sie w krynicę mądrosci zwaną Talmudem i wszystko stanie się jasne Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Re: Działacze żydowscy naciskają Warszawę w spraw 28.02.07, 20:36 Srul, wiem o tym i najwazniejsze, ze rozumie. Sadze, ze ty tez rozumiesz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Re: Działacze żydowscy naciskają Warszawę w spraw 28.02.07, 21:07 andrzej19552 napisał: > Srul, wiem o tym i najwazniejsze, ze rozumie. > Sadze, ze ty tez rozumiesz. Do nich nic nie przekona. Z nimi trzeba krótko i konkretnie powiedziec gdzie ich miejsce w świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Re: Wypedzic tych zlodziei z Polski! 28.02.07, 18:55 Mowisz jezykiem zlodzieji, wiec nie rozumiesz co mowisz !! Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Wypedzic tych zlodziei z Polski! 28.02.07, 19:34 zeby zrozumiał,trzeba mówić językiem wroga. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam 15% do oddania skabowi państwa to za mało. 28.02.07, 18:51 Te ich majątki były zadłużone hipoteczne. "Bracia starsi w wierze" oddajcie te długi. Odpowiedz Link Zgłoś
a123m przepedzic oszustow i zlodziei z Polski 28.02.07, 19:25 ktorzy chce obedrzec ze skory juz ograbionych z calego majatku Polakow, i kazac tym zlodziejom placic odszkodowania na tryliony $$ za ograbienie Polski. atak jest najlepsza obrona. Odpowiedz Link Zgłoś
scolopetarius Przeprosić Michalkiewicza-ostrzegał! Słuchaliście? 28.02.07, 20:46 Dlaczego żądają pieniędzy za obywateli polskich, choć narodowości żydowskiej. NIE MA TAKIEGO PRAWA, to bezczelna uzurpacja i szantaż. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Re: Przeprosić Michalkiewicza-ostrzegał! Słuchali 28.02.07, 20:58 scolopetarius napisał: > Dlaczego żądają pieniędzy za obywateli polskich, choć narodowości żydowskiej. > NIE MA TAKIEGO PRAWA, to bezczelna uzurpacja i szantaż. Przeczytaj dokladnie Pismo (Nowy Testament), ktore nazwano swiete i zobaczysz co jest napisane, a zrozumiesz to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Hucpiarza Singera należy aresztować, jak Bubla... 28.02.07, 21:06 - za sianie nienawiści na tle narodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Działacze żydowscy naciskają Warszawę w sprawie.. 28.02.07, 21:21 Mam wielki zal do Gazety Wyborczej, ze nie wymienila nazwisk tych dzialaczy zydowskich. To nie jest w porzadku i o tym trzeba glosno mowic. Nie wszyscy Zydzi sa tacy jak ci, ktorzy upominaja sie o te majatki. Gazeta Wyborcza jest dobrym manipulatorem polskiego spoleczenstwa. Mowie to, co mi dyktuje moj UMYSL. Takich bledow Gazeta nie powinna robic. Jezeli robi, to musi miec w tym interes. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Działacze żydowscy naciskają Warszawę w sprawie.. 28.02.07, 21:34 Powiem wam cos ciekawego. Jezus powiedzial, ze umrze na krzyzu, i stalo sie, przynajmniej tak jest napisane. Zydzi powiedzieli, ze jest antysemityzm, i jest antysemityzm. Rozumiecie !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Działacze żydowscy naciskają Warszawę w sprawie.. 28.02.07, 21:48 To co niektorzy Zydzi robia, to nie mistrzostwo, to jest misterne. Odpowiedz Link Zgłoś
az30 a to jest zakazane przez GW 28.02.07, 21:50 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=58216073 Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: a to jest zakazane przez GW 01.03.07, 00:06 a dlaczego zakazują. Przecięż to gazeta która najbardziej troszczy sie o swobody obywatelskie. Odpowiedz Link Zgłoś
hahak wyliczyc im raz i do konca ile nalezy im sie .. 01.03.07, 00:17 ..za zagarniete mienie-pozniej podliczyc ich ile sa Polsce winni za antypolska dzialalnosc (szczegolnie po wojnie)-wyrownac lub poprosic o wyrownanie.... a na koncu wypierdasic ich raz i na zawsze i niech nie wracaja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
waldam czy Salomon Morel też chce odszkodowań? 01.03.07, 00:21 www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=95&ShowArticleId=33609 Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Ostatnio gwałtownie zrezygnował z gratyfikacji... 01.03.07, 21:09 "wziął" i kopnął w kalendarz, po prostu. Pewnie po lekturze pozwów sądowych swoich współbraci przeciwko Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś