Dodaj do ulubionych

Europarlament ukarze M. Giertycha za jego broszurę

03.03.07, 07:09
To czysta cenzura i nic więcej. Giertych nie napisał nic antysemickiego.
Pisząc o cywilizacjach, streścił dla czytelników poglądy Feliksa Konecznego.
Te z kolei z antysemityzmem też nie mają nic wspólnego.

Jest oczywistym i niezaprzeczalnym faktem że dziesiątki nacji zniknęło bez
śladu w ciągu oatstnich 2000 lat. Żydzi przetrwali - i to nie mając skrawka
własnej ziemii. Przetrwali bo robili to co opisał Koneczny: mieszkali razem,
trzymali się razem, żenili się tylko w obrębie własnej społeczności. Dzięki
tej samoizolacji zachowali język, religię, kulturę i tozsamość.

Żydzi dzisiaj, nazywając "antysemityzmem" pisanie prawdy o swoich przodkach,
obrażają nie tyle Giertycha co mądrość i roztropność swoich pradziadów.
Obserwuj wątek
    • mgz No to mu parlament pokazal... 03.03.07, 07:13
      ...przez zabranie diet na 2-10 dni (moze). Giertych biedaczek
      pewnie sie juz z tych tarapatow nie wygramoli.
      • fraglesi67 Synek dalej autem będzie..... 03.03.07, 07:56
        ...służyć?
        • scibor3 Re: Synek dalej autem będzie..... 03.03.07, 08:36
          Tak, tak... drogi czytelniku Fucktu.
      • aron2004 Re: No to mu parlament pokazal... 03.03.07, 11:35
        mgz napisał:

> ...przez zabranie diet na 2-10 dni (moze). Giertych biedaczek
        > pewnie sie juz z tych tarapatow nie wygramoli.

czyli wygląda na to że tak naprawdę to go popierają, a karę dali symboliczną na
        złość Żydom
    • sandwich1 Europarlament ukarze M. Giertycha za jego broszurę 03.03.07, 07:20
      Nikt go nie chciał zrzeszyć...?
      Biedny.
      Te problemy biorą się u niego wlaśnie z wyobcowania, osamotnienia...
    • magnusg Dlaczego nie ukarze szefa frakcji zielonych w PE ? 03.03.07, 07:32
      Pan Daniel Cohn-Bendit opisuje w swojej wlasnej biografii (niemiecki tytul "Der
      grosse Basar"), jak pracujac w latach 70-tych w przedszkolu molestowal
      seksualnie dzieci.To jak widac jakos protestow i niesmaku w PE nie
      wzbudza.Chora Europa z chorymi wartosciami.
      • d_arek_d Re: Dlaczego nie ukarze szefa frakcji zielonych w 03.03.07, 08:11
        magnusg napisał:

> Pan Daniel Cohn-Bendit opisuje w swojej wlasnej biografii (niemiecki
        tytul "Der
        >
        > grosse Basar"), jak pracujac w latach 70-tych w przedszkolu molestowal
        > seksualnie dzieci.

