lray 16.03.07, 22:44 Rano policja włamuje się do mieszkania obywatela, a wieczorem prokuratura wystawia nakaz!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojtek2784 Prima Aprilis w wykonaniu aktualnym 16.03.07, 22:48 To byl Prima Aprilis , tak to bywa , bedzie jeszcze ciekawiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
kropka_na_muniu_m.o Dlaczego_Czażasty_Nie_Ruszał_Q... rwa_Łbem_???????? 17.03.07, 00:02 .....Czarzasty....Opowiadał, że gdy leżąc na podłodze ............. spytał czy może ruszyć głową. - Wtedy usłyszałem od trzymających przy mojej głowie pistolety antyterrorystów: "Nie ruszaj się, bo cię k... zabiję" ...... ................................ To wielki życiowy błąd Rzaczastego !!!! Dlaczego k.... nie ruszał tą głową tak jak przed Komisją Sejmową !!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Sad wydaje nakaz, w PRLu prokuratura 16.03.07, 22:53 Oto i zaciera sie roznica miedzy iv a komusza republika. Ale nie rozumie bo od Suchockiej, to SAD ma nakaz wydac, czy dziennikarz tez jest przerazony wizja internowania? Odpowiedz Link Zgłoś
grzem Re: Sad wydaje nakaz, w PRLu prokuratura 16.03.07, 23:03 hehe. gość pewnie zapracował na te prześladowania, ale... co prawda zdaję sobię sprawę z tego że w RP (i to nie tylko numer 4) i prokuratura i im podobni robili pokaz z aresztowania - wielka pompa w mediach a potem okazuje się że nic na człowieka nie było, ale to już po cichu. 1. uważam, że w przypadku skrajnych pomyłek tego typu taki prokurator powinien stracić prawo do pracy w zawodach prawniczych. 2. uważam, że UE powinna wymusić na organach represyjnych RP przestrzeganie konstytucji RP oraz konwencji praw człowieka (bo teraz prokuratura to nawet nie przestrzega konwencji praw jeńca wojennego) 3. a tak w ogóle to pora uciekać póki granice otwarte... Odpowiedz Link Zgłoś
leon000 Re: Sad wydaje nakaz, w PRLu prokuratura 16.03.07, 23:59 Ignorant Polecam paragraf 3 Art. 220. § 1. Przeszukania może dokonać prokurator albo na polecenie sądu lub prokuratora Policja, a w wypadkach wskazanych w ustawie - także inny organ. § 2. Postanowienie sądu lub prokuratora należy okazać osobie, u której przeszukanie ma być przeprowadzone. § 3. (109) W wypadkach nie cierpiących zwłoki, jeżeli postanowienie sądu lub prokuratora nie mogło zostać wydane, organ dokonujący przeszukania okazuje nakaz kierownika swojej jednostki lub legitymację służbową, a następnie zwraca się niezwłocznie do sądu lub prokuratora o zatwierdzenie przeszukania. Postanowienie sądu lub prokuratora w przedmiocie zatwierdzenia należy doręczyć osobie, u której dokonano przeszukania, w terminie 7 dni od daty czynności na zgłoszone do protokołu żądanie tej osoby. O prawie zgłoszenia żądania należy ją pouczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
basia Policja: Prokuratura zatwierdziła przeszukania .. 16.03.07, 22:57 no a co ze slowami oficera, ktory twierdził, jak papa Czarzasty cytował " wie pan, chyba będzie nas pan skarżył, bo my nie mamy zezwolenia prokuratora na wejście do pańskiego domu" hm?, pisma z czasopismami Czarzastemu sie pomyliły? czy oficerowi? Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Głąb jesteś 16.03.07, 23:18 Jak jutro przyjdą rano, wybiją ci dzwi, potem zamkną, publicznie oswiadczając ze jesteś przestępcą to dopiero się wzruszysz. I co z tego że potem cię wypuszczą? Tak działała komuna, tak działa obecna władza: najpierw biją, potem się pytają... A taki zwykły zjadacz chleba nawet nie będzie sie miał komu poskarzyć. Czarzasty to może i wróg Kaczorów ale ma kasę i się obroni, a ty obywatelu? No może ciebie kyklop to nie dotyczy, pewnie jesteś pisuarem ze znajomościami, ale inni... Odpowiedz Link Zgłoś
