p.m Aktor Zygmunt Kęstowicz nie żyje 14.03.07, 17:50 Dla mnie to bardziej z Pankracego.... ['][']['] Odpowiedz Link Zgłoś
laleli-lo Łapy, łapy cztery łapy... ['] ['] ['] ['] ['] 14.03.07, 17:51 A na łapach pies kudłaty, kto dogoni psa, kto dogoni psa? Może ty, Moze ty, może jednak ja... Dziekuję Panu !!! ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] Odpowiedz Link Zgłoś
bitcieslak Re: Łapy, łapy cztery łapy... ['] ['] ['] ['] ['] 14.03.07, 17:55 Był wspaniały Odpowiedz Link Zgłoś
jowita81 Re: Aktor Zygmunt Kęstowicz nie żyje 14.03.07, 18:03 Z żalem przyjęłam tę wiadomość o odejściu Pana Zygmunta.Zapamiętałam pewne spotkanie z TV na Woronicza,kiedy Pan Zygmunt postanowił przeznaczyć Nagrodę Prezesa na rzecz dzieci specjalnej troski.Nagroda ta stała się początkiem wspaniałej sprawy.Powstała Fundacja "Dać szansę".Tyle było skromności w tym wspaniałym ludzkim geście.Nigdy Pana nie zapomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Szacunek Panie Zygmuncie! Dzieki za piekne la 14.03.07, 18:33 Piątek z Pankracym... już się nie zacznie :( [*] Odpowiedz Link Zgłoś
esperanta Piatek z Pankracym juz nie bedzie sie krecic... 14.03.07, 18:34 ...a to kawal mojego dziecinstwa... Tak mi smutno... Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Pamięci Pana Zygmunta...['][']['] 14.03.07, 18:43 Więc za tydzień znowu piątek z psem Pankracym znów niedługo się spotkamy, lecz... inaczej... Będą filmy... Ale jakie? - Któż to wie... Zaśpiewamy znów piosenkę - Może dwie? E-eeeee.... ['] Zgaduj-Zgadula... Odpowiedz Link Zgłoś
karusik Re: Aktor Zygmunt Kęstowicz nie żyje 14.03.07, 18:46 To był mój ulubiony aktor.Wychowałam sie na "Pankracym".Przykro mi ze ta cholerna choroba zabiera tak wspaniałych ludzi. Będzie nam Ciebie brakować. Odpoczywaj w spokoju [*] Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Przeczucie 14.03.07, 19:02 Ostatnio chodziła mi po głowie piosenka z "Piątku z Pankracym". Bez powodu. A wczoraj szukając czegoś innego natknęłam się na przysłany mi przez kogoś zabawny tekst o dzisiejszych trzydziestolatkach, które czują się młodo, i zapominają, że dzisiejsze 20latki studiujące obecnie urodziły sie już w latach 80tych zeszłego wieku, że skrót CCCP kojarzy im się z napisem na koszulce Super Mana, że wojna o Falkalandy - Malwiny to historia tak odległa jak II Wojna Światowa. Było w tym tekscie też wspomnienie o "Piątku z Pankracym" i "Porze na Telesfora", że nie wiedzą co to za audycje. Uśmiechnęłam się z łezką wzruszenia i satysfakcji, że ja wiem, że pamiętam, jak prawie płakałam, bo o 17 tej nie mogłam obejrzeć, bo np. musiałam biec na lekcje religii (odbywały się w kościele, popołudniami). A dziś... Panie Zygmuncie! Piątek z Pankracym będzie się kręcił a wszystkie buzie nadal będą rozśmiane, choć przez łzy. Do zobaczenia [*] Odpowiedz Link Zgłoś
robert.matycz Aktor Zygmunt Kęstowicz nie żyje 14.03.07, 19:42 DUŻY ŻAL,MOJE WYRAZY WSPÓŁCZUCIA.ROBERT Z URSYNOWA.PAMIĘTAM TELESFORA,BARDZO ŁADNA BAJKA. Odpowiedz Link Zgłoś
nietoperz55 Re: Aktor Zygmunt Kęstowicz nie żyje 14.03.07, 19:47 Dziękujemy Panie Zygmuncie!!![*] Odpowiedz Link Zgłoś
blindlemon [*]....[*] 14.03.07, 19:50 Smutno:( - wychowałem się na 'Pankracym' i jak byłem mały to myślałem na początku, że p. Kęstowicz to Pankracy...smutno... Odpowiedz Link Zgłoś
smagliczka Aktor Zygmunt Kęstowicz nie żyje 14.03.07, 20:01 Panie Zygmuncie, bedzie mi Pana brakowalo tak bardzo, jak do dzis brakuje mi PIatkow z Pankracym i Traby Wspanialej co juz sie wygrala... Odpowiedz Link Zgłoś
clide33 Aktor Zygmunt Kęstowicz nie żyje 14.03.07, 20:30 Wielki Żal, będąc małym chłopakiem był dla mnie jak członek rodziny, cały tydzień czekałem na "Piątek z Pankracym". Wbrew pozorom ten program, a szczególnie osoba Pana Zygmunta mnie wychowała. On sam nauczył mnie wrażliwości, pogody ducha, ukształtował porządnego człowieka. W pamięci wryła mi się jeszcze rola w "Bazie ludzi umarłych", z trwogą przyjmuje kolejne informacje o odejściach tak znaczących dla mnie ludzi. Panie Boże świeć nad ich Duszami. Odpowiedz Link Zgłoś