Czy na tej biografii umieścił on logo Parlamentu Europejskiego? Bo przecież o
        takim wykroczeniu jest mowa, a nie o treści broszurki samej w sobie. Z góry
        dziękuję za odpowiedź.
        • magnusg Re: Dlaczego nie ukarze szefa frakcji zielonych w 03.03.07, 08:18
          Nie-mowa jest o tresci broszurki.Zarzuca sie Giertychowi antysemitizm i
          homofobie.Logo PE takich cech chyba nie ma-czy sie myle?
      • edek47 Pan Cohen Banditen nie jest antysemita... 03.03.07, 09:20
        bo bylby wtedy masochista,A PRZECIEZ JEST ON PEDOFILEM.
        • drojb Re: Pan Cohen nie jest i niebył żadnym pedofilem 03.03.07, 13:21
          cosik bzdurzycie, uwierzywszy jednemu z trolli
          • magnusg niedowierzasz?? 03.03.07, 15:44
            To sobie sprawdz.Podalem tytul przeciez.Jesli nie znasz niemieckiego, to znajdz
            sobie kogos, kto ci przetlumaczy.Cohn-Bendit molestowal dzieci i to jest fakt.Z
            takim "dorobkiem" idealnie pasuje do partii zielonych,gdzie tolerancja wobec
            pedofilow i lobby pedofilskiego jest wrecz bezgraniczna.Inny slynny
            europejskizielony Volker Beck to drugi tego przyklad..
    • blindlemon Poszczuć psami i pognać na 4 wiatry! 03.03.07, 07:44
      szkoda słów:(
    • moherowy_majtek Europarlament ukarze M. Giertycha za jego broszur 03.03.07, 07:55
      W takich wypadkach jedyną skuteczną karą mógłby być całkowity zakaz słuchania
      Radia Maryja, ale to będzie możliwe chyba dopiero po końcu świata.
    • jewropejczyk Oto jewropejska wolność słowa 03.03.07, 07:57
      • drojb Re: Czy zakaz srania na środku ulicy to cenzura? 03.03.07, 13:25
        • edek47 Jest to ograniczenie naturalnej wolnosci czlowieka 03.03.07, 16:18
    • d_arek_d Re: Europarlament ukarze M. Giertycha za jego bro 03.03.07, 08:06
      l.o.r.t.e.a napisał:

> To czysta cenzura i nic więcej. Giertych nie napisał nic antysemickiego.
      > Pisząc o cywilizacjach, streścił dla czytelników poglądy Feliksa Konecznego.
      > Te z kolei z antysemityzmem też nie mają nic wspólnego.

Pan nie orientuje się w temacie tej dyskusji i sednie pretensji PE do MG,
      prawda? Proszę jeszcze raz, powoli, przeczytać artykuł. W ogóle nie chodzi o
      to, że Maciej G. napisał tego typu zeszycik. PE przecież nie ma prawa
      nakazywania tego, o czym kto może czy też nie może pisać.

Parlamentowi Europejskiemu chodzi wyłącznie o to, że na okladce książki
      przemycającej treści, z którymi PE nie zgadza się i które godzą w podstawowe
      prawa przez niego uznawane, pan Maciej G. umieścił logo tegoż właśnie
      Parlamentu. Firmując tym samym autorytetem tego Parlamentem swoje prywatne
      idee.

Na przykład za używanie swego logo Samoobrona (czyli pan Andrzej L.) kazała
      sobie wystawić weksle. Na przykład żaden producent na swych produktach nie ma
      prawa umieszczać innego logo czy nazwy niż swoją oraz innych firm, ale po
      uprzednim uzgodnieniu tego z nimi.

Na przykład pan Maciej G. złamał prawo uznając logo Parlamentu Europejskiego za
      swoje prywatne tak, jakby był jedynym i niezaprzeczalnym decydentem PE. Jakby
      jego ciało stanowiło 100% ciała PE. To tak, jakby pracownik SONY Corporation
      wytłukł młotkiem w swojej piwnicy kawałek wiadra z kablem i wtyczką do prądu i
      wystawił je na sprzedaż oznaczając symbolem SONY. Bo on przecież ma do tego
      prawo, bo dla SONY pracuje. O.

Niestety, tępota ludzka nie zna granic. Zauważyłem, że na piedestał władzy,
      szczególnie w Polsce, dostają się głównie nie ludzie mądrzy (mam na myśli
      mądrość życiową, nawet nie wykształcenie), tylko cwani i bezczelni. Dlaczego
      Polacy takich głównie hołubią? Wstyd, tym większy gdy ci wielcy i wspaniali
      wywleką się za granice Polski.