kapi46 Re: Głąb jesteś 16.03.07, 23:32 Nie przesadzaj. Za komuny nie było tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
ladne_sny Re: Głąb jesteś 17.03.07, 02:00 zawsze masz szanse wrocic do komuny, jesli tesknisz: korea czeka na Ciebie z otwartymi szeroko ramionami. Odpowiedz Link Zgłoś
december70 Re: Ech .... Warto było czekać ! 17.03.07, 06:41 kyklop napisał: > ... wzruszłem się . Ja też ,pomyślałem jak te "zabawki" dostanie PO z LiD-em,widok Kaczyńskiego na brzuchu,boki zrywać,co? Odpowiedz Link Zgłoś
terapia1 Współczuć Czarzastemu...czy.... 16.03.07, 23:03 nam wszystkim? Gdzie ta ,zapowiadana przez PiS, praworządność, koniec samowoli ,upolityczniania policji i prokuratury? Może ktoś mądry zająłby stanowisko? Cholera mnie bierze, gdy czytam jak to SLD broni swobód obywatelskich i prawa!!! Jeszcze trochę i w następnych wyborach pisowcy znikną na zawsze...(: Odpowiedz Link Zgłoś
nick.crestone Szkoda, że Czarzasty stchórzył i leżał bez ruchu. 16.03.07, 23:21 Włodek Czarzasty - syn sekretarza KC PZPR, facet, który nie przepracował ani jednego dnia w swoim życiu, i tak z niczego zbudował 3 domy na ulicy Czarzastych - dla siebie, córki, i syna, nie licząc tego, co poupuchał za granicą. Szkoda, że strach go obleciał i postanowił się nie ruszać. Czy myślał wtedy o Dębskim, Sekule czy takim Pershingu? A może przypomniał mu się gen. Papała, którego GTW zamordowała bez ceregieli? To musiało być bolesne przeżycie dla członka grupy trzymającej wladzę, który dotąd uważał się za nietykalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Szkoda, że Czarzasty stchórzył i leżał bez ru 16.03.07, 23:24 Gdyby mi kto 2 lata temu powiedział, że będę współczuł Czarzastemu, dałbym mu w mordę. Ekipa Kaczorów ze swymi metodami sprawiła, że mu współczuję. Niech ich szlag! Odpowiedz Link Zgłoś
grzem Re: Szkoda, że Czarzasty stchórzył i leżał bez ru 16.03.07, 23:40 tu w sumie nawet nie chodzi o samego pana C. tylko o to, że większość z nas zdaje sobie sprawę że to nie tego typu przestępca żeby robić show z antyterrorystami (którzy apropo po sukcesach w magdalence wolą łapać nieuzbrojonych i niegroźnych przestępców). A nawet gdyby show to w postaci następującej: Policjant (dalej jako P.): [puk puk]..... dzień dobry Czarzasty (dalej jako C.): dzień dobry P.: czy Pan C. ? C.: tak. to ja. ................ .............. i tak dalej ------------------- mam wrażenie że dziś jakoś tak bliżej jest nam jednak do białorusi niż UE Odpowiedz Link Zgłoś
consens Re: Szkoda, że Czarzasty stchórzył i leżał bez ru 16.03.07, 23:37 Nie mieszaj spraw politycznych z bezprawiem. Chyba, że nie potrafisz je odróżnić...Takie działania nie wyglądają ani na Prawo ani na Sprawiedliwość... PS 3 domy to nie 3 mieszkania...Wierzę, że nie jesteś pośrednikiem w handlu nieruchomościami, ale mimo wszystko to nie jest to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