mamut.stonoga Pan Kracy będzię tęsknił... 14.03.07, 20:34 ... i my też. Byłeś świetnym aktorem, niech Allach litościwy i miłosierny doceni Twoje talenty i przydzieli Ci miejsce w swoim teatrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha70 Re: Aktor Zygmunt Kęstowicz nie żyje 14.03.07, 20:40 A ja dosyć często z przyjemnością ogromną słucham jego głosu, kiedy z moim dzieckiem włączamy wspaniałe słuchowisko "Lato Muminków". Pan Zygmunt to Tatuś Muminka. Jego głos jest taki spokojny, przyjemny. Szkoda, że będzie już tylko wspomnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 piatek z Pankracym bedzie sie krecic, 14.03.07, 21:15 krecic sie bedzie Pankracy z Panem. NIech Pan odpoczywa w pokoju. ['][']['] Odpowiedz Link Zgłoś
staefun Re: piatek z Pankracym bedzie sie krecic, 14.03.07, 21:28 Pamietam jak przedszkolakiem bedąc trafiłem do pewnej kinowej sali na występ Pankracego z Panem "na żywo". Byłem ogrmnie zawiedziony, bo okazało się, że Pankracy to nie gadajĄcy pies tylko kukła przymocowana do rĘki faceta. Ale do "prawdziwego" Pankracego sie nie zniechęciłem i program nadal ogladałem bardzo chętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: piatek z Pankracym bedzie sie krecic, 14.03.07, 21:48 Dzieki Panie Zygmuncie! Byl Pan zawsze oczekiwanym i milym gosciem w naszym domu jak i w we wszystkich domach, ktore znalam. Takich ludzi nie zapomina sie. Moja corka niedawno kupila CD's z Pankracym, bo tak kocha swoje dziecinstwo i wspomina je najmilej. Wlasnie dzieki takim wspanialym ludziom jak Pan Zygmunt Kestowicz nasze dzieci mialy dobre i mile dziecinstwo. Pelne serca, kultury, ciepla i takie nasze, polskie. "Poprzez miedze, poprzez laki..." - ach! lzy mi leca! Odpowiedz Link Zgłoś
lestek35 Aktor Zygmunt Kęstowicz nie żyje 14.03.07, 21:39 Wspominam Go jako piękny kawałek dzieciństwa, kiedy będąc brzdącem przybiegałem na wołanie taty, aby co piątek oglądać Piątek z Pankracym. I do dziś mam w pamięci jego piosenki oraz psa Pankracego. Odszedł wielki życzliwy człowiek, wspaniały aktor, którego trudno będzie zastąpić. Podobne odczucie smutku czułem, kiedy w 1989 w wypadku samochodowym zgineło dwóch równie wspaniałych kręcących "Sondę" czyli Kurek i Kamiński. Pokój Twej pamięci.... Odpowiedz Link Zgłoś
datel1 Re: Aktor Zygmunt Kęstowicz nie żyje 14.03.07, 21:41 czesc mojego dziecinstwa odchodzi. trzymaj sie cieplo Pankracy... Odpowiedz Link Zgłoś
katiuszka78 Re: Aktor Zygmunt Kęstowicz nie żyje 14.03.07, 21:59 poprzez miedze, poprzez łąki... żegnaj Pankracy ;( autentycznie się rozpłakałam ;( mam nadzieję że Pan Zygmunt tam z góry uśmiecha się widząc swoje dziedzictwo, któro w nas obecnych 30 -latkach zostało mimo upływu lat DZIęKUJEMY ZA NASZE WYJąTKOWE DZIECIńSTWO!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jasna77 Re: Aktor Zygmunt Kęstowicz nie żyje 14.03.07, 23:08 Jestesmy chyba pokoleniem Pankracego,pan Kestowicz to byl taki dziadzius dla nas dzieciakow ktorzy go ogladali.Przyjechal do mojej podstawowki na wystep i po nim na korytarzu uscisnal mi reke-do dzis to pamietam. Moze usmiecha sie teraz gdzies z gory widzac tyle zyczliwych komentarzy?.. (')(')(') Odpowiedz Link Zgłoś
edek_2007 Aktor Zygmunt Kęstowicz nie żyje 14.03.07, 22:26 Wspominam Go jako wspaniałego aktora i wyjątkowego człowieka. Wyrazy wspólczucia Rodzinie skladam i dziękuję ,że miałem możliwość żyć w tych czasach. Kiedyś wszyscy odejdziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek62 Szczere kondolencje rodzinie i bliskim. 14.03.07, 23:15 Doskonale do dzis pamietam "Pore na Telesfora", jest to jeden z nielicznych programow TV, ktory kojarzy mi sie ze szczesliwym dziecinstwem.Bardzo dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio591 Re: Szczere kondolencje rodzinie i bliskim. 15.03.07, 11:10 Pamietam Pana Zygmunta z okresu mojego szczęsliwego dzieciństwa,wspaniały aktor, cześc jego pamięci Odpowiedz Link Zgłoś
mamajovana Uwielbiałam Pankracego 15.03.07, 00:35 Aż łza się kręci na samo wspomnienie.Pankracy ijego Pan byli moim dzieciństwem.Strasznie mi się podobało,jak Pan rozmawiał z Pankracym,zresztą Pan miał niesamowitą dykcję ( tak to się nazywa?), niesamowicie wyraźny,mocny głos,jakiego nie ma już żadny znany mi aktor.Mam nadzieję,że Pankracy i jego Pan biegają sobie teraz po niebianskich pagórkach. Odpowiedz Link Zgłoś