Czy wystarczająco wytłumaczyłem sprawę? W każdym razie proszę jeszcze raz,
      dokładnie i powolutku przeczytać artukuł. I będzie dobrze.
      • l.o.r.t.e.a Ciągłe zarzuty o "antysemityzm" nie mają nic 03.03.07, 08:19
        wspólnego ze sprawą logo.
      • scibor3 Re: Europarlament ukarze M. Giertycha za jego bro 03.03.07, 08:43
        > Parlamentowi Europejskiemu chodzi wyłącznie o to, że na okladce książki
        > przemycającej treści, z którymi PE nie zgadza się i które godzą w podstawowe
        > prawa przez niego uznawane, pan Maciej G. umieścił logo tegoż właśnie
        > Parlamentu. Firmując tym samym autorytetem tego Parlamentem swoje prywatne
        > idee.

Porównanie nietrafione. M. Giertych co by o nim nie mysleć jest w obecnej chwili
        (jako europoseł) integralną częścią PE i ma takie same prawo do oznaczania
        swoich wypocin logo PE jak i jego krytykanci. Zupełnie inną sprawą jest
        finansowanie wydawania swoich wypocin za pieniądze podatników. I tu powinno być
        to prawo odebrane WSZYSTKIM europosłom. Jak ktoś chce bredzić i to publikować to
        za swoje.
      • timoszyk Re: Europarlament ukarze M. Giertycha za jego bro 13.03.07, 18:19

> Parlamentowi Europejskiemu chodzi wyłącznie o to, że na okladce książki
        > przemycającej treści, z którymi PE nie zgadza się i które godzą w podstawowe
        > prawa przez niego uznawane, pan Maciej G. umieścił logo tegoż właśnie
        > Parlamentu. Firmując tym samym autorytetem tego Parlamentem swoje prywatne
        > idee.
        > Czy wystarczająco wytłumaczyłem sprawę? W każdym razie proszę jeszcze raz,
        > dokładnie i powolutku przeczytać artukuł. I będzie dobrze.

Parlament Europejski nie jest od tego, by wyznawal jakiekolwiek poglady. Jest
        zbiorowiskiem roznej masci parlamentarzystow wybranych w demokratycznych
        wyborach. I poglady kazdego parlamentarzysty sa rowne wobec prawa, czyli
        chronione wolnoscia slowa, wyznania i wszystkiego innego. Taka jest podstawowa
        zasada demokracji.
        Jak kiedys komus powiedzial Wolter: Nie zgadzam sie z panem, ale oddalbym zycie
        za to, by mial pan prawo mowic, to co mowi.
        Nie wiem jakie sa zasady uzywania tego logo PE, ale albo przysluguje ono
        wszystkim parlamentarzystom gloszacym swoje poglady, albo nie powinno
        przyslugiwac nikomu, bowiem zamykanie komukolwiek ust jest w istocie swej
        zamykaniem Parlamentu jako miejsca dyskusji. Tam gdzie zaczynaja sie kary za
        "falszywe" poglady tak sie konczy demokracja. Tam gdzie pali sie ksiazki,
        niedlugo bedzie sie palic i ludzi. Dotyczy wszystkich ksiazek, a wiec i ksiazki
        Giertycha, cokolwiek sie w niej znajduje.
        I trzeba powiedziec sobie otwarcie: wolnosc gloszenia wlasnych pogladow oznacza
        wolnosc gloszenia takze i pogladow zwanych potocznie antysemickimi, czy tez
        homofobicznymi. Wyborcy sami ocenia jakie poglady jaka maja wartosc, bo to jest
        tez demokracja.
        Argument, ze Hitler glosil poglady antysemickie, wygral demokratyczne wybory i
        pozniej robil to, co robil, a wiec musimy postawic tame pewnym pogladom, jest
        demagogiczny. Hitler nie dlatego robil, to co robil, bo wygral demokratyczne
        wybory, ale dlatego ze natychmiast po wyborach zawiesil demokracje na kolku.
        Wiec grozba bierze sie nie ze zbyt liberalnego prawa gloszenia jakichkolwiek
        pogladow, ale wlasnie z zakazu ich gloszenia, bo Hitler takze wprowadzil cenzure
        pod pretekstem walki z "ekstremizmami". Mozna bowiem nawet formalnie zachowac
        demokratyczne instytucje, ale gdy sie wprowadzi cenzure, te instytucje beda
        jedynie przykrywka do rzadow autorytaranych, czy dyktatorskich, co zreszta tak
        latwo zaobserwowac bylo w przeszlosci i w terazniejszosci.
        Jak zauwazyl Bertrand Russell w swoich "Szkicach sceptycznych": Prawda doskonale
        broni sie sama. Mozna nakazac wywieszenie na kazdym slupie hasla "2+2 = 5", a i
        tak malo kto uwierzy w jego sens. Jesli sie jednak wprowadzi pewne srodki
        nacisku, to rzecz sie bedzie miala inaczej, ze szkoda nie tyle dla arytmetyki,
        bo ta przetrwa nie zmieniona, ale ze szkoda dla spoleczenstwa, ktore pozwolilo
        na takie zniewolenie siebie. Wiec jakakolwiek cenzura zawsze dotyczy zakazu
        pogladow, ktore same jako takie bronia sie dosc slabo.
        Jesli ktos wyraza poglad, ze spoleczenstwo potrzebuje jakiejkolwiek cenzuralnej
        ochrony przed deprawacja, to niechaj od razu postuluje zniesienie demokracji, bo
        ochrony przed deprawacja potrzebuje tylko ktos, kto jest niezdolny do
        samodzielnego myslenia, a wiec niezdolne do samodzielnego myslenia spoleczenstwo
        nie bedzie w stanie podzwignac zadania wylonienia na drodze demokratycznej
        parlamentu i rzadu. Tertium non datur!