1obserwator3 Re: Szkoda, że Czarzasty stchórzył i leżał bez ru 16.03.07, 23:41 Crestone - przygłup czy o drogę pyta ? Odpowiedz Link Zgłoś
kubson brawo nick.crestone! 16.03.07, 23:45 w pełni się zgadzam z twoim postem pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
sklis Nikosiu załosny, po ciebie też przyjdą... 17.03.07, 00:23 ...i nie będzie ważne, kto był twoim ojcem i co robiłeś. Zatryumfuje Bezprawie i Niesprawiedliwość, dawniej Prawo i Sprawiedliwość (dla swoich). Prawo pisane przez duże "P" przestaje być prawem, Sprawiedliwość przez duże "S" nie ma nic wspólnego ze sprawiedliwością, a Prawda przez duże "P" to gó.. prawda. Uważaj - już zbierają na Ciebie kwity. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Szkoda, że Czarzasty stchórzył i leżał bez ru 17.03.07, 05:03 nick.crestone napisał: > Włodek Czarzasty - syn sekretarza KC PZPR, facet, który nie przepracował ani > jednego dnia w swoim życiu, i tak z niczego zbudował 3 domy na ulicy > Czarzastych - dla siebie, córki, i syna, nie licząc tego, co poupuchał za > granicą. A Ty skąd to wszystko wiesz? W rzeczy samej - mijasz się z prawdą. Nawet w artykule jest napisane: "Czarzasty - były sekretarz Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji...". Być może nie jest to praca, przy której pot gaciami leci, ale na pewno znakomicie opłacana. I jaką masz wiedzę, odnośnie tego, co Czarzasty robił - i za ile - wcześniej i później? Skąd wiesz, z jakich środków zbudowano domy syna i córki? Może prezent od teściów? A nade wszystko interesuje mnie skąd się bierze Twoja wiedza na temat tego co Czarzasty "poupuchał" za granicą? Czyżby Ci się zwierzał? A może masz jakś wgląd do zagranicznych kont bankowych (strach się bać!)? > Szkoda, że strach go obleciał i postanowił się nie ruszać. Ty, zapewne, byłbyś odważniejszy... > Czy myślał wtedy o > Dębskim, Sekule czy takim Pershingu? A może przypomniał mu się gen. Papała, > którego GTW zamordowała bez ceregieli? Nie wiem, ale nie sądzę. > To musiało być bolesne przeżycie dla > członka grupy trzymającej wladzę, który dotąd uważał się za nietykalnego. Ciekawa sprawa; prokuratura od paru lat szuka (bezskutecznie!) grupy trzymającej władzę. Nawet Rywin o niej nie poinformował, choć odsiedział ileś tam dłużej niż sakramentalna połowa kary, po której to odsiedzeniu dużo groźniejszych dla społeczeństwa bandytów prawie rutynowo wypuszcza się na zwolnienie warunkowe. A Ty, rozumiem, masz istotne informacje na temat owej GTW i jeszcze nie podzieliłeś się nimi z prokuraturą?! Co z Ciebie za obywatel?! A BIEGUSIEM mi tu do Ziobry, ale to już! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Polska stala sie panstwem policyjnym. 16.03.07, 23:35 Nie cierpie SLD. Pan Czarzasty napawa mnie obrzydzeniem i odraza, ale to, co stalo sie dzisiaj to skandal ! Polska stala sie panstwem policyjnym. Od dzisiaj tylko na podstawie podejrzen policja otrzyma od ziobrowej prokuratury zgode na wchodzenie przez okna i wylamane drzwi nad ranem do domow wszelakich przeciwnikow kaczyzmu i Upiornych Blizniakow. Dzisiaj pisuary przekroczyly Rubikon. Radze zapamietac dzisiejsza date i nazwiska Ziobro i Kaczmarek. Mamy w Polsce bolszewizm cala geba. Kaczynscy i PiS to hanba i tragedia Polski. PiS = faszyzm lub bolszewizm ( jak kto woli ). I tylko Polski zal..... Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Nie przesadzaj, do mnie jakos nie przyszli. 17.03.07, 06:48 To ze zapamietac i rozliczyc trzeba, to prawda jak kazda ekipę, a to ze akurat do tego człowieka przyszli? Watpie by to była zemsta polityczna. Wpadli na rozmowę jak bolszewik do bolszewika. A my pamietajmy o tym przy wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
paka48 Błazenada....! 16.03.07, 23:43 Ohyda! To co zrobiono to zwykła ohyda i niekompetencja Policji i Prokuratora Generalnego. Szef Policji Kornatowski i szef Prokuratury Kaczmarek – powinni natychmiast podać się do dymisji! O Czarzastym mam wyrobioną negatywna opinię! Mataczył w tworzeniu ustaw jest godzień wszelkiego potępienia! I tyle na temat Czarzastego! Teraz na temat działań Policji: wkroczenia do mieszkania Czarzastego i jego syna! Dlaczego?: - nie ma żadnych podstaw do naruszenia cudzego mieszkania i wkroczenia policji, służb specjalnych jeżeli na piśmie nie ma nakazu prokuratora! To, że prokuratura zatwierdziła działanie, oznacza tyle samo co że prokurator podłubał sobie w nosie. Wkroczenie Policji bez nakazu na piśmie (jeśli nie jest w akcji o tym za chwile) jest rażącym naruszeniem prawa! W momencie nakładania kajdanek powinien być mu – Czarzastemu, okazany nakaz na piśmie. Jeżeli tych czynności nie ma i dokumentu nie przekazano naruszający mieszkanie popełnia przestępstwo. - kiedy policji wolno wkroczyć do mieszkania, nawet bez zgody właściciela mieszkania?! Otóż tylko w jednym przypadku. Kiedy policjant jest w akcji i goni bezpośrednio przestępcę! Akcja ta musi przebiegać bezpośrednio przez to mieszkanie! Druga osoba, która może naruszyć spokój domowników i wkroczyć do mieszkania to: osoba – instytucja Marschal’a – w USA. Marschal to człowiek z wszelkimi uprawnieniami do ścigania zbiegłych przestępców z zakładów karnych i może w czasie pogoni za uciekinierami używać broni bez ostrzeżenia! O zgrozo w mieszkaniu Czarzastego nie miała miejsce żadna akcja i pogoni za przestępcami czy uciekinierami z zakładów karnych. Rażąco naruszono prawo! Policja i prokuratora jest niebezpieczeństwem dla spokojnych obywateli. Moja wiedza i wypowiedź jest rezultatem nabytych doświadczeń z kilkutygodniowej praktyki prawnej jaką odbyłem, jako parlamentarzysta Sejmu RP II kadencji w zakładach karnych, prokuraturze i sadownictwie w USA. Wraz ze mną na praktyce byli inni parlamentarzyści jak np.: pierwszy minister sprawiedliwości w rządzie T. Mazowieckiego – mecenas Aleksander Bentkowski z Rzeszowa, prof. prawa UJ – Andrzej Gaberle, adwokat a dziś sędzia Trybunału Konstytucyjnego – pan Janusz Niemcewicz i inni. Trudno mi dokonać jednoznacznej oceny tego co zaszło – wyjaśnienia rzecznika Policji byłe bardzo lakoniczne – widać że; znajomość praw człowieka, ich poszanowanie i stosowanie – to nie humanitaryzm a piekło jakie gotują rządzący tym krajem. A swoja droga – taka akcja mająca na celu dać porządany efekt powinna być filmowana. Czy jest może film z tej akcji chciałbym go w TVP zobaczyć, aby zająć nikogo nie krzywdzące stanowisko w tej sprawie. Bo skoro go nie ma - to wszystko – jasne! PaKa48 PS. Nazwisko moje dla zainteresowanych jest dostępne w portalu Gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