Wac
    • beatrix16 Re:niech ta nawiedzona rodzinie zniknie z polskiej 03.03.07, 08:32
      sceny politycznej i przeprowadzi sie do Watykanu !wszyscy starzy i najmloszy
      pomiot!
    • pis_dolot straszni "patrioci" z tych Giertychów...: 03.03.07, 08:40
      Maciej Giertych - tatuś Romcia kandydat LPR na prezydenta RP w ostatnich
      wyborach:

- w 1968 r. publicznie popierał haniebną interwencję wojsk Ukłądu
      Warszawskiego w Czechosłowacji;

- w 1981 r. kolaborował z Jaruzelskim, był członkiem Rady KOnsultacyjnej - w
      dodatku potem kłamał, że skierował go do tej rady
      ks. Prymas (czemu prymas jednoznacznie zaprzeczył);

- po 1989 r. był PRZECIWNY wyjściu wojsk sowieckich z Polski (!!!) i
      rozwiązaniu Ukłądu Warszawskiego.

a z kolei Jędrzej Giertych - dziadek Romcia jeszcze w 1938 roku wychwalał
      potężny zdrowy hitleryzm,
      - postulował rozstrzelanie sprawców powstania poznańskich robotników w 1956
      roku,
      - piętnował masowe wystąpienie mieszkańców Nowej Huty w obronie
      krzyża w 1960 roku,
      - szkalował Armię Krajową w wydanej w 1986 roku książce
      o dziejach Polski, że wybielał tam sowieckich wyzwolicieli etc, etc.

prawda, że "patriotyczna" z tych Giertychów rodzinka...???
    • bloody_rabbit Żadna cenzura 03.03.07, 08:41
      M. Giertych może pisać co chce, ale nie pod logiem PE.

Zaś te fragmenty książeczki, które czytałem, są antysemickie.
      • l.o.r.t.e.a Które fragmenty? 03.03.07, 08:42