grzem Re: Błazenada....! 17.03.07, 00:19 nasz przepis nie mówi jednoznacznie więc policjant może wejść a potem szukać dowodów, a jak nie znajdzie to znajdzie inaczej ... Odpowiedz Link Zgłoś
grzem Re: Błazenada....! 17.03.07, 00:27 ps. i jak znajdzie msoffice-a nielegalnego (mało prawdopodobne przy przygotowaniu merytorycznym policjantów) to potem wszystkie gazety napiszą że czarzasty ma nielegalne oprogramowanie. I nikt nie zapyta czy policjanci zarabiający 1200 zł/miesiąc mający na utrzymaniu 2 dzieci stać na windows czy office ms. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany To sobie pan zakonotuj, panie "parlamentarzysto 17.03.07, 09:25 sejmu II kadencji", że tu Polska nie USA, i "wiedzę będącą rezultatem nabytych doświadczeń z kilkutygodniowej praktyki prawnej jaką odbyłem, jako parlamentarzysta Sejmu RP II kadencji w zakładach karnych, prokuraturze i sadownictwie w USA" możesz pan sobie wprowadzić we wiadome miejsce :-). Polskie prawo przewiduje przeszukanie bez nakazu i jest sformułowane w sposób na tyle ogólnikowy, że można interpretować je nader szeroko. Ważne tylko, żeby post factum sąd lub prokuratura to zatwierdził. Pan pojęcie nie masz o szczegółach przesłanek na podstawie których policja podjęła taką decyzję, a klepiesz pan o "ohydzie i niekompetencji Policji i Prokuratora Generalnego" na podstawie własnego widzimisię jak jakiś gó..arz. Nawet wierzę, żeś pan jest "parlamentarzystą", bo prezentujesz pan zadufanie i poziom umysłowy charakterystyczny dla większości tego sejmowego tałatajstwa, które gdzieś kiedyś coś liznęło, na tej podstawie przewróciło mu się we łbach i uznało że zeżarło już wszystkie rozumy, a więc i ma prawo mądrzyć się na każdy temat. Odpowiedz Link Zgłoś
rollo.tomassi Re: Policja: Prokuratura zatwierdziła przeszukani 16.03.07, 23:48 Jarkowi, chyba calkiem przestal stawac, ojciec dyrektor robi przytyki i wogole swiat jest zly i z ukladu... Odpowiedz Link Zgłoś
janma46 Policja: Prokuratura zatwierdziła przeszukania .. 16.03.07, 23:54 Czarzasty ani mi bratem ani swatem,ale są tu niezgodności w oświadczeniu policji.Dlaczego podejrzewając syna Czarzastego o udzielenie pomocy Gruszczyńskiemu włamuje się jeszcze do dwóch innych mieszkań oprócz podejrzanego.A może by tak jeszcze wpadli do sąsiadów i innych krewnych.Głupie tłumaczenie się z nieprawnych a wręcz bandyckich poczynań.I co za śledztwo wyjaśniające wszczyna prokuratura kiedy podobno zatwierdziła przeszukania. Odpowiedz Link Zgłoś
palestina1 A kiedy przyjdą nocą 17.03.07, 00:10 kolbami w drzwi załomocą otwórz szkoda drzwi Odpowiedz Link Zgłoś
domestos10 Re: A kiedy przyjdą nocą 17.03.07, 00:47 Myślę,że chyba nadszedł już czas aby zacząć szukać bunkier w dobrym stanie lub do remontu,ważne aby miał solidne betonowe drzwi wtedy by można się w miarę czuć bezpiecznie w tym kraju.Gdyby ktoś wiedział otakim proszę o pilną wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
kentucky.schreit.ficken Wszystko to swiadczy o tym, ze... 17.03.07, 00:59 nikt tak naprawde nie wie w tym polskim panstwie "co tak naprawde nalezy robic"... na zasadzie "wpuscic chlopa do kancelarii...".. swiat sie smieje;) Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: Wszystko to swiadczy o tym, ze... 17.03.07, 01:18 Obojetnie co i jak wyprawia Ziobro, policja itp. nie mam cienia watpliwosci, ze ten syn jakiegos Czarzastego musial byc umaczany w ten brud gangstersko bandycki. Policja nie zrobila tego "nalotu" ot tak sobie bo kurduple nie lubia SLD i Czarzastego. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Wszystko to swiadczy o tym, ze... 17.03.07, 01:21 > Obojetnie co i jak wyprawia Ziobro, policja itp. nie mam cienia watpliwosci Ja tam nie jestem taki pewny. Wszystko jest teoretycznie mozliwe ale opinia publiczna domaga sie sensownego wytlumaczenia. Tego jak na razie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Wszystko to swiadczy o tym, ze... 17.03.07, 01:24 Teoretycznie możliwe wszystko. A tak naprawdę,to Ziobry mogły zrobić po prostu pokaz siły rękami policji. Czytam różne fora i wielu temu przyklaskuje. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Wszystko to swiadczy o tym, ze... 17.03.07, 05:32 polonus3 napisał: > Obojetnie co i jak wyprawia Ziobro, policja itp. nie mam cienia watpliwosci, > ze ten syn jakiegos Czarzastego musial byc umaczany w ten brud gangstersko > bandycki. W telewizji (Pr.3) mówili, że właśnie nie był... > Policja nie zrobila tego "nalotu" ot tak sobie bo kurduple nie lubia SLD i > Czarzastego. Nie byłabym taka pewna... Odpowiedz Link Zgłoś
kentucky.schreit.ficken "..poważne podejrzenia, że syn Czarzastego mógł.." 17.03.07, 01:02 a moze nasi wielcy mysliciele syjasnia jakie to byly podejrzenia. Moze takie "..mieszkal na tej samej ulicy.."?? Gratulacje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner jaja beda jak syn Czarzastego okaze sie bandziorem 17.03.07, 01:37 nie zdziwie sie, bo niedaleko pada jablko od PZPRowskiego szamba, Walesa ulaskawil Slowika, bo jego "kapciowy" robil interesy z mafia, Kwasniewski ulaskawil Sobotke, bo ten tez mial kumpli mafiosow, Czarzasty handlowal ustawami z kryminalistka Jakubowska, to i synalek pewnie kombinowal w fachu gangsterskim... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 jaja beda jak syn Czarzastego okaze sie bandziorem 17.03.07, 05:36 ...a halfilner gwałcicielem. halfilner napisał: > nie zdziwie sie,... Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Terroryzm państwowy w czystej postaci 17.03.07, 01:34 Zastraszanie, fakt, że póki co jeszcze muszą szukać pretekstów, politycznych przeciwników i gra o poklask grupki fanatyków. Ciś nie się tu na usta argumentacja Kaczyńskiego, której uzyl w przypadku Hanny Gronkiewicz-Walc. Wyobrażmy sobie, podobny najazd policji na dom Kaczyńskiego w czasach przed wyborami (po wyborach to on najeżdża). Dzisiaj byłyby procesy i opowieści o szykanach. Nie kupuję wyjaśnień prokuratury. Z imienia i nazwiska: kto wydał i na jakiej podstawie taki rozkaz? Podejrzany nie żyje, nie ma szans na mataczenie. Można odtajnić. Jeżeli były rozsądne przesłanki - OK. Ale na dziś dzień uważam, że to polityczna akcja PiS-u. Policja państwowa opłacana z naszych podatków została przez PiS użyta do zastraszania politycznych przeciwników. Winni są Kaczyńscy bezpośrednio, albo (co w sumie na jedno wychodzi) ich nadgorliwi podwładni. Panowie Kaczyńscy - jak długo zamierzacie stosować takie metody? Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner jaja jak synalek jest naprawde gangsterem ? 17.03.07, 01:38 ja nie zdziwie sie, bo niedaleko pada jablko od PZPRowskiego szamba, Walesa ulaskawil Slowika, bo jego "kapciowy" robil interesy z mafia, Kwasniewski ulaskawil Sobotke, bo ten tez mial kumpli mafiosow, Czarzasty handlowal ustawami z kryminalistka Jakubowska, to i synalek pewnie kombinowal w fachu gangsterskim... Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Jak jest gangsterem i wiadome to bylo policij 17.03.07, 02:25 to nie byłoby chyba problemu z nakazem. Zresztą, nawet jak jest a nie ma związku z tym człowiekiem - to też jest bezprawny wjazd. Nawet jak jest i ma, to najeżdżanie ojca, matki i siostry bez nakazu to grube przegięcie. Nawet jeśli i oni mają to trzymanie człowieka, który nic nie zrobił pod pistoletem z groźbą zastrzelenia go (w sumie wyrażoną werbalnie, ale po cóż innego przykłada się komus pistolet do głowy) wymaga kolejnego uzasadnienia. Nie - to wszystko się kupy nie trzyma. Niech się tłumaczą. Na dziś dzień wygląda to fatalnie. Rząd (nie wiem na jakim szczeblu, ale podejrzewam dość wysoki, jeśli nie najwyższy) musi się wytłumaczyć. I lepiej, żeby był przekonywujący w tym tłumaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Jak jest gangsterem i wiadome to bylo policij 17.03.07, 06:00 apoplaws napisał: > > Niech się tłumaczą. Na dziś dzień wygląda to fatalnie. Rząd (nie wiem na jakim > szczeblu, ale podejrzewam dość wysoki, jeśli nie najwyższy) musi się wytłumaczy > ć. > I lepiej, żeby był przekonywujący w tym tłumaczeniu. Bo jak nie, to co im zrobisz? Ale mam nadzieję, że tak, to tylko do najbliższych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur jeśli podejrzenia były uzasadnione 17.03.07, 01:37 to policja nie przekroczyła uprawnień,niestety gdzie drwa rąbią tam wióry lecą Odpowiedz Link Zgłoś
ladne_sny Re: jeśli podejrzenia były uzasadnione 17.03.07, 02:02 nie bylo zadnych podejrzen pacanie, tylko donos. jutro taki donos moze ktos zlozyc na Ciebie - na przyklad sasiadka z naprzeciwka, bo drazni ja Twoj widok i co...? tez bedziesz taki swawolnie opanowany jak Ci z kopa wylamie drzwi nad ranem brygada antyterrorystyczna? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: jeśli podejrzenia były uzasadnione 17.03.07, 06:04 ladne_sny napisała: > nie bylo zadnych podejrzen pacanie, tylko donos. jutro taki donos moze ktos zlo > zyc na Ciebie - na > przyklad sasiadka z naprzeciwka, bo drazni ja Twoj widok i co...? tez bedziesz > taki swawolnie opanowany > jak Ci z kopa wylamie drzwi nad ranem brygada antyterrorystyczna? Eee tam; do tego to macarthur musiałby chyba jeszcze być przeciwnikiem politycznym Kaczorów... Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: jeśli podejrzenia były uzasadnione 17.03.07, 07:11 macarthur napisał: > to policja nie przekroczyła uprawnień,niestety gdzie drwa rąbią tam wióry lecą Czy w czasie przeszukiwania czyjegoś domu cała rodzina musi leżeć na podłodze? Chciałbyś być takim wiórem? Odpowiedz Link Zgłoś
chwd.pis4 A co prokuratura miała nie zatwierdzić ? 17.03.07, 03:58 Miała nie zatwierdzić? Przecież to jedna i ta sama sitwa! Wczorajszy dzień bednie dniem powstania państwa policyjnego. I niech się hahają przeciwnicy rzekomych komuchów. Do nich też zapukają panowie w kominiarkach. To jest dopiero początek! Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda lewica powinna to zapamietac - w przyszlosci bat 17.03.07, 06:19 na PISdzielcow bedzie jak znalazl. Odpowiedz Link Zgłoś