• marcin_xcvs Europarlament ukarze M. Giertycha za jego broszur 03.03.07, 08:47
      Ten pan Giertych niech sobie wypisuje co chce o żydach czy o pedałach ale niech
      no czy jego syn broń Boże nic nie modzą w Polsce.
      • edek47 Jestes zarazony... 03.03.07, 09:31
        w dziecinstwie musiales ssac cycusie TWOJEJ MAMUSI,a to jest zakazane w EU.
        • marcin_xcvs Re: Jestes zarazony... 03.03.07, 09:48
          A ty ciągnełeś druta twojemu staremu, ciole.
          • edek47 Z toba, to jak z dzieckiem.... 03.03.07, 10:28
            Gluptas z ciebie, Marcinku! W swej wypowiedzi zrownales przedstawicieli zacnego
            narodu z pedalami, A TAK , NIE WOLNO MOWIC!!JEST TO DOWOD NA TO , ZE MASZ W
            SOBIE BAKCYLA ANTYSEMITYZMU.Tatusiowi mozesz robic ' przyjemnosci', ale za dydy
            mamusi juz nie ciagnij, bo znowu wyssiesz nastepnego bakcyla typu 'A'.
            • marcin_xcvs Re: Z toba, to jak z dzieckiem.... 03.03.07, 11:33
              Edku! Jakieś dziwne wywody o mojej Matce niestety wywołują takie reakcje mojej
              strony. A więc proszę skończyć mówić o mojej Matce.

Dopiero teraz zrozumiałem co ty chciałeś mi przez to "jesteś zarażony" powiedzieć.
              Mnie ani żydzi ani pedały nic nie interesują (co ? musze się tym interesować ?),
              mine tylko interesuje żeby tacy ludzie jak wielce szanowny pan Giertych nie psuł
              mi mojego kraju, Polski, co no przez swoje pogądy czyni.
              I gdyby ten pan nie był powiązywany z Polską to bym nim i jego pogądy nie
              interesował.

Twoje szybkie oskarżenie o ANTYSEMITYZM bierze się przypuszczalnie z tąt że ty
              jesteś żydem, chociaż trudno mi w to uwieżyć że jakiś żyd umie mówić po polsku.
              Tak czy inaczej musisz zrozumieć że nie jest moim obowiązkiem w obronie żydów
              stawać, to jest obowiążek żydów, mnie interesuje tylko Polska.

I co do porównaia żydów i pedałów, to go nie zrobiłem, to jest porostu ciągły
              temat wywodów pana Giertycha, gdyby mówił o chiczkach i pedałach to bym napisał
              o pedałach i chinczykach.
              • edek47 Dla Polakow w Polsce jestem bylym Polakiem... 03.03.07, 17:02
                i teraz kaza sobie to udowodniac,a to mnie zwyczajnie obraza i wole pozostac
                tym , kim jestem.Twojej matki nie chcialem urazic,a tylko nawiazalem do
                kretynskiej wypowiedzi niejakiego Shamira, ktory wychowal sie Polsce i nawet
                jakis czas udawal Polaka .Wedlug niego mleko w proszku nie jest skazone
                bakcylem 'A' ... Nikt o to ciebie nie prosi , Marcinie,zebys stawal w obronie
                Zydow,oni dzisiaj o to sami zabiegaja, i jak widac , z dobrym skutkiem.Radze
                tobie interesowac sie nie tylko Polska,BO TO PROWADZI DO NACJONALIZMU,a stad,
                to juz krotka droga do szowinizmu i nazizmu.POZDRAWIAM Z DALEKIEGO KRAJU.
                • marcin_xcvs Re: Dla Polakow w Polsce jestem bylym Polakiem. 03.03.07, 19:45
                  NACJONALIZMU u mine akurat tyle co trzeba i staram się nie pozwalać żeby inne
                  nacje tańczyły Polsce po głowie, choć niezbyt skutecznie bo amerykanie robią co
                  im sie żywnie podoba w Polsce, ale też nie atakuje inny nacj i do szowinizmu,
                  nazizmu czy faszyzmu nie dam się napewno zepchnąć, bo wiem że to wszystko debilizm.
                  Ale w dziśiejszych czasach wróg Polski przedewszystkim wewnętrzny, wszelkiej
                  maści oszołomy z różnych dziur powyłaziły i zatruwają Polske, a wszyscy wrogowie
                  Polski zacierają łapy, i czychają nato że się Polska od wewnątrz zniszczy.