december70 Re: Policja: Prokuratura zatwierdziła przeszukani 17.03.07, 06:32 lray napisał: > Rano policja włamuje się do mieszkania obywatela, a wieczorem prokuratura > wystawia nakaz!!! Proponuje licencje sprzedać Łukaszence. Samobójstwa ostatnio tak modne wśród przestępców,też są tak zatwierdzane przez Prokuraturę. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Policja: Prokuratura zatwierdziła przeszukania .. 17.03.07, 06:35 Nie chcę być w skórze tego prokuratora, czy on nie zauważył jak to przeszukanie przeprowadzono ? Może na tej sprawie raz na zawsze sąd nauczy kogoś że w Polsce jeszcze obywatel ma prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
december70 Re: Policja: Prokuratura zatwierdziła przeszukani 17.03.07, 06:48 Zatrzymanie Modrzejowskiego do tej pory wałkuje katowicka prokuratura, a panowie Miller i Siemiątkowski pielgrzymują regularnie na własny koszt do Katowic. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Policja: Prokuratura zatwierdziła przeszukania .. 17.03.07, 06:45 Państwo policyjne !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rzeczny Re: Policja: Prokuratura zatwierdziła przeszukani 17.03.07, 06:59 Do tej pory jak było podejrzenie, ze ktos sprzedaje materiały wybychowe to przeszukiwano domy jego, rodziny, kolegów a nawet sąsiadów i nikogo to nie bulwersowało bo za Kwaśniewskiego, Wałęsy, Gierka ... zaden prokurator ani policjant nie śmiał zaczepić kogoś z GTW. Krzywda nie mogła spotkac ani komucha ani solidarucha w myśl zasady: my wam to i wy nam. Teraz jesteśmy bliżej państwa prawa, bo przeszukanie mieszkania nie bedzie uzależnone od nazwiska wąłściciela tylko od podejrzeń policji. Z niecierpliwością czekam na odpowiedź czerwonych po przejęciu włądzy. Mam nadzieję, że mają jaja i nie będą bać się ekipy Kaczorów tak jak oni nie boja siE Odpowiedz Link Zgłoś
catcher_in_the_rye Re: Policja: Prokuratura zatwierdziła przeszukani 17.03.07, 07:20 Państwo policyjne? Pi..licie Hipolicie. Przejechałbyś się do Korei Północnej, albo na Białoruś to byś zobaczył pp. Znalazła się banda obrońców Czarzastego. A jak by wpadli do innego mieszkania, na tej ulicy - jakiegoś Jasia Kowalskiego, na podstawie tych samych podejrzeń - też byłby "nius" i kłapanie dziobem w obronie? Czy nikogo by to nie obeszło? Wygląda na to, że państwo prawa zdaniem niektórych polegać ma na tym, że do mieszkań owszem policja wchodzi - ale nie wchodzi do mieszkań członków "Ordynackiej". Interesująca koncepcja. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: Policja: Prokuratura zatwierdziła przeszukani 17.03.07, 07:42 catcher_in_the_rye napisał: > Przejechałbyś się do Korei Północnej, albo na Białoruś to byś zobaczył pp. > Znalazła się banda obrońców Czarzastego. Czy nie rozumiesz, że nie chodzi tu o Czarzastego, ale o zasadę? Nie wolno nikogo tak traktować, ani jakiegoś Jasie Kowalskiego, ani przeciwnika politycznego. Policja powinna stosować środki adekwatne do zagrożenia. Czy wyciąganie wszystkich domowników z łóżek i kładzenie ich na podłodze z pistoletem przy głowie, to były te potrzebne środki? Nie musisz wysyłać nas na Białoruś, pamiętamy jak to bywało przed 89 rokiem, miałam jednak nadzieję, że teraz będzie lepiej. Ano, jak to mówią, nadzieja matką głupich. Odpowiedz Link Zgłoś