Ja obecnie też nie jestem w Polsce, i z powodu gietrychwych głupomądrość bedę
                  musiał w najbliższym czasie tłumaczyć ludziom, że nie chcę pedałów uzdrawiać z
                  ich ciągot, i nie poluję z wodą święconom i krzyżem na czarownice.
    • brunschwick Precz z Giertychem, niech żyje nowa Wielka... 03.03.07, 10:03
      Faszystowsko-Pedalska Unia Europejska
    • gekon1979 robia mu tym niesamowita reklame, ksiazeczka 03.03.07, 12:03
      ktora przeszlaby pewnie nie zauwazona, moze stac sie bardzo popularna wsrod kregow ultraprawicowych w calej UE :)
      i dobrze
    • drojb Re: Lortea, Koneczny JEST antysemitą 03.03.07, 13:19
      A jego wywody są wyssaną z palca bzdurą, co można ustalić posiadając przeciętny
      iloraz inteligencji i takiż poziom wiedzy. Żaden naród i żadna kultura nie
      trwała przez 2000 lat niezmienna. Dlatego pisanie Konecznego o "starciu
      cywilizacji" jest mitem - wymyślonym po to, by pogodzić antysemityzm
      rasistowski ("cywilizacje' są eufemizmem "ras") z katolickim potępieniem
      rasizmu (Watykan potępił rasizm pod koniec XIX w.)
      Koncepcja "odwiecznego starcia cywilizacji" uwodzi swoją prostackością, bo
      zwalnia z konfrontacji z rzeczywistością
      • brunschwick Re: Lortea, Koneczny JEST antysemitą 03.03.07, 13:28
        Gdybyś posiadał/a choć trochę interligencji, to nie wypowiadał/abyś się na
        tematy o których nie masz pojęcia. Przecież Koneczny właśnie pisze, że żaden
        naród i żadna kultura nie trwa niezmiennie przez tysiąclecia. Ale żeby to
        wiedzieć i żeby znać jego teorie cywilizacji, to trzeba choć jedną jego książkę
        przeczytać.
        • drojb Re: Do interligencji nie przyznaję się 03.03.07, 13:34
          Znam dobrze i przewojenne i powojenne prace Konecznego. Już przed wojną
          większość historyków pukała się w głowę i podejrzewano autora
          o "niezrównoważenie". Dziwnym trafem zaczęły przemawiać do współczesnych
          Polaków, rozpropagowane przez Radio Ma ryja
          • brunschwick Skoro je znasz to czemu kłamiesz? 03.03.07, 15:42
            No cóż, myślałem że to zwykła niewiedza, ale skoro znasz Konecznego to czemu
            piszesz takie bzdury na jego temat (jak nie zmieniające się przez tysiąclecia
            narody)? Może spróbuj przeczytać jeszcze raz tym razem ze zrozumieniem. Co do
            większości historyków oczywiście masz rację, dodam tylko, że większość
            astronomów pukała się w głowę czytając Kopernika.
    • romano33 UE prześladuje ludzi z innymi poglądami 03.03.07, 13:30
    • arahat1 cala rodzina ma jaks przypadlosc genetyczna? 03.03.07, 14:00
      co o tym sadza lekarze????
      • pantanal to juz po Jedrzeju, przedwojennym faszyscie 03.03.07, 14:42
        a potem cichym wspolniku wladz PRL
    • canadol O dalszy rozwoj anty-antysemickosci............. 03.03.07, 18:47
      Badz czujny -antysemici czaja sie wszedzie.........

Ktore to fragmenty sa tak anty??????
      Ta wybiorcza cytowala kiedys kilka z nich (mysle, ze chyba te najgorsze).
      Nic tam nie widzialem, zero. To byly opinie socjologiczne o izolacji
      zydzow,itp. Sluszne czy niesluszne, ne o to chyba chodzi.
      Chodzi o nagonke. Przedsiebiorstwo Holocaust preznie sie rozwija......
    • gringo_w666 Euro-faszy-parlament może mu skoczyć jak każdemu 03.03.07, 19:47
      • drzejms-buond Euro 13.03.07, 18:20
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=58928106&a=58956062

